- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Letöltöm a Plex-et, belépek és nem jövök rá, hogy hol tudom megadni neki a mappákat ahol a filmek vannak.
A saját médiánál azt írja, hogy töltsem le a Plex-et...
WTF?Valakinek ötlet?
-
Armantor07
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy matricázással vagy festéssel foglalkozik-e valaki. Vagy belemari a feiratot, és két oldalról megvilágítani. Egy arcade gép felső részére kellene egy kb 800*150 mm-es tábla. -
vacs
veterán
Rossz topik.
-
ViZion
félisten
Nem rossz, nem rossz.
Másik topikban már kaptál választ, a TV-re kell bízni a transzkódolást, illetve Kodi vagy más lejátszót próbálni, hátha.
Ez a topik Plexi (makrolon, plexi meg ilyesmi, az az átlátszó műanyag a bukósisakokon, gépházakon) és nem a Plex media server topik amúgy -
RAiN91
őstag
Sziasztok,
van egy okosotthon rendszerem Home Assistant-tal, egy Dell Wyse vékonykliensen. A CPU egy ilyen: Intel Cherry Trail x5 Z-8350 (1.44 GHz Quad Core) és egy SSD-n vannak a tartalmak és a rendszer.
Home Assistantnak van Plex Server bővítménye, felraktam, működik. A TV egy Philips, Saphi rendszerrel, melyre szerencsére van Plex kliens, le is játssza a filmet, viszont akad. Nem úgy akad, mintha rossz lenne, hanem inkább úgy, mintha mindig pufferelné. 1 másodpercet megy, 2-t nem. Elég sok mindent próbáltam átállítani:
- Próbáltam úgy, hogy TV-n a plex online felhasználóm beléptem
- próbáltam úgy, hogy nem léptem be az online fiókba, a szerveren hozzáadtam az engedély nélküli IP-k hez a TV-t
- beállítottam a kliensen, hogy eredeti minőségbe játssza le (bár ez alapbeállítás)
- a szerveren beállítottam, hogy tiltsa le a konvertálást. Ilyenkor le sem tudta játszani a kliens a filmet, kevés CPU-ra hivatkozvaA Plex alapból úgy működik, hogy a szerverem netre feltolja a tartalmat, és onnan húzza le, még akkor is, ha belső hálózaton vannak a filmek?
Gyenge a Dell Wyse vékonykliens? Csak azért gondolom, hogy nem, mert Raspberry-n is szokták ezt futtatni, és gondolom az sem izmosabb?
-
€uro
őstag
Szerk: Bocs, téves topikba jöttem.
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
62,6*38 cm-es 3-4mm-es víztiszta plexit Budapesten hol tudok egyszerűen és olcsón szerezni? -
-
sbai
tag
Sziasztok! Van egy Corsair 450D-m és az utóbbi időben a plexi oldallap elkezdett pattogni, amikor játszok a PC-n. Gondolom a hő miatt lehet. Ez megszokott jelenség? Van rá valami megoldás, vagy csak a ház csere/oldallap leszerelés?
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan helyet, ahol plexi-repedést javítanak? Süllyesztett furatos plexi repedezett meg a furatoknál és nagy mennyiségben, ezért mindenképp meg szeretném menteni.
Az alapanyag: Perspex® Platte - 6,0mm transparent blue 7T9B(PMMA) -
ViZion
félisten
válasz
Los Angeles #559 üzenetére
Alapanyag: Vinkplast, vink.hu
Szabás: http://www.plexigyor.hu , csabaplexi, Győr. Elvileg ezt a táblaméretet is vágják, de kérdezni kell.
Legtöbb dekoros megoldja, kérdés mekkora a lézerük. Ha nagyon nem találsz, akkor alapanyag biztosítással mi is megoldjuk, bár inkább fém a mi területünk. -
Los Angeles
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy egy extrém méretű plexit hol tudnék szabatni. 19.5 cm x 242 cm, és fehér, de áttetsző plexi kéne, ami 5 mm vastag. Tudtok ajánlani olyan embert, aki ilyet bevállal? Előre is köszi!
-
cleric
tag
Üdv,
ismer valaki céget vagy vállalkozót BP-en, aki a ház oldallapját szépen ki tudja vágni, és be tud rakni egy plexi lapot?
-
ericc
csendes tag
Hi
Nem reklám célból, de itt megosztanék egy jó plexis céget: www.geczyglass.hu Bp. 14 ker Zugló. Oldlallapra kerestem plexit, de szinte sehol nem találtam olyat ahol levágják, furatokat is beleteszik és nem kell kifizetni csak azt a dbot amit elviszel, mert majd minden más üvegesnél kérik az egész plexilap árát! Gravíroznak is,van többféle színben és konkrét PC házat is tudnak csinálni -
Wollf
tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy hol lehet vásárolni olyan számitogépházat ami full plexi?
Mert keresgéltem sokat a neten, de nem taláéok igazán értelmeset!
Előre is kösz a segitséget és bocs az off-ért!
Üdv! -
Hardver Arc
senior tag
THX
Értem.. hát igen sejtettem
én is még a porszivóra gondoltam... Csak az a érdekes hogy nagy takaritást 3 havonta csinálok a szobámban kb és ilyen alap takaritást pedig majdnem hetente porszivózás stb.. de mégis valahogy 2 hét alatt meg telik a szivacs és a csúnya kerek por foltok szépen megjelennek főleg ha kikapcsolt állapotban van ugye akkor meg nagyon boszantó
-
ViZion
félisten
válasz
Hardver Arc #550 üzenetére
Alkoholos Clean + papírtörlő jó a plexire is. A szivacsokkal sokat nem lehet kezdeni, nálam is ez van: mosod, vagy porszívózod, egyik sem tartós megoldás. Valahogy a levegőben a szálló port kellene csökkenteni, de egy jó légmosó százezres tétel.
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok! Adott egy Sharkoon t9 számitógépház.. A kérdésem hogy a plexit mivel lehet takaritani? Sima ablakmosó és papírtörlő jó a célra? Valamint a ventiknél elöl porszűrő folyamatosan be koszolodik ahogy szűri a port és a két venti helyén két nagy kerek por gyűlik össze... Azt mivel tudom ki takaritani mert az elejét hiába törlöm le a gépháznak belül olyan marad.. Csak úgy ha leveszem az elejét és kimosom a szivacsokat?
Mert multkor is ugy csináltam de sajnos 2 hét mulva megint kerek por lenyomat marad csak ott..Most mindig szedjem le az elejét? és mossam át a szivacsokat?
-
TcK-BOY*
tag
sziasztok.
tudtok valakit Budapesten aki haz oldallapjat megcsinalja plexisre?
koszi.
-
SQX_Barto
addikt
Szimpatikusnak tűnik a cég a honlap alapján!
Főleg a darabos megrendelések szíves fogadása tetszik.
Lehet a távoli jövőben komolyan érdeklődnék egy komplett plexi oldallap elkészítéséről mini PC-hez. Nem lenne nehéz feladat, szimplán az oldallapot kellene lemásolni szellőzőlyukak nélkül. (6 csavarhely süllyesztéssel együtt, plusz lekerekítések a sarkoknál)
A gép még sehol csak tervben a fejben, szóval még messze a megvalósításEgyébként UP a topiknak mert állandóan süllyed...
-
artham
csendes tag
-
artham
csendes tag
Plexi és más forgácsolható műanyag esztergálása, marása, plexi hajítás, ragasztás.
-
marec1122
senior tag
Na mivel senki sem válaszolt kinyomoztam egy helyet Győrben ahol vágnak méretre plexit. ITT. nincs messze az állomástól és korrekt gyors munkaérővel találkoztam.
-
wsvap
csendes tag
Sziasztok, nekem is plexis kérdésem lenne: van elfekvőben egy egész jó kis Chieftec házam és szeretném leszedni róla az összes műanyagot és egy "nagy plexi dobozt" csinálni belőle. Kérdésem, hogy hol érdemes, lehet plexit venni (Pesten ha lehet), hogyan lehet azt felrögzíteni a fém keretre, az előlapon hogyan lehet a különböző kivezetéseket, gombokat megoldani? Szóval egyáltalán, hogyan kell ezt?
Tudom, hogy nagy és nehéz meló, de szeretném megcsinálni. Ha van valahol topik, fórum, tutorial erről azt nagyon megköszönném.illetve kérdés, hogy kell-e egyáltalán a fém ház keret hozzá, vagy egy ilyesmi könnyebben megoldható nulláról? Köszi
-
marec1122
senior tag
ha valaki azt megmondja hogy ezt hol csináltathatnám meg az is jó lenne.
-
marec1122
senior tag
üdv
valaki meg tudja mondani hogy esetleg hol lehet plexit venni és akár méretre vágatni?
milyen típusút minőségűt érdemes szgép házhoz venni? -
sanyek2
senior tag
Mennyibe kerülhet egy 110x105x30mm-es plexi tömb?
-
GNKING
tag
válasz
Meglivorn #537 üzenetére
Távolíts el róla minden festék maradványt, tisztítsd meg mindenféle tapadó szennyeződéstől.
Kell venned műanyag alapozót, ha szerencséd van kapsz fújós flakonosat. Ezzel kell kezdened a festést!!! Nagyon vékony rétegben kell felvinni, mert különben niagara vízesés effektes lesz. Megvárod hogy megszáradjon, max 15 perc és erre egyből fújhatod a színt, nem kell átcsiszolni alapozás után.Előtte ajánlott kipróbálni az alapozó és a festék összeférhetőségét valamin.
Remélem segíthettem. -
Meglivorn
aktív tag
Most találtam meg ezt a topicot, itt talán tud valaki segíteni:
Egy médiapc előlapjára tettem plexi lapot. A hátoldalát lefújtam matt feketével, tökéletes, sötét, tükröződő felület lett. Viszont a plexi lap úgy dobja le a festéket, mint a napon leégett kölök háta a bőrt
Szép hártyában le lehet húzni, csak a plexi lap csillogása szűnt meg.
Újrafestettem, és nagyon-nagyon óvatosan ragasztottam a helyére, a sima, lapos előlapra. Úgy tűnt jó lesz, de az elmúlt hónapokban sajna kellett néha piszkálni a gépet, és a kihúz-helyretol műveletek közben, néha sikerült az előlapot is megnyomni. Ettől pedig a plexi ledobta a festéket, és a mélyfekete, tükröződő felületen világos buborékok keletkeztek. Mára elég ronda.
Kérdés röviden: mivel lehetne megfesteni egy sima, átlátszó plexilapot úgy, hogy az meg is maradjon rajta?
Már abban gondolkozom, hogy lecserélem üvegre, de elég bonyolult és drága lenne kivágatni a formát.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Plexi megmunkálásban kéne egy kis help!
Adott egy plexi oldallap, amire egyszerű geometriai alakzatban homályosítani szeretnék.
Az 1000-es dörzspapír szálirányban hagy nyomot, amerre éppen dörzsölöm, de nekem arra lenne szükségem, hogy profi módon karcolás nélkül vigyem végbe a homályosítást.
Gondoltam konkrétan folyadékra ami megmarja a felületet.
Próbáltam nitro higítóval, benzinnel, alkohol bázisú anyaggal, illetve acetonnal.
Még az aceton se hagyott nyomot a próbafelületen.
Mit öntsek rá? Foszforsavat? -
fo_di
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet, ahol nem túl horror áron vállalnak plexi megmunkálást?
Amire szükségem lenne, az egy kb. 6x6 cm-es plexi tömb, monjduk kb. 5mm-es plexiből, aminek a szélső 1-1 cm-ét körben lemarnák 1-2 mm vastagra (dobozba lyukat vágva így alulról be lehetne ragasztani, és nem lóg ki a doboz síkjából), valamint gravírozni kéne bele egy kis mintát.
Mit gondoltok, ez kb. mennyiből jöhet ki?
Köszi -
GNKING
tag
Tudna nekem valaki az XSPC 500 tartályomhoz új alsó részt csinálni, vagy olyan személyt aki ilyennel foglalkozik?
Tody56, k.mamut egyenlőre kilőve.
Az sem baj ha nem oldalra néznek a csatlakozók hanem lefele. -
mario11
tag
válasz
várnarancs #8 üzenetére
várnarancs
(PH! addikt)
Igen nagyon karcolódik-marhára -
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Én most szeretnék venni egy teljes plexi házat,és érdekelne hogy kinek milyen tapasztalat van ezzel kapcsolatban.Mivel nem tul olcsó,ezért érdekelne a véleményetek.
-
trufa12
addikt
tud valaki ful plexi házat olcson? piros ledes ventikel?
-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
3-4db UV-s kék és sötétkék plexit keresek számítógép ház oldallapnak, ha esetleg tud valaki boltot, ahol ilyet kis tételben, méretre vágva beszerezhetek, linkeljen már címet, nem gond, ha drága.
Köszönöm! -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Ha tud valaki olcsón plexit keríteni Debrecenben vagy környéken szóljon. -
sestertius
őstag
Ja.. ez a gyerek február óta nem jelentkezett be...
-
!!Hamster!!
tag
én nagyon szeretnék egy full plexit, de egyszerűen sehol sem találok semmit!!!
nem értem. ha valaki tud vmit, dobjon lécci egy privit. köszi,
-
lucky07
aktív tag
De kár hogy le állt a topic
Minden valószínűséggel jövö héten kapom meg a plexi házamat, -
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit később szeretnék én is Full plexi házat,mert nagyon tetszik.
De egyenlőre azt sem tudom hogy hol vegyek majd anyagot.
Ez egyenlőre még a távoli jövő.
Remélem ismét föl lendül az oldal. -
pitbull93
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni kit tud komplett plexis oldallapot Zalman-Gs-1000-hez???Vagy kitud eladó zalman gs 1000 oldallapot nem muszály plexisnek az se baj ha karcos csak legyen köszi üdv!
-
rvn_10
senior tag
válasz
spidersoft #516 üzenetére
Köszönom. Hasznos volt.
-
spidersoft
senior tag
*Szépen* nem könnyű, de megoldható, ki lehet vágni
Bejelölöd, hogy hova szeretnéd az ablakot, óvatosan fúrsz a sarkokba (kicsit beljebb ugye) lyukat, ahonnan indítani tudod a lemezollót, utólag kiigazítod a széleket reszelővel-gumikalapáccsal... ha rakoncátlankodik a lemezollód, akkor tehetsz fel rá keretet is akár lécből, akár másból.
Plexit millió helyen árulnak, ára a vastagságával nő (és színével, a víztiszta szokik lenni a legolcsóbb). Neked vastag nemigen kellene, olyan 3mm sztem megfelelne, bár ebben nincs tapasztalatom, hogy mi mutat jól a gépház oldalán... ugye ha nincs meg a tábla kellő merevsége, akkor "gyűrődhet" ezzel fénytörést okozva, ha meg vastag, akkor meg randa. No mindegy... saccra vágva olyan 5000Ft/m² táján várd az árát... (ha két 50x50cm-es táblára van szükséged, az összesen ugye ½m², tehát 2500Ft)
Alternatív keresőszavak:
plexi
polimetil metakrilát
pmma...nem keverendő össze az akrilüveggel, ami lényegében polikarbonát (PC), olyan, mint a CD-lemezek anyaga. Mivel "erősebb", nehezebben karcolódó anyag, így ebből készítenek naptetőket, üvegházakat, nagyméretű (több ezer literes, illetve 80cm-1m feletti vízoszlop számára) akváriumokat, mivel ott már akkora nyomása van a víznek, hogy azt a műanyagtól csak jóval vastagabb (és jóval drágább) üveg bírná tartósan. Akrilüvegnél légy figyelemmel, mert vannak cellás (üreges) táblák is, megtévesztően olcsóak (10mm vastag tábla 2-3000Ft/m²), de üregesek belülről, így nem üvegszerűen áltlátszóak, ezeket tipikusan melegházak, télikertek fejmagasság feletti "üvegezésére" használják, mivel a cellák miatt jó a hőszigetelő tulajdonságuk, a fényt jól átengedik, viszont nem törnek úgy, mint az üveg, és lényegesen olcsóbbak nemhogy a biztonsági üvegektől, de még a sima üvegtől is.
Ha jár erre valami modder, akkor várom a számítógéptuning-specifikus tapasztalatokat is, én csak általában írtam, hogy legyen valami válasz itt
-
rvn_10
senior tag
Jár még erre valaki?
-
rvn_10
senior tag
Meg még olyan dolog is hogy hol lehet kapni kb 50x50 centis plexit és milyen árba van?
-
rvn_10
senior tag
Kérdésem az lenne hogy egy ház fém oldalát nehéz átaakítani házilag ugy, hogy a keret maradjona fém de belső rész kb 5-8 cm re a szélektől plexi legyen?
-
spidersoft
senior tag
És amiért írnék: eléggé OFF lesz, de nem találtam neki más élő fórumot...
Mik a tapasztalataitok a CCFL csövekkel? A számítógép modding szerintem "húzóágazat" ezekre a termékekre, így gondoltam ha valahol tudnak róla hogy létezne a következőkben felvázolt kütyü, akkor itt biztosan
Szóval olyan áramkört/vezérlőt keresek, ami képes a hidegkatód csövek fényerejének szabályzására. Olyan volna jó, ami nem a cső feszültségével játszik (mivel így csak elég kis fényerő-tartományban lehet vezérelni a csövet), hanem impulzusmoduláció alapú. A cél: RGB alapú világítás (kék+vörös+zöld CCFL csövekből). LED-del egyszerű lenne, de annak túl kevés a fénye, illetve fajlagosan drága. A mikroprocesszoros vezérlést a szín kikeverésére bízzátok ide, nekem csak a fényerő szabályzó kellene
Előre is köszi!
-
spidersoft
senior tag
Szia!
ABS-t, polisztirolt, polikarbonátot, plexit, efféléket az aromás hígítók, körömlakklemosó, pillanatragasztó meg egy halom más dolog feloldja. Általában a "könnyen ragasztható" műanyagokat bántják ezek az anyagok, a "nem ragaszthatókat" nem bántják (mint pl. a polietilén/propilén, POM, stb). Ezzel már csak annyit tudsz tenni, hogy megvárod, míg *teljesen* kimegy belőle az oldószer (mikor már nem képlékeny, nem tapad és szépen kifehéredik a felülete, bár mikor ezt írtad, azóta már ezen túl van az anyag), és szépen kipolírozod... ha valami forgó koronggal polírozol, akkor figyelni kell arra, hogy egy helyen ne tartsd soká a korongot, mert megolvasztja az anyagot.
-
plexis
csendes tag
msn:
swat.4@freemail.hu
minden ami plexi...
-
plexis
csendes tag
üdv.
plexi házak gyártása egyedi kivitelben.
oldallapok megmunkálása stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest