Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dareius #40899 üzenetére
Szoftveres mérés nem mérés. Felejtsd el, majd ha mérőműszerrel méred, akkor reklamálhatsz.
A DVID-nek a lényege, hogy egy ofszet, azaz plusz vagy mínusz valamennyi. Ha konkrét feszültséget beállítasz, akkor jogosan veszted el az állítási lehetőséget.
Jobb lenne, ha 50-100MHz-enként lépkednél felfele, nem 400MHz-es lépést egyszerre.
HGyu
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni, illetve tanácsot. A core i7 930 (D0) CPU hoz.
Gigabyte GA-EX58-UD5 alaplapom van és hát meg gyűlik vele a bajom, ami a fesz beállítást illeti.
A bios (F13 legfrissebb) a beállítások nem valós értékeket mutatnak, jócskán eltér a CPU-Z – által mutatottaktól ezek az értékek 1.200v kereken például benne. Ez 3.8 Ghz –ez elegendő nekem a 0/24-hez stabilan. De szeretném feljebb emelni 4.2 Ghz-re, ehhez a részhez úgy tűnik nincs elég tudásom és a hiába állítom be az ideálisnak vélt paramétereket mindenhol, a bisonak ennél a részénél egyszerűen elvérzek úgy érzem csak itt van a galiba…1.Ezt az értéket könnyen tudom módosítani.
2. csak akkor engedélyezi ha CPU Vcore normálra van állítva. És nem tudom miért van így.
Remélem tudtok nekem segíteni és tanácsot adni a feszültség beállításával kapcsolatban a Gigabyte alaplapnál, mivel ahogy néztem Asusnál máshogy van. -
fauv
őstag
válasz
laragirl83 #40893 üzenetére
Indításkor hozza elő a hibát, kékhalál szerű, pontosan azt írja, hogy a windows hibát talált , összegyűjti a hibákat , ilyenkor 100 %-ig fut , alatta van a szöveg amit fentebb írtam, majd újraindul a gép.
Nem áll fel a rendszer, ami arra enged következtetni, hogy nem szoftveres hiba van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
maxymillion #40891 üzenetére
81 fok az még ok. Normál használatban úgy sem kap akkora konstans terhelést mint ibt-vel. Esetleg majd nyáron még nézz rá a hőfokokra de egyelőre ez így rendben van teljesen.
-
fauv
őstag
Tiszteletem !
Egy pici help kellene, a gépem i7 940 nem rossz gép, de már öreg. Az utóbbi időben az a jelenség, hogy bekapcsoláskor állandóan hibát jelez, azt irja WHEA INCORRECTTABLE ERROR .
Esetleg találkozott e valaki hasonló jelenséggel és ha igen tudtok e rá valami megoldást, hogy ne legyen hiba a továbbiakban ?
A segítséget előre is köszönöm.
-
maxymillion
tag
Sziasztok
Adott egy gigabyte UD3R i7 920-al, 3*2GB Corsair rammal.
Tuning 3,9Ghz-ig (19x205) "stabil IBT-vel 5 futásig, 81fokig ment fel a hőmérséklet.
Ez még elfogadható szerintetek?
Vagy érdemesebb lenne vissza venni a feszből és az órajelből?
Köszi
-
qfm
őstag
válasz
04ahgy #40877 üzenetére
Megoldódott végül szerencsésen a probléma. Teszteltem, készítettem reportot, és szét is szedtem. Sajnos ez csak részben megoldása az eredeti problémának. Bár a giga lapokban tökéletesen megy, a dfi lapomban reménytelen lenne használni, mert felszámolták az alaplap gyártást, így soha nem jelent meg olyan bios ami támogatta volna. Pedig hardveres akadálya nem lenne, de hiányzik a megfelelő cpu microcode a bios-ból. Ezt tudtam már a gigabyteos probléma előtt is. Így viszont maradok 920-nál, a többi meg eladásra kerül. Szép konfiguráció volt sata3-al, usb3-al, x5650-el, de kettőt pazarlás lenne tartanom belőle.
Köszönöm mindenkinek, minden segítő szándékú hozzászólását.
-
knbs
senior tag
Tudom, hogy foleg a tuningrol folyik a diskurzus.
Batorkodom azert megkerdezni, mert nagyon reg hasznalom ezt a procit es egy egeszseges tuninggal meg a mai napig is iszonyat versenykepes.
A lenyeg, hogy fejlesztenek, a cel 3 monitor meghajtasa auto-szimulator(Iracing), regebbi engine DX10.
A kerdesem, hogy mi az a videokartya akar az ujabbak kozott is, ami jo vetel lenne. Jelenleg egy GTX 570-van benne. Ez keves a 3 monitorhoz.
A segitsegeteket elore is koszonom! -
AtG
aktív tag
Nekem EX-58UD3R-ben gond nélkül megy FI biosszal az X5650, pedig ez egy régebbi és gagyibb alaplap. Nekem 20*175MHz-en megy, kevesebb fesszel mint a volt i7 920. Ahogy néztem, itt nem állítható aszinkronban a memória és uncore frekvencia, de lehet csak az én lapom nem kezeli, hiába állítom.
1,15V-ra van beállítva a cpu feszültség (Load line calibration bekapcsolva), uncore 1,295-re, a memória freki pedig 1400MHz-re. Minden más alapon megy.
Iszonyat erős proci, örülök, hogy ilyen olcsón tudtam előre lépni teljesítmény terén. -
mpierre
veterán
Még azt tudod megnézni, hogy minden feszt normalra állítasz a biosban. A proci feszen kívül az összes fesz mindenhol ua. az meg nagyon változó.
Illetve egy másik ötlet, hogy a legutolsó nem béta biossal próbálod meg a xeont. Minden bűvészkedés nélkül kéne vinnie az x58 chipsetnek...
-
qfm
őstag
válasz
mpierre #40870 üzenetére
Megvan a 920-as, default megvolt, nem indult vele. x5650 melletti reset szintén megvolt. Másik ramot is próbáltam, ram sebesség levételt is, felesleges alkatrészek kivéve, nem bírtam belőle kicsikarni postot. Ezért jutottam végső lehetőségként arra, hogy kérek fix értékeket. Biosbol úgy néztem 2 verzióban van benne a támogatása, de egyikkel sem indul, mindkettővel próbáltam.
-
mpierre
veterán
Ha a biosba se jutsz be, akkor 920-t rakd vissza - ha megvan még - és akkor állíts mindent defaultra a biosban, majd mehet vissza a xeon.
Ha így nem megy, akkor xeon mellett resetlet a biost. Ha jól tudom van külön gomb neki.Azért gyanús csak, mert az x5660 simán ment a x58-ud5-ben, ráadásul úgy, hogy rajta maradt a tuning is. Kapásból 160MHz biciklivel, 10× ram szorzóval és tán 21× qpi-vel indult.
-
qfm
őstag
Valaki aki x5650, vagy hasonló cpu-t használ, letudná írni milyen beállítások mellett megy? Semmi tuning, csak életre akarnám kelteni egyelőre. Beraktam egy x58a-ud3r rev1.0-ba, amivel a külföldi fórumok szerint menni kellene f7l biossal (többivel is próbáltam), de gyári bios beállítások mellett biztosan nem indul el. Venti felpörög, ledek égnek, a csipogó kattan egyet (de nem beep-el egyet mint mikor rendesen elindul a lap), post nincs. Az alaplap biztosan üzemel, i7 920 cpu-val tökéletesen működik. A visszajelző ledek szerint minden rendben, ugyanaz világít mint a 920 esetén, és ugyanúgy, egyedül a ddr feszültség világít zölden pluszban (ami rosszat nem jelent).
Szeretném lefixálni a feszültségeket, szorzókat, és amit csak lehet, hátha a default valamit rosszul állít be. (Sajnos elképzelhető hogy a cpu rossz, de egyelőre az eladó nem reagált. Másik tesztlap pedig csak szerdán lesz a közelembe. Tegyük fel, hogy a cpu-val nincs gond.)
-
cut
aktív tag
segítség urak...
Kb 2 éve nem volt 1366 configom. És most vettem egy asus p6t deluxe lapot, 92o as procival és hozzá 6gb OCZ 2000Mhz es lapot.
Win 7 64 bit fent volt egy kis vinyon. Minden ok, de win7 logó után kifagy. Gondlom időzítés, stb...
De már nem emlékszem mit is kell és, hogyan beállítani. Tudna nekem valaki segíteni, ha szépen kérem.üdv: Cut
-
válasz
Shokkolo #40845 üzenetére
Shokkolo, Qru Nagy a csabitas az biztos.
Most kozbejott hirtelen valami,(miert is ne ilyenkor ugye, mikor en gepezni szeretnek
) szoval kicsit pihentetem most a dolgot, de ami kesik nem mulik.
kolja58 A 21x133 az bios 1.1 v, load 1.096-on volt stabil, legalabbis eddig nem volt vele gond, jatekban sem este.
Ha felkerul a huto szerintem inditok 1.25-1.3-al aztan meglatjuk stabil-e.
-
(szerintem- azaz gyér tapasztalat mellett)
Primmel a 133Mhz (bckl) loadban nálad 1,216V.-on stabil volt.
Akkor ha ezt az 1,216V loadnak megfelelő core feszt ami kb 1,250V lehet, fikszálod a biosban, akkor kb. 180Mhz-ig azaz kb. 3700Mhz-ig a tuningolás öröme veled lesz egyszerű bicikli emeléssel, persze Qru javasolt egyéb fix feszültségei mellett. -
válasz
winhate #40842 üzenetére
Koszi szepen!
Qru Vegulis ugy ertettem, hogy ha mondjuk be szeretned loni 160-as bclk-ra es ker hozza 1.25-os feszt, akkor meg lehet neki adni, mert a huto tudja huteni a procinak meg nem art.
Gyarival ez sajnos mar nem fer bele.
Mondjuk feldobhatnam most is a hutot ra, csak nincs kedvem vacakolni vele.
LLC az alap beallitason van, azt nem bantottam.
-
Koszi, orulok neki!
Igen, annyi volt a legmagasabb, bios 1.1 v, load 1.096 v alatt. Futtattam egy ora prime-ot is, elobb lottem ki, ugyan ilyen feszekkel a maximalis hofokok 68-67-63-64. Ezek szerint eltalaltam a pasztazast, bar azzal sosem volt gondom. Egy 5 eve a polcon levo mx3-al kentem be , amit meg akkor hozattam, mikor naponta cserelgettem a lapokat/procikat.
Epp most olvasgattam milyen jokat beszelgettunk akkoriban, hogy repul az ido.
Nekem valamiert nagyon bejott ez a rendszer es most, hogy eloszedtem ujra az asztali gepem, mindenkeppen szerettem volna ujra egy ilyet osszerakni. Ugy nez ki sikerult is.
Lehet fel se rakom majd a tr ultra 120-at, bar nagyon megnyero nekem azzal a ket enermax ventivel az oldalan
, szoval fel fog az kerulni nem sokara. Probaltam amugy 1.1 v-on a 21x160-at, de eldobta magat egy ido utan, ami nem is csoda, neztem a regebbi tesztjeim, joval magasabb feszekkel futottak le a tesztek. Emiatt jok ezek a brutko hutok, nem kell felni a melegedestol, mehet neki a fesz batrabban.
-
-
Jaj elnezest, egybe olvastam a mondatodat vesszo hianyaban.
Igy mar ertheto teljesen. Angolul meg nem nagyon tudom ezeket elolvasni, esetleg akinek ilyen lapja van itt a forumon, tudna segiteni, hogy melyik bios a jo.
Belottem 1.1 voltra a cpu-t es inditottam very high-on ibt-t, eddig szepen megy (35 perce) es 80 fok helyett csak 68 fokosak maximum a magok. Amugy szepen tartja a feszt a lap, load 1.096 v.
Lehet megprobalkozom egy 3400 koruli orajellel, ha 1.2 volt korul elviszi meg mehet gyari hutovel is, a jatekok az eletben nem terhelik meg annyira a cpu-t, mint ezek a szintetikus tesztek.
-
Qru
MODERÁTOR
A vissza flashelést arra értettem, hogy ha nem válik be az új, a frissebb akkor szívás van vele, nekem sem a legújabb van fent ezért mert vegyes visszajelzéseket olvastam róla és nem kockáztattam inkább.
Igen (bár az inkább a procit terheli) de max memóriával teszteld. És a legfontosabb: ami stabil szintetikus progival nem biztos, hogy stabil "valós" alkalmazásokban is. Nekem pl a Dominator 1600 CL8 1T-ben ibt stabil, a játékok meg kifagynak. 2T-vel meg ott is stabil így én maradtam a 2T-nél végül. Érezhető különbség úgy sincs, a 192 bit annyival nagyobb sávszélességet ad a valóban szükségesnél játékok terén hogy nem érzed azt sem ha 3T-ben menne. Persze ha render meg ilyenekre használod akkor érdemes erőltetni az 1T-t.
Szóval közelítésnek jó a szintetikus teszt de azzal tesztelj inkább amire használod a gépet.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem tudom, olvass utánna külföldi fórumokon, Asus biosokat nem ismerem, Giga vonalon mozgok. De ha jól megy a gép akkor felesleges a vissza flash-elés egy rémálom én nem kockáztatnék ha így stabil a rendszer.
Menni fog az a 1600 CL8 lazán akkor. Nekem most 9GB van bent (3x2GB Corsair Dominator 1600 CL8 meg 3x1 Mushkin Blackline 1600 CL7).
-
1866-os OCZ memok.
Ezeket az idoziteseket 1866-on tudja a ram, megprobalom a 8-at beloni neki, a corsair ramjaim arra az orajelre vannak hitelesitve 1600-on. Lehet bedobom ezek melle oket es akkor 12gb.
Bar sok ertelme nem lenne.
Ugy ertettem, hogy frissitsem-e a legujabbra, vagy hagyjam ezt?
-
Qru
MODERÁTOR
És mennyit kap auton? Nálam 1,28V-ot ad 21x133-on auton. Ehhez képest 1,032V-al is atom stabil ilyen órajelen.
Tehát nálam így fest:
Bios: 1,1V
Idel: 1,072V
Load: 1,032Vévek óta így megy atom stabilan.
Uncore órajelet is állítsd be (3200-ra) és én bepróbálnám az 1T-t is lazán.
A többi fesz rendben.
-
Szia!
Koszonom szepen, orulok, hogy ismet itt lehetek kozottetek!
Crysist este izzitom is.
Igaz meg csak a gyari huto van fent, nem akartam szoszolni a thermalright-al, mondom kiprobalom mukodik-e minden rendesen.
Qru Koszi szepen, ezert is kerdeztem ra, mert emlekeztem, hogy volt amit fixalni kellett. Namost a a proci 21x133-on fut, ennek a feszultseget mire szoktatok allitani? Jelenleg auto-n hagytam. A memokat belottem 1600mhz, hozza az idozitesek jok, csak atallitottam a command rate-t 2-re, emlekeztem, hogy okozhat peoblemakat az 1-es beallitas. Ezenkivul A QPI/DRAM feszkot belottem 1.35v-ra es a DRAM Bus Voltage-t pedig 1.64 v-ra. Ezek igy jok lesznek?
A lap biosa szerintem amivel kijott 0610-es, a legujabb a 1202. Erdemes frissitenem ra? Stabil az a bios? Ugy emlekszem az alaplapi ez flash megcsinalja magatol a frissitest.
Koszi szepen a segitseget!
-
Sziasztok!
Nehany ev kihagyas utan sikerult visszaternem a bloomfiledhez.
Viszont semmire sem emlekszem mar, hogy mit merre. Tudnatok nekem abban segiteni, hogy mit allitsak be mindenkeppen a biosban, hogy ne legyenek gondok? Ugy ertem memoria fesz, cpu fesz, qpi stb. A bios nullarol indult, szoval mindent be kell allitgatnom ujra. Az alaplap Asus P6T deluxe V2 es 920 D0.
Koszonom szepen! Egyelore a gyari huto van rajt, igy tuning nem nagyon lesz, madj ha radobom a thermalrightot, akkor adok a bclk-nak is.
-
kpal
nagyúr
Kíváncsiságból megkérdem már.
Ilyen SSD belehet rakni UD5 deszkába vagy egy frissebbre kellene cserélni ?
És mennyivel vagyok hátrányban ha SATA3 SSD csak SATA2 csatira tudom kötni ?
-
EgyGábor
tag
Sziasztok! Kaptam egy 2 gigás memória modult be raktam amásik mellé a bios nem látja a windows se de viszon az aida vagy a cpu z igen ez miért van?
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
mpierre #40808 üzenetére
Nem mindegyik és nem mindenhol, továbbá nem folytonosan!
Szigorúan tilos, életveszélyes és robbanásveszélyes a gáz, központi fűtés csövét az elektromos hálózat földeléseként használni, mert egyrészt úgysem 100% a funkcionalitása, másrészt áramütés potenciális veszélyét hordozza magában hiba esetén.
HGyu
-
A_Papa
senior tag
Ez egy panel sokadik emeletén lévő lakás, úgyhogy lehet én vagyok tájékozatlan földelés kérdésben... Ha a konnektor bal és jobb szélén van ilyen kis fém "pöcök" akkor földet, nem? Mert olyanok itt nincsenek a konnektorokban...
Egyébként megoldódott a probléma:
A BCLK Frek-et előbb 150-re vettem vissza, és reboot. Így rendben felállt a rendszer. Majd ezután újra 175-re állítottam és ezek után már 3,5Ghz-el sem volt gond. -
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
A következő érdekes kérdésben szeretném a véleményeteket kérni:
Ma a gépemet szállítani kellett. A szállítás után beüzemeltem (pár órával a megérkezés után).
Nos az érdekes az, hogy csak alapórajelen (2.66Ghz, i7-920) hajlandó elindulni. Holott eddig, éveken keresztül 3,5Ghz-ment. A hőfokok jók, 35C.
A biosról fotókat a #34801-es HSZ-ben találtok. [link]
Teljesen tanácstalan vagyok. Ami változott:
A házon most rajta van az oldallap.
A konnektor amibe a túlfeszvédő be van dugva, az nem földelt.A válaszokat előre is köszönöm!
Papa
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest