Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja no
aktív tag
válasz
Mr-Pamacs #199 üzenetére
Köszi.
De a plexit mivel vágjátok ki? ( azt gondoltam gravírgéppel és ebből következett a *.cdr fájl)
Azt a fajta dwg-t amit a többi lézeres is fogad, gondolom Nektek is megfelel. A rávezetéseket ráteszitek, ugye?
(tükrös 1...1,5-ös KOxx lemezetek van elfekvőben? 25x40mm-es darabokra lenne szükségem, benne két kis négyzetes lyukkal) -
Nighter
tag
Sziasztok tudom hogy nem ide tartozik de szeretnék tanácsot kérni hogy lehet új topickot nyitni
Előre is köszönöm -
Mr-Pamacs
senior tag
Hali. Mi foglalkozunk minták vágásával oldallapokra, meg hűrőrácsokat is készítünk ventillátorokra. Ha érdekel akkor nézzetek be
ide:
[link]
vagy ide:
[link]
A kiválasztott mintáról tudunk látványtervet is készíteni. Különlegessége hogy a mintának nem kell kapcsolódnia az oldal széléhez, mert a kieső darabokat visszaragasztjuk a plexire.
Gravírozást is vállalunk.
Nekem pl ez lesz az oldalapomon (a kék részek fognak világítani,kedden vágjuk,pénteken felteszem a kész képet):
[link]
Hűtőrács:
[link] -
törölt tag
Hello.
Nem tudja, valaki hogy hol lehetne egy plexi ablakot csináltatni a gépemre (esetleg Debrecenben). Vagy hogy egyáltalán van-e olyan cég aki az enyémet igényesen!!! átalakítaná.
Előre is kösz. -
Mr-Pamacs
senior tag
Egyedi plexis oldallapok és hűtőrácsok készítése kép alapján:www.diszracsok.freeweb.hu
lexis
[Szerkesztve] -
herezacsi
csendes tag
hello
találtam egy formát amit kiszeretnék vágni az oldal lemezből..
[link]
[link]
azt szeretném kérdezni h ezt h tudnám átvinni a oldallemezemre h igy nézzem ki??
vag akinek ilyen háza van az legyenszíves adjon nekem adatokat..erről a mintáról..(kör átmérők, a szélétől mien meszire van,) ilyesmiket h könnyebb legyen megszerkesztenem, vagy nem tom ..ebbe kérek segítséget..
mit csináljak??
köszi
sűrgős lenne
[Szerkesztve] -
-=Vacsek=-
senior tag
válasz
-=Vacsek=- #179 üzenetére
HI!
Mivel vágjam ki vagy vágatassam ki az oldaldeknimet? Sokan mondják hogy a dekopir fűrész nem rontja el, de néhányan mondták hogy elcsszi. Nem nagyon szeretném újbol lefestetni, szerintem nem is tudnak ilyen szint keverni mint az enyém. Ha valaki tud valamilyen jó megoldást megköszönném!
Help PLS -
szasza21
csendes tag
keresek használt számgépházat. minél nagyobb annál jobb
-
szasza21
csendes tag
Helló. Meg tudná nekem mondani valaki hogy hol lehet Veszprém környékén plexi lapot venni? És mennyiért?
-
herezacsi
csendes tag
hello!!!
most szeretném felnyomni a gépemet egy kicsit..
azt szeretném kérdezni h kiszeretném vágni az oldalából egy formát és ottt kapni egy kis plexit.. a házban lesz egy kis neon is.
milyen formát vágjak ki szerintetek??
mi néz ki jól?
.előre is köszi -
Mr-Pamacs
senior tag
Már talán jövö hét közepén tok mutatni egy plexis oldallapot.
Addig is itt egy egyedi hűtőrács (még nem fémből):
[link] -
Mr-Pamacs
senior tag
Lemearadt a link:
[link] -
Tipi
tag
Hello jó volna ha írnátok plexi ház márkákat! Tervezem a majdani vételét csak azé képbe legyek má! kösz
-
-=Vacsek=-
senior tag
HI!
Mivel vágjam ki vagy vágatassam ki az oldaldeknimet? Sokan mondják hogy a dekopir fűrész nem rontja el, de néhányan mondták hogy elcsszi. Nem nagyon szeretném újbol lefestetni, szerintem nem is tudnak ilyen szint keverni mint az enyém. Ha valaki tud valamilyen jó megoldást megköszönném! -
Mr-Pamacs
senior tag
Hali
Akinek esetleg kell EGYEDI OLDALFAL (plexis) akármilyen az általa kiválasztott kép mintájára,akár az oldalhoz nem kapcsolódó elemekkel vagy EGYEDI HŰTŐRÁCS (8-as,9-es,12-es) fényes, vagy matt az küldjön egy emilt a diszracsok@freemail.hu-ra.
Az árakat még nem tudjuk előreláthatólag a 8-as, 9-es 1-2 eFt között a 12-es 3 eFt körül lesz.
Az első oldallap (saját) most készül ez lesz rajta:
persze nem ilyen körvonalasan hanem igényesen betöltött részekkel.
Kb 2 hét és kész van akkor teszek fel egy képet róla.
Oldalapoknál az eredeti oldallap elküldésével tudjuk megcsinálni a kiválasztott mintát.
Ár egyeztetés szerint. -
Mr-Pamacs
senior tag
-
Ery
tag
Sziasztok!
Most nekem 1 olyan házam van aminek csak az egyik oldaldecknie plexi!
Most sajátkezüleg szeretnék full plexi házat csinálni!
Aki tudna terveket és képeket adni kiindulásnak kérem szóljon!!
Előre is köszönöm! -
Mr-Pamacs
senior tag
Házat már találtam: Chieftech BA-01 BBB, 400 W-os Chieftech Táppal
Szomszéd ki is tudja vágni az oldalát lézeres géppel. Most már csak azon gondolkozom h a mintának a leeső részeit hogy tudnám visszarakni a plexire. Kívülről kéne és a csavarozást el lehet felejteni mert vannak kicsi elemek is.Én ragasztásra gondoltam pl. Technokol vagy kétoldalas öntapadós vékony ragasztószalag. A Technokol kárt tesz a plexiben? Esetleg más technika?
Erre a problémára kéne valami ötlet! -
Freeman42
tag
Szevasztok.
Gravírozó gépet nemtudjátok hogy hol lehet venni? -
Mr-Pamacs
senior tag
Hali.
Most akarok egy uj házat építeni. Mondjatok már egy MAGYAR oldalt ahol vannak házak (designosak) képpel és árakkal. Mindenféle ház érdekel, torony midi, plexis ,márkás, márkátlan, mezei,... stb
ThX -
Zamery
senior tag
Na elmondom, hogy miért kérdeztem: Van egy ilyen plexi házam: [link] Speeze Acrilyc Case
Vettem hozzá egy erősebb tápot a minap ezt: [link] Aerocool Turbine Power 550W
És ilyen ventik vannak a házban: [link] Arctic Cooling - Arctic Fan Pro 2L
Namármost, a ventik mérete: 80 x 80 x 34.5 mm. Előtte egy kisebb táp volt a házban, de most beleraktam ezt a nagy dögöt. Ez egy jobb fajta táp csak azokat a csatikat kell rádugni amiket tényleg használsz. Viszont igy kiállnak belőle a csatlakozók, és nem fér bele a felső venti.
Ezért keresek valami méreteiben kisebb kék ledes ventillt. Illetve valamilyen megoldást. Lehet, hogy kénem vennem egy 80 x 80 x 25 mm-es ventit, csak azt nem tudom milyet. -
Henker2
addikt
Ahogy megláttam a topicot egyből arra gondoltam, hogy megosztom veletek az én saját kis örömömet! Kb 1 éve vettem egy Codegen házat!
Így nézett ki:[link] -
Konflikt
addikt
Van kép a simárol a #1ben aszem, vagy vhol az elején.
Majd még rakok fel, mert azóta minden venti hely kitöltve, + uv cső, uj táp, ilyesmi -
-
Zoona
aktív tag
Plexi ház
Nekem az álmom egy Aerocool Acryclear II+scak nincs 24ezrem rá sajnos
de madj egyszer -
ssolitude
őstag
Gyakorlatilag bármelyik ilyen profilú cég levágja méretre,ha megadod pontosan.5mm-es plexi,áfa nélkül 11.000/nm(kb.)Ha profi cég,akkor milliméter pontosan vágnak.A képen látható cucc 0.62 nm,kb 5000HUF volt(hátlappal együtt,amit végülis nem használtam fel).
Amire érdemes minden plexivel hobbyzónak odafigyelni:elég nagy különbségek tudnak lenni plexi-és plexi között.Amiből a házat csináltam,az egy hihetetlenül rideg,szilánkosan forgácsolható anyag,ellenben fényes,nehezen karcolódik,és nem mattul be.Majdnem olyan mint az üveg.Létezik olyan is,ami sokkal könnyebben,akár kézi szerszámokkal is megmunkálható,lágy,könnyen hajlítható-ám egy idő után mattul valamennyit,és a felület nem annyira ''átlátszó''(szerintem),nem annyira üvegszerű.Ezt mindenképp érdemes a vásárlás vagy rendelés előtt tisztázni a céggel,akinél vágatod az anyagot.Természetesen ennek függvényében az ár is változhat. -
ssolitude
őstag
Íme saját gyártású plexiházam.Fő csapás iránya,hogy fekvő legyen,és minél kisebb ha lehet...[link]
-
LineLord
tag
Revoltec window kit-et hogy tudom ossze aplikalni?
Eddig
- korbelet rajzolva a mellekelt gyuruvel
- kivagva
- gumi az oldallap ellere fel rakva, ahogy az utmutaton van
- a plexit most hogy haxoljam be? 1oraja ezze szenvedek -
Pít
tag
Illesztést, hogyan oldjátok meg?
Először átlátszó sziloplasztra gondoltam...
De most legjobbnak a kloroform-os heggesztést találom, akár csavarozva is...
5ös, meg 3as lemezekből csinálom majd... -jó, hogy időben idetaláltam!
Fontos, hogy jó stabil legyen...
Hogy ne karcolódjon igazán, egy krómozott bukócsőben lessz az egész ház
Miért festetek?, lehet kapni fas*a, üvegfoliákat..:
tükör, féligáteresztő tükör, betörésvédelmi, stb..
Ami igazán érdekel? Tulajoktól kérdezem!
Statikusan nem töltődik?
Mer az semminek nem tenne jót, és a vencsik miatt elképzelhetőnek tartom...
De lehet, hogy Farraday-kalitkaként működik... -akkor belül nem igazán jelentkezne ez a dolog...
A gyáriakat nem látták el vmi okossággal? (földelések, stb)
Nincs rá szükség?
Az alaplap is simán plexin van? -
Shavezz
tag
válasz
Konflikt #139 üzenetére
Hát nemvagyok nagy elektronikai szaki, de ha jól tudom akkor a földhurok úgy keletkezik, hogyha egy egység többfelől van leföldelve. Ilyenkor elektromos zaj, zavar keletkezik, ami zavarhatja az antennát, hangkártyát, tunerkártyát, wlant. És nagyon nehéz kiszűrni, ha még nem találkoztál vele. Cserélgetheted a kártyákat, hogy melyik szar aztán egyiksem csak épp zavarja vmi
Konkrét gondot nem okoz, van aki észre sem veszi. -
Konflikt
addikt
válasz
Géza Norbert #138 üzenetére
Köszönjük az infot, ilyen még ugysem volt a topicban
-
Géza Norbert
csendes tag
Hello,
Hátha tudok segíteni
www.gezanorbert.hu -
Shavezz
tag
Srácok kivágott oldallapra plexit 2komponensessel felragasztani jó ötlet?
Ezt a csavaros megoldást szeretném hanyagolni, mert sztem nem szép. -
ToBeY
nagyúr
Hol és mennyiért lehetne venni viszonylag nagyobb méretű plexit,ahol persze méretre is vágnák?
-
harry
veterán
-
Konflikt
addikt
Full plexi házaknál nem hiányzik a földelés?
Pl. meghajtók semmihez sincsenek kötve, amin kersztül le lenne földelve a fém vázuk.
Sztem össszekötök mindnet egy vékony kis drottal, az alaplapot, a tápot, meg a meghatókat is -
baresz
tag
Hi!
Flexel csak gányolva lehet plexit vágni mert nem vágja hanem olvasztja,erre a célra rezgőfűrész vagy a Dremel-re szerelhető mini körfűrész a legjobb ,a ház oldalához már jólenne a flex de csak 1.5-ös koronggal de még azzal se lehet igazán szépen,használhatóbb a rezgőfűrész fém lappal és kikapcsolt előtolással, a tökéletes megoldás megintcsak Dremel profilmaróval mert ezzel még szép íveket is lehet vágni.
Az egyszintbe hozás igen nagy pontosságot igénylő feledat komoly szerszámok nélkül szinte lehetetlen.Egyszerűbb a plexit a lemez álá megoldás a lemez úgyis kb 1-1.5mm vastag amit ha szépen lecsiszolsz az éleinél nem lesz csúnya, tömíteni meg bármilyen szilikon alapú anyag jó.
[Szerkesztve] -
camino
tag
Nagyon leült a topik, mindenki barkácsol?
Mindenesetre itt a hétvége, én holnap fúrok, reszelek
-
MyKonzerv
senior tag
bocsi, ha lett volna már szó róla, de hol és mennyiért tudom kivágatni a ház egy oldalát és néhány venti lyukat?
-
camino
tag
Nah, megvettem én is a plexi lemezkémet pénteken... Ma neki is láttam. Méretre vágtam, még a venti helyet kell kivágnom (a hajlítást most mégis kihagyom). Majd rakok fel képet az eredményről, hogy hogyan is oldottam meg.... Mindenkinek jó barkácsolást!
Ja, és valahol olvastam, hogy valaki tükör lapot tett a gépe aljába.. az is jól nézhet ki, lehet hogy kipróbálom..
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Hali!
Nna. Lefújtam egy rétegben egy másik kis plexidarabot. Sajna ez is eléggé buborékos lett, meg el van folyva több helyen, pedig vízszintben volt. Szebb, mint az előző próbálkozásom, de nem az igazi. Majd még 1-2 réteget fújok rá, hátha jobb lesz. Remélem kb 16-18 óra száradás elég az első rétegnek -
Gergello
addikt
Hi!
Anyagilag nullázódtam, szóval festésvárat magára, viszont a tető és oldallap vmint az 5.25-ös takaró lemez átalakítása a hétvégén kész lesz.
Unreal Tornamentes dizájn melletem döntöttem végül. Nem soká nyitok neki topicot ahova majd lehet jönni leszólni a házat.
Most megyek furkálni meg reszelni bye! -
Volkov
senior tag
hali!
van vkinek tapasztalata házból kivágni részt plexinek?
az a fő gondom, hogy kicsi kéne, kb 14*14 cm-es négyzet. namost ezt flex-el hogy lehet szépen? ráadásul, nem oldalra akarom, hanem a ház tetejére, így nem csak a fedlapot kell vágni, hanem magát a házat is.
és végül: hogy lehet ugy berakni majd a plexit, hogy egy szintben legyen a házzal?
köszi -
harry
veterán
Nincs valakinek egy fölös plexidarabja? Nem baj ha karcos, csak min 320*320*4mm legyen. Ha esetleg van, akkor szóljon, árban megegyezünk
-
Tomi84
aktív tag
Hogy áll a festés csanee? Mutass már képeket, én is kiváncsi vagyok rá, és szerintem nem vagyok egyedül
Ja, a plexit nagyon nehéz egyenletesen vágni. Én mondjuk a vágókoronggal szoktam, de utánna élivel (már azt az élét amit éppen vágtam) egy finom dörzspapírra állítom (kb 800-1000) és egyenesre csiszolom. Kicsit hosszú idő, de a végére olyan mintha új lenne -
Tomi84
aktív tag
Üdv.
Szerintem is a kérdegumira gondolsz. Kapható bármelyik barkcsboltban, de ha jót akarsz magadnak akkor maradsz inkább a jó öreg csavarozásnál. Lehet kapni pofás imbuszkulcsos csavarokat, azok tényleg jól néznek ki.
A kédergumis az viszont elég kényes megoldás. A nagy ''gond'' vele, hogy a plexi pontosan akkora kell hogy legyen mint a kédergumi belső része, hogy nem mozogjon benne. Emiatt viszont rohadt nehéz beletenni, igazándiból csak szappan+csavarhúzó kombót felhasználva van esélyed a sikerre. Namost pont emiatt nem is használhatsz 4mm-esnél vékonyabb plexit (a vékonyabbat összetöri a csavarhúzó), amit meg ugyebár jóval nehezeb megmunkálni és a kédergumihoz elég precízen kell vágni.
Én azt mondom neked, hogy maradj inkább a csavarozásnál, azt is meg lehet szépen csinálni, és ha elreped/megkarcolódik/akármi, sokkal konyebben ki tudod cseréni.
Sok sikert a barkácshoz, aztán majd közolj képeket! -
Xantomas
őstag
Úgy hívják kéder gumi. Ha elég feketébe öltözöl, és hajnali 2 körül meglátogatod a cinkotai autóbuszgarázst, akkor nagy valószinüséggel relative ingyen is tudsz szerezni.
De komolyra fordítva a szót: nézz be az O*iba, P*aktikerbe, vagy a többi barkácsboltba, és kérdezd meg az eladókat, hogy tudnak e adni.
A csavaros megoldás szerintem lehet szép: vegyél olyan csavarokat amiknek a feje imbuszkulcsos. -
TXT
őstag
Hali!
Chieftec nagytornyom van. Szétszedtem az egészet alkatrészeire. Az oldallapba vágtam flex-szel két ablakot, majd leszintereztettem mindent kívül-belül (miután levakartam, lekromofágoztam a gyári feketét), mert a fekete nem tetszett. Elég durva lett! A kérdésem az lenne, hogyan lehetne valami gumiszegéllyel (vagy tudomisén hogy hívják pontosan) rögzíteni a plexit? Először popszegecsre gondoltam, de nem tudom összeroppanna-e a plexi töle és nem is tetszett annyira, ahogy kinéz a popszegecs ''hátulja''. Azután a csavarozás ötlött fel bennem, amihez persze lukakat fúrtam még a szinterezés előtt. De ha van jó megoldás gumival való rögzítésre, akkor talán az lesz a nyerő!
Valaki tud segíteni ebben? Ötlet, hol kapható ilyen? (ha kap6ó) -
m0dd3rm@n
csendes tag
Hello mindenkinek!
Már eléggé régóta dolgozok a gépházamon először csak alulap oldalú volt, de így hogy már a 3. gépházamat építem áttértem a plexire én is. itt Győrben az Alexovics Kft. mindig levágja elég pontosan és viszonylag olcsón a darabokat, csak a határidő általában olyan 5 nap. Nah. A tisztitás az tényleg rémálom, egyszerűen lehetetlen normálisan letisztítani, mindig karcolódik meg stb. Egy idő után megunja az ember aztán úgysem látszik, kivéve akkor hogyha az élét világítjuk meg LED-del és akkor aztán teljesen látszódik az összes karc rajta, ez akkor nem túlságosan nyerá, pl. ha valamilyen gracírmintát próbálunk megvilágítani.
Az üveg megoldásról annyit hogy nekem a gép alján ott fekszik egy 1 centi vastag üveg. Kb. 1 évig bírta a strapát, utánna egy csavart kicsit túlhúztam. És már meg is repedt pedig ez nem 3 mm vastag plexi volt hanem egy centi ami állítólag felfogja a pisztolylövést is. Mondjuk az hogy nehéz az télleg igaz, mert mikor a gépházam eleje meg a teteje volt ebből az 1centis üvegből akkor volt vagy 15-20 kiló összesen.
Egyszer majd, ha treljesen készen lesz a gép akkor felteszek egy két képet a netre,, aztán meg látni lehet, hogy plexi mennyire yo meg mennyire nem.
Szvsz ahhoz hogy átlászót csináljuknk arra tökéletesen jó, az hogy karcolódik az annyira nem lényeg sztem.
Karcok eltávolításához az a paszta ami mobilokhoz yo, az sztem ehhez is tökéletes. De ha valaki azt a polírpasztát akarja használni ami a Dremelhez van akkor azt felejtse el. Mobilomon kipróábltam ls a legkisebb karcok sem tőntek el róla. Szóval semmi értelme.
Remélem használhatót dolgot írtam le. Ha valakinek kell segítség az szóljon nyugodtan, elég sokat dolgoztam már plexivel, és nagyjából tudom hogy mit lehet vele és mit nem.
The_Lampire -
csanee
tag
Okés, köszi, én szerintem elkapkodtam kicsit a festést. Kb 15-20 percet vártam az első réteg után.
Ja a Ferm-ben az a jó, hogy adtak hozzá ilyen flexibilis hosszabító vackot. A vágókorongot még csak plexin próbáltam, fémen még nem, de plexit nem jó vágni vele, nem lehet egyenesen vágni. Úgyhogy a plexinél marad a fémfűrész
Hú de sok lett a plexi szó az előbbi 2 mondatomban -
Tomi84
aktív tag
Nekem is bubis lett a festés, egészen pontosan az első réteg, ezért mondtam, hogy megmarja a plexi felszinét. A rétegek között legyen rendes száradási idő! Ha nem hagyod rendsen megszáradni olyan mintha egyszerre fújtad volna le az egészet. Érdemes 1-2 napot is várni, én a radiátor lefújását úgy csinlátam, hogy amint formára lett vágva a plexi lefújtam 2x, köztük kb 1 órával, összeraktam az egész keretet, és amikor már egyben volt (kb. 4 nap után) akkor fújtam le az egészet megint, és így lett sima. Én kimondottan közelröl 5-10cm távolságról fújtam, de gyorsan haladtam, nem fújtam sokáig egy helyre. Lehet hogy a széleire nem jutott elég festék, csak 1-2 réteg, és azon ezért lűtszik hogy megmarta.
Használd egészséggel a Ferm flexet, ha szeretsz barkácsolni akkor az tényleg nagyon sokat fogod használni!A vágókorong viszont gyárilag elég gané, hamar tönkre fog menni az összes. Sok helyen kerestem, de a legjobb ha fogorvosi műszerboltban veszel, ott carborum korong néven fut, és a lehető legjobb minőségű!
-
-
csanee
tag
Csak egy kis darabot fújtam le próbaképpen. Majd este csinálok képeket, de csak webkamerásat tudok, mert nincs digigépem.
Lehet hogy majd kipróbálok egy olyat, amit a bit-tech.net-es linkben szúrtam be.
Most vettem egy Ferm kombieszközt, úgyhogy indul a gravír
Nektek sem ment tegnap délután a Ph? -
warren20
tag
a hő lég fúvó az kevés.. de mondom nem fogod tudni meghajlítani ahhoz speckós hajlító gép kell...De te tod!A törlés az mehet akármilyen ablaktisztítóval mi a cégnél clin szoktunk használni mert az nem alkoholos meg le is tisztítja, de 1 persz múlva úgyis poros lesz szívja magára a port mint egy fekete lyuk....Az üveg meg törik egy számítógép háznak nincs akkora merevsége..az is hajlik vmilyen szinten és egy vékony üveg lap mondjuk egy 3 as üveg mint egy ropi ugy fog eltörni aztán megtakaríthatod a géped..
-
Tomi84
aktív tag
hallod, ha megmutatod nekem, hogy tudsz egy fémfűrésszel és dörzspapírral üveglapot vágni/csiszolni akkor megigérem hogy váltok üvegre. De akkor jó lenne ha csökkentenéd a súlyát is, mert mint az köztudott az üveg bazi nehéz. Továbbá a vékony üveglap azért nem jó, mert az üveg nem túl rugalmas, tehát ha vékony akkor hót zicher hogy elég hamar eltöröd. Ezzel szemben a plexi rugalmas, oldalirányban hajlékony (de felületi feszültségtől óvni kell, attól egyböl törik), könnyű és puha tehát jól lehet vele dolgozni. Statikusan töltődik? Egy vékony kis dróttal le kell földeni a tápot és az alaplapot.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
warren20 #100 üzenetére
Hajlításkor nem is gondoltam nyílt lángra, tapasztalatom szerint könnyen buborékos lesz. Hőlégfúvóval akarom melegíteni, remélhetőleg azzal egyszerűbb és egyenletesebb lesz. Az alkoholos törlésről pedig kösz az infót, nem tudtam. Ezek szerint vagy száraz ronggyal, vagy nedvessel kell letörölni lefúvás után.
-
wolfman
veterán
Na cső! Kérdem én hogy miért nem lehetne ezt megoldnai vékony üveglapból? Az biztos nem töltődik fel statikusan és nem is karcolódik annyira! Na meg olcsóbb is!
-
warren20
tag
Egy privát kérdésem lenne??Azon kívül h átlátsz a plexin meg láccik a sok fény meg mittom én...Pfffff vonzza a port mint az álat feltöltődik sztatikusan még az is lehet h szarrá vágja gépet...Én egy olyan reklám kivitelező cégnél dolgozok ahol plexivel is foglalkozunk nem elég profi módon és amikor leveszek egy plexi táblát még ívet is húz annyira feltöltődik...nah lehet h egy kis darab nem olyan drasztikus de akkor is sztem ...kéne találni egy másik megoldást vagy speciális plexit
Létezik olyan plexi ami nem töltődik fel??? -
warren20
tag
azt a plexi hajtást azt felejtsd el...
azt az életben nem hajtod meg ugy egyenletesen ha ''megmelegíted az oldalát''!az 5 ös plexi az jó de nehéz vele dolgozni az lángot csak az élpolírozáshoz lehet használni...egyszerűbb ha vhol levágatod adott méretekre és plexi ragasztóval összeragasztod...utána mehet az élpolír a lánggal -
Konflikt
addikt
Rég voltam erre, de látom beindult a topic, nemvolt hülyeség létrehozni
-
Etalonati
csendes tag
Ja, hát?!
Mondom teszek az oldalára 6cm-es ventit szűkítővel jól fog kinézni.
Fel is szereltem minap, erre mintha egy búvárszívattyút kapcsoltam volna be!
Kénytelen voltam egy potmétert is beiktatni.
Elkészült a tápmoddom is, alakul a vízhűtés is rá.
1 gond: szerintetek hova tegyem a radiátort?
12x30cm. Valahova fel kéne csavaroznom.
Nemsokára rakom a frissebb képeket. -
Tomi84
aktív tag
Hát ez jó ötletnek tünik, de nem vagyok kompetens benne, ilyet ugyanis még nem csináltam...
Nem tudom milyen az UV-s festék, bár nem hiszem, hogy nagyban különbözne a ''sima'' festéktől.
Szerintem egyszerűen fektesd le a plexit, fesd be ahol kell és várd meg amíg megszárad. Utánna már biztosan nem fog elfolyni, nekem a sima felületen sem folyt meg. Ja, megintcsak mondnom, hogy a legtöbb festék megmarja a plexit, tehát elösször egy vékony réteget rákenni, és aztán arra rá a fedőréteget. -
Tomi84
aktív tag
válasz
Etalonati #94 üzenetére
Üdv!
Pöpec a házikó, használd egészséggel! Habár szerintem érdemes volna kötegelni a tápegység madzagjait. Még ha nem is kábelharisnyával, egy egyszerű spirál is jól mutatna rajta!
Miért nem tettél ventiket ventihelyekre? Egy két világítós légkavaró jól nézne ki! Vagy tegyél aluminíum keretes krómlapátos ventiket, azok nem világítanak, de jól néznek ki, ahogy visszaverik a neoncső fényét. Nekem is olyanok vannak az oldallapomban, szerintem jól néznek ki! -
Etalonati
csendes tag
Sziasztok!
Gratula a nagy topichoz!
Gondoltam mutatok pár képet az én pleximről:
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=9&y=210
Eleinte én is csak a fémház oldalsó, felső kivágásaival és üvegezésével bajlódtam
több kevesebb sikerrel.
Ezt meguntam, és vettem egy Sharkoon plexiházat potom 20e-ért.
Kicsit karcolódik, tény, h nagyon vigyázni kell rá. Ha nem megy, mindig ''takaró''
alatt van. Most készítem bele a házi vízhűtést. (ha összejön ).
Minél kevesebb pénzből akarom kihozni. Eddig kb. 3000-nél járok, még nincs prociblokkom. Na de ez már máshova tartozik.
Na jó építgetést mindenkinek! -
Tomi84
aktív tag
hááát.. nem egy rétegben kell azt lefújni! Az első réteg egyébként szerintem még oldja is egy kicsit a plexi felületét, viszont a második réteg már teljesen sima lesz. (már amennyire festékszórólval lehet sima).
Nekem a jó kis piaci 200Ft-os fémfűrész remekül vitte a plexit, még a 4mm-eset is.
Eccer megpróbáltam dekopír fűrésszel vágni... hát nem jött be -
Gergello
addikt
Hi olyat lehet, hogy gravírozok vmit a plexibe , és a vájatokat bekenem uv aktív festékell, aztán meg egy uv neon möge? Nem fog szétfolyni benne? rá tudom egyáltalán kenni, nem folyik le róla? mármint a vájatból amit a gravírozó géppel csináltam...
-
net84
őstag
Hellosztok!
Kitöltéses glavírozást csinál valaki réz szálas fejjel?
A kérdés az, hogy mivel lehet a szegélyeket leragasztani? Olyan ragasztószalag kellene, amit a dremmel-es réz szál- drótkefés fejjel nem cincál szét az ember marás közben...
A festő szalagot már láttam külföldi oldalakon, hogy használják... Az jó??? -
csanee
tag
Jaja! Fémfűrész rulz
2mm-esnél még eléggé gyorsan ment, na de a 4mm-esnél...
Próbáltam én is festeni a plexit, csak elfolyt rajta a festék. Mondjuk elég régi volt a festék, lehet, hogy az volt a baj. Jó kis hőálló ezüst volt, csak azt találtam itthon
Lehet, hogy megpróbálom még1x.
[Szerkesztve] -
Tomi84
aktív tag
Üdv!
Örülök, hogy van ilyen plexi téma, én egyszer dolgoztam plexivel azóta a mindenre azt használom, még hasmenés ellen is
Eccer: Bővebben: link Akik még nem dolgoztak plexivel azoknak egy kis segítség/kiindulópont, (Én írtam)
És amire még szerintem nem használtátok ti sem a plexit:
Bővebben: link Krómmal lefújva fém hatását kelti, csak könyebb és puhább, jobban lehet vele dolgozni. Ez egyébként egy radi vízhűtéshez.
Ja, és még valami: szerintem ne vágassátok méretre a plexit, sokkal nagyobb öröm a barkács ha mindent házilag csinálsz. Nem egy nagy ördöngősség pontosan levágni a plexit, csak időigényes ha precíz munkát akarsz. Fémfűrészt, vagy lombvágót érdemes használni. -
wolfman
veterán
Na igen! De ezek a dolgok elég érdekesek. Itt vannak pl. a vízhűtések! A TT nagyon hangos és állítólag a hatásfoka se a legjobb. A Zalman Reserator meg nagyon halk. 0dba. De az meg a 3,2es prescott procit 80C-ra hűti csak???
Azért lehet hogy nem erős a mostani procim de a jövőre gondolnom kell. A többi Vízhűtőt nem ismerem. De most őszintén, miért nem szép a parafa!? Nem szabad összegányolni és akor nem lessz csúnya! Láttam egy srác gépében. Olyan otthonos lett az egész tőle!
DE TÉLLEG!!!
-
camino
tag
Szerintem ha plexi lesz a házad oldala, akkor ne parafával béleld ki
most vagy a szépségre mész, vagy a hangtalan gépre... persze van arany középút, de ez nem a parafa és nem is a szivacs, hanem pl. az extra halk venti, vagy a vízhűtés....
Helyesírási hibák javítva!
[Szerkesztve] -
wolfman
veterán
Persze hogy lessz külső festés is! Nem feketére gondoltam hanem valamilyen sötétszürkére. A belsejéről meg annyit hogy le szeretném krómoztatni (ha le lehet egyáltalán). Csakhát ennek az ára is ismeretlen számomra
De persze egy szép valamilyen szín is jól mutatna. Azt szeretném hogy a ház leginkább Fekete, piros, és még valamilyen színből(talán króm) álljon. Sok fénytechnikát nem akarok, max. 2 neon. Fennt lennt. A ventik inkább a csendességet funkcionálján ne a dizájnt. Az oldalára meg lennt az elején valszeg egy Papst venti lessz. Annak tetszik a narancssárga ventije (megy az egyik IDE kábelemhez
). Az alaplap kábelét meg talán el lehet vezetni az alaplaptartó fém lap mögött.
Na és most jön a nagy kérdés. Milyen anyagot ajánlatok a ház belső beborítására zajszűrőnek? Bocs mindenkitől hogy ide írom ezt de itt kezdtem el a gépem kivesézését. Sorry. Olvastam hogy az egyik srác parafát rakott bele. Állítólag neki bevállt. De én a csendesség szintjén szeretném a maxot kihozni a gépemből. Szal megfordult a fejemben a szivacs is. DE MILYEN? És hol lehetne ezeket beszerezni? -
harry
veterán
Szerintem ezt jól gondold át, ne csak annyi legyen a mod, h van egy ablakod. Esetleg festés, odabenn kötegelés (a kábelekkel mindenképp csinálj valamit, ha már belátni a gépbe). A fénytechnikával csak óvatosan. Ne az legyen, hogy telepakolod 2-3 CCFL-el meg hozzá ledes ventik, osztán húde moddolt gépem van. Világítás kell de csak mértékkel - esetleg úgy, hogy fentebb piros, lent zöld vagy mittomén. oldalba gravír jó ötlet. szerintem a kivágás is több elemből álljon, úgy szebb lehet, mint csak egy nagy ablak. De a ház külsejéről se feledkezz meg - jöhet rá pl egy szép festés.
-
csanee
tag
Szia!
Szerintem egy ilyen effekt is elég jól nézne ki:
Bővebben: link
Persze egy egyszerűbb képpel is, mondjuk Quake3, ha játékot akarsz.
Mondjuk ez nem karc, hanem gravír, meg festve is van.
Szerintem a 2ik megoldás jobban nézne ki, főleg ha világítós a tápod.
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Háááát
Én olyan hosszan nem próbáltam. A gyertya fölött eléggé hirtelen kezdett meglágyulni, így nem volt olyan könnyű dolgom. De ha ven esetleg hőlégfúvód, akkor azzal lehet, hogy könnyebb. Csak a fúrásnál kell vigyázni, ha így csinálod, ahogy írtad. Nekem sikerült vagy 2-3 ilyen fület eltörnöm, mondjuk nem is vagyok egy nagy májszter
Szerintem próbálgasd először kisebb darabokon, úgy majd kitapasztalod.
Ja én 2mm-es plexiből csináltam, szerintem az bőven elég.
Lehet, hogy tényleg jobban nézne ki egyben, de majd teszel fel képet, és megtudjuk
Örülök, hogy segíthettem!
Uff -
wolfman
veterán
Sziasztok! Én is ebben a lázban égek mióta leérettségiztem! Plexit a bal oldalra! Van nekem egy nagy házam aminek az oldala jó is lenne erre a célra de sajna nem tudom hogy hogy a fenébe csináljam meg! Jobbnál jobb ötletek jutnak az eszembe és egytől egyik hiúsulnak meg!
Itt van egy kép hogy a legegyszerűbb dolog ez lenne.
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050704/../050704/eg_sz2.JPG][/url]
Nem a legjobb képminőség de a lényeg látszik.Valahogy így képzelem az oldalát. Persze a sarkok lekerekítve lennének. Ami a ventinél van vonal az a plexi kivágása lenne persze lekerekítve. De nekem ez nem igazán tetszene hosszútávra. Valami egyedire gondoltam. De sajna ami eszembe jutott mind elég pénzes üzlet lenne. De nem adom fel!
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050704/eg_sz3.JPG][/url]
Ezen a képen egy részletesebb bővítési gondolatom látszik! akkor most elmagyarázom mi micsoda. A fehér csík funkcióját tekintve nem változott, csak kibővült. Gondoltam látszódjon a táp is egy kicsit. A tápnál látható kék nyíl azt jelenti hogy a tápot feljebb szeretném pakolni, hamár egy nagy ház tulajdonosa vagyok. Kb. 7-8cm.-re gondoltam. Így elfér a legnagyobb Zalmah hűtő is!
A nagy piros ovális csík helyére pedig valami karc alapú rajzot gondoltam a plexibe. Ez a karc neonfényre kirajzolódik. De még el tudnék gondolni egy még a számítógép oldalából kivágott figurát (mint az egyik srác pókja). Szal nehéz a döntés.
Kérdésem is lenne. Ti milyen rajzot vagy figurát tudnátok elképzelni a plexin? Leginkább játékra gondoljatok. Köcce! De hozzászólásokat, észrevételeket is várok!
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Minap belekezdtem egy Dark Crystalhoz hasonló ház projectjébe. Ugyanúgy fenyő, és plexi keverékkel. Bővebben: link
A tervek lassan már fél éve készen vannak, de csak most jutott idő az elkészítéshez. (nomeg a $ is fontos szereplő volt) -
camino
tag
Ja, tényleg, most h közelebbről szemügyre vettem, értem, hogyan tetted fel
Így könnyedén levehető.. én a házba lyukakat fúrtam volna a csavaroknak (ahol nem látszik) csak úgy elég macera lenne a szerelés.... viszont ha valaki nem sűrűn szedi szét a gépét, akkor ez is egy megoldás...
Kezdetnek vettem egy világító procihűtőt, és most meg szeretném csinálni az oldallapot, csak tényleg sajnálom szétvágni..ez van. Azért köszi!
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Hali!
Én úgy oldottam meg, hogy az alu lapok vannak felcsavarozva a plexire. Az alu lapok belső részére tettem ilyen kis füleket, olyasmit, mint az eredeti felfogatás. A csavarok pont elég hosszúak ahhoz, hogy még megfogják a füleket. Alul és elöl vannak fülek, hátra pedig eléggé kezdetleges módon ( gyertya fölött ) hajlítottam kis 40*80mm-es plexi csíkokat. Nem tudom, hogy ez mennyire látszik, sajna nincs digigépem, a képeket egy haver csinálta még régebben. Így a 2 hátsó rögzítőcsavarnál van ez a 2 derékszögben hajlított plexi csík.
Ha le akarom venni, akkor csak a hátsó 2 csavart kell kicsavarni, meg elcsúsztatni a lapot, mint egy sima oldallapnál.
A plexit és az alut összefogó csavarok meg sima M4-es 5mm hosszú csavarok anyával.
Én Pr@ktikerben vettem plexit, 50*50cm-est, abból csak egy keveset kellett levágni. Én fűrészeltem, de biztos lehet kulturáltabban is méretre szabni
Ha még van kérdésed akkor szívesen válaszolok, meg megpróbálok még fényképet csináltatni valakivel a fülekről.
[Szerkesztve] -
camino
tag
Wow! Pont én is erre gondoltam, ugyanis én is sajnálom szétbarmolni az oldallapomat.. így meg bármikor visszarakhatnám az eredetit, ha kedvem támad.... Csak így meg macerás x db csavart kicsavarni, hogy levedd az oldallapot, nem? Vagy hogy oldottad meg ezt a felrakás dolgot? mert én lemezcsavarra gondoltam.... Valaki tud OLCSÓ helyet, ahol méretre szabott plexit lehet venni???
-
csanee
tag
Hali!
Van nekem egy jó kis saját gyártású plexi oldallapom:
Érthető okokból nem akartam szétvágni az eredeti oldalát, így csináltam egy full plexi oldalt -
ngabor2
nagyúr
Ez két nagyon jogos kérdés, köszi, hogy rávilágítottál erre a problémára.
1. elektrosztatikusság: nem kell dörzsölgetni, nem csodalámpa ez. Ha nincs nagyon piszkálva, akkor nem kellene, hogy kárt okozzon. A plexi alapból valóban igen könnyen töltődik, hogy milyen bevonattal, vagy kezeléssel lehetne csökkenteni... passz. Max tényleg annyi, hogy nem kell dörzsölgetni.
2. rögzítés: az alaplapon a furatok 3 sorban futnak, ha jól látom. Azokra a sorokra még egy 1 cm széles plexicsíkot kell ragasztani, ebbe fúrni a menetet. Esetleg lehet a szokásos távtartó csavarokat is belefúrni, vagy beleragasztani a plexibe, de ajánlott mindenképp nem közvetlen az oldallapba, hogy az függetlenül levehető maradjon. Igaz, hogy a mostani procik meglehetősen bírnak fűteni, különösen egyes nagyonújak, de azért rendes hűtés mellett nem kellene meglágyulnia a plexinek. 50-60 fokig semmiképp. Ha meg a proci körülötti 1 csavarhely meglazul, még fogja a lapot másik 8 csavar (ha 9-csavaros elrendezést veszünk alapnak).
Ami még fontos lehet ennyire hajlékony és viszonylag könnyen deformálódó anyag esetén: a merevítés. Érdemes néhány elyen keresztbe merevíteni a házat, nehogy egy nagyobb hűtő, vagy 4-5 meghajtó (vinyó, dvd) elhajlítsa. Ezek a merevítők akár egyéb tartófunkcióval is feltuházhatók, pl. ventit, vagy vinyót is tarthatnak. Esetleg hidegkatód-csövet, ha már átlátszó, akkor legyen kivilágítva -
Petya25
őstag
Találtam céget, ahol lehet darabolt plexit kapni olcsón. Én vízhütéshez szeretnék csinálni tartályt, de nem tudom a ragasztást meg eszi-e az alkohol, vagy a fagyálló? Valaki?
-
kdavid
csendes tag
A forumot olvasva kezd megtetszeni a plexi-ház . De van 2 kérdés amire nem kaptam választ eddig :
1. elektrosztaikusság : mi védi meg a gyengus CMOS áramköröket ??
2, mi tartja az alaplapot a helyén ? szóval pl. nem fog a plexi elfolyni a proci alatti területen ?
Azt látom , hogy az álltalam felvetett probléma legikább a ''Vegyünk 2 m2 plexit és vágjuk méretre '' tipusú barkácsolásnál lehet probléma ... (feltételezve hogy a gyári plexi ház antisztatikus
szóval , gond vagy nem gond ez a 2 téma ?
kdavid -
ngabor2
nagyúr
válasz
knifemaster #62 üzenetére
Én a lenolajat nem igazán ajánlanám. Ugyanis ez egy száradóolaj, ami azt jelenti, ha le van kenve vele valami, akkor a benne levő telítetlen kötések a levegőn oxidálódnak, miközben mindenféle gyanús polimer kialakul. Az még hagyján, hogy a száradás kezdetén ragadni fog, mint őrült, és minden porszemet megfog. De ha nem elég vékony, akkor ráncos is lesz
Ja, és mivel a vége egy térhálós cucc, le se tudod szedni. Mindemellett sárgás színű, tehát víztiszta plexire én nem ajánlanám. Talán szakboltban lehet kapni kifejezetten plexihez polírpasztát, aztán puha ronggyal neki lehet esni. Esetleg polírkoronggal
-
Konflikt
addikt
válasz
knifemaster #62 üzenetére
Lenolajjal? Hm... ezt se hallottam még. Majd megprobálok beszerezni egyet.
Bár holnap költözök haza,(vége a T3-as időszaknak, a 7-800KB/seces letöltéseknek) és otthon csak modemes netem van, nemsokat leszek PH!-n
De majd megprobálam a tapasztalatokat leirni -
knifemaster
tag
Olvasgattam a karcosodás problémáját,mattosodást stb..
Lenolajjal az apróbb karcokat el lehet tüntetni és talán nem olyan drága mint a polirpaszták,ez érvényes a vágott élekre is. -
ZeUS2140
aktív tag
Oh!
Thx! -
harry
veterán
Van itt két bolt, szerintem ott találsz ilyet: Bővebben: link, Bővebben: link
-
ZeUS2140
aktív tag
Hi all!
Én is üveg párti vagyok, de ez most mindegy. Azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudtok-e (biztos, hogy tudtok) olyan helyet és árat, ahol lehet kapni kb 100x100x10-20mm-es plexi, vagy akril lapot? Fedőnek kellene mert kellene bele munkálni egy küszöböt és ehhez tökéletes a plexi (könnyű faragni).
Előre is köszi! -
Petya25
őstag
Ha valaki vesz egy egész táblát és szétvágja, akkor nekem kellenének a leeső darabok (5-10-20 cm-es csíkok), kifizetem arányosan csak legyen. Vagy valahol lehet darabokat is kapni?
-
harry
veterán
Hát, a víztiszta sem sokkal olcsóbb - de ne feledd, hogy ez 100*100 centis színes darab ára (ennek területe ugye 10000cm2), de ha neked csak egy 40*40es darab kell (1600cm2) az ~1600Ft + vágás költség + felár (mivel kisebb méret - ''Méretrevágás esetén felárat számítunk fel! Az árak az Akvamarin telephelyén, egész táblák vásárlása esetén érvényesek. ''), + talán áfa (vagy ezek bruttó árak?), asszem ezeket is hozzá kell számolni.
-
harry
veterán
Bővebben: link itt talán van, de ha jól emlkszem elég drága...
-
Konflikt
addikt
egy upi
-
Konflikt
addikt
legyen egy upi is
-
ngabor2
nagyúr
Meg is van. Displex a neve, a google-lal találtam boltot is. Nem olcsó, de kevés kell hozzá, és hatékony. Bővebben: link
-
Konflikt
addikt
nemmondtad h nemtetszik, az igaz.
Lenne egy nagyon fontos kérdésem, legalbbis nekem fontos, mert nagyon érdekelne, miért vagytok beleesve a plexibe?
A plexi mire kell, nem arra, hogy átláss rajta?De ha tetszik, akkor tudod mért ''vagyunk beleesve a plexibe'' nem?
[ Módosította: radi8tor ]
-
harry
veterán
Valóban, szóval ha csak ablaknak használod akkor jó. Ha melózni - akkor ott a többi ellenért. Erről is volt vhol topic - Bővebben: link
-
harry
veterán
Papír dúrvább, nem célszerű azzal törölgetni. Akvárium gép már van (BaluC csinálta - MTH 2 - n lehetett látni élőben is - Bővebben: link).
Gravírozni - Modding Klubban szoktak, előtte egyeztetsz valakivel, ott valszeg megcsinálják. -
Konflikt
addikt
Asszem lehet h lebeszéltük zzz-t az üveg-projektről
-
Konflikt
addikt
Na, ha ilyen van, akkor valószinű, h tetszik, azért van nem?
Ha meg nem tetszett volna, akkor annakidején lehet h egy sima házat veszel, de tetszett, szval ellentmondasz magadnak
Üveg? Hm.. ott aztán nagyon preciznek kell lenni... plexinél még egy mm eltérés simán belefér, mert ugye rugalmas anyag, de sztem egy üvegt nehezzebb megmunkálni is, 2. a legaprobb pontatlanság, és nempasszolna a részek.
Megnéznék egy ''üveg házat'' közelről... vagy csak vágjam bele a gépet egy akváriumba? megvan oldva a vizhűtés is, ráadásul nemis porosodi a belseje -
zzz
csendes tag
pontosan ezek miatt nem jó a plaxi, az üveg nálam sokkal jobb. Ha vékony és tiszta, mintha nem is lenne. De a csillogás elárulja. A plexit kevésbé törékeny, de az üveg emiatt lesz érdekes, a jó dologokat óvni kell. Én üvegben gondolkozom, persze a plexi is jó, hisz olcsóbb alakítani, és könnyebb is.
-
ngabor2
nagyúr
Bevallom őszintén, csak kis felületen (telefonkijelző) próbáltam, de van ilyen políranyag. A nevét nem tudom pontosan, otthon megnézem, ha nem felejtem el. És a kis karcokat eltünteti, a mélyeken is segít.
Esetleg átlátszó lakkal lefújni nagyon nagy hülyeség? Vagy valami 2-komponensú dologgal lekenni, ami kötés után kifejezetten kemény és karcálló. A ''sima'' lakkok nagy hátránya az oldószer, nem hinném, hogy a plexi állná, oldószerekre tényleg érzékeny.
Megoldás: polikarbonát. Igaz, hogy sokkal drágább, de tartósabb, oldószerállóbb és átlátszó. -
Konflikt
addikt
Igen, vannak olyan plexi házak, amin van folia, de az enyémen nemvolt sajna
Amúgy ha nagyon összekarcolódik, akkor van hozzá nagyon hatékony polírozószer, azzl pár óra alatt újjá tudod varázsolni.
Ez sajnos nemigaz, mert bármilyen eljárással házilag csak opálosodni, mattulni fog...iparban vannak megoldások, de iagzán hatékony karceltüntetést házilag sajnos lehetetlen véghezvinni
Alkoholt ne! Különbözö plexik érzékenyek rá, aztán tényleg átlátszo lesz, de nemazért mert ugy megtisztitotta
Igazábol keresem azt a szert,amivel igazán ápolni lehet, elfogadhato szinten, ha vkitud ilyet, ne tartsa magában! -
Konflikt
addikt
válasz
várnarancs #8 üzenetére
Igen, eléggé karcolodik sajnos... pl nekem egy szalvétával sikerült apro karcokat hagynom rajt
-
Konflikt
addikt
Na látom beidulni látszika topic
-
harry
veterán
Többnyire azért. A full plexis dolgokat nem is szeretem, inkább csak az ablakot. Iletve van egy moddolt plexi ház, ami nagyon szép lett:
Teljes leírás (5 részben): Bővebben: link
A kész gép: Bővebben: link -
zzz
csendes tag
Lenne egy nagyon fontos kérdésem, legalbbis nekem fontos, mert nagyon érdekelne, miért vagytok beleesve a plexibe?
A plexi mire kell, nem arra, hogy átláss rajta? -
ngabor2
nagyúr
válasz
várnarancs #8 üzenetére
Ha jól tudom, alapból a plexin van valami védőfólia, és csak akkor szokták levenni, ha kész.
Amúgy ha nagyon összekarcolódik, akkor van hozzá nagyon hatékony polírozószer, azzl pár óra alatt újjá tudod varázsolni.
De a legjobb megoldás: nem kell fogdosni, húzgálni, stb. Ha meg beporosodik, akkor súrített levegővel vagy alkoholos ronggyal kell letörölni, óvatosan. -
Konflikt
addikt
A sarok megoldás egész jo ötlet!
Házilag talán a legjobb, amit ki lehet vitelezni. De talán nemis kell plexi csik, elég pl, egy 5*4es kis darab, amit meghajtasz, csak ép 2 db kell két él összefogatására. Egy sarokban /nemis igazána sarokban, a saroktol ugy 3-3-3cmre/ 3 db ilyen összekötö elemmel meglehet valósitani az összefogatást egész frankón
A főbb éleket mindenképpen ugy vágasd, mert különben nagyon mattos lesz a vágás mentén, ha házilag vágod.
Na csináltam néhány képetm idelikelek néhányat:
Bővebben: link -
ngabor2
nagyúr
Én szeretnék ''egyszer'' egy full plexi házat csinálni magamnak. 5-ös plexit néztem hozzá. Az éleknél olyasmi összefogatást gondoltam, hogy egy 5cm széles plexi csíkot hőlégfúvóval óvatosan megmelegítek, és pl. egy derékszüges bútorlap mellett meghajlítom. Aztán ebbe furatok és csavar. Csavarnak kúpos fejűt gondoltam anyával. Remélem találok ilyet csavarboltban.
Már csak normális helyet kell találnom, ahol esetleg méretre is vágják nekem a plexit, legalább nagyjából, és Debrecenben van, mert az ország másik végébe nem mennék el ezért. -
Konflikt
addikt
azért ebben lesz egy kis munka, mire ilyen sikidomot vágsz az oldallapodba
Kicsit olyan half-life style, de jol néz ki, különössen a zöld hűtőfolyadék, ilyen mérgező vegyszer hatását kelti
A ház tipus: Aero Cool Acryclear. Sajnos elég kevés infot találtam rola neten.
Képet majd talán töltök fel, ha tudok tarhálni digitfényképezőt
A plexit te vágod bele? vagy veszel egy késsz téglalap alaku táblát. -
harry
veterán
Képet vagy típust írhatnál.
Plexi házakat nem szeretem, de plexis oldallapot már többször is csináltam. Majd ha meg lesz a lemez (320*330*4-6mm) kicsit alakítom, hogy kb így nézzen ki: Bővebben: link, Bővebben: link - kis marás, hőlégfúfó
(Ha van valakinek legalább ekkora eladó plexi lapja az szóljon)
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
Upup, nemhiszem h az egész PH!n engem érdekel eza téma
-
Konflikt
addikt
Na itt meglehet vitatni minden plexivel kapcsolatos dolgot, legyen az ház, v csak oldallap, akár saját barkács, tapasztalatok, minden.
Azonkivül lehet képeket a plexi házakrol, egyéb plexi modokról ide linkelni, várom a szebbnél szebb, izléses házak tulaját, h ne titkolják házuk kinézetét
Én 2 honapja vettem teljes plexi házat, régota terveztem, de csak akkor kött össze elég lé, igyis drágábban adták, mint terveztem.Megrendeltem - akkor még 16500 ft-s bruttó áron - rá nemegész 3 hétre jött meg a számtekboltba /Nagykanizsa Ynet/.Mondják ám h drágult a kicsike....
Oh, mondom...Kiderült h 19500 lett, csak lestem. Nemvolt nálam annyi pénz se, nameg azért sokaltam is rendessen, a végére sikerült 18500 ért elvinnem.
Az egész egy börönd szerű karton dobozban volt,külön minden lap pufi csomagolásban, minden alkatrész kis zacskokban. A csomag nagyon igényes volt, rengeteg csavar, kiegészitő járt hozzá, többekközött egy pár pamut kesztyű is(!)Majd durván 1,5 -2 óra lego, aztán elis készült.
Amire nem számitottam, h eszméletlen gyorsan, a legaprobb dologtól is karcolódik, mint pl egy szalvéta...asszem ezzel még lesznek gondok...
Ennyi elsőre elég is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest