- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Videós, mozgóképes topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Igen. A ref órajelen csökkents 10mhz-et.
Nem hinném, hogy ez okozza de azért nem árt meggyöződni róla, hogy nem a kártya döglődik. Ha csak ebben az egy játékban csinálja és furmark alatt nem (ami sokkal jobban fűti) akkor szerintem nem a kártyával lesz gond. Azért én megnézném egyszer csökkentett órajelekkel is és több driverrel is kipróbálnám. -
Dyno
veterán
válasz
rup1u5 #23397 üzenetére
És (#23398) Tibi86 :
Semmitse tuningolok, CPU is alúl van feszelve, az biztos hogy stabil leteszteltem már, de egy ideig nem feszeltem alúl, úgyis csinálta.
A másik sokan eddig azt mondták hogy a rendszerem szar már.
Csökkentsd 10mhz-el a GPU órajelét és nézd meg úgy is csinálja-e.így is a ref. órajelen megy 576mhz-en, ebből is csökkenteni kell?
Hőmérséklet rendben 70°C-ok főlé csak furmarkal megy, de azt is futtatam egy órát és semmi baja, egyedül az rfactor csinálja, de ott meg alig 60°C. -
Tibi86
aktív tag
Ha van OC procin illetve memórián, akkor lehet, hogy nem stabil teljesen a rendszer!
Nekem is volt egyszer ilyen és vmelyik külföldi oldalon olvastam, hogy ez lehet driver illetve hardver miatt is.
Nekem túl sok volt az oc a procimon (prime 2 órát kibírt, de hármat már nem), miután ezt visszább vettem többé nem történt ilyen hiba. -
Dyno
veterán
Sziasztok.
3 hónapja vettem itt PH-ról egy garis Asus gtx 260-t 216sp-et, de még olyan típus amin van hátul hűtőborda, de ref. órajeles.
Minden játék megy hibátlanul, viszont az rfactorban, néha-néha azt csinálja, hogy beakad a kép elsütétűl a monitor, kirakja stand by-ba, aztán vissza jön és tökéletes és utána a tálcára mindig kapok egy felkiáltójeles háromszöget, aida 64-el kiolvasva ez áll benne:
Minden más játék tökéletes, sajnos nagyon rossz hogy ezt csinálja, mert ligában versenyzek és már buktam el miatta elég jó helyezéseket, mint például ma is.Ezeleőtt egy inno 8800GT OC-m volt, ő egyetlen egy alkalommal csinálta, drivert frissítettem és utána még fél évig használtam és semmi jele hibának, viszont ezen a karin semmi nem segít, ovasgattam hoyg valakinek tunningtól csinálta ezt, nekem a ref. órajeleken megy, egyedül a ventilátor profil van átállítva, msi afterburnerrel, 50°C-tól szépen feljebb veszi a fordulatot.
Valami ötletetek van esetleg, igaz egy 2éves rendszerem van már, volt alatta már cserélve VGA cpu meg lap is, de hátha van valami konkrétumamire utalhat.
Játkok amik hibátlanok: GTA4, SIMS3, mással nem nagyon játszok.Köszönöm előre is.
-
Adler
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Ahogy látom, át kell térnem a VLC média lejátszóra (nekem ez szimpatikusabb).
Mégegyszer köszönöm.
-
Butcher-HUN
senior tag
Én mondjuk KMPlayert használok a legújabbat + a legújabb nV driver whql semmi kodec és visz mindent no problemo.
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Windows 7 Ultimate 64 bitest használok. Az alaplap Asus Crosshair III Formula, benne egy Asus ENGTX260-as videókártya, 4 GB ram és AMD 965-ös BE proci. HD felbontású filmeket szoktam nézni. Ehhez K-Lite Mega codec pack-ot használok (a legújabb van fenn). Az Nvidia maghajtó programból pedig a 260.99-es verziószámút mert ezzel tökéletesen viszi az mkv filmeket. Ha viszont a 266.58 vagy a 270.61-es verzió számút felrakom akkor szaggat a filmlejátszás.
Ez mitől van? Van akinél jelentkezett ez a hiba?Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
bim
veterán
válasz
szabi911 #23389 üzenetére
Minden hardverről de csak a megfelelő topikjában. Én sokat olvasgattam mielőtt először szóltam volna hogy ne tűnjek nagyon lámának. Töltsd ki a gépedet az adataidnál mert erre általában ugranak az öregek. Sokszor a hiba nem is ott van ahol keresed és ebben ez nagy segítséget nyújt...
Mindenki valahol elkezdte tehát nem kell betojni. Rendes társaság jár ide a PH-ra. -
szabi911
csendes tag
sziasztok szeretnék itt fórumozni de nem tom mit irjak tehát h induljak be
még ebbe a térben kezdő voklehet véleményeket irni itt bármilyen hardverről ??? bármilyen formában ?
-
Sziasztok!
Mivel tervezem megdönteni, ezért szeretném megkérdezni, hogy ki tartja a gtx 260-ak között a 24/7 órajelek rekordját? (tehát nem ln2, vagy szárazjég, hanem lég-, vagy vízhűtés melletti eredmények érdekelnek) Lehet külföldi eredmény is, csak legyen róla screen linkelve.
Előre is köszi, Dávid.
Én 810MHz-en használtam már 2 hétig 1,2V mellett... Remélem nagyon nem gyaláznak be mások léggel, ne kelljen sokat húznom tovább -
XeeN
senior tag
válasz
Black-core #23385 üzenetére
Részvétem.
-
Benyaking
aktív tag
Hello!
Lenne egy ilyen kartya xfx GeForce® 260 GTX 896MB DDR3 Standard (GX-260N-ADF9)
Erre szeretnek egy ilyen blokkot [link]
Ez felmegy ra? Elvileg ez a kari ref nyakos nem? -
Black-core
aktív tag
Teljesen besz@.t. csak akkor működik ha nincs fent semmi driver hozzá szóval max netre jó...
-
Pepe78
őstag
válasz
Black-core #23380 üzenetére
Igen azok!
Megér egy javítási kísérletet.
pár ezer ft ból talán helyre hozható.
Megrné még rákölteni, mert csak alkatrésznek menne el.Vagy Udi fórumtárs le tudja neked szvsz gariztatni kb 5K ból.
Annyi , hogy várni kell esetleg pár hónapot, mert a gyártónak küldi vissza. -
bim
veterán
válasz
hmiki28 #23376 üzenetére
Át de össze kell kötni az alaplappal a kártyát egy kábellel ami a dobozban is megtalálható elvileg.
Black-core: Azért nem bírja az AA-t mert valszeg csak 1 modul lehet hibás vagy túlmelegszik(?) és AA alatt több memot igényel a játék. Esetleg gpu-z-ben logfájlt készítesz és meg is tudod kb.-ra határozni hány Mb. használat után hibázik mert írja mennyit eszik az adott progi.
-
hmiki28
tag
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani hogy a gtx 260 soc hdmi csatlakozóján átmegy a hang is?bocsi a láma kérdésért -
kpal
nagyúr
válasz
Black-core #23374 üzenetére
Esetleg tudom ajánlani heganadol kollégát Ő lehet tud segíteni vagy még kérdezd meg udi-t
lehet tud intézni másikat .
-
Black-core
aktív tag
Na sziasztok. Hát a vége az lett hogy a clock és a shader a gyári órajelen tökéletesen működik.Viszont a memoriát 999Mhz ról 550Mhz re lekelett húznom.Ha csak 50Mhz-t is rá rakok, már szemcsés lesz a kép, ha még többet akkor szét esik.Viszont ha kikapcsolom az élsimitást a játékokban akkor magasabban is bírja picivel.. Elég különös
-
Black-core
aktív tag
válasz
Pepe78 #23372 üzenetére
Feszültséget soha nem emeltem (valahogy nem jött össze szerencsére) és körberaktam még 2x12 cm es ventikkel akkoriban.. Höfokkal nem volt baj.Meg fura hogy utána még félévig kifogástalanul működik és csak aztán romlik el amikor már rég nincs húzva.
Most 400 700 800 nál tartok ezeket még bírja játék alatt.Az más kérdés hogy a játékok nem bírják
-
Pepe78
őstag
válasz
Black-core #23371 üzenetére
Soha nem lehet tudni mennyire árt a húzás.
Mondjuk nekem az a véleményem, hogy ha a hőfokok rendben vannak a tuning nem árt.
Persze erről másnak biztosan más a véleménye. -
Black-core
aktív tag
válasz
Pepe78 #23370 üzenetére
Igen.Régebben valóban így használtam egyes játékoknál..De már elég rég kb 1 féléve nem volt húzva.. Lehetséges hogy még csak most jött volna ki a baja? Egyébként felraktam rá egy eredeti biost de semmi változás.Csináltam egy modolt biost ami extra 3d ben low 3d-s órajeleket, feszt használ és így működik.
A játékok is mennek de persze akadnak mint a szemét mert ezek az órajelek jóval lassaban vanak mint az extra 3d-sek. Gondolom ez az órajel csak filmnézésre van vagy hasonlóra..
-
Pepe78
őstag
válasz
Black-core #23369 üzenetére
Hi!
785/1250/1572
Ha tényleg ilyen órajeleken ment akkor lehet kifárasztottad.
-
kpal
nagyúr
válasz
Black-core #23366 üzenetére
Próbáld ki másik gépben ha ugy sem jó akkor mehet gariba ha van rajta ,de csak kéne általában 5év gari van a BFG-re .
-
Black-core
aktív tag
Így hogy visszaolvasgattam Nekem is produkál ilyeneket mint XeeN-nek
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Egy BFG 260 OC-m van.Két napja kezdődött az egész.A játékokban a kép elkezdett összefolyni,össze mosódni.Melegedésre gondoltam hát szétszedtem kitisztítottam újrapasztáztam és figyeltem a hőfokokat. Jó értékek voltak 50-60 között.De továbbra is összemosodott képet adott.Mára már oda fajult hogy bármilyen 3d-s dolgot elindítok pár másodperc múlva vagy kifagy a gép vagy kékhalálal újraindul vagy csikozodik. Még egy sima videónál isha teljes nézetbe rakom. Újra húztam a rendszert de a win 7 már del sem ment rá mert ugye a telepítésnél felméri a videókártya 3d tudását és kifagy.Ezért most xp van rajta. Amig az asztalon vagy a neten olvasgatok addig semmi baja,de amint 3d be vált vége.. Kérlek segítsetek.!! Még egy bios cserére gondoltam. -
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23362 üzenetére
Nagyon nem vágom ezt a témát csak azt hogy a gpu x2-nek kell lennie a shader órajelének minimum.
Pepe: Szépen alakul ez. -
Pepe78
őstag
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Tegnap egy EVGA GTX 260-t vettem, így most egy kicsit visszatértem a zöld oldalra.
192 sp-s változat.
Alap órajeles.
Első nekifutásra 666/1075 mhz-n játszottam vele egy estét. Eddig semmi gondom vele.
A hűtését kicsit felül vezéreltem így játék közben sem megy 60 fok fölé.Mennyit mennek ezek általában?
-
bim
veterán
válasz
Andor111 #23354 üzenetére
Előfordulhat. Nekem anno az ATT kavart be. Van egy belső védelem a biosban amit nem lehet megkerülni . Ez több hőfokot is vizsgál és ha gáz van azonnal 100%-ra dobja a ventit.
Én is az evga precisiont használom most mert az AB. volt hogy a 3D feszen hagyta 2D-ben is. Mivel az evgának külön van a fesznövelő progija ezért ott ez nem jön elő. Üröm az örömben hogy ott pedig ha beállítasz neki egy tuning feszt akkor éjjel nappal azt kapja. Valahogy a 2 progit kellene valakinek kombinálnia. -
Andor111
csendes tag
Ugye bim, létezik hogy az Afterbruner kavart be?
Bár idáig is ezt használtam a verziót nemtom hogy melyik volt és hogy számít-e.?
Most az EVGA van fent és mióta lecseréltem nincs semmi gondom.
Igaz illesztőt is cseréltem a legújabbról a 197.13-ra ami az instal cd-én volt..
Vélemény? -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23352 üzenetére
Valamint én a 258.96-os drivert használom win7 64 bit alatt.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23349 üzenetére
A windows asztalon, jobb klikk, majd nvidia control panel.
-
ZaiKo
csendes tag
Köszönöm Xeen!! Amióta lefuttattam a tesztet, minden működik rendesen
OO
Most MOH-ztam meg SC2-ztem, és minden simán akadás nélkül megy max graffon, és nem crashel
Amúgy nekem 1 errort sem dobott, de minden teszt után kiírta hogy TEST FAILURE.
(Viszont mikor az onscreen be volt pipálva alul, akkor floodolta az errort.. de ahogy olvastam az rendjén is van) -
XeeN
senior tag
Ez egy VRAM teszt. A használata egyértelmű. Nálam több mint 46000 hibát talált, kb. a teszt 10%-ánal. Le is állítottam.
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23345 üzenetére
Program setting alatt pontosan MIT ertesz? Hol talalhato windowson belul?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Program setting alatt pontosan MIT ertesz? Hol talalhato windowson belul?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
-
Sziszifeca
őstag
VÉGRE SIKERÜLT!!
Na akinek visszaveszi az órajelt a videókarinál játék közben, megoldás:
Az Nvidia control panel - 3d settings - Manage 3d settings-be belépünk,
majd a Global settins fül alatt a Power management mode-t átállítjuk Prefer maximum perforance-ra. Valamint én még a Program settings-ben is beállítottam ezt!Így most már a 180.06-os driver fölöttivel is megy a játék szépen, órajelvisszavétel nélkül.
Remélem segítettem! -
ZaiKo
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a gépemmel kapcsolatban, ami az elmúlt napokban keletkezett.
Elindítok egy akármilyen játékot (SC2, MOH), játszok vele néhány percig, és teljesen kifagy az egész gép.
A hang beakad, a kép pedig ilyen lesz:
[link]Ilyet még soha nem tapasztaltam, nem igazán tudom hova tenni, mivel a probléma egyik napról a másikra jött létre. Semmi változtatást nem csináltam a gépen, ami indokolhatná eme szüleményt.
Ez előtt is, meg most is a legfrissebb driver van fent, Win7 újratelepítés is megvolt.A konfig:
Táp: Corsair 750TX
Alaplap: Gigabyte EP45-DS4
Proci: C2D E8400
VGA: MSI GTX280 SuperOC
RAM: 6GB DDR2 KingmaxRAM tesztet futtattam, de nem volt hiba. Úgy vélem valami a videókártyával lehet.
Ami a hőfokokat illeti:
[link]Van valakinek bármi ötlete, mi a fene ez? Mit lehetne vele csinálni?
(2,5 éve vettem az egész konfigot az iponban, a vga-ra még van fél év gari) -
bim
veterán
válasz
Andor111 #23341 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom régebben amikor még 4870-em volt. A biosos ventivezérlés alá vittem ATT.-al a fordulatot és egy idő után azt érezte a kártya hogy megsül ha nem avatkozik be. Ilyenkor felpörgött 100%-ra a venti és amikor kicsit hűlt visszaesett.
Próbáld ki hogy uninstallálod az AB.-t (minden profil delete) reboot és hagyd hogy a biosos ventivezérlés menjen csak. Ha akkor is csinálja akkor valami más gond van. -
Andor111
csendes tag
Na túl vagyok a kártya cserén,mivel az hibásodott meg.
De lenne itt más gond is ,még pedig az Afterbruner ami a ventilátorokat szabályozza.
Most két napja figyeltem fel rá, nem volt (nehéz) ,a kompi megy üresben csak a torikat töltögetem és egyszer csak 100%-ra ugranak a ventilátorok ,After kikapcs,ujra indit pár óra és ismét ismétlődik a dolog.
Mi lehet a gond? -
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Forza.VIDI #23336 üzenetére
Ez van sajnos " öreg " kártyák és idővel sajnos jön a baj.
-
XeeN
senior tag
válasz
Forza.VIDI #23336 üzenetére
Elég kellemetlen. Még jó, hogy nem szedtem szét a múltkor és nem pasztáztam újra. Most buknám a garanciát.
-
japy
őstag
Azért arra is figyelni kéne az NVidia milyen drivert ad ki mert már volt egyszer egy vga főzős driver amiben elfelejtették betenni a venti szabályozást! Akkor sok kártya elhalálozott!
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Skeleton01 #23330 üzenetére
Na néztem pár kört a shift2-ben már nem főzte igy se annyira
+paszta és tuti jooo lesz
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Skeleton01 #23328 üzenetére
jaja pont most lőttem be én is-idáig csak monitoringoztam vele...
-
Memphis79
aktív tag
válasz
Skeleton01 #23326 üzenetére
Az süti-azzal kiegyezznék én is
-
Memphis79
aktív tag
Helló mindenkinek!
Melegedéssel lenne kérdésem hozzátok.A probléma a következő:max hőm.kb. 85fok volt játékok alatt 100%ventivel,most vmiért már 96-100 körül is felmegy ami sztem már nagyon nem faxa.Kérdés mi a pénix lehet vele?Csinált a lelkem olyat is 1szer,hogy 100%-ról levette a ventit vmi nagyon alapra teljes terhelés melett ugyhogy gyorsan újrainditottam inkább -meg nem főjjön.
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23320 üzenetére
Igen annak. Pontosabban ő állítja elő a feszültséget ami a gpu-nak kell az üzemeléshez. Emeled a feszt és nő a hőfoka mert többet dolgozik.
-
Butcher-HUN
senior tag
Addig oké csak hogy Aida64 azt írja hogy a VDDC nek adja a + feszt amit megnéztem GPU-z és ott 5db VDDC van és mind az ötnek külön hőmérséklet ergo józan paraszti ésszel azok a VRM-ek mivel a GPU nem lehet XD. Na most ennek a feszültségét emelte és mutatta nekem az Aida64. Ötlet?
-
bim
veterán
válasz
Butcher-HUN #23318 üzenetére
gpu-nak ugyanis a vrm a voltage regulator modul rövidítése. Szóval az nyomja a kakaót ...
Persze csak csínján kell bánni a fesszel nehogy elpatkoljon a kártya. -
Butcher-HUN
senior tag
MSI Afterburnerben van ilyen hogy ' Core Votage ( mV ) itt pontosan minek lehet adni feszt? A GPU nak vagy a VRM-eknek ?
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23315 üzenetére
Nálam minden jó a 266.58-as whql-el. win7 64bit.
Eddig nem is volt ilyen problémám. Nekem inkább olyan volt hogy mindig 3D-ben ment a kártya és nem akarta vissza venni az órajelet. Amióta feszcsökkentett bios van a kártyán nincs ilyen gondom.(de mondom nekem ponthogy vissza venni nem akarta az órajelet
)
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23315 üzenetére
Én MSI Afterburnert. Látom hasonló tápunk van. Nekem GPS450 A 450W neked is GPS A van?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Butcher-HUN #23314 üzenetére
Hát ezzel az én problémám nem oldódik meg.
Én a tuningot eddig próbáltam ki 1 3dmark erejéig: 700/1512/1290
Simán lement, de azóta is alapon használom.
Nekem az a bajom, hogy a 182.06-os driver fölött nem jó az órajel használata. Mikor elindítok 1 játékot, akkor felmegy 648/xxx/xxx-re az órajel, de kb 10mp múlva le is esit 400/600/xxx-re.
A 180.06-al meg simán jó.
Az új driverekben mi van ami nálam, meg 2 haveromnál nem jó?Ti mit használtok? : MSI Afterburnert, Evga Precisiont, vagy rivaturnert?
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sziszifeca #23313 üzenetére
Én már rájöttem mi a probléma! Most már jó ideje használom a GTX280-at rengeteg drivert kipróbáltam rengeteg fórumtárssal beszéltem így nálam a következő van. El kell fogadnom hogy nem egy tuningos példányom van. a ref órajelek 602/1296/1107 minimális tuningot bír csak e fölött egy kis idő múlva le vált 3D órajelekre 648/1406/1161. Ezt tökéletesen viszi nem hibázik. A tápomat megkérdetem többször is azt írták itt fórumon hogy elég bőven neki és még marad is benne kakaó. Ezt csak úgy lehetne kideríteni ha másik nagyobb tápot tennék alá. Mivel a másik elméletem az az hogy talán a táp miatt van hogy nem kap elég kakaót egy idő után a kártya. Hőmérsékleteket monitoroztam folyamatosan és Crysis 2 alatt több óra játék után a max GPU hőmérséklet 82°C volt a VRM 68~70°C PCB 70°C. 80% fordulaton használom és fülessel játszok így nem érdekel a hangja. Én most a 266.58 WHQL drivert használom és minden oké vele.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #23312 üzenetére
Visszaolvasgattam a fóumban, és volt másnak is ilyen problémája, és a 182.06-os drivert hagyták fent.
-
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23310 üzenetére
Az a baj hogy hogy elvileg ez egy védelmi funkció ami a túlhúzás vagy túlmelegedés okozhat. Vagyis ha minden rendben van akkor így működik helyesen. Fixálni tudod evga precisionnal vagy szerintem MSI afterburnerrel de akkor állandóan 3D-ben hajtod?
Esetleg az MSI ab-vel tudsz profilt készíteni 2D-re is és akkor átveszi a drivertól ezt a feladatot és ha mákod van akkor megoldja.
Anno az ATI 4870-nél volt olyan hogy pillanatokra felváltott 3D-be netezés közben is Na az ATT rendesen átvette a vezérlést és onnantól nem volt gond... -
bim
veterán
válasz
Sziszifeca #23308 üzenetére
Érdekes eset mert nálam a legújabb whql-el semmi gond. Sőt! Ilyen gondom még soha nem volt.
-
Sziszifeca
őstag
Arra van megoldás, ha a 182.06 driver fölöttieket ha felteszem, akkor játékoknál leesik az órajel a felére kb. 10mp után? Minden driveren sorba mentem már
Ugyanez a probléma a haver GTX280-nál, és GTX260-nál is.
Lehet fixálni valahogy? Vagy hogy nem váltson le?? -
bim
veterán
válasz
Forza.VIDI #23305 üzenetére
Memokon 0,3 ha jól emlékszem de a vrm-en vastagabb cucc van. Ha tudod úgy szedd szét hogy megmented a gyárit mert az szerintem a legjobb a vrm-re. Persze mindenre készülj fel és vegyél oda is de oda nálam majdnem bement az 1mm-es is.
-
bim
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest