- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Szebb élek élsimítás nélkül is, mivel magasabb részletességen számolódik ki a kép.
Nagyon-nagyon szép, ha duplaolyan magas és széles képet számolsz vissza (Pl. 4K renderelés FHD monitorra), de brutális a gépigénye. A köztes verziók nekem nem jönnek be, némileg elhomályosítják a képet, mivel nem a helyükre jönnek ki a pixelek.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #17400 üzenetére
Igencsak szimpatikus értékek.
Nézted mással is, mint az Asetto Corsa?
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #17381 üzenetére
Kíváncsi leszek, mire jutsz vele...
(#17382) h1mpi: Hogy szebb-e?
Szép a piros is!
-
HSM
félisten
válasz
perecKING #17308 üzenetére
A gagyibb, elégtelenül hűtött memóriás 280X-ek (a 90%-uk az, az adatalpodon lévő MSI is) hajlamos "grafikus anomáliákra". Ez a kártyák hibája, nem az AMD-é, a referenciakártyákon rendesen hűtve van a ram.
Amúgy sok sikert a karihoz, ez abszolút csúcsminőség, hűtve minden, ezzel nem lesz gondod, arra mérget vehetsz.
-
HSM
félisten
válasz
HussarF #17256 üzenetére
Triple buffering csak OpenGl alatt van, Dx alatt az előre renderelt képkockák számát állítja 2 és 8 között.
"UPDATE: There has been a lot of discussion in the comments of the differences between the page flipping method we are discussing in this article and implementations of a render ahead queue. In render ahead, frames cannot be dropped. This means that when the queue is full, what is displayed can have a lot more lag. Microsoft doesn't implement triple buffering in DirectX, they implement render ahead (from 0 to 8 frames with 3 being the default). "[link] -
HSM
félisten
válasz
TTomax #17229 üzenetére
Hehe... A 290-esemmel driveresen maximálisan elégedett vagyok. (Egyedül a hűtése lehetne erősebb, dehát a Gagyibájt WF3 volt ocsó', de ennyiért így is nagyon megérte
)
Ami a raptr-t illeti, nem büntetem magam ilyen szörnyűségekkel, az NV oldalon se használnám a neki megfelelő programcsomagokat, nem nekem valók.A VGA enkóderét pedig simán tudja az MSI Afterburner is ingame videók felvételére használni minimális sebesség-büntetés mellett, úgyhogy az egyetlen értelmes funkciójára is van jobb megoldásom.
-
HSM
félisten
válasz
Cseneles #17181 üzenetére
A refi 290-esek szeretik dobálni lefelé az órajeleket, ha elérik az üzemi 94 fokos hőfokukat, a Tiéd viszont speckó hűtős, azon ez nem áll fenn. Persze, erősen kérdéses, mennyire fair ezt a jelentéktelen apróságot így elhallgatni, mindenesetre erősen félrevezető szvsz, ami a 290-esek erejét illeti.Szerk: mégis driver lehet az ok, nálam is 9858 pont a FireStrike, megtaláltam egy régebbi eredményem: [link]
-
HSM
félisten
De az a 60hz-en 1ms input lag ha csökken 20%-ot, nem történik az égvilágon semmi, pláne, hogy a panel ~4ms válaszidejéhez képest az 1ms is szinte semmi.
Érdekes, késleltetésre a G-syncnek kéne rosszabbnak lennie, Abu85 szerint +1 képkocka késleltetést okoz: [link].
Hogy mennyi idő alatt érkezik meg a monitorra a kép az jó kérdés, gondolom, a DisplayPort-ot alaposan kihasználják, tehát lehet elvileg itt nyerni 5-10ms-et. Mondjuk ez nem tűnik szintén komoly nyereségnek, pláne, hogy tudomásom szerint az NV drivere 1-2 képpel többel számol "előre", mint az AMD-s, ami azét ennél több időt tesz ki.(#17081) Keldor papa: Az általad leírt jelenséget én minden játéknál tapasztalom, hogyha hozzá vagyok szokva a 72hz+90-100FPS sebességhez, utána olyan borzalom pl. a Tomb Raider is 30-40FPS-el, akármennyi hz-en, hogy sírni tudnék, akad, késik, minden baja van, míg ha hozzászokok, azért tudom úgyis élvezni.
Ezért is vagyok szkeptikus a G-synccel, 60-70FPS alatt nekem amúgysem az igazi a folyamatosság érzés egy játékban.
Amúgy lehet, van benne valami, hogy az általad említett Ubi játékokban valamit a kelleténél (szokásosnál) is jobban elszúrtak, és az okozza a gondot... Szerencsére abszolút hidegen hagynak az Ubis-s címek, főleg ez a kettő, szóval kb. esélytelen, hogy kipróbáljam, sajnálnám rá az időmet pazarolni.
(#17083) Abu85: Szerintem pedig teljesen jó ez az új módszer.
Ha jelenleg 1 parancs/órajel a 100%, akkor a 2-3 az bizony 200-300%.
Inkább átnevezni kéne GPU-usage-ról command/clock-ra.
(#17085) Abu85: A GPU PerfStudio-t kicsit nehézkesebb realtime kirakni az OSD-re.
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #17063 üzenetére
Természetesen elfogadom az álláspontod.
Ugyanakkor azt is meg kell említenem, hogy érdekes módon én élőben sosem tapasztaltam a gépemen ezeket az ordas ronda ronda, feltűnő képtöréseket, amivel az NV "reklámozza" a G-syncet, pedig főleg (70-80%) V-sync nélkül játszom, pedig igyekszem magas grafikával, néha kevés FPS-el. PL. Tromb Raider, 30-50FPS között toltam végig, de van a másik véglet, a BF4, amit 90-100FPS körüli beállítással játszom multiban a 72hz-es monitoron. A 7950-emmel, meg 7970-el, meg a 280X-el is ez volt a helyzet a 290 előtt, meg akkor is, amikor még nem moddoltam a monitort, és csak 60hz-en volt hajlandó menni. Viszont az is tény, hogy az általad említett két problémás játékkal nem játszottam, és nagyon nagy valószínűséggel nem is fogok érdeklődés hiányában.(#17065) TTomax: Azért fenejó dolgotok van ám nektek... Még aznap megkaptad, meg csak adják a kupont... Itthon a kupon is fehér holló, a garis ügyintézés is egy örökkévalóság... Az egyik (ventihibássá vált) 280X-em kerek 2 hónapba telt, mire újra cserélték. 2 hosszú hónap, nem néhány perc.
(#17067) TTomax: Igen, a 280-asok hajlamosak kisebb ciripelésre. Érdekes, a Giga WF3 290 viszont nálam is síri kussban, a legkisebb (hallható) elektromos zaj nélkül teszi a dolgát, pedig amúgy nagyonhalk környezetben van, és mégis semmi.
-
HSM
félisten
A monitorom (Dell P2424H) input lag szempontjából igen erős konstrukció, a legjobbak között van, még a lassabb IPS panellel is. [link] [link].
Másfelől az elektronikát nem "tuningolom", ha tudja oké, ha nem tudja, akkor meg kiírná, hogy "Signal out of range".
Szóval amit tapasztaltam, az ettől teljesen független.Természetesen ellenőriztem megfelelő tesztekkel, minden képfrissítési frekvencián (50hz, 60hz, 72hz) képkihagyás nélkül, hibátlanul működik az elektronikája.
Azt érezni amúgy pontosan, amit írsz, hogy a 60hz-es átvitel 16,6ms képfrissítési időköze 13,9-re rövidül 72hz-en, ez 20%-os "gyorsulás", 20%-al több képkockára van bontva így a mozgás adott idő alatt ideális esetben.
A vicces, hogy még az asztalon, a kurzor mozgatásánál is igencsak érződik.
Ezért is írtam, mennyire komoly lehet ehhez képest egy 100hz-re képes monitor, vagy egy 120, 144hz-es... AZ nem +20% a "standard" 60hz-hez képest, hanem akár +140%. Persze, mindez csak és kizárólag akkor ér valamit, ha a gép is képes az adott, 16,6ms, 13,9ms, vagy 144hz esetén 7ms-enként képkockát produkálni. Ezért nem tartom kis FPS mellett akkora durranásnak a G-syncet, mert hiába tudja dinamikusan változtatni a képfrissítési frekvenciát, az 50hz/50fps 50 marad, a maga 20ms-es képkockaváltási idejével együtt. -
HSM
félisten
Oké, akkor pls nézd meg a jobb felső sarokban a FRAPS FPS értékeit. Az óra 40 és 60 között mozog, a Tomb Raider 45-ön, ami a lehető legproblémásabb a standard 60hz-es standard megjelenítővel, tudniilik folyamatosan akad, mert folyamatosan változik, hogy 16,6 vagy 33,3ms-enként jön új kép V-sync-el. A képtörések szempontjából is ez a legproblémásabb tartomány. Pontosan ismerem a jelenséget, nem véletlen gyártottam moddolt 72hz-es és 50hz-es drivert a monitoraimhoz, amik gyárilag ezt nem tudták, én nem tudok filmet nézni nem az FPS-nek megfelelő képfrissítéssel, annyira utálom a jelenséget.
Azt is elmondom, hogyha a játék 60hz-en 60fps-el, vagy 72hz-en 72fps-el fut, akkor a V-sync-el is ugyanazt kapod, mintha G-synced lenne, és nem tudna többet a monitor.
(#17049) TTomax: A fentebb részletezett, és egyéb okokból elég sok fogalmam van a témáról, mégha a G-syncet éppen még nem is próbáltam, pontosan tisztában vagyok a jelenséggel, amit orvosolni hivatott, milyen körülmények között fordul elő, mi okozza, mikor jelentkezik és mikor nem.
Jó dolognak tartom, és hasznosnak, nehogy félreérts, de nem tartom nélkülözhetetlennek. És az sem igaz, hogy G-synccel az 50fps ugyanolyan, mint a 144. Egyszerűen az egyik esetben 20ms-enként kapsz csak új képet, a másik essetben 7ms-enként, óriási különbség. Persze, G-synccel mindkettő folyamatosnak hat, de ha egymás mellé rakod, iszonyat mód folyamatosabb a 144, akár G-sync, akár nem. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy 125hz-en is folyamatos az egér, de mégis folyamatosabb 1000-en vagy 500-on.(#17051) h1mpi: Nekem megteszi a 72hz is, V-sync OFF-al.
Nekem a 100-120hz jobban hiányzik, mint bármi-sync.
(#17055) h1mpi: A régi Samsung Syncmaster 765MB CRT monitorm 100hz-en, 1024*768-ban jobban kímélte a szemem, mint azóta bármilyen LCD-m, sajnos...
A mozgást egyik LCD sem követi olyan szépen és szemkímélően, mint egy jobb CRT.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #17035 üzenetére
Semmiképpen sem értek egyet.
A saját monitorom is észreveszem a különbséget, ha 60hz-ről átrakom 72hz-re. Pedig ez szinte semmi, mégis jelentősen rosszabb statokat produkálok 60hz-en BF4-ben, mint 72-n. A beállításaim mindkét esetben ugyanazok, 90 feletti FPS-ekkel, ne eshessen be a szinkron alá, szóval ezzel nem lehetett gond.
(#17037) players111: Mondjuk úgy, attól, hogy nincs dinakikusan változó képfrissítésű monitorom, attól még tudom, milyen folyamatos a kép 50hz-en, és milyen 72hz-en.
A G-sync se csinél mást, mint ezt valós időben a játék FPS-éhez igazítja. Szóval nem kell ide G-sync meg 780ti, hogy legyen fogalmam róla.
-
HSM
félisten
Pont ezaz, hogy nem old meg problémát, csak enyhíti. A probléma megoldása szvzs, ha fix 60, 100, 144FPS-el tudnának futni a játékok. Nyilván ez nem kivitelezhető gazdaságosan, így a fellépő problémák enyhítésére jó a G-sync.
Segít maximalizálni a játékban beállítható képminőséget, de csodát nem tesz. Továbbra is rosszabb lesz a játék 50FPS-el, mint 100-al, csak a megjelenítés lesz kevésbé problémás.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #17006 üzenetére
Azt viszont tudjuk, hogy középkategóriás cucc lesz, 104-es GPU, azaz a jelenleg GTX770 utódja. Lehet, gyorsabb lesz a 780-nál, ahogy a 680-as is gyorsabb volt az előző gewnerációs csúcs-gpu-nál, majd kiderül. De tuti nem ő lesz a generáció leggyorsabbja.
Meg azt se tudjuk, hogy lesz megoldva a 256bit, pl. az Ati is nagyot villantott a Tongával, ami veszteségmentesen tömörítve tárolja a textúrákat, akár 40% sávszélességet spórolva. -
HSM
félisten
válasz
#35434496 #16933 üzenetére
Nem vitatkozom, hanem beszélgetek vele. G-syncet nem fogok venni, mert lehúzásnak tartom a javából. Nv karit meg megint nem lenne értelme vegyek, amikor tökéletesen meg vagyok elégedve a 290-es Radeonommal (NV-nél ugyanezért a teljesítményért is többet kéne fizessek), ami ráadásul az AMD-féle A-syncet is tudja, szóval ha jövőre jönnek a rendes IPS monitorok A-synccel, könnyen lehet, el fogok csábulni.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #16927 üzenetére
No várjunk... Ahol a játék nem megy mondjuk csak fix 30FPS-el, mert limitel, ott ugyanazt tudja, a G-sync, mint a Vsync. Amit írsz, ott előny a G-sync, amikor jól felhúzod a beállításokat, és lesz mondjuk 40-80 közötti FPS-ed, ami így G-synccel jó játékélmény. De hidd el, nem lesz ugyanolyan jó az élmény, mintha betonstabil 100+ FPS lenne.
BF4-el szórakoztam, és azt kellett megállapítanom, igencsak látszik a statomon, ha 60hz-en megy a monitor 72 helyettt, érzetre is egész más, pedig a játék úgy van belőve, hogy szinte végig 80FPS+ legyen.... Pedig ugye ez csak egy sima 6 vagy 8 ms IPS, nem is egy villámgyors 1ms TN panel....Amúgy 3 dolog fog hozzá kelleni, egy kompatibilis monitor, VGA és driver. Tartok tőle, NV vonalon is éppen ezek az igényei a G-syncnek.
A VGA-k is már érkeznek, a Tonga, a Bonaire és a Hawaii már tudja, ami már elég jól fedi a Gamer kártyákat. -
HSM
félisten
A V-sync nem +1 frame késleltetés, hanem legfeljebb +1 frame, nem ugyanaz.
Őszinte leszek, és az is lehet, igazam sincs, de nekem ha 80-130FPS-t tudna a HW, akkor azzal már vígan játszanék, kicsit tornáznék, meglegyen a 100FPS, belőném 100hz-re, és igencsak vidáman használnám V-sync-el. Ha meg nem akarnék butítani, akkor is fix 72hz+Vsync-el az eredmény és a folyamatosság is kitűnő lenne. A G-sync igazi létjogosultságát én továbbra is a 40-80 FPS-es tartományban látom, ahol enélkül már gázos, ha lekési a monitor a szinkront, főleg a hagyományos monitorokra jellemző 60hz környéki frissítésekkel. Én sokkal fontosabb "feature"-nek tartom a 144hz-ig felhúzható elektronikát meg körítést, mint magát a G-syncet. A sima IPS-es Dell monitoromon is csodát tesz a 72hz-re hekkelés a 60-hoz képest pörgősebb játékokban G-sync nélkül is.
Ami a jelenlegi támogatott kártyákat illeti, az Nvidiánál a G-sync modulért fizeted ki a +200 dollárt, amiből AMD oldalon majdhogynem egy vadiúj R9 285 is kijön.
Ha értékesebb volt az elődkártya, azt eladva és rátéve a 200 dollárt, akár még egy vadiúj 290-esben is lehet gondolkozni. Szóval nem győztél meg, hogy az NV mennyire jót tett a régebbi vasakat birtoklókkal.
Egy rétegnek tett jót az NV a G-synccel, az pedig a tehetősebb, türelmetlenebb réteg, akit nem zavar, hogy 200 dollárt fizetnek olyanért, amit "ingyen" is megkaphattak volna kicsit később. Bár kérdés, NV vonalon mi a jövő, A-sync, vagy marad a +200 dodó és G-sync modul igényű a funkció....
-
HSM
félisten
Csak azt felejted el, hogy ha van elég erős hardvered kihajtani a 144hz-et, akkor pont a G-sync veszti értelmét, mert a sima V-sync is tudja tartani a 144-et, sőt, ha véletlen menet közben kiesik egy kép, még akkor is bőven elég 72hz-nek megfelelő időben jön a következő kép. Pont ott lenne értelme a G-syncnek, ahol még látod a difit, és minden FPS számít, tehát amikor a kártya épphogy elbírja mondjuk az 40-80FPS-es tartományt, és össze-vissza ingázik benne, tehát amikor se a V-sync, se a monitor fix képfrissítésének jó megválasztásával nem tudod jól belőni, és amikor egy képkockányi kiesés már látható akadást okozna.
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #16889 üzenetére
Azért van, akit jobban zavar, hogy 200 dollárt lapátoljon kapzsi zsebekbe a 250 dolláros monitor árán felül, minthogy az AMD-től még nincs kézzel fogható termék.
(#16891) Keldor papa: Azért ezt nem hiszem.
Jól látszik, hogy a Tahiti-ben még nincs teljes support hozzá, de a Hawaii-ban már van, ami azt jelenti, legalább 3-4 éve dolgoznak rajta, hogy bevethessék, figyelembe véve a csip fejlesztésének időigényét.
Szóval itt az NV volt inkább, aki egy hirtelen mozdulattal kanyarított egy túlárazott megoldást, hogy beelőzze a konkurencia szabványosítás folyamatában kissé lelassult bevezetésű megoldását. -
HSM
félisten
válasz
TTomax #16877 üzenetére
Az AMD Hawaii csipjében benne van az A-sync támogatás, pedig már egy éve piacon van, ráadásul ez is arra enged következtetni, hogy az AMD is már évek óta dolgozik ezen.
(#16878) Abu85: Melyik ez a Dell típus?
(#16879) TTomax:
De azért az FPGA-s megoldást se nevezném valami elegánsnak.
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #16852 üzenetére
Ettől teljesen függetlenül, nekem sokkal szimpatikusabb az AMD még csak demókon létező megoldása, ami idővel sokkal szélesebb közöségnek, olcsón lehet elérhető.
Persze, ez is érthető, hogy az NV így tudta a lehető leghamarabb piacra dobni a technológiáját, megelőzve a konkurenciát.Szóval Titeket is abszolút megértelek, hogy elégedetten használjátok, élvezitek.
De ezt csak azért írtam le, mert említetted az AMD-seket. -
HSM
félisten
válasz
TTomax #16848 üzenetére
Azt olvastam, azóta elvileg javítva lett a színvisszaadás.
Nekem mondjuk egy Dell U2312HM váltotta, az azért egyszerűbb IPS, de elvileg jóféle, majdnem teljes SRGB lefedettséggel. Az utód P2414H is hasonló színeket tud. Mindkét Dell monitorom műszerrel kalibrált.A 2312HM maximum deltaE-je 0,73 volt. Nem vagyok szakértője a témának, de az tudtommal nem rossz érték.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #16845 üzenetére
Az az érdekes, én mikor IPS-re váltottam a Samsung paneles TN-emet, semmi visszalépést nem találtam a színekben, ugyanolyan szépek voltak a TN színei. Viszont a TN betekintési szögeit nem bírtam megszokni, hogy 1cm-re odébbról nézve már más volt az egész kép tónusa... Persze, TN és TN panel közt is akad különbség, csak azért írom, hogy attól, hogy TN, még lehetnek nagyon szép színei.
A LightBoost technológiát próbáltad? Nekem az volt a legszimpatikusabb ezekben a speckó "NV-s" monitorokban.
-
HSM
félisten
válasz
hszilard666 #16832 üzenetére
DDR. Azaz a 800-at duplázza magának.
-
HSM
félisten
HT az a procidban a Hyper Threading technológia, ami csak árthat ilyen 1-2 szálon dolgozó programokban, mint pl. a Diablo3.
Az órajelcsökkentés pedig azért segít, mert ez a játék alig terheli az ilyen erős GPU-kat, és ha nagyon felhúzod, elmehet túl gyakran aludni. Nekem az 5850-el volt ezzel gond, ha nem órajeleztem alul, hajlamos volt játék közben aludni menni, majd újra dolgozni, ami pici szaggatásokat okozott.
A 290-esen nem volt ilyen gond, de azon pl. 650/750Mhz-en hajtom MSI Afterburnerből, ne fogyasszon feleslegesen a magasabb órajelű állapotokban és bőven elég így. -
-
HSM
félisten
Ha megbontod a VGA-t, akkor nem tudod működés közben mérni.
Ha szerencséd van, rálátni valamelyik szélső modulra, illetve a hátlapon lehet a PCB hőfokának méréséből elég jól kövekeztetni a hőfokukra.
Mondjuk ott meg a backplate tudja megbosszulni magát, ha van, mert az kitaakrja, nem lát át rajta a kütyü csak a nagyobb kivágásokon....
-
HSM
félisten
válasz
helkis #16703 üzenetére
Hát egy darabig pedig lehet a 880 lesz a felsőkategória. Azért benne van a pakliban, hogy sok helyen hozza vagy el is verje a 780-akat, ugyanakkor a szűk memória miatt korántsem biztos, hogy benne lesz az a "nyers erő". Majd meglátjuk.
(#16704) h1mpi: Én egy ilyennel szoktam: [link]. Sajnos nincs bennük szenzor.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #16614 üzenetére
Dehogynem, csak a sávszélesség számít... Nézd meg a 290-eseket, annak a béka feneke alatt a GT/s-e (1250Mhz-es ramok), mégis igencsak a 780ti 1750MHz-es ramjának nyomában van a sebessége... (320GB/s vs 336GB/s).
A 400cuda mag semmit nem fog érni, ha nem lesz alatta a sávszélesség, ami etesse őket, a textúrázókat, a ROP-okat meg hasonlókat.
(#16615) Keldor papa: Ott a pont. Remek újgenerációs felső-középkategóriás cucc lesz ez a GTX770 leváltására.
-
HSM
félisten
válasz
bombibmw #16544 üzenetére
Hehe, ez tuti.
Nekem nagyon más az ízlésem VGA-k terén.
(De ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz kártya lenne, csak nekem nem kedvemre való.
)
(Bár a Giga WF3 sem az ízlésemnek megfelelő, anyagi okokból van egy rendes 290 Vapor-X helyett, bár egész szépen teszi a dolgát az árához képest és a minősége is egész korrekt. Annyit nem ért nekem a frankó hűtés, meg csúcsszuper VRM, hogy anno 94K helyett 137K-t költsek rá.Ennyi különbözetből előbb vizezném a Gigát, ha nagyon akarnám, és még másra is maradna...
)
A Titánokkal szépen futott a netes videós tesztekben 6GB-al, szóval sanszosan a 6GB-s 780-on se lesz vele gond.
-
HSM
félisten
válasz
Anubris #16312 üzenetére
Az azért így nagy marhaság, hogy az I7 nem jó játékra. Néhány játék jobban fut, ha i5-jént van hajtva (kikapcsolt HT) de akadnak játékok, amik már ma jobban mennek HT-vel. Mondom ezt úgy, hogy amúgy ki nem állhatom a HT-t.
Kérdező fórumtárs amúgy már rendelkezik az említett (i5 4570) procival, hozzávaló B85 lappal, kérdés, érdemes-e fejleszetnie. Bár a 290 topikban szerintem már kellően körbejártuk a témát, szval szvsz felesleges ide többet proci-OFFolni.
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #16288 üzenetére
Amúgy ha nem a tuningrekord döntögetése, vagy az esztétikum, netán az e-penis a kérdés, akkor szvsz egy 30-40 000 frintos Z87-Z97 lap minden racionális játékos igényt kielégít már, gyakorlatilag bármely gyártótól....
Mondom ezt úgy, hogy anno kb. 30 000 forintot fizettem rá a Giga X58-UD5 lapomra, hogy EVGA FTW X58 (E758) legyen... Hajtott a kiváncsiság... Annyit kaptam, hogy 4200Mhz helyett 4300-ig ment benne a procim, utólag eléggé bántam a dolgot, hogy eladtam és ennyit ráfizettem.
Pedig régebben tényleg kellett a bivalyerős lap a torkos procik alá, de ma...
Viszont neked lett egy jó lapod, jó áron...
-
HSM
félisten
válasz
hszilard666 #16240 üzenetére
Az eredeti színe jobban tetszik... Amúgy mintha azt írtad volna, mennyire jó, hogy zölden világít... [link] Ezekszerint mégsem az igazi?
-
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #16100 üzenetére
Nem érdemes ilyen drága lapokat venni szvsz... Ezeknek a prociknak úgysem kell olyan marha erős tápellátás.
A lap árából meg simán kijön mondjuk egy Giga Z97X-UD3H, ami szerintem olcsó, de jól felszerelt már.
Ami a tápot illeti, már gázosabb a helyzet, bár ott talán olyan sokat nem lehet bukni a dolgon.De reméljük, nem lesz többet gond, és akkor nem kell ezen agyalni. Azért remélem, a lapra tettél friss BIOS-t, és átnézted a tuning-beállítáokat, pláne ami a különböző, "egyéb" feszeket illeti, amiknek közük lehet a PCI-E vezérlőjéhez a procinak.
Ha tutira akarsz menni a VGA-val, akkor 100% power limit, és no tuning. Az amit 100% bírnia kell, pláne, hogy alapból egy gyári tuningos verzió.
-
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #16091 üzenetére
2 hónap alatt döglött meg az előző Giga WF3 290-ed is.
Ez azért könnyen lehet több egyszerű balszerencsénél...
(#16095) Devid_81: A Giga memóriahibázás+780Ti VRM elfüstölés miatt én a lapod vagy a tápod rakoncátlankodását valószínűsíteném, mint okot. De ne legyen igazam.
-
HSM
félisten
Vásárlói szemszögből Te magad is szeretnél G-syncet, még ki is fizetnéd, de nem tudsz megfelelő G-synces monitort venni, mert nincs választék, tehát hiába fizetnél, nincs megfelelő termék. Végeredmény? Ugyanúgy nem lesz G-synced, ahogy Freesync-ed sem, hiába, hogy egyik csak papíron létezik, míg a másikból van elméletileg a gyakorlatban is.
Tehát mint érdeklődő vásárló, számodra Freesync nincs, G-sync úgyszintén nincs.
Azt nem mondtam, hogy idővel nem lehet olcsóbb a G-sync, de jelenleg ennyi, és mire olcsóbb lesz (ha lesz egyáltalán) addigra sanszosan lesz már Freesync is, az pedig jóval olcsóbb fog tudni lenni, mivel nem kell hozzá a hardveresen amúgy nem épp olcsónak tűnő G-sync modul, meg Nv licenszdíj.Igazából egyetlen pontban látok minimális életképességet a G-syncben, hogy nem kell hozzá okos GPU, ami tudja a min-max-ot, de ha ez elvész (el fog), akkor már semmi nem fogja indokolni a létezését az Nv anyagi érdekein kívül egy olcsóbb, minimum azonos képességű technológiával szemben.
-
HSM
félisten
Én nem bizonygatok semmit. Csupán arra próbáltam célozni, hogy ez az elérhető egy darab termék amolyan nesze semmi fogd meg jól. Egy nagyon szűk célcsoportnak jó, de másnak nem. Hiába tetszik nekem a G-sync, nem lenne opció ha most vennék gépet, mert nekem 2014-ben ne akarjanak egy túlárazott TN-es monitort annyiért adni, amiért kettő hasonló méretű, félprofi IPS-t kapok... Arról nem beszélve, hogy az ipar jelzése is egyértelmű, hogy egyetlen G-sync monitort sem kapni készen összerakva, csak a DIY kitet...
Ami a Freesyncet illeti, elég meggyőző, hogy VESA szabványt használva működik, így mivel csak firmware-t kell felkészíteni a már meglévő monitorokhoz, és így már a mai hardverekkel is működőképes, így igazából semmi akadályát nem látom a közeljövőbeni terjedésének. A VESA szabványba se véletlen került be, ami önmagában jelzi az ipar érdeklődését.
Álmodozásról szó sincs, ez a valóság, ha picit benézel a színfalak mögé. Ha pedig szigorúan csak a zord jelent nézzük, akkor igazából egyik technika sem elérhető még megfelelő áron széleskörben.
-
HSM
félisten
Ugyanakkor már ma, jóval a megjelenés előtt már egészen sok hardver támogatja. Sajnos az ipar így működik, a friss szabványokat nem mindig lehet megvalósítani a régi vasakkal.
Ugyanakkor nekem is rendkívül antipatikus ez a megvalósítás, így szembemenve a készülő szabvánnyal. Abszolút érthető a VESA és a monitorgyártók reagálása a dologra. A 3D Visionnel is jól megszívta egy ismerős anno, jó drágán megvette, alig tudta használni a zártság miatt, aztán eladni is alig bírta.(#16054) gbors: Annyiból sem racionális döntés, hogy 1000 dollárral olcsóbban megkapod házon belül ugyanazt egy Titan Black SLI-vel. Oké, +50 dollár elmegy plusszban a jobb hűtésű házrra, de ennyi.
Nagyon kevés esetben tudom elképzelni a Titan-Z-t racionális döntésként.
-
HSM
félisten
Egy TN paneles monitort házibarkács moddinggal 500 dollárért nevezel MINŐSÉGNEK? Ugyanmár, ez színtiszta lehúzás, pláne amikor praktikusan ugyanezt meg lehet csinálni szabványosan, kvázi ingyen is. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja.
A Game Dvr-t nem ismerem, nem is érdekel, ugyanakkor a lehetőség adott, MSI Afterburnerből nekem tökéletes, hogy hotkey-el akkor tudok felvenni a játékból, amikor csak akarok, abszolút korrekt beállítási lehetőségek mellett x264-be. Nem tudom, ezenfelül milyen funkciók kellhetnének még.
Nyilván "átmásolták" ha régóta adott a lehetőség, és van rá igény, és egy ennyire végtelenül egyszerű szoftveres funkcióról van szó.Amúgy ha azt gondolod, hogy flémkeltő troll vagyok, akkor nem itt kell megrágalmazni a topikban, hanem el kell menni, kérni egy moderátort, aki megvizsgálja a helyzetet. Eszem ágában sincs se trollkodni, se flémet kelteni, nyilván azért nem kellett még moderálni, mert az itteni többség ezzel tisztában van. Ettől függetlenül egyáltalán nem gondolom úgy, hogy azért mert ez egy Nv topik, Nv-s technológiák megtárgyalásakor nem lehetne felhozni AMD-s technológiákat, megoldásnak összehasonlítási alapnak.
Amúgy azt meg végképp nem értem, mi köze annak, hogy mikor volt utoljára Nv kártyám ahhoz, hogy van véleményem egy technológiájukról?
Vagy csak akkor lehetne véleményem, ha már kipróbáltam a lehúzást?
Másfelől 5 éve és 3 hónapja volt utoljára Nv kártyám, egy GTX260, azért az sem az 1800-as években volt. -
HSM
félisten
Aha, persze. Az aztán támogatás, hogy venned kell egy 270USD-s fos TN paneles monitort [link], amibe még venned kell újabb 210 dollárért egy G-sync modul DIY kitet [link], amit neked kell belevarázsolni a monitorba, garivesztés terhe mellet. Szóval ez egy nesze-semmi fogd meg jól elérhetőségű cucc.
A jelenlegi, minőségi, félprofi IPS monitorom kerül 210 USD-be kompletten, tehát annyiba, mint csak ez a szerencsétlen G-sync modul.... [link]
Szval egy vicc az egész.Ami meg a shadowplay-t illeti, a tudás évek óta ott van az AMD GPU-iban is, csak a programok nem használták. A 3.0.1-es MSI Afterburnerben ugyanúgy tudok a GPU-val felvenni, mint ahogy Nv-vel lehet. De a 7970-em is ugyanúgy tud, pedig az már 2,5 éves konstrukció.
Ami meg a "jobb céget" illeti, erről hosszan lehetne értekezni, de ez nem ez a topik. Mindenesetre, nekem 1000X szimpatikusabb az AMD minden gyártó számára elérhető, könnyen, olcsón megvalósítható, szabványos megoldása, ami ráadásul a +1 képkockányi extra késleltetésről is mentes. A GPU-kban meg már ma benne van a támogatás.(#16022) Keldor papa: Szépen illik a masinába.
Szép gép, főleg a vízhűtő nagyon mutatós.
(#16024) gbors: Ennyi.
-
HSM
félisten
válasz
Firestormhun #16008 üzenetére
Akkor egy kicsit csendben gondolkozz el, mi történik, mikor mondjuk 60hz és 60 fps alatt kikapcsolja a V-sync-et.
(Hint: amint kész a következő, "60fps-t lekésett" képkocka, azonnal kirakja, ami így hamarabb kikerülhet, de mivel lekéste a teljs szinkron, így csak egy része-->képtörés)(#16010) scomcomputer: Azért írtam, ízlés szerint.
(#16011) kpal: Azért láttam már jópár elhullott példányt belőlük. Sajnos a magas üzemi hőfokok ilyen korú kariknál már könnyen visszaütnek. De tény, korrekt minőségű, szép karik voltak. Az utóbbi idők leghangosabb és legmelegebb NV refhűtésével.
-
HSM
félisten
válasz
Tirexi #16003 üzenetére
A hőfokon úgyanúgy spórol, mint a sima V-sync.
A képtörést pedig nincs mese, kis mértékben meg kell engedni, hiszen így tud késleltetésben javítani a V-sync-hez képest.
Ugyanakkor a V-sync OFF egy előnyétől is elesel, hogy így néhány ms-el később kerül ki a képkocka, ha több lenne az FPS a képfrissítési frekvenciánál, mintha V-sync ON lenne.De tény, hogy a V-sync főleg a képfrissítésnél kisebb FPS-el gázos, azt meg ez javítja.
-
HSM
félisten
válasz
Tirexi #16001 üzenetére
Hosszú ideje Radeon tulajként annyira nem vagyok otthonos az Nv speckó extráival, ezt nézzétek el nekem.
Ugyanakkor ettől függetlenül gondolom, valamit a játékban is be kell állítani, hogy ez működjön, vagy a játékban bármit állítasz, ez felülbírálja?
Nekem amúgy egyáltalán nem hiányzik ez az adaptív móka, viszont annál inkább kíváncsi leszek az AMD freesync-jére. Az NV-s G-sync se lenne rossz, de az drága, és nem is olyan profi szvsz. -
HSM
félisten
válasz
hszilard666 #15971 üzenetére
Jó a refi, de a halk kártya szvsz más hűtési megoldásokban keresendő.
-
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #15964 üzenetére
Mivel ez a második (jóminőségű, komoly) VGA-d, ami megdöglik, lehet nem ártana alaposabban megvizsgálni a gép többi részét, minden oké-e, főleg az alaplapot (BIOS-t is!) és tápot, de akár a procit is. Csakhogy nehogy a 3. VGA-d is füstben végezze....
Szval lehet, mégse a Giga 290 volt gagyi.+40mV-ot meg se lenne szabad érezzen, ha nem melegedett túl, pláne egy rövid tesztre.
(#15963) iszilard: Gondolom, valami NV policy nem engedi.
-
HSM
félisten
Amúgy a felhasználói szokásoskon is sok múlik, meg azon, ki mikkel hogyan, milyen gépben játszik.
Pl. nekem anno az volt a legnagyobb bajom a GTX260-ammal, hogy pár (4-5) alt+tab-olás után, főleg a kedvenc GTA4-emből úgy kivágott hibával, mint a huzat, míg AMD-n ilyen egyszersem fordult elő évek alatt. Aki meg nem alt+tab-ozott ki sokat, elégedetten használta a GTX-et, és nem értette, nekem mi bajom vele. -
HSM
félisten
Nálad amúgy sem az ár/érték a fontos szempont.
Természetesen ez egy tökéletesen elfogadható álláspont.
(#15953) h1mpi: Hibás termékek mindkét oldalon vannak sajnos....
Lásd innen pl. a "memóriahibás" Giga 780Ti-ket. Persze, nem akarlak rábeszélni a piros oldalra, azt érdemes használni, ami bevált, bizonyított. Nekem pl. semmi gondom nem volt a pirosakkal évek óta.
Se 3 évig az 5850-em, se másfél évig a 7900-asokkal, se most a 290-el.
Csak CF-et ne építs, az vacak.
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #15950 üzenetére
100X inkább ezt venném 230-ért, mint 180K-ért 780Ti-t, vagy 285-ért Titán Blekket.... Persze, izomból túlárazott mind szvsz.
Pláne, mikor azt nézem, hogy ~100K-ért fullos nemrefi 290-eseket kapni 4GB VRAM-al... Nem trollkodásból, de azért itt ár/érték arányokon el lehet gondolkodni.... Legalábbis, a mai, itthoni árak alapján.
-
HSM
félisten
Tehát az is olyankor folyamatosan szabályozza az órajelét és feszét az aktuális igényeknek megfelelően? Lőttem gyorsan kis videót, a 290 hogy csinálja, OSD jobb felső sarkában majdnem a 100ms frissítésű aktuális órajel (Afterburner "Low Level HW Access"-el) [link], BF3 kampány, bekapcsolt V-sync, full-hd maxon, egyedül a Motion Blur OFF, azt utálom.
Esetleg egy hasonló videót egy 780(Ti)-al, OSD-vel szívesen megnéznék, azon hogy működik élesben.
(A videó felbontása csak letöltve normális, a Dropboxon megnézve elég szemkifolyatós. Az alsó adatok HWiNFO-ból jöttek, az 1000ms mintákat vett, azért mutat mást, és ott azért nem látszik olyan szépen, hogy a feszt is kapcsolgatja 0,9xxV és 1,1xxV között)
(#15881) Zorel: Én eddig úgy tudtam, a GTX780 csak a BOOST órajeleit tudja szabadon kapcsolgatni, alatta csak néhány fix lépcsőben. De remélhetőleg felvilágosítassz, tud-e ilyet, amit linkeltem fenn a videómban.
Viszont ami móka, a videó készítésekor rájöttem, játék közben a Radeon is tud x264-ben rögzíteni videót az Afterburnerrel hardverből, csak jól el van ásva a beállítás.
-
HSM
félisten
A TPU méréseire régóta nem adok, nem hitelesek. A Guru3D is érdekes, hogy lett egy felbontásban gyengébb a 290, amikor a másik kettőben meg az nyert...
A fogyasztáson nem az áram ára miatt spórolok, hanem mert akkor hűvösebb a kari, kevésbé teker a ventije, és ahogy írtam, tök felesleges hajtani 100FPS fölé 60hz-es monitoron nálam....
Engem ami érdekelne a 780-as kapcsán, hogyan alakul a fogyasztása kisebb terhelésű játékoknál, valamint V-sync-el a 290-hez képest.
Bár ez elég macerásan kimérhető, szóval nem várom el, hogy megcsináld, szerintem magam se vacakolnék vele, ha lenne itthon 780-as is.
-
HSM
félisten
A 780-nál 18%-al fogyaszt többet a 290, de 10%-al gyorsabb is.
A 780Ti-hez képest pedig 10%-al kér többet a 290X, miközben a sebességkülönbség ~2%. Ezek egyáltalán nem szignifikáns különbségek.A gyári hűtése hangos az 290-eknek, de ezzel kár jönni, ott vannak a gyártói megoldások, nekem az egyik leggyengébb hűtésű van, Giga WF3, és még az is teljesen korrekt, viszonylag halkan és hűvösen elvan.... De pl. egy PowerColor PCS+ mellett ez is elbújhat, az NV gyári hűtés meg pláne....
Másfelől ezek a fogyasztások csak az érem egyik oldala. Teljes terhelésen többet fogyaszt az AMD. Ugyanakkor részterhelésen meg nem méri senki. Márpedig akinek fontos a fogyaszás, úgyis V-sync-el játszik, és akkor máris változik a kép, mert tud pihenni a kártya. Vagy ha sokat játszol kisebb gépigéyű játékokkal (én szoktam, pl. BF3, Diablo 3 elég sokat) akkor az AMD remekül spórol, gyárilag is 7-800Mhz körül járatja magát kis feszen, de kézzel korlátozva az órajelet mégjobban csökkenthető a fogyasztás, miközben FPS bőven elég marad. Nv-n is meg lehet csinálni, csak nem mindegy, hogy ha éppen Diablo után egy Tomb Raidert is tolnék, amihez kell az erő, akkor BIOS-frissítés kell, vagy csak két kattintás AB-ben....
(#15873) Tirexi: Az a +30W fogyasztás, ha minden egyes nap, napi 12 órát megszakítás nélkül, teljes gázon terhelve a VGA-t játszol, akkor kb. 4-500Ft plussz áramköltség havonta. Szerintem addigra már PC-se lenne, mire áramszámlából visszajönne azzal az évi 6000 forinttal a jóval drágább vételára az Nv-knek. Na és ki játszik napi 12 órát? Szvsz senki...
-
HSM
félisten
válasz
Tirexi #15870 üzenetére
Na jó, de ez nem valami hatékony megoldás. Nekem egy csúszka AB-ben az órajel, minden mást elintéz a VGA, nem kell feszeket tesztelni, nem kell BIOS-t turkálni...
Ráadásul maxra húzott power limittel is működik, spórol, és nem okoz nem kívánt antiboostolást, mint az általad említett power limit lehúzásos módszer.
825Mhz-re lövöm be max limittel, akkor 825Mhz-en fog menni, hacsak a v-sync vagy a procilimit miatt nem tud csökkenteni, mert akkor egyből lejjebb veszi magát 600-700 akárhány Mhz-re. Régen kevesen szidták és utálták annyira a PowerTune cuccot, mint én, de ez a Hawaii-os friss verzió előtt le a kalappal, nagyon príma lett.
Nem mondom, hogy ezért 290-et kell venni, de szerintem ez egy igen praktikus oldala ennek a cuccnak.Pláne, ha sokat játszik a ember kisebb gépigényű cuccal, pl. BF3 multiban ezzel a 825/1250Mhz-el is bőven 100 körül az FPS, és a gyári 950/1250Mhz 330W-ja helyett így már csak 290W ugyanazon jelenet, komplett géppel, külső HDD-vel, monitorral együtt konnektorból.
-
HSM
félisten
(#15863) h1mpi & (#15866) monosz: Ezt most úgy írjátok, mintha a GTX780(Ti) az energiatakarékosság mintaképe lenne....
Pedig nem esznek sokkal többet a 290-esek sem. [link].
Többmonitoros, és videólejátszós módban kedvezőbb sokkal a GTX780-as sorozat fogyasztása, máshol nincs nagy difi. Viszont a Radeon mellett szól, hogy részterhelésen állati szépen skálázza az órajelet, amivel máris sokkal takarékosabb lehet a GTX-eknél, amik nem tudnak ilyet.A GTX nem tud olyat, hogy lekorlátozod mondjuk 825Mhz-re, és magától lecsökkenti hozzá a feszültséget is a megfelelő értékre, és máris spóroltál 50-60W-ot két kattintással, garantált gyári stabilitással....
-
HSM
félisten
válasz
Anubris #15823 üzenetére
Amúgy szerintem ezek a "hagyományos" kialakítású házak sok hardverrel nem túl jók szellőzés szempontjából, hiába a sok venti. Amik nekem sokkal jobban tetszenek, az a SS Raven RV03 (jó szellőzésre) és a SS FT01 (nagyon halk, de hatékony szellőzésre).
Az RV03-ban alulról van telibefújva a komplett rendszer két brutális légszállítású 18cm-es kopterrel: [link], az FT01-ben kicsit szolidabb példányok dolgoznak, kicsit máshogy, de nagyon halkan és jól, pláne kiszedett HDD fiókokkal (saját gép belülről): [link] -
HSM
félisten
válasz
Tirexi #15735 üzenetére
A 40ROP se egészen értem, hogy fog kijönni, elvileg a 20nm se stimmel, de amúgy is, jól hangzik a sok számoló (ha nem kamu) de így szívószál memóriabuszon, hát... Amúgysem High-end lesz, GM104, tehát nem GM100 vagy GM110... A GK104 utódja lesz, nem a GK110-é.
Meglássuk.(#15737) Tirexi: Jól kifundálták, hogy lehet az emberről a pénzt legombolni.
Szerintem amúgy a 780-ra elmegy a 3GB, de a 2GB-os 690 meg 770, hjajj, az csúnya....
-
HSM
félisten
válasz
Tirexi #15726 üzenetére
780-as nem lehet csak 3 vagy 6GB rammal a busz miatt.
Én többre tartom a sima Titánt, mint a 780 Ti-t.. Egyfelől a 6GB ramot semmi nem hozza tuningban, másfelől a Titanban is alig van kevesebb feldolgozó, szóval a hátránya sem jelentős.
Ez a precíziós móka valójában csak az egyik fele az érmének. Másfelől nem akarnak szvsz a belépő Quadróknak (és a Titan Black-nek) konkurenciát, mert oda kell a 6GB, míg a Titán árában ez benne van.
Szval részemről citromdíjas, ha valaki Titánt 780Ti-re cserélt (hacsak nem anyagi okokból). -
HSM
félisten
válasz
jones965 #15710 üzenetére
Én nagykerben is láttam olyat nemegyszer, hogy készleten lévő cucc egyszercsak jópárezerrel olcsóbb lett. Dehát annyiért adják, amennyiért akarják. Ahogy írod, ha nem tetszik, nem kell megvenni, ennyi.
(#15711) the_mad: Nekem valamelyik dirt rallyval volt, hogy úgy akadt a menü, hogy lépkedni nem tudtam, ott is egy héten belül jött a fix, és azzal a hibátlan játék.
De amúgy ne is mindig az AMD driver a bűnös... Pl. Metro LL agyonképhibázta a képernyőt, mielőtt kijött az első patch a játékhoz, utána hibátlan lett.(#15712) Rexcor: Igaz.
Nyilván durvább címekben kell csak kompromisszumot kötni. De az említett élsimítások alá még nem kellett adjam, hogy ne essek 40-50FPS alá.
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15708 üzenetére
A 6950 egy zsákutca konstrukció volt. Nem véletlen hagytam ki. Az 5850-el viszont semmi gond nem volt, és a 7900-asokkal sem, mire én vettem. Bár többen a korai driverekkel panaszkodtak mikrolaggokra, de azóta már rég nincsenek.
(#15707) Tirexi: 2X-es SSAA-val vagy 4X-es MSAA-val játszom, amiben csak lehet, eddig nem volt gond ezzel.
Ennyit gondolom, ezek is bírnak.
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15704 üzenetére
Igen, így csinálják a nagykerek. Gondolnak egyet, és már 5 ezressel olcsóbb. Az Ipon rendszere meg ez alapján frissíti az árat. Ilyen egyszerű. Senki nem akart veled kiszúrni.
Nekem egy kártyám volt mindig, pont mert érzékeny vagyok rá, a CF/SLI plussz input lagja miatt is felejtősek nekem, a mikrolaggokról nem is beszélve.... Viszont egy kártyával mikrolaggnak nyoma sincs, főleg a 290-esen vajsima minden.
Tényleg vajsima, semmi disznóság, bátran állítom, és én erre nagyon érzékeny user vagyok. A 280X is nagyon jó volt, de nyilván az nem ennyire durva kategória.
(#15705) Tirexi: Pontosan.
A legtöbb VGA-nak nem igazán tesz jót a tuning. Amúgy az egyszem 290-esemmel nagyon jól elvagyok, visz mindent szépen, amit játszom tuning nélkül is.
Gondolm, ugyanez igaz a 780-akra is...
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15702 üzenetére
"a drága ipon mikor megvettem ezt a kártyát 5 ezer ft al olcsóbban adta ugyan ezt WD vel,és pendrájval azt hittem be megyek azt ki füstölöm őket mocskos banda."
Mivel Te WD nélkülit rendeltél, vélhetőleg ők is olyat szereztek be. Kellemetlen, de nem ők szúrtak ki veled.
Amúgy nagy divat ez a radeon-driver szidás, de soha semmi driveres bajom nem volt velük, nem dobáltak ki a játékok. A szupertuning GTX260-am is azért adtam el, mert nem voltak jók a driverei, azóta AMD-m van és jók. 4890, 5850, 7950, 280X, most 290.
Minden játékot végig tudtam játszani AMD okozta hiba, fagyás vagy bármi gond nélkül, úgyhogy én maximálisan meg vagyok velük elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest