Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
Z6 mellé (is) most adják az adaptert (legalább is itt DE-be). Az adapterrel meg nincs kompromisszum, ugyanúgy működik, mint ha natív obi lenne.
Haver D750-ről vált és minden obitjat kipróbálta már a Z6-on, semmi gond nincs. Sőt, neki csak a 14-24 Nikon obi, a többi 3rd party.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Viperator
őstag
válasz helixP #46496 üzenetére
Ha már van 70-300 obid, nem árt utánanézni Nikon 16-80 DX obi tulajdonságait...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
helixP
nagyúr
Köszi a választ. Hát, igen ez az, hogy egyáltalán egy kérdés-e ez, vagy kettő
18 és 50 (70) között 2,8-con tudnék kevés fénynél is családot fotózni IS (valamennyi hátérmosás is lenne), így nem ruháznék be 35mm-re. Viszont ha ennyit nyernék, akkor bevállalnám cserébe, hogy cserélgetem a 70-300-at és a 18-50-et utazásnál.
De ha azt mondjátok, hogy egy 18-50 Tami, vagy Sigma nem igazán jó arra, amire a 35-öst használnám (2-3 alakos portré, zárt térben, kevesebb fényben), akkor maradok a 18-200 (300) as ötletnél.
Kicsit bonyolult vagyokThrome, köszönöm Neked is!
Viperator: igen, ez egy tökéletes megoldás lenne, már csak az ára fáj[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz helixP #46493 üzenetére
A tami 18-200 VC-re itt már mondtak hideget - meleget. Haverét én kicsit próbálgattam és az ő képeit is néztem, szerintem a kategóriát tekintve jó és ár értékben is korrekt (kicsit lesápadtam, hogy mostanában egy N18-140 obi a 180k-210k sávban mozog... )
Az első N18-300 obiról néztem tesztet régebben és erre is korrekt értékelés érkezett, a frissített, kisebb nem tudom jobb, vagy rosszabb lett-e, de ez se olcsó.Ha szobába kell a fényerős fix, akkor a 35-sel sem leszel teljesen kint a vízből.
Én magam pl többet használom a milces 19mm-es 2.8-as lencsét, pedig olyan óriási különbség nincs látószögben (ekv 38mm vs 52mm), emellett fényerőt veszítek, de még így is.....
Ha portrézol, akkor jó a 35 is és mégiscsak f1.8 (vagy kurva nagy lakásban élsz, ez is megoldás, de akkor jó lenne az 50mm is ).Ahogy a gyerek nőtt, előkerült beltérre is a 18-140, vaku támogatással. Plafonra irányítva bőven jó és végre nem kell átesni semmin lábzoomoláskor. Nem gyúrok a papírvékony dof-ra
Sigmából én csak a 17-70-ről tudok, de ez szerintem nem sokkal jobb egy 18-140-nél, mert ok, hogy f2.8 az eleje de 18-24 tartományban elindul felfelé. Nincs egy egész fényerő különbség se az egyező fókusztávokon ha jól emlékszem, és egy mai vázon az a többlet ISO nem hiszem, hogy fájna.
szvsz minden
-
válasz helixP #46493 üzenetére
Tamron újabbik 18-200-ra írták (itt is) többen, hogy egészen vállalható.
Nem teljesen értem, hogy két külön kérdés akart-e lenni (egyrészt előbb utazózoomot keresel, másrészt ha az 50 is hosszú, akkor akkor minek a 18-70? Ha erről van szó, a Tami/Sigma 17-50 szerintem tökéletesek a 70 alattra, nekem is 70-300 mellett volt Tamronom.
Jó a hasonlat a fókusz hangjára
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
helixP
nagyúr
Sziasztok!
Jöttem egy kis közös agyalásért, ha van kedvetek időtök.
Leharcolt 18-105-öm hangja fókuszálás közben egyre inkább szexelő R2D2-ra emlékeztet, és sokszor téveszti a fókuszt, csere érett.
A kérdés az, hogy mi legyen helyette...?Egyrészt nagyon kényelmes nekem ez a klasszik utazózoom, amikor jövök-megyek várost nézek. A 18-200-asok körében Nikon-Tami-Sigma közül mi az ami jó lesz nekem? Esetleg valamilyen 18-300? A minőség/rugalmasság kompromisszumot meg tudom kötni ebben a témában.
Viszont mostanában úgy érzem, hogy az 50-es 1,8-am néha hosszú, ezért gondolkodtam valamilyen fix 35-ös beszerzésén. Van abban ráció, hogy inkább legyen fix 35 helyett egy 18-70 fényerős (pl.Sigmának van ilyen, ezen kívül akad efféle?), mert 70-300-ig fedve vagyok az AF/P-vel.
Mindez 5300-ra.
Előre is köszönök minden segítséget, véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lazarus911 #46489 üzenetére
A D750 nem csak idézőjelben remek 400-ért megkapod újonnan 3 év garival, 300 alatt használtan.
De a Z6 idén már 170.000-rel lett olcsóbb, gyanús hogy akcióban már most is 500 alá simán benézhet, és ha van türelmed Black Fridayig talán még sokkal olcsóbban is (vagy pl. lesz rá is Nikon visszatérítés).
Az objektív téma már érdekesebb, natív Z objektív nem igazán van a Nikonokon kívül, azok ugye combos árban vannak, ha meg F-es obikat használsz átalakítóval, akkor kb. ugyanott van árban, csak (gondolom az adapter miatt) még kicsit kompromisszumosabb is.
Amúgy D5300-ról váltva úgyis kelleni fognak full frame-t kirajzoló üvegek, gondolom ilyen szempontból mindegy, csak ugye F bajonettre használtan (=olcsón) is van 3rd party natívan.
Nem lettél kisegítve, tudom Én a D750-et választottam a fentiek miatt, de ez egyéni (konzervatív) preferencia, biztos vagyok benne, hogy a következő gépvázam nekem is tükör nélküli lesz.
Majd remélhetőleg jön valaki akinek már van valós tapasztalata a Z-ken, én is kíváncsi lennék így pár hónap után, ki mit gondol róla.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
oszy
veterán
Láttam mostanában akcióban, hogy az adapter ajándékba adták hozzá. Én a D610 leváltásán gondolkodom. Bár nem tudom megérné-e.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Viperator
őstag
Ha Z6 kell, adaptert kell venni hozzá régi lencsék miatt (ha megtartod őket.... vagy lecseréled Z lencsékre, ami nem olcsó mulatság.)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Lehet buta kérdés, lehet nem..
Most egy nikon d5300-as fényképezőm van. Arra döntésre jutottam, hogy szeretnék full-frame-re váltnai.
Többen ajánlottak a nikon d750-et, mert egy "remek fényképezőgép".Viszont 5 éves technológia... Azon gondolkodom, hogy érdemes-e beleölni a pénzt, vagy várjak amíg a z6 olcsóbb lesz?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Gamboll
csendes tag
Sziasztok!
A Tokina 50-135f2. ATX-PRO SD DX optikával van valakinek tapasztalata?
Érdemes beruházni rá?
Élessegre, rajzolatra, AF sebességre milyen? -
speedyrg
tag
Sziasztok. Canon ttl vaku , használható gond nélkül Nikon vázon ? Természetesen manuál módban értendő, nyilván a ttl nem fog menni , de a plusz érintkezők nem okoznak galibát ? Előre is köszönöm a segítséget
speedyr
-
430 volt Digitcamnél akcióban, és -50 lejön még a Tamron visszatérítésben. Szóval azért nyom valamennyit a latba hogy szolid 70-nel olcsóbb a Tamron a Sigmánál. Főleg ugye hogy abszolút hobbi a dolog, tehát csak a pénzt viszi, és nem hozza
Az lesz amit Viperator írt, be kell mennem valahova kipróbálni aztán majd döntök. Amúgy ez is olyan, hogy előbb ugye linkeltem egy tesztet ahol pofaleszakadósan veri a mezőnyt a Sigma, azóta keresgéltem, és találtam olyat is, ahol meg a Tamron képei sikerültek jobban... szóval ja, csak annak a reviewnak hiszek amit én
hamisítokcsinálok."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Viperator
őstag
Szia, nem vagyok budapesti. Egyébként van olyan üzlet Budapesten, ahol éppen tartják a raktáron...
Üdv: Szabolcs
-
válasz Viperator #46478 üzenetére
Igen, pont te javasoltad pár oldallal korábban is, ott linkeltem egy cikket, hogy képtelen vagyok elhinni, hogy a Tamron ne lenne pariban legalább a Sigmával, és biztos a tesztelők hülyék A valóság (legalábbis egyik fele, mivel a Sigmát még nem próbáltam, hogy tényleg annyival jobb-e) úgy néz ki, rámcáfolt. Sz*r ügy, szerencsére azért van a 14 napos elállás (bár kicsit inkorrektnek tartom, hogy ilyen probléma miatt vigyem vissza, de előre meg nem nagyon volt időm, hogy a munkaidőmmel kényelmetlenül egybeeső nyitvatartású boltokban nyomogassam az objektíveket). Persze most megbosszulja magát, mert muszáj leszek elmenni valahova egy Sigmát kipróbálni, és az is idő lesz ha visszaviszem a Tamront...
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
-
Na, megjött a Tamron 70-200 G2. Bár már más is megírta, 200-on sajnos tényleg elég gyenge nyitva, fáj is a szívem (lásd még: ennyiért??? ), azért alapvetően vad egy objektív a hosszával, tömegével, építési minőségével, a stabilizátorral... intenzív 14 nap következik, az biztos, mert az első benyomás alapján még az is lehet hogy ebből gyűjtés lesz egy Nikonra. Ugyanitt influencerkedésre jelentkezem, ha valaki megdob az összes 70-200-zal, akkor szívesen összevetem őket
szerk: francba, megelőztek
"Which Telephoto Lens is Best For the Money: Tamron 70 - 200 G2 (jóvanna, lehet hogy marad )
Which Telephoto Lens Is The Best Regardless of Cost: Nikkor 70 - 200 VR FL"
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Köszi a gyors válaszokat.
Egy objektíven a szemmel látható karcokon túl milyen használatból eredő "elhasználódás" fordulhat elő?
Mire kell figyelni, ha esetleg egy ilyen (használt) obit vennék?
Tudom-e ellenőrizni váz híján?
Vázzal miként tudom ellenőrizni (ha mondjuk az eladó elhozza)?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Viperator
őstag
válasz Mosqu!to #46472 üzenetére
Nikon 10,5 /2.8 képmintái tetszik? Használtan 110-130ezer körül szokott lenni, éppen van egy a jófog*son...
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Testvéremnek van egy D40-es váza, amihez említette, hogy szeretne egy halszem objektívet. Nemsokára születésnapja lesz, így gondoltam meglepem, viszont ez a terep nekem elég ismeretlen. A keret max 100-120e Ft.
Van ebben az ársávban esetleg megfelelő objektív?
Ez az objektív egy későbbi vázcsere esetén is kompatibilis lesz a modernebb vázakkal?
Tudtok esetleg boltot ajánlani, vagy aktuális bestbuyt, esetleg a nyári uborkaszezonban (már ha a fotózásnál az) lehet valahol számítani ilyen jellegű leértékelésre (szeptember elejére kell)?
Érdemes esetleg külföldről rendelni?Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
Roachy
senior tag
válasz excalibur36 #46463 üzenetére
Ok, de én akkor sem értem a gyújtótávot. Nem inkább egy fényerős nagylátó kéne neked? DX vázon ha ezzel mész közel, akkor csak kutya részleteket fogsz tudni fotózni, nem lesz benne az egész állat, főleg nem ugrálás közben. Vagy pont ez a cél?
-
helixP
nagyúr
válasz excalibur36 #46467 üzenetére
D7200-n nem kéne, hogy 1600 ISO-nál több jelentősen rontsa a képet, szerintem.
-
Viperator
őstag
válasz excalibur36 #46467 üzenetére
Miért kell túl közel menni hozzá? Annyira szűk a hely? Zárt hely? Telével kicsivel hátrébb mész és jobb képet tudsz vele készíteni...
-
veterán
válasz excalibur36 #46465 üzenetére
Jó, hát azt senki nem szeretetből emeli...
De viccet félre - itt mennyi volt neked a túl sok?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
válasz excalibur36 #46463 üzenetére
"olyan fényviszonyok között mennek amikor az f4 már elvérzik a nagy záridők miatt"
És mindig ennyire fos fények vannak, hogy plusz 1 stopot már nem tudsz ISO-ból (meg posztból) megoldani...?
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz Roachy #46462 üzenetére
Azért kellene egy ilyen átfogású optika, mert vanbak olyan helyzetek amikor közel kell, akarok menni hozzájuk, illetve ezek a szituációk olyan fényviszonyok között mennek amikor az f4 már elvérzik a nagy záridők miatt... eredetileg a Nikon 20-35f2.8- at néztem ki erre a célra.
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Roachy
senior tag
válasz excalibur36 #46453 üzenetére
A kutyafotózáshoz nem éppen ez a legjobb lencse szerintem. Nagylátónak nem eléggé tág. De még így túl közel kell menni, hogy rendesen érvényesüljön a bokeh 2.8-on. Szerintem nem egy ideális gyújtótáv erre DX-en. Bár biztosan van elképzelésed miért pont erre van szükség, főleg hogy már van egy 24-120 is. Gyorsnak szerintem elég gyors az af, viszont teljesen nyitva taknyolódik a szélek felé. Csak a közepe élesebb. Bár a croppos vázad ezen jelentősen segít.
-
Roachy
senior tag
válasz Gulyopapa #46456 üzenetére
Annyival egyáltalán nem jobb mint amennyivel drágább. Azt kell eldönteni, hogy tetszik e neked a sigma artok képe, főleg a bokeh és szükséged van e a nagyobb fényerőre és mindez megéri e neked a 4x-es árat.
Az 50 1.8g is kitűnő obi és tökéletesen passzol a nagy felbontáshoz is. Pont úgy mint a 85-ös. -
Viperator
őstag
válasz Gulyopapa #46456 üzenetére
Mind a kettő jó, viszont az Art jobb. Ilyen kaliberű váz Art-ot érdemel meg (pár profi Art-ot használ /ismeretségi körömből/, gondolom Ropi fórumtárs is). Dxomark teszt, nem kötelező elfogadni. Nagyfelbontású a váz és az Art jobban tudja kirajzolni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Milyen sportot akarsz fotózni nagylátó/normállal? Mármint gondolod, hogy még tökig nyitva is ki tud futni a fókuszsíkból...? Ez nekem valahogy nem adja ki.
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok,
D800-hoz gondolkodom 50mm fixen. A kérdés az az hogy megéri e az árát a Sigma 1.4 Art, vagy 50 1.8G? -
Viperator
őstag
Nem tudom, hogy annak mi az ára.. régi és FF-s obi.
MIért nem jó a Sigma 18-35/1.8 Art? (ha már kb ilyen tartományt keresel) Van 145ezerért eladó, csak nem tudom, hogy garis-e még. Nekem is az van és nagyon meg vagyok elégedve.
Mi történt a Sigma 17-70-es obiddal?
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
A Nikon 20-35f2.8D milyen élességre, rajzolatra, főleg 2.8-on
egy D7200-as vázon használva?
Az AF kellően gyors ahhoz, hogy akár sportot is lehessen vele fotózni?
A segítséget előre is köszönöm!Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
vrbst
tag
Az AF-P objektívek az AF-S objektívek utódai. Valóban csak a viszonylag friss vázakkal kompatibilisek ráadásul teljeskörűen csak a legújabbakkal (VR-t nem lehet kikapcsolni sok vázon).
Az AF-P és az AF-S objektívek beépített motorral rendelkeznek, azaz olyankor nem a váz fókuszmotorja állít élességet. Ez utóbbi csak az AF és az AF-D jelű obiknál használatos.
Dióhéjban...
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Belefutottam egy témakörbe amiről eddig tök más élt a fejemben.
Adott egy D7000 és szeretett volna egyik barátom venni rá egy AF-P DX NIKKOR 70-300 mm f/4.5-6.3G ED VR objektívet.
Utólag kiderült, hogy nem működik az AF, mert nem kompatibilis csak D7100-tól felfelé.Nem tudtam, hogy az AF-P visszafelé régebbi gépekkel nem kompatibilis. Illetve ha így is van, akkor is azt hittem hogy a vázban található AF motor meghajtja az objektívet.
Hogy lehet ez, valaki rendbe rakná a fejembe ezt a dolgot?
Köszi
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Digitcamnél ma éjfélig egész korrekt Tamron obi akciók vannak, ha nézzük a szentháromság akciót is, akkor erősen best buy.
-
Roachy
senior tag
-
speedyrg
tag
Sziasztok. Néztem az indexen egy használt d750-et. Annyi gondom lenne vele hogy kinti vásárlás , már gari nincs , illetve benne van a Nikon visszahívási akciójában. A hazai szervíz foglalkozik vele ilyenkor ?
Előre is köszönöm a segítséget.speedyr
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Miops Smart termékről lenne szó... használtatok már ilyen készüléket? Ha igen, lenne pár kérdésem:
- Miops Smart készülék bármelyik fényképezőgéppel kompatibilis, igaz? Csak kábelt kell venni külön géptípustól függően, igaz?
- láttam a neten, hogy hogyan működik, de valami nem tiszta számomra. Igaz, hogy manuálisan kell beállítani előre az élességet (fókuszt, téma síkját) és a Miops csak bekapcsolja az exponálást, igaz? (azaz nem tud fókuszálni és élesíteni a Miops...)
Előre is köszönöm a választ!
-
speedyrg
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Még egy kérdésem lenne. 20 és 35 mm között milyen fix üveget ajánlanátok ami nem horror áru de jó képminőséggel bír ? Előre is köszönöm.
speedyr
-
speedyrg
tag
A Nikon 24-120 képe vállalható , vagy inkább nézzek egy 24-70 2,8-at ? A leírásotok alapján inkább natív vagy tamron , mint sem sigma ha jól értem.
speedyr
-
válasz Throme #46433 üzenetére
Hát, nekem pedig nagyon bejött a Tamron 17-50 nem stabis változata De azt hiszem volt valahol neten egy teszt, kihozta hogy a Tamron és a Sigma közül most meg nem mondom melyiknek jobb a képe 17-en, a másiknak meg 50-en, és aszerint válasszon, kinek mi a fontos Kis google után megvan, az irodában mindent blokkol a proxy úgyhogy nem tudom megnézni.
-
Roachy
senior tag
válasz gaben22 #46430 üzenetére
Akkor megy félre ha kalibrálni kell. Ha pontos akkor nem megy félre. Viszont az tény, ha pontatlan, akkor minél nagyobb a rekesz annál hamarabb/jobban előjön a hiba a szűk dof miatt. A natív üvegek többnyire pontosak, ritkábban kell őket kalibrálni. Nikonon a Sigma a legparásabb.
-
Viperator
őstag
válasz bakosgabor57 #46429 üzenetére
+1! Én is azt használom mai napig! Ha kevés, ott a Sigma 50-100/1.8, volt nekem ilyenem és kiváló. Lecseréltem 70-200-asra.
-
gaben22
senior tag
-
bakosgabor57
őstag
válasz excalibur36 #46424 üzenetére
Nekem Sigma 18-35 f/1.8- am van, jelenleg ez a legjobb alap zoom. Kicsit kevés az átfogása, kinek mennyi az elég.
-
válasz speedyrg #46425 üzenetére
Kényelmes, gyors, szuper fókuszú gép (nyilván üvegtől is függ). Natív obikról nem tudok nyilatkozni mert Tamronokkal használom De nagyon penge.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz excalibur36 #46424 üzenetére
Passz, ahhoz nem volt még szerencsém.
-
speedyrg
tag
Tisztelet csoporttagok !
Egy Nikon d750 vásárlásán agyalok. Hosszas keresgélés után úgy érzem hogy ár érték arányban talán a legjobb választás lenne. Gondolom vannak itt páran akik ilyen vázat használtok. A kérdésem igazából az lenne hogy mennyire megbízható a váz illetve az autofókusz rendszere. Azt tudom hogy anno volt gond a szenzor koszolódással illetve egyéb becsillanás gondok is mintha lettek volna vele, de ha jól rémlik ezt már orvosolták azóta. Kevesebb fény mellett is megbízható az AF , illetve a kalibrálás natív üvegekkel mennyire szükséges. Sűrűn kell újra kalibráltatni ?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.speedyr
-
veterán
válasz bakosgabor57 #46421 üzenetére
Pedig ahogy a teszt is mutatja, elég faja 3rd party alternatívái vannak... de ha csak Nikon jöhet szóba, az nyilván más.
-
bakosgabor57
őstag
válasz anaqer #46418 üzenetére
Azt hiszem rosszul fogalmaztam, a Nikon DX Zoom- ok között az első...
-
oszy
veterán
Ezt a SnapBrige alkalmazást D610-el is lehet használni ha van benne WU-1b? Ettől az apptól van jobb egyébként?
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
veterán
válasz bakosgabor57 #46417 üzenetére
Szerk: csere relevánsabb DxO linkre.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bakosgabor57 #46415 üzenetére
Ha azt veszed, hogy amikor ez kijött,
agybomlasztó 4MP* volt az aduász...*helyesen: 12MP, mert a D2X-szel jött kb. egyszerre**
Mindegy, azért az se fog tündökölni egy 24MP-s szenzoron.**broki bácsinál el van cseszve a dátum. (Mondjuk csak magamat okolhatom, hogy elhittem. )
[ Szerkesztve ]
-
bakosgabor57
őstag
válasz excalibur36 #46414 üzenetére
Nekem is volt ilyen obim 7200- on, és pont az a véleményem, mint neked. Nem tudom mi kerül rajta újonnan 500+ ezerbe.Anno használtan vettem 150k- ért, annyiért is adtam el.
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Pár napja volt alkalmam kipróbálni a sokak által méltatott 17-55f2.8 optikát.
Miután feltettem a D7200-as vázra és lőttem vele pár képet, hát hogy is mondjam... valahogy elmaradt az a HŰHA BAMEG...
Szinte sehol sem éles, sőt kifejezetten lágy a rajzolata.
Van valakinek tapasztalata ezzel az optikával?
Mindenki áradozik róla, de én nem vagyok elájulva tőle, vagy csak én fogtam ki egy rossz példányt?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
StLui
veterán
válasz Viperator #46412 üzenetére
Nem lehet, ha wifi megy automatikusan lekapcsolja BT-t, abban nem vagyok biztos, mert már késő volt, de ahogy vége lett a wifi kapcsolatnak mintha kiírta volna, hogy visszakapcsolja a BT-t
szerk: rosszul emlékeztem, ki volt most kapcsolva, nem kapcsolta vissza[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Wifi-vel sikerült egy másik leírás alapján (kifejezetten a snapbridge leírásban nincs szó erről ( 3 pötty rész főleg) Blutooth-ról ebben sincs szó, még nem is látom, értem mire van benne a blutooth
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
megpróbáltam levideózni, hátha valakinek van türelme
-
StLui
veterán
Sajnos nem sikerül, nem is értem, hogy kéne blutooth-on keresztül csatlakozni. Már kikapcsoltam a telefonon az NFC-t is, akkor sem csatlakozik. Ha bekapcsolom az NFC-t akkor eljutok odáig, hogy néha a Snapbridge kiírja, hogy talált camerát, csatlakozzon-e, igen, utána kiírja, hogy camera not found, ha nfc ki van kapcsolva a telefonon, akkor ennyi sem történik
-
veterán
válasz Kiskopika #46401 üzenetére
Javítsatok ki, de eddigi tapasztalataim szerint nincs. A NEF-be ágyazott előnézeten az látszik (ezt látod in-body playbacken és a Nikon saját Capture NX cuccain is), de onnantól kezdve, hogy beimportálod (mondjuk) Lightroomba, a piszkálatlan képet kapod.
-
Kiskopika
senior tag
A picture controll beallitas hatassal van a raw kepekre? Vags csak a jpg-re huzza ra a beallitasokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest