- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
ha beteszel egy win cd-t, történetesen azt a példányt amiről fel lett korábban telepítve és a normál telepítés módjával elindítod és a javítást választod akkor úgy települ újra hogy a wn-t kicseréli, minden más marad a helyén
(persze itt nem a javítókonzolra gondolok...)
-
Jarod1
veterán
a következő a helyzet, meghalt az Xp próbálok 1 rendszerhelyreállítást csinálni 1 win boot cdről, de az valami windows automatikus helyreállítás lemezt kér, tud valaki ilyet_?
JA ez egy acer noti, szóval floppy nincs, -
P100
senior tag
válasz attila16 #7192 üzenetére
Nem.
De azt mindenképp old meg, akár ráfizetéssel is, hogy valami minőségi tápot rakjanak vele, mert ha a táp miatt fizikálisan leég mondjuk az alaplap, az már úgy tudom nem gari téma lesz. Bármint szabad spórolni, csak a tápon nem.
Ajánlott minőségi tápok:
FSP
Chieftec
Corsair
Enermax
Gigabyte
ThermaltakeÉn ezek közül is az FSP-t, Chieftecet és Enermaxot preferálom, de asszem, hogy pl. a Gigabyte-ben is FSP bél van.
[ Szerkesztve ]
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
attila16
csendes tag
Sziasztok!
Hazaértem, összedobtam a gépet megnézni, hogy hátha itthon is minden fut jólfut-e...hát ugyanaz a gond...ezt már tényleg nem értem...próbáltam összevissza a ház összeskonektorában..
A próba tápot javasoltátok többen, de ezt nem tudom megoldani, mert a gép hátulján még ottvan a szalag, ami ha megsérül elvész a garancia, úgyhogy beszéltem az üzlettel...kedden viszik vissza....1 hétig bírta...
Ezek után kíváncsi vagyok mi lesz a probléma..
remélem egy tápcserét megbírok beszélni velük, vmi márkásabbra és megbízhatóbbra.. -
Jarod1
veterán
adott 1 acer 2410 es laptop, újraindítás után üdvözlőképnél megáll aztán néha Page Fault Found In A Non Paged Area kékhalállal megáll, csökkentett mód dal se indul, utolsó helyes müködési pont betöltés sem megy, chkdsk már volt(boot cd ről) valaki tud valami megoldást hogy lehetne újraéleszteni a újrainstall nélkül, a memória jó.
ezt írja [link]
[ Szerkesztve ]
-
attila16
csendes tag
Sziasztok!
Ismét én vagyok, a 7155-ös hsz. a probléma, de az az érdekes hogy most ittvagyok a barátomnál, lanozunk, és a gép tökéletesen mőködik!
Most már tényleg nem tudom mi a probléma..?
Segítség?
A haverom azt mondja hogy lehet hogy nem bírja el az áram. -
nerum
csendes tag
Köszönöm szépen megpróbálom amiket írtál.
-
jaja1981
addikt
Akkor tényleg kockázatos a művelet.
Reménykedjünk a táp a hibás, bár szerintem nem.C. Vieri:
Nézz bele a vinyó csatlakozójába.
Lehet pár láb kijött, vagy elhajlott.
Minden képen vinyó probléma lesz.dhr:
Próbálj meg egy CMOS resetet.
Hátha segít.
Az a baj, hogy gyakorlatilag a BIOS-ba fagy bele a géped, ami nem sok jót jelent.
A reset szerintem segít.
Vagy kiveszed az elemet, vagy megkeresed a CMOS reset jumper-t és kb 15sec-ig átrakod a másik állásba, majd vissza.
A géped áramtalanítsd a művelet előtt.nerum:
Egy win telepítés segítene.
Ha csak annyi a baj, hogy nem tölt be a win.
Esetleg egy chekdisk-et ráengedhetsz, de asszem az nem megy csökkentett módban, ahhoz másik gépbe kéne tenned a vinyódat.[ Szerkesztve ]
-
nerum
csendes tag
Sziasztok
Gépem:
proci Intel p4 2.8ghz
alaplap msi p848neo
vga gainward gf 6600 (sima, nem gt)
valami noname 1gb ddr ram
Táp codegen 350WOlyan problémán lenne, hogy a masina nem akar túllépni normál módú indításnál a windows betöltési képnél, kapásból újraindítja magát. Nos gondoltam poros minden... kipucoltam a a hűtőket, majd visszaraktam. Néztem hőfokokat azok stimmelnek (proci 50 fok vga-t azt nem tudom megnézni csökkentett módban, de a hűtője langyos). Csak csökkentett módban hajlandó elindulni a gépezet akkor viszont semmi problémája azon kívül, hogy nem ismeri fel a videó karit, ami gondolom a csökkentett mód miatt van. Rendszer visszaállítást próbáltam, nem segített. Ezek után már nem tudok mit csinálni ezért fordulok hozzátok hátha valakinek van ötlete mi okozhatja ezt.
köszönettel
-
törölt tag
Nos akkor én is belépek a nem túl dicső klubba
Ma reggel kapcsolnám be a gépet, de POST-nál tovább nem megy. Kiírja, h ilyen proci, annyi ram, memory testing OK, és onnantól szevasz. Viccmester kerreg egy pár másodpercig, utána néma csend és hullaszag. Belenéztem, ventik forognak, kábelek nem csúsztak ki, külsőre minden OK-nak néz ki, mondjuk az nem tetszik nekem, h még a setup-ba se enged belépni (kiírja, h entering setup és utána úgy marad)
Giga G31M-S2 lap, E5200 cpu, 2 GB kingmax ram (1 modul), integrált vga, 350-es chieftec táp.
U.i. a néma csend és hullaszag csak képletesen értendő, nem kapcsol ki, de nem is lép tovább attól a képernyőtől.
[ Szerkesztve ]
-
C. Vieri
tag
Egy újabb furcsaságot vettem észre... Ha nincs bedugva a hdd-re a tápkábel, akkor nem indul el (csak akkor indul, ha az, de csak az van rádugva a vinyóra, ha szalagkábel is akkor kakukk, se kép se hang)
-
C. Vieri
tag
Sziasztok!
A következő a problémám: most vettem új gépet (ill nem teljesen újat, alaplap proci memória vga új, hdd ideiglenesen marad régi ata). A problémám a következő: be van dugva egy ata szalagkábelre master a vinyó, slave a dvd. Namármost, ha a vinyó rá van dugva, akkor kakukk, nem indul a gép, fel se pörög a winchester se meg a dvd se. Viszont ha a szalagkábelt lehúzom, akkor még a hdd is felpörög, és a win telepítő el is indulna. Próbáltam új kábellel, jumperezést átállítottam mindkettőn cable selectre, minden variációt kipróbáltam már Alaplapra gondoltam hogy alapból rotty k.o...
(alaplapom Gigabyte GA-MA770-US3)Köszi előre a segítségeteket!
-
MMIX
addikt
válasz jaja1981 #7172 üzenetére
"Töltsétek rá a rendes BIOS-t, az a biztos."
Bocsánat, hogy beleszólok, de egy "fagyós" gépen BIOS-t frissíteni nem biztos hogy jó ötlet.
Ha a tippek elfogynak, akkor esetleg utolsó esélynek ajánlanám a BIOS frissítést.thomikaf1: Ellenőrizd le a memóriákat.
[ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
-
gruang
csendes tag
válasz joe2005 #7161 üzenetére
Táp csere és másik firm próba jövő hétre már be van tervezve.
Általában mikor visszarakja magát 2.14re...utána mindig pár óráig nem húzom..hanem visszaadom neki az alap beállításait (a 2.40ghz-et)..viszont fagyás már így is előfordult..viszont mint említtem ezek a fagyási gondok csak az utóbbi pár napban jelentkeztek.
És érdekes még, hogy néha mikor mikor vissza áll 2.14re a biosban a beállítások szerint még mindig 3.2-n kéne lennie..és ilyenkor tényleg csak az alapbeállítások visszatöltése segít rajta..mert húzni nem tudom..mivel a briós szerint már húzva van...érdekes nem?[ Szerkesztve ]
-
thomikaf1
tag
Hali!
Olyan problémám lenne, h játék közben újra indul a gép. Ilyen gépem van:
Gigabyte P35-DS3 | INTEL Pentium E6300 (45nm) 2,8GHz | Gigabyte 9600GT 512MB | 2*2 GB Kingmax 1066Mhz | FSP FSP400-60APN - A táp tegnap lett beszerelve. Azt szeretném megkérdezni, h van-e valami sejtésetek, hogy mi lehet a problémája a gépnek?Köszi előre is a válaszokat.
üdv
thomika -
attila16
csendes tag
Jólvan, köszönöm a válaszokat!
-
attila16
csendes tag
És milyen tápot ajánlanátok? Amin azért futnak rendesen a mostani jó játékok, de nem is vág meg annyira anyagilag?
-
gruang
csendes tag
sziasztok!
elég nagy probléma van a pc-mel..de először is a konfig:
Alaplap: ASUS Rampage Formula
Processzor + Hűtő: INTEL Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz (OC 3.2 Ghz) + Thermaltake Big Typhoon120
Memória: OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz ReaperX KIT
Videókártya: XFX GeForce 9800GTX XXX 512MB
Merevlemez: Seagate 500GB SATA2 + WD 320GB SATA2
Táp: Corsair VX550A probléma pedig a következő:
A gépemet 2008 augusztusában vásároltam...hibátlanul működött egészen 2009 szeptemberéig, amikor is felhoztam Pestre, koleszba. A gép néha többszöri bekapcsolás után sem ad képet (sípjelzést nem ad)..és van amikor, ha úgy 40. próbálkozásra elindul a 3.2ghz-re húzott procit visszaállítja 2.14-re! úgy, h az alap ugye 2.40ghz lenne...de ez sem mindig fordul elő..mint ahogy a fekete képernyős "bekapcsolás" sem..van, hogy 3-4 napig..vagy akár egy hétig sincs semmi baja..van, h viszont napokig csinálja. Először is tudni kell, h a Rampage Formula-m eredetileg P5E lapnak született..ám egy bios frissítéssel sikerült Rampage Formulat varázsolni belőle..ami 2009 márciusában történt, így a problmát nem hiszem, hogy ez okozná..mivel minden az "előírás" szerint történt és szeptemberig nem is volt probléma + van ismerősöm akinél szintén megcsináltuk a "peccselést" uezzel a lappal és neki a maig napig nincs semmi problémája (a gépe teljesen uaz mint az enyém a ramot leszámítva). Áramingadozás nincs a kollégiumban (mértük!) az overclock beállítások is uazok mint az ismerősömnél (a ramot leszámítva természetesen). Elemet is cseréltük a lapban.
A pobléma pedig az utóbbi néhány napban "mutálódott", most már gyakran fagy windows alatt..windows betöltés közben..de még a biosban is.
Kérem segítsetek! Bármilyen tippet szívesen fogadok..mert már lövésem sincs, h mi lehet a gond..és már több mint fél éve itt szívok vele.
köszi előre is
gruang -
saskaa
tag
válasz attila16 #7157 üzenetére
igen akkor egyre valószínűbb a táp. nagyobb gépigény ---> nagyobb fogyasztás, valszeg nembírja.
bár nemvagyok tisztába az említett játékok gépigényével, hogy mennyire terheli meg a géped/tápod.A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
MMIX
addikt
válasz attila16 #7157 üzenetére
"De nem simán újraindul a gép, hanem leáll és nem lehet bekapcsolni, csak ha hátul a tápot leállítom majd újra be."
Ezét kell a próbatáp, hogy kiderüljön, hogy a táppal van-e a baj, vagy a számítógéppel.
Valamilyen védelem bekapcsolt a tápban és ezért nem lehet azonnal visszakapcsolni.
Mivel gyenge minőségű a tápod, lehet hogy a védelme nem fog mindig megmenteni attól, hogy más alkatrészek is tönkremenjenek. -
attila16
csendes tag
Igen énis...De most például minden baj nélkül játszottam a Rainbow six vegas 2-vel, aztán mondom megpróbálom az nba 2k9-et..a 2.negyedben megint leállt... és gondolom azért a vegasnak nagyobb a gépigénye...vagy ennek nincs is köze hozzá..?
Eddig az nba és a cod4 volt a rossz. -
attila16
csendes tag
Sziasztok, most vettem egy gépet, egésszen pontosan kedden érkezett meg, és olyan problémám lenne hogy játék közben leáll a gép. De nem simán újraindul a gép, hanem leáll és nem lehet bekapcsolni, csak ha hátul a tápot leállítom majd újra be.
Érdekesség hogy most például 3 óra óta megy a gép és ma csak most kezdte el, de most kb 10 perc játék után kilép.
Mi lehet a baj?:S
Konfig:
gigabyte ep41 alaplap, 2gb ram, ati radeon 4650 hd vidi kari, a táp pedig stability power 550w-os 12cm es hűtővel...utólag olvasgatva nem volt jó vásár ez a táp..
A válaszokat előre is köszönöm! -
szabika21
csendes tag
Szevasztok!
Kérdésem lenne hozzátok!Az miért van,hogy a gépemen ha bármilyen mikrofont is csatlakoztatok akkor nem müködik,na most ezt kifejteném....
Konkrétan a Counter-Strike játékban nem hallanak mikozben azt mutatja hogy teljessen müködik minden... és ami a legdurvább,hogy mikor fülesen játszom és zenét hallgatok azt meg teljessen tisztán és gyönyörüen hallják...??
Nah ez mi? légyszives segítsetek msi 945pl neo ! -
stri
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, úgy néz ki az egyik memória volt a probléma okozója
-
Dyingsoul
veterán
válasz Dyingsoul #7147 üzenetére
Az LCD-t nem sikerült rátenni, mindenféle nyomorék átalakítóm van csak pont olyan nincs ami kéne... De vajon miért van az, hogy CRT-n nem ad képet ez a szutyok?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-
ramos23
csendes tag
Sziasztok!
Ma összeraktam 1 új gépet és szeretném felrakni rá az xp-t, de ezt írja ki: AMD Data Change - Update New Data to DMI, meg vmi NTLDR-t nem talál. Ha tudtok légyszi segítsetek.
Köszönöm előre is.
[>^.^]>#
-
Dyingsoul
veterán
Hali!
Kaptam egy Xeon szervergépet és az a baja, hogy nem nagyon akar elindulni. Inditás után a képernyő ledje csak villog, fekete marad a képernyő. Külön kapcsolható hosszabbítóra dugtuk rá a gépet, s monitort együtt és ha lekapcsoljuk a hosszabbítót majd várunk egy kicsit és visszakapcsoljuk és azonnal bekapcsoljuk a gépet, van amikor ad képet, bejön akár a bios is, de van hogy a kezdeti töltés közben is lefagy az egész úgy, ahogy van.A gép maga egyébként egy IMB Intellistation 6850-E6G, két darab 2.2Ghz Xeon processzor van benne, AGP-s alaplap (ez nemtom pontosan milyen lehet), 3D Labs Wildcat III VGA, memóriakártya (amibe a memóriamodulokat kell csatlakoztatni) 2 darab 256 MB-os memóriamodul (és ezek mellé van egy-egy Foxconn akármicsoda, arra nem jöttem rá, hogy mi, de a ramok melletti slotban van de az nemhiszem hogy ram, mert nincsenek rajta olyan chipek mint a ramokon, Mindemellett van egy 480W-os tápegység és mi raktunk hozzá egy 10GB-os hibátlan vinyót (IDE).
Egyszer sikerült eljutnunk a biosba de azóta nem.
SEGÍTSÉGET VÁROK AZ ÜGYBEN!
Esetleg ha van valakinek szervere Debrecenben és tudna segíteni az alkatrészek tesztelésében, az nagyon jó lenne!
Egy pár kép magáról a gépről:
LINK- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
zs72
csendes tag
Tegnap este megcsináltam ezeket, minden jó volt, ma reggel ugyanaz a probléma.
Többszöri küszködésre indult csak, a gép. Valószínű tényleg alaplap probléma lesz, de ezt a gépet már nem hiszem, hogy fejlesztgetni érdemes, asszem beruházok egy új gépbe aztán majd szép lassan felturbózom. De azért köszi a tippet. -
stri
csendes tag
Az alkatrészek mind újak, biosba még nem volt nyúlkálás.
A memóriákkal köszönöm a tippet, mindenképp megnézem, de legközelebb holnap este jutok oda ahol a gép is van, akkor tudnék képet is küldeni.
Ma reggel vettem csak észre hogy a másik tápkábel átalakító rossz (eddig a másik meg a táp hatos csatija volt bele kötve), próbáltam volna vele variálni, hátha. Viszont hogy az rossz, a másik is könnyen lehet problémás, lehet veszek egyet holnap du. és akkor legalább ezt kilehetne zárni.
-
leyo76
senior tag
oda van beillesztve, ok
Ha az áram ellátással baj van akkor nem fog müködni, át kell nézni, át kell gondolni, kábelt kell szerezni, barkácsolni nem szabad. (szomorú ha ennyi pénzért nem adnak hozzá normális kábeleket).
Ahogyan fentebb írták a memókat is át kell nézni, valamint ha biosban húzva vannak akkor vedd lejjebb legalább a hibakeresés erejéig.
mod: nem tudnál készíteni egy képet a gépedről?
[ Szerkesztve ]
-
stri
csendes tag
Szia,
a lapon egy pcie x16 slotja van a kártyának:
http://www.expert.hu/images/cikkek/GIGABYTE/GBU770TAUD3.jpg
ő abban vana tápkábelek a helyükön, bár az egyik csati a kártyához adott egyik átalakítóval jön össze, nem tudom az probléma lehet-e, mivel elég szar minőségűnek tűnnek, az egyik konkrétan nem is használható, mivel nem megy bele a kártyába.
Lehet-e az alaplap a probléma, vagy csak a kártya utazzon az üzletbe vissza garira?
-
leyo76
senior tag
Hát ez gyakorlatilag olyan mintha mindig kivennéd a procit, meg aztán vissza raknád, előbb a hűtő illeszkedés és paszta cserét csinálnám, majd egy bios load fail safe mode.
Ha ezekre nem változik akkor sejtésem szerint lapnak van valami problémája, ez így 7év után már könnyen előfordulhat... (bár megjegyzem az én abit lapom atom stabil volt)
-
zs72
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy a gép bekapcsolás után nem indul el, a ventik felpörögnek, de a monitornak se megy semmi jel. 220-ból kihúzom, majd egyszercsak elindul, de mielőtt betöltene, kiírja, hogy a "proci megváltozott vagy felismerhetetlen-kérem ellenőrizze a soft menüben" ezt meg is teszem és ott jól van a beállítás. Elmentem, aztán újra indul és akkor már jó minden. Van, hogy ezt 5x is eljátsza velem. Megjegyzem nem mai gyerek a gépem, kb 7 éves. Abit NF7es alaplapon egy AMD 2500+-os proci van 1830 Mhz-el. Az alaplapon lévő gomb elemet is kicseréltem, de nem segített rajta. Ja, ha már egyszer sikerült elindulnia és meleg, akkor bármennyiszer kikapcsolhatom-bekapcsolhatom semmi baja. De ha este kikapcsolom reggel már újra elő jön a probléma.
Ha valakinek van ötlete segítsen. Köszi szépen. -
stri
csendes tag
sziasztok
kérnék egy kis segítséget.
ma raktunk össze egy gépet:LAP: AM3 Gigabyte GA-MA770TA- UD3P
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.20Ghz AM3 BOX BE
RAM: Kingmax DDR3 2Gb /1333Mhz: x2
ODD: NEC AD-7243S
VGA MSI HD5850 1GB PCIE
HDD: Samsung SpinPoint F3 500GB HD502HJ
Táp: Corsair CX400
Ház: Lancool k58bekapcsolásra elindul minden, de aztán ad egy hosszú sípolás hiba üzenetet, ami az alapkönyve szerint azt jelenti hogy a VGA kártya nincs rendesen csatlakoztatva.
Újra próbáltuk kártya ki, nagyon megnéz, vissza a helyére, jól megnéz a két tápkábelét, azok is rendesen a helyükön. Ugyan az a hiba üzenet újra bekapcsoláskor.
A kártya nélkül is ugyanaz a hiba üzenet (mondjuk nem meglepő).
Bekapcsoláskor a kártya ventije is felpörög, megy.Másik kártyát nem tudok most szerezni próbának pcie foglalatba.
Mit lenne érdemes megpróbálni?Köszönöm előre is.
-
Dr. Oid
aktív tag
sziasztok,
mai vásárlást sikerült összerakni:gigabyte 790 FXTA-UD5 alaplap, Phenom 965, 2x2GB Corsair RAM, 500GB Samsung SATA HDD, NEC DVDRW, ATI 5870 VGA, Corsair 750W táp, CoolerMaster 212 cooler.
Elvileg minden a helyére került korrektül, ellenőrizve, megnyomkodva, stb, mégsem akar elindulni, se kép, se hang, áramot kap az alaplap, de a cooler fel se pörög (nem tudom, hogy egyáltalán kell-e mennie folyamatosan, vagy csak ha meleg?).tippek, ötletek?
Köszönöm,
Gábor -
bluyoo
nagyúr
Hi!
Lenne egy kérdésem:
Haveromnak Abit il9-es lap helyett lett a gépbe rakva egy P5B legfrissebb biosal.
A kérdésem a következő lenne a rendszer indításkor kétszer felpörget mindent majd csak ezután indul el.
Alvó állapot helyett pedig újraindul a gép.Mi lehet a bibi?Bazinga!
-
Archer
őstag
Üdv!
A minap hozzájutottam egy DFI AM2-es laphoz, ma beszereltem, összedugdostam mindent ahogy kell, bekapcsolom alaplapon a ledek világítanak elindulnak a ventik, VGA-n, mindenhol de kép nincs csak villog a monitor ledje, nem kap jelet.
Az eladó szerint tuti jó a lap és hiszek neki de már nem emlékszik, hogy pontosan melyik BIOS van rajta nekem viszont a legújabb kéne, hogy támogassa az Athlon II procimat. Lehetséges, hogy emiatt nem indul a gép?
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Gr4my
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, valamiért nem indul a gépem.
Bekapcsolom és pár másodperc után ki is kapcsol. Nincs Op. rendszer rajta.
Hangot nem ad ki.
Ventillátorok forognak.
CD. DVD meghajtó működik.
Alaplapon a zöld jelzés világít.Help.:S
-
Ranger^41
aktív tag
Hali! Olyan gondom van, hogy sima outlook levélolvasás közben (semmi 3d ami terhelne) egyszer csak fehérre váltott a kép és kicsit elkezdett villódzani, vagy vibrálni, vagy nemtudom hogymondjam. Resetre, powergombra nem reagál, csak a táp lekapcsolására... Újabb indítási próbálkozás, minden felpörög, de monitor standbyban marad, és az alaplap pittyenése is elmarad. Pörög minden, e nem bootol. Power, reset gomb megint használhatatlan, marad a táp kilövése. Kivettem a videókártyát, ugyanez a jelenség. Elvileg ha a videókártya szart volna be akkor beepcodeal jeleznie kéne az alaplapnak h baj van paraszt, de meg se mukkan, szal szerintem sanszos, hogy az alaplapom fosott be... De a monitor elfehéredése és vibrálása meg a videókártyára utal... Ötlet? Valakinek volt már ilyen?
ASUS P5LD2
GeF 9800GT
E6400@2.7GHZ
2GB GEIL BLACK DRAGON @ 700MHZ -
zuchy
őstag
Üdv! Nem tudom, hogy ez a legjobb topik-e, de leírom a problémámat.
A probléma úgy kezdődött, hogy bios-ban állítgattam ezt azt. Memóriákat 1066-ra tettem, ezt bírniuk is kell. Procit alapra tettem, mert húzva volt, adtam neki 1,25V-ot. Lehet kicsit kevés volt neki. (A VID az 1.32) Na de ez még nem lenne probléma, mert egy Cmos Clear megoldja. Persze újraindítottam, nem indult, vagyis felpörögtek a ventik, majd újraindult, felpörgött, újraindult...
Mondom akkor Cmos Clear. Megtörtént. Semmi, ugyanúgy csinálja. Akkor elem ki, és úgy Cmos Clear: semmi. Ramokat kiszedtem mind a 4-et, egyszer egy 1 gigással próbáltam másodszorra a 2 gigással, de semmi. Ilyenkor mit lehet tenni? Semmire se reagál. Szétvágni láncfűrésszel, vagy mi??? PLS Help! (Konfigom az adatlapomon.)Aztán próbáltam azt, hogy lehúzom a sata csatikat az alaplapról, de ugyanaz...
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
veterán
válasz -=Berkut=- #7121 üzenetére
ha sima AT-s a táp, akkor a kapcsoló gomb benyomásával már működni is kell...
feszkókat végig kell mérni. -
leyo76
senior tag
válasz -=Berkut=- #7121 üzenetére
Chieftec tápot szoktam minden általam összerakott gépbe beszerelni, a jó ég se tudja már mennyit, soha nem fordult elő ilyesmi.
Mindennek ellenére elképzelhető hogy behalt, a bekapcsoló gombolt ki tudod próbálni olyan módon hogy leveszed a ház oldalát és ahol be van kötve az alaplapra a gomb lehúzod és egy csavarhúzóval óvatosan rövidre zárod azt a két lábat amiről lehúztad. Ha úgy sem indul akkor más a gáz.
Ebben az esetben kölcsön táppal tudod kipróbálni a gépet, ha úgy bekapcsol akkor tudod mi a teendő, ha úgy sem akkor inkább alaplap probléma lesz.
Remélem érthető volt.
-
-=Berkut=-
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával állok szemben:
A gépem egyik napról a másikra teljesen váratlanul nem kapcsolódik be.
Hiába nyomom a bekapcsológombot nem történik abszolút semmi, mintha nem kapna feszültséget.
Eddig ilyen jellegű gond nem volt a gépemmel, ami már nem mai gyerek.Táp hibára vagy a bekapcsológomb hibájára gyanakodnék, de nem tudom, hogy egy AT tápot milyen úton módon kellene működésre bírni magában és egyáltalán lehetséges-e.
A táp egy Chieftec ENH-0746GB
A válaszokat előre is köszönöm.
-
László899
csendes tag
Hali!
Van egy Gigabyte K8ns alaplapom. Egyszer csak olyat csinált, hogy nem indítja a gépet hiába kötöm rá az indító gombot nem csinál semmit csak az alaplap jobb felső sarka és a chipset melegedik. 3 Táppal próbáltam minden ugyan ezt csinálta! A saját tápom az egy FSP ATX-350PNF. Zárlatos lett az alaplap? Előre is köszi a segítséget! -
jaja1981
addikt
válasz herlius #7114 üzenetére
De ne írás/olvasással próbáljátok a vinyót.
Használjátok a HDD sentinel-t.
Lehet nem teljesen halott a vinya, de van pár gyenge szektorja, amitől bizonytalan lesz a működése.
Azokat van, hogy tudja írni/olvasni, van hogy nem, van hogy eltűnik róla az adat, van hogy nem.
Ezzel próbáljátok ki.
Milyen vinyó?
Maxtor?-Rahan-:
Először töltsd ki az adatlapod.[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
válasz herlius #7110 üzenetére
Mint az köztudott a win xp 512mb memóval képes futni, ha nincs ennyi akkor a vnyón létrehozott virtuális memóbol pótolja. Ha a vinyó 'elhasználódik' akkor a virtuális memó szerep gyakorlatilag működés képtelen, így a rendszer beáll mert 256mb -ből sokára jön össze..
Javasolnám hogy bővítsen memót, minél több annál jobb, csak így tudja a vincseszter válláról levenni a terhet s ez által működőképessé tenni a rendszert. Min 512mb, de ha 1gb az csak használhatóbbá teszi.
-
-Rahan-
tag
A gépem jó néhányszor nem akar elindulni., a ventilátorok pörögnek, a monitor nem kap képet. ilyenkor, ha a 2 memória modult áthelyezem a másik két foglalatba, akkor elindul. Ez miért van és mit tudok csinálni, hogy mindig elinduljon a gép és ne kelljen alkatrészeket áthelyezni?
A memória: Geil 2*2 GB DDR3 16000MHz CL7 Evo
Alaplap: Asus M4A78T-E -
herlius
csendes tag
Sziasztok. A következő problémára keresem a megoldást:
Pár napja bajlódom egy kb 6-7 éves, fekvőházas IBM típusú PC-vel. Ez egy amolyan tipikus jópár évvel ezelőtti irodai gép, amit az egyik haverom örökölt meg az előző munkahelyéről és most hirtelen mindenféle problémája előjött. A konfig nem túl acélos: 1000 MHz-es P3-as proci, 256 MB RAM, 160 GB HDD, a többi cucc mind alaplapra épített. Főként internetezésre, zenehallgatásra, szövegszerkesztésre használják, az XP kisebb kompromisszumokkal tűrhetően fut rajta. Mármint eddig futott. A gond ugyanis az, hogy az utóbbi pár hétben nem indult el rajta az XP. A gép felboot-ol, elkezdi betölteni a Windows-t, de egy idő után leáll, lefagy, képtelen teljesen betölteni. A másik nagy probléma a géppel, hogy a BIOS finn(!!!) nyelvű, vagyis képtelen vagyok bármilyen beállítást leellenőrizni rajta. Nagy nehezen sikerült kibogarásszam, hogy CD-ről boot-oljon és telepítettem rá egy új XP-t, viszont ezzel is ugyanúgy lefagy indítás után, mint a régi XP-vel. Tud valaki erre használható ötletet? Gondokoztam BIOS-frissítésen, hogy próbáljak egy angol nyelvű verziót tenni a finn helyett, de ez egy gyári IBN BIOS, amit sehonnan nem lehet frissíteni, legalábbis többnapi keresgéléssel sem találtam semmit. Valakinek van valami ötlete? Nagyon megköszönném -
jookomak
őstag
sziasztok.
mai nap a következő gondom merült fel: bekapcsolom a gépet, világítanak a ledek az alaplapon, ventik, vinyók felpörögnek, bejön a post képernyő, kiírja a proci fajtáját, és a "memory test" feliratból már csak az utolsó t betű tetejét látom, és ott megáll. alul még kiírja, hogy bios indítás del gomb, stb, de belépni már nem tudok a biosba.
van ötletetek, hogy mi lehet a gond? előre is köszi -
Grifis
csendes tag
Sziasztok!
Neten vásároltam egy gépet (ipon.hu),ami az utóbbi pár hétben nem hajlandó bekapcsolni.Hosszas hibakeresés után arra jutottunk,hogy valamilyen áramellátási hiba az oka ,de nem tudom,hogy a tápban van a hiba,vagy az alaplapon,vga-n lévő kondenzátorokban.
(Azért gondoltam erre,mert 5-10 indítás után minden hibátlanul működik,miután a kondikba elég áram jut.Gyengébb vidkártyával egyébként hibátlanul működik a gép)Szerintetek is fel kellene küldenem az egész gépet vagy elég csak a VGA-t + tápot?
-
V.Stryker
nagyúr
Nem hiszem, de az USB-s egér lehetőséget engedélyezheted a biosban...ha nálad van olyan. lehet megkettyent az usb-je a szerkezetnek. Ehhez nem tudok érdemben hozzászólni.
Ha már sz.ptam volna ilyennel, akkor már szét döntöttem volna és egész regényt tudnék mondani, de így. Szerencsés vagyok.[ Szerkesztve ]
-
-
TaliGa
aktív tag
válasz V.Stryker #7098 üzenetére
Mint írtam, kiderült, hogy a ház egyik beépített USB foglalata volt zárlatos, lehúztam, működött (na jó, előtte szétdöntöttünk mindent, alaplapot kiszerelve és külön elindítva esett le, hogy merre keresgéljünk). Viszont maradt egy kisebb baki, USB egér megakad néha egy pillanatra (pendrive, külső hdd nem..), csak az egér. Persze próbáltam másik port/másik egér, detto. A CMOS ki lett sütve, talán a BIOS-ban nem állítottam vissza vmit?
"So say we all"
-
saskaa
tag
megnéztem az ati toolt rendesen megjelenítette valamint leefuttattam a Video Memory Stress Test-et mindent rendben talált. de terhelés alatt lefagy a gép (pl játék)
raktam fel új drivert azóta a windowsba nem csíkozódik, de boot közbe még mindig
egyéb ötlet?A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
S. Szabi
őstag
Helló mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy bekapcsolom a gépet, miután kiírta a hardveres dolgokat, bejön az a képernyő, ami tiszta fekete, és a bal felső sarkában villog egy fehér vonal. Ezt mutatja egy jó ideig, majd tiszta fekete képernyő, és kis idő múlva elkezdi betölteni a Windows-t. Ezt azóta csinálja, hogy tegnap beletettem a régebbi 120-as Seagate vinyómat (IDE-s), hogy másoljak rá, nem akart elindulni a gép, lehúztam róla, és utána minden elindult, csak hát behozza ezeket a dolgokat, és azóta is minden indításnál.
(A SATA típus Native IDE-n van, Legacy-n nem indul el, nem tudom, hogy ez fontos-e, de ideírom )
Előre is kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Okos Otthon / Smart Home
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Wii U
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asrock alaplap / Intel CPU / HyperX RAM / be Quiet hűtő
- GAMER PC//RYZEN9 5950X//RX6900XT//32GB DDR4//1200W MODULÁRIS TÁP
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Játszós PC i5 10400F RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME
- HOPPÁ! i7-14700KF - RX 7800 XT OC - 32GB DDR5 - 2TB SSD - ÚJ Komplett gamer PC! 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest