Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rarki72

    tag

    Üdv.
    Több napos kínlódás után segétségeteket kérnénk.
    Fiamnak a mindennapi élethez szüksége volt egy második monitorra, ami normális méretű.
    Mivel laptopja van, mint kiderült ez, ha nem is ördögtől való elvárás, de nem is túl egyszerű kivitelezni.
    Vásárolt egy USB to HDMI ketyerét. Egyenlőre egy egyszerű olcsó modellt tesztelés céljából, ami egy Gembird Cablexpert USB 3.0 --> HDMI adapter.
    Első beüzemelés a munkahelyén volt egy asztali géppel. Videó kártyára alapból két monitor van kötve és az usb eszköz telepítése után tökéletesen működött kiterjesztett módban is a másik két monitorral párhuzamosan, tehát 3 monitor volt aktív használatban. Média felhasználásra nyílvánvalóan nem alkalmas, de amire kell neki azt perfekt tudja - szöveges felületek megjelenítése, ilyesmi.
    Haza érkezvén a laptopján (ACER PREDATOR HELIOS 300 G3-572-74XA) már lehetetlen beüzemelni. Addig működik rendesen, amíg a laptop saját képernyője aktív vagyis amíg csak két megjelenítő van használatban. Amint bedugjuk a HDMI kábelt hogy a két nagy külső monitor legyen használatban, azonnal elmegy a kép az usb-ről meghajtott monitorról. Akkor is, ha le van csukva a saját kijelző és akkor is ha aktív. Amíg a hdmi kábel be van dugva, folyamatosan olyan jelenség tapasztalható, mintha valami virtuálisan ki-be húzogatná az usb csatlakozót. Amint a hdmi kábelt kihúzzuk, azonnal visszajön a kép az usb-s monitoron.
    Már próbáltuk az összes vga drivert és szoftvert leszedni, újra telepíteni, eredeti gyártói verzióval, a legfrisebb nvidia verzióval, majd egy windows tiszta telepítésen is túl vagyunk, de semmi.
    Az én HP PAVILION P-051SH laptopomon, ugyanúgy elsőre rendesen ment a két külső monitor és a saját kijelző (3 párhuzamosan), mint előzőleg a céges asztalin, kifogástalanul és stabilan.

    Van valakinek ötlete mi lehet a bajság?
    A Predator teljesen gyári konfig, nincs semmi buhera benne...
    Köszi előre is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák