-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
Azért esküvő és rendezvényfotózásnál az sem mindegy, milyen a fénymérésed és az autofókuszod, márpedig az egy kategóriával jobb a D750-ben, mint a D610-ben. Plusz a dönthető kijelző is jól tud jönni.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
veterán
Tudtommal a két gépben azonos a szenzor, csak a körítés jobb a D750-nél, így én arról szerintem nem váltanék. De javítsatok ki, ha tévedek. Szó mi szó, én nagyon megszerettem rövid idő alatt is a D750-et, beltérben rohadtul más liga, mint az előd D3500 volt, de azt meg azért szeretem, mert könnyű. Ha erről váltanék, szerintem akkor sem MILC-re szavaznék, hanem D780-ra. MILC-et venni szerintem akkor éri meg, ha valaki masszív technokrata, vagy ha napi szinten pénzért fotóz, és nem mindegy a súly. Azért az objektív árakat nézve az még a FF mezőnyre is rátesz.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Igen jól látod! Én is úgy gondolom, hogy nincs ezzel baj.
A Z6-ot drágának tartom. Írtam már itt a Z5-ről is, de arról letettem. Hiába az SD kártya foglalat.
Bár ha most megveszem a D750-et és mondjuk fél év múlva eladom, akkor talán nem buknék sokat, mert nagyjából jó áron venném. 70.000 expo van benne.[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
rekid
addikt
Ha csak nem valami 4/3-os rendszert akarsz venni, nagyjából ki is húzhatod ezt az előnyt a milcek mellől.
Ahogy látom akkor inkább a tech "vezérhangya" indult el mint sem tényleges az igény. (Mindenkivel megesik...nincs ezzel semmi baj ha ez okoz örömet és nem kenyérre kell akkor inkább erre költs mint játékgépre.. Ha meg lúd akkor legyen kövér )Gyáva népnek nincs hazája!
-
VivienR
tag
Mondjuk az SDK-s megoldás se tökéletes, legalábbis abban a formában nem amit gondoltam, de majd ha megint lesz rá időm akkor előveszem megint. Vannak limitációi ennek is... pl szerettem volna az elektronikus intervall fotózást futtatni, miközben hozzá vagyok csatlakozva kódból, de azt pl nem engedi. Kíváncsi lennék hogy a Z7 II pl hogy reagálna ilyenre, hisz van egy második Expeed processzora is...
-
Ba cy lus
addikt
válasz randras_83 #49385 üzenetére
Ha minden igaz, 60 000+ expo van benne. Amennyiben a minap a 220volt oldaláról lekerülő D5300-ról van szó.
-
randras_83
addikt
válasz Throme #49366 üzenetére
Nem biztos, nekem anno egy éven belül cserélték a D5300on a gumit gariban, ne kérdezd mitől nyúlt meg egy zsír új vázon, természetesen gariba.
@tvamos: emlékeim szerint a snapbridge nem támogatja a D750-t, régebben tuti nem. Én ezért szívtam néha a wmu val, bár legtöbbször csak egy jpg kellett gyorsan telefonra, arra megfelet
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
tvamos
nagyúr
válasz randras_83 #49360 üzenetére
Nézd! Most is mozgolódnak. Nem gyorsan..
De azért valami történik."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Szürkeimportos Nikon vázak mindegyikében gyárilag van magyar nyelv? Vagy a Nikon is azt csinálja mint a Sony, hogy csak az adott régióba szánt vázaiba teszi a megfelelő nyelvet? -
Fuvaros
senior tag
olyan létezhet, hogy mindkét aksit (az újabb utángyártott) berakom pár órára a töltőbe és alíg bírja a fotózást? (üresen mérve az aksit 7.63V és 8.24V-t mutat a műszer)
Végül is ha töltőre teszem, mennyi idő után kell kb átváltania a villogásnak rendes világítássá a töltőn?Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Fuvaros
senior tag
Sziasztok, Nikon D3200 kb 5 éves gép akkumulátora hány évíg bírja? Pl ha ritkán van használva a gép? köszi a segítséget
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Lac-coo
őstag
Hello !
Nikon 50 mm 1,8G kb mennyivel marad el a 85mm1,8G elessegetol , 5,6 -os rekeszen ?
I love latte-avokado !
-
oszy
veterán
Kolléga rendelt egy Sony Alpha 7 III -at 50mm f1,8 és 28mm f2 szettet. 1 hétig tartott eljutnia odáig, hogy eladjon minden Nikon cuccot. D750 váz és egy rakat obi.
-
tvamos
nagyúr
Én úgy olvastam, hogy mostmár a Snapbridge van, azt fejlesztik es ez már mindent IS tud.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Throme
veterán
válasz randras_83 #49365 üzenetére
Ezt már a csehek végzik ha jól gondolom...
Mondjuk használhatták rendesen, ha jön lefelé a gumi...
Utoljára talán D90-nél jöttek ezzel a fórumra...
No meg a 18-105 zoom gyűrű gumi... anno. -
randras_83
addikt
-
Levente109
újonc
Árban kb. mennyiért cserélnék a Nikonnál?
Tisztelettel, Levente
-
randras_83
addikt
válasz Levente109 #49362 üzenetére
Vagy elviszed pl a nikonba hogy csere vagy veszel eBay ről es megcsinálod magadnak
https://www.flickr.com/randras83/
-
Levente109
újonc
Sziasztok!
Mai nap vettem egy használt Nikon D5300-at és a gumi borítása kezd lejönni. Mit tudnék vele kezdeni?
Köszi előre is mindenkinek!Tisztelettel, Levente
-
veterán
Ilyen téren illene felébrendie a Nikonnak. Nem azt várom, hogy egy kvázi 4 éves gépet támogassanak (bár nem lenne rossz és földtől elrugaszkodott gondolat), hanem hogy legyen valami app legalább az újabb szériákhoz, ami nem egy középiskolás házi beadandójára emlékeztet.
-
randras_83
addikt
Sajnos a nikon wmu egy nagy rakas sz@r kb korlátozottan lehet használni alap dolgokra amugy kuka. Inkább jó kábel és tethering.
Amúgy most hogy váltottam Fujira meglepett az ő appjuk na az használható btn kapcsolódik automatikusan kapcsol wifit, geotaggel, ha van új fw szól es frissít is ha szeretném.https://www.flickr.com/randras83/
-
veterán
válasz acsati #49358 üzenetére
D750-hez elvileg ez van, de D3500 mellett kipróbáltam a másikat is, az is egy hulladék. Egyébként a gyenge wlan nálam is jelentkezett, tulajdonképp három méterről már dobta a jelet, azonos szobán belül. Az mondjuk tény, hogy itt van bőven zavarás 2.4-en, így kérdéses, hogy az utólagos wireless eszközök mennyire mennének stabilan. A kábel meg elég macerásnak tűnik. De a legszebb, hogy fókusz ellenőrzésre a wmu mindenképp alkalmatlan, mert ha át is tölti a képet, a legjobb minőség megadása mellett is homályosak a részletek, így ez ugrott. Maximum az expo ellenőrzése oldható meg vele, mert a WB meg a másodlagos kijelző minősége miatt nem lehet irányadó.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ez igaz.... (WMU) En is szivok vele. A te kameradat nem tamogatja a SnapBridge?
Ismerosom ezt hasznalja. Sajnos az en kameramat ez sem tamogatja, kiprobalni nem volt modomban.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
válasz VivienR #49354 üzenetére
Mondjuk amíg a gyári wmu ekkora határ nagy f*s, simán lehet létjogosultsága a profik számára, mi amatőrök meg majd veszünk, ha ránk szakad a bank. A wmu-t próbáltam az előbb, de például ha rányitsz egy képre, a háttérben már hiába fotózol tovább a géppel, nem tölti le a képeket. Szerintem annyit kellene ennek is tudnia, hogy kvázi második infó kijelzőként azonnal mutassa az utolsó készített képet, és ennyi. Ennek viszont on-the-fly mennie kellene, de nem.
Oszy: plusz exponálásra,, beállításokra is jó.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Ez a routeres megoldás arra jó csak, hogy lásd az elkészült képeket azonnal ugye?
-
VivienR
tag
Ugh... Hát a Theater tools árait elnézve... Sosem értettem ezt a nagy felárat gyakorlatilag sima USB kábel és jelerősítős USB hosszabbító. Gondolom a wifis megoldásaik is hasonlóak.
Q DSLR dashboard-tól nem vagyok elragadtatva... Pl USB-n keresztül semmit sem tudott kezdeni a D850-el.... Hamarabb hozzácsatlakoztam a Nikon D850-as SDK-val.
[ Szerkesztve ]
-
acsati
aktív tag
válasz r.levente75 #49348 üzenetére
A gyári wmu-t.
Csak tényleg az volt elsőre is fura, hogy ha tényleg a telefon közvetlen a gép mellett van, akkor sem maximális a jelerősség. Lehet ezt valahogy tesztelni esetleg?Közben találkoztam a Camranger nevű komolynak tűnő vezérlővel. Ennek nincs valami egyszerűbb, olcsóbb alternatívája?
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
-
veterán
válasz Winnie The P #49349 üzenetére
Nincs, csak D750 meg fölötte (plusz D500) van.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Winnie The P
őstag
Hali! Nikon D5600-nál már csak a kész képnél lehet hisztogramot nézni, vagy van arra lehetőség "élőben" is? Kerestem de nem találtam róla semmit, legalábbis magyarul.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
acsati
aktív tag
válasz sandokanaa #49346 üzenetére
Kint a szabadban is próbáltam, ahol más wifi jel biztosan nem volt.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Nikon D7200. Wifi kapcsolattal telefonról szerettem volna fotózni vele, de nagyon gyenge wifi jelet adott, szinte a gép mellett kellett lennem a telefonnal. Közvetlen közelről sem mutatja teljesen a jelerősséget.
Ezt lehet valahogy fokozni, erősíteni? -
HunNuke
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok valami okot, hogy a Sony XQD Expresscard adapter miért nem működik például egy ilyen "USB Adapter auf Expresscard (34/54mm) #e626" típusú kártyaolvasóval?
https://www.ebay.de/itm/USB-Adapter-auf-Expresscard-34-54mm-e626-/280735165309Létezik valamilyen Expresscard szabványkülönbség?
Kell neki a plusz 5V áram?Köszönöm szépen ha netán tudtok valamilyen magyarázatot erre.
-
dabgergo
őstag
Kisebb alternatívája van a yongnuo yn560 iv vakunak?
Ezt használom az rf-603-as kioldóval és tökéletes csak sokszor túl nagy és fölöslegesen erős. Van kisebb méretű és hasonlóan olcsó alternatívája? -
BoscoD55
tag
Sziasztok,
csak részben lesz Nikonos a kérdés, de esetleg tudtok mondani olyan YT csatornát/csatornákat, ahol kimondottan Nikon rendszerekkel dolgoznak? Leginkább Steve Perry és Morten Hilmer csatornáját szoktam nézni, de azokra csak a nyálam csorgatom. Szóval, nem baj, ha valami földhöz ragadtabb az illető. Szeretném fokozatosan, de egyre mélyebben beleásni magam a természetfotózásba.
Köszi!
-
veterán
válasz Winnie The P #49335 üzenetére
Nem tudom, ez hogyan lehet, mert EL15A esetében majdnem másfélszer annyiba kerül a gyári.
-
-
NandorHUN
addikt
válasz Winnie The P #49335 üzenetére
Az mondjuk egy kicsit sok szerintem
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Winnie The P
őstag
válasz NandorHUN #49333 üzenetére
Az az érdekes, hogy a Jupio 1 db. 18990. ft + szállítás (3 év gari), eredeti 18990 ft. (Ed. + szállítás) 1 év gari.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
NandorHUN
addikt
válasz Winnie The P #49326 üzenetére
Ár értékben az utángyártottak sokkal jobbak szoktak lenni.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Throme
veterán
D5k, és d7100 vázakhoz anno ebay-ről rendeltem akksit. Ott az eladó megbízhatóságát néztem. A hologramos matricátol kezdve a hátlapi címkéig mind olyan , mint a gyári. Már nem is tudom melyik melyik. Szerintem az is megeshet Kínában, hogy egy éjszakai műszakot ráhúznak a feketepiacra .
A D5k-hoz az egyik behalt (nem kifolyt, hanem egyszerűen 3 kép után lemerült, töltést követően), de annyira olcsó volt, hogy vettem másikat és még úgy értem el kb az eredeti árának felét ...
Egyikkel sincs semmi bajom azóta se.M43 rendszerhez meg jupio lett véve tartalékba. Picit nehezebben megy be az akksi aknába, vázon belül, és talán picit jobban melegszik, viszont minimálisan erősebb a gyárinál.
Van rá gari is, de van olcsóbb ebay-en (nem jupio természetesen)Szerintem nem jársz rosszul az utángyártottal sem.
-
rekid
addikt
Az utánagyártottak jellemzően kevesebbet tudnak valamivel mint a gyáriak, de ahogy előttem írták abból is érdemes márkásabbat venni. (Senkinek nincs szüksége egy a markolatba belefolyt akksira.)
Gyáva népnek nincs hazája!
-
veterán
Ahogy olvasgattam, a JUPIO alá nem érdemes menni. Én is azt tervezem beszerezni, de kikapcsolt rádiós funkciókkal kábé már nem is kell.
-
Winnie The P
őstag
Gyári vs utángyártott? Ha utángyártott akkor abból is melyiket lenne érdemesebb megvenni? Vagy ebay (találtam eredetinek) írtat?
-
rekid
addikt
válasz Winnie The P #49324 üzenetére
Ez megesik. No para nekem 3 van.. Olyan ez mint a flash, sohasem elég.
-
Winnie The P
őstag
-
Winnie The P
őstag
Pff nem tudom, mióta megvettem most volt az első olyan alkalom ahol többet fotóztam. Annyit vettem észre, hogy a bluetooth be volt rajta kapcsolva (gondolom az is merítette). Most minden olyan vezeték nélküli dolgot lekapcsoltam róla.
-
rekid
addikt
válasz Winnie The P #49319 üzenetére
Ahhoz azért még sokat bír, hogy tök gatya legyen. Ha nem SnapBridge-dzselsz csak keresőből fotózol, úgy mennyit bír?
-
Winnie The P
őstag
Keresőt használtam. Azon gondolkoztam még, hogy mivel a gépet használtan vettem de még garanciás, mi van ha az eladó kicserélte az akksit egy régebbire?
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz Winnie The P #49305 üzenetére
Az, hogy automata módban van e vagy sem tök mindegy.
Az sokkal inkább számít hogy live viewban (hátsó kijelző) komponálsz vagy keresőben. (Az előző eléggé zabálja az akksit.) Az összes vezeték nélkül funkció szintén zabálja az akksit.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Roachy
senior tag
Akkor nem érted amit írtam.
Attól, hogy maga a kártya sokkal gyorsabb, a gépem nem lesz az. Maximum sorozatlövésnél nyerek pár kockát, de az sem olyan mérvadó, mert ritkán használom, és ha használom is még ritkábban jutok el addig, hogy beteljen a buffer.
A méret sem izgat, mert nekem nem kell 128-nál nagyobb, az pont jó.
Tehát nekem az egyetlen nyomós érv amiért váltanék CF expressre, ha sokkal olcsóbb lenne. De nem az. Lehet egyszer majd az lesz, de most még nagyon messze van tőle. Ezért nem annyira izgat, hogy mikor kap új fw-t, amivel már menni fog.[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz Roachy #49303 üzenetére
Sikeresen kiválasztottad azt a méretkategóriát, amiben igazad van (bár ott is csak annyiban, hogy az elérhető kártyák árait nézed, miközben a specifikációkat nem). Ha 256-ost néznél, az xqd labdába sem rúg, mert nincs (szigorúan árukeresős kereséssel, ha már azt hoztad). 64 GB-nál az xqd sebességét hozó kártya olcsóbb, az meg, ami egy árban van az xqd-vel 3x olyan gyors (az Extreme Pro SD kártya is drágább, mint a Class 4-es)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
oszy
veterán
válasz Winnie The P #49313 üzenetére
Szerintem semennyire. Kopogtass garancia ügyben ahol kell!
-
Winnie The P
őstag
válasz Ba cy lus #49312 üzenetére
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire befolyásolja az akksi teljesítményét az, hogy egy Sigma 17-50 f2.8 volt rajta automata módban.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Winnie The P #49311 üzenetére
Akksi elvileg garanciális még (ha 24 hónappal számolunk), szerintem ennyi használat mellett nem egészséges a teljesítménye, megérne egy misét.
-
Ba cy lus
addikt
Olyan, mintha nem is cmos lenne benne, hanem ccd, durva. Amúgy mennyi az exposzám?
-
Roachy
senior tag
válasz VivienR #49307 üzenetére
Külfödi oldalakon még az is lehet találnék olyat, ahol olcsóbb a CFE mint az XQD. De nálunk eléggé nagy (még) a különbség.
De amúgy is miért cseréljem le az xqd-t cfexpressre, ha drágább és a gépem sem kap szárnyakat tőle?
Ha sokkal olcsóbb volna, vagy mondjuk 11fps lenne miatta az megint más, de erről egyáltalán nincs szó.
És márkán belül maradva még kint is jóval drágább a CFE.
Perpill, konkrétan semmilyen komolyabb előnnyel nem jár a CF express, szóval én egyelőre nem dőlök a kardomba, hogy még nincs hozzá új fw... -
Winnie The P
őstag
válasz fireman123 #49306 üzenetére
Ok, mert találtam 5.000-6.000 ft. körülit is meg jóval 10.000 ft. fölött is.
-
VivienR
tag
válasz Roachy #49303 üzenetére
Nincs nagy ár differencia:
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07HFR54FL/?coliid=I3QQHVDJKCSHJL&colid=37O2V1LUJ0S9U&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_ithttps://www.amazon.de/-/en/ProGrade-Digital-256GB-CFexpress-Memory/dp/B0863981FZ/ref=sr_1_2?crid=2IJIUZEZHECOR&dchild=1&keywords=cf+express+typ+b+256+gb&qid=1603043796&quartzVehicle=138-360&replacementKeywords=cf+typ+b+256+gb&sprefix=cf+express%2Caps%2C189&sr=8-2
Továbbá, mennyi ideje is volt a lejtőn lennie az XQD kártyának? -
fireman123
őstag
D5300-hoz 4 éve használok utángyártottat (is), szinte annyit tud mint a gyári, de emlékeim szerint csak kb. 1/4-ébe került szállítással együtt (USA-ból)
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Hali! D5600-hoz utángyártott aksi ajánlott? Ha igen valaki segítene abban hogy melyik az? Az létezik hogy egy 1 éves múlt (2019. augusztus hónapban) vásárolt géppel kb. 200 képet lehet csinálni (automata) módban? Majd ebből 163 marad amelyet a snapbridge programmal telefonra küldök, és az akksi már pirossan villog!
-
Roachy
senior tag
válasz Roachy #49302 üzenetére
Hupsz rossz volt a link, szóval még egyszer:
Tényleg olcsóbb lenne? -
Roachy
senior tag
-
VivienR
tag
Gyorsabbnak nem lesz gyorsabb, viszont jóval bőségesebb a kártya kínálat és már lényegében most olcsóbb, mint az XQD
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...