Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Frigetrus #45998 üzenetére
Ezen már nem fognak agyalni, pláne, hogy kitalálták d7100 óta az 1,3x módot . FF-en is biztos van hasonló (mondjuk DX mód), csak olyanom nincs....
Ha már 7100, az AF pontok kiosztásával se vagyok teljesen elégedett, mert középső blokkban vannak a keresztszálasok. Hiába az 51 db ebből kb 15 db középen keresztszálas...
Én mondjuk nem igazán értem ezt a problémát, hogy a képszéleken nincs AF pont. Van egy pici milcem is, aminek nincs olyan sok AF pontja, de a szélekre is került, viszont oda már nem komponálok.
Jobban félnék attól, hogy a téma keresőn kívülre kerül .[ Szerkesztve ]
-
Gamboll
csendes tag
Köszönöm a segítséget, megvettem a D7200-at!
Mostmár csak egy jó rajzolatú éles gyors AF-os zoom kellene hozzá...
Ami most nálam szóba jöhet az a
Sigma 17-70mm f2.8-4 DC Macro C és a Nikon 24-120 f4.
Ti melyiket vennétek meg a D7200 hoz?
Melyik jobb rajzolatra, élességre és AF gyorsaságra?
Az átfogás lényegtelen 17 vagy 24 70 vagy 120. Ha kell közelebb megyek, ha kell hátrébb állok.... -
Frigetrus
aktív tag
válasz Frigetrus #45994 üzenetére
Annyit még elmélkednék a dolgon, hogy talán picit állhatna más szögben a segédtükör, amivel lehetne nyerni némi helyet, nyilván más lenne a beesési szög, ez miatt picit arrébb kellene rakni az AF modult, de ez csak geometriai dolog. Nem tudom, hogy ennek van-e még valami korlátja, (más szögből beeső fény stb...)
De lehet, hogy már rég kimaxolták a dolgot a gyártók. Talán ezt más jobban tudja... -
Frigetrus
aktív tag
válasz marcitp #45996 üzenetére
Szoktam is nagyokat nézni amikor sóvárognak a nagyobb lefedettség miatt, akár szakmai cikkekben is.
Hátőő, azt várhatják, hogy függőlegesen nagyobb lefedettséget kapjunk. Senki nem gondolt még bele az általam vázoltakba, csak várják a csodát?Ugyanakkor a D5 (és társai féle) AF lefedettség igen jó FX viszonylatban, annál kijjebb már nem igazán helyezünk fő témát, vagy a fő témán nem nagyon lesz olyan rész amit ne fedne le a jelenlegi lefedettség.
D500 meg ugye croppos, és ugyan az az AF, na az meg úgy eléggé odab@szós. -
Frigetrus
aktív tag
válasz marcitp #45990 üzenetére
Nos, képzeld, vagy inkább nézd meg oldalról a tüköraknát. Csak egy kis geometria az egész.
Tükörakna mérete ugyan az ugye a DX és FX gépek esetén (lévén az eredei 35mm-es film után lett a croppos DX vonal)Hogyan akarod megnövelni felfelé és lefelé az AF lefedettséget, ha ahhoz máshova kell tenni a segédtükröt, és nagyobb méretű is kellene belőle?... Ami már nem fér el sehogyse, nyilván más szögben meg nem állhat...
Széltében talán még lehetne növelni a lefedettséget. Ott pár alkatrész (határoló csavar) állhat a dolog útjában.
-
-
Frigetrus
aktív tag
válasz anaqer #45985 üzenetére
Nincs ott semmi leskálázás, pontosan ugyanakkora az AF modul és a lefedett AF terület DX és FX viszonylatban, csak FX-nél nagyobb a képkocka...
D500 és D5 fókuszrendszere is ugyan az, de ott már picit növeltek a szélességén, és nagyon minimálisan a magasságán is a régi rendszerekhez képest.
Gyanítom magasságban már nem is tudják tovább növelni, széltében még lehetne (ugye a segédtükör által lefedett maximális magasság az adott). -
csatacsita
tag
Sziasztok!
Valaki használ utángyártott akkumulátort? Vannak aliexpressesből vagy magyar boltból megbízhatóbb, stabilabb modellek? Vagy ne erőltessem, inkább a minőségit rakjam bele csak? Másodlagosnak használnám a d3300am-ra, amolyan vésztartaléknak, szerencsére sokat bír még, 2 éves.
/ha tízmilliomodjára teszik fel ezt a kérdést, akkor elnézést/ -
veterán
válasz Throme #45984 üzenetére
A D7200-ban lévő AF modul gyakorlatilag a D750-é DX-re leskálázva, a D610-be meg a D7000é van a fullframe közepére behajítva... én nem sokat gondolkodnék, hogy melyikkel menjek rá mozgó témára.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Throme
veterán
válasz Gamboll #45980 üzenetére
Gondolom ez is olyan dolog, hogy "attól függ". Pl kevesebb fény esetén lehet az FF jobban talál fókuszt (persze ugyanazt a lencsét feltételezve, vagy hasonlót).
Lehet a fókuszpontok elosztás szimpatikusabb DX-en.... stb.
Ezen felül nem biztos, hogy csak az AF gyorsaságot érdemes nézni, mint összehasonlítási alap.
(persze, ha csak ez az egy szempont számít, ami egyéni dolog, akkor nem szóltam).szvsz
-
gaben22
senior tag
válasz gaben22 #45907 üzenetére
Végül úgy döntöttem, hogy inkább a LowePro ProTactic 350 AW II-t kérem, így szóltam, hogy küldjenek cserét, a 450-et pedig visszaküldöm (ugye tévesen ezt küldték a 350 helyett). Most még itt van nálam mindkét táska. Az biztos, hogy ezek masszív cuccok mindketten, de a 350 az picike. Mondanám, hogy megbántam a döntést, ami igaz is, de az érv, hogy a 450 már böhöm nagy még mindig igaz. Rendes légitársaságok még sose szívóztak velem kézipoggyász miatt, de hivatalosan a nagyobbik már nem vihető fel akármelyikre (fapadosokat, most hagyjuk is, bár Ázsiában egész jó az carry-on allowance soknál).
Azt hiszem most már értem nők hogy tudnak szerelmesek lenni egy táskába . A 450 isten. Eddigi legjobb táska amivel dolgom volt (van még egy Manfrotto Active Backpack II-m is) Bazi nagy, masszív, funkcionális, jól variálható. Egyedül ProTactic zipzáraival nem vagyok kibékülve teljesen. Szerencsére 350-ben még épp elférek úgyhogy végülis jó lesz ez is. Na de azért a 450...
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Gamboll
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb, gyorsabb, pontosabb (főleg AF, AFC terén) a Nikon D610, vagy a Nikon D7200?
Tudom, hogy a D610 FF és a D7200 DX... -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Nna beszereztem a kis "bokeh monsterem" egy 85 f1.4D-t.
Kíváncsi leszek hogy szuperál majd a 750-en,de szerintem a 85 1.8g megy a háztul. -
*Ropi*
félisten
válasz randras_83 #45973 üzenetére
+ (#45972) marcitp: Vagy inkonzisztens (kb. 50-50%-ban lő mellé), vagy nagyon rossz helyre csúszott a valódi AF mező érzékelése a megjelölthöz képest (egyelőre úgy tűnik, hogy a középső AF pont kockájának az alsó vízszintes vonalára - majd még tesztelem). Meg kapott a váz egy firmware frissítést is 1.0.4-re, mert javít az AF-P üvegek AF teljesítményén.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
r3dsnake
nagyúr
D90-em egyik kép után dobott egy "err" üzit, és beakadt a tükör félúton. Erre valami megoldás? Gugliztam, és elméletileg nem döglött a zárszerkezet ennyitől, de túl sokat költeni se szeretnék rá. Ötlet mit kezdjek vele, hova vigyem?
Pont így néz ki nálam is: [link]
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Egy kicsit láma kérdés, de még kezdő DSLR es vagyok.. Ha információs gombnál pl 800 as ISO van beállítva és be van kapcsolva auto ISO szabályozás is ahol max 400 van megadva, de mégse a 400 veszi figyelembe, ha nem 800 an készül el a kép.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
veterán
válasz itouchfan #45965 üzenetére
Ja. Ha néha használnád is a stabit, akkor Tamron 10-24 VC - ha meg nem, akkor Töki 11-16, ez kb. ilyen egyszerű.
Nikon már régen nagyon elgurította a lasztit a "rendes" DX üvegekkel - és nem csak a nagylátóknál, hanem úgy általában. Erősen gondolkoznom kéne, ha mondani akarnék egy DX üvegüket az utóbbi tizenpár évből, ami nem csak "hát, kitobihoz képest nem vészes". 17-55 meg a esetleg a 35 óta gyakorlatilag semmit, de semmit nem tudtak (vagy inkább akartak) letenni az asztalra ezen a vonalon. 3rd party, aztán boldogulj, ahogy tudsz.
-
itouchfan
senior tag
válasz anaqer #45956 üzenetére
Majd nézek még egy-két videót, meg írást, hogy mennyire problémás a dolog, de a gyakorlatban akkor már rég elúszott ez a D7100+ AF-P kombó, hogyha egy tájkép-épület fotózás közben (állványról természetesen) nem lehet kikapcsolni a stabit a 10-20-ban. Maradnak a Tokinák, Sigmák (de azt nem veszek már szerintem, max Art-ot), Tamronok és a Samyang 14/2,8.
Egyébként a Nikon honlapján ez a kompatibilitás probléma azért kicsit szűkszavúan, elmismásolva van feltüntetve.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
veterán
válasz Roachy #45960 üzenetére
Van még rá... lássuk csak, bő 3 év gari. De vszeg igazad van abban, hogy kár lenne belepiszkálni most, majd ráérek akkor rugózni ezen, amikor tényleg zavaró lesz. (Nem ezen múlik, hogy lekapjam a szörnyű havasi embert. )
-
Roachy
senior tag
válasz Roachy #45959 üzenetére
Az XQD-hez még annyit, hogy nem biztos hogy van most értelme beruházni rá, hiszen tényleg mindjárt itt a CFexpress. És minden kamera ami XQD-t használ, kap fw frissítést ami után CFexpressel is menni fog.
Könnyen lehet, ezért akciózzák, hogy szabaduljanak tőle.,[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz anaqer #45956 üzenetére
Ha nem látszik a képeken, akkor fölösleges ezért megbontani az obit.
Ha garis még, akkor csakis a Camera Kft-hez vidd, hiszen az a hivatalos márkaszerviz.
Nekem volt ott garanciás gumicserén lencsém, jeleztem, hogy esetleg ki is lehetne e pucolni. Ők is azt mondták amit én, ha nem zavaró akkor nem bontanák meg és egyébként sem garanciális probléma, ha mégis szeretném, pénzért megcsinálják. De meglepetésemre végül kitisztítva kaptam vissza. -
veterán
válasz itouchfan #45952 üzenetére
Javítson ki, akinek van ezzel a kombóval (D7100 és AF-P üveg) gyakorlati tapasztalata, de tudtommal ennél problémásabb a helyzet. Ha nem értelmeztem félre valamit, nem csak a stabit nem tudod kikapcsolni - de az AF is elállítódik, amint a váz lemegy készenlétbe.
Más.
Volt ugye itt mostanában szó a Tami 70-300 VC-ről... kapcsolódó kérdésem, hogy obi portalanítást ki vállal itthon megbízhatóan, és kb. mennyiért? Mert ez bizony gyűjti azért. Nemtom... se a 18-55, a 17-70, a 18-200, vagy akár az ősöreg 28-105 nem szívta be a port, pedig azok se éppen valami agyonszigetelt profi zoomok. Ez meg... (Jellemzően az első pár lencsetag környékén van a probléma, tehát a képeken én még nem láttam ennek hatását... csak kívülről belenézve zavarja a lelki békémet, hogy vazz, én nem ehhez vagyok szokva. )
-
*Ropi*
félisten
válasz Throme #45938 üzenetére
A Camera által használt gyári szervizszoftver 30 referenciaponton tudja állítani az ART-okat, viszont durvább léptékben, mint a konzumer verzió - így lehetséges, hogy az összes ART-unkat dokkolóznom kellett a kalibrálásuk után. Most már minden bajonetthez van dokkolóm (Tamronokhoz is) - vagyis a Canonos Tami még folyamatban...Ez pl. egy vadonat új Tamron 24-70/2.8 G2, ennyit kellett állítanom a gyári állapotán egy D750-hez:
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
itouchfan
senior tag
válasz mazsi70 #45949 üzenetére
Köszi!
ja, de az a baj, hogyha jól tudom, hogy az AF-P lencséken nincs VR kapcsoló, és a D7100 menüjéből meg nem lehet kapcsolni, tehát nem tudnám kikapcsolni a stabit? Mert akkor nem játszik sajnos mégsem.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Roachy
senior tag
válasz randras_83 #45946 üzenetére
aztán megnézem az xqd kártyák árát és sírok. ezek mitől ilyen rohadt drágák???
Viszonylag új technológia (amit mindjárt levált a CFexpress ), sebesség, strapabírás és megbízhatóság és mert gyakorlatilag csak a sony gyártja.
Egyébként most pont akciósak.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz marcitp #45947 üzenetére
Ez engem is érdekelne, bár a Tamron felé hajlok. De van az az ár.
Mondjuk először inkább egy UWA kéne.
Nikon Af-P dx 10-20-at használ valaki?
-
randras_83
addikt
válasz Throme #45944 üzenetére
"legolcsóbb megoldás a jövőben egy telefon és háttérmosási effekt, szép arc effekt azt csókolom drága fényerős zoomok, viszlát LR )."
és gondolj bele mennyi időd lenne elinni a pénzt ami bejöbón az eladott cuccból
amúgy én is agyalok sok mindenen, most éppen a Z6-on, hirdetem is a vázam, aztán megnézem az xqd kártyák árát és sírok. ezek mitől ilyen rohadt drágák???
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Véleményetek, tapasztalataitok szerint a Tamron SP AF 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD optikailag sokkal jobb, mint a Nikon 70-300mm f/4.5-5.6 VR IF-ED?
Én amiket olvastam abból úgy vettem ki, hogy igen...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Throme
veterán
válasz anaqer #45943 üzenetére
Azzal se leszek kisegítve, mert k_rva drágák.
Mindegy, már lesz@rom. Nem veszek úgyse semmi fotós cuccot.
(a milceknél (m4/3) is futottam egy kört hasonló zoom-ok terén, hát az mégdrágább....de legalább nincs fókusz probléma...
legolcsóbb megoldás a jövőben egy telefon és háttérmosási effekt, szép arc effekt azt csókolom drága fényerős zoomok, viszlát LR ).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Throme #45938 üzenetére
Ezt mondtam én is, hogy A(rt), S(ports) - meg ugye a C(ontemporary) (de azokon többnyire inkább csak dísz, mert ha f6.3-nál is láthatóan mellémegy a fókusz akkor az már instant gari, nem kalibrálással matatás).
Egyébként a várva várt 17-50ed szerintem Art lesz... ha egyáltalán lesz valaha is, erre azért már DX-en nem vennék mérget.
-
helixP
nagyúr
válasz randras_83 #45932 üzenetére
Hasonló oldalról vettem az Nikor 70-300 AF/P-met, emeg egy korábbi Tamront is. A Nikor 45 ropi volt tokkal , vonóval, ami amúgy olyan 120. Minden angol volt benne, nyilván garizni még nem gariztattam. De ilyen difiknél nekem megéri bevállalni a kockázatot.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz randras_83 #45936 üzenetére
Eddigi néhány Artom kalibrálása sikerült. A vázhoz nem nyúlnak, csak az obit kalibrálják a vázhoz képest.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Throme
veterán
válasz anaqer #45937 üzenetére
Az csak A, B, C jelölésű obikhoz jó.
Asszem A az art, a C az contemporary (vagy micsoda, a B nemtom mi )Emiatt várnék egy sigma 17-50 f2.8 C obit, de a genyák nem foglalkoznak az én igényeimmel...
Dokkolóról azt írták mások, hogy nagyon időigényes a beállítás vele.
Mondjuk én végigcsinálnám. Az utánajárás, elintézés se lenne meg hamarabb, és még pénzbe is kerül.
Ráadásul kb 18k huf egy ilyen eszköz, 1, vagy 2 kalibrálással már meg is van az ára.
Sajnos a nikon 1, canon 2, AF tuning opció lóf@sz. Még fixeknél is, mikor több rekeszértéken is vizsgálni kéne az élességet....szvsz...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A dokkoló nem elég a kalibráláshoz...? Kérdezem, nem mondom.
Mert elméletileg az a 16 rugó tényleg nem pénz érte - pláne ha esetleg több Art/Sports lencséd is van -, de valahogy nem igazán hallottam róla, hogy a valóságban mennyire használható.
-
i-sti
senior tag
válasz gaben22 #45933 üzenetére
Ha jól értettem pár fórumon, akkor kb kínai piacra szánt cuccok.
Vagyis kínai papírokkal (használati utasítás stb), amihez mellékelnek pár oldal angol utasítást is amit gondolom a netről letöltött pdf manuálból van.Szintén fórumokon olvasva hogy valaki D500-at vett innen és minden obija onnan van és semmivel nem volt gondja.
Amúgy minden elemhez írják hogy 14 napig vissza adják a pénzt.
És van 1 év gari.Novum Forum Siculorum
-
Viperator
őstag
Max 15ezer a kalibrálás, a Camerának van új kalibrálóegysége. Tökéletesen megcsinálják.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
gaben22
senior tag
Objektívet én se, főleg ezekből a szürkésített boltokból... Nem tudom mennyivel olcsóbb, de valószínűleg csodák nincsenek. Ha nagyon, akkor azért érdemes elgondolkodni miért. Nem lepődnék meg, ha pl. visszaküldött cuccokat árulnának vagy hasonló.
-
-
válasz excalibur36 #45930 üzenetére
Full frame-n még meggyőzőbb, úgyhogy mindenképp megéri megvenni akár DX-re is, és megtartani Én is lassan 3 éve használom megelégedéssel, D3200, D7200, majd D750-n.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
veterán
válasz excalibur36 #45927 üzenetére
Őszintén szólva nincs gyakorlati összehasonlítási alapom más hasonló lencsékkel... de nekem nincs problémám a sebességével, ha valamit nem kap el az többnyire inkább az én bénaságom. Élesség is tkp. rendben - nyilván 300/5.6-on ne várj csodát tőle, de kicsit rekeszelve szerintem teljesen vállalható... azért a pénzért meg aztán végképp. (Néhány példa.)
-
-
i-sti
senior tag
válasz randras_83 #45925 üzenetére
Sigma 85 1.4 ?
E-infinen "csak" 840 euró. [link]Novum Forum Siculorum
-
randras_83
addikt
-
szacsa82
tag
válasz excalibur36 #45922 üzenetére
Nekem csak a régebbi, változó blendéjű 24-120mm volt meg, ami sokkal gagyibb az f4-nél, szóval csak annyit tudok mondani, hogy DX vázra ez nem ideális átfogás. Állandóan hiányozni fog a végéről a nagylátószög. A 24mm ugyebár 36mm-nek felel meg hagyományos számítás szerint, ami nem elég egy alapzoom végéhez. Ilyen értelemben szerintem nem éri meg azt a köteg pénzt a direkt DX szenzorhoz gyártott 18-140-nel szemben. Egyéb tulajdonságairól majd írnak olyanok, akik ismerik, én eddig csak jókat hallottam róla, FX-hez vágynék is rá.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem véleményt mondani a Nikon AF-S 24-120mm f/4G ED VR IF optikáról?
Rajzolatra, élességre milyen?
Az AF-a mennyire gyors? gyorsan ugráló, futó állatok fotózására mennyire lehet alkalmas?
megéri a dupla árat a 18-140-el szemben? (mind két optika DX vázon lenne)Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
gaben22
senior tag
válasz #53366784 #45919 üzenetére
Portréra Nikon 105 1.4E. Elég jó cucc. Nyilván mint fényerős objektív, fókusz mellé tud menni, de azt leszámítva nagyon szeretem. Általánosra (utazó zoom?) esetleg Nikon 24-120 F4, hű barátom régóta, szeretem azt is. Bár az is igaz, hogy 120-re nem tekergetem gyakran, ráadásul ott már nem is annyira combos. Esetleg egy rövidebb jobb lenne. Tájképekre valónál megoszlanak a vélemények, valaki a Tamron 15-30-ra esküszik, van aki a Nikon 14-24 F2.8-ra. Nekem utóbbi van, nem fostam le a bokám tőle, de nincs igazán mihez viszonyítanom. Tamron 15-30-nál többen mondták már, hogy az inkább 16, mint 15, lenn minden egyes mm sokat számíthat. Cserébe van benne stabi, ami kézből éjjel (pl. városban) szerintem igenis hasznos tud lenni. Állítólag CA jobban kezelt abban, de erről nem tudok nyilatkozni, mint ahogy az élességéről se.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Bővíteném az objektívparkom, D750-hez.
Jelenleg egy 50mm 1.8G-m van, amivel egyelőre elégedett vagyok, ismerve a hibáit (némi színhiba a kontraszthatárokon).
Kérek szépen ajánlásokat általános és portré objektívre, Ti miket használtok megelégedéssel?
Köszönöm!
-
Throme
veterán
Hát majd elválik mi lesz. De legalább szóvan róla. . . .
-
válasz gaben22 #45915 üzenetére
Én szinte mindig M-ben fotózok, így próbálom mindig, mielőtt elrakom a gépet, egy értelmes beállításra visszaállítani (kb. 1/125, f5.6), és lehet megkövezni, de auto-ison fotózok szinte állandóan amikor nem stúdióban szöszölök állványról.
A gépet se szoktam kikapcsolni ha folyamatosan "készenlétben" vagyok (ez mondjuk inkább feledékenység szokott lenni ), standbyban alig merül (napokon át is), ellenben gombnyomásra már éled is a gép. Így nem kell kapkodnom, cserébe sokszor nem is a kapkodáson múlik a dolog, hanem hogy nem veszem észre a pillanatokat
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
gaben22
senior tag
Meg aztán amikor előtted van a Szent Grál, amire hetekig vártál és elkezdesz kapkodni . Régebben le akartam fotózni 5 embert egy robogón Ázsiában. Thaiföldön 4 ember az alap, gyerekjáték. Na de 5. Végül egy buszon ülve Laoszban egyszer csak mellém álltak. Öt ember 1 robogón . Táskából kiránt, persze manuál módban volt, elfelejtettem átpattintani auto módba, jól bemozdult. Volt vagy 5-10 másodpercem (lehet több volt, de ilyenkor repül az idő ), de így is csak 1 esélyem volt, szar lett. Aztán pár év múlva Kambodzsában megint előttem teremtek, akkor meg mire táskából kirántottam már ott se voltak.
[ Szerkesztve ]
-
-
rekid
addikt
válasz total90 #45900 üzenetére
Az a vicc, hogy a sok híresebb fotós képeiből az ember azt gondolná kimegy fotózik aztán hazajön ott a király kép. Ha nincs időd hetente 2x-3x kijárni nagyon ritka az, hogy ideálisak legyenek a körülmények é meglegyenek a jó képek. A túráim jó részén edzés miatt cipelem az állványt a szűrőket a kioldót meg van hogy a gépet is...
Haverok már sokszor röhögnek rajtam.. legutóbb is a tökig érő hóban remek volt a tizen pluszos zsákkal mászkálni aztán meg hágóvasazni. Gondoltam nem baj majd fenn a menedékháznál lesz király csillagos égbolt meg világító hó meg minden csillámfaxláma. Jah felértünk aztán olyan hóvihar volt, hogy örültem, hogy felértem..
Persze ha nem vittem volna...Gyáva népnek nincs hazája!
-
gaben22
senior tag
Dilemma. Vettem egy Lowepro ProTactic 350 AW II-t, de Bezosék küldtek egy 450-et helyette . 5 perc után szerelmes vagyok bele, de ezt már tuti nem slisszantom be a lábaimhoz repülőn... Pont emiatt rendeltem a kisebbet, csak hát ez valami atom nagy . Nyilván nem csak fényképezős cuccokat pakolnék bele, annyi cuccom sajnos nincs, viszont cserébe a járulékos dolgok (pulcsi...) is simán befér ebbe. Amúgy elég masszív cucc, de ez már tényleg bazinagy.
-
veterán
válasz mokasirs #45890 üzenetére
Hold up a sec...
"Van egy Nikon 50f1.8G, Sigma 28-70f2.8 és egy Sigma 17-70f2.8-4 C optikám."#45902
"egy SIGMA 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary optikát szeretnék hozzá venni..."Most akkor én nézek be valamit, vagy mi történik itt...?
-
marcitp
őstag
válasz anaqer #45904 üzenetére
+1.
Én az utóbbi időben ha alkalom van rá, használom a 7200-at, és nem érdekel az expószám.
Az vételnél jön jól (ha kicsit magasabb, és az eladó is "tudja", alkualap)....
Mostani eszemmel lehet, alapos próba után egy 50-60k expós 7200, persze előtte utánajárni, mennyi is a zárcsere. A D300 is megy, az valahol 100k körül lehet most.
csak kiábrándító a 300 af + szenzor a D7200 után sajnos. de persze lehet azzal is agyon jó képeket készíteni, sőt. Nekem egy D200 van még a bakancslistámon.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
veterán
válasz mokasirs #45896 üzenetére
"D7000 ból "találtam" olyat amiben 2400, nem elírás 2400 expó van 100 ezerét."
Expószámot azért én nem lihegném túl. Nem sivatagi meg monszun körülmények között a hétezres széria azért elég jó arányban elkattog 60-80k köré zárcsere nélkül. És ha nem kifejezetten munkagépnek szánod, ide a rozsdás bökőt, hogy te se fogsz 10..20k-nál többet belerakni, mielőtt más okokból lecseréled.
(Egyébként meg nagyon szép, hogy az expószám visszaellenőrizhető - viszont pl. azt nem fogod tudni, hogy mennyit videóztak vele. Nagyon extrém szitu, de simán lehet, hogy alacsony expószám mellett szénné videózták a szenzort - és hát az se egy szerencsés dolog.)
-
tvamos
nagyúr
válasz mokasirs #45902 üzenetére
Azert sokszor olvasom azt, hogy inkabb a vazzal koss kompromisszumot, es az optikara koltsd a penzed!
A D7000-rel a live view-ban fenykepezes szerintem felejtos, es a vide is. (Ha ez szamit. Birtokoltam D7k-t egy darabig.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest