Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz anaqer #45099 üzenetére
Így hogy már elrontottad a bulit... Én is gondoltam már tegnap, hogy szólok, nem csak simán zavaró a dolog (mondjuk engem pont nem érdekel annyira, max. kicsit több az off), de konkrétan PH alapelvet is sért...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
veterán
Tényleg én leszek a party pooper, aki beszól, hogy esetleg ezt nem kellene ennyire nyíltan...?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
lofagi
addikt
Azért azt ne felejtsük el,hogy az ár különbség a két lencse között nem kicsi. Ezt sajnos nagyon sokunknak szem előtt kell tartani. :]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
chef69
tag
Ami hátrányát találtam a Tamronnak, az a mozgó hátsó lencse, ami pumpálja a köszt a gép belsejébe. Ez nem az én tapasztalatom, hanem felhasználók véleménye!
-
Gardo
tag
válasz chef69 #45086 üzenetére
Így van.. de csak ha kintről rendeled, mert itthon ahhoz képest nevetséges, ~400e Ft-os áron adják a Tamron -t is. Én jelenleg inkább kicsit a Tamron felé hajlok és bízom benne, ha előbb-utóbb megrendelem és megjön, nem lesz focus probléma vele, azaz pontos lesz minden tartományban. Nikon -nál talán ez a dolog nem áll fenn. (Sigma Art -al egyszer pórul jártam, majd a következő Art pedig hibátlan volt a vázammal...)
Annyi vagy, amennyit a szavad ér.
-
chef69
tag
válasz randras_83 #45083 üzenetére
Ahogy nézem, az új Tamron, meg a használt Nikkor kb egy árban vannak. Nehéz okosnak lenni 🤔🙄😁
-
hemaka
nagyúr
válasz fireman123 #45058 üzenetére
Jo szorakozast hozza.
pass: prohardver[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
r.levente75
addikt
válasz randras_83 #45083 üzenetére
Nem csak nálad.
-
chef69
tag
válasz randras_83 #45081 üzenetére
Mi miatt szereted jobban a Nikon üvegeket?
-
randras_83
addikt
válasz chef69 #45079 üzenetére
A Tamron G2-es üvegei elég bitangok, mondjuk én jobban hajlok a Nikon üvegek felé - de ez saját preferencia -.
Roachy szépen leírta, ugyanazért az árért(sőt kintről megvan ~250k Ft) kapsz itthon egy 5 év garis Tamron-t. A képminősége rendben van nyugi. Anno én az érzés miatt vettem 70-200 VR I-et és nem Tamron 70-200 G2-t.(#45072) zool1: pocok nem kell. ebben jobb a kamera mer AI-s
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba. A pénzvisszafizetést kihasználva vettem egy Nikon D5600-as gépet és hozzá egy 35mm-es Nikkor objektívet.
Első komolyabb gépem, ezért külön köszönöm a sok megosztott könyvet, van mit tanulnom.
-
chef69
tag
válasz randras_83 #45075 üzenetére
Na, de melyiket 🤔
Tamron, vagy Nikkor?
Tud annyival többet a Nikkor, mint amennyivel többet kérnek érte? -
Roachy
senior tag
-
Roachy
senior tag
Szerintem a Tamront vegyed. Új optika 5 év garival, van benne stabi, van hozzá Tap In és simán hozza azt a képminőséget mint a Nikon.
Sőt több dologban jobb is nála.
Pl CA alig-alig jön elő és akkor is minimális mértékben, csak belenagyítva lehet észre venni. Nikonnál sem vészes, de ott azért jóval többször kell emiatt utómunkázni, egyértelmű a különbség.
A Tami összességében élesebb a teljes képet nézve, szinte minden gyújtótávon. 70-en valóban lágyabb kicsit, de 5,6-tól javul az is. A Nikon meg középen élesebb, de a sarkok felé azért szépen elmászik. A teljes képet figyelve itt is egyértelműen jobb a Tamron.
Szerintem a Nikonnak szebb a háttérmosása, bár ez szubjektív dolog kinek mi tetszik.
Ja igen az AF. Mindkettő gyors, pontos. De egy picit itt is a Tamront érzem jobbnak, főleg rossz fényviszonyoknál. Erős ellenfénynél meg a Nikon muzsikál jobban. De a stabi az nagy fegyvertény. Ahol a Nikonnal már csak szellemképek készülnek ott ez még mindig hasít. 3-4 FÉ-el simán lejjebb lehet menni a sebességgel.
Teljesen nyitott rekesznél is a Tami ad jobb képet, bár a Nikon viszont kicsit kontrasztosabb.
Nagyon komoly obi lett, a legújabb méregdrága Nikonnal is pariban van. Ár/érték arányban meg verhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Köszi mindenkinek!
Sajnos egyelőre csak épphogy kézbevenni, megnyomogatni volt lehetőségem.
Sajnos a D750-nél emlegetett "vao" effekt elmaradt egyelőre, de ennek az oka lehet az, hogy már fotóztam a géppel, meg a pont ugyanekkora D7200-at annyit tapogattam a MM-ban, hogy sztem még 20 év múlva is rajta lesz az ujjlenyomatom.Első benyomások azok a dolgok, amiért váltani akartam: kereső, AF gyorsasága, lefedettsége, és a személyre szabhatóság, beállítási lehetőségek. Ezek között még nem annyira tudok kiigazodni, a vaskos User Manual majd kötelező olvasmány lesz az biztos. Meg persze a dupla sd-foglalat, a státusz lcd, a beépített af motor mind újdonság.
Sajnos még egy ideig nem lesz lehetőségem normálisan fotózni, majd csak ha végeztem a vizsgáimmal. De akkor remélem jön a várva várt "vao-effekt".
Illetve majd a további dolgokról beszámolok.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, d750-hez szeretnék tetheringhez kábelt, van valami bevált márka/típus ami nem olyan drága? a tethertools kábeleket néztem, rendeltem is egyet, de elb*sztam, mert 5 pineset rendeltem 8 pines helyett, és vártam rá 3 hetet, úgyhogy lehet, hogy inkább visszaküldöm és veszek itthon valami olcsóbbat. a lényeg, hogy 4 méter hosszra azért kéne
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
zool1
őstag
válasz randras_83 #45068 üzenetére
Vegyél rendes telot pocok1-et....
-
Gardo
tag
Sziasztok!
Feltenném itt is a kérdésem, talán többen vannak, akik tapasztalatuk alapján tudnak válaszolni:
Informálódni szeretnék azoktól, akiknek esetleg lehetőségük volt a következő lencséket kipróbálni, huzamosabb ideig használni, hogy megfelelő összehasonlítási alappal rendelkezzenek... melyik a jobb objektív?
- Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 [Új]
- Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED (nem az új VR verzió) [Használt]Jelenleg ez a két objektív vásárlása között vacillálok, netes teszteket olvasva úgy tapasztaltam, jelentős minőségbeli különbséget nem jegyeznek a két obi közt (talán 70mm -en Tamron lágyabb). A Nikon itthon használtan kb. annyiba kerül, mint a Tamron külföldről (EU) újonnan. A Nikon ~10 éves konstrukció... melyik adja a jobb képminőséget, gyorsabb, pontosabb AF -t? (Sigma -t sok helyen lepontozták a kettővel szemben.) Váz: D750 (lesz, most D600)
Köszönöm az infókat, véleményeket, segítséget!
Minden jót, Üdv!Annyi vagy, amennyit a szavad ér.
-
itouchfan
senior tag
A vásárlós klubhoz csatlakoztam én is, a D3200 váltja egy D7100...
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Peczek
aktív tag
Fotó szakkönyvek, angol nyelven, PDF-ben, 415 db. 10,9 GB, megnézhetőek / letölhetők innen az internet sötét bugyraiból.
-
Peczek
aktív tag
válasz fireman123 #45058 üzenetére
Csak angol van.
-
Peczek
aktív tag
válasz flash- #45039 üzenetére
Nekem ezek a fotós könyvek vannak meg. Mondjuk 11 GB, azt már megosztani sem olyan könnyű. Speciel nekem a rendőrségi helyszínelők fotókönyve a kedvencem.
-
Peczek
aktív tag
válasz fireman123 #45048 üzenetére
Hát én megvettem, de kár volt. A stílusa nagyon idegesítő (jobban mint a többi SK könyv) a jópofizáson kívül szinte alig van benne info, itt kb. több használható tudás van.
-
Mirman
őstag
válasz fireman123 #45051 üzenetére
Nekem szerintem ez megvan rendes könyvként . Emlékeim szerint nem egy nagy valami . Pár youtube videóval sokkal beljebb vagy . Phlearn csatornát javasolom kezdésnek az elég jó .
-
rekid
addikt
No, én sem tudtam ellenállni a cash backnek szóval több hónap agyalás töprengés és a világ összes fórumának végigolvasása után beneveztem egy d750-re.
(#45045) flash- :
Itt kb az összes prakel könyv fenn van meg miden más is.. (Persze angolul)
Gyáva népnek nincs hazája!
-
flash-
veterán
válasz fireman123 #45042 üzenetére
nagyon szépen köszönöm ezt kerestem
klassz gyűjtemény!bár ez sajna nincs benne(csak a régebbi változat):
[link]
ez már az LR6 hoz készült, azért az alapok mondjuk ugyanazok nyilvánaztán vadászom még az: David Präkel "Expozíció (A fotográfia alapjai)", Világosítás,
"Gyenes Zsolt
Fotóművészeti stílusok"meg a Joe Mcnally könyveketapd el a pillanatot ,Tervezz a fénnyel,A Nagy Villanás könyveket
esetleg a Vakuskönyv fotósoknak - Hogyan szeress bele a vakudba és készíts vele olyan képet, amiért eredetileg megvetted-t
viszont én is tudok adni, nekem ez van meg még :
A digitális fotós könyv - Best of - Scott Kelby - DN,[ Szerkesztve ]
-
kutymorg
tag
Sziasztok! Esetleg nincs valakinek felesleges, érvényes kedvezménye edigitalba vagy MM-be?
Előre is köszönöm! -
i-sti
senior tag
válasz fireman123 #45042 üzenetére
Lehet én vagyok a béna, de ezt hogyan lehet egy fájlban letölteni? pl zipben?
Novum Forum Siculorum
-
-
flash-
veterán
néha keringett itt egy fotós könyv gyüjtemény
valakinek esetleg megvan az alábbi?
"Baráth Gábor:Adobe Photoshop Lightroom fotózáshoz - Adobe Photoshop Ligtroom 6 és CC alapján"
-
törölt tag
válasz randras_83 #45037 üzenetére
#marcitp köszönöm!
Azért is írtam meg ide, hogy ha valaki belefut ilyenbe (magyarul, ha néz egy 100%-os nagyítást a képen, és bemozdultnak tűnik), akkor ez lehet az egyik oka.
Mást egyelőre nem tapasztaltam, mármint kifogásolni valót, egy kis szösszenet csak: a D500 első - azaz blende állító tárcsája - valahogy jobban kijjebb van, ezen épp csak a recék állnak ki a burkolat alól. Mivel még nagyon passzentos minden, kicsit nehezebb tekergetni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randras_83 #45035 üzenetére
Az user errornak számít, ha ez van gyárilag beállítva?
Igazából nyerset lövök, de a kijelzőn a jpg jelenik meg így.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randras_83 #45030 üzenetére
Tapasztalat: amiről elmélkedtünk, az nem bemozdulás volt, hanem a jpg zajcsökkentés magas iso-n.
Ahogy ezt alacsony vagy ki értékre vettem, más világ lett.
Nagyon érdekes ez a váz, olyan nagyon új, szinte ropog, a tárcsák is keményebben járnak. -
Sanyesz.
őstag
Mennyire jó választás most egy D7200 kit 18-300 obival?
Most 473-30, azaz 443k."Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
törölt tag
válasz randras_83 #45028 üzenetére
Töltőn van az akksi.
De nagyon szép! -
i-sti
senior tag
-
törölt tag
válasz randras_83 #45019 üzenetére
Hát, megvettem..
Első körben kapott egy 50mm 1.8G-t, a későbbiekben majd jöhet az objektívpark bővítése.
Köszi a segítséget! -
i-sti
senior tag
Ezt az akksit vagy az eladót ismeri valaki?
[Akku für Nikon EN-EL15b | 65134 | 2040mAh]
Mi a különbség az EL15(a) és b között?
Illetve tud valaki jó akksit ami bevált?
Novum Forum Siculorum
-
randras_83
addikt
válasz #53366784 #45017 üzenetére
szerintem sincs, de ha meg tartasz tőle, akkor megveszed a vázat (most úgyis olcsó) fogsz egy valamit amit fotóznál, felrakot állványra a gépet f/1.8 1/320 aztán ennek megelelően bevilágítod és csinálsz tesztképek, ott egyből kijön ha a tükör rántja be. (bár reggeli logikával végig gondolva, a tükör felcsapódik, a zár lefut, szóval nem kéne neki)
-
marcitp
őstag
válasz #53366784 #45012 üzenetére
Amúgy ha mozdult a kezedben, nem kizárt a user error, tényleg nem bántásból írom.
Érdekes ez, D700 volt a kezemben, érezhetőbb a zár működése, hangosabb is, csak nagyobb súly, tükör mozog.
D300 már halkabb, D7200 meg amolyan kis konszolidált.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
törölt tag
válasz randras_83 #45014 üzenetére
Jaja, azért mondom, hogy simán lehet egy rosszabb darab.
Szóval "csak ennyi" bizonytalanított el... -
randras_83
addikt
válasz #53366784 #45008 üzenetére
Na igen az 1/8000 vidámabb lenne, de engem még nem nagyon korlátozott, ilyenkor még mindig le tudsz menni ISO 50-re.
Érdekes amit írsz, én még nem futottam bele ilyenbe, nekem nem rémlik.
Ez pl ISO400 1/160 f/1.4
Ez meg ISO100 1/320 f/1.4köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A fókusz tévesztését a 105 makrónál láttam igazán, hiába ment az Af tuning.
A bemozdulás biztosan nem user error volt, mert az expo kattanás után érezhetően mozdult a gép a kezemben.
D500 szintén volt nálam teszten, az a zár nem csattant, stabilan dolgozott, rakodás nélkül.
De tényleg legyen mentségére a váznak, lehet, hogy a bérelhető egység volt már kopott, vagy a 105-ös makró gyártási hibás.
Ez sosem fog kiderülni.
Ne haragudjatok, csak a tapasztalatokat írtam le, simán lehet, hogy csak kifogtam egy másnapos dolgozó által minőségellenőrzött sorozat egyik darabját. -
marcitp
őstag
1/200 85mm-en azon a pixelsűrűségen érthető is.
De f1,8 (max valahol 135mm lehet, nem tudom milyen hosszabb van 1,8-al), szóval ha 135mm 1/320 24MP-en nem kellene...sztem nem a tükör/zár rázta be.
Olyanról már hallottam, hogy a VR magasabb zársebnél pl 1/60-nál nem fogta meg a képet, 1/30-nál meg igen.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
vrbst
tag
válasz marcitp #45009 üzenetére
1/320-nál azért nem kéne, hogy legyen... De annó a D800E-vel 1/200-on 85mm 1.4-en nem volt garantált a berázásmentes kép. Az 1/400 már sokkal biztosabb volt. De nem szabad összekevreni a zár illetve a fotós általi berázást...
Visszatérve a D750-hez... Nem a fókusz tévesztett?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz randras_83 #45004 üzenetére
Az egyik ok az 1/4000 zársebesség - fényerős obinál talán gond lehet nyáron.
A másik ez a sok visszahívás. Talán a negyedik volt a legutolsó, és ha jól sejtem, akkor az 1/4000 "err" hiba is ismert, és javíttatható.
Nemrég béreltem egy D750-et, emiatt tetszik nagyon a képe, viszont azt vettem észre rajta (lehet, hogy ez is hiba), hogy 1/320-nál sem tudtam igazán éles képet lőni 1.8 blendével, mert pont a zár csapódása mozdította be a vázat.
Szóval teljesen nem nyugodt a lelkem, de egyszerűen nincs jobb és átgondoltabb lehetőség ebben a kategóriában!U.i.: gratula a képeidhez!
[ Szerkesztve ]
-
-
hotkar
aktív tag
válasz #53366784 #44993 üzenetére
Nekem ilyen problémám van, de együtt tudok élni vele.
Csak akkor csinálja, ha hosszabb ideig ki van kapcsolva (mondjuk 1 órát), nagyon rövid záridő van beállítva, és akkor is csak az első képnél (és nem is mindig). Exponál (majdnem jól), de a tükör és a redőny nem megy vissza alaphelyzetbe. Meg kell nyomni az expo gombot még egyszer, és helyreáll a rend. Normál üzem közben egyszer sem volt ilyen baja (3 éves a gépem).
Ezt a hibát tudtommal máig nem ismerték el.
Ami ezen kívül volt a D750-ekkel, az a becsillanásos hiba és az árnyékosság (a kép talán felső része sötétebb volt a többi résznél). Ezeket sorozatszám alapján ki lehet szűrni (a linkelt oldalon is van erre lehetőség, ha az ezekről a hibákról szóló cikket megkeresed).
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
a cseh szervizes kollégák rendkívül segítőkészek amúgy
(#44993) Mozsdicz: mi bizonytalanított el? én a második D750-em nyúzom, jó kis váz. a visszahívások miatt nem kell aggódni azt javítja a nikon a garanciától függetlenül, bár az újabb gyártásból már nem hiszem hogy belefutsz ilyenbe.
(#44996) marcitp: bezony, szétszórhatták volna jobban az AF pontokat, majd a D760-ban.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #53366784 #45001 üzenetére
Mivel újonnan akarod venni, szerintem bármilyen gondot lefed a 3 év gari Én így álltam hozzá. Az ára verhetetlen, és bár kb. 70 képet csináltam eddig vele, örök szerelem lesz, már most érzem
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
törölt tag
Volt itt gond a becsillanáson kívül is, pl. nem készített éles képet, hiába csippant a gép, hogy megvan az af pont, vagy esetleg egyszerűen feladta a harcot a zár...
Amúgy igen, a visszatérítéses ár miatt, és a kiemelkedő képalkotási képességei miatt választanám ezt a gépet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest