- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Plazma TV topic
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- TCL LCD és LED TV-k
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #22261 üzenetére
Nem próbáltad még ezt a funciót?
Ha elindítodtad a Precisiont akkor látnod kellett már ezt a panelt. Most sem igazán értelek.
Nem kell külön bekapcsolni. Alapból be van kapcsolva az autó ha föltelepíted. Itt neked azt kéne megérteni hogy soha nem a Precision vagy valami más program vezérli AUTO módban a kártya ventillátorát, hanem a kártya maga, a biosból. Ezért van az hogy tök mindegy milyen monitorozó-tuning-vezérlő szoftvert teszel fel, az AUTO mód mindíg ugyan az lesz. Abba egy külső program nem babrál bele. Egyébként meg az összes ilyen program (Precision, msi afterburner) mind ugyan arra a rivatunerből kiollózott részre épül, ugyhogy a skin-en kívűl gyakorlatilag ugyan az. -
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #22258 üzenetére
Nekem a Precision jött be. Azt használom. Alapból ha feltelepíted, nem babrál bele a venti vezérlésébe. Tehát a kártya ugyan úgy vezérli magának biosból a ventijét. A Precision csak monitorozza. Van lehetőséged állítgatni is vele. Én pl mindíg fix 86%-on hajtom a ventit játékok alatt.
Itt a Fan Speed csúszka mellett lévő AUTO gomb-al tudod ki-be kapcsolni az automata vezérlést. Nem egy bonyolúlt program. Épp ezért szeretem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #21182 üzenetére
GTA 4-nek nagyon nagy a vga ram igénye. A fagyás nem függ össze a felbontás nagyságával. A kari húzva van? Driverből melyiket használod?
Henk: Hmm, az korrekt ár! Megpróbálom a TRU-t meggyógyítani majd, ha nem nagyon sikerült akkor meg lecsapok egy ilyen vasra én is.
Elforog a procin tökig betekert csavarral. Dobok egy alátétet rem úgy már szorulni fog rendesen... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #21165 üzenetére
Olyan magas felbontáson meg pláne vga limites a géped. Bár a GTA 4 az egyetlen játék kb aminek kell a 4 mag.
Nem kell bios-ban turkálni. Evga precision-t lerántod. Lesz 3 csúszka azt kell kicsit feljebb tolni és kész.
-GPU csúszkát feltolod 680-ra pl az még nem sok (shadert nem kell piszkálni azt állítja magától, fix szorzója van, jó az úgy ahogy van)
-Ramot felhúzod 1050-re mondjuk az sem sok
-Venti fordulatszámát meg feltolod 65-70%-ra és akkor hűt is rendesen és nem ordít mégsem.Azért ordenáré nagy FPS növekedést ne várja, de vmivel több lesz az tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #21163 üzenetére
Felbontás függő is, de ez így pariban van, főleg ha közepes vagy magas felbontáson játszol. Sőt inkább vga limited van így mint proci limited. Inkább vga-t kéne meghúznod, olyan 680 környékére, annyit mindegyik bír, csak a hőfokokra figyelj oda (gpu/VRM).
Azért elég komoly szeró procid van ember. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #20682 üzenetére
Óóó a PhsyX a szívem csücske.
Kár hogy az nV ezt taktikai öngyilkosságként vitte véghez.
De a lényeg:
A legújabb Geforce driverekbe már alapból bele van integrálva az éppen aktuálisan legújabb PhysX driver ezért nem kell külön PhysX driver feltenned.
Ha vmi miatt a régi drivert tartanád meg, lehetőséged van külön a legújabb PhysX driver letöltésére.
Jah és a jó hír: Mind a mai napig támogatja az nV az AGEIA PhysX Processors-os karikat.Driver: Ugyan a driver felhasználói felülete módosult de a lényeg mit sem. Vagyis egyszerűsödött (átlag(on aluli) userek miatt), tehát csak a PhysX ki illetve bekapcsolására ad módot, de maga a driver amennyiben érzékel fizikázásra alkalmas hw-t (legyen az Ageia-s PPU vagy akár egy másik - arra alkalmas - nV kártya GPU-ja) automatice azzal számoltatja a fizikát azokban a játékokban amik támogatják ezt az eljárást.
-
Bulitt
addikt
válasz
JONAS77 #20126 üzenetére
A por ami rá telepszik a kártyára, illetve a többi alkatrészen megtelepedő por a meleg hatására képes hirtelen elhitetni az emberrel, hogy valami gáz van
De ha nem tapasztalsz olyat, hogy leesik a teljesítmény low3d-re vagy hibádzik a tesztek alatt a kártya akkor nincs gond.
De a legbiztosabb az lenne ha legariztatnád, mondván működés közbe megállt a ventilátor
-
Bulitt
addikt
válasz
JONAS77 #20124 üzenetére
Hát ha a slot megfeketedett akkor az igen csak szép lenne, de lehetséges.
Szerintem a gyártók is úgy terveznek hogy egy max érték és +10mp e fölött, kb olyan mint a hangszóróknál
Szerintem nem lett baja, de ha lett volna valami azt érezted volna. Azért ott ha valami meg ég, akár a slot akár a nyák, az szagot hagy maga után
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #19694 üzenetére
Magán a videókártyán, a NYÁKon, a GPU mellett elhelyezkedő egyéb alkatrészekre gondoltam és nem a videókártya mellett lévő hang vagy tv kártyára. A GPU környezetében vannak olyan alkatrészek amiknem nem feltételenűl tesz jót a tartós 100 fok körüli hőmérséklet.
Továbbra sem értem, hogy Nero8-tól miért a GPU forrósodott be. -
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77 #19692 üzenetére
Nem károsodott. Megnyugodhatsz! 120 foknál lövik le magukat de akkor sem a GPU-ra jelent veszélyt a magas hőmérséklet hanem a többi alkatrészre körülötte. Volt már nekem 90-95 fokon percekig és semmi baja nem lett.
Játék közben nálam fix 65%-os ventivel 670/1440/2240 -en szokott 75-80 fok között mozogni és ez bőven tűrhető.Azt viszont nem értem hogy divx kódolástól miért a GPU forrósodott föl nálad? Valamilyen CUDA encoder programot használsz ami a GPU-n számol? Én a Badaboom converter nevü programot probálgattam ami GPU-n számol. Nagyon gyorsan végez HD filmek kódolásával és egyáltalán nem melegszik be tőle a GPU pedig azon számol. Ebből a szempontból nagyon hasznos ez a CUDA.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
JONAS77 #14107 üzenetére
Túl aggódod a dolgot...
Tudod mennyire erős ez a táp?
Sztem nem. Nekem 4 vinyó, 6 író, 4x1GB RAM, E8600@4410Mhz 1,38V, GTX 295, 8-9 db venti van az általad említett tápra kötve...
Nyugodtsággal kijelenthetem, hogy még bőven van benne tartalék. Ergo még egy 295-öt lazán beletehetnék.
Akkor mit aggódsz az 1db árvácska 260-as fogyasztása miatt?? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Politikai mémek
- Opel topik
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest