Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Socket AM4
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
I.
Ahogy írták, HWinfo64. De én még hozzátenném a RivaTuner-t. Ezzel mindjárt kirakhatod az értékeket a képernyőre játék közben.
Amire főleg figyelj, proci hőfok, órajel, pumpa fordulatszáma.
Én nem szeretem, ha a CPU játszik a pumpa vagy a ventik fordulatával, így a pumpa fix fordulaton megy, nem hallani, de elég gyors, a max közelében van. A ventik csak 80 fok fölött kapcsolnak magasabb fordulatra, addig 900 körül mennek. Mondjuk nekem bequiet 280-asom van. De az 5950X-et vígan hűti és csak nagyon ritkán hallani, hogy felpörögnek a ventik. Több óra játék és jó meleg szoba kell hozzá. Vagy a játék mellett valami win-es beépített nyavaja elkezdi még terhelni.
A használattól amúgy el tud tűnni némi folyadék a rendszerből. Ha nem jól van pozícionálva, akkor lehet, hogy levegő kerül a pumpához. A proci melegszik, ezért visszavesz, és a pumpának sem tesz jót, ha folyadék nélkül jár.II.
Állítsd le a torrenteket és kösd le a HDD-t. Hamar kiderül a gond.
Viszont az FPS gond miatt én inkább a proci tápellátására tippelnék és lehet, hogy csak a ház akusztikája miatt tűnik úgy, hogy nem a proci mellől, hanem a HDD-től jön a hang.
Kis cicergést én is szoktam hallani a sajátomnál. Főleg, ha nem áramtalanítom a gépet minden használat után. De néha még így is megjelenik. Nagyon idegesítő, általában kikapcsolás a vége. A hang mindig a táptól jön, de táp már volt cserélve. Seasonic-ot cseréltem NZXT-re, aminek szintén Seasonic a belseje...
Én inkább alaplapra gyanakszom, egyedül az nem volt cserélve a gépben. Lehet, hogy kehés lett, mikor a 6800XT meghajlott. Teljesítménygondom szerencsére nincs, lapot meg nincs kedvem cserélni, mert akkor procit is cserélnék és akkor már ddr5 memóriák is kellenének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Facebook és Messenger
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Külpolitika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X / RTX 3070 8GB / 32GB DDR5 RAM / 1TB+500GB M.2 SSD - Szeretett Gamer PC ELADÓ
- GARANCIÁS! Épített PC: AMD Ryzen 9 7900X DDR5 64GB RAM RTX 4070 12GB B650 TOMAHAWK Noctua
- 9. generációs irodai / netezős konfig (i5-9400/8GB/240GB)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 700W
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!