Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz Peczek #47083 üzenetére
Az objektívet kalibrálják a vázhoz, szóval a garancia nem vonatkozik rá.
Viszont a D7200 menüjében tudsz egy kicsit korrigálni ezen, minden objektívre tudsz beállítani egyedi fókusz értéket, ez sokszor megoldhatja a problémát.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz helixP #46785 üzenetére
Csak egy 18-55-t vettem átmenetileg, mert már csak egy 50esem maradt, mert a méret-súly miatt próbálom magam átvonszolni M4/3-ra, de nem megy könnyen, a D7100-at nagyon szeretem, de túrához, utazáshoz használom csak sajnos és pont ott számít igazán a méret. Úgyhogy a nyár hátralevő részére lett egy 18-55, ezzel nem olyan vészes egyébként... na mindegy ez félig off
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Extra az AF-P objektív a D7100-zal. Még egyik obimmal se volt ilyen gyors AF, kivéve az 50/1,8, de azzal is hasonló lehet, van amikor gyorsabb, nyilván kevés fényben meg lassan. Ezt a huntolást, végállásba tekerést egyáltalán nem lehet észrevenni alvó mód/ki-bekapcsolás után, lehet nincs is. Annyi, hogy a VR-t ugye nem lehet kikapcsolni.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz dualcore #46595 üzenetére
Akkor azt mindenképp nézd át, amit helixP linkelt. Meg szerintem PDF formátumban letölthető a Nikon honlapjáról a manual. Nekem is kellett egy is idő átállni D3200 után, de kb 2-3 fotózás után már otthonosan kezeltem.
Jó kis szettet kaptál.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz dualcore #46591 üzenetére
Ha szemből nézed a fényképezőgépet (objektív felől), a markolat tetejénél van egy kis tárcsa, amit lehet tekergetni, azzal.
Amúgy felhasználói kézikönyv/user manual elolvasását ajánlom mindenképp, akkor is ha nem az első géped, de így, hogy úgy tűnik, hogy az, így meg mindenképpen, ott le van írva minden.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Ha jól értettem (nem olvastam annyira utána), de jönnek az APS-C MILC-ek, a belépő kategóriába, amik kiváltanák a D3x00, és a D5x00 sorozatot, ugye? Azaz a belépő tükrösöket nem gyártanák tovább.
Azon gondolkoztam, hogy miután ez bekövetkezik, szerintem az APS-C tükrösök a használtpiaci ára (talán kivéve D7500, D500) nagyon nagyot fog esni, nem? Vagy hülyeség? Csak abból kiindulva, hogy aki kis méretet szeretne, de hű a Nikonhoz, az egyből el akarja adni a tükrös Nikonját, hogy vehessen MILC-et, nem? Elég sokan ácsingóznak már kis Nikon-ért szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Alex18 #46572 üzenetére
Nekem az első Nikonom egy D3200 volt, tájképre nagyon jó volt, elég jók a Nikon szenzorok, talán a legjobb szenzorok a belépők közül. Pedig abba csak 11 AF pont volt, de ugye akkor az nem számít annyira, sokan tájképnél manuálisan fókuszálnak. A Flickr-ömön a régebbi képek között nézegethetsz azzal készülteket. Nem tudom, hogy mik azok az extra funkciók a 3400-ban, amiket használnál, azt már neked kell tudni.
Viszont most néztem meg, hogy az 5200 szenzorját a Toshiba gyártotta, tehát az nem a klasszik Nikon szenzor, ellenben a 3x00 szériával. Azt nem tudom, hogy ez mit befolyásol, de majd a hozzáértők megmondják.
Egyébként tájképnél az objektív képminősége nagyon számít, azt is mondják hogy jobban befolyásolja a képminőséget az obi, mint a szenzor (becsillanások, flare-ek, stb). Szóval szerintem inkább olcsóbb váz és drágább objektív - vagy van már optika? Ha nem, milyet tervezel?
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Alex18 #46570 üzenetére
Természet alatt tájképet értesz, vagy inkább állatfotózást? Tájképnél nagylátószögű objektív, autofókusz másodlagos, vadfotózásnál meg teleobjektív és fontos a gyors AF, ezért nem mindegy.
-
itouchfan
senior tag
válasz Kiskopika #46326 üzenetére
Én használtam huzamosabb ideig Sigma 17-70-t, de ilyet nem produkált. A VR standby módban van, akkor iss ha OFF-ra állítod, ezért ír kikapcsolt stabinál is VR-ON-t az expó adatoknál, de ennyi. Nekem kikapcsolással, Standby üzemmóddal, visszanézéssel soha se volt gondom.
-
itouchfan
senior tag
válasz Throme #46086 üzenetére
Én is leírom, akkor hányadán állok a fotózás dologgal.
3-4 hónapja van meg a D7100, D3200-t váltott, szeretem, nem mondanám azt, hogy teljesen kihasználom a tudását, de már összebarátkoztunk, szeretem használni, és a képekkel is megvagyok elégedve, de....Mindig kísért a MILC, főleg a Pana-Oly M4/3 vonal...most szombaton is gyalogoltam 15-16 km-t, és nem volt nálam más, csak a fotóstáska, benne a 7100+T18-200, és a tárcám és a telóm a külső zsebben. Ez a kombó így azért fél nap után húzza az ember vállát...és sok helyet is foglal. Egy kis Pana milc+ mondjuk egy 12-60, meg egy fix obi ami most van, bőven elég lenne, de nem tudom képminőségben mit veszítenék. Meg hát szeretem én a Nikont, de ha most indulnék rendszerszinten nulláról, valszeg Milc mellett döntenék.
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #45956 üzenetére
Majd nézek még egy-két videót, meg írást, hogy mennyire problémás a dolog, de a gyakorlatban akkor már rég elúszott ez a D7100+ AF-P kombó, hogyha egy tájkép-épület fotózás közben (állványról természetesen) nem lehet kikapcsolni a stabit a 10-20-ban. Maradnak a Tokinák, Sigmák (de azt nem veszek már szerintem, max Art-ot), Tamronok és a Samyang 14/2,8.
Egyébként a Nikon honlapján ez a kompatibilitás probléma azért kicsit szűkszavúan, elmismásolva van feltüntetve.
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #45949 üzenetére
Köszi!
ja, de az a baj, hogyha jól tudom, hogy az AF-P lencséken nincs VR kapcsoló, és a D7100 menüjéből meg nem lehet kapcsolni, tehát nem tudnám kikapcsolni a stabit? Mert akkor nem játszik sajnos mégsem.
-
itouchfan
senior tag
válasz marcitp #45947 üzenetére
Ez engem is érdekelne, bár a Tamron felé hajlok. De van az az ár.
Mondjuk először inkább egy UWA kéne.
Nikon Af-P dx 10-20-at használ valaki?
-
itouchfan
senior tag
D7100-am van, de ahogy tudom az AF rendszer hasonló, kicsit gyorsabb talán a 7200. De az én tapasztalataim szerint LV-ban mozgó gyereket fotózni olyan, mint *ütős hasonlat helye*. Szvsz 90%-ban csak bosszankodás lesz belőle.
-
itouchfan
senior tag
válasz Kutya_68 #45816 üzenetére
Ez jogos.
Ezért írtam én is, hogy nyilván van jobb, sőt.
Viszont a képeket meg azért tettem be, hogy a kérdező lássa, hogy mit tud a cucc. Egyébként meg nehéz kérdés ez, mert újabban elkezdtem én is pixelkukkolni, zavar, ha nem tökéletesen éles a kép, ezért is adtam el több objektívemet is. De közben meg a fotózás nem erről kéne hogy szóljon, nem attól lesz jó a kép, hogy minden pixel éles és nem 1 FÉ a vignettálás a sarokban csak 0,3...csak annyira el vagyunk kényeztetve a FullHD monitorok, 4K monitorok és TV-k, illetve videók világában, hogy az ember önkéntelenül is elkezdi nézegetni, hogy tökéletes-e a minősége a képnek.
Attól függetlenül a véleményemet tartom, hogy neki jó választás lehet ez, hogy el tudja dönteni, merre tovább."Másik, ezt akár magamnak is írhatnám: a cserélhető objektíves fényképezőgépeket azért találták ki, hogy cserélgessük az objektíveket. Az utazózoom néha célszerű, de nem ez a "végső megoldás"."
Ezzel meg teljesen egyetértek.
Viszont (mivel én is egyébként a fentebb részletezett dolgok miatt keresésben vagyok, érdekelne, hogy akkor te mit használsz pl utazásra, mi vált be neked.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Kutya_68 #45812 üzenetére
Már nincs meg az az objektívem, és nem is azt mondtam, hogy tökéletes objektív, hanem azt, hogy egy kezdő usernek, aki még nem tudja, hogy milyen gyutávon akar fotózni, nem tudja merre induljon, neki jó lehet egy olcsó, nagy átfogású zoom. És majd ha kiismerte, hogy melyik tartományt használja legtöbbet, akkor tud váltani. Az, hogy neked nem tetszett, az más kérdés, nekem meg a Sigma 17-70 (nem C), vagy más nem jött be, attól még nem általánosítok, hogy az senkinek sem jó objektív. Igen, van amelyiknek sokkal jobb a képminősége, de azért egy kitobinál bőven jobb a Tamron.
És, hogy ne csak a duma menjen:
[link]
[link]
[link]Saját képek, még a régi D3200-zal. Nem a képeket kell értékelni, nem is azt mondom, hogy nem lehetne ezeket jobb minőségben lefotózni, de ez az objektív ezt tudja. A kérdező pedig majd eldönti, hogy ez alapján kell-e neki, vagy sem.
-
itouchfan
senior tag
válasz Kutya_68 #45808 üzenetére
Tamronból nincs 18-50, csak 17-50.
A Sigma 17-70 C pedig minden, csak nem olcsó, használtan is 100k körül megy. (Just sayin')Nekem volt Tamron 18-200 egy ideig, semmi bajom nem vele, low budget megoldásnak szerintem teljesen jó lehet. Vagy a 18-55 kitobi, plusz Tamron 70-300 Vc kombó is, bár az picit drágább.
-
itouchfan
senior tag
válasz excalibur36 #45733 üzenetére
Igen.
-
itouchfan
senior tag
válasz helixP #45465 üzenetére
Nem akartam írni amíg zajlott az ügylet, de az én véleményem is az, hogy nyilván nem fogják gariban cserélni, mivel képalkotást nem befolyásoló hiba.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #45441 üzenetére
Felhívtam a szervizt, mondták, hogy bemérték de kutya baja, de előtte elmondtam nekik amit itt olvastam (igaz, hogy 17-50, de nagyjából ugyanaz a generáció):
Ez asszem pontot is tesz a téma végére. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
"The lens is compatible with the Nikon D7100 but the OS unit is in the standby mode for up to a minute after shooting so the scanning feature of the camera will be slowed down for that time period. This behavior is related to the operation of the OS unit of the lens when it is used in conjunction with the Nikon D7100. The OS unit stays in communication with the camera body for about 1 minute after a camera’s auto-off feature shuts down the camera between exposures while still in the on mode. This is because our lenses are designed to stand by for operation; Nikon cameras have no provision for determining the status of the OS unit. This will also cause the need to press the multi selector of the Nikon D7100 each time to scroll or zoom in when reviewing your images on the D7100 LCD screen. These symptoms only occur on the Nikon D7100 camera, there is nothing wrong with the lens. If and when you recognize the phenomena mentioned above, please note they will not cause any malfunction to the camera body, you can keep using our products without any worry.
Yours Truly,
Paul Pizzano
Sigma Corporation of America"„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #45427 üzenetére
Egyrészt köszönöm!
Másrészt azért még válaszolok. Úgy sikerült megnéznem, ezt még próbáld ki szerintem, hogy ViewNX2-ben van egy olyan, hogy Export file&camera information, és ott kiírja neked a részletes EXIF-et egy TXT fájlba. Ott találtam meg. Ha esetleg így megtalálod, és érdekel, kíváncsi lennék rá, hogy neked mit ír.Harmadrészt a funfact az egészben az, hogy úgy felidegesített a dolog, hogy ma beadtam egy szervizbe az objektívet, de akkor ha ez tényleg így van, holnap reggel felhívom őket, hogy hozzá ne nyúljanak.
-
itouchfan
senior tag
válasz Throme #45422 üzenetére
Igen, amúgy távkioldóval. Mindegy, megkérdezem szervizben, hogy ez mi, de működni látszik a cucc amúgy.
Lehet, hogy ezeket a 3rd Party dolgokat el kéne felejteni, de Nikon vonalon nincs alternatíva, ami fényerős is viszonylag (17-55/2,8 és a 16-80/2,8-4) nekem túl drága.
16-85/3,5-5,6-ról mi a véleményetek utazósnak? Túl régi, ugye?
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #45420 üzenetére
Hang alapján kapcsolja a VR-t, szóval az működik, ki lehet kapcsolni. Amiko ON állásban van, van hang, amikor OFF-ban, nincs. Valami más lehet, a lényeg, hogy az objektív szerintem jó.
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #45418 üzenetére
Közben megvan, ez érdekes, VR ON-t ír ki itt is. Akkor 2 lehetőség maradt:
1.) A gép és az obi közötti kommunikáció rossz, de miért lenne, mikor minden más adat jó az EXIF-ben.
2.) A VR kapcsolója döglött be, és nem kapcsolja ki a stabit.
3.) A stabi döglött be és nem működik, hiába van ON állásban - ez kizárható, mivel szokásos Sigma VR hang van, és az állványos képek bemozdultak, aminek feltehetőleg a VR az oka.Mennyibe fájhat egy ilyen kapcsoló gomb csere?
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #45417 üzenetére
Köszi, de közben mintha más lenne a hangja ON-OFF állásban.
Milyen programmal találtál az exif-ben VR-re vonatkozó infót? Mert én PS-ben, NX Viewerben és a Windowsos fényképnezegetőben sem, csak a D7100-on.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #45409 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Akkor majd otthon meghallgatom, hogy működik-e a VR (köszi Sigma ), vagy sem, illetve hogy működik-e a gomb, és csak kommunikációs probléma van, vagy a kapcsoló nem jó, és nem tudom kikapcsolni a VR-t - ez esetben az EXIF infója helyes.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Nikon D7100-on a vázban is ki kell kapcsolni a VR-t? Mert a Sigma 17-70-n ha OFF állásba teszem, attól még az EXIF-ben VR - ON van írva, és feltűnően sok a bemozdult kép (hosszú záridő esetén, állványról). Tehát gondolom a VR mozdította be. Vagy a Sigma zsongott be és ott nem működik a gomb esetleg?
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #45383 üzenetére
persze, látom, olyan aurás mint az állat, meg így nappal szemben kiexponálni ezt igencsak nem könnyű, persze.
nem tudom mivel, de telefonnal vagy valami más remekművel biztos széjjel lett húzkálva.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz Boryszka #45356 üzenetére
Amiket te írtál (D40, D3100) azok még talán a tanulásra is régiek. Azért írtam, hogy legalább D3200, mert én is azzal kezdtem, nemrég cseréltem le egy D7100-ra. De a fotózás drága sportág, az objektívek se lesznek majd olcsók. Ha komolyabb céljaid vannak, akkor biztos, hogy komolyabb összegeket kell beinvesztálni.
-
itouchfan
senior tag
válasz Boryszka #45353 üzenetére
Szerintem még egy 15-20k-t rá kéne dobni, és egy D3200 (újabb, sokkal jobb szenzor mint D3100), vagy D80/90-et vadászni. Bár nem tudjuk mit szeretnél fotózni és mennyi a max keret?
-
-
itouchfan
senior tag
válasz Viperator #45206 üzenetére
Szerintem használtan véve, semmi olyan érdemi különbség nincs, ami miatt a D7200 megéri a felárat, már ha valaki minimálisan kompromisszumképes pl WiFi tekintetében.
A 7100ak ára is nagyon megy lefelé. 3-4 hónapja 150 alatt szinte még nem találtál, ma meg láttam Facebookon kettőt is 120, 125-ért és nem a lezúzott kategóriából. Nyilván 40-50k expo van bennük, de azzal együtt lehet élni.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz flash- #45182 üzenetére
Múltkor jártam egy szervízben az Attila út elején, közvetlen a Vérmező Széll Kálmán felőli végénél, ott nagyon pozitív tapasztalataim voltak. Ha érdekel, elküldöm PM-ben.
-
itouchfan
senior tag
Köszi mindenkinek!
Sajnos egyelőre csak épphogy kézbevenni, megnyomogatni volt lehetőségem.
Sajnos a D750-nél emlegetett "vao" effekt elmaradt egyelőre, de ennek az oka lehet az, hogy már fotóztam a géppel, meg a pont ugyanekkora D7200-at annyit tapogattam a MM-ban, hogy sztem még 20 év múlva is rajta lesz az ujjlenyomatom.Első benyomások azok a dolgok, amiért váltani akartam: kereső, AF gyorsasága, lefedettsége, és a személyre szabhatóság, beállítási lehetőségek. Ezek között még nem annyira tudok kiigazodni, a vaskos User Manual majd kötelező olvasmány lesz az biztos. Meg persze a dupla sd-foglalat, a státusz lcd, a beépített af motor mind újdonság.
Sajnos még egy ideig nem lesz lehetőségem normálisan fotózni, majd csak ha végeztem a vizsgáimmal. De akkor remélem jön a várva várt "vao-effekt".
Illetve majd a további dolgokról beszámolok.
-
itouchfan
senior tag
A vásárlós klubhoz csatlakoztam én is, a D3200 váltja egy D7100...
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
Amit belinkeltél, D7200 fókusz pontok kép, az a DX szenzorból 1,3x-os crop esetén néz így ki. Normál esetben ugyanúgy van AF pont nélküli sáv a szélen, mint a D750 esetében.
(Szerintem legalábbis).
-
itouchfan
senior tag
válasz kutymorg #44922 üzenetére
https://cameradecision.com/compare/Nikon-D610-vs-Nikon-D7200
Bocs, mobilról csak így megy. Szerintem szolgáltatásokban ez közelebb van a D7200hoz, vagy hasonló, viszont FullFrame.
-
itouchfan
senior tag
válasz Throme #44845 üzenetére
Én is használtam egy pár hónapig Tamron 18-200 mm-t és volt 18-55,18-105-m is. Képminőségben hozza Tami, amit a 18-105, nyilván a 200 felőli végén kicsit romlik a dolog, de nagy átfogású, utazóobinak szerintem tökéletes.
-
itouchfan
senior tag
válasz Fishor #44656 üzenetére
1500 Ft egy távkioldó. Kicsit kényelmesebb. Amúgy meg olyanért háborogsz, hogy nincs, ami amúgy van. Youtube, használati útmutató. 100x is, amíg nem megy minden készségszinten.
-
itouchfan
senior tag
Van valami jó BF akció? Melyik boltot érdemes nézni?
-
-
itouchfan
senior tag
válasz randras_83 #44415 üzenetére
Így is lehet mondani....
-
itouchfan
senior tag
válasz AuraSync #44410 üzenetére
A múltkori képeket sem láttuk. Ezekre is ránéznénk szerintem egy páran, EXIF-fel együtt, mert erősen User error szaga van. De ha még igazad is van, és a körömnyi telefon érzékelő képét szoftveresen zajszűrik számodra elfogadhatóra, az Apsc szenzor képe pedig jó beállításokkal nem elfogadható számodra (utómunka után sem), akkor nem lenne értelme fényképezőgépeket gyártani kb...kitobjektívvel is lehet elfogadható képet lőni.
Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok a képekre, (+ hogy a vélt/valós probléma ne csak indokolatlan ekézése legyen a rendszernek).
-
itouchfan
senior tag
válasz randras_83 #44331 üzenetére
ez jogos, pluszba írtam egy DX-et. Viszont azért inkább 35 mm, mert van egy AF-D 50-esem (vagyis feltehetőleg lesz haveromtól, mert Canonra váltott) és ha feljebb váltok D7x00-re, akkor az autófókuszos 50 mm-esem megvan. Vagy az AF-D képminősége gyengébb, mint az AF-S 50-esé?
Bár lehet, hogy most ezt kihagyom és nem veszek semmit... fene tudja hogy kell-e nekem ez a fix. Egy Nikon 10-20 mm, vagy egy Tokina 11-16/12-28 jobban izgatja a fantáziám. Főleg hogy nézegettem most, hogy a képeim milyen gyutávon készültek. A városi fotók valóban 30-40-45 mm környékén, tehát ott el tudnék játszani a fix 35-tel. De a legtöbb képem 17 mm körüli táj vagy városkép, amit tudnék még nagyobb látószöggel lőni, tehát lehet hogy inkább arra kéne bővíteni (na meg persze vázat venni).
A portrézást nem annyira érzem magaménak, nem tudok ellazulni, annyira nem is megy...[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #44328 üzenetére
hogyha tényleg összevonhatók az akciók, akkor így az AF-S DX 50 mm f1,8 is 52.000 körül jön ki ha esetleg valaki gondolkozik. Én igen, csak nem tudom, hogy 35, vagy 50-es legyen...
-
itouchfan
senior tag
Lehet hogy én is elcsábulok egy 35mm f1,8-ra. Kérdés hogy mennyire előrelépés a Sigma 17-70-hez képest képminőségben? Szeretem a zoom rugalmasságát, de képminőségért, a kis méterért cserébe beáldoznám. 35 mm-rel DX-en még portrézni is lehet esetleg...
-
itouchfan
senior tag
Első ránézésre fényerősebb a vége. Nem 6,3, hanem f5,6.
Mondjuk az a fél FÉ nem hiszem hogy ér ennyit, gondolom több lencsetagból, jobb üvegből van, asszem az az E betű is valami hasonlót jelent. Az elsőben 1 ED lencsetag van (alacsony szímszóras, csökkenti a CA-t, stb), a másodikban kettő.
Ilyen apróságok...[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Engem is érdekelne hogy van e itthon (Bp
) olyan szerviz ahol Nikon váz+Sigma vagy barmilyen obit kalibrálnak Nikon hivatalos márkaszervízen kívül.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Szar volt a kerdes. Azt irtad h most 17-50 van. A kerdes arra vonatkozott, hogy abbol melyik? (Csak erdekel nem feltetlen temaba vago kerdes )
-
itouchfan
senior tag
válasz Shingen #43875 üzenetére
Az F a rekeszérték. Olvass manualt vagy kézikönyvet.
Rekeszprioritás üzemmódban tudod beállítani, az pedig a A betű a tárcsán (a=aperture=rekesz).
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz randras_83 #43419 üzenetére
Tudsz linket adni? Vagy facebook esemény van? Mobilról most nem találtam, bocsi
-
itouchfan
senior tag
Kis témaindító, mielőtt kihal a topik
A Picture Control módokat, beállításokat ti használjátok? Mennyire változtat egy adott képen? Van értelme macerálni, vagy jó a sima, aztán majd utómunkával a többit?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Vagy 3D kovetes es olyan zarido, ami kimereviti a mozgast (hajo sebessegtol fuggoen 1/1000, 1/2000 sztem elég kell legyen), vagy svenkelés.
-
itouchfan
senior tag
válasz negyedes #42924 üzenetére
Nekem sigma 17-70 f2,8-4 van. Azt semmiképp se mondanám, hogy taknyol, talán f4-en a végén kicsit lágy, de szerintem teljesen korrekt.
-
itouchfan
senior tag
válasz marcitp #42919 üzenetére
Nekem d3200 van, de sajnos a kereső az egyik nagy gyengéje. Kicsi, sötét. (Bár nekem a szemem nem tökéletes).
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Hát az előbb 10-20 mm közöttit írtál, amit nem igazán fed le a 18-ról induló kitobi.
Sztem attól függ, mi a prioritás, a gyutáv, vagy a képminőség és attól függően lehet vagy jobb alapzoomot, vagy nagyon nagylátót venni.Ja, és ne sajnáld le a D3200-at.
-
itouchfan
senior tag
Nekem D3200+18-105 csinálta ezt, plusz a rekeszállítás nem működött rendesen (nem nagyon akart f5,6 alá menni), és néha nem exponált, csak a zoomgyűrűvel való fel-le játszadozás után. A váz más obikkal ment, az obi más vázakkal ment, voltam 3 szervizben, 2-ben azt mondták hogy nem tudják mi lehet, fogalmuk sincsen, a Nikon pedig ki akarta küldeni Csehországba de mondtam hogy azt annyira nem szeretném.
Nem tudom mi lehet a gond, a szerelők se nagyon tudták. Ki kell próbálni a Tamront másik gépen, és az 5600at másik objektívvel, hátha kiderül melyikben van a hiba.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Nagyon láma kérdés következik, de vettem egy utángyártott En-EL14 akksit.
Az eredeti 7,4V, 1030 mAh, 7,7 Wh. Az utángyártott 7,4V, 1200 mAh, és 8,9 Wh. Ez nem lehet probléma, hogy magasabb a mAh szám, és a Wattóra, ugye?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #42547 üzenetére
Na, ennek az objektívnek lettem a büszke tulajdonosa! Az első benyomásaim nagyon jók, tényleg hibátlannak láttam mikor vizsgáltam, reméltem nem lesz vele semmi probléma.
Köszi mindenkinek, főleg mazsi70-nek a segítséget!„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #42543 üzenetére
Egyelőre D3200, terveződik a váltás D7x00-ra, most adtam el egy 18-105-t, van egy Tamron 18-200 (nem az enyém, de én használom) és a sima kitobi, és egy 50mm f2,8 régi manuális lencse.
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #42541 üzenetére
Köszi, le is csaptam rá!
De ez egyébként nem C-s verzió, nem?Anaquer: én nem tudom, hogy mennyire súlyos és mennyire létező probléma ez a F-B fókusz, de ha nagyobb fényerejű fixeknél, vagy akár zoomoknál ennyire előjön, akkor inkább eladom mindenem most es veszek egy tükör nélkülit...
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #42538 üzenetére
Egyrészt picit kilógna a keretből, mert szvsz egy használt, de jó állapotú modell az 100+ lenne, de ezt még lenyelném, csak hogy nem igazán hemzseg a használtpiac a 17-70-ektől, a C verziótól meg pláne nem...úgy látszik senki sem akarja eladni.
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #42536 üzenetére
Akkor a 16-85-ösről valamit tudsz esetleg?
Új ára mostanra 200k köré emelkedett, használtan is a jobb állapotúak 70-75k+ba mennek...megéri? Ilyen all-round obi lenne, utazás, táj, város/street elsőkörben, és családi események dokumentálása még.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Az objektívek topikban volt téma, de itt is megkérdezem, hogy használt valaki AF-S DX VR 16-85 mm 1:3,5:5,6 obit? Milyen tapasztalatok vannak vele? Kezdetben egy D3200-on, aztán majd feltehetőleg egy D7x00-on szerepelne majd.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz r.levente75 #42524 üzenetére
Ráadásul, ilyen lekezelő stílusban...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok