Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg én leszek a party pooper, aki beszól, hogy esetleg ezt nem kellene ennyire nyíltan...?
-
lofagi
addikt
Azért azt ne felejtsük el,hogy az ár különbség a két lencse között nem kicsi. Ezt sajnos nagyon sokunknak szem előtt kell tartani. :]
-
chef69
tag
Ami hátrányát találtam a Tamronnak, az a mozgó hátsó lencse, ami pumpálja a köszt a gép belsejébe. Ez nem az én tapasztalatom, hanem felhasználók véleménye!
-
Gardo
tag
válasz
chef69 #45086 üzenetére
Így van.. de csak ha kintről rendeled, mert itthon ahhoz képest nevetséges, ~400e Ft-os áron adják a Tamron -t is.
Én jelenleg inkább kicsit a Tamron felé hajlok és bízom benne, ha előbb-utóbb megrendelem és megjön, nem lesz focus probléma vele, azaz pontos lesz minden tartományban. Nikon -nál talán ez a dolog nem áll fenn. (Sigma Art -al egyszer pórul jártam, majd a következő Art pedig hibátlan volt a vázammal...)
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #45083 üzenetére
Ahogy nézem, az új Tamron, meg a használt Nikkor kb egy árban vannak. Nehéz okosnak lenni 🤔🙄😁
-
hemaka
nagyúr
válasz
fireman123 #45058 üzenetére
Jo szorakozast hozza.
pass: prohardver -
r.levente75
addikt
válasz
randras_83 #45083 üzenetére
Nem csak nálad.
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #45081 üzenetére
Mi miatt szereted jobban a Nikon üvegeket?
-
randras_83
addikt
válasz
chef69 #45079 üzenetére
A Tamron G2-es üvegei elég bitangok, mondjuk én jobban hajlok a Nikon üvegek felé - de ez saját preferencia -.
Roachy szépen leírta, ugyanazért az árért(sőt kintről megvan ~250k Ft) kapsz itthon egy 5 év garis Tamron-t. A képminősége rendben van nyugi. Anno én az érzés miatt vettem 70-200 VR I-et és nem Tamron 70-200 G2-t.(#45072) zool1: pocok nem kell.
ebben jobb a kamera mer AI-s
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba. A pénzvisszafizetést kihasználva vettem egy Nikon D5600-as gépet és hozzá egy 35mm-es Nikkor objektívet.
Első komolyabb gépem, ezért külön köszönöm a sok megosztott könyvet, van mit tanulnom.
-
chef69
tag
válasz
randras_83 #45075 üzenetére
Na, de melyiket 🤔
Tamron, vagy Nikkor?
Tud annyival többet a Nikkor, mint amennyivel többet kérnek érte? -
Roachy
senior tag
válasz
randras_83 #45075 üzenetére
Ez pontosan így van.
-
Roachy
senior tag
Szerintem a Tamront vegyed. Új optika 5 év garival, van benne stabi, van hozzá Tap In és simán hozza azt a képminőséget mint a Nikon.
Sőt több dologban jobb is nála.
Pl CA alig-alig jön elő és akkor is minimális mértékben, csak belenagyítva lehet észre venni. Nikonnál sem vészes, de ott azért jóval többször kell emiatt utómunkázni, egyértelmű a különbség.
A Tami összességében élesebb a teljes képet nézve, szinte minden gyújtótávon. 70-en valóban lágyabb kicsit, de 5,6-tól javul az is. A Nikon meg középen élesebb, de a sarkok felé azért szépen elmászik. A teljes képet figyelve itt is egyértelműen jobb a Tamron.
Szerintem a Nikonnak szebb a háttérmosása, bár ez szubjektív dolog kinek mi tetszik.
Ja igen az AF. Mindkettő gyors, pontos. De egy picit itt is a Tamront érzem jobbnak, főleg rossz fényviszonyoknál. Erős ellenfénynél meg a Nikon muzsikál jobban. De a stabi az nagy fegyvertény. Ahol a Nikonnal már csak szellemképek készülnek ott ez még mindig hasít. 3-4 FÉ-el simán lejjebb lehet menni a sebességgel.
Teljesen nyitott rekesznél is a Tami ad jobb képet, bár a Nikon viszont kicsit kontrasztosabb.
Nagyon komoly obi lett, a legújabb méregdrága Nikonnal is pariban van. Ár/érték arányban meg verhetetlen. -
itouchfan
senior tag
Köszi mindenkinek!
Sajnos egyelőre csak épphogy kézbevenni, megnyomogatni volt lehetőségem.
Sajnos a D750-nél emlegetett "vao" effekt elmaradt egyelőre, de ennek az oka lehet az, hogy már fotóztam a géppel, meg a pont ugyanekkora D7200-at annyit tapogattam a MM-ban, hogy sztem még 20 év múlva is rajta lesz az ujjlenyomatom.Első benyomások azok a dolgok, amiért váltani akartam: kereső, AF gyorsasága, lefedettsége, és a személyre szabhatóság, beállítási lehetőségek. Ezek között még nem annyira tudok kiigazodni, a vaskos User Manual majd kötelező olvasmány lesz az biztos. Meg persze a dupla sd-foglalat, a státusz lcd, a beépített af motor mind újdonság.
Sajnos még egy ideig nem lesz lehetőségem normálisan fotózni, majd csak ha végeztem a vizsgáimmal. De akkor remélem jön a várva várt "vao-effekt".
Illetve majd a további dolgokról beszámolok.
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, d750-hez szeretnék tetheringhez kábelt, van valami bevált márka/típus ami nem olyan drága? a tethertools kábeleket néztem, rendeltem is egyet, de elb*sztam, mert 5 pineset rendeltem 8 pines helyett, és vártam rá 3 hetet, úgyhogy lehet, hogy inkább visszaküldöm és veszek itthon valami olcsóbbat. a lényeg, hogy 4 méter hosszra azért kéne
-
zool1
őstag
válasz
randras_83 #45068 üzenetére
Vegyél rendes telot pocok1-et....
-
Gardo
tag
Sziasztok!
Feltenném itt is a kérdésem, talán többen vannak, akik tapasztalatuk alapján tudnak válaszolni:
Informálódni szeretnék azoktól, akiknek esetleg lehetőségük volt a következő lencséket kipróbálni, huzamosabb ideig használni, hogy megfelelő összehasonlítási alappal rendelkezzenek... melyik a jobb objektív?
- Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 [Új]
- Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED (nem az új VR verzió) [Használt]Jelenleg ez a két objektív vásárlása között vacillálok, netes teszteket olvasva úgy tapasztaltam, jelentős minőségbeli különbséget nem jegyeznek a két obi közt (talán 70mm -en Tamron lágyabb). A Nikon itthon használtan kb. annyiba kerül, mint a Tamron külföldről (EU) újonnan. A Nikon ~10 éves konstrukció... melyik adja a jobb képminőséget, gyorsabb, pontosabb AF -t? (Sigma -t sok helyen lepontozták a kettővel szemben.) Váz: D750 (lesz, most D600)
Köszönöm az infókat, véleményeket, segítséget!
Minden jót, Üdv! -
itouchfan
senior tag
A vásárlós klubhoz csatlakoztam én is, a D3200 váltja egy D7100...
-
Peczek
aktív tag
Fotó szakkönyvek, angol nyelven, PDF-ben, 415 db. 10,9 GB, megnézhetőek / letölhetők innen az internet sötét bugyraiból.
-
Peczek
aktív tag
válasz
fireman123 #45058 üzenetére
Csak angol van.
-
Peczek
aktív tag
válasz
flash- #45039 üzenetére
Nekem ezek a fotós könyvek vannak meg. Mondjuk 11 GB, azt már megosztani sem olyan könnyű. Speciel nekem a rendőrségi helyszínelők fotókönyve a kedvencem.
-
Peczek
aktív tag
válasz
fireman123 #45048 üzenetére
Hát én megvettem, de kár volt. A stílusa nagyon idegesítő (jobban mint a többi SK könyv) a jópofizáson kívül szinte alig van benne info, itt kb. több használható tudás van.
-
Mirman
őstag
válasz
fireman123 #45051 üzenetére
Nekem szerintem ez megvan rendes könyvként . Emlékeim szerint nem egy nagy valami . Pár youtube videóval sokkal beljebb vagy . Phlearn csatornát javasolom kezdésnek az elég jó .
-
rekid
addikt
No, én sem tudtam ellenállni a cash backnek szóval több hónap agyalás töprengés és a világ összes fórumának végigolvasása után beneveztem egy d750-re.
(#45045) flash- :
Itt kb az összes prakel könyv fenn van meg miden más is..
(Persze angolul)
-
flash-
veterán
válasz
fireman123 #45042 üzenetére
nagyon szépen köszönöm ezt kerestem
klassz gyűjtemény!bár ez sajna nincs benne(csak a régebbi változat):
[link]
ez már az LR6 hoz készült, azért az alapok mondjuk ugyanazok nyilvánaztán vadászom még az: David Präkel "Expozíció (A fotográfia alapjai)", Világosítás,
"Gyenes Zsolt
Fotóművészeti stílusok"meg a Joe Mcnally könyveket
apd el a pillanatot ,Tervezz a fénnyel,A Nagy Villanás könyveket
esetleg a Vakuskönyv fotósoknak - Hogyan szeress bele a vakudba és készíts vele olyan képet, amiért eredetileg megvetted-t
viszont én is tudok adni, nekem ez van meg még :
A digitális fotós könyv - Best of - Scott Kelby - DN, -
kutymorg
tag
Sziasztok! Esetleg nincs valakinek felesleges, érvényes kedvezménye edigitalba vagy MM-be?
Előre is köszönöm! -
i-sti
senior tag
válasz
fireman123 #45042 üzenetére
Lehet én vagyok a béna, de ezt hogyan lehet egy fájlban letölteni? pl zipben?
-
flash-
veterán
néha keringett itt egy fotós könyv gyüjtemény
valakinek esetleg megvan az alábbi?
"Baráth Gábor:Adobe Photoshop Lightroom fotózáshoz - Adobe Photoshop Ligtroom 6 és CC alapján"
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45037 üzenetére
#marcitp köszönöm!
Azért is írtam meg ide, hogy ha valaki belefut ilyenbe (magyarul, ha néz egy 100%-os nagyítást a képen, és bemozdultnak tűnik), akkor ez lehet az egyik oka.
Mást egyelőre nem tapasztaltam, mármint kifogásolni valót, egy kis szösszenet csak: a D500 első - azaz blende állító tárcsája - valahogy jobban kijjebb van, ezen épp csak a recék állnak ki a burkolat alól. Mivel még nagyon passzentos minden, kicsit nehezebb tekergetni. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45035 üzenetére
Az user errornak számít, ha ez van gyárilag beállítva?
Igazából nyerset lövök, de a kijelzőn a jpg jelenik meg így. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45030 üzenetére
Tapasztalat: amiről elmélkedtünk, az nem bemozdulás volt, hanem a jpg zajcsökkentés magas iso-n.
Ahogy ezt alacsony vagy ki értékre vettem, más világ lett.
Nagyon érdekes ez a váz, olyan nagyon új, szinte ropog, a tárcsák is keményebben járnak. -
Sanyesz.
őstag
Mennyire jó választás most egy D7200 kit 18-300 obival?
Most 473-30, azaz 443k. -
törölt tag
válasz
randras_83 #45028 üzenetére
Töltőn van az akksi.
De nagyon szép! -
törölt tag
válasz
randras_83 #45019 üzenetére
Hát, megvettem..
Első körben kapott egy 50mm 1.8G-t, a későbbiekben majd jöhet az objektívpark bővítése.
Köszi a segítséget! -
i-sti
senior tag
Ezt az akksit vagy az eladót ismeri valaki?
[Akku für Nikon EN-EL15b | 65134 | 2040mAh]
Mi a különbség az EL15(a) és b között?
Illetve tud valaki jó akksit ami bevált?
-
randras_83
addikt
válasz
#53366784 #45017 üzenetére
szerintem sincs, de ha meg tartasz tőle, akkor megveszed a vázat (most úgyis olcsó) fogsz egy valamit amit fotóznál, felrakot állványra a gépet f/1.8 1/320 aztán ennek megelelően bevilágítod és csinálsz tesztképek, ott egyből kijön ha a tükör rántja be. (bár reggeli logikával végig gondolva, a tükör felcsapódik, a zár lefut, szóval nem kéne neki)
-
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45014 üzenetére
Jaja, azért mondom, hogy simán lehet egy rosszabb darab.
Szóval "csak ennyi" bizonytalanított el... -
-
törölt tag
A fókusz tévesztését a 105 makrónál láttam igazán, hiába ment az Af tuning.
A bemozdulás biztosan nem user error volt, mert az expo kattanás után érezhetően mozdult a gép a kezemben.
D500 szintén volt nálam teszten, az a zár nem csattant, stabilan dolgozott, rakodás nélkül.
De tényleg legyen mentségére a váznak, lehet, hogy a bérelhető egység volt már kopott, vagy a 105-ös makró gyártási hibás.
Ez sosem fog kiderülni.
Ne haragudjatok, csak a tapasztalatokat írtam le, simán lehet, hogy csak kifogtam egy másnapos dolgozó által minőségellenőrzött sorozat egyik darabját. -
marcitp
őstag
1/200 85mm-en azon a pixelsűrűségen érthető is.
De f1,8 (max valahol 135mm lehet, nem tudom milyen hosszabb van 1,8-al), szóval ha 135mm 1/320 24MP-en nem kellene...sztem nem a tükör/zár rázta be.
Olyanról már hallottam, hogy a VR magasabb zársebnél pl 1/60-nál nem fogta meg a képet, 1/30-nál meg igen. -
vrbst
tag
válasz
marcitp #45009 üzenetére
1/320-nál azért nem kéne, hogy legyen... De annó a D800E-vel 1/200-on 85mm 1.4-en nem volt garantált a berázásmentes kép. Az 1/400 már sokkal biztosabb volt.
De nem szabad összekevreni a zár illetve a fotós általi berázást...
Visszatérve a D750-hez... Nem a fókusz tévesztett?
-
törölt tag
válasz
randras_83 #45004 üzenetére
Az egyik ok az 1/4000 zársebesség - fényerős obinál talán gond lehet nyáron.
A másik ez a sok visszahívás. Talán a negyedik volt a legutolsó, és ha jól sejtem, akkor az 1/4000 "err" hiba is ismert, és javíttatható.
Nemrég béreltem egy D750-et, emiatt tetszik nagyon a képe, viszont azt vettem észre rajta (lehet, hogy ez is hiba), hogy 1/320-nál sem tudtam igazán éles képet lőni 1.8 blendével, mert pont a zár csapódása mozdította be a vázat.
Szóval teljesen nem nyugodt a lelkem, de egyszerűen nincs jobb és átgondoltabb lehetőség ebben a kategóriában!U.i.: gratula a képeidhez!
-
hotkar
aktív tag
válasz
#53366784 #44993 üzenetére
Nekem ilyen problémám van, de együtt tudok élni vele.
Csak akkor csinálja, ha hosszabb ideig ki van kapcsolva (mondjuk 1 órát), nagyon rövid záridő van beállítva, és akkor is csak az első képnél (és nem is mindig). Exponál (majdnem jól), de a tükör és a redőny nem megy vissza alaphelyzetbe. Meg kell nyomni az expo gombot még egyszer, és helyreáll a rend. Normál üzem közben egyszer sem volt ilyen baja (3 éves a gépem).
Ezt a hibát tudtommal máig nem ismerték el.
Ami ezen kívül volt a D750-ekkel, az a becsillanásos hiba és az árnyékosság (a kép talán felső része sötétebb volt a többi résznél). Ezeket sorozatszám alapján ki lehet szűrni (a linkelt oldalon is van erre lehetőség, ha az ezekről a hibákról szóló cikket megkeresed).
-
randras_83
addikt
a cseh szervizes kollégák rendkívül segítőkészek amúgy
(#44993) Mozsdicz: mi bizonytalanított el? én a második D750-em nyúzom, jó kis váz. a visszahívások miatt nem kell aggódni azt javítja a nikon a garanciától függetlenül, bár az újabb gyártásból már nem hiszem hogy belefutsz ilyenbe.
(#44996) marcitp: bezony, szétszórhatták volna jobban az AF pontokat, majd a D760-ban.
-
törölt tag
Volt itt gond a becsillanáson kívül is, pl. nem készített éles képet, hiába csippant a gép, hogy megvan az af pont, vagy esetleg egyszerűen feladta a harcot a zár...
Amúgy igen, a visszatérítéses ár miatt, és a kiemelkedő képalkotási képességei miatt választanám ezt a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jövedelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OpenWRT topic
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest