Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Plazma TV topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen videókártyát?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Alaplap-proci probléma
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Killerlaca #23306 üzenetére
Tápegységre gyanakodnék még a helyedben.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Killerlaca #23304 üzenetére
Helo.
Akksi probléma talán. Hasonló volt ismerősnél is.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Deniweit #10115 üzenetére
Van a lapon egy ClearCMOS jumper. Áramtalanítani kell a gépet a jumpert egy tüskével odébb rakni várni pár másodpercet. Utána vissza kell tenni az eredeti helyére. Fontos hogy amikor a jumpert áthelyezted NEM szabad a gépet beindítani! Csak miután visszakerült az eredeti helyére a jumper utána szabad.
De van egy másik megoldás is. Kiveszed az elemet vársz picit visszateszed és indítod a gépet. Ekkor is visszaáll alapra a Bios.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Deniweit #10113 üzenetére
A proci ötleted beválhat. A másik gép pedig felismerte a kártyát tehát a kárty hibát is kizárhatjuk ugyhogy akkor marad a Bios frissítés. Rakd vissza a régi procit régi videokártyát és akkor egy bios frissítés a legujjabb biosra, utána pedig kicserélheted az új alaktrészekre a régiket és meglátjuk fenn áll-e még a gond ez után is.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Deniweit #10110 üzenetére
Táp esetében igazad van ha arra gondolsz hogy mekkora a teljesítménye. Viszont a minőségével akad gond. Ezt a típusú tápt nem igazán preferálják ebben a topicban.
Ezek alapján én cserélnék egy tápot is. Bios frissítést meg még boot elött kell csinálni uh az is kivitelezhető. -
DAVID0000
aktív tag
válasz slayerenkala #10083 üzenetére
Lehet hogy csak kodek hiba. Meg kell prbálni másik kodekkel.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz slayerenkala #10081 üzenetére
Hát jó kérdés. Én alapból nem támogatom a win7et...
-
DAVID0000
aktív tag
válasz slayerenkala #10079 üzenetére
Helo.
A nem mindig indul el elsőre az hogyan van? Már betölti a windowst és akkor indul újra vagy még nem jut el odáig? Ha nem mai darab akkor én a helyedben raknék rá egy xp-t vagy egy vistát de semmiképpen sem win7-et. -
DAVID0000
aktív tag
válasz LadyLorien #10067 üzenetére
Akkor szedd ki azt az 1 modult és úgy kapcsold be. Akkor elvileg csipognia kell, és ha csipog akkor viszont memória gondod lesz.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz LadyLorien #10063 üzenetére
Memóriát mozgasd meg vagy ha duál van benne akkor cseréld fel a két modult.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Joci93 #10035 üzenetére
A lap típusa rá van írva a lapra is valószínüleg nagy fehér betükkel. Nekem volt olyan még régen egy P2es alaplapnál ha jól emlékszem P2112A lap volt, hogy csak 40 gigáig ismerte fel a vinyókat. Ilyenkor elvileg Biosban ha megadod a pontos paramétereit (Cylinder sector stb..) akkor fel fogja ismerni. Régi lapoknál meg van az a lehetőség hogy automatikusan csak bizonyos kapacitásig ismeri fel a vinyókat.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz LadyLorien #10024 üzenetére
Helo.
Szerintem vagy alaplap vagy táp. Meg kéne nézni hogy alaplapon a kondenzátorok nem púposodtak-e meg. Ha nem akkor sztem csak a táp marad a hiba forrásának. -
DAVID0000
aktív tag
válasz homeless09 #9996 üzenetére
Helo.
Én videokártyára vagy tápra tippelnék. -
DAVID0000
aktív tag
Ha a rendszeridőt elfelejti az elem hiba is lehet. Ebből következk hogy az összes többi bios beállítás is alapra áll be minden kikapcsoláskor. Cserélj egy elemet kb 3-400 ft. Utána nézd át a biost hogy minden jól van-e beállítva. (Ha nem akkor állítsd be.) Reméljük ez megoldja a dolgot.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz MasterMind #9988 üzenetére
Winfos hibának tűnik. Nem hiszem hogy ez hardveres gond mivel a boot dvd nél van kép. Reinstall.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
Helo.
Megnéztem a kártyád elvileg max teljesítményen 148W-ot vesz fel. A tápod elviekben 500-at tud leadni. Ha nem is adja le mind az 500-at (sztem tuti nem) akkor is el kéne indulnia uh sztem nem a táppal lesz a gondod. Minden csatlakozót rádugtál az alaplapra ami a tápegység felől jön, illetve a videokártyára? Itt meg tudod nézni a csatlakozókat.[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Tothgera30 #8758 üzenetére
Hát nem tudom mi lehet a gond. Esetleg próbáld meg azt, hogy az összes nélkülözhető alkatrészt kiveszed aztán megnézed hogy kikapcsolásnál még meg van-e a gond ha nincs akkor egyesével rakd vissza az alkatrészeket és amelyik után fennáll a hiba akkor azt az alkatrészt kell cserélni. Ha ez sem akkor szerintem táp hiba.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Tothgera30 #8755 üzenetére
Helo.
Milyen wondowsod van? Lehet, hogy energiagazdálkodásnál kell csak körülnézni mert nem biztos, hogy hardweres probléma. Nézd meg, hogy kikapcsoló gomb megnyomására milyen művelet van beállítva. Ha nem ez akkor lehet, hogy ki kéne tisztítani a gép belsejét, a portól is szokott ilyet csinálni. -
DAVID0000
aktív tag
-
DAVID0000
aktív tag
válasz menjapipaba #8523 üzenetére
Helo.
Szerintem az akksid ment tönkre. Én erre tudnék tippelni. -
DAVID0000
aktív tag
Ramot memtest86+ -al ellenőrizz ne ilyen hulladék programokkal amik win alól futnak...
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
Helo.
Nemtom Win7ben hgyan van de XP-ben a vezérlőpultban van olyan, hogy energiagazdálkodási lehetőségek azon belül pedig van olyan, hogy: "Amikor megnyomom a számítógép Be/Ki kapcsoló gombját" és ezt a funkciót kell átállítani kikapcsolásra.
mod: Vagy az alaplapod BIOSában van olyan hogy "Power Management Setup" azon belül pedig olyan hogy: Soft-Off by PWR BTTN. Na ezt a funkciót állítsd át és sztem jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz P3TR!CK #8407 üzenetére
Tisztogatást ugy csináld, h ha van olyan porszívód ami fújni is tudja a levegőt akkor azzal le tudod a port nyomatni mindenről még a táp belseéből is úgy hogy nem szeded szét a tápot. A memória foglalatt én még egyszer régen késsel tisztítottam meg a ráégett kosztól. Sajnos ez igen veszélyes mert bármit felsérthetsz vele ezért ezt csak nagyon óvatosan. Vagy az is egy megoldás. ha rengetegszer ki illetve vissza helyezed a memóriát a szóban forgó foglalatba ezzel is lejöhet a kosz a foglalat érintkezőjéről.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz P3TR!CK #8397 üzenetére
Hát erre hirtelen nem tudok mit kitalálni. Ilyet még nem nagyon hallottam. Talán próbáld meg letisztogatni azt a két hibás foglalatot. A foglalatok belseje lehet koszos vagy valami oknál fogva nem érintkezik. Próbáld meg a foglalatokat megtisztogatni. Többi alkatrészed milyen?
-
DAVID0000
aktív tag
válasz P3TR!CK #8394 üzenetére
Hát akkor én szerintem a lappal lesz a gond. Szerintem a memóriabusz környékén kell a hibát keresni. Ha új a lap és van garid akkor mindenképpen garanciában küldd vissza hogy szervizeljék meg.
mod: egyébként ez egy jó lap a közeljövőben én is ilyet tervezek beújítani.[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
Nálad szerintem ez a baj : Tápegység: Deer DR-C400ATX 380w
Ebben a topicban a gagyi tápok között van. Ott meg is tudod nézni milyen tápot vegyél és ha valami nem világos meg is tudod kérezni.
mod: akartam neked is írni csak valamiért mégis kimaradtál bocsi[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz bigdigit #8381 üzenetére
Így van. Akár egy csavarhúzóval is be lehet kapcsolni a lapot. Tapasztalatból mondom .
Amúgy ha nem kell a reset gomb egyszerűen átdugod és kész, de ha ez nem jön be akkor marad a csavarhúzós megoldás, esetleg valami más kisebb fémdarabot hozzáérintesz.
mod: De nagyon óvatosan ezzel és tényleg csak akkor ha tudod mit teszel és mit cselekszel.[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Merciless #8371 üzenetére
Helo.
CMOS checksum error hibát akkor ír a lap ha pl csinálsz egy BIOS resetet és nem állítod be a proci feszültségét. De ezt akkor is csinálhatja ha mondjuk lemerül az elem és minden alkalommal mikor bekapcsolod a gépet olyan mintha BIOS resetet csinálnál. Ilyenkor van az is, hogy a dátum az elem lemerültségétől függően vagy az utolsó indítás időtartamára vagy a lap dátumával megegyező időpontra áll vissza. Cserélj egy elemet, én 350Ft-ért vettem kb, 2-3 hónapja. -
DAVID0000
aktív tag
válasz domi007 #8358 üzenetére
Hát most nézem az asus oldalon de sima P5K alaplapot nem találok csak ezek vannak:
P5K WS
P5KPL SE
P5KPL-AM SE
P5KPL EPU
P5KPL-AM EPU
P5K3 Deluxe/WiFi-AP
P5K-VM
P5K64 WS
P5KC
P5K SE
P5K3 Premium/WiFi-AP
P5K Premium/WiFi-AP
P5KPL-VM
P5KR
P5KPL
P5K-E
P5K PRO
P5KPL-C
P5KPL/1600
P5KPL-AM/PSNézd meg a pontos típusát és utána a linkelt oldalon meg lehet nézni milyen procikat támogat.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz marlboromen #8347 üzenetére
Ha nem sípol akkor viszont én a processzor környékén keresném a hibát. Próbáld ki másik procival.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Rumieru #8350 üzenetére
Helo.
Szereintem ez vagy BIOS vagy proci gond lesz. Ha tudsz szerezni másik procit kipróbálni akkor először azt próbáld ki.
Utána nézd meg, hogy a kondenzátorok nincsenek-e az alaplapon felpúposodva. Ha nincs az alaplapon semmi árulkodó jel (pl égés) akkor szerintem frissítéssel meg tudod oldani a gondod ha a procicsere sem oldotta meg.[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz marlboromen #8345 üzenetére
Helo.
Biztos, h jól kötötted be a speaker-t? Azt ellenőrizd le minden képpen mert a legjobb kiindulási alap a síphang... -
DAVID0000
aktív tag
válasz zedecske #8340 üzenetére
Hali.
Az egy hosszú két rövid az tényleg videokártya hiba (Award Biosnál). A kondenzátor megpúposodása esetén én azt javaslom cserélj tápot. Ilyen típusú tápról még nem is hallottam. Ha segítség kell tápegység választással kapcsolatban itt teheted fel a kérdésed. -
DAVID0000
aktív tag
válasz milan18 #8338 üzenetére
Helo.
Nekem is volt olyan, hogy a windows (xp) belassult, nekem az AVG vírusírtó miatt volt. Letöröltem és nem volt már probléma. Lehet, hogy telepítettél valami olyan programot ami sok memóriát használ vagy a procit terheli üresjártaban is.Általában a tesztverziók csinálnak ilyet. Nézz utána, feladatkezelőben, hogy van-e ilyen gond mert szerintem ez inkább szoftveres mint hardveres. Ha nem akkor majd valamit kitalálunk. -
DAVID0000
aktív tag
Helo.
A reset gombot szerintem rosszul kötetted be és a speakerrel is szerintem hasnló a helyzet és azért nem hallod a sípjelet a bekapcsolásnál. És mivel kikapcsolni is scak a tápnál tudod ezért több mint valószínű hogy a bekapcsoló gombot is rosszul kötötted be.
Videokártyánál nézd meg, hogy van-e rajta tápcsatlakozó, ha van és nincs rákötve tápkábel akkor a megfelelőt kösd rá. DVD íróra nincs tippem. -
DAVID0000
aktív tag
válasz demichelis #8317 üzenetére
Itt van egy írás, valszeg frissítened kell a BIOS-t. Nézd meg milyen verziód van ha régi akkor ez lesz a hiba.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Tomi_Sci #8314 üzenetére
Helo.
Lehet, hogy a proci ventillátorod nem jó. Ha van az alaplapodon olyan funkció, hogy figyeli a ventillátor fordulatszámát és leesik bizonyos fordulat alá akkor is csinálhat ilyet amit írsz.
Ellenőrizd a fordulatszámot és ha esetleg lehet állítani rajta akkor állíthatsz is persze csak akkor ha azon kisebb fordulaton is megfelelő a hűtés. Ha nem akkor ventillátorcsere. -
DAVID0000
aktív tag
válasz hogolyo #8285 üzenetére
Helo.
Award biosnál az egy hosszú szünet nélküli sípolás memóriahiba. Próbáld meg másik memóriával.(Award BIOS Post sípkódok:
1 rövid: A rendszer bootol, minden rendben
1 hosszú: Memóriaproblémák
2 rövid: Könnyebb hiba, jelentés a képernyőn
1 hosszú, 2 rövid: Videokártya-hiba
1 hosszú, 3 rövid: Billentyűzetkontroller-hiba
folyamatos hang: Nem található memória vagy videokártya) -
DAVID0000
aktív tag
válasz demichelis #8297 üzenetére
Helo.
Valszeg kevés neki a táp. Nézd meg hogy a videokártyára is kell-e tápcsatlakozót kötni ha van akkor kösd rá a megfelelőt és menni fog, ha nincs csatlakozó akkor pedig sztem tápcsere. -
DAVID0000
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Zyxel NAS326
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Plazma TV topic
- Stellar Blade
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hardcore café
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest