Hirdetés
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz tomboy0013 #48499 üzenetére
Ingyen beállítják.
A kitobik is lehetnek b-f fókuszosak, csak ott nincs olyan vékony dof teljesen nyitva hogy feltűnjön.
Kérdés, hogy a két lencsédet, ha referenciához állítják, akkor jók lesznek-e, vagy a vázadra is szükség lesz... -
tomboy0013
veterán
Sziasztok, úgy tűnik van némi back focus a D5600-asomnál 50-es és 35mm-es 1.8-as objektíveknél. Ha élőképen fókuszálok akkor nincs gond. A kit obik jók. Mit lehet ezzel kezdeni? Szervizben tudnak esetleg állítani ezen? És ha igen erre kiterjed a garancia vagy perkálni kell érte?
-
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz randras_83 #48491 üzenetére
Sztem bátran lépd meg a Z6 szettet, rohadt jó lett most a 3.00fw-el, és valóban én is most januárban vettem 1900€-ért ftz és 24-70/4 kitben. Vettem egy tartalék akksit, ha kellene. Próbáltam F üvegekkel, a D850-hez képest nem rosszabb az AF.
rekid: az lehet hogy drágább viszont ahogy a tesztek mutatják, a Z-s üvegek az F-s társaikat úgy kb mindenben felülmúlják és ez a jövő, szóval az F-s üvegeket addig kell elengedni amíg van ára, illetve azokat megtartani még! amiknek nincs Z verziója.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz randras_83 #48491 üzenetére
Ezért írtam én is, hogy az ár miatt akkor inkább a z6. A 70-200-at bánnád szvsz. Abból a z-s verzió irgalmatlan drága.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
randras_83
addikt
én megnyomkodtam tegnap, valóban vagány a LV fókusz, de kb ennyi, illetve az 1/8000 is jól tud jönni, viszont az ár az tényeg az inkább hagyjuk ennyiért kategória. Ezért a pénzért Z6+24-70+FTZ.
Nagyon agyalok, hogy eladom a D-s sorom meg a vázam aztán hajrá.
Sőt lehet megy a 70-200[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
robi1979
aktív tag
Ok, de akkor nem egyszerűbb ezért az árért egy Z6 (kit)+FTZ adapter? Ugyan úgy felmennek rá az F-es obik és F-es obikkal az FTZ állítólag jól is működik. Míg a D780-ra nem mennek fel a Z-s obik. Z6-nál a fókuszrendszer meg adott. Itt a Z8 lesz a hírek szerint igazán ütős, kérdés milyen áron.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz pergabb #48488 üzenetére
Csak a D810 ugye 36Mp míg a D850 meg 46Mp, viszont most hogy ránéztem a dpreview oldalán ISO6400-on ugyanolyan zajos és sokkal rondább a zaj textúrája a D810-nek.
Ez így van az A7R3 és R4 között is, a kisebb felbontású szenzoron kevesebb a zaj, illetve jobb a zajtűrèse.
Ezalól a D500 egy fura kivétel, mert az így is úgy is zajos már ISO 3200-on míg egy hasonló felbontású z6 ISO 6400-on sincs annyi.[ Szerkesztve ]
-
pergabb
senior tag
A d750-ben levo szenzor jobban birja a rangatast, mint ami a d780-ban van. Ez igaz a d500-ra, d7500-ra es minden ujabb szenzorra. Cserebe a magas iso eseten kevesbe zajos, de csuszkakat elkezded b*sztatni, akkor lottek a dolognak. Nem egyeges zaj jelenik meg, ha nem jol elhatarolhato kis feher pottyok. Sony a7 iii is ilyen lett. D850 eseten egeszen elfogadhato, de szerintem a 810-es szenzora jobb kepet adott.
-
rekid
addikt
Az egyetlen igazi ütőkártyája a d780-nak a Z6 fókuszrendszere. Vitathatatlanul más dimenzió. A többi csak papírelőny.
Viszont pont olyan sokkal drágább, hogy az inkább hagyjuk kategória... (pedig számomra pl. a tökéletes gép lenne.)Gyáva népnek nincs hazája!
-
Byk01
őstag
válasz Ed Parker #48480 üzenetére
Azért nem olyan kicsi az a különbség (főleg, ha a videó is nagyobb szerepet játszik).
Ettől függetlenül még tényleg olyan nagy az árkülönbség a két gép között, hogy nem hinném, hogy emiatt kerülnének a D750-ek a használtpiacra.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
válasz anaqer #48481 üzenetére
Én egyszer megégettem magam (egy Tamron 70-300-zal), fókuszhibásan sózta rám a srác (ráadásul PH!-s...) csak a "kis hibát" elfelejtette említeni, ajánlgatta hogy megadja a Kalocsai számát stb., pár hét levelezés után világossá tettem hogy neki is jobb lesz ha visszaállítjuk a vásárlás előtti állapotot mindkettőnk oldalán... de akkor elhatároztam, hogy épp elég volt a használtakkal való szórakozásból (jó, a Nikon 50-et még pont tőled vettem ezután ), az utánajárás meg az idegeskedés nem érte meg a spórolást.
De a rengeteg Nikon cashback (Tamronnak is volt tavaly) meg Black Friday, meg éves rendszeres kedvezmények miatt állítom hogy 20% (lehet hogy 15%)-on belül vagyok azon a forintban számolt határon, mintha kevés expos, kevés garis használt cuccokból, vagy kétes szürkeáruházakból vadásztam volna össze a felszerelésem, ennek megfelelő kockázattal. Ehelyett minden új, kimaxolt magyar garis.
Én már csak akkor veszek valamit használtan, ha türelmetlen vagyok
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz masterful87 #48477 üzenetére
a d750 egy minden szempontból jobb/fejlettebb váz, ha kihasználod vedd azt, ha nem elég a 610.
vikthor:kétlem hogy d780 miatt árulnák a d750-eket, a két váz között nagyon kicsi a különbég, viszont az árrés hatalmas.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vikthor #48478 üzenetére
Január elején 340 környékén ment újonnan a D750. Ha nem sürgős valakinek, érdemes figyelni a bolti akciókat, a negyedévente jelentkező Nikon visszatérítéseket stb.
Most 29-én a 220Voltnak is lesz valami akciója, nem tudom mennyire lesz a szokásosnál komolyabb. Sőt, ma minden készleten lévő Nikon termékre -10% van a D780 bemutató keretében (D750: 368.000)
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
nagyúr
válasz masterful87 #48477 üzenetére
Használtan jutottam hozzá 300ért egy garis 648 expós D750hez, de ahogy láttam kb ilyen áron vannak a D750ek eladóak, mert most sokan adják el a D780 miatt. Lehet kifogni jókat én nem félek attól mert vmi használt.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
masterful87
senior tag
(#48465) rekid: nincs konkrét téma, mindent IS tudnia kell fotózni.
(#48469) Ed Parker: az AF pontok elhelyezkedését én is néztem, ügyesen megoldották a D750-ben a D610-hez képest, de ami még komolyabb az utódban, hogy a középső 9 helyett már 15 pont keresztszenzoros.(#48470) anaqer: én is ezt a technikát preferálom, "szerencsére" nincsenek olyan fényerős obijaim, ahol az élesítés-újrakomponálás technikája meglepetést tudna okozni.
Még egy pont a D750-nek, hogy élőképnél van Exposure Preview, ami azért egész jó dolog.
Nem egyszerű dönteni a két gép között, szinte pont annyival drágább a D750, amennyivel többet is tud. Azért köszönöm, hogy megosztottátok velem a meglátásaitokat.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz masterful87 #48464 üzenetére
A d610-ben az sem szerencsés hogy a 39AF pont középre van pozicionálva, míg ez a D750-nél kicsit szélesebb. [link]
mondjuk egy d5100-hoz képest felüdülés lesz nekem is van még egy, bár én szeretem.[ Szerkesztve ]
-
veterán
2020-ban még szabad újonnan D610-et venni [...]
Nem. Kérdezz valami nehezebbet! ( )
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
csacsi77
senior tag
Egyébként én is 750-et vennék, de a 278 eFt -10% azért már olyan csábító ár, amin elgondolkodik az ember. Ráadásul 3 év hivatalos garival igazán jó ajánlat lenne.
Én használtam mindkettőt, parádés volt mindkettő képminősége, különösen low light szituációkban.
5100 után mindkettő dimenzióugrás élmény lesz majd.Öreg fater megoldja!!!!
-
Viperator
őstag
Én D750-t választanék, D610 régebbi változat (D750 elődje).
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
rekid
addikt
Mit fotózol?
Nyilván felhasználás függő, de én inkább d750-et vennék. Ha használod a livew view-t akkor a kihajtható kijelző nagyon hálás dolog.Gyáva népnek nincs hazája!
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
2020-ban még szabad újonnan D610-et venni, úgy hogy ez lenne az első FF vázam? Most a Mediamarkt-ban 278 ezer, és egy 10%-os törzsvásárlói kártyával lehetne még olcsóbb.
Ha jól néztem a D750-hez képest a következőkben gyengébb:
- építés minősége, részben polikarbonát váz
- lassabb feldolgozó processzor
- szűkebb ISO tartomány
- leheletnyivel lassabb sorozat, gyengébb videós képességek
- nincs beépített Wi-Fi
- nagyobb energiaigény, így kevesebb kép jön ki egy akksiból, nem mintha a 900 fotó kevés lenneA fentieket nem tartom akkora dolognak, de a jobb AF-t és a kihajtható kijelzőt biztosan tudnám valamire használni.
Az, hogy 100 grammal nehezebb a D610 nem izgat, ugyanakkor a 4mm-rel nagyobb markolat még előnyös is lehet.
D5100-at váltana le, adott egy full manual 105/2.8, egy 50/1.8, egy Tamron 70-300 és egy 35/1.8 DX. Ezekkel szerintem egy ideig elbohóckodnék, amíg nem veszek valami rendes FF obit rá.
-
.bTr
tag
Sziasztok!
Z6-hoz jár valamilyen nikon garanciajegy, mint régebben a sorozatszámos vagy elég az amit a Media Markt kiállít jótállási jegyet?
Kaptam egy Nikonos A5 méretű jótállás papírt, amit ők töltöttek ki, illetve obihoz volt a szokásos kis papír a sorozatszámmal, de ennyi.
Mondjuk azt elcseszték, hogy a jótállásra az obi sorozatszámát írták rá csak, hívtam őket azt mondták, ha gonolom írjam mellé a gép sorszámát én... de így is érvényes.
Ugye a sorozatszám sem a számlán sem a kaidási bizonlyaton nem szerepel. -
RP1980
tag
Tisztában vagyok az obi árakkal, tudom, hogy az 50 nem sok. Viszont, ha azt nézzük, hogy pár száz expo után kukázhatod, (vagy autós nyelven szólva gazdasági totálkár) akkor az egyik legdrágább obi.
-
válasz Throme #48450 üzenetére
Egyetértek, igazság szerint most hogy egyre kevesebb időm van a fotózásra, de azt egyre komolyabban veszem, már nincs időm a kompromisszumos ésvagy használt cuccokkal szórakozni, új, garis a D750, és a Tamron 24-70-200 obik is.
De nyilván nekem is megvolt az az időszak, amikor minden lehetséges platformon vadásztam a 20 éves félmanuális szutykokat, mert pártízezerért akartam fényerős zoomot Aztán összeszámoltam hogy mennyi bukó volt ezeknek utánajárni, időt tölteni a mókolással, bosszankodni az elhibázott képeken, kevesebbért továbbadni.. hát köszönöm de azért van az AF meg a VR hogy dolgozzon, azért annyi az új/garis cucc mert időt tud spórolni és kényelmet ad.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Throme #48449 üzenetére
Mesterségesen... erről is lehetne vitatkozni, mert ha a telefonok miatt a kereslet eleve csökken, akkor a haszonkulcson kell ugye mókolni. Semmi nincs ingyen, nekik se.
(BTW totál nem a 35-öt akarom védeni, mert szerintem a minőségi problémák nélkül is egy halál uncsi obi... még vázmotor nélkül is inkább vennék 25k körül egy 50/1.8D-t és manuáloznék vele (mint ahogy tettem), de ez már tényleg személyes preferencia.)
-
Throme
veterán
... na kicsúsztam a szerk. időből...
Én meg pont ebből kiindulva nem veszek használtat . Mondjuk még a garisat meggondolnám, de annak az árában ez az opció is benne van ugye... Amikor 60-ért új, 40-ért használt és még esetleg épphogy garis.... hát... spórolok még egy hónapot nem létkérdés, csak hobbi
-
Throme
veterán
válasz anaqer #48446 üzenetére
Inkább egy mesterségesen túlárazott hobbi
Én az 50k-s obitól is elvárom (persze a gyártó szarik erre), hogy megfelelően működjön, pláne nem egy noname cucc, hanem egy nikon (nikkor) márkájú.Igazából az is jelzés értékű, hogy a sigma 3évet, míg a tamron 5 évet ad gariban, szemben a nikon csóró - kötelezőnek mondható - 1 évvel.... "olcsó" obi, drága obi mindegy.
Ennyit egy yongnuo is kibír biztosan, legalább kevesebbért (azt nem tudom van-e AF ).Ráadásul a 35-ös fix-el volt más probléma is. Az enyém is van, hogy félre fókuszál. Megoldom azzal, hogy több képet csinálok gyengébb fényviszony esetén.
Szarra az 50k is sok szvsz.
Innentől a 35mm fix kikerült az ajánlott obik sorából...
-
válasz Throme #48444 üzenetére
Senki nem mondta hogy lófittyfene összeg, van aki egy hónapban ennyiből él, de csúnya hasonlattal, akinek van pénze majomra, legyen banánra is, illetve ne az utolsó pénzét tolja bele ebbe a hobbiba (se). Ez ilyen.
Amúgy én minden hardveraprós hirdetésnél odaírom, hogy miután kiadtam a kezemből, nem vállalok érte semmilyen garanciát, ha van papírja akkor forgalmazóhoz lehet menni, ha már nem garis akkor bocsi, de ilyen a szerencsejáték. Persze itt kell egy egészséges bizalmat feltételezni amikor azt mondom hogy nálam hibátlan volt, azt elhiggye az ember - de eleve ezért írom oda hogy csak olyanok keressenek akik ezt elfogadják. Mint ahogy én is így állok hozzá ha veszek valamit.
Benne van a bukó a dologban sajnos, használt cuccoknál hatványozottan.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Throme #48444 üzenetére
Na, ma még nem voltam leburzsujgecizve.
Nem azt mondtam, hogy 50k mint összeg az lófasz. Azt mondtam, hogy egy új obiért 50k az kis pénz. Ez egy baszom drága hobbi - szerintem ezzel mindenki képben van, és úgy viszonyít árakat. És még csak nem is feltétlenül 600+ rugós pro üvegekhez hasonlítok - de mondjuk a kicsit is plusszos üvegek nagy része újonnan(!) eléggé 100-150 körül kezdődnek, amihez képest 50... nemtom, érted-e.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
palocgyemant
újonc
Sziasztok !
Adott egy nikon d3300 gép, amit eddig csak fotózásra használtam. Node. Legutóbb úgy hozta a sors, hogy videót kellett fel vennem vele, és ahogy láttam, van benne egy 20 perces limiter.
Meg lehet kerülni, és ha igen hogyan ?
Áldás és köszönöm ! -
.mf
veterán
Most olvasom újra a február közepi Nikon-interjút a Dpr-en:
The firmware update was promised a long time ago - why did it take so long to become available?
To be honest, it was just a question of resources. But after I took over product planning, we are planning to schedule firmware updates more frequently. We don’t want that kind of delay [again] between the announcement of firmware and its availability. We want to do regular scheduled firmware updates to keep the products up to date for a long time.Hurrá! Köszi Fuji, hogy ezt anno annyit nyomtátok, hogy ezt már a nagyok is kénytelenek átvenni. Az irány nagyon tetszik, remélem lesz még pár javításokat és akár extra funkciókat hozó fw-frissítés.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
amadeuxs
tag
válasz RP1980 #48425 üzenetére
Szia,
nekem ugyanúgy kezdte a nyikorgást, majd autofocus lencsebol lett manual focus lencse, focusmotor csere lett a vége a dolognak. akkor kell elkezdeni foglalkozni vele amikor már megakad a motor es nem indul el újra. addig nyikorogjon, én is ugy voltam kb 5 hónapig nyikorgott majd meállt a focus motor, akkor volt cseren.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
.mf
veterán
válasz t72killer #48353 üzenetére
"A z6-ot különösen utálom emiatt, kész pormágnes - minden cserélgetősebb napon pucolni kell."
Sivatagba költöztél vagy csak szokásosan túlspilázod a dolgokat? Az enyém szenzora egyszer sem volt tisztítva a fél év alatt, pedig abban 2 hónap Japán is volt napi használattal és rendszeres obicserével, sunstar miatt néha lövök f16-f22-n is képeket WA/UWA is, mégsem látok még rajta koszt (szemben az A7-tel, az jobban gyűjtötte és azon több makacs folt is van, igaz az kapott is rendesen, azzal sivatagban is voltam)
Modern, kicsi, éles, karakteres: Samyang 45 f1.8 -- kár, hogy Z-re (még?) nincs.
Az meg, hogy mennyire jó, hogy a Z 50 még annál is élesebbebb - nem tök mindegy? Weben hányan nézik teljes méretben? Attól lesz jó egy kép, hogy éles? "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept" (Ansel Adams).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
válasz RP1980 #48428 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, én így jártam KIT objektívemmel is (még D3100-hoz kapott példány), illetve a Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G-vel is (ha jól gondolom, neked is ez van). Annyira hobby szinten űzöm ezt, hogy csak a családot fotózom, mégis kihasalt mindkettő, ugyanavval a hibával. A KIT-hez volt még itthon fókusz motor, a kisebb objektívhez viszont nem, állítólag elég ritka ezekben az ilyen jellegű hiba. Ezek szerint mégsem annyira.
-
-
veterán
válasz RP1980 #48425 üzenetére
Bereccsenőben a fókusz motor(ok). Nekem is ez volt, ne is javíttasd itthon, csak ígérgetik, nem kapnak motort a Nikontól. Gyári szerviz, Csehország, alig két hét, harmincezer.
@doegg: Hát, igen. Csak amikor kiküldöd javítani, ezt még nem tudod, ha meg már kint van, és nem csináltatod meg, akkor a posta ugyanúgy bukó, és még bevizsgálás is van. Nyilván döntés kérdése, hogy megéri-e egy 20-assal drágábban tök újat venni.
[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
válasz jit1120 #48424 üzenetére
Sziasztok!
Nikon dx 35 1.8g-m fókuszáláskor elkezdett nyikorogni. (kb. mint öreganyám kertkapuja) A hangon kívül egyéb rendellenességet nem tapasztaltam. Kérdésem lenne, kell ezzel foglalkozni? lehet ez valami nagyobb baj előjele? Csak mert amennyiben nem, nem nagyon piszkálnám/piszkáltatnám, mert ezzel a hanggal tudok élni.
-
jit1120
csendes tag
Közben látom Nikon D5600 is témán van, nekem az van, az élőképes fotózás kínlódás, videóra nagyon ritkán használom, volt hogy az autófókusz hangja belekerült a felvételbe. Fotóra jó, videóra inkább egy régebbi gépemet Panasonic gf6-ot használok, jobb, mint a Nikon. Sony a5000 is használtam, annak az alap 16-50 objektívével nem vagyok megelégedve, jó, hogy kicsi, meg kétfajta módon is zoomolhatsz, de elég rövid az 50mm, valamint fotózni sem szeretek vele, mert eléggé görbíti a teret, az egyeneseket utólag korrigálni kell. Videóra inkább a 18-105-öt PZ-t használnám (ha lenne). A Sony a5000 30 perc videó leállt a korlát miatt, de ismét elindítva a felvételt 5 perc után túlmelegedett és letiltott. Lehet a a6000-nél már megoldották, de a túlmelegedés megoldásával az a6500-nál dicsekedtek.
A Nikon D5600-nál valóban jó, hogy kb. 900 képet bír, ezért is vettem, de videóban lehet az is jóval kevesebbet, mivel akkor ugyanúgy élőképben a szenzort és az LCD-t használja, mint egy milc.[ Szerkesztve ]
-
jit1120
csendes tag
Sziasztok! Van egy Nikon 18-105-ös objektívem, mostanában a képek bal oldalán életlenséget tapasztalok, a közepe és jobb oldala jó. D5600 a váz. Zoomolás után előfordul, hogy autófókusznál betekintve néha mintha ugrana kicsit a kép, valami szorulhat a fókuszálásnál, vagy kiakadhatott valamelyik lencse? Mi lehet a baj, szervíz, vagy frissítés?
-
csacsi77
senior tag
Persze, kinek mi. Nekem tökre elég volt a Nikon is, de én nagyon keveset videózok. Ha elég a FullHD, akkor a Sony A6000 is jó, ha kell a 4K, akkor a Pana GX80.
Követő fókuszban a Sony jobb, azt mondják, mintha a Panasonic ebben nem jeleskedne. De majd úgyis jön, akinek több tapasztalata van ebben.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
Szerintem a szinte használhatatlan azért erős kifejezés.
Talán a nem a legjobb jobban illik rá.
Én párszor videóztam egy D5500-al illetve D3400-al. AF-P obival nem volt olyan vészes a fókusz sebessége és pontossága. Egy családi eseményt simán lehet vele rögzíteni.Öreg fater megoldja!!!!
-
sandokanaa
csendes tag
válasz Ed Parker #48414 üzenetére
Szerintem vegyétek kézbe mind a kettőt lehetőleg obival együtt, méretre nagyon nem egy kategória! Nekem a Sony nem esett kézre.
Az akku-k: Nikon kb 900 kép, Sony kb 400 kép.
Tudom, mind a kettőhöz jól jön a tartlék akku, de mennyi?
Nekem a D5600 kibírta az egy napot (nem kevés képpel, néhányat visszanézve, belenagyítva).
Ha később obi bővítés jön, akkor is előnyösebb lehet a Nikon. -
Ed Parker
nagyúr
válasz djzolee91 #48411 üzenetére
Itt azért a Nikon oldalról két objektívet írtál míg Sony oldalon csak egyet.
Azt is írtad hogy elsősorban fotózás, így mindenképp a Nikon két obis megoldása jobb lehet a Sony alap zoom-jával szemben.
Ez persze függ attól is hogy mit fotóznátok.
A Nikon valóban gyengébb videóra viszont ha ez csak másodlagos, egy mobillal is tudtok videózni. -
djzolee91
tag
Sziasztok!
Öcsémmel egy Nikon D5600 18-55 VR; 70-300 VR és egy Sony alpha 6100 16-50 között vacillálunk.
Elsősorban fotózásra használnánk a gépet, másodlagosan pedig videózásra (a milc esetében egy Ronin SC támogatásával).
A keret a fényképezőre 250-280k huf közötti.
1. Ti melyiket ajánlanátok e kettő gép közül?
2. Ha van tőlük árban és minőségben optimálisabb, melyik lenne az?Előre is köszönjük!
-
veterán
A 3 év gari a vázakra, céges, ÁFA-s számlás vásárlásokra is érvényes?
Mintha úgy emlékeznék, hogy nem...http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
t72killer
titán
válasz Ed Parker #48404 üzenetére
Az enyém nem 600, hanem 350€ volt novemberben postával. És senki se mondhatja, h ő nem tudta, hónapokon keresztül ennyibe került+a csapból is az folyt, h nikon akció van jan. közepéig. Sigma art 50esre gondoltam először, de a cameralabs teszt után maradtam az akkor olcsóbb z-nél.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz t72killer #48402 üzenetére
Ha azt nézzük ez is drágább az összes tükrösre tervezett 50/xx obiknál.
Ami az árat illeti igaz, a Sony drágább ami egyrészt a Zeiss logó miatt is van, másrészt a méret miatt is, de a különbség 850€ vs 600€ ami szvsz nem a fele,de mindegy is. Ne a dupla cashback-es árakat nézd.
A másik része meg amit p.adam leírt, az hogy valami éles, nem biztos hogy érdekes is, ha neked tetszik az 50/1.8S képe, használd, de csupán mtf ábra szerint összemérni két üveget felesleges, mint egy autóskártyában a Porsche mindent vivő.
Mindkét obi jó és mindkettőnek megvan a maga karaktere, kinek mi tetszik. -
t72killer
titán
válasz Ed Parker #48401 üzenetére
Amikor sony-n gondolkodtam, az az obi volt az etalon - sokkal drágább a tükrösre tervezett tucat egynyócper50-eseknél és sokkal jobb is azoknál. Így ha az új nikkor eléri ezt a minőséget, ráadásul alig több mint feleannyiért (tavaly november-decemberi ár), az szuper. Új rendszerváltóknak sajnos valszleg rossz hír, hogy nem hiszem, h lesz még1x 350€ alatt az üveg.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest