Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
Hirdetés
-
Megújult a Linkin Park
lo Megújult a Linkin Park, az új énekes Emily Armstrong, amit egy egyórás élő koncerttel jelentettek be.
-
Until Dawn Remake - Középpontban a PC-s kiadás
gp Az új változat jövő hónap elején debütál PC-n és PlayStation 5-ön.
-
A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
ph A halkított kapcsolókkal szerelt, kábelmentes termék három színben választható, és igen hosszú üzemidőt ígér.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Ilyenkor szép mikor a hivatalos sajtóanyag terelés eleinte "néhány" meg "nem számottevő" esetről számol be... Aztán mikor azt a keveset kel ügyintézni, lesz az akkora hogy, ez legyen belőle...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
GodGamer5
addikt
Szánalmas.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Tyrel
őstag
Én csak nagyon felületesen hallottam erről a mizériáról, így a következőt nem értem:
- ha random a hiba előfordulása, akkor mi a garancia rá, hogy a gariban cserélt új processzor nem lesz ugyanúgy rossz?
- ha nem random, hanem tudják hogy egy konkrét gyártási szériát érint, akkor meg miért nem hívják vissza az egész szériát?Turenkarn
-
Kotomicuki
senior tag
Lehet, az már túl nagy arcvesztés lenne, de hatalmas pénzügyi mínusz mindenképp ahhoz, hogy az eddig még sziklaszilárdan kék színű felhasználói bázis is csökkenésnek induljon és az elpártolás felgyorsítsa a cég tönkremenetelét, de a részvényesek felé mindenképp kellemetlen volna ezt megmagyarázni....
Eddig is bevett szokás volt, hogy bizonyos % alatt "csak garanciális csere és nem szériahiba" az adott probléma, így sokat spórolhattak a cégek, ha nem fordítottak kellő figyelmet a felhasználói visszajelzésekre és nem kezdtek el azonnal azok javára cselekedni, hiszen lehetnek olyanok, akiknél nem jelentkezik - számukra észrevehető formában - ez a hiba, vagy nem tudják, hogy ez a hiba oka és ezzel pénzt/extraprofitot hagynak a cég kasszájában - és továbbra is kitartanak a cég termékei mellett...
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
HantekDSO
kezdő
Pedig egyszerű: NEM random! Ha túlhúztad - farokméregetés vagy egyebek miatt - akkor esetleg pár hónap OC után meghibásodik. Ha az Intel által megadott határértékeket betartva használtad, akkor nincs mitől félned.
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Van még vmi, amit ebben az ügyben az Intel nem cseszett el?
https://www.coreinfinity.tech
-
Alogonomus
őstag
Hát amelyik perek eddig nem indultak el a Raptor Lake ügyében, azok majd a 4-5 hetes várakoztatások miatt elindulnak.
-
Kolbi_30
őstag
Volt egy autóipari óriás, az ott gyártott biztonságtechnikai "berendezések" egy ido utan neha nem ugy mukodtek..mindent visszahívott es ingyen cserélt, aztan kozben tonkrement...Felvasarolta az utanna következő szereplő...ha mindent visszahív az intel egyszerre, akkor velhetoen annyi reszvenyes fordul el es vevo, hogy be is dolhet akar..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Komplikato
veterán
Ez azért érdekes, mert az első hírek arról szóltak, hogy csak K/KS procikat érinti és csak tuningos lapban és csak ha tuningoltad.
Utána jöttek a hírek, hogy a nem K/KS procikat is érint.
Aztán jöttek a hírek, hogy akkor IS, ha nem tuningoltad, nem is volt tuningos lapban.
Aztán arról jöttek a hírek, hogy a MOBIL procikat is érinti, csak ott és nem húzott megoldásnál lassabban döglik meg.
Közben hetente hintette Intel az igét, hogy majd a Bios update megoldja. Nem oldotta meg."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Tesztelo.hu
senior tag
Azért nem egészen így van ez. Nálunk céges gépben volt egy i7-14700K, és minden túlhúzás nélkül meghalt fél év után. Több mint 1 hónapig vártunk mi is a cserére, addig elő kellett venni a régi szerverünket (még jó, hogy nem lett leselejtezve). Aztán lehet, hogy más miatt döglött meg, nem a fenti hiba miatt, de ezt sosem tudjuk meg.
-
anulu
félisten
OC-1 profillal a TUF Z690 lapom felküldte 350W-ra a 14700KF-em...
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
KaszkóPalkó
junior tag
Nekem meg ez jut eszembe: [link]
AMD: nincs semmi baj a 6900/6800 gpu-kkal
sajtó: de van baj a 6900/6800 gpu-kkal
AMD: jó van baj, de csak kevéssel
AMD: nem tudjuk mikor cseréljük, mert kevés a készlet a 6800/6900-ből.
sajtó: De hát azt mondtátok kevéssel van baj.
AMD: Izé.....
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Nem azért van baj ezekkel, mert kimész a specifikációból, hanem azért mert használattal erodálódik egy rosszul elkészített rész a prociban. Ha húzod, hamarabb, ha nem, később.
Emellett az intel haterérték doksi sem a legegyértelműbb, lásd youtube gamersnaxus idevágó videóit.#15 KaszkóPalkó Az, hogy más is végigment ezen az úton nem azt jelenti, hogy az út nem létezik, vagy hogy aktuális rajta járó nem rajta haladna...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
KaszkóPalkó
junior tag
"ha nem, később."
erre ugye semmi bizonyíték, max egyesek reménykednek
Nem vonom kétségbe, de az is látszik 13 genről van szó, amit azért nem most gyártottak, nyilván azoknál hosszabb az átfutási idő. Meg ugye írják is, hogy nagyon eltérő lehet régiónként a csere időtartama.
De ezektől függetlenül, egyeseknek sikerült levonni azt a konzekvenciát, hogy minden cserére ennyit kell várni.
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
kezdő
Biztosan igazad van. Én csak sacc/kb. 200 db - állítólagosan erodálódó - procit használó cégnél dolgozom. Van amelyik már ~2 éve "erodál" - erről ugyan nem tudunk, de arról igen, hogy mindegyik tökéletesen működik. Egyelőre azt hiszem, a vezérkar nem akar AMD-re váltani!
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
HantekDSO
kezdő
válasz Tesztelo.hu #13 üzenetére
EGY egész processzor meghalt???? NEM MONDOD! Ugye ez az AMD vonalon elképzelhetetlen!?
-
-
-
anulu
félisten
-
NandoXXL
senior tag
Nem mondasz igazat, megtéveszted a fogyasztókat/vásárlókat. Volt gyártási hiba is, visszahívás nélkül (amiről sokáig hazudtak hogy nincs, nem tudni érint-e nem bevallott szériát)
Ha sértegető hangnemet megengedsz magadnak, valótlant állítasz letagadsz elismert hibát, akkor illene elnézést is kérned.https://ipon.hu/magazin/cikk/az-intel-mernokei-vegre-rajottek-miert-instabilak-egyes-13-es-14-generacios-core-processzorok
https://itbusiness.hu/technology/aktualis-lapszam/ict-market/intel-halal/
'Érdekesség egyébként, hogy az Intel elismerte, a 7 nm-es csíkszélesség kapcsán volt egy gyártási hiba, ami oxidációt okozott egyes átvezetőknél, ám ezt még 2023 folyamán javították. A gyártási hiba csak a processzorok egy kis részét, a korai 13. generációs modellek egy szűk körét érintette, ezek közül a processzorok közül csak kevés bizonyult instabilnak a gyártási hiba folytán.'
'Az Intel egyébként a hét elején nyilatkozott azzal az időközben felbukkant pletykával kapcsolatban is, ami szerint a processzorok instabilitását egy gyártási hiba okozta, ami olyan oxidációnak tette ki a chipek egyes részeit, aminek nem szabadott volna érnie azokat. A vállalat ugyanakkor azt mondja, hogy az egy független probléma az instabilitást okozótól, amit egyébként korábban már megoldottak, és ami így nem magyarázza pl. a Raptor Lake lapkák összeomlásait, amik már nem voltak érintett ezek által.'
-
md
kezdő
Osztogassanak akkor Ryzeneket. Jó reklám.
-
Carlos Padre
veterán
válasz Komplikato #12 üzenetére
Erdekes procik lennenek AMD64 utasitaskeszlet nelkul
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
hokuszla
senior tag
válasz Carlos Padre #26 üzenetére
abu táplálja a híveit
a redditen valaki benyög valamit, erre a szokásos kérdőjeles cím, a rajongói tovább viszik, nedves álmaik megvalósulnak virtuálisan
sehol számok de 20 db cikk a témában[ Szerkesztve ]
10600k 16GB 1660s 5TB
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Degradáció okozza a hibát. Ha már degradálódott a proci, akkor az nem hozható helyre szoftveresen. Ezért cseréli ki az instabil CPU-kat az Intel. Ha kapsz egy új CPU-t, akkor letöltöd az új BIOS-t, beállítod az Intel default beállítást, ami 125 wattra korlátozza a fogyasztást, és a PL2 is csak 50 másodpercig lehet aktív, így a proci elméletben nem tud annyira degradálódni, hogy pár hónapon belül újra instabil legyen. Tehát ilyen formában a garis termék stabil marad. Ha persze performance profilt használsz a BIOS-ban, akkor valszeg újra be fog szarni, de arra meg ott az 5 évre növelt gari. De valószínű, hogy a default profillal nem lesz gond, mert minél kisebb a rendszer fogyasztása, minél kisebb teljesítményre kényszerítik a dizájnt, annál kisebb a degradáció kockázata.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
anulu
félisten
14700KF mellett kipróbáltam az Intel default profilt. hát, a rövid és tömör véleményem az, hogy "kalap sz@r". C R23 28-29k max a pöccre beállított 35k helyett.
tbh, a bajom az, hogy egyszerűen nem tudok megbízni az AMD-ben, így marad az, h tudom, h merre raktam a CPU garipapírját ha baj lenne.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
goodboy007
senior tag
"egyszerűen nem tudok megbízni az AMD-ben"
Ezt mivel érdemelték ki (főleg az utóbbi évek helyzete alapján)?[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
zetor2000
senior tag
Nincs semmi baj szerintem az AMD termékekkel, csak a helyén kell kezelni.
Én egy "dobozként" tekintek a PCmre, és azt nézem általában, hogy a büdzsémből elérhető teljesítmény legyen a maximumon. Ha ez intel, akkor intel procis, ha AMD, akkor AMD alapokon fog létezni. Az, hogy melyik gyár terméke számol nekem, az másodlagos.
Jelenleg egy AMD Ryzen R7 5700as CPUm van, amire kell a gépem, szerintem bőven sok, de nem félévre-egyévre ruháztam be gépre. Nem termelőeszköz, hanem hobbi, amire "szívesen" költ az ember.
Ez messze nem a legerősebb, de nekem nincs is arra szükségem. Szerintem az elvakult játékosokon kívül kevés embernek _kell_ a csúcs CPU. Meg azért amellé alaplap, és memória is kell. Mert azért egy felsőpolcos proci egy alsókategóriás lapban lehet, nem nyújtja a max teljesítményt egy belépő kategóriás memóriamodullal.
AMD vonalon meg ha kell teljesítmény asztali platformra, akkor "kicsit" többért van ezektől a Ryzenektől jobb választás, a Threadripper, aminek talán intel oldalon a Xeon termékvonal alsóbb szegmense feleltethető meg. De ott a TR procik szerintem magasan jobbak ár-értékben. Csak jó deszkát meg megfelelő mennyiségű ramot kell mellé pakolni, és használni.
Betojni az intel procis gép is képes.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Rick4
félisten
Köszi, néztelődök a témában, mert az i7-13700k-m 2023 január végi bolti vétel, igaz jobbára böngészés meg jegyzettömb- használat megy rajta, így nincs tojás sütve a közepén, de azért csak jó lenne tudni, mivel tudom előhozni, vagy sem a baját, már ha van.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért működik úgy a profil, mert az nem fogja idő előtt degradálni a lapkát. A 35k az az Intel jelenlegi álláspontja szerint tuning, és nem vállalnak rá garanciát.
#31 goodboy007 : Nyilván semmivel. Az ilyen meggyőződések az embereknél "vallási" eredetűek. Egyfajta hithez hasonló dolog játszódik le az agyban, aminek nincs logikus magyarázata, és akkor is maradnak a hitüknél, ha minden oszlop ledől. Ezért hívják hitnek. Ugyanez igaz fordítva is. AMD hit is létezik, NVIDIA hit is, akármi hit is. Nincs olyan nagy baj ezzel, ha valaki elfogadja magának.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Komplikato
veterán
Ez itt elvileg teljesen OFF, de ilyen beállítások okán nem lesz terhelés esetén még látványosabb thermal throtling probléma? Vagy nem ennyire faék egy CPU működése, ahogyan elképzelem?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Komplikato #37 üzenetére
Konkrétan ezért mért a kolléga csak 28-29k-t a CB R23-ban, mert throttlingol a CPU. De ezek a beállítások kellenek, hogy stabil maradjon a processzor több hónap múlva is.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
egy hsz-ben válaszolnék, hogy miért nem bízom az AMD-ben (aki ismer régebb óta az tudja, hogy nagyon sok Tbred-A/B és A64 procis gépem volt és imádtam őket):
Zen4 megjelenése óta közeli és távoli ismerősöknek és azok ismerőseinek is segítettem gépet építeni / bugfixelni. de ennyi inkonzisztenciát és hektikus működést, mint amit a Zen 4 IMC-je képes volt produkálni még az életben nem láttam. úgyhogy egy ideje Zen4 és újabb gépekhez nem is nyúlok, nem tudnak annyit fizetni, hogy nekiálljak napokat szívni a nyomorék memória vezérlő miatt.
nekem pedig itthon ne kezdjen el a gépem hülyén viselkedni. ezért nincs és addig nem is lesz AMD-s gépem, míg a RAM kezelést rendbe nem rakják.
nem akarok flame-wart, pusztán tapasztalatból írtam, amit. elhiszem, hogy másnak vígan megy, nekem kb nagykerből kellett hozni a hajnövesztő szert.
-
anulu
félisten
pont nem ideális a használatod az ilyen ugyanis a preferred P core-okat használja (ha nincs all-core szorzó fixálva) és hajlamos azokat "kihúzatni" max boostra.
-
md
kezdő
Ez az Intel kétségbeesését mutatja az AMD előretörése miatt. Amit eddig láttál a procitól, az nem a valós teljesítménye volt, hanem széntuning, most vitték le fenntartható, valós szintre a teljesítményét. Eleve nem szabadott volna efölé vinni, de kellett a marketing, a villogás a számokkal, hogy akkor is rávertek a konkurrenciára.
-
anulu
félisten
válasz janeszgol #43 üzenetére
egyetlen gyártóban sem "bízom", mindegyiknek megvannak a maga viselt dolgai.
"amik hamarjában elpusztulnak"
a 4090-emnek meg hónapokkal ezelőtt le kellett volna égnie, mégsem tette...
-
gejala
őstag
-
Rick4
félisten
A nem ideális, az a degradációra való hajlamot erősíti, úgy érted? Igazából f!ngom sincs, hogy mit lehet még állítani, csak pár ezressel volt drágább a K a simához képest, mondom akkor legyen, majd könnyebben elmegy a piacon használtan, erre tessék...
Pár alap bios dolog be való lőve, cpu 90°C-max-ig engedve, a többi jellemzően auton, ramok 6000 helyett 6400-.on, és ennyi. Az én felhasználási módommal teljesen rendben működik, csak egyrészt nem tudom, a későbbiekben mire számíthatok, illetve másfél éve ez 187K volt a boltban, nem örülnék, ha 1-2 év múlva, mikor cserélném egy ezrest érne.
Azaz ha van valami gyíkja, inkább jöjjön elő, cserétetem, csak tudni kellene a módját. Nincs egy erre írt külön tesztprogram?
Ezt az allcore szorzót csak biosból lehet visszanézni, vagy egy hwinfo is mutatja?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobilinternet
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Intel i9 9900KF - 8-Core - 3.6GHz
- Intel Core i5-7600K
- LGA 1200 PROCESSZOR FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- AM5 PROCESSZOR FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- LGA 1700 PROCESSZOR FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen