- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
bajnokpityu #24197 üzenetére
A fókuszálást a váz végzi, nem az üveg. Ha ez a fő probléma, akkor egyértelműen vázat kell cserélned.
Akkor ez valami kárfelmérős meló lehet? Statikus témára nem lenne rossz egy 35 1.8G sem. A 18-105 ára körül kapható, és DX-en remek általános látószögű üveg (ugyebár ez felel meg az emberi szem látószögének kb).
Ha nem szalad el a téma, és tudsz lábzúmolni, akkor nem fogod megbánni. Olcsó, könnyű, remek rajzolatú obi.(#24198) Throme:
Ennyi. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #24194 üzenetére
és aleister, Ed Parker, és egyéb fórumlakók:
köszönöm a tanácsokat, még rágódok, h mi legyen. Perpillanat úgy látom, hogy 2:2 szavazat van a d5200+kitobi és a 3100+120rugós obi mellett, az első olcsóbb, úgyhogy sztem az lesz.
és a váltás 50%ban pont az AF miatt lesz, 1x olyan ciki volt fényképész megrendelő orra előtt 1percig tökölni, mire 1m távolságból megtalálta a fókuszt a repedésen, aztán inkább kézzel állítottam be. Ezt elkerülném.
Amin még rágódok, hogy a 3100at eladjam vázként, és annak a kitobijával toljam a 5200vázát, vagy egy ugyanolyat vegyek hozzá kitben.
18-105ös nyilván jobb lenne, vagy egy még job, de nem akarok most annyit költeni.
-
aleister
veterán
válasz
bajnokpityu #24193 üzenetére
De, ha mondjuk a videózást kérdezted volna.
Komolyra fordítva a szót, a D5200 riválisának tekinthető Canon 700D 20-30k-val drágább, szenzorban jóval gyengébb, az AF-e a hibrid megoldásnak köszönhetően viszont nem lehet rossz.
Szerintem a D5200 AF rendszerével nem lesz problémád. Én azért elé tennék egy Tamron 17-50-et. Valamint akkor is használd a rendszervakut, ha konkrétan a fényteljesítménye nincs is a hasznodra, mert az AF segédfénye mellett nagyobb eséllyel talál a váz fókuszt, mint a sima beépített mellett.
(#24194) Vikthor:
Nem azt mondtam, hogy hülyeséget írtál, hanem azt, hogy nem figyelsz a kérdezőre. A legelső kommentjében írta a D5200-öt és a 17-70-et is. Mi ez, ha nem közelítő ársáv? -
válasz
aleister #24190 üzenetére
Amit írtam, nem hülyeség, tényleg jobb megoldásokat soroltam fel, viszont az is tény, hogy nem ismerem Bajnokpityu költségvetését, feltételeztem, most nem azt firtatjuk, hanem mi lenne a valóban jobb neki. Ha lenne ársáv, hogy meddig lehet nyújtózkodni, akkor esetleg abból könnyebb dolgunk lenne meghatározni, hogy abból mi a legjobb választás számára.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
aleister #24190 üzenetére
Közelre kevéssé tud fókuszálni a gép, ha már szürkület van. Ilyenkor hátrébb kell lépjek, vagy oldalabbra kell álljak, hogy menjen neki. Segédfény működik.
Igazából örülök, hogy végre valaki a D5200at is támogatja
Megnézem, hátha van belőle a 18-55nél jobb kitobi is, az nagyon a maximum, amit rá akarok költeni, de, ha megéri, oké.Nikon topicban nyilván nem fognak átküldeni, de nézzek szét más márkáknál is?
-
aleister
veterán
válasz
Vikthor #24180 üzenetére
Nem bántásból, de megint az megy, mint a múltkor.
Idejön valaki a D5200-es kategóriájában kérdezgetni (120k újként), erre FX-et ajánlgatnak neki (használtan 300-600k).
Felhozza a 17-70-et (újként 120k), erre jössz a méregdrága FX alapzúmokkal (használtan 230-430k).Igen, a legjobb mindenkinek a D4 lenne, fix 1.4-es sorral, FX alapzúmmal, de van értékhatár is a világon.
(#24189) Colonel993:
"Erősen gyanús, hogy igen..."100%-ig biztos, hogy nem.
A D5200-nek majdnem másfélszer jobb a low light teljesítménye, mint a D3100-nek. Továbbá a kérdező problémája az AF-re irányult leginkább. A D5200-ben az az AF-van, ami q D7K-ban és pár FX gépben, csak épp a DX variáns.
A D3100 MultiCAM 1000DX-e olyan messze áll 4800DX-től, mint Makó Jeruzsálemtől.Jó lenne elvonatkoztatni az általános szabálytól (inkább jobb obi gyengébb vázon), ha a kérdéses esetben nem igaz!
Eszem megáll, hogy mi megy itt néha! Figyeljünk már arra, hogy mit szeretne a kérdező!
(#24188) bajnokpityu:
Írd már le kérlek, hogy pontosan mire kéne! Ez a rossz fényviszonyok_mellett_alig_látható_dolog elég megfoghatatlan számomra. -
Colonel993
senior tag
válasz
bajnokpityu #24188 üzenetére
"De abban egyetértetek, hogy inkább maradjon a váz, és egy jobb obi többet hoz,mint pl egy 5200esre csere?,,
Erősen gyanús, hogy igen... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #24187 üzenetére
Ahogy elődeim mondták, van vakum.
Oké, nem tökéletes megoldás, de csak a fókuszálással van néha gondom. DE csináltam tegnap megint egy próbát, és megint tökéletesen működött...2.8as obik számomra túl drágák, tehát vagy 18-50 vagy 17-70es környékén keresgélnék.
De abban egyetértetek, hogy inkább maradjon a váz, és egy jobb obi többet hoz,mint pl egy 5200esre csere?
-
válasz
bajnokpityu #24186 üzenetére
nem fényerős és említetted, hogy fényszegény környezetben dolgozol én 2.8 fölé nem mennék.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #24181 üzenetére
Bezzeg kábelre telik
-
válasz
bajnokpityu #24181 üzenetére
akkor nikkor-tamron-sigma 24-70/f2.8
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu #24179 üzenetére
HA épületen belül nem kell nagy tereket fotózni, akkor egy vaku is megoldhatja a problémát. Vaku mellett a kitobi is jól teszi a dolgát.
Ha a belső tér pl templombelső, akkor a vakus téma felejtős.
Húszon-párezerért lehet rendelni yongnuo vakut, nem kell egyből SB900szvsz
-
válasz
bajnokpityu #24179 üzenetére
én fx-re váltanék és egy fix de fényerős obit hozzá, 1.4 vagy 1.8-as AF-S-t.
-
bajnokpityu
félisten
Gondolkodunk, hogy a 3100as kitobis gép helyére, vagy mellé (nagyon alacsony az áruk,inkább megmaradna tartalékba) veszünk még egy gépet. Megmondom őszintén, a nikon helyzeti előnnyel indul, mert alapvetően megszerettük a gépet, és soha nem volt gondom vele.
azon viszont agyalok, hogy egy 17-70es obi, vagy pl egy 5200es kitobival lenne nagyobb előrelépés.
Munkám miatt is használom a gépet, épületen belül kell rossz fényviszonyok mellett alig látható dolgokat fotóznom. Egy dolog van,ami miatt gondolkodom, hogy cserélek, hogy olyan,mintha nehezebben fókuszálna autó üzemmódban mostanában. jól be szokta állítani a fókuszt, de valamiért nem süti el, és kezd bosszantani, hogy miért.
Szerintetek melyik lenne nagyobb előrelépés? obicsere megoldhatja a fókusz gondomat? Egyáltalán létezik ilyen, h idővel rosszabbul fókuszál?
-
aleister
veterán
válasz
raverke #24176 üzenetére
Nem kell ilyenekkel foglalkozni! Azon kívül, amit az összefoglalóban írtam, nemigen tudok a témához mást hozzátenni.
Én kódolatlan akksit rendeltem, és portrémarkolatban használom. Kicsivel elmarad a teljesítménye a gyáritól. Ez egyrészt abban mutatkozik meg, hogy a max lőhető képek a Nikon akksi kb 90%-át teszik ki. Valamint az önkisülési idejük is gyorsabb. Álltukban hamarabb lemerülnek. Ezért ezeket a fotózás előtt rendszerint feltöltöm, és ezeket használom el először.
(#24177) A Zéé
Azért is jó 2 akksi, mert megesik, hogy az ember megfeledkezik a töltésről. Ilyenkor jó, ha van nála egy tartalék. Továbbá most télen elég csalóka a töltéskijelzés. Főleg több éves akksiknál előfordulhat, hogy amikor a meleg szobában 3-as szinten van a töltöttség, kint a hidegben 20-30 perc után már lemerül.A "Decoded" cuccokról annyi, hogy minden hw-ben van egy chip, ami semmi mást nem csinál, csak egy azonosítót küld a lekérdező eszköz felé. Ez utóbbi ez alapján tudja, hogy mégis mit csatlakoztattak hozzá. Ilyen van a pc részegységekben, de akár egy portrémarkolatban vagy épp akksiban is.
Az olcsóbb cucoknál ezzel nem is igen foglalkoznak. Feltehetően ki is spórolják belőlük.. A "decoded" akksik meg olyan id-t küldenek a váz felé, mint egy Nikon cucc. -
A Zéé
addikt
válasz
raverke #24176 üzenetére
a legfontosabb kérdés az, hogy tényleg kell-e második akksi. Ha nem jársz olyant túrákra, amikor napokig nincs áram, vagy nem videózol órákat naponta, akkor sztem erőteljesen megkérdőjelezhető, hogy tényleg kell-e. 5-600 képet simán lehet lőni egy akkuval.
Dekódolt, nem dekódolt kérdést nem követem pontosan, de talán pont a D5100-nak van olyan firmwareja, ami csak a gyárit fogadja el, a decodedet nem.
Az meg, hogy hány mAh-t szitáltak rá a kicsikínaiak, kb tökmindegy. A bele sztem pont ugyanaz mindegyiknek. -
raverke
tag
Sziasztok!
Beléptem én is a Nikon tulajok klubjába egy D5100-el.
Kérdésem az, hogy milyen és mekkora akkumulátort érdemes venni hozzá?
A gépemben gyárilag EN-EL14, 1030 mAh típus van.
Olvastam az összefoglalót, de rengeteg utángyártott, és full decoded akksikat lehet venni, ráadásul különböző Amper/óra értékekkel.
Lehet nagyobb mAh-at bele tenni? Illetve tényleg csak és kizárólag gyárit lehet?
A válaszokat előre köszönöm!
-
bandigno
senior tag
-
Throme
veterán
válasz
szab13 #24169 üzenetére
f2.8-on is úgy viselkedik? A 40mm obinak ez a legnagyobb rekeszállása, lehet így is ki kéne próbálni a 35-öst.
Másrészt az 5200 is 24mp-es szenzort használ, kis dof mellett lehet jobban kijönnek a hibák, de ezt lehet itt megcáfolja valaki.Itt nem sokan használnak 40-es fixet. Makróra és portréra rövid, beltérben szűk.
-
ssgt1981
senior tag
Használ valaki Micnova gps vevőt, mennyire megbízható eszköz?
-
Throme
veterán
válasz
szab13 #24166 üzenetére
A fókuszproblémák állványon is előjönnek?
F1.8-on gyengébb fényviszonyoknál én többet hibázok, mint napsütésben.
Sztem az f1.8 még DX-en is kis dof-ot ad, könnyű hibázni.
Persze volt akinek fókusztesztek során hibázott. Ott nem lehet mit csinálni, mint lecserélni.Beltérre szerintem a 35-ös sem túl nyerő, egy 17mm-től induló fényerőssel jobban járnál.
Portréra inkább 50mm-től felfelé szoktak ajánlani.
Szóval ezt a két témát egy fix-el nem biztos, hogy lefeded.szvsz
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
D5200-hoz Nikon 35mm 1,8 obim van de a pontos fókusz nem az erőssége.
A Nikon 40mm 2,8 micro mennyivel megbízhatóbb? Tudom nem 1,8 de nekem fontosabb lenne a biztos, pontos fókusz.
Általános célra kellene, beltér, utazás, néha portré
50-es hosszú nekem beltérre.Van valakinek tapasztalat?
Köszönöm
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
spanyoll #24164 üzenetére
Amikor 8 óra délutános műszakon túl vagyok, éjjel 11 után hazaérek, majd éjfélkor nulla aggyal felnézek az egyik kedvenc, esetemben leginkább csak olvasott topicomra, és meglátom ezt a kommentet, majd a linken lévő képet, és a lakásban a hatalmas kussban egyszer csak hangosan felröhögök... -> na az felbecsülhetetlen
muszájvoltleírni
-
spanyoll
addikt
válasz
aleister #24162 üzenetére
Igaz. Gondolom. Mittudomén, azt sem tudom miről beszélek.
-
spanyoll
addikt
-
ssgt1981
senior tag
Tudom hülye kérdés, de van értelme d3300-án a képméretnél 24mp-t használni vagy elég a 13.5mp is?
-
aleister
veterán
válasz
bandigno #24155 üzenetére
Én ilyet használok.
Valamit ér, de csodára egyiktől se számíts. Ha tudod, hogy mit kell nézni az elkészült fotón, akkor felfedezhető a várt hatás.
Nekem azért van bent a táskában, mert ha bármi történik a rendszervakuval (azon van mobil szoftbox), akkor ne legyek tejesen meglőve, hanem legyen egy vészmegoldás.Összességében ennyit megér.
-
bandigno
senior tag
használ valaki ilyesmi fajta diffúzort? 1 fontért gondolom nem pénz, de van esetleg ajánlottabb? nincs még külön vakum, nem is van rá egyelőre nagy igényem, a beépített ki tud segíteni általában!
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #24152 üzenetére
Gyári akku, vakukioldó, Hama miniállvány vakuhoz, lenspen, Hama UV szűró, két memkari, vezeték nélküli kioldó és táska a tartozékok.
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #24152 üzenetére
Ezeket be lehet szerezni olcsón ebayről vagy akárhonnan...
Akksi kb 4k huf, kupakok 250ft/db, leírás ingyenes.....
Mondjuk az is igaz - amit már itt ajánlották is - inkább gyúrnék d7k-ra, mint D90-re...
azt a 30-50k különbséget kb 2 hónap múlva hozzápattintja és megvan...szvsz persze
(#24151) Larry303 : jah, ha korrekt a srác még azt az obit is hozzádobja a kiegészítőkhöz
-
Throme
veterán
válasz
raverke #24146 üzenetére
Azt is kell nézni, hogy a cég ahol veszed hivatalos márkakereskedés vagy sem.
Ha nem hivatalos, akkor a 3 év is úgy 3, hogy 1 világgari +2 bolti gari.
Így 1 év után csak a bolthoz viheted ha gond van. Aztán hogy ők ezt hogy rendezik az egy más kérdés...Használt obi árban kapsz kit-es újat (ahogy előttem "szóló" írta). Legalább is közel annyiért..
Másrészt használt leharcolt 18-105-nél hamarabb befigyel egy zoom gumi csere (ebayről saját kezűleg olcsóbb, mint szervizben), a tubus meg elkezd magától megindulni a gravitáció "hívó szavára", de legalább is könnyen kijár. Egy jobb darabot kell keresni...Biztos van más ajánlat is D90-re. Érdemes szétnézni.
szerk: jah valahogy úgy számolja a 135k-t, hogy váz 90k obi 45k. Na meg szar a forint és most úgy is minden drágább...
Először azt kell eldöntened, hogy kell-e haladó váz vagy elég lesz sokáig a belépő. Ok, tudom ez nehéz kérdés az elején....
-
raverke
tag
válasz
Throme #24144 üzenetére
Szia.
A digitalko-tól, bár ahogy nézem van 3 év garanciával is, de az már 146 ezer
Gondoltam már arra is hogy csak a vázat veszem meg valahonnan garanciásan,és veszek hozzá obit használtan.
A d90-ről sok jót hallottam, de valóban nem egy mai darab.. Nem könnyű a választás. Tipródom rendesen.
A srác nem akar engedni az árból, 135 fixen a gép+obi és jó pár kiegészítő.
Jó hogy a határt előszőr 120 ezernél húztam meg
-
mik-oca
tag
válasz
alba-regia #24135 üzenetére
Nekem van ilyenem. Gyors, pontos és halk. Először azt hittem nem működik a stabi mert olyan halk. Nagyon meg vagyok elégedve vele, jó a rajzolata és éles. Persze 24mm-en a szélek, sarkok kissé mosattak. Az obi felépítése, anyaghasználata, kidolgozása nagyon jó! (súlya is van).
-
raverke
tag
Sziasztok!
Van két befutóm, amit megvennék, csak nem tudok választani:
- Nikon D3200 + 18-105 Obval, újonnan kb 135 ezerért ÚJ,1 ÉV GARIVAL
- Nikon D90 + 18-105 Obival és pár kiegészítővel, Használtan, gari nélkül , kb 7000 expoval 135 ezerért HasználtKérdés hogy melyiket érdemes megvenni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
kilozsul
aktív tag
válasz
alba-regia #24135 üzenetére
Van bizony!
Gyártási szórásról nem tudok beszámolni, mindenesetre az enyém eddig tökéletes. Még vár rá egy fókuszteszt, de eddig nem vettem észre egyik képemen sem, hogy ne a megfelelő helyre lőtte volna az élességet. AF elég gyors, talán egy hajszállal lassabb mint a Nikon 50 1.8-am, az egyetlen amit észrevettem, hogy nagyon ritkán nem talál fókuszt, ilyenkor a fókuszgyűrűt az élesség közelébe tekerve második próbálkozásra rögtön betalál (de ezt kevés fény mellett, ezerből egyszer ha csinálja).
Ha FF vázon használod, akkor az f4 sem zavaró, FX-en meg tudomásulveszed, hogy akkor lesz dof, ha elég messze van a háttér. A rajzolatától odavagyok, főleg ha egy kis fényt is kap. Rekeszelni nem muszáj, f4-en is gyönyörű a képe, de 5.6-tól kezd karcolni. A felépítése robosztus, nagyon minőségi, nem laza sehol. Az egyik hátrány, hogy bármilyen szűrő csak heroináron van hozzá... Kérdezz ha érdekel még valami.
-
alba-regia
aktív tag
Van valakinek gyakorlati tapasztalata a Sigma AF 24-105mm f/4 A DG OS HSM Art-tal?
Elsősorban a fókusz, képminőség, esetleges gyártási szórás érdekelne.
Mellette az adatok és olvasottak alapján eddig: Sigma Artok jól teljesítenek, OS. Ellene: vonzóbb lenne 1:2.8-cal.
-
joco73
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. D3200-ashoz kellene egy után gyártott akksi, de nem merem megvenni, mert félek hogy nem fogja elfogadni a gép. (hallottam már ilyenről) Van valakinek ilyen tapasztalata? Az után gyártott és után gyártott között is van különbség? Én innen néztem ki magamnak:
[link] -
hibavissza
veterán
válasz
spanyoll #24131 üzenetére
Felvetettem egy problémát. Szerintem ha téged ez nem érint akkor ne reagálj rá. A gunyoros és primitív személyeskedés semmit sem tesz hozzá.
Inkább segíthetnél, hogy két azonos NEF fájl egyikére rátolsz egy erős élesítést elmented, bezárod és megnézed látod e az élesség különbséget valamelyik képnéző programban képernyő méretben. -
spanyoll
addikt
válasz
hibavissza #24129 üzenetére
Ne lepődj meg ha vicceskedek egy olyan problémán, ami nem létezik, csak te találtad ki, vagy legalábbis csak ... khm khm ... te vagy olyan igényes, hogy ez a probléma felmerüljön, a topicban meg úgy amennyire tudom a fórum ezen részén senkinek nem probléma ez. Biztos mi vagyunk az igénytelenek.
Mod: offba rakom inkább, mert ennek itt szerintem nem sok helye van. -
*Ropi*
félisten
válasz
hibavissza #24120 üzenetére
Persze, hiszen a raw / dng egy szürke, "lebegő" adathalmaz, ami attól függ, hogy véglegesen hogy néz ki, hogy mit paraméterezünk neki.
Csak azok a programok tudják megjeleníteni, amik a szerkesztésére is képesek.
-
hibavissza
veterán
válasz
forceberg #24123 üzenetére
Őőőő, én RW2-t gyalulok
, de szerintem ebben a tekintetben nincs különbség.
Általában RAW+JPG-ben fotózok.
A nyomtatásra szánt vagy RAW-ban korrigált "művészkedős" illetve megmenteni kívánt képeimet azért konvertálom DNG-re és tárolom abban, mert némileg kisebb a fájl (ha pixelkukkolok, akkor van némi minőségvesztés, de igazán elhanyagolható) és azért mert az Adobe Bridge és a Lr sem képes megjeleníteni az XMP-ben tárolt élesítésre vonatkozó információt.Ez a Lr-ban könnyebben orvosolható csak át kell váltani a Develop felületre ellenben az általam preferált Bridge-ben ehhez meg kell nyitni az ACR-t ami picit macerás és időigényes. Ellenben a DNG preview-t kifogástalanul megjeleníti minden Adobe program (ha nem felejtem el updatelni a preview-t
).
Nem tudom érthető voltam e é? Nem mutatja az élességállítást. Lehet ha NEF-et állítasz azt kezeli...kipróbálnád? Akkor kiderülne, hogy ez csak az RW2 hiba. Emlékeim szerint az Oly és Canon RAW állományokkal is ezt csinálta. Szóval ezért DNG-zek.
-
válasz
hibavissza #24119 üzenetére
A gép NEF-et és JPG-t tud gyártani, akkor minek ide a DNG egyáltalán?
-
Schuby
aktív tag
válasz
hibavissza #24120 üzenetére
Az irfan view simán megnyitja a NEF-et és a DNG-t is. sőt a NEF-nek van előképe is. DNG esetén csak a vasalt macska ikon látszik.
-
hibavissza
veterán
válasz
forceberg #24101 üzenetére
Miért enne egy képnézegető egy más program által generált képtartalmat módosító fájlt?
Mert egy nyílt, ipari szabvány ahogy a DNG is. Még a Windows is képes megjeleníteni a DNG fájlokat helyesen csak sajnos lassan.
A thread onnan indult, hogy ciki a stock jpg. Én meg arra mutattam rá, hogy mekkora szívás a RAW és nekem valamint pár embernek még jó üzlet egy kicsit "gyengébb" képminőséggel fizetni a megspórolt órákért. Erre jött a Fastston-os tanács ami megint csak C vágány. Jó reggelt.
Aki meg azzal jön, hogy a RAW sem sokkal több meló, me' ráhúzza a varázs presetet a 127 db aznapi, szülinapi fotóra és hipp-hopp kisült a jpg, na annak főleg kár a raw állománnyal pöcsölnie.
Szerintem. Písz.
-
-
aldebaran
addikt
Erről az obiról van valakinek tapasztalata? D7000-el használnám...
Tudom, olcsó húsnak... de mégis.
NIKON 80-200 f2.8 D ED -
Freddy76
addikt
-
Schuby
aktív tag
Csak már k...ra unom hogy mást se csinálok mint szervízbe járok, hazamegyek kipróbálom, felrobbanok,visszaviszem, várok, megyek........
Nem üvöltözök, mert az a szerencsétlen figura aki a pultban ül, az ég világon semmiről nem tehet, de azt a szervizest amelyik ilyen munkát kiad a kezéből na azt szivesen..... Na nem köszönném meg neki ..... -
Schuby
aktív tag
Igen jól látod, világos csík van, és volt eddig is, csak már keskeny pár pixelnyi szemben az eddigi egy negyed képpel. én meg idegroncs vagyok és elírom
-
BumBum Jack
tag
Sziasztok! Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést,de megtudnátok mondani mennyit lehet kérni egy Nikon MH-24 akkutöltő és egy hozzá való Nikon EN-EL14 akkuért ? használt és hibátlanul működik.
-
spanyoll
addikt
válasz
raverke #24106 üzenetére
No igen, csak akkor okafogyott lenne a topic, mert mindenki írna mindegyik topicba és fölöslegesen termelődne az oda nem illő tartalom. Na nem mintha belehalnék, csak nem látom értelmét, mivel oda sem csak canono
ksok járnak vagy csak nikonosok, ezért szintén elég jó választ kaphatsz.Amúgy ugyanazt mondom mint aleister, ha mindenképp itt akarsz véleményt.
-
raverke
tag
válasz
spanyoll #24105 üzenetére
Szia!
Azért írtam több helyre mert külön-külön is kíváncsi vagyok a véleményekre, a márkákon belül.
Aki Nikon-os, az ezt olvassa, de nem biztos hogy az általad linket oldalon megfordul.
Canon oldalra is írtam, szintén ebből a megfontolásból.A végén összegyúrom a hallottakat és azok alapján döntök.
-
raverke
tag
Sziasztok!
Utazásra keresek tükörreflexes gépet, objektívvel. Maximálisan kezdő vagyok, és természetesen a legjobbat szeretném olcsón.
Használtan keresgélek, Maximum 120.ezer forintért, objektívvel együtt!
Objektív tekintetében 17-18 -tól 105-135-ig keresek, stabilizátorosat. (nagylátószög és a zoom is fontos)
Nem akarok objektívekkel teli hátizsákkal utazni, ezért keresem ezt a tartományt.Ki ilyen gép+objektív párost ajánl használtan a fent említett 120.ezer forintos kereten belül?
Előre köszönöm a segítséget!!!
-
*Ropi*
félisten
válasz
hibavissza #24098 üzenetére
A FastStone a rawba épített jpeg nézőképet mutatja meg, nem magát a rawot.
-
-
válasz
hibavissza #24098 üzenetére
Miért enne egy képnézegető egy más program által generált képtartalmat módosító fájlt? Kezd fárasztó lenni...
Egyáltalán mi szükség van a DNG-re? Faststone-nál ki lehet választani, hogy a NEF-ben eltárolt camera jpg-t, vagy a Faststone által NEF-ből generált jpg-t akarod megjeleníttetni/látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest