- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve #16794 üzenetére
Referenciánál biztos nem
Meg is győztem magam
-
beroch
tag
üdv
azt szeretném megkérdezni hogy mi a külömbség a két vga között?
1. http://ipon.hu/webshop/product/asus_gtx750ti_2gd5_gtx750ti_2gb_gddr5_pcie__/696855
2. http://ipon.hu/webshop/product/asus_gtx760_dc2oc_2gd5_gtx760_2gb_gddr5_oc_pcie_____/487109 -
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666 #16793 üzenetére
Alapvetően igen, de van, hogy felkerül egy két dolog, vagy le, pl. 680 refből kétféle is volt evganal.
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve #16792 üzenetére
Hát de gondolom a refnek minden gyártónál azonos a pcbje
Vagy láma vagyok?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666 #16791 üzenetére
Hát, azért nem olyan biztos, meg kell nézni a szerelési képeket és a te VGA-d nyákját, majd összesasolni!
-
hszilard666
veterán
Lenne egy fontos kérdésem: Az EVGA backplate minden referencia vga ra rámegy? Mert van az EVGA oldalán kompatibilitási serial számok és az enyém nincs köztük
-
keIdor
titán
válasz
hszilard666 #16787 üzenetére
100%-on nálam annak idején tudta tartani a 76°C-ot a refhűtés.
Csak hát az a hang...
-
h1mpi
félisten
80 fok fölé ne menjen tartósan, de még 85-90 fokon se lesz baja. Próbálj egy kicsit erősebb venti profilt adni neki, mert azok amúgy is elég jó halj hűtéssel rendelkeznek vagy javíts a ház szellőzésén egy két venti beépítésével. Egyre figyelj oldalról ne fújd vissza a VGA-ra a saját maga által kibocsátott meleget.
-
rudii
tag
Helló! Egy Gainward GTX780 3GB Phantom-nál mennyi lenne az a hőmérséklet ami már úgy úgymond sok? Alapból 28 fok, de BF4 közbe 71-75 és 77 is volt már.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! Sok az off és a nem ide illő téma. Kérlek benneteket, hogy maradjatok a topic témájánál. Köszönöm!
-
tom_tol
addikt
Ha már szóba került a G-Sync. Érdemes a G-SYNC Do-It-Yourself kittel foglalkozni vagy inkább másik monitor?
-
keIdor
titán
válasz
#35434496 #16768 üzenetére
Mindenhol megy, mert a driverben kell beállítani: [link].
Ez felülír mindent, de le is lehet ellenőrizni, a monitornak a kis LED-je pirosan világít, mikor aktív a G-Sync.
Ahol eddig a V-Sync miatt megnőtt az input lag, vagy 30fps-re csökkent a sebesség, ott G-Sync-el minden gyönyörűen játszható most már, képtörés nélkül.
Egyedül azzal kell számolni, hogy 30fps alatt olyan, mintha megnőne válaszidő, nem 1ms lenne, hanem 8-12ms, de írták is a tesztek, hogy kell videokártya alá, mert 30fps felett jó ez csak, ezt alá is támasztom.TT0max: Oké!
De szombattól egy hétig nem vagyok. Én a 4K-t azért nem vállalnám be, mert mint írtam is 30fps felett jó a G-Sync alatta mintha megnőne a válaszidő, van egy kis Ghosting-ja. Illetve megtértem, kell ez a 144Hz, tényleg sokkal simább minden, még a Windows-ban az animációk is.
Ültem 1-2 órát annak idején egy 2ms, 120Hz TN előtt, de ez valahogy fényévekkel simább attól is. Illetve ami még nagyon tetszik ebben, hogy amelyik játékban nincs lehetőség 120Hz, 144Hz-et állítani, azt megtehetem monitorból, ugyanis van rá gomb, amivel lehet váltani 60Hz-120Hz-144Hz között, így options-ban sem kell keresni, hardveresen lehet állítani. -
TTomax
félisten
válasz
keIdor #16766 üzenetére
Jó,hogy írsz nem is tudtam lecserélted az ipst és bevállaltál egy gsync monitort.Pontosan az a másik jelölt amit vettél,nem tudom eldönteni a 780ti ramja elég lenne-e 4K-ra,vagy inkább csak 1440p-re.Mondjuk 4kban már nem igen kéne élsimítást erőltetnem,mert 28"-on nem sok értelme.Kicsit drágállom az Asust,de a 4K-tól meg félek,mert SLI-t nem szeretnék,kukázhatnám a gépem.Majd felmegyek TSre,és értekezünk mester.
UI: A classit kivettem a dobozából...
-
keIdor
titán
válasz
TTomax #16764 üzenetére
Én megvettem az 1440p 144Hz-es Asus-t, a G-Sync egyszerűen úgy érzem az évtized fejlesztése eddig.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, és az összes eddig V-Sync-el játszhatatlan játékot játszhatóvá tett és imádom, hogy se képtörés, sem input lag nincs. Drága volt, de minden fillért megért, és a panel is nagyon jó.
Simán hoz egy középkategóriás IPS-t, egyedül felülről és alulról a látószög miatt meg tudod mondani, hogy ez TN, de ezt leszámítva egy remek panel. Simán hozza az U2711, U2414H színeit pl.Azt mondom az U2713H volt talán jobb, kontrasztosabb volt, de minimális a különbség, de az ugye nem is számít már középkategóriás IPS-nek, lévén a legújabb AH-IPS van benne, de tényleg, elhanyagolható a különbség. Persze cserébe ez 144Hz.
-
TTomax
félisten
Azt hiszem visszatérek a zöld oldalra egy G-Sync elejéig... ez lesz a tesztalany,igaz nem márkás meg nem is ips...
[link]
-
Maszki
tag
Valaki tudna nekem vbios-t ajánlani asus gtx 780 dcu2-höz, és, ha ne adj isten letérdel a kártyám, akkor bukom a garanciát, ezzel a biossal?
-
B@dsector
aktív tag
Némi info felröppent a Titan II megjelenéséről.
-
kasa85
őstag
Összes szoftvert ki próbáltam mindegyikkel ez van.Tévém van LCD Led 100cm feletti LG 3D írom a tipusát.
Modell Típusa :42LA641S-ZC(#16742) hpeter10
Szia
Régen Radeont használta a 6950CF,és a régebbi csúcsokat.Melegebbek voltak,és élénkebbek a színek.Ezt még a PS3 Xbox 360 nál is észre veszem PS nél Nvidia van fakó az egész Xboxba Ati van sokkal színesebb teltebb a szín.Valaki itt azt mondta a Digital Vibrance tóljam fel jó nem 70%ra,hanem 65re azon volt.Vagy 60 on.Sokkal szebbek a színek így emiatt kell kicsit unalmas,hogy minden újra indításnál be kell mennem a menübe,és állítani rajta.A másik az normális,ha a Youtube megy a hátérben ott hagyom a gépet szól a zene ki kapcsol a hang,és a képernyő pihenő üzemmódba áll.A Vezérlőpultban most maximumra tettem a Energia takarékosságot.Időnként olyat is csinál,hogy egy másodpercre nem ad hangot a Youtube zene,de filmeknél nincs ez. -
#Morcosmedve
veterán
Nem a totyik témája, de a Win7-es kollégáknak ajánlom figyelmébe:
-
kasa85
őstag
Sziasztok egy szakmai kérdésem lenne.
Az Nvidia szoftveren belül a Asztali színbeállítások megadása fülön belül vannak a vezérlő egységek amelyek a színért felelős.A Digital vibrance beállítást 50% alapon fel raktam 70%ra.Működik látszik a színváltozás.Újra indítom a gépen megint a 50% os fakó színteltség van.A Nvidia Vezérlőpultban persze ott a 70%,de semmi fel tolom71%ra megint változás míg újra nem indítom.Valakinek valami ötlet mit tegyek?Köszönöm előre is a válaszokat. -
bombibmw
veterán
válasz
hszilard666 #16737 üzenetére
Vegyél 750D-t!
Nálam még ezeken a forró napokon sem volt melegebb 68 foknál a gtx780 BF4 ultrán,multiban.
Meg úgy általában minden hűvös benne. -
bombibmw
veterán
válasz
hszilard666 #16735 üzenetére
Mi történt az mITX-es álmokkal?
-
h1mpi
félisten
válasz
hszilard666 #16733 üzenetére
Mindenképp hűtsd a vrm-et egy külön ventivel. Ha csak teszt erejéig kell, megteszi bármilyen, akár ipari is.
-
h1mpi
félisten
válasz
hszilard666 #16731 üzenetére
Elvileg igen a Phantom 780-am tönkre ment
-
hszilard666
veterán
válasz
Bjørgersson #16730 üzenetére
Kiszedtem, mert nem volt aktuális
más:
Ha a vgan túlmelegszik a vrm akkor a vga lekapcsolja magát, igaz? -
Bjørgersson
félisten
válasz
hszilard666 #16729 üzenetére
GPU-Z?
De ne szerkeszd már ki!!4!!!!4!négy
-
hszilard666
veterán
Kovy:
Nme írja, közben egy fórumon megtalálltam hogy nincs külön rá szenzor -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy nzxt kraken g10 est és egy x40 est felfogatni a vgamra. Az lenne a kérdésem hogy kell vennem plusz sünit, hogy nem melegedjen túl semmi? azt az 1 ici pici ventit kevésnek találom. Ha kell vennem sünit, akkor milyet és hol vegyek? és ha már megvan, akkor hova kell felragasztanom őket? Mivel ragasszam fel őket?
A választ köszönöm! -
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #16723 üzenetére
Lesz az is, de sajnos elég sok dolgom van. Közben takarítok
A játékhoz nyugalom kell.
-
Devid_81
félisten
válasz
TTomax #16692 üzenetére
Lehet, hogy nem lesz, viszont az nagy hiba lenne.
Ambar semmi kezzel foghato eredmeny nincs meg, de tobbnyire mindenki olyan teljesitmennyel varja a 880-at mint egy 780 ti.
Avagy akkor meg nagyon sok ertelme nem lenne cserelni sokunknak, meg a 780-as tulajoknak sem igazan.
Ambar tudom az ujdonsag varazsa majd sokakat elcsabit. -
kasa85
őstag
válasz
Devid_81 #16680 üzenetére
A kártyával semmi gond.Adok rá három nap csere garanciát!
Milyen elő életTi is módolt bioszt tettetek fel nem egy tuningos jószág de mint olvastad stabil.Ugyan azok a gondjaim mint nektek a kártya nem lett szét szedve van rajta 3 év garancia,és ami fontos a gyári biosza van rajta.Mert kérdeztem nem azt jelenti fos a kártya épp ellentkezőleg!Nyugodtan olvassák el a kártya hibátlan semmi baja csak ki teszteltem.Ne mondjátok már valahol el kell kezdeni tanulni mokolni a kártyát.Ti is ezt csináljátok szóval oda vissza igaz az jobb aki mokolja emeli a feszt szarrá,hogy menjen plusz FPS el szerintem nem mindent gyárin használtam szóval nem értem miért rontasz bele a kártyám elő életébe.Mint mondtam eladom nem tetszik vissza vásárlom ennyi vagy ott a garancia gyári garanciája van vissza lehet vinni hülye nem vagyok szóval egy kicsit alá becsültél !
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
780DCIIOC-ra lehet vizesblokkot rakni,vagy nincs rá? -
TTomax
félisten
válasz
helkis #16703 üzenetére
Pontosan ugyanaz lesz mint amikor a GTX580ra kijött a 680,a ph teszt szerint dicséretes,hogy 30%al gyorsabb volt,én csak a fejem csóváltam.Most szerintem még annyi sem lesz mert marad azonos csikszéleségen,marha jól lehet majd őket húzni,és relatív "buta" lesz a ficsörök terén,egyébként meg ez lesz a 680 utódja nem pedig a 780-é
(#16714) gbors
Mondjuk bennem is megmaradt ez a sztori,hogy azt mondta. -
-
HSM
félisten
Ha megbontod a VGA-t, akkor nem tudod működés közben mérni.
Ha szerencséd van, rálátni valamelyik szélső modulra, illetve a hátlapon lehet a PCB hőfokának méréséből elég jól kövekeztetni a hőfokukra.
Mondjuk ott meg a backplate tudja megbosszulni magát, ha van, mert az kitaakrja, nem lát át rajta a kütyü csak a nagyobb kivágásokon....
-
keIdor
titán
válasz
helkis #16703 üzenetére
Ennek is megvan a története.
Hiszen régen az előző generáció csúcskategóriáját mindig hozta az aktuális generáció középkategóriája, idővel, jobb driverekkel le is hagyta azt. Példák:
6800GT egy szinten volt a 7600GT-vel.
7900GTX < 8600GT
8800GTX < GTX-260
GTX280/285 < GTX-460/560
GTX-580 < GTX670/680Annyi történt, hogy a 004-es végződésű, eddig mindig középkategóriás GPU-kat most a GTX-670/680 óta bedobják felső kategóriának "álcázva", ezzel elérve azt, hogy gyakrabban cseréljünk. A régi rendszer szerint GTX-660 néven kellett volna jönnie a GK104-nek, a GK110-nek meg 680 néven, de variáltak a zöldek.
Persze ez a stratégia lehet a GTX-480 miatt lett, hiszen az gyengén sikerült, a legelső Fermi revíziókat tették a kártyára. Most kitapasztalják az aktuális csíkszélességet a kisebb GPU-kon és úgy haladnak a nagyobbak felé, ezzel elkerülve a GTX-480 féle incidenseket. Végül is makes sense. -
h1mpi
félisten
válasz
hszilard666 #16706 üzenetére
Hwinfo64-ben.
(#16705) HSM: Ez a VGA megbontása nélkül gondolom nem lehetséges?!
-
HSM
félisten
válasz
helkis #16703 üzenetére
Hát egy darabig pedig lehet a 880 lesz a felsőkategória. Azért benne van a pakliban, hogy sok helyen hozza vagy el is verje a 780-akat, ugyanakkor a szűk memória miatt korántsem biztos, hogy benne lesz az a "nyers erő". Majd meglátjuk.
(#16704) h1mpi: Én egy ilyennel szoktam: [link]. Sajnos nincs bennük szenzor.
-
helkis
veterán
jó ok, de teljesítmény alapján azt lehetett gondolni..
csak azért írtam hogy ne gerjedjen rá sok ember a 880-ra, még ha gyorsabb is lesz a mostani csúcsnál, aki most itt van, nem középkateget akar magánál tudni..
+pont úgy volt ahogy Keldor írja, Abu beszívatott mindenkit..egyetlen egy helyzetben van esélye a 880-nak, ha olcsóbb lesz mint a 780 ti, de szvsz ez nem így lesz első körben..
h1mpi - 1.2v az alapfesze?
-
keIdor
titán
válasz
helkis #16700 üzenetére
Nem hittük sosem felső kategóriának a GK104-et, mert mindenki tudta, hogy van GK110, ott volt a Quadro és Tesla kártyákban, csak mindenki (Abu is) azt mondta sosem fog kijönni asztali vonalra GeForce kártya belőle, de tévedtek.
Továbbá árulkodó jel volt a GPU számozása, és a kártya felépítése.iszilard: Jelen állás szerint teljesen feloldott GM204-es lesz a GTX-880, így ha lesz is Ti, akkor vagy más mag, vagy magasabb órajelen fog járni, de szerintem GM210-ből lesz csak Ti, 980Ti. Egyébként meg teljesen mindegy, hogy hogyan hívják, hogy ott van-e egy Ti jelölés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Xbox Series X|S
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja