- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Nem indul a gépem. (Most raktam össze: a főbb egységei egy asztali nec-ből vannak, ezt turbóztam meg egy ati 9600 xt (128)-cal, és egy szabvány atx táppal (igaz, ez utóbbi nem túl márkás ("take me"...).
A nec belét tehát átraktam egy másik házba stb stb, és nem indult. El kezdtem szét szedni: kiszedtem az összes nem fontos csatlakozót (hdd led, reset, power sw (így most egy csavarhúzóval kapcsolom be a gépet)), kiszedtem továbbá a vga-t (mert alapból neki egy integrált van), de semmi.
A képernyőre semmilyen jel nem érkezik (nem vált át a monitor stand by-ról aktívba), az egyetlen nyom amin el lehet indulni az a speaker jele: egy hosszú majd két rövid.
Mi lehet a gond?
Kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
AMD Power
titán
válasz Zoli bácsi #6278 üzenetére
Köszi szépen.... Valami vírus irtó progit is tudnál ajánlani?
-
leyo76
senior tag
válasz DonEdHardy #6294 üzenetére
Ha így van akkor a géppel valszeg semmi baj. Monitor még gyanús, meg az is hogy dvi kábellel van kötve, nincs a monitoron valamilyen menü, beállítási lehetőség?
(ja és a biztonság kedvéért egy cmos cleart én csinálnék a gépen, hogy biztos legyek abban hogy minden a gyári beállításon van - tudod jumper megkeres..)
-
MMIX
addikt
válasz DonEdHardy #6294 üzenetére
A 8-pin ATX 12V power connector-t is bekötötted a lapra?
-
DonEdHardy
csendes tag
Hát ez az, hogy ventik mindenen mennek, ahogy hallottam a leállásnál a HDD is ment.
Nem sípol. Véleményem szerint jól van összerakva, egy számtek. boltos is látta (akkor még nem derült ki h vmi nem stimmel).Ki - és betettem újra a VGA-t is.
Megpróbálom átnézni újra, kezd aggasztani a dolog
-
leyo76
senior tag
válasz DonEdHardy #6291 üzenetére
a gép beindul? ha gép be bootol és nem sípol akkor ez egy jó kérdés. Kérdezném hogy jól van e összerakva, de erre mindenki azt mondja hogy tutira jó minden....
Ha vid.kari nem illeszkedik rendesen akkor is van ilyen, bár feltételezem hogy jól van belehelyezve és jól is van összekötve.
Attól hogy vadi új és boltból van még lehet valami gyári hibás, igaz ennek kisebb a valószínűsége.
Szerintem tételesen nézd át a gépet pontról pontra hogy minden jól van összerakva, szép nyugodtan, kapkodás nélkül.
-
leyo76
senior tag
válasz jaja1981 #6287 üzenetére
csak szólok hogy inteles proc egész biztosan nem indul el hűtés nélkül, kivétel lenne ha biosban ki lehetne iktatni a hűtő ventit állítólag van ilyen, de én még nem láttam
Reális az a feltevés hogy esetleg elcsúszott a proc hűtő és ezért nem megy tovább 3mp-nél a gép...
-
DonEdHardy
csendes tag
Sziasztok,
Összeraktam egy új gépet:
- GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
- AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
- KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
- XFX HD4870 1GB DDR5 LITE PCIE
- Thermaltake M5 VJ2000BWS ház
- FSP Everest 400W
- HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2
- Cooler Master Hyper 212 PlusMinden boltból, vadi új.
Össze is lett szerelve, viszont a monitoromon (BenQ 24" fullHD) semmi kép sincs, se bios se semmi. A 4870-ből DVI-D single link - HDMI kábel megy a monitorba.
A ventik mennek.Mi lehet a probléma?
-
jaja1981
addikt
válasz tibi666 #6288 üzenetére
Lehet a régi rossz tápod gallyra vágta az új lapot.
A megmozdul a venti és megáll, az olyan, mintha lekapcsolna a táp terhelésre.
Mindent szerelj ki a gépből.
Csak proci, ram, VGA legyen (ha lehet valami kis PCI, hogy ne fogyasszon), és úgy próbáld meg.
BIOS reset mehet, hátha segít. -
tibi666
senior tag
üdv!
teljesen x-akták ügy van előttem.
történt egyszer, hogy nem indult be a számítógépem.
egy dfi lanparty nforce 4 alaplap volt benne. ha áramtalanítottam, és újra bedugtam, akkor a bekapcsológombra annyit reagált, hogy egy picit megmozgatta a ventit, és villant egy piros led az alaplapon, ami mellett debug felirat olvasható. utána semmit. újabb áramtalanításig egyáltalán nem reagált.gondoltam, hogy alaplap. vettem egy asus p5b-t, bele egy e6320-at, meg 2 giga kingston ramot. összeraktam, a hibajelenség ugyanúgy megvan. ventit egy pillanatra megindít, majd szevasz. vertem a fejem a falba, hogy biztos a táp, kidobtam egy csomó pénzt az ablakon. vettem ma egy 350es fsp tápot. összeraktam, a hiba továbbra is fennáll.
mi a fene lehet a baj???
-
jaja1981
addikt
Ha nem csipog a lapod, ha nincs benne ram, lehet az makkant be.
Próbáld meg BIOS reset-elni, és úgy.
Ki kell csipognia a ram hibát, vagy ram hiányát.
Ha a procin nincs rendesen a hűtés simán megy, csak ha túlmelegszik lekapcsol.
BIOS-ban 10-20sec-ig elmegy hűtés nélkül is a proci.
Próbáld meg a BIOS resetet, és mindent kössél le a gépről.
Vinyó, DVD, kártyák.
Csak egy ram egy VGA, proci legyen a lapon és úgy próbáld meg.
Ha a tápod indul ha összezárod a zöld-fekete vezetéket, az valszeg jó.
De nem biztos, mert ugye akkor nincs terhelve.
Minden képen kéne másik táp. -
artiny
őstag
válasz jaja1981 #6285 üzenetére
nekem nem csipog...de lehet ki van kapcsolva a biosban.
A tapot probaltam h gepkapcsot szurtam dugoba es ventilatort kotottem ra.......es hagytam menni 3 percig. Lehet h nem a tap lessz de nem tudok kolcson kerni es nincs masikse,h kiprobaljam.
Az nemlehet h a proceszoron a hutes nincs rajta rendesen?/--azert nem szedem le a hutest es viszatenni mert meg nem csinaltam ilyet es nem akarom elrontani/Ha nem jo a hutes a procin olynkor mit csinal a gep,nem ilyen hasonlo dolgot h nem engedi elindulni a gepet?
-
artiny
őstag
Valaki tud segíteni? A gépet ha bekapcsolom 3 másodpercen belul leáll?
tegnap amikor vga at csereltem,azutan lett nehanyszor restartalva..... es amikor este be akartam kapcsolni a gepet egyszer csak egy olyan 3-4masodperc mulva leall a gep magatol.....regen is csinalt egy ketszer ilyet csak akkor viszanyomkodtam minden kabelt es ramot es olyankor valahogy elindult.De most ez nem segitett.
Levetem mindent fokozatosan h eloszor csak a hdd-t,aztan ugy probaltam bekapcsolni,aztan mar nem volt a vegen semmi rajta csak tap es a processzor.De igy se megy.
A tapom egy Chieftec 360w-os./a gep egy AMD ATHLON 4200+ 2,21GHZ,3*1GB RAM,20GB HDD,9500GT 1GB,ASUS M2n32 SLI DELUXE/
egyebkent ram ok nelkul is beindulna gep?/legalabb ugy h a proceszor ventilatorja nem all meg
Mitol csinalhatja?
-
gregtom6
csendes tag
Na most feltettem a win7-et, már nem hallok sivítást, viszont most is olyan, mintha amikor egyből bekapcsolnám, utána resetelne, v ilyesmi...meg nem jön be a win, csak a töltőképernyőig, és utána manuális resettel indul el, de akkor már tökéletesen...
konfigom: FSP 400W táp, Sapphire HD4670 512 ddr3, Gigabyte G31M-S2C, Intel Celeron 2magos 2ghz[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
válasz gregtom6 #6279 üzenetére
Na ez a sivítás a gépben nagyon ismerős. FSP táp az nem rossz táp, de:
Volt egy abit lapom és egy aerocool táp, mindkettő nagyon jó kis cucc volt, de ezekkel pont ez volt a helyzet. Mondanom sem kell mindkettő kinyiffant. Húzd szét a lapra csatolt tápkábel és ha valamely láb 'égett' akkor abból már rendes gép nem lesz, csak ha tápot meg lapot cserélsz. Egyébként hardverek közül legfeljebb a vinyót gyilkolja, ha ez megnyugtat...
mod: magyarán az érintkezés probléma okozza az egészet
[ Szerkesztve ]
-
gregtom6
csendes tag
HELP továbbra is előző hsz-emre, valamint annyit észrevettem, hogy mintha zúgna/sivítana magas hangon valami a gépben, amikor így nem indul be, amit leírtam.
És amikor bekapcsolom először, akkor olyan, mintha egyből újra is indítaná magát, csak így hangzásra, mert 2x pörög fel egymás után a venti, majd ugye az említett probléma után resetet követően csak 1x pörög fel.
Ez azt jelenti, hogy tényleg resetel egyből, amikor bekapcsolom a gépet?Nem gyilkolja ez a hardvereim élettartamát? Mert ettől tartok nagyon...
Táp típusát majd leírom, én a boltban FSP 400W-ot kértem...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz AMD Power #6277 üzenetére
Én is vírust néznék először. Munkatársam gépe szokott ilyesmit csinálni, nem száz százalékos a vinyó, egyre több a szektorhiba rajta.
Hiren's boot cd-ről szoktam elindítani a gépet, onnét a jó öreg Volkov commandert, induláskor megkérdezi futtasson-e egy chkdsk-t. Ez aztán rendbe szokta tenni.
Ajánlom a Hiren's boot cd-t, az összes merevlemezgyártó gyári tesztprogramja is rajta van, sokszor használom. Esetleg windows alatt a Hard Disk Sentinel nevű kis progit indítsd el, az is megmondja hogy áll a winyó. -
leyo76
senior tag
-
AMD Power
titán
A barátnőm gépe kezd hülyéskedni. Néha megy tök jl a gép. XP megy rajta. Majd 1x hirtelen kitalálja ,hogy nem indul és valami j betűs "javító kép" jön be. Arra persze nem csinál semmit. Szerintem mondjuk egy sima Win újra instal elég is lenne. Bár azt nem tudom ,hogy egy vagy több partíció van-e a gépen. Nem szeretném formázni a HDD-t.
-
jozefgucci1
addikt
válasz lagabor #6270 üzenetére
Asus céges notinknál ( eddig az 5- böl 3nál ) jelentkezett ez a probléma.A szervíz 12 ezer forintért oldotta meg a cserét.Nálunk a cég nem válogatott a cégek között ,de tuti lett volna olcsóbban is.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
sss
őstag
Avast-tal meg spybot sd-vel néztem meg. Most újabban meg ha indítanék vmit winampban akkor feljön vmi error code ablak, h bad sound card driver. Újraindítás után meg jó.
-
lagabor
csendes tag
sziasztok
Lenne egy F.Siemens Amilo Pa 1538 as notebookom, eddig ment, és egyik pillanatról a másikra a következő indításkor a kijelző halott. egyszer megy, egyszer meg semmi (az utóbbi órákban inkább semmi). Beszéltem infósokkal, azt mondták h lehet a kábellel van vlmi a gép és a kijelző között, (pl elhasználódott a sok nyitogatástól, nem tudom)
légyszi írjatok vlmi hasznosat, kösz. -
leyo76
senior tag
-
sss
őstag
A probléma:
-a gép néha fogja magát és újraindul (vagy h szinte egyből bekapcsolás után)
-néha csak belassul, de pl indítok egy zenét winampban akkor 2 perc múlva szólal meg a zene...
-néha viszont úgy tűnik, hogy minden jól működikMemtest 350% után sem talált hibát, vírusírtók sem, nem hinném h túlmelegedne vmi, nemtom mi lehet a gond. Táp? Hdd? Alaplap?
-
weemes
csendes tag
Végül megoldódott a helyzet. Az egyik memória volt a ludas...
Azért, köszi!
privátot kérek
-
DAVID0000
aktív tag
-
weemes
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy beindítom a gépet, felpörög a venti a winyón teker egyet a pasina, de olyan mintha nem kapna jelet a monitor. A HDD led folyamatosan világít és semmi nem történik, a BIOS se jön be.
Cimborámnak is ugyanez a gondja és ez azután történt, hogy tett bele egy videókártyát, hogy ne az integrált vga-t keljen használnia.
Nem tudtuk, hogy mi a baja a gépének, ezért az enyémbe áttettük, hogy megnézzük, hogy az a baja-e. Beindult, ment szépen. Visszatettem a saját VGA kártyámat a gépbe és ugyanaz a hibajelenség jött elő, mint az övén volt (HDD led folyamatosan világít és semmi nem történik, a BIOS se jön be.).
Memóriákat cserélgettem, elemet kivettem, de semmi.
Kiüthetett valamit a VGA?Help!
Köszi!
privátot kérek
-
gregtom6
csendes tag
Ne szórakozzatok már, most lett 1 hete újra téve az egész. Engem minden bekapcsolásnál már idegesít a tudat, h gyilkolom minden egyes hardvert, vagy legalábbis a tápot a gépben. Csak 1 monitor van a géphez csatlakoztatva.
Meg ha formáznám a gépet, akkor már Win7-et tennék fel, csak az még bugos, a Vistát meg ha kényszerítenének se tenném fel.
Még megpróbálom úgy, h ki van húzva a kari, és alaplapi karival, ha úgyse akk. nemtom... -
Equitem
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, kb. mekkora smd biztosíték lehet laptopokban közvetlen a tápcsatlakozó után? Kiment egy ilyen, de fogalmam sincs mekkorával lehetne helyettesíteni. Semmi jelzés nincs rajt.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Lui76
őstag
Uppsz még működött a Vistám .
- ott nem volt grafika szétesés, de utána mégsem indult el a gép.
Na rövidre fogva visszaraktam a régi biost. vsz vmi apró baromsággal el van rontva de az új bios jobb lenne , a régivel viszont működik a gép és ez a lényeg.www.kezmuveskeramia.hu
-
Lui76
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PayPal
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Steam topic
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! Intel Xeon E5-2650 / GTX 1070 / 16GB DDR4 / X99 / 240GB SSD / 700w
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 7700T / GTX 1660 Super / 16GB DDR4
- GAMER PC! Ryzen 5600G / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 500w!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600 / RTX 2080Ti 11GB / 32GB DDR4
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F/ RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD