- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
No, én sem tudtam ellenállni a cash backnek szóval több hónap agyalás töprengés és a világ összes fórumának végigolvasása után beneveztem egy d750-re.
(#45045) flash- :
Itt kb az összes prakel könyv fenn van meg miden más is..
(Persze angolul)
-
flash-
veterán
válasz
fireman123 #45042 üzenetére
nagyon szépen köszönöm ezt kerestem
klassz gyűjtemény!bár ez sajna nincs benne(csak a régebbi változat):
[link]
ez már az LR6 hoz készült, azért az alapok mondjuk ugyanazok nyilvánaztán vadászom még az: David Präkel "Expozíció (A fotográfia alapjai)", Világosítás,
"Gyenes Zsolt
Fotóművészeti stílusok"meg a Joe Mcnally könyveket
apd el a pillanatot ,Tervezz a fénnyel,A Nagy Villanás könyveket
esetleg a Vakuskönyv fotósoknak - Hogyan szeress bele a vakudba és készíts vele olyan képet, amiért eredetileg megvetted-t
viszont én is tudok adni, nekem ez van meg még :
A digitális fotós könyv - Best of - Scott Kelby - DN, -
kutymorg
tag
Sziasztok! Esetleg nincs valakinek felesleges, érvényes kedvezménye edigitalba vagy MM-be?
Előre is köszönöm! -
i-sti
senior tag
válasz
fireman123 #45042 üzenetére
Lehet én vagyok a béna, de ezt hogyan lehet egy fájlban letölteni? pl zipben?
-
flash-
veterán
néha keringett itt egy fotós könyv gyüjtemény
valakinek esetleg megvan az alábbi?
"Baráth Gábor:Adobe Photoshop Lightroom fotózáshoz - Adobe Photoshop Ligtroom 6 és CC alapján"
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45037 üzenetére
#marcitp köszönöm!
Azért is írtam meg ide, hogy ha valaki belefut ilyenbe (magyarul, ha néz egy 100%-os nagyítást a képen, és bemozdultnak tűnik), akkor ez lehet az egyik oka.
Mást egyelőre nem tapasztaltam, mármint kifogásolni valót, egy kis szösszenet csak: a D500 első - azaz blende állító tárcsája - valahogy jobban kijjebb van, ezen épp csak a recék állnak ki a burkolat alól. Mivel még nagyon passzentos minden, kicsit nehezebb tekergetni. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45035 üzenetére
Az user errornak számít, ha ez van gyárilag beállítva?
Igazából nyerset lövök, de a kijelzőn a jpg jelenik meg így. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45030 üzenetére
Tapasztalat: amiről elmélkedtünk, az nem bemozdulás volt, hanem a jpg zajcsökkentés magas iso-n.
Ahogy ezt alacsony vagy ki értékre vettem, más világ lett.
Nagyon érdekes ez a váz, olyan nagyon új, szinte ropog, a tárcsák is keményebben járnak. -
Sanyesz.
őstag
Mennyire jó választás most egy D7200 kit 18-300 obival?
Most 473-30, azaz 443k. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45028 üzenetére
Töltőn van az akksi.
De nagyon szép! -
törölt tag
válasz
randras_83 #45019 üzenetére
Hát, megvettem..
Első körben kapott egy 50mm 1.8G-t, a későbbiekben majd jöhet az objektívpark bővítése.
Köszi a segítséget! -
i-sti
senior tag
Ezt az akksit vagy az eladót ismeri valaki?
[Akku für Nikon EN-EL15b | 65134 | 2040mAh]
Mi a különbség az EL15(a) és b között?
Illetve tud valaki jó akksit ami bevált?
-
randras_83
addikt
válasz
#53366784 #45017 üzenetére
szerintem sincs, de ha meg tartasz tőle, akkor megveszed a vázat (most úgyis olcsó) fogsz egy valamit amit fotóznál, felrakot állványra a gépet f/1.8 1/320 aztán ennek megelelően bevilágítod és csinálsz tesztképek, ott egyből kijön ha a tükör rántja be. (bár reggeli logikával végig gondolva, a tükör felcsapódik, a zár lefut, szóval nem kéne neki)
-
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45014 üzenetére
Jaja, azért mondom, hogy simán lehet egy rosszabb darab.
Szóval "csak ennyi" bizonytalanított el... -
-
törölt tag
A fókusz tévesztését a 105 makrónál láttam igazán, hiába ment az Af tuning.
A bemozdulás biztosan nem user error volt, mert az expo kattanás után érezhetően mozdult a gép a kezemben.
D500 szintén volt nálam teszten, az a zár nem csattant, stabilan dolgozott, rakodás nélkül.
De tényleg legyen mentségére a váznak, lehet, hogy a bérelhető egység volt már kopott, vagy a 105-ös makró gyártási hibás.
Ez sosem fog kiderülni.
Ne haragudjatok, csak a tapasztalatokat írtam le, simán lehet, hogy csak kifogtam egy másnapos dolgozó által minőségellenőrzött sorozat egyik darabját. -
marcitp
őstag
1/200 85mm-en azon a pixelsűrűségen érthető is.
De f1,8 (max valahol 135mm lehet, nem tudom milyen hosszabb van 1,8-al), szóval ha 135mm 1/320 24MP-en nem kellene...sztem nem a tükör/zár rázta be.
Olyanról már hallottam, hogy a VR magasabb zársebnél pl 1/60-nál nem fogta meg a képet, 1/30-nál meg igen. -
vrbst
tag
válasz
marcitp #45009 üzenetére
1/320-nál azért nem kéne, hogy legyen... De annó a D800E-vel 1/200-on 85mm 1.4-en nem volt garantált a berázásmentes kép. Az 1/400 már sokkal biztosabb volt.
De nem szabad összekevreni a zár illetve a fotós általi berázást...
Visszatérve a D750-hez... Nem a fókusz tévesztett?
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45004 üzenetére
Az egyik ok az 1/4000 zársebesség - fényerős obinál talán gond lehet nyáron.
A másik ez a sok visszahívás. Talán a negyedik volt a legutolsó, és ha jól sejtem, akkor az 1/4000 "err" hiba is ismert, és javíttatható.
Nemrég béreltem egy D750-et, emiatt tetszik nagyon a képe, viszont azt vettem észre rajta (lehet, hogy ez is hiba), hogy 1/320-nál sem tudtam igazán éles képet lőni 1.8 blendével, mert pont a zár csapódása mozdította be a vázat.
Szóval teljesen nem nyugodt a lelkem, de egyszerűen nincs jobb és átgondoltabb lehetőség ebben a kategóriában!U.i.: gratula a képeidhez!
-
hotkar
senior tag
válasz
#53366784 #44993 üzenetére
Nekem ilyen problémám van, de együtt tudok élni vele.
Csak akkor csinálja, ha hosszabb ideig ki van kapcsolva (mondjuk 1 órát), nagyon rövid záridő van beállítva, és akkor is csak az első képnél (és nem is mindig). Exponál (majdnem jól), de a tükör és a redőny nem megy vissza alaphelyzetbe. Meg kell nyomni az expo gombot még egyszer, és helyreáll a rend. Normál üzem közben egyszer sem volt ilyen baja (3 éves a gépem).
Ezt a hibát tudtommal máig nem ismerték el.
Ami ezen kívül volt a D750-ekkel, az a becsillanásos hiba és az árnyékosság (a kép talán felső része sötétebb volt a többi résznél). Ezeket sorozatszám alapján ki lehet szűrni (a linkelt oldalon is van erre lehetőség, ha az ezekről a hibákról szóló cikket megkeresed).
-
randras_83
addikt
a cseh szervizes kollégák rendkívül segítőkészek amúgy
(#44993) Mozsdicz: mi bizonytalanított el? én a második D750-em nyúzom, jó kis váz. a visszahívások miatt nem kell aggódni azt javítja a nikon a garanciától függetlenül, bár az újabb gyártásból már nem hiszem hogy belefutsz ilyenbe.
(#44996) marcitp: bezony, szétszórhatták volna jobban az AF pontokat, majd a D760-ban.
-
törölt tag
Volt itt gond a becsillanáson kívül is, pl. nem készített éles képet, hiába csippant a gép, hogy megvan az af pont, vagy esetleg egyszerűen feladta a harcot a zár...
Amúgy igen, a visszatérítéses ár miatt, és a kiemelkedő képalkotási képességei miatt választanám ezt a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest