- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22196 üzenetére
Érdekes, hogy annyira nem volt víknya 400-on sem, szóval nem szaggatott (igaz pont egy kevésbé grafigényes részről indult a teszt direkt) nem szaggatott csak fura volt hogy jó 50%-al kevesebb képkockát nyomott ki a képernyőre mint a Radi. Alt+tab után jött a felismerés, GT200: 400MHz. Öhö.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22194 üzenetére
Sztem a driver eldobja magát és akkor lowpower 3D-ben megy csak. Low-power módban meg bőven meghűti ilyen alacsony ventifordulaton is.
Én legalábbis így jártam, G4Ga kollégánál Crysis tesztnél. Egy 4870 1GB ellen küldtem csatába, de annyira alulteljesített, hogy az fájó volt. Kiderült túl volt húzva a karajom és a driver elszállt, ilyenkor meg ledobja magát fixen low-power 3d módba. 400MHz-en meg jó hogy elpáholta az 1GHz-re húzott Radi.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hekkerman #22193 üzenetére
Számomra elég hihetetlen hogy furmark alatt csupán 45%-ig ment fel a venti és nem sült meg a kártya. Ahogy az is hihetetlen, hogy játék alatt 65 fokig megy fel csak és a venti sem megy 65% fölé.
Két dolgot tartok elképzelhetőnek vagy a kártyával nincs valami rendben vagy user error és te néztél el valamit nagyon a %-okat és a hőmérsékleteket illetően.
Dobj már föl légyszi egy evga precisiont és irasd ki vele a képernyőre a venti %-ot, gpu hőmérsékletet, gpu terhelést %-ban, órajeleket és úgy indíts el egy furmarkot.
Ha valóban tökéletesen működik a kártya akkor furmark alatt még 100%-os ventivel is 80 fok közeléig kellene felkúsznia a hőmérsékletnek 5 perc alatt. Ha csak simán, auto ventivel elindítod a furmarkot akkor is kb 1 perc alatt már 100%-ra pörgeti fel a ventit a kártya.
Ezért is mondom, hogy szerintem te nézted el azokat a hőmérséklet és % értékeket terhelés alatt.
Mivel mérted? -
hekkerman
tag
Csáó mindenki!
Adott egy GV-N26OC-896H 260-as, játék közbe 65% fölé tekeri magát a venti, így kb 65 fokos a gpu többi még alacsonyabb, alap járaton 46%-on teker. Ezt ma vettem észre, eddig mindig 40%-on ment, játék alatt is, furmark alatt bevadult 45%-ig max. Szerintetek bugos driver vagy mi lelte szegénykémet?
Eddig játék alatt 70-80 fokos volt, most megunta a meleget?
-
rumkola
nagyúr
válasz
csucsbicep #22188 üzenetére
pont erről beszélünk, olvass már vissza párat
D
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Erről a kártyáról tudnátok véleményt mondani: [link]
-
Ediva8
tag
válasz
TTomax #22156 üzenetére
Nekem is ilyen GTX 260 GS-em van. Én nagyon megvagyok vele elégedve.Az órajeleket is 3 fokozatban szépen állítja 3D és 2D között.A hűtése pedig nagyon jó,ezzel a két ventivel.
Sosem tuningoltam,mivel gyárilag már az,de a kérdésem az lenne,hogy ezeknél a kártyáknál meddig lehet elmenni amit még biztonsággal stabilan bírnak fesz. emelés nélkűl? Expert tool úgy tudom a Gainward saját tuning progija,ami nekem fent is van a gépen.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
joshua7 #22179 üzenetére
XFX-et kerülni kell. Én egy GTS 250 core edition-el jártam így. Gagyi, szar hűtő és állandóan load üzemmódban teker.
-
TTomax
félisten
válasz
I. Richard #22180 üzenetére
hm hm...nehéz kérdés,de nem egyértelmű vga...tápot így azért kizárnám de nem véglegesen...egy uj op rendszert raknék első körben,aztán alaplapi bios frissítés...talán még arra nézz rá,hogy a PCI-E freki 100-on van e mindenek előtt.A további kérdéseidet küld el privátban amit tudok segítek,de ez nem a topicra tartozik.
-
I. Richard
senior tag
válasz
TTomax #22178 üzenetére
Akkor kezdődött a probléma, amikor a GTX260-at beletettem a gépbe, előtte egy 8600GT-m volt. Sajnos hiába terhelem, teljesen véletlenszerű a fagyás, simán megy 3dmark például, de kevésbé gépigényes játékoknál is jelentkezett a probléma. Tulajdonképp nem a gép kapcsol le, hanem olyan, mintha a videókártya kapcsolná le magát. A tápnak elégnek kell lennie, ha az lenen a gond, akkor szerintem minden esetben az erős terhelésnél kellene, hogy lekapcsoljon, de ez nem így van, tényleg teljesen véletlenszerű.
-
TTomax
félisten
válasz
I. Richard #22176 üzenetére
próbálj meg alaplapi bios-t frissíteni,nézd át a memória időzítéseket,ha kell kézzel add meg,nézz rá a vinyódra,nem-e túl sok a bad sector.Nem biztos,hogy vga... valami kezdi megadni magát,vagy kevés feszt kap,ez akár a proci vagy a rami is lehet...ha a gép is lekapcsol akkor esetleg táp is lehet a ludas... azt irtad hogy semmi tuning ha ez minden alkatrészre igaz akkor ezeket járd végig,végső estben terheld a vga-t keresd meg mivel tudod magad is ezt előidézni,ha megtalálod akkor gari...
-
rumkola
nagyúr
válasz
I. Richard #22176 üzenetére
adj egy kis plusz feszt a prociódnak
-
I. Richard
senior tag
Sziasztok,
Már egy ideje küzdök ezzel a problémával, de mostanában egyre gyakoribb, gondoltam hátha itt valaki tudna segíteni.
Az a gondom, hogy játék közben teljesen véletlenszerűen, de általában valami spéci effektnél vagy helyen fogja magát, és kifagy a játék, fekete kép, monitor nem érzékel jelet. Asus GTX 260, semmi tuning, driverek közül már szinte mindent kipróbáltam, a kártya hőmérsékletétől függetlenül szokott fagyni. Konfigurációm az adataimnál.Köszönök minden építő jellegű ötletet!
-
rumkola
nagyúr
majdnem lett egy xfx 260 black-em, de beugrott hogy nem lehet idle-ben beállítani, így mégis eláltam tőle
-
Gucunja
aktív tag
tudtok ajánlani olyan GTX260-as kártyát ami nagyon halk??
-
kpal
nagyúr
válasz
csucsbicep #22159 üzenetére
Igaz ha házad jol szellőzik akkor jó választás de ha a hang mindegy akkor nyugodtan vedd meg .
-
csucsbicep
nagyúr
Meghallgattam, de volt már hangosabb vga-m és ez még annyira nem zavar. Főleg játék alatt úgyis van hang és nem a ventiket hallgatom
-
kpal
nagyúr
válasz
csucsbicep #22151 üzenetére
Ilyesmi hangja van a 260-nak is 275 fan .
-
TTomax
félisten
válasz
Nagyon jó kis kari,igen jól húzható.Alapjáraton halkabb mint a gyári,viszont terhelésre felsüvít a venti rajta,én elég hangosnak éreztem....cserébe viszont 70-75 foknál feljebb szénné húzva sem melegszik... ha a zaj nem zavar akkor rendben van,de ha érzékeny vagy rá akkor nem ajánlom!
-
JONAS77
aktív tag
válasz
rup1u5 #22149 üzenetére
Ez rajta van azon a CD-n, amit a grafhoz kaptam, és ez a Precision kezelő figyeli azt is, hogy ne süljön meg a gpu? Hülye kérdés, de én feltettem! Én még nem használtam más gyártótól eszközkezelőt, csak a gyárit, azaz az ASUS-t, de kipróbálom, ha javasolod. Remélem jó lessz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Jó kis kártya, mondjuk én jobban szeretem azokat amik kifújják a házból a meleget de teljesen jó a GTX260 GS. Kicsit halkabb is a gyárinál a hűtése.
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Tudnátok véleményt mondani Gainward GTX260 GS-ről? Érdemes ilyen verziót venni?
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, segitségetkérnék tőletek!
Asus GTX260-am van és a Win7-en nem indul el a SMART DOCTOR. Azt a hibaüzenetet kapom, hogy nem talál egy EIO.dll filet! Mi a teendő, hogy elinduljon a smart doktor.
Fontos lenne, mert ez kezeli a ventiket, e nélkül pedig nem merek játékot játszani, mert elfüstölne a grafikusom, segitsetek, megköszönném!!! -
Gucunja
aktív tag
sziasztok kihajt egy ilyen videókártyát egy E3300 3,4 Ghz-en ??? Vagy vegyek másik procit hozzá? mit ajánlatok melyik a legolcsóbb proci ami kihajtja:?
-
Laraxior
titán
Mafia II:
GTX280 VGA
SLi: AVG:31FPS, APEX: RankGTX280:AVG.47FPS,APEX
ank
(itt a másik GTX280 számolta)
APEX:mediumon.
-
odorgg
addikt
válasz
Laraxior #22128 üzenetére
Szép eredmények, mondjuk a 4890-től énis töbet vártam
Ha megkérhetlek, csináljnál egy teszet, 1680*1050-es felbontáson is, ugyanezekkel a beállításokkal? csakmert kiváncsi lennék mennyivel jobb a 280, a 260 black editionál, ami jelenleg 750/1600/1100-as órajeleken üzemel 24/7-ben, és nálam eszt tudja:Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz @ 3600 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10
Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate
Physical memory: 4,00 GB
Display adapter: NVIDIA GeForce GTX 260 896 MB
Driver version: 8.17.12.5896 (20100709000000.000000-000)==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 85.82s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 47.78s, Average FPS: 41.86
Min FPS: 32.55 at frame 108, Max FPS: 53.79 at frame 1974
Average Tri/Sec: 37421184, Tri/Frame: 893905
Recorded/Played Tris ratio: -1.10
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 45.20s, Average FPS: 44.25
Min FPS: 32.55 at frame 108, Max FPS: 57.97 at frame 1985
Average Tri/Sec: 40836624, Tri/Frame: 922935
Recorded/Played Tris ratio: -1.07
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 45.09s, Average FPS: 44.35
Min FPS: 32.55 at frame 108, Max FPS: 57.97 at frame 1985
Average Tri/Sec: 40275904, Tri/Frame: 908080
Recorded/Played Tris ratio: -1.08
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\
08.20.2010 14:24:37 - Microsoft Windows 7 Ultimate
DirectX 10 GAMER 3X @ Map: airfield flythrough @ 8 1680 x 1050 AA 4xx
==> Framerate [ Min: 32.55 Max: 57.97 Avg: 44.30 ] -
Laraxior
titán
éééés....ma délután GTX280 SLi
egy kis parádé....ha szépen skálázódik akkor marad is a VGA -
Cadal
őstag
válasz
intuicio #22119 üzenetére
Sorry, de én hasonló probléma miatt monitort és egy GTX275-öt cseréltem le, a legnagyobb szívfájdalmam mellett. Pedig próbáltak segíteni, de nem lett meg a megoldás...
-
intuicio
aktív tag
-
TTomax
félisten
válasz
intuicio #22121 üzenetére
Ja hogy driver ujratelepitéskor.....jaaa akkor mindent lenulláz ez a dolga,nekem is mindent újra kell kalibrálni,persze hogy nem marad meg semmi,hiszen nem biztos hogy az új driverral kompatibilis...erre nincs megoldás,de szerintem nem túl nagy gond az a 3perc kalibráció
-
rumkola
nagyúr
válasz
rup1u5 #22112 üzenetére
én sosem uninstalláltam nv-nél az előző drivert... ha kellett akkor a setup úgyis uninstallálta...
más:
én is 2 hete váltottam ideiglenesen ati-ra (4870), már bánom, szabadulnék tőle (kb 30driver install volt, ccc vagy anélkül, att)
elképesztően szar ez szoftveres oldalról, the saboteur térképe használhatatlan, gta4 lagzik, powerlay nem működik (4870 sapphire se), ha att-t használok megy, de megfagy néha a win desktop, új catalystokban nincs "digital vibrance" ami nélkül szar....ststb.
egyszóval halál -
Cadal
őstag
válasz
rup1u5 #22112 üzenetére
Régen én is így csináltam, és így is tanácsoltam mindenkinek. De egyet árulj el. Amikor uninstallálod a korábbi drivert majd újraindítod a gépet utána az első betöltésnél neked nem tesz fel kapásból egy drivert a windows? Mert nálam, ahogy észleli az új eszközt, már dobja is fel a hozzá való drivert!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
norbitális #22106 üzenetére
Én 1920*1200-ban toltam végig BC2-t, GTX 260-al és szépen vitte. Csak az AO-t kapcsoltam ki és asszem az élsimitást vettem le 2x-esre.
(#22108) Cadal:
Driver frissítés helyes lépései:
-régi driver uninstall
-újraindít
-új driver telepít
-újraindítMindíg uninstallálni kell a régit és a hiedelemmel ellentétben nem tanácsos driversweepert meg hasonló szoftvereket használni, mert olyan fájlokat is eltávolítanak amiket nem kéne.
Csak azokban a kivételesen őrült esetekben szoktam driversweepert használni ha ideiglenesen NV-ről ATi-ra váltok, (amíg meg nem bánom) tehát ha forceware után Catalyst-ot teszek fel. -
intuicio
aktív tag
Nagyon szépen köszi a gyors korrekt választ
Még valami... Miért van az hogy:
22"Samsung moncsi,és egy 94cm KATT
Amikor felteszek egy új drivert,akkor a TV-n mindig elálítodik a felbontás.. beállítja (1920x1080)-ba, de a TV-ből mindig kicsuszik a kép..Pl nem látni az órát,Start logót,és mindig vissza kell állítanom a TV-n a felbontást,elég vicces felbontásra manuálísan azthiszem ilyen (1876x1072) re.. Ezt a beállítást mivel lehetne megjegyeztetni? Van esetleg olyan nVidia progi, amivel a felbontást lehet egyszerüen kézi beállítással megoldani? -
Bulitt
addikt
válasz
norbitális #22106 üzenetére
1650-be toltam, és ment gond nélkül
-
Cadal
őstag
válasz
intuicio #22107 üzenetére
A 65°C az nagyon jó érték játék közben. Nekem ennél sokkal magasabb szokott lenni GTX260-al. A drivr telepítést én win7-re váltást követően le egyszerűsítettem.
1; letölt (az új drivert)
2; feltelepít
3; újraindít
4; örülMár csak azért nem szoktam letörölni, mert uninstalt követően újra kell indítani a rendszert és a win7 egyből feltesz a karihoz egy WDDM (vagy milyen) drivert. Ráadásul, amíg ezt telepíti, el sem engedi indítani a frissen letöltött driver telepítését. Szóval mire el tudod indítani az új driver telepítését, már van egy a gépen.
physX pedig ahogy előttem Qru írta bent van a driverben, települ az magától.
és hogy bírja-e a kari? Az attól függ, abban a játékban ami támogatja a physx-et milyen részletességet állítasz be.
-
intuicio
aktív tag
Épp azt írtam, hogy 4-5hónapos a driver, ami fent van a win7 x64bites oprendszeren... És gondolkodom, hogy feltegyem e az újabb drivert.. Csak akkor megint be kell állítani a FullHD-tv-n a felbontást :S Elég ha csak 1:\ leszedem a drivert,és elinditom? nem kell 2:\ elötte uninstall a másik? Mert anno úgy csináltam ahogy a 2:\ írtam, és nagyon nem akart normálisan működni a driver.
Akkor nem tuningolom.. Minden maxra (CoD_MW2) húzva játékoknál eddig a max hőfok az kb. 65°C volt. Az magas?
Gondolom a PhisyX-et is érdemes felrakni, és bírja a vidikari?
Köszi a választ
-
rumkola
nagyúr
válasz
norbitális #22104 üzenetére
jaaa, akkor azokat is uninstall...
a sok 3rd progi zavar be -
rumkola
nagyúr
válasz
norbitális #22102 üzenetére
afterburner uninstall, aztán vissza
-
norbitális
tag
Sziasztok!
Van nekem egy gtx 260-am pontos nevén gigabyte GV-N26OC-896I első inditás minden OK aztán driver föl afterburner, furmark mindenhol írja 650mhz oké, aztán újraindítás ekkor jött a gebasz afterburnert beinditom csak 400mhz-t mutat a gpu-z-nél a sensor fülön is csak 400mhz-t mutat BFC2 őt beinditom és highon szaggat 1400x900-on mondom ajajaj akkor furmark beinditt és most csak 22-24 fps-el megy miközben az előző inditás simán voltz akár 50 fps is. Ez azt jelenti, hogy 3d alkalmazásnál nem mindig kapcsol feljebb de pl dirt 2 simán ment high-on. Az nvidia driver-nél van valami energia gazdálkodás de ott arra nyomtam, hogy maximális teljesítmény legyen.
Légyszi segítcsetek nekem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
intuicio #22100 üzenetére
Lehet az új driver miatt. Nekem is volt hasonló gondom már, hogy az újabb driver a régebbi játékban grafikai hibát okozott.
A physX driver benne van az nV driverbe, nem kell külön letölteni, de lehet azt is persze az nV oldaláról itt.
Nem, tudsz még húzni a kártyán. Legalább 685MHz-es GPU órajelet bírnak ezek a vasak, csak a hőfokra is oda kell figyelni, ha húzod jobban is melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- alza vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- Magyarított Android alkalmazások
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged