-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz VivienR #49298 üzenetére
"Jelenelg azzal is megelégednék ha végre megkapná a D850 a CF Express támogatást... '
Elvileg év végén jön fw frissítés, amiben benne lesz (meg a D5-re és a D500-ra is)"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
VivienR
tag
válasz topikk #49291 üzenetére
Amit gyakorlatilag eddig is tudott a Z7 és a D850-is, számomra a Z7 II egyetlen ponton hoz lényegi változást: USB-PD. Így már nem elhanyagolhato súlyt lehet spórolni egy Z szériával, főleg ha valaki jó hosszú timelapse-eket akar készíteni, feltétele hogy hozzá meg kell szabadulni az F-es obiktól is.
Jelenelg azzal is megelégednék ha végre megkapná a D850 a CF Express támogatást... -
oszy
veterán
válasz Winnie The P #49296 üzenetére
Ha van erre lehetőség, akkor a legjobb ha elviszed a cuccod és kipróbálod.
Ha előbb szánod el magad vaku vásárlásra...
Rollei 56 + dual trigger[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Winnie The P
őstag
Hmmm, most voltam a MM-ban, volt egy Dörr 4.5-es, hát ahogy néztem lehet neccesen férne el benne a cucc. Kérdeztem is egy eladót (tudom, neki minden eladó), hogy szerinte a felsorolt cuccok elférnek-e benne, azt mondta szerinte igen. Vakunak egy Yungnou yn 568 ex III-at néztem ki. Azért köszi.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
oszy
veterán
válasz Winnie The P #49294 üzenetére
A Dörr jobb/nagyobb szerintem.
-
Winnie The P
őstag
Hali! Nem találtam megfelelő topikot, ezért itt kérdezem meg. Van egy d5600-am, két objektív, és később egy vaku. Melyik táska volna a megfelelőbb 1: Hama Rexton 170 vagy Dörr Action Black No. 4.5? Köszi
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
topikk
senior tag
Most jött ki a z7 ii, az pont tájképre van belőve a 64-es alap ISO -val és a várhatóan kiemelkedő dinamikai tartománnyal + magas felbontású szenzorral. Nekem az kellene tájképre, ha Nikon, de akár a teljes kínálatból is. És 10%+-al olcsóbb, mint a Z7 megjelenéskor.
[ Szerkesztve ]
-
-
.bTr
tag
válasz total90 #49286 üzenetére
Akkor vettem meg, amikor kijött az Animal Eye - AF.
Azzal is és az utána lévő FW-vel is ugyan ezt tapasztaltam.
A fókusz biztos jó volt, mert ha az egypontos fókuszt használtam, tökéletesen rá tudtam fókuszálni arra, amire szerettem volna.
Nem mondom, hogy nem sikerült tökéletes képet lőni eye-af-el, de a képek nagyobb részénél azt tapasztaltam, hogy nem talált.
Lehet user error volt, ez is benne van a pakliban. De ugye az internet népe is jelezte ezt a gondot. -
rekid
addikt
válasz tvamos #49284 üzenetére
Mondjuk épp a múltkor néztem össze a z6-ot a d750-nel. A szenzor esetében az 1FÉ előny pont nem indokolja a cserét. Azért az elkeserítő, hogy ennyi év alatt ennyit sikerült dinamikatartományban fejlődni, úgy hogy a Nikon a szenzorát illetően élmezőnyös. (Persze a szolgáltatások, fókusz rendszer más tészta, de egy tájképfotósnál pont semmi előny.)
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
tvamos
nagyúr
Itt bla-blaznak valamit az AF-rol... nem? Persze, azt nem irhatjak, hogy szar helyre ment a fokusz, most meg mar nagyjabol jo lett... hat nem tudom. Jo is, hogy nincs ennyi penzem. Milyen duhos lennek, ha rossz.
(#49283) rekid
Kemeny a verseny, nehez valasztani...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
rekid
addikt
Na ezt már érdemes megfontolni.
-
.bTr
tag
válasz Mirman #49276 üzenetére
Én is izgatottan várom. Ha a Z9 pletykák igazak, akkor remélhetőleg itt is lesz rendes subject tracking és eye af...
Agyaltam is sokat, hogy várjak-e rá a megvétellel, de arra jutottam, hogy mire idér és várhatóan az ára is 1MFt közeli lesz... és jó zoom obi szintén milliós tétel, mivel még szegényes a paletta és nincs jó alternatíva.
Z6 mint váz jobban tetszett, mint a sony... de jelenleg nem tudom összerakni azt amit szerettem volna értelmes áron.
Kell 1, de inkább 2 év még szerintem mire lesz elég obi és remélhetőleg Tamron és Sigma is kap lehetőséget a Z piacon.
Canon R6 is nagyon tetszett, de szintén zenész. -
-
.bTr
tag
Nekem volt Z6 és adapter is.
Az adapterrel az a baj a véleményem szerint, hogy beteszel a rendszerbe egy "lassítót" úgymond. A Z objektívek vannak igazán a gép fókuszteljesítményéhez tervezve.
Persze lehet, hogy a csúcs F bajonettes objektív is tudhatja azt a sebességet, de én azt vettem észre, hogy natív üveggel teljesen más volt a követés is.
Én pont emiatt váltottam másra, ahol sokkal több választási lehetőség van objektívből és ha kell, akkor később majd a gépet frissítem hozzá.
Azt is meg kell nézni, hogy az adapter kompatibilis-e a kiválasztott másik fél által gyártott obival. De az újabb, drágább Tamron obik működnek, de lehet szoftverfrissítés szükséges.Persze ha nem sport fotózol, akkor tökéletes kombináció. De ez csak szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Visszatért a Nikon Z6 vs. Z5 téma nálam.
Olvastam és kérdezősködtem. Sokan azt mondják/írják, hogy az FTZ adapter úgymond el lehet felejteni. Ha ez tényleg így van, akkor egy pár évre biztosan leteszek erről a vonalról, mert objektíveket nem olyan régen vettem. A 70-200 G2-t újonnan.
Köszönöm előre is ha segítetek.
-
Winnie The P
őstag
válasz sandokanaa #49269 üzenetére
Ránézek köszi szépen.
-
sandokanaa
csendes tag
válasz Winnie The P #49268 üzenetére
Próbáld ki a Nikon Wireless Mobile Utility-t is.
-
Winnie The P
őstag
válasz Winnie The P #49267 üzenetére
Azt hiszem megtaláltam a SnapBridge-ben kikapcsoltam. Hálás vagyok a segítségedért!
-
Winnie The P
őstag
válasz sandokanaa #49264 üzenetére
SnapBridge van a telefonon, gépről azzal töltöm le. Nekem az fontos volna, hogy a képeket szinte azonnal a telefonra tudjam tölteni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Winnie The P #49259 üzenetére
Bocs, hogy nem a kérdésedre reagálok, de a képen nekem a legszembeötlőbb a háttér sávosodása, vagy inkább maze effect?
-
sandokanaa
csendes tag
válasz Winnie The P #49262 üzenetére
Ilyet a SnapBridge illeszt be a képbe.
Abban kapcsold ki vagy más módszerrel töltsd le a képet.[ Szerkesztve ]
-
sandokanaa
csendes tag
válasz sandokanaa #49261 üzenetére
Akkor ugyanitt a Megjegyzés.
Mivel töltöd le a képet?
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz sandokanaa #49261 üzenetére
Ki van kapcsolva.
-
sandokanaa
csendes tag
válasz Winnie The P #49259 üzenetére
Nézd meg a Beállítások -> Beállítás menü -> Szerzői jogi információ -> Szerzői adatok csatolása legyen kikapcsolva.
-
Winnie The P
őstag
válasz sandokanaa #49258 üzenetére
-
sandokanaa
csendes tag
válasz Winnie The P #49257 üzenetére
Tegyél be egy képet, ahol ez van.
-
Winnie The P
őstag
[Erre] valaki? A menüt már több alkalommal áttnéztem, de sajnos nem találtam semmit. Próbáltam a neten, illetve használati útmutatóban is. Köszönöm szépen!
-
Winnie The P
őstag
-
rekid
addikt
válasz Winnie The P #49253 üzenetére
17-50
(#49254): Kapcsold ki a menüben.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Hali! Lenne egy kérdésem, mégpedig az elkészült képek jobb alsó sarkában láthatóak különböző információk (géptípus, rekeszérték, stb.) namost én azt szeretném, hogy ne legyen a képeken ilyen indormáció. Hogy és mit kell beállítanom a gépen Nikon D5600? Köszönöm!
-
Winnie The P
őstag
Szia! Esetleg egy ilyen is jó lehet: Sigma 18-50mm f2.8-4.5 DC OS HSM? Vagy legyen inkább a 17-50? Köszi!
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Nikon D3200 gépem van, és szeretnék pár videofelvételt készíteni családi eseményekről.
Vennék hozzá valamilyen külső mikrofont, és itt következne a kérdésem. Ez a gép monoban rögzíti a hangot. Ha sztereo mikrofont veszek hozzá semmi probléma nem lesz? Pl használtan Rode stereo videomic pro, vagy újként Rode videomic rycote? Van jelentősége, hogy az egyik puska alakú, a másik kvázi gömbszerű?
Köszönöm szépen a segítséget! -
Winnie The P
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ. A tárolás fényképezőgép táskában van, azt meg rakhatom bármilyen helyzetbe. Alapból a gép obival lefele van benne.
-
veterán
Szerintem inkább az nem mindegy, milyen pózban tárolod sokáig. Én objektívvel együtt tartom a gépet, de mindig a talpán, abból csak nem lesz baj.
[ Szerkesztve ]
-
Peczek
aktív tag
válasz Winnie The P #49246 üzenetére
Itt a fórumban azt írják, hogy külön-külön kellene tárolni. Biztos van aki így tesz, de én az elmúlt 15 évben, mióta DSLR-m van, soha nem szereltem szét külön külön, mindig valamelyik obi rajta szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
.bTr
tag
válasz Winnie The P #49246 üzenetére
Szerintem inkább csak előnye van, főleg akkor, ha 1 objektívet használsz rendszeresen.
Nem kopik a bajonett, por sem megy bele és tüzelésre kész...
Az akku kivételét szokták ajánlani, de én ennek sem látom gyakorlati hasznát. -
Winnie The P
őstag
Üdv! Van-e annak hátránya ha a gépvázon rajta hagyom az objektívet és úgy tárolom?
-
rekid
addikt
válasz Winnie The P #49243 üzenetére
E mellé pedig a 17-50 f2.8. Jobb kombináció nem nagyon lesz ebben az árkatagóriában.
-
Throme
veterán
válasz Peczek #49239 üzenetére
Nézd meg annak a sigma 17-70-nek a különböző fókusztávokhoz passzoló rekesz (f) értékét, és hasonlítsd össze a 18-140-ével. Kb fél fényerő van köztük, amit a mai szenzorok - szerintem - kibekkelnek...
Inkább 17-50 végig f2.8, na ott már érezhetőbb a különbség (... egészen 50mm-ig, ahol vége a dalnak sigma esetében )
-
Winnie The P
őstag
Találtam egy D5600 vázat 110.000-ért 2022.08.15-ig garanciával 3039 expóval.
-
PuMbA
titán
válasz Winnie The P #49240 üzenetére
"plusz néznék még hozzá egy 18-55"
Minek, ha van 18-140?
-
Winnie The P
őstag
Köszi nektek!
Találtam egy helyen D5600+18-140 kit-et, plusz néznék még hozzá egy 18-55. A wifi kellene bele.[ Szerkesztve ]
-
Peczek
aktív tag
válasz Acula M.D. #49238 üzenetére
Szerintem egy templomban nem fő szempont, hogy halk legyen a gép. Ha tele van a templom, eleget mocorognak a népek, hogy legyen olyan alapzaj, hogy a kattogást (alig) hallani. Egy templom elég nagy általában, elveszik a hang. Felállnak, térdelnek, énekelnek. Egy mise közel sem egy színházi előadás, ahol lehet, hogy időnként teljes csönd van. Hogy a fotós jön-megy, az sokkal zavaróbb, de az a fotózással jár.
A D5600 váz önmagában 200 e, lencse nélkül. a 18-140 egy elég sötét üveg beltérre. Bár legalább VR van benne. Szerintem a lencse fontosabb, mint a váz. Vázból akár a 3000-es sorozat is elég lehet. Üvegnek jó lenne a Sigma 17-70 2.8-4, bár az újonnan önmagában majdnem annyi, mint a keret.
[ Szerkesztve ]
-
Acula M.D.
tag
válasz Winnie The P #49237 üzenetére
Én inkább olyan gépben gondolkodnék amin van opcionális elektromos zár. Az egyházi eseményen hálásak lesznek érte hogy továbbra sem csattogsz közbe a dolgoknak.
-
Winnie The P
őstag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg egy Panasonic Lumix bridge gépet (FZ82) használok és szeretném egy kicsit komolyabb gépre cserélni. Fotózás terén elég sokat fotózok egyházi eseményeket (elsőáldozás, húsvét, éjféli mise, stb.) ezek közül van szabadtéri és templomon belüli esemény is. Ezek mellett családi programok, kirándulások alkalmával szoktam fotózni. Kinéztem egy Nikon D5600-at 18-140 vr kit-el. Nem tudom mennyire lehet ez számomra jó választás? Ami fontos lenne, hogy legyen wifi benne. Vagy esetleg volna valami jobb ajánlat közel hasonló árban (max. 210000. ft-ig)?
Köszönöm szépen!Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
veterán
-
Roachy
senior tag
Ne higgy annak a cikknek. Semmi köze az Adobe rgb-nek ahhoz, hogy milyen szoftverrel dolgozod fel. Csak annyi, hogy az Adobe fejlesztette ki.
Ez egy nagyobb színtér mint az srgb jóval több szín megjelenítésére képes. Erre beállítani a fényképezőgépet, csak akkor érdemes, ha a monitorod is képes az Adobe rgb színtér megjelenítésére. Ha nem akkor jobban jársz ha srgb-ben hagyod.
A printhez meg úgy van köze, hogy azért fejlesztették, hogy az rgb színeket használó monitorokon is képes legyen olyan színeket produkálni, mint amilyen a nyomat lesz. Éppen ez az oka annak is, hogy ha a monitorod nem tudja, akkor inkább ne használd. Mert ha srgb színtérben dolgozol Adobe rgb képekkel, akkor a színek elcsúszhatnak és ha nyomtatásra kerül a sor, akkor csak nézel, hogy miért kett tök más az eredmény mint a monitorodon. -
oszy
veterán
-
marci06p
csendes tag
Szia!
En annno 2 éve vettem a d7500 vázamhoz 2db jupio akkut a hozzátartozó töltővel volt csomagolva. Black friday akcióban jött olyan 17-20 ezer körül.
Eddig maximálisan meg vagyok velük elégedve. A kezdeti használatkor nem töltődött maxra, csak 75% körülire, illetve 280 expó-t bírt. Azt írták az oldalon, hogy néhany merülés és töltést követően beáll az aksik kapacitása, ez tényleg így lett, most 5-600 expo után cserélem, akkor olyan 15% körül szokott lenni. De, ha gondolod nézek majd egy pontosabbat valamikor.
Nem bántam meg.
Ezt használom tartaléknak:https://jupio-akku.hu/termek/nikon_en-el15_1700mah_utangyartott_fenykepezogep_akkumulator_es_usb_dual_charger_kit_a_jupiotol.html
-
rekid
addikt
válasz randras_83 #49226 üzenetére
Akkor egy 600-as telét is vegyél mert ezekkel a mütyürökkel nem tűnsz komoly fotósnak és így nem fognak jönni a csajok.
-
veterán
Passz, én sem látok különösebb különbséget, de azért kérdeztem, hátha csak rosszul nézem.
Megint más, aztán nem kérdezek többet egy darabig: eredeti EL15 akkut kicsit sokallom, van biztonságos, olcsóbb alternatíva? Itthon Dörr / JUPIO-t látok jellemzően, Amazonon Patona-t. Mind kábé fele a gyári akkunak. Megéri a rizikót? Mintha valaki itt szívott volna már korábban aftermarket akkukkal.
-
PuMbA
titán
Nem tudom, szerintem nincs hátránya. Ha sRGB-s JPEG lesz a kimenet, akkor bármelyik képfeldolgozó átkonvertálja és teljesen jól fog megjelenni bárhol a kép A cikk is elég homályosan fogalmaz sok helyen, szóval nem igazán fogadom el az állításait. A szöveg háromnegyede csak rizsa. Ha JPG-t is lőssz a géppel RAW mellett, akkor természetesen sRGB kell.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
veterán
Elvileg több figyelmet követel vele az utómunka nem Adobe termékek használata esetén, ráadásul a webes technológia sRGB-t preferál a kezdetektől (valahol olyat is olvastam, hogy egyes böngészőkben fakóbban jelennek meg az Adobe RGB színtérben kidolgozott képek, fájlormátumtól függetlenül), ezért inkább printhez ajánlják a használatát.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz randras_83 #49198 üzenetére
Melyik Fuji vázad van?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
oszy
veterán
válasz randras_83 #49211 üzenetére
Nekem Tamron 24-70 f2.8 van és Tamron 70-200 f2.8 G2
-
veterán
Baszdki, igazatok van, én kevertem! Emlékeztem rá, hogy van valami extra a D3500 javára, ami aggasztott a váltás előtt, de nem a BSI volt, hanem:
"Another difference between these two cameras is that Nikon D3500's sensor lacks anti-alias (Low-Pass) filter. Removing anti-alias filter increases the sharpness and level of detail but at the same time, it increases the chance of moire occurring in certain scenes." (CameraDecision)
Ezt benéztem, elnézést a téves infóért!
Roachy: köszönöm a felvilágosítást, akkor ezért nem láttam érdemben javulást bekapcsolt / kikapcsolt opciók mellett RAW képeknél... Eddig kvázi egál az auto ISO használók / nem használók aránya, de nekem is kényelmesnek tűnik alapesetben. A gondom az volt vele, hogy két darab egymás után ellőtt képet, amit látszólag ugyanonnan készítettem, teljesen más ISO beállításokkal készített el, és ez visszaköszönt a végeredményen is. Így kissé kiszámíthatatlan, hogy mire hogyan reagál majd, ami (nekem) zavaró.
Ha már itt tartunk: RAW esetén AdobeRGB vagy sRGB? Az elméleti előnyökkel és hátrányokkal tisztában vagyok, de ezek tükrében is megérné váltani Adobe variánsra a nagyobb színpaletta okán? Mindig RAW-ban tolom, így a JPG >> web kompatibilitás nem érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
A vázban beállított képjavító effektek csak és kizárólag a jpg képekre van hatással. Ha rawba fotózol akkor teljesen mindegy mit állítasz be, az csak a preview képen fog látszani.
Az auto iso kimondottan hasznos, én szeretem használni. Persze vannak esetek amikor ki kell kapcsolni. -
wms
senior tag
Sehol nem írják, hogy BSI CMOS érzékelő van a D3500-ban.
-
veterán
válasz randras_83 #49210 üzenetére
Köszi az infót Neked is! Azt, hogy sima szenzor van a 3500-ban, nem tudom, mire értetted pontosan, de BSI kivitelű, az biztos. Jó fényviszonyok között, általános képminőségben szerintem nem járnak messze egymástól, kivéve részletességben, de az tényleg más liga. Félhomályban meg egyértelmű nyilván az FX előnye, de ez nem is volt kérdéses. Összességében nem bántam meg a váltást, de b*zi nehéz a vas, szerintem megtartom a 3500-at futkorászós-túrázós gépnek emiatt.
@Throme: sajnos az áruk is tükrözi a különbséget!
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
randras_83
addikt
Mondjuk egy belépő szintű Nikon vaz es egy felprofi váz esetén azért mas a helyzet. Emlékeim szerint a 3500 sima CMOS szenzor azt simán mindenben agyonveri a D750 ben lévő szenzor.
AutoISO-t leginkább kényelmes pillanataimban használtam anno, vagy amikor a helyzet megkívánta es "nem volt idő" állítgatni ", ellenben jol működött a cucc. A többi képjavító ki volt kapcsolva.
https://www.flickr.com/randras83/
-
Throme
veterán
Ezért (is) jók a milcek (kivéve Z50), mert már a fix obid is stabilizált...
Függetlenül a fényerőtől jól jön gyengébb fényviszonyoknál.
Vagy éppen nem kell a nagyon vékony dof, akkor rekeszelhetsz, és a stabi megfogja azt a záridő növekedésből eredő - esetleges - bemozdulást -
rekid
addikt
Attól függ van e VR az obiban vagy nincs. Ha nincs akkor reciprok szabály felé állítsd picit. Ha van akkor mehet alá is de az kézfüggő mennyire. Ha meg lusta vagy akkor állíts egy 1/200-at és ha kimaxoltad az ISO felső értéket úgy is a záridőt fogja lentebb tolni. (Olyankor pirossal mutatja a záridőt a kép adatainál.)
Persze ennek az ára a zajosabb kép.Gyáva népnek nincs hazája!
-
veterán
Köszi a választ Neked is! Jó, hogy mondod a záridőt, valami sliderre emlékszem, ahol lehetett állítani, hogy mennyire legyen agresszív az auto ISO mód, ott én is behúztam, hogy próbáljon rövidebb záridőt tartani. Nekem a fix, VR nélküli objektívvel néha az 1/120-at se sikerül kitartani kézből.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
veterán
válasz Vikthor #49202 üzenetére
Köszi az infót, nekem most beltérben a 200, kültérben a 100 jött be fix 50-nel. Elvileg a D750 menüben van olyan, hogy maximális ISO, amit használhat auto módban. Nincs előttem a gép, de határozottan emlékszem rá, hogy a kijelző szerint tartotta is a beállított értéket.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz randras_83 #49195 üzenetére
Egyébként ez már nekem is eszembe jutott. Csak akkor az objektíveket is cserélnem kellene. Sok péz.
Ráadásul egy ismerősöm esküvőfotókat csinál vele és nem gondolom azt, hogy "de szaaaaaaar nem full frame"!
-
nagyúr
Ha kényelmes vagyok nagyon adott helyzetben akkor auto iso, de nem az igazi, mert a végeredmény nem az lesz kb soha amit én akarok, mert vagy túllövi a kretént. Úgy lenne jó az auto iso, ha tudnál adni neki egy tresholdot ami fölé nem megy... nekem nem sikerült ezt eddig. Marad a manual iso, úgyis a legtöbbször iso100 jó egy fényerős obival, ok nyilván nem egy szénbányában ahol áramszünet van.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
veterán
válasz randras_83 #49199 üzenetére
Kíváncsi lennék, milyen szenzort raktak bele, mert most D3500 >> D750 viszonylatban (előbbi ugye APS-C / BSI) én nagyon úgy látom, hogy a BSI önmagában nem csodafegyver, legalábbis összegészében nálam kevesebb lett a zaj, dacára a régebbi szenzornak. Tartottam pedig tőle, hogy a végén majd csalódni fogok, mert nem kompenzálja majd az érzékelő mérete az újabb fejlesztéseket, és bizonyos tekintetben visszalépés lesz, de nem.
Más. D750-en auto ISO-t, vagy full manuál ISO-t használtok, használtatok? Nem tudom eldönteni, melyikkel járok jobban, néha kényelmesebb az auto, de néha meg olyat húz a képbe, hogy elveszíti az egész kompozíció az értelmét. A másik kérdésem, hogy a vázba épített javító algoritmusok (zajszűrés hosszú expónál, zajszűrés magas ISO-nál, torzítás csökkentés, vignettálás csökkentés, D-lighting) közül ajánlott valamelyik, vagy inkább szoftveres utómunka?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!