Új hozzászólás Aktív témák
-
adidas4death
aktív tag
Hello all.
Érdeklődni szeretnék hogy tud-e valaki jelet + irást csiszolni plexi oldallapba?
Ha esetleg igen akkor irna nekem egy Pü-t, lenne tőle pár kérdésem.
Csakmert én szeretnék a cm690-es házikómra egy jó kis jelet oldalra, viszont én nem értek hozzá ezért szeretnék segitséget kérni tőlletek.
Előre is köszönöm.

Üdv.: adidas4death
-
sipos8
csendes tag
Szeva sima asztalos szabászgéppel,de ha jó minöségü munkát akarsz vizzel hüteni kell bármit csinálsz vele(marás ,vágás,fúrás)
-
sipos8
csendes tag
Szeva ha érdekel én bármit grarirozok 700*500mm-ig,akár márványt is.
-
Pero
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
okés akkor az első 2 pont megoldva, már csak a ragasztást kell megoldanom. hallottam olyat is h acetonban kell megoldani egy kevéske plexit és utána azzal lehet ragasztani, úgy látszik nem marad más mint a tesztelés.
nagyon szépen köszönöm a segítséget. vizsgák után nekiállok tesztelni.

-
Pero
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
tehát a karcokkal nem lehet mit kezdeni?
szúró lángkén ilyen megfelel?
ragasztásra esetleg tipp? -
Pero
senior tag
sziasztok.
volna pár kérdésem plexivel kapcsolatban.
1: ha esetleg picit karcos, fel lehet polírozni?
2: a vágási felületnél meg lehet oldani h olyan tiszta legyen mint maga a lap?
3: 2 plexi összeragasztásánál, mivel lehet szépen vízzáró módon összeragasztani, és nem szilóra gondolok, hanem pl olyan amit a plexi asztaloknál látok vagy ilyesmiknél.a kérdés azért érdekelne, mert sikerült hozzájutnom egy nagyobb adag 5mm es plexihez, és gondoltam kiélem kreatív hajlamaim.
Előre is kösz.
-
Csab0
csendes tag
Üdv srácok!
Én most készülök moddingolni egy régi házat,de tanácsot szeretnék kérni. Olvastam több variációt, de nem tok dönteni. Szal szerintetek sziloplaszt vagy csavarozás?mert ezen az egy dolgon gondolkodom, amúgy teljesen felújítom majd, és teszek is róla képet, ha kész, de az még nem mostanába lesz. Köszönöm asegítséget
-
Antigabo
tag
Szia !
Jó lett a házad.
Pont ilyet fogok én is csinálni.
azért tévedtem ide hogy hol és milyen plexit érdemes venni -
bár neked már elkésett de azért ide írom én mivel fogom ragasztani :
FBS - (autósboltokban kapható)
epoxynál puhább - egykomponensű - erős - jó ár és kiszerelés - kötés után is nyomtalanul eltávolítható (ügyesen) -
Stirbi
addikt
üdv all[link]
-
Stirbi
addikt
sziasztok plexit a fém oldallaphoz mivel lehet odaragasztani?elég sima pillanatragaszto is?

-
ZPKing
tag
Sziasztok!
Keresek 40x50 cm-es plexit 4-5mm vastgot. (víztiszta átlátszó)
Akinek van kérem írjon
Köszönöm -
Wasquez
senior tag
Sziasztok
Sokan panaszkodnak, hogy nem igazán megoldható kisebb darab plexi lapok beszerzése!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mennyire van igény erre az alapanyagra és milyen színben lenne érdekes?Üdv
-
Wasquez
senior tag
-
akinho94
tag
Hello mindenki Lenne egy kérdésem lehet hogy volt már elöre is sry de nem volt erőm végig olvasni az összes hozzá szólást .Az lenne a kérdés hogy egy plexis oldallapot készülök csinálni és hogy mivel vágjam ki az oldallapot (nincs lézerem meg hasonló cuccok) én flexre gondoltam ha flexel vágom egyenes lesz mert nem akarok szarul kinéző cuccot a festék lepattogzás nem téma mert narancssárgára fogom lefújni az egészet .A másik kérdésem az lenne hogy hogyan rakjam be a plexit csavarokat csak legvégső esetben használnám én ragasztó pisztolyra gondoltam az jó?
ja télleg a plexit mivel vágjam 2mm-es lesz de több helyen hallottam hogy inkább vegyek 4mm-eset szerintetek na ez végülis 3 kérdés lett előre is köszi a választ! 
-
Tálydi
senior tag
Hello mindenki! Sikerült a hónapban beszereznem egy full plexi házat és bele a cuccokat.Ha esetleg valakit érdekel->([L:%20http://www.youtube.com/watch?v=qInGaAcSCNQ%20).%20][link])[/L]. Lenne hozzátok egy olyan kérdésem hogy neon vezérlőt hol lehet még kapni? Valami olyasmira gondoltam amivel meglehet azt oldani hogy a neonok zenére villogjanak(pl.:Sunbeamtech Light Bus) Ha valakinek lenne valami hasonló neonvezérlője amitől meg szeretne szabadulni vagy ha tudtok olyan boltot ahol belehet ilyesmit szerezni akkor szóljatok légysz!

-
Babuci88
csendes tag
Hat nem hisezm hogy van olyan de lehet kapni szines lakot amivel ha lefujod tok jo lesz. Mar probaltam es nagyon jo lett.
-
gabe_
őstag
Hali!
Érdelkődnék, hogy full plexi házaknál a földelést hogy oldják meg? Mert ugye a fém házaknál mindent a fémhez csavarozunk, maga a fémház a test nem?
Továbbá az elektrosztatikus feltöltődésről tudtok mondani pár szót? Mármint, hogy van-e ilyen jelenség, mondjuk akár a ventillátortól, vagy hogy ez egyáltalán probléma-e?Köszi!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Hol és mennyiért lehetne venni egy kb 50x50cm plexi/polikarbonát lapot? -
BearGOD
tag
Színes plexi darabot keresek 310mm*390-es 2es vagy 3as vastagsággal!
-
Kanál
csendes tag
Sziasztok!
Segítene valaki hogy hol tudok venni 2mm es plexit(átlátszót vagy tejszínüt) NAGYON JÓ ÁRBAN.kb 200 db 102*29cm es darabok kellenének.Előre is köszi
-
RAiN91
őstag
Hi
Szeretnénk plexiből gépházat építeni. Tudnátok mondani pár üzletet, ahol méretre is szablyák a plexit? Elég nehéz megcsinálni egy ilyet. A hátlapot, és az alaplap tartó"hoz van valakinek valami ötlete, vagy, valami dokumentuma, hogy milyen méretekkel kell megcsinálni? A ház 50cm magas, 50cm hosszú lenne, a szélességét nemtudom.
üdv -
Blackhole13
senior tag
Hi
Nemtudnátok segíteni nekem Uv aktív plexi ügyében, egy 15*55-ös drabka kéne, de ekkorát sehol se adnak, ha tud vki oylan boltot ahol ez megoldható vagy valakinek maradt ki egy ekkora darab uv kék plexije azt megvenném tőle.

-
greeneye166
aktív tag
''Ilyen csak szürkében, és a piros alak belsejét szeretném, ha plexi lenne:''
Ha hátrafele csúszik az oldallap, akkor nem vághatod ki a piros csíkig, mert felakad a plexi a gép hátulján mielőtt kilépne az oldallap a sínből (addig pedig csak síkban mozog).
Én már egyszer megszivattam magam ezzel rendesen.
-
greeneye166
aktív tag
Igyekszek egy hozzászólásban reagálni több dologra, azért sorszámozom, mert így lehet rá könnyen hivatkozni:
1. Azt a sunyi praktikert el kellene végre felejteni. Az Aerocool pleximet lehetett törölgetni, semmi karc. Viszont nincs a világon olyan rongy amivel a praktikerest karcmentesen törlöd.
2. Nem csak a Dremel jó kisgép. Ott van pl a Ferm 3 év garral, teleszkópos toldóval, 8 körül. Az enyém fajta speciel 4e Ftos és hibátlan. Tescot gyorsan elfelejteni!!!
3. Plexit is lehet popszegecselni, de a túlodalra, ahova a ''golyó ráfeszíti a szegecset'' kell egy alátét ami éppen rácsúszik. Az alátét legyen vastag, míg a popszegecs legyen relatíve kicsi (minél kisebb feszítésre szakad, annál kisebb terhelés a plexinek) max 3 mm furatos (3as alátét kell neki, ha lehet fakötésű az erőelosztás miatt). Szegecselést kisebb plexikhez ajánlok, amik nehezebben törnek el. Pl felesleges házrácsok eltakarására (csak ott szívjon levegőt ahol mi szeretnénk)
Rögzítésre imbusz csavart javaslok inkább a cserélhetőség és a Design miatt. Horganyzottból is vannak, fényes, már-már krómhatású sorozatok. Feketét ne vegyetek, mert rozsdálhat!
4. Ha vastag plexit akarsz, akkor érdemes megkérdezni üvegeseket. Ők ragasztanak egymásba üveglapokat. Lehet a ragacs (egyébként színtelen, átlátszó) a plexihez is jó.
5. Ha a plexi dekpíros vágása melett döntessz akkor éredmes olyan anyagra tenni és ráfeszíteni,ami ne göbül meg és együtt vághatod a plexivel. Mindenképpen foliázd le valamivel, ha nincsen rajta (méterre kapható öntapadós matrica - pár száz Ft/m)
6. Házat már vágtam ki dekopírral. Lassú mozgatással nagy fordulaton kell vágni szerintem. Én kemény hungarocellre feszítettem rá, így az nem folytotta a gépet, stabil volt és vágható. Erősen és stabilan kell odatartani a gépet, mert ha beleakad a lemezbe konzervdobozként tépi fel és a kezed is ott maradhat. Szögletes kivágáshoz egyértelműen 115ös fémvágókorongal felvértezett flexet ajánlok. A korong legyen a lehető legvékonyabb. Nem májerségból mondom, de 4-5Ft alatti flexet ne használj, mert nehéz, rossza a fogása, és a kapcsoló gyakran visszaugrik üzem közben. Ha így jársz már meg is tapadt a lemez a többibe bele sem gondolok. Mindig hagyj időt a lemznek lehülni és a vágólapnak lehülni.
Remélem azért tudtam segíteni valamit. Ha egyéb okosság eszembe akkor bővitem.
[Szerkesztve] -
Játékos
addikt
Srácok!
Segítsetek légyszi találni 15-20 mm vastag plexit, mert úgy néz ki, hog ysoha nem is létezett a Föld nevű bolygón!
Obi, Praktiker, műanyagnagyker, ismerősök, barátok, ellenségek
kivétel nélkül úgy néztek rám, mintha sajnálnának, mert tuti beteg lehetek...
Szerintem Miskolcon, és közelében nincs, de ha távolabb tudtok, jelezzétek, légyszi.
Köszönettel! -
Jockey007
aktív tag
tudom nem piaci topik csak gondoltam szólok

-
Jockey007
aktív tag
közben sikerült szert tennem egy gigabyte lepxy házra így végre meg szabadulhatok a régi házamtól ami fullra moddolt elöl is van benne plexy oldalt is és a tetejében is
ha valakit érdekel akkor képeket küldhetek hétvége fele
ár megegyezés szerint -
<cafat>
senior tag
íme néhány kép az 1. plexilapomról amit csináltam, (ezen még nincsenek lyukak), ezt csak egybe, úgy ahogy van rácsavaroztam a ház oldalára 4db 10-es csavarral, és így elmondhatom h nekem kell 10-es villáskulcs ha szét akarom szedni a gépet

csak kicsit ratyik a képek mert vebcammal csináltam
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
az a konfig ami a házba van az még az előző gépem, (vmi gigabyte lap, 512mb ddr400, sapphire radeon x600, sempron 3000+) de a mostani is ebbe a házba van... de erról még nincs kép sajna
csak szintén azzal a konfiggal, de már egy 7600gt-vel, de majd a mostaniról is csinálok... -
Szoba
tag
Sziasztok!A venti helyét szeretném kivágni egy 2mm es plexi lapból...Kérdésem:Milyen eszlözzel lehet szabályos kört kivágni belőle?Ki hogyan oldotta meg a ventillátor plexire helyezését?Minden ötlet érdekel! Köszönöm a segítséget!
-
Aygor
tag
Na nemsokára (1-2 év
) én is visszajövök és tanácsotkérek, h hogyan lehetne a chieftec bravo nagytoronyba plexit beszerelni, főképp 1 dologgal van bajom, h szintbe szeretném sűllyeszteni, és a kapható oldallapon nem tetszik az a hüje ventikialakítás (hüje direkt j) . Valami ötlet? vagy esetleg üveget lehet? legalább nem karcosodik. 
-
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Sima átlátszó plexit dobozos spré festékkel le lehet festeni?
Megtapad a plexin? Ha nem, akkor tud valaki valami trükött arra, hogy mégis megtapadjon rajta vagy valami jó megoldást a plexi helyett amit ugyanolyan könnyű megmunkálni? -
Omega81
senior tag
Senki?

-
Omega81
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte Poseidon házam, amelyet szeretnék valakivel moddoltatni (én magam nem merek nekivágni).
Ilyen csak szürkében, és a piros alak belsejét szeretném, ha plexi lenne:![[kép] [kép]](http://kepfeltolto.hu/2007/5/29/1jxk.jpg)
Ki vállal ilyet, és mennyiért? Tovább nehezíti a dolgot, hogy nem fővárosi vagyok, azaz posta oda-viszza. Tudtok ilyet? -
Finwe
őstag
Hali!
Ti ilyeneket honna szereztek [link]? És olyan kis plexi kockával illyesztitek az oldalakat vagy máshogy? Igazából az a nagy panel lenne érdekes hátul, vagy inkább vágjam ki a régi házból?
Finwe -
Met
nagyúr
Írt nekem valaki mailt plexi ügyben, válaszolnék neki de visszajön a mail...
-
DrGonzo22
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
[link] itt biztosan van UV-s, csak nem tudom mennyire kedvező áron. Ja és azt hiszem itt méretre is vágják.
-
Blackhole13
senior tag
Hello
Tudnátok nekem segíteni hol kaphatnék UV aktív plexit?
Egy egész táblát semmiképp nem akarok venni csak egy kis darab kéne.
Esetleg ha vki dolgozott vele és maradt ki vmennyi, azt szivesen megvásárolnám. -
zsol66
csendes tag
Hali ha valakit érdekel, van 4 mm-es plexi eladó 20db 90x100 cm, 6 db 45x100 cm, 3 db 60x90 cm, 4 db 60x85 cm-es tábla. tel: 06/27-374-490
-
Macka
veterán
Plexit honnan lehet beszerezni?
-
-Nemtom-
őstag
hi, hol lehet venni imbusz fejü csavarokat? pr*ktikerbe és O*iba voltam, ott nincs

-
Galatea
csendes tag
Sziasztok

Én úgy fél éve vetem plexi házat.
Olcsón szereztem 6000ft vetem meg egy bolttól ami tönkrement.. 1 inverterel és 2 fénycsővel.. Volt benne egy vacak táp is de azt lecseréltem.
Nem volt nagyon karcos..
Nekem nem a karcokkal vannak gondjaim. Hanem aszal hogy nehéz kitisztitani, a porral..
Nagyon meglátszik főleg olyan helyeken, mint az alaplap mögött. Ha az alaplap nem a jobb oldali plexilapra volna fogatva. Úgy jobb lenne tisztítási szempontból. -
DrGonzo22
őstag
Üdv,
opálos plexiházról tud valaki? Bugyikék, vagy pink színben lenne a legjobb
Előre is köszönöm. -
Met
nagyúr
Biztos van valami szabvány méret, Praktikerbe láttam, biztos van nagyobb barkács áruházakban.
Plexi és plexi között? Van öntött és extrudált, előbbinek az a hátránya, hogy maráskor/gravírozáskor hajlamos ráégni a késre a forgács és összekarcolja.
Célszerű viszonylag vastagot venni, 3mm-es minimum. -
bocX
tag
köszi szépen a választ. mert van már egy plexi oldallapom, igaz azt gyáriba vettem, de meguntam. vágatnék másikat, egy kicsivel nagyobbat, és abba szeretnék mintát gravíroz(tat)ni. plexi lapot egyébként boltba lehet méretrevágottat kapni? én vidéki vagyok, milyen boltokba érdemes benézni ha plexit akarok? plexi és plexi között is van eltérés, és milyen vastagságút érdemes venni?

-
atus7377
tag
válasz
Mr Provolone
üzenetére
Popszegecset felejtsd el.Fúrni csak éles fúróval lassú fordulaton.Nem túl erősen nyomva mert valóban könnyen reped.
-
bocX
tag
sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy plexibe (ha lehet), mivel lehet gravírozni vagy hogyan érdemes csinálni? valaki csinált már ilyet?

-
Met
nagyúr
válasz
Mr Provolone
üzenetére
Popszegecs nem jó, összeroppanhat a plexi.
Kifúrni fúróval szokták
na jó, ne nyomd mint a barom, hagyd, hogy a fúró saját súlya vigye mélyebbre, egy darab fán fúrd, hogy ne szakadjon át mert olyankor szokott megrepedni. -
Mr Provolone
csendes tag
sziasztok popszegecsel szeretném rögzíteni a plexit lehetséges?
mivel hogy fúrja ki , hogy ne repedjen?
lehet plexit venni csak úgy nem kész méretre vágott revoltec et keresek! hanem olyan helyet ahol méret szerint vágnak...
mindent köszönök előre.. -
Petek
tag
Csak egyszer mentem el vele lanpartira, nem szoktam hurcolni, sztem inkább az lehetett a baj, hogy túl erősen hűztam meg a csavarokat. De mind1 már, mert egy hete meguntam a helyzetet, és lecseréltem a házat, az új tulaja pedig boldog vele, és fakockával oldotta meg problémát.
-
Petek
tag
Egyébként ez az elektrosztatikus feltöltődés dolog hülyeség lehet, hiszen nekem 1 év alatt nem volt semmi gondom, megaztán nem forgalmaznák már ezeket a házakat ha ilyen gond lenne velük, neem?

Amúgy imádom ezt a házat, nem tudok ''kiszeretni'' belőle, annyira szép telepakolva világító ventikkel, hidegkatódcsővel, uvcsővel, uv reagens kábelharisnyákkal- és IDE csőkábellel. Nekem 1 év alatt sem karcolódott össze vészesen
Ja és vki kérdezte korábban a plexi előlapi panelt. Természetesen van, méghozzá a Zalman csinálja,tehát nagyon igényes, és 6 dolgot lehet rákötni, és vezérrelni ( nekem 2 panel is van, mert összesen 9 akartam bekötni. Más előlapi panel tényleg nem illik egy ilyen plexi házhoz, de ez olyan mintha direkt ehhez találták volna ki.
Ha hazamegyek ( most irodából írok ) akkor majd teszek fel képeket is
Viszont van egy nagy gondom amiben szeretném a segítségeteket kérni.
Ugye az oldalapokat a sarkoknál kis kocka alakú tuskókba ( nem tom minek nevezzem )
lehet becsavarozni, azonban ezek anyaguk miatt nálam kezdenek széttöredezni, kellene helyettük új, van valakinek ötlete hogy hol vehetnék ilyen alkalmatosságokat? lehet jobb lenne ha fémből lennének?
[Szerkesztve] -
Sleed
aktív tag
-
-
luci
aktív tag
Hi all !
Valami realative olcsó plexis házat keresek ,de jól is szellőzzön ám

a linkekért előre is 
-
Met
nagyúr
válasz
Wandamme88
üzenetére
Hol láttad? Én nem találom.
Az aláírásod kicsit elcseszted nem? -
Wandamme88
csendes tag
Az lehetséges hogy mistral.hu-n 12k-ért árulják az Aerocool Acrycleart?
-
szlosi
tag
Sziasztok!
Mennyi most jelenleg egy egyszerü plexi ház?
Néztem de 30e nél olcsobb nem volt. -
Csapi007
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és a két ragado felület közötvan egy 1,5 mm es ,,szivacs,, szerüség tehát olyan rezgéscsillapito hatása is van
ja télleg a plexit mivel vágjam 2mm-es lesz de több helyen hallottam hogy inkább vegyek 4mm-eset szerintetek na ez végülis 3 kérdés lett előre is köszi a választ!

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070712/P7110010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)