Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Az aprón 990x , ér az 75e Ft-ot
980x ,990x reálisan mennyi ?
-
válasz
Ganz-[HUN] #41191 üzenetére
De hat le is irtam.
Adjak neki 1.25-nel tobbet, mikor a 200-as bclk-t is viszi 1.25-on?
Nem cicizok vele szerintem, megy alapon, jatekos napokon meg kapja a 19x200-at, ha azt szereti.
-
válasz
Ganz-[HUN] #41189 üzenetére
Apron szokott lenni X5650 25 - ert, ahogy latom most megint kifogyott a srac, de mindig jon neki utanpotlas, erdemes nezelodni. Es persze az alaplapod tamogassa a prockot. En is meg voltam indulva egy idoben, aztan ugy voltam vele, hogy ebbe az architekturaba nem tolok tobb penzt. A jatekokat 4ghz korul szepen viszi, megy ameddig megy, vagy egyszer atkattan a kapcsolo a fejembe es ugrok 1150/1151-re.
(#41185) Ganz-[HUN] véleményem szerint Auto-n sem szabadna befagynia, de ezt a többi OC-s kollégák megmondják.
Csak a procifesz volt auto-n, minden mas manualisan volt belove. En sem ertem teljesen a dolgot. Viszont mint irtam is 19x200-on bios 1.25v roccenesmentesen megy napokig akar. Valami ott a masik beallitasnal bantja a csoret.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #41187 üzenetére
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #41185 üzenetére
Semennyire. X@ré-hugyé megy az összes, mert nem lehet a frankó-jó CPU-k alá alaplapot kapni.
HGyu
-
Sziasztok!
Reg jartam erre feletek!
Erdekes ez a mostani prockom.
19x200 bios 1.25 volton teljesen stabil, jatekokban is. 21x160 bios 1.2 volton pedig megfagy napi ketszer sima netezes kozben is, de ha auton hagyom, akkor ad neki a bios 1.25 voltot, akkor is befagy.
Majd megprobalom mas szorzoval, mondjuk ugy meg nem nagyon emelkedik az orajel, ha leveszem a szorzot 19-20-ra. Valamit pedig azon a beallitason nem szeret. Na mindegy, hasznalom alapon , mikor jatszogatok meg atlovom 19x200-ra.
-
Dareius
tag
Van nekem egy GA-X58A-UD5 giga alaplapom F13-mas bisosal. Olyan kérésem lenne valaki megtudná nekem mondani hol találom rajta a feszültség pontokat amit külső mérőeszköz segítségével megtudnám nézni a pontos feszt? Mivel a vcore beállítás a biosba nem nagyon fedi a valóságot. Esetleg képet mellékelni.
Egy Xenon 5670-et szeretnék húzni, össze is gyűjtöttem némi információt ami remélem igaz, ha nem kérlek tájékoztassatok.
Ucore: 6 mag esetén a minimum a ram Ram frekvenciájának a 1,5x-e.
QDI/VTT: ez az uncore feszültsége.
QPILink: ucornak legyen minimum a duplája. (6 mag esetén nem tudom)Választokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Dareius -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN] #41179 üzenetére
Nekem is volt, az egy kis kazán.
-
mpierre
veterán
Nya a foxconn elmehet a búsba. Nagyjából.
A ram sebességét lehet állítani, de az akkor is 1066MHz-n marad, ellenben az uncore-t már ehhez igazítja, de mindig kétszeres szorzóval.
Végül is így is meg lehet küzdeni egy westmere procival. Ok. Tudom, hivatalosan nem támogatott proci.
A következő opció a foxone nevezetű alkalmazás féleség lett volna. Ez azonban 64bites rendszeren fix kék halállal jutalmazott miden indítási kísérletet.
Összefoglalva van 8GB-nyi f@szántos LoVo ramom, ami sose fog a gyári sebességén szaladni. Az már csak apróság, hogy az alaplap 1,35V-t nem is tud adni a ramnak, csak 1,3875V-t.
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41171 üzenetére
Ha a Ht-t kikapcsolod még jobban bírják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN] #41171 üzenetére
Az i7-ek? Elég jól. Nekem 1,28V az VID-em (ez leég magasnak számít am.), ehhez képest 2,9GHz-en 1,032V-al (load érték) atom stabil a proci.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #41169 üzenetére
Még egy kérdés. Undervolt-ot hogy bírják?
-
ervin1979
tag
válasz
mpierre #41167 üzenetére
Találtam még egy coolink DS-t így jobban utánaolvastam. Elvileg azt írják hogy kompatibilitását illetően csak és kizárólag Intel LGA 2011 tokozású procikhoz jó. Ha jól tudom a 1366-ot ez váltotta. Tuti jó lenne furatilag?
Fordulatszám 800 és 1700 RPM 8.5 / 27.1 dBA zajjal, de olvastam max terhelésnél 39dBA-t is.Mi lehet a valóság?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi
Valaki pakolt már hackintosh-t a gépére? -
ervin1979
tag
válasz
mpierre #41165 üzenetére
Erre a gyári bordára közvetlenül lehet illeszteni a korábbi ventillátort? Nem lesz húzva a lényeg hogy halk legyen.
Alul oldalról beszívja a levegőt, hátúl pedig kinyomja , de terhelés alatt elviselhetetlenül hangos a gyári.Találtam párat az apron, de fogalmam sincs melyik a jobb ár/értékben. Ha valakinél van elfekvőben rávaló venti akkor ne habozzon jelezni, vevő vagyok. A teljes magasság a nyáktól mérve 180mm a ház oldalfaláig ( a 110mm a borda volt, lehet korábban félreérthető voltam)
Javaslat?http://hardverapro.hu/apro/scythe_mugen_4_7
http://hardverapro.hu/apro/thermaltake_toronyhuto_univerzalis_cpu_huto
ez gondolom felejtős..http://hardverapro.hu/apro/elado_scythe_ninja_es_artic_cooling_freezer_pro_64__hocsove
ezt már ajánlottátokhttp://hardverapro.hu/apro/alpenfohn_triglav_4
http://hardverapro.hu/apro/coolink_corator_ds_3
Köszi a segítséget!
-
mpierre
veterán
válasz
ervin1979 #41164 üzenetére
A 110mm magasság a gáz. Még az intel gyári 980X hűtője (dbx-b) se fér be.
Itt bizony marad az, hogy vagy ventit raksz a bordára, azt is max gyorskötözővel. Vagy lapra merőlegesen fújó hűtő. Abból akad 110mm-be beleférő, de a felfogatás a lényeg. Ha ua, mint az x58 lapokon, akkor jó.
-
-
mpierre
veterán
válasz
ervin1979 #41161 üzenetére
80-85°C maghőig nincs semmi gond. Ezt real temppel, vagy core temppel, vagy aidával tudod ellenőrizni.
Ha olyan kis borda csücsül a procin, az a termelt hőt csak így tudja elvezetni. Ennyit tud. Valszeg nálad is igaz, hogy a 1366 furattávra van a hűtő rögzítve. Érdemes lenne cserélni, de elég rendesen körbe van burkolva mindenféle plasztik légterelővel. El kell bontani azokat és kiderül menni helyed van. (van 2db 1366-ra való bordám.)
-
ervin1979
tag
válasz
bitpork #41010 üzenetére
Sziasztok,
Megvettem a Fujitsu Celsius M470-2 XEON (W3520 később 3565 procival) gépet + 7870-es karit. GTA5 1080Pben fullon megy, hihetetlen jó. E8500 + 6950-et cseréltem le, ideje volt.
Viszont némely játéknálnál amikor a 8 magot 100%ban használja felmegy 75-80 fokra a proci, és a proci venti (a linkelt képen a második bordával) mintha a reptéren lennék zúg/fúj. Milyen tipusú borda/ventit érdemes/ lehet ráapplikálni. Érdemes megtartani a gyári ventit és rátenni valami halk ventit? Húzni ebben a lapban nem lehet..
Köszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #41159 üzenetére
Az enyém nem szereti az 1T-t. Igaz nagyon nem is kísérletezgettem vele...
-
laragirl83
őstag
Nálam itt a vége ramnak, cl6-7-7-21en már teszt alatt eldobja magát, így viszont stabil a baba. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN] #41154 üzenetére
Felxi mód, már a P35 is tudta anno ezt a feature-t...
mod:
mpierre: QPI fesz?
-
mpierre
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #41154 üzenetére
Az x58 lapok tudnak ilyet. 1-3-5 és a 2-s slot.
Szerk.: Amúgy megéri egy x5650, vagy 5660. Ebayről postával sem horror.
-
mpierre
veterán
Xeon 5650 vid: 1,09V.(bios szerint). Bakker és ez kerül a'zasszony gépébe?
Majd ma lövök pár scrínt.
-
menalcas
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #41146 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
Wow... 33Gflops? Nem xarral gurít
X58A-UD3R Rev2.0
-
Ganz-[HUN]
addikt
[moderálva]
És ha ebay...
Van valakinek tapasztalata MSI X58 Pro-E alaplapokkal?Tudod, hogy tilos, le is írod, ennek ellenére egy olyan topikban hirdetsz ami kiemelt moderátori figyelem alatt áll?! Ez nem túl bölcs dolog.
[ Módosította: Qru ]
-
ervin1979
tag
Sziasztok!
Dilemmában vagyok, van egy E8500-am (3800-on pörög) Giga P35 lapban 4Gb DDR2 mem. Ezt a konfigot most jutányos áron le tudnám cserélni egy Fujitsu Celsius M470-2 XEON 3520 8Gb mem DDR3-as(régi szerver gép) konfigra. Haverral nem találtunk opciót a proci húzására a biosban, bár lehet csak mi voltunk bénák, így 2800-as alapon meg a mai játoknak/közeljövőben kevés lehet a proci. Jelenleg csak egy 6950-es van, de a közeljövőben egy R9 270-280 tervezek. A ház/táp/ventik massziv megbízhatónak, halknak tűnik. Net/film/játék a felhasználás.
Javaslat? Tényleg nem húzható a proci ebben az alaplapban/biossal?
-
Mexildos
aktív tag
válasz
ZetorGumi #41136 üzenetére
Asus Z8PE-D18 egy gyönyörű lap. Most árulnak is egye újként 182-ért
ebay-en. Gondolkodom. Ez a lap még évekig ki tudna szolgálni. A procik már bagóért vannak.
Ez az alaplap olyan gyönyörű mint az utódja: Z10PE-D16 WS
Sajnos a Z9PE-eből nem készült több memós foglalatú.
-
Mexildos
aktív tag
válasz
ZetorGumi #41134 üzenetére
Az aranyár valóban látszik. De nincs semmilyen realitása.
Egy használt deszka amely ki tudja hány órát ment nem ér százezreket akkor sem ha ritka. Kondi fáradás, etc...
Még akkor sem ha a 1366-os korszakban a dual cpu-us alaplapok még ritkák voltak. Természetesen WS vonalon. Egy bajom van nem ismerek az SR2-őn kívül ilyet még.A 2011-es első genes cpu-k (xeon) lassan elindulnak lefelé, szóval a mesterségesen nagy árakat nem indokolja. Igaz abból jobban előre látó voltam már
-
Mexildos
aktív tag
Bocs hogy ide, de csak ez a 1366-os topik pörög már. Tudtok olyan embert, személyt aki árul esetleg EVGA SR-2-es lapot. Vagy esetleg olyan alaplapot amiben két cpu hely van és nem dedikált szerver hanem inkább WS lap?
-
mpierre
veterán
Most megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítson. Vajon le tud-e hűteni egy kicsit tuningolt xeon-t (80W tdp alapon) kopter nélkül (azért a házban akad egy-két noctua venti uln adapterrel).
Ha nem, akkor kap egy enermax pwm-s ventit.
Szerk.: Már Qru is megjegyezte, hogy "gyanúsan" sok minden fér el a fiókomban. Pedig épphogy akad egy-két dolog.... 1db veloci, 1db true, 2db 500Gb vinyó, meg ilyenek. Nem is értem.
-
DigitXT
félisten
Á, csak fel kellett tennem újabb drivert, mert nem ment az SLI.
1 db 580 csak 45 fps körül hozott ULTRA beállításokkal, Full HD-ben.Persze nem volt zökkenőmentes, mivel hackelni kellett az SLI profilt,
hogy normálisan menjen (Far Cry 3-ra átállítani). Viszont hasít Vsync
60 fps-sel: ebből az egészből csak annyi ON, hogy 4,2-n bőven jó!
Az összes CPU mag 62 fokon tetőzött. GPU az csak 45-50. -
Shokkolo
addikt
válasz
WoodrufF #41119 üzenetére
Ha jól értem optikán akarsz 5.1 -et.
Nos, alapvetően sztereo jel megy ki zenén csak.
Ha megfelelő kódolású filmet nézel, csak akkor lesz belőle 5.1, e ahhoz kell egy megfelelő eszköz a másik oldalra, pl. egy házimozi erősítő.
De csak filmen lesz 5.1 -ed, egyébb esetben csak sztereo. (esetleg még pár játék ha tudja... ) -
WoodrufF
tag
Nem pont ide tartozik,de ha esetleg tudnátok segíteni ebben:[link]?
-
mpierre
veterán
Nos igen. A flash reklámok, ha máshogy nem proci erőből fognak futni.
Szerk.: @mindenki: Egy 80W tdp-jű proci 133MHz bicikliről 160MHz-re húzva kb mennyi plusz hőt fog termelni? Csak mert ha nem sok a plusz, akkor majdnem passzívba megkínálom a Baram-mal.
ZetorGumi: Nem is tudom. A 450-s Corsair táp elfogjajaaztat vinni? Mer' tápot nem vennék.
-
mpierre
veterán
A Párom most is X6-t használ ugyanerre a célra.
Lehet, hogy kicsit túllőttem a célon?
Komolyra fordítva, senki sem akarta megvenni a sose használt lapot. Bár igaz nem adtam volna olcsón. Mivel elkótyavetyélni nem akartam, maradt az, hogy gépet csinálok belőle. Megkínáltam egy xeon 5650-nel a foxconn-t, ram az van. Jó kis Kingston LoVo 1600-s. A korábbi fizikára használt gts450 is fekszik. Sz'al adta magát.
Ja! hűtő is akad. Van egy TRUE, meg egy Thermolab Baram is. Tehát minden adott. Fiókból kukázva.
-
kpal
nagyúr
válasz
Scholes9 #41096 üzenetére
Akkor nem is kell annyira túlzásba esnek a 920 is elég .
#41097) DigitXT: Igaz 4K kifekszik minden igen hamar.
#41098) HSM:Köszi az infot , jó tudni még évekig nem kell lecserélni,durva meddig bírja az x58
#41101) DigitXT: Valóban ritka vizes EVGA 580 , én se cserélnék le olyan ikreket. Nálam is szinte pihen az 580 ,legtöbször a Quake Live ami mocorog rajta.
-
DigitXT
félisten
válasz
muxi-muxi #41099 üzenetére
Mit ártott??? Nem volt stabil 4G-n.
Amúgy a tuning lutri. Kivéve, ha eleve
kitesztelt procit vásárolsz, és nekem ez a második 920-am, ami ilyen volt...Amúgy víz van rajta, szóval hőmérsékletproblémám nincs. Jah, hát ez a gép
is drága volt anno (főleg a VGA része), tavaly majdnem elcseréltem 780Ti-re
őket, de aztán inkább nem: "eszmei értéke" van ezeknek az EVGA-knak.Így van, ahogy mondod, jó ideje sokkal-sokkal kevesebbet játszom PC-n...*,
és bár megtehetném, hogy most rögtön vegyek egy 980Ti-t egyelőre nem.
Mert minek. Assetto Corsa bőven jól ment az SLI-n is, azt vettem elő idén...Far Cry 4 még érdekelne, a 3-at nagyon bírtam anno, csak: öregszem na.*: casualra megfelel a mobil is.
mpierre: hát én nem csipázom a HT-t: dobott furcsa hibákat AVC kódolásnál.
Amióta letiltottam, öröm-és-bódogság: hiába gyors, ha az eredmény rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest