Új hozzászólás Aktív témák
-
csanee
tag
Hali!
Nna. Lefújtam egy rétegben egy másik kis plexidarabot. Sajna ez is eléggé buborékos lett, meg el van folyva több helyen, pedig vízszintben volt. Szebb, mint az előző próbálkozásom, de nem az igazi. Majd még 1-2 réteget fújok rá, hátha jobb lesz. Remélem kb 16-18 óra száradás elég az első rétegnek
-
csanee
tag
Okés, köszi, én szerintem elkapkodtam kicsit a festést. Kb 15-20 percet vártam az első réteg után.
Ja a Ferm-ben az a jó, hogy adtak hozzá ilyen flexibilis hosszabító vackot. A vágókorongot még csak plexin próbáltam, fémen még nem, de plexit nem jó vágni vele, nem lehet egyenesen vágni. Úgyhogy a plexinél marad a fémfűrész
Hú de sok lett a plexi szó az előbbi 2 mondatomban
-
-
csanee
tag
Csak egy kis darabot fújtam le próbaképpen. Majd este csinálok képeket, de csak webkamerásat tudok, mert nincs digigépem.
Lehet hogy majd kipróbálok egy olyat, amit a bit-tech.net-es linkben szúrtam be.
Most vettem egy Ferm kombieszközt, úgyhogy indul a gravír
Nektek sem ment tegnap délután a Ph? -
csanee
tag
Jaja! Fémfűrész rulz
2mm-esnél még eléggé gyorsan ment, na de a 4mm-esnél...
Próbáltam én is festeni a plexit, csak elfolyt rajta a festék. Mondjuk elég régi volt a festék, lehet, hogy az volt a baj. Jó kis hőálló ezüst volt, csak azt találtam itthon
Lehet, hogy megpróbálom még1x.
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Szia!
Szerintem egy ilyen effekt is elég jól nézne ki:
Bővebben: link
Persze egy egyszerűbb képpel is, mondjuk Quake3, ha játékot akarsz.
Mondjuk ez nem karc, hanem gravír, meg festve is van.
Szerintem a 2ik megoldás jobban nézne ki, főleg ha világítós a tápod.
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Háááát
Én olyan hosszan nem próbáltam. A gyertya fölött eléggé hirtelen kezdett meglágyulni, így nem volt olyan könnyű dolgom. De ha ven esetleg hőlégfúvód, akkor azzal lehet, hogy könnyebb. Csak a fúrásnál kell vigyázni, ha így csinálod, ahogy írtad. Nekem sikerült vagy 2-3 ilyen fület eltörnöm, mondjuk nem is vagyok egy nagy májszter
Szerintem próbálgasd először kisebb darabokon, úgy majd kitapasztalod.
Ja én 2mm-es plexiből csináltam, szerintem az bőven elég.
Lehet, hogy tényleg jobban nézne ki egyben, de majd teszel fel képet, és megtudjuk
Örülök, hogy segíthettem!
Uff -
csanee
tag
Hali!
Én úgy oldottam meg, hogy az alu lapok vannak felcsavarozva a plexire. Az alu lapok belső részére tettem ilyen kis füleket, olyasmit, mint az eredeti felfogatás. A csavarok pont elég hosszúak ahhoz, hogy még megfogják a füleket. Alul és elöl vannak fülek, hátra pedig eléggé kezdetleges módon ( gyertya fölött ) hajlítottam kis 40*80mm-es plexi csíkokat. Nem tudom, hogy ez mennyire látszik, sajna nincs digigépem, a képeket egy haver csinálta még régebben. Így a 2 hátsó rögzítőcsavarnál van ez a 2 derékszögben hajlított plexi csík.
Ha le akarom venni, akkor csak a hátsó 2 csavart kell kicsavarni, meg elcsúsztatni a lapot, mint egy sima oldallapnál.
A plexit és az alut összefogó csavarok meg sima M4-es 5mm hosszú csavarok anyával.
Én Pr@ktikerben vettem plexit, 50*50cm-est, abból csak egy keveset kellett levágni. Én fűrészeltem, de biztos lehet kulturáltabban is méretre szabni
Ha még van kérdésed akkor szívesen válaszolok, meg megpróbálok még fényképet csináltatni valakivel a fülekről.
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Hali!
Van nekem egy jó kis saját gyártású plexi oldallapom:
Érthető okokból nem akartam szétvágni az eredeti oldalát, így csináltam egy full plexi oldalt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2mm-esnél még eléggé gyorsan ment, na de a 4mm-esnél...