- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Andrewstarr #1397 üzenetére
attól függően hogy ati vagy nvidia kártyád van, sok progival be lehetne állítani a maximális képfelbontást, ilyen pl. a riva tuner(nem tom hogy atihoz jo e, nekem nvidiam van) megoldás lehet az is ha az eszközkezelőben a monitor meghajtóját lecseréled a te monitortipusod meghajtojára, és nem plug and play monitor fog ott szerepelni, elvileg akkor nem enged más frekvenciákra váltani, egy programnak se, tehát a pokerosnak sem.
-
bobalazs
nagyúr
Piacon vettem egy mcm 1902, Siemens típusú monitort, 19colos, de ki nem tudom próbálni mert d-sub 15 ös kimenete van beépítve a monitorba, tehát nem kábelos!!
Namármost, hol lehetne ilyet kapni, ill mennyiért, meg tudná valalki mondani?
D-sub 15ös ből kéne kihosszabítani ugyanugy d-sub 15ös végződéssel. -
JackHammer
csendes tag
válasz
Andrewstarr #1397 üzenetére
Állítsd be a parancsikon tulajdonságainál hogy ablakban futassa vagy nyomj a már elindított játékra Alt+Entert
-
Andrewstarr
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsokat kérek szépen az alábbi problémámhoz:
Samsung 710N LCD monitorom van, feltelepítettem egy játékot (world poker 2) amiben nem lehet állítani
a felbontást, (a monitor menüje szerint ez 800x600) Elindul a játék, kijön egy kis OSD
ablak,hogy ez nem támogatott felbontás, az ajánlott (a monitor max.-ja) 1280x1024,
és utána fekete képernyő, ha kikapcsolom és vissza, visszajön a kép, de pár másodperc
múlva ismétlődik a dolog. Nagyon szeretnék játszani a progival,mit tudok tenni?
Van valami progi erre?
A max herz frissítésben meg 85 Mhz, ezt sem akarja.
(Videókarim Galaxy 7900GS Super)
Előre is köszi a válaszokat
Üdv.: -
Krissz22
senior tag
1. Az első kérdésre válaszolva, valakitől én is hallottam ezt, de hogy mennyire igaz
Én nem veszek észre különbséget, ha 75 vagy 60Hz-en van a monitor.
2. Van az everestben is (eszközök>monitor diagnosztika). Váltogatja a színeket és közben pásztázd végig a monitort. De a Contrastot és a Brightnesst tedd 100%-ra. -
Ademon
csendes tag
Üdv!
Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy biztonság és hibásodás szempontjából lényeges-e, hogy mekkora képfrissítésen futtatom a monitort? Egy Viewsonic VP930-om van, nincs is semmi baja, 60Hz 75Hz képfrissítéseket lehet benne beállítani, nálam 75-n van. Jelenthet esetleg valami problémát a jövőben, hogy a magasabb beállítható képfrissítést használok?
Más:
Úgy tudom vannak pixelhiba ellenörző programok. Eddig semmi hibát nem tapasztaltam a monitoromon, de esetleg azért végigfuttatnék egy ellenőrzést, ha lehet. Honnan lehet letölteni egyet?
[Szerkesztve] -
pington
csendes tag
Meg tudná valaki mondani hogy acer tft hez hol lehetne alkatrészt beszerezni házi barkácsolás szintjén
-
Krissz22
senior tag
Sajnos én nem vagyok monitor guru, ezért nem is tudom.
Nem garis már?
A következőt csak megjegyzem...
Én nem vagyok vásárlási tanácsadó, de talán nem árt, a kevésbé ismert márkákat elkerülni És itt most nem a te monitorod márkájára gondolok.
És ha valakinek kevés a kerete monitorra, talán hosszú távon az is jobban megérheti, hogy egy használt márkásat, mint egy ''noname'' újat. Gyanítom kb 1 áron lesznek.
Szóval ismertebb gyártóktól javasolt monitort vásárolni, szerintem.
[Szerkesztve] -
gaben
aktív tag
Üdv!
Van egy 15'' Medion LCD-m.(Tudom nem egy nagy márka).Megjelent rajta egy vékony függőleges csík a monitor teljes hosszában.Ha kék a háttér a csík is kék,ha barna akkor barna a csík is.Ez mitől lehet?Javítható?
Segítséget előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
van egy asus mm19se moncsim és a splendidet szeretném olyan módon használni mint pl az asus notikon van hogy vannak variálható módok!! vagy csak a gombbal lehet ami rá van heggesztve?
-
Krissz22
senior tag
válasz
JackHammer #1387 üzenetére
Ha rendellenesnek érzed és minden állítás nélkül lett ilyen, akkor gondolom a monitor a rossz. Vidd vissza, ahol vetted, gondolom garis.
-
JackHammer
csendes tag
Hi!
Vettem a minap egy Samsung SyncMaster 931bf típusú monitort. 2 és fél napig tökéletesen ment viszont a harmadik nap estéjén elkezdett a bevilágítás mindegyik oldalon egyre erősebb lenni. Kb. egy óra alatt már belátszott a monitor közepéig most pedig így maradt. Azalatt a 2 és fél nap alatt tökéletes fekete volt az egész, még örültem is neki, hogy mások azt írják nem tökéletes a fekete a TFT-ken, ellenben nekem az volt. Most, hogy a bevilágítás már reggel is akármilyen színnél látszik sokat romlott a képminőség, sokkal fakóbbak a színek.
A kérdésem az lenne, hogy ez számíthat-e a hibának? Mert pár helyen olvastam, hogy felül és alul 1-2 cm-en látszik a bevilágítás, de nekem mind a 4 oldalon látszik még nem fekete színeknél is és még napközben is elég feltűnő. Valamint nem 1-2 cm fehér csík van hanem az egész monitor ''világít'', csak szélen a legerősebb... -
Nightdragon
tag
válasz
Krissz22 #1385 üzenetére
Gariból sajna egy másodperc sincs vissza, ha lett volna azonnal szaladtam volna a moncsival
Hát a képernyőnek bekapcsolt állapotban mindig elég meleg volt a hátulja, ráadásul csak a műanyag hátulját fogtam, milyen meleg lehetett belül maga a fémÉn leginkább gyárihibás tápra tippelnék a probléma okaként.
Szerelő nem látta a monitort, mert ötletem nincs, hogy kihez vihetném
- pü ment -
A legjobb megoldás az lenne, ha itt PH!-n lenne vmi humánus ember aki nem pofaszaggató áron nézne rá a monitorra, esetleg a tápproblémát(ha az a bibi) tudnánk orvosolni vhogy. -
Krissz22
senior tag
válasz
Nightdragon #1384 üzenetére
Mostanában a nagy meleg hatására a szigszalaggal hátulra rögzített ventillátor állandóan lesesett, a ragasztó a nagy meleg miatt kicsit megolvadt és csúszott.
Ez tetszik. Moddolás a javából.
Gondolom már nem garis.
Nekem is a monitorban van a táp és egyáltalán nem ''melegszik''.
Mikor még a tetőtérben voltam ott 36!!! fok volt és semmi...
Azt szerelő mondta, hogy a tápja szállt el? Esetleg engem lehet érdekelne alkatrész áron....ha küldesz pü.-ben egy árat, azt megköszönném.
[Szerkesztve] -
Nightdragon
tag
Sziasztok! Nemrég halt meg a Xerox XA7-17i LCD monitorom.
Régebben is voltak vele túlmelegedési problémák, a monitor pár óra használat után elsötétedik, majd ki/bekapcs, ezután 1-2 percig jó, de utána újra elsötétedik, és akkor lehet ki/be kapcsolgatni. Ezt egy, a monitor hátuljára rakott ventillátorral megoldottam. Ezekután következett egy újabb hiba, amit valószínűleg a túlmelegedés okozott. Bekapcsolás után ''elektronikus zizegés hang'' hallatszott, ezzel együtt a képernyő is villogott(pontosabban erősebb zizegésnél erősen elment a fényerő, gyengébbnél kevésbé), de ez úgy 5 másodperc után rendbe jött, és csak néhány naponta csinálta, olyankor amikor nem bemelegedett állapotban kapcsoltam be. Mostanában a nagy meleg hatására a szigszalaggal() hátulra rögzített ventillátor állandóan lesesett, a ragasztó a nagy meleg miatt kicsit megolvadt és csúszott. Sajna így a venti hozzáért a monitorhoz, és ettől idegesítő hangja volt, végül sok igazgatás, és egy teljes újraszigszalagozás után(ami nem ért semmit) leszedtem a francba a ventit. Örömmel tapasztaltam, hogy a túlmelegedős probléma a hosszú használat és a nagy nyári meleg ellenére sem tért vissza. Aztán elmentem, a monitort a család használta amikor elszállt, bekapcsolni már nem lehet.
A durva melegedésre oka az, hogy a monitorba bele van éítve a ''tápegység'', így nem kell külön adaptert hsználni, és a fent leírtak alapján már kiderülhetett, hogy a monitor tápegysége szállt el(minden valószínűség szerint). Nos, gondoltam javíttatásra, de amikor találtam egy honlapot ami foglalkozik lcd monitor javítással, akkor kicsit leesett az állam: 12.000 Ft + Áfa + alkatrész. Szerintem a végösszeg annyi lenne mint egy gagyibb 17''-os LCD monitor.
Létezik olcsóbb alternatíva, vmi barácsmódszer vagy bármi?
[Szerkesztve] -
Eskimoka
tag
Akkor még egyszer, hátha válaszol valaki
!
Hi!
A monitorom(régi crt) csatlakozójából kitört egy kis érintkező és most oda tudnám adni valakinek akinek kéne.Szóval azt kérdezném, hogy lehet-e ezzel kezdeni valamit?
Köszi a választ! -
Laraxior
titán
Öregem ide nem ír senki? 90ezres kacatom van de nem tudom a DVI-t használni és nincsen senki aki tudná a választ... fene elviszi...
-
Laraxior
titán
Szóval,újra! A monitoron van D-sub és DVI kimenet is. Ha az elsőre kötöm akkor szépen megy.Ha DVI-n van akkor a filmek elsötétednek,miért van ez? Olyan pirosas-sötétes árnyalatú lesz.
-
q2w3
senior tag
HY!
Nincs probléma a monitorommal, hanem újatt kellene venni mert a régi már kicsi.NEm akartam új topicot írni és itt láttam, hogy felkapott a topic. Szóval egy olyan monitor kéne ami 20''-os ez azért mert 720p-t tudni kell N Wii miatt amit tv tuner kártyán csatlakoztatnék a gépre. Így már tudjátok a másikat is, hogy TV nézésre kéne, meg persez Játszani. 16:9-es arány és a felbontás 1680x1050. Ezekkel a feltételekkel együtt milyen monitort javasoltok 50-70k környékén? Én kinéztem egy ASUS MW201U nevű monitort 65K-ért, de nem tudom, hogy megfelelő lenne-e nekem. Előre köszi a válaszokat.
[Szerkesztve] -
Laraxior
titán
Van egy Viewsonic VX924es monitorom,és amikor filmet nézek sötétek a filmek,de csak a filmek,hiába állítok a monitoron ezt azt,nem jó.7900GS videokarim van.Mediaplayerben lehet a színekkel vacakolni,úgy tudok csak filmet nézni.Mi lehet a baj?
-
Zin
őstag
DVI az mire jo egy monitoron?thx
-
Tituszazeb
tag
már megoldottam...hülye vok
csak új kábelt vettem
-
Parkerov
csendes tag
Na ez csodálatos. Megnyomtam a monitor felső káváját kicsit erősebben, erre eltűnt a lila csík. Lehet hogy ott van valami érintkezés?
-
Tituszazeb
tag
Sürgősen segítségre lenne szükségem. Ma vettem egy új gépet (ABIT KN9S, Mercury házban, többi sztem most nem lényeg). Szeretnék a géphez monitort csatlakoztatni, viszont a gép hátán csak egy táp csatlakozó van (az a fekete 3 tüskés). Egy kb 3-4 éves Fujitsu Siemens TFT monitort akarok csatlakoztatni hozzá. Szal a lényeg az, h a gép hátán csak egy táp csati van (nem tomm, h ez minden új gépnél így van e...)
sztem vmi digital kábellel kéne megoldani a dolgot, mert van egy olyan foglalat a monitorom hátán, meg a gépem hátán is.
Lécci segítsetek minél hamarabb mert itt a frankó kis gép, és most teljesen kétségbe vok esve -
Eskimoka
tag
Hi!
A monitorom(régi crt) csatlakozójából kitört egy kis érintkező és most oda tudnám adni valakinek akinek kéne.Szóval azt kérdezném, hogy lehet-e ezzel kezdeni valamit?
Köszi a választ! -
Parkerov
csendes tag
Sziasztok.
Samsung 205bw képernyőjén, majdnem középen egy függőleges magenta csík jelent meg. A monitor DVI-n csatlakozik a géphez. Mi lehet ez? -
Agyzuzo
addikt
Egy Syncmaster 244T moncsit nyuzok mar egy ideje es van vele egy problemam, kivancsi vagyok mas tapasztalt-e ilyet.
A lenyeg, hogy bizonyos hattereknel a monitor kepe jol lathatoan pulzal. Pl. szurke hatteren, vagy Tomcat blog oldalan eleg latvanyosan. Mintha hullamzana a kep. Kozel hajolva elegge jol latszik, nem tudom ez mi miatt lehet, monitor-hiba lenne?
DVI-n hasznalom es egy 66ooGT-vel meg egy 1950Pro-val is ugyanugy csinalta.
[Szerkesztve] -
GödiAli
tag
Sziasztok!
Pár napja elromlott az LCD-m, előhoztam a régi iiyama 451 pro-t rákötöm a gépre de a vista alapba nem ismerte fel. Felismertettem vele majd próbálom állítgatni de csak 75Hz enged (1 x1950-em van, 7,6 catalyst ) ráadásul a játékok nagyon sötétek lettek pedig minden maxon van! Tudnátok segíteni mi lehet a baj? Vlk azt mondta h a vista nem igazán szereti a hardver cserét, lehet formáznom kellene 1 monitor csere miatt ??? Előre is köszi ! -
PiciKenny
senior tag
Hi all.. nemtudom h ide tartozik e ez a dolog..de átakartam rakni a tvre a monitort s-video kábellel. megvan ott a kép..csakhogy 16bit szint jelenít meg..nem 32öt:S segítene valaki h mi lehet a gond ?
-
eastsider
nagyúr
Szélén beázott TFT-vel mit lehet csinálni?
megy csak a szélén pár pixel fehér
Semmit?
[Szerkesztve] -
szassz
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy LG H1982U-BF 19'' moncsit és segítségre lenne szükségem, először is kicsit elbizonytalanított az hogy ennél a monítornál van csak odaírva hogy 1280x1024 8bit, de közben a win azt írja hogy 32bit a színmélység, másrészt egy olyan problémám adódott, hogy a színtesztek mind jók, egy darab hibás pixel sincs mégis a bal felső sarokban a piros szín kicsit érdekes a windowsban, meg az egész kép kicsit kásás(bár lehet csak a sok év CRT után érzem annak, de nem ezt várom egy 70 ezer forintos moncsitól) akármennyit is állítgatom. Ha esetleg van valami ötletetek örömmel várom -
tal-garius
aktív tag
Miota irtam ide a topicba az Asus monitor kapcsan h MW201U tipusu monitorhoz egyszeruen az egesz neten nem lehet talalni beallitast meg icc profilt. RGB beallitasokat meg contrast fenyero ertekeket akinek esetleg van ilyen monitorja v tesztelte leirhatna mert en vagy sotetre allitom v tul vilagos lesz v olyan vakito h megfajdul tole a szemem. Amugy a kepe eszmeletlen szep, jatekra, film nezesre is tokeletes. Erdekes h asus honlapjan sincs semmi, csak egy nagyon ocska manual.
-
Peti20
tag
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem.. Egyik ismerősöm most vett új gépet, egy 2 magos Intelt, 2 giga rammal, és egy Galaxy 7600 GT-vel... Filmet akartunk nézni TV-n, de az Nvidia Control Panellel sehogy sem sikerült átvinni a képet a TV-re, pedig minent úgy dugtunk be mint előtte a sárga ( asszem s-video) kimenet, meg még megy 2 hang kábel.. Régebben a clone beállítással tudtuk átvinni egy ati 9250-es kártyával, de ezzel a control panellel nem megy Aki tudja a megoldást, leírná nekem lépésről lépésre!!
előre is kössz a segítséget!!
Peti -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 3-4 napos Samsung 931BF TFT-m.Az a gondom,hogy ,a kép vibrál.Dvi és D-sub kábellel is.Főleg lila színnél vehető észre,de némelyik windows asztalnál is látni egy kcisit.
100% fényerőn nem észlehet őa probléma.Mitől lehet? -
4$T0|\|
csendes tag
Még elég régen írtam ide, hogy van egy problémám.
Notebook-omra kötöttem frissen vásárolt LCD-met ami hullámzott.
Samsung BW205-ről van szó és egy ASUS M6V-ről. A munkahelyemen is kipróbáltam, egy Philips ugyanúgy 20 colos LCD-vel és egy ASUS notebook-kal, ugyanezt tapasztaltam.
A megoldás a következő:
- a szoba másik feléből hoztam áramot a monitornak, így a hullámzás megszűnt -
tal-garius
aktív tag
válasz
tal-garius #1361 üzenetére
Senki? Up
-
tal-garius
aktív tag
Hello.
Van egy Asus MW201U tipusu monitorom. Gondom az vele h semmilyen icc profile-t se kaptam hozza es a gyarto honlapjan se talalok. Erdekelnenek a szinhu beallitasok is pl R G B hanyas erteken legyen fenyero/kontraszt stb. Elore is koszonettel,
Tal-garius -
-
Krissz22
senior tag
válasz
remington2 #1358 üzenetére
Próbálgattam a brightness-t meg a kontrasztot, de még nem hoztam össze semmit
Szerintem függ a kinti fényviszonyoktól is. Az én monitoromon elég gyorsan lehet állítgatni a Brightness&Contrast beállításokon....ha világos van a szobában, akkor a világos a jó, ha sötét, akkor a sötétebb beállítás. Amúgy én általában Brightness: 0% Contrast: 0% -on használom, mert az én szememnek az tűnik jónak, amúgy iszonyat világos lenne nekem. Ez monitor és szem függő is egyben.
Milyen felbontást használjak?
Én 1280x1024-ben használom...nekem így is olvashatóak a dolgok.
Más: hogyan tisztítsam?
Van monitor tisztító spray-em (ami egyébként hab)és fehér papír törlőt használok. De nem kell sűrűn. Szóval, ha csak por van a monitoron, ahhoz elegendő, ha lefújod róla, vagy óvatosan letörlöd. És mikor tisztítos, akkor ne nyomd be...(ezt gondolom nem kell mondani).
Még egy: analóg bemenete van. Ez nagy baj?
Nem.
És egy utolsó: a betűket olvashatóbbá tettem Cleartype-al, bár így egy kicsit furcsa lett. Nincs erre valamilyen jobb megoldás? Cleartype nélkül elég durva.
Próbáld 1280x1024-re tenni a felbontást és máris jobb lesz. -
remington2
senior tag
Sziasztok, most vettem egy Acer AL1716-os, 17 colos tft-t. Van valakinek valamilyen tanácsa a használatával kapcsolatban?? Elég sült vagyok még tft-hez, nem értek hozzá. Annyit már látok, hogy ha tiszta fehér alapot nézek (pl. ez az oldal, amelyen ezt a hozzászólást írom) akkor kicsit bántja a szemem. Próbálgattam a brightness-t meg a kontrasztot, de még nem hoztam össze semmit (viszont az asztal / játék tökéletes). Van vmilyen ideális ötlet? Milyen felbontást használjak? 1024*768 nem tűnik rossznak, de a nagyobbakon sem rossz.
Más: hogyan tisztítsam?
Még egy: analóg bemenete van. Ez nagy baj?
És egy utolsó: a betűket olvashatóbbá tettem Cleartype-al, bár így egy kicsit furcsa lett. Nincs erre valamilyen jobb megoldás? Cleartype nélkül elég durva.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
következő a problémám: van GNR TFT monitorom, ami időnként teljesen befehéredik és nem látok semmit rajta, majd egy ki-bekapcsolás szokott segíteni néha. aztán el szoktam indítani a javító konzolt és utána egy darabig jó.
most viszont az a problémám, hogy abszolult nem akar visszajönni a kép, így azt sem tudom, hogy éppen mit csinál a gép.
valakinek volt-e már ilyen problémája illetve mi a franc lehet vele? -
pington
csendes tag
Nincs valakinek egy törött kijelzős acer al1912s tft-jee lehet hogy érdekelne.
-
amigos
csendes tag
Szasztok!Tudtok olyan progirol amiben lehet állitani a képernyő felbontását?PL:1024*720...stb:Köszi!
-
csabors
tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja dolgozok egy vid. szerk programmal. Pár napja elkezdett (a program konturjai) elősször halványan, majd egyre határozottabban látszódni az asztalon.(kék, szürke háttérnél) Mintha beégett volna a program a képernyőbe.
A monitor Samsung 913N TFT.
Nem csak a CRT monitoroknak szokása a beégés? Ha nem beégés akkor mi?
üdv: -
Bayla
csendes tag
Sziasztok!
Van (voltegy iiyama Vision Master Pro510 monitorom.
Már hónapok óta produkálta azt a jelenséget, hogy pattogó hang mellett a kép is villant egyet-egyet. Én a sorkimenőre gyanakszom. Lehet/érdemes még javítani?
Nagyon kellemes képe van (volt) még mindig, mert egy CAD stúdióban állt évekig tartalék monitornak. Ha teljesen egyértelmű a hiba hol kapok hozzá sorkimenőt?
Köszönöm a választ! -
Lotusz
tag
üdv, a következő lenne a problémám/kérdésem:
vettem egy Dell2007wfp-t szép és jó meg minden, bár be kell vallani nem fps játékokra találták ki. eddig egy 17'' samsung crt-m volt és nagyon megszoktam fps játékoknál. rákötöttem mindkét monitort a gépre, és azt szeretném, hogy a dell maradjon az elsődleges kijelző, de ha pl elindítok egy játékot és azt áthúzom a másik monitorra akkor ott teljesképernyőre tudjam tenni. ez filmeknél működik is, de játékoknál nemtom hogy kéne. most ilyen clone módban megy a két monitor, és azt szeretném hogy mindkettőnek legyen meg a saját natív felbontása, de ugyanakkor ugyanazt mutassák. lehetséges ez? -
hektor24
aktív tag
Üdv!
Tegnap vettem egy Abit AB9 alaplapot, egy Intel Core 2 Duo E6320 1,86GHz 4MB procit, Geil Ultra KIT 2x1GB 800MHz memóriát és egy Innovision GF 8600GT 256MB PCI-E videókártyát. A Samsung 940N monitoromon, a háttérben elkezdtek futkározni csíkok, leginkább a világos színeken látszik. Nem DVI-os a monitor. 60Hz-en használom. Előző konfigommal nem volt ilyen probléma (Abit IC7-G, Intel P4 Northwood 3GHz, Samsung 2x512MB memória, Innovision GF 6600 256MB AGP).
Valakinek valami ötlet? Esetleg rossz a videókártyám?
Előre is köszi a segítséget!!!!! -
nyikoláj
tag
Hy! Van egy Sony LCD (kb másfél éves) monitorom és az a gond vele hogy egyik nap amikor képernyőkímélő után kikapcsolt és megmozdítottam az egeret hogy kapcsoljon vissza nem reagált. A led azt jelzi, hogy be van kapcsolva ha kikapcsolom akkor pedig rendesen azt, hogy ki van de semmi képet nem ad (OSD menüt sem). Már próbáltam másik géppel másik kábelekkel másik konnektorban és szünetmentesről is, de semmi. Vkinek vmi ötlet esetleg? Vagy esetleg tud vki Pesten egy pár normálisabb szervízt ahol korrekt módon javítanak? Előre is köszi
[Szerkesztve] -
szakkrisz
csendes tag
S hibátlanul működött egy jó pár napot.Utána jött elő ez a hiba amit írtam.
-
szakkrisz
csendes tag
Ja bocsi nem írtam hogy javítottam egy pár alkatrész elszállt benne ami a relé meghajtó áramköréhez tartozik. Ezek most is működnek, s egyszerűen nem találom a hibás cuccot benne. Pls. segítsen valaki!
Krisz -
szakkrisz
csendes tag
Hy!
Van egy Belinea monitorom. Nem kapcsol be, illetve bekapcsoláskor a demagnetizáló tekercs meghajtó reléje ki be kapcsol, pereg, s egy idő után elhallgat. Ha ráadom a monitorkábelen érkező bekapcsoló jelet akkor szintén elkezd peregni aztán abbamarad. Ha valaki tapasztalt ilyen hibát és tudja mi szállt el akkor lécci írjon. -
Jaay86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Van (vagy volt?) egy Albacomp LCD monitorom. Nem volt vele eddig semmi gond. Múlkor elemntem egy időre és vittem e gépet is. A monitor otthonmaradt. Mikor hazamentem összedugdostam a gépet, elindítottam, de nem jött be a kép. A monitor ledje jelzi, hogy bekapcsolt csak az a bibi, hogy semmi kép, nincs.
Első kérdés: Lehet, hogy kiment valami biztosíték-féle vagy valami ilyesmi?
Második: Ha nem ilyen biztosíték szintű probléma van, akkor van értelme javíttani? Az biztos, hogy szakszervízbe nem viszem be, mert ott kb. 5000-ért köszönnek vissza.
Előre is köszi! -
Peti20
tag
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem.. Egyik ismerősöm most vett új gépet, egy 2 magos Intelt, 2 giga rammal, és egy Galaxy 7600 GT-vel... Filmet akartunk nézni TV-n, de az Nvidia Control Panellel sehogy sem sikerült átvinni a képet a TV-re, pedig minent úgy dugtunk be mint előtte a sárga ( asszem s-video) kimenet, meg még megy 2 hang kábel.. Régebben a clone beállítással tudtuk átvinni egy ati 9250-es kártyával, de ezzel a control panellel nem megyAki tudja a megoldást, leírná nekem lépésről lépésre!!
előre is kössz a segítséget!! -
babzso
csendes tag
Sziasztok
A problémám a következő:
Xp telepítésénél újraindítottam a számítógépem, ezután a monitorom kb. másodpercenként folyamatosan ki-be kapcsolt, és sötét maradt.
Az xp bejelentkezett, mert hallottam a bejelentkező hangot.
Mi lehet ez a hiba? Videókártyám (GEFORCE 6600) ment volna tönkre egyik percről a másikra?
Ha tudtok segítsetek
Köszönettel
babzso -
hali01
őstag
Sziasztok!
Van egy Belinea 108080-as monitorom ami egyszercsak kimúlt.
Először azt vettem észre,h játék közben vízszintesen összeugrik a kép,de ha nem jáccom akkor használható.
Nem csináltam belőle gondot mert ritkán jáccom.Majd egyszer fogta magát és elaludt és a led halványan villog az elején.
Erre tudnátok vmi okosat mondani,h érdemes-e foglalkozni vele.
Közben vettem egy 108030-ast,de ha nem muszály nem dobnám ki a másikat.
Hali01 -
gyerpi
aktív tag
Helló!
Vettem egy ASUS VW192 LCD monitort és az volna a bajom, hogy ha bootol akkor az eleje nem jon be sőt a vindows kérem várjon logó sem jön be ez normális mert még eze az első LCD-m. Meg persze hogy fogom ujrarakni a windowst ha nem jön be a biosamugy minden jól megy windows játék stb. Köszi
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
Valaki 1313#?Pllíííízz
!
-
diablo1984
veterán
hali all
van egy asus tft-m, létezik, hogy a firefox körvonala, meg az ikonjai ''beleégett'' volna a háttérbe? mert a két felső sarokban látható halványan a firefox, még akkor is, ha másik gépet dugok rá, ami még firefoxot sem látott soha!
találkoztatok már ilyennel? -
tlac
nagyúr
válasz
Armando_19 #1325 üzenetére
keress rá a fókusz, majd konvergencia szókra
-
üdv.
TFT monitor bekapcsolásnál lecsapja a biztosítékot.
eddig ment, kikapcsolva nem volt csak ''készenlétben''.
Mi lehet a problem? -
Armando_19
őstag
Helló srácok.
Van egy Samsung Syncmaster 1100P + monitorom, aminek ''kezd'' homályos lenni a közepe.Szöveget elég nehéz rajta olvasni, és bántja a szemet... Mit lehet vele kezdeni?
Köszi -
amigos
csendes tag
Köszi a válaszokat!Még kérdeznék mert süti vagyok a TFT-hez még.Szerinted .....mik a jo beállitások egy TFT monitornál...gondolok a szinek,fényerö,mi az a srbg,65k,93k meg ilyenek..pff fogalmam sincs.Most a contrast a 100-bol 15-sőn van a brightnes 15-sön van ...nem kevés?..bár igy pont jó...dehogy neki is jó az passz!!!Akkor a frekvencia az 60 on van az jó?Az,hogy átállitom 1280 ra azzal nem rövidűl az élettartalma a monitornak?...Ez lehet okos kérdés volt!
[Szerkesztve] -
amigos
csendes tag
Pffff most nézem nem lehet külön állitani a képet ugy hogy alul és fellűl csik legyen!!!Egyszerre csak egyik felén tud csikot csinálni!Pffff majdnem minden automata!Tehát nem tudom megcsinálni azt mint a crt nél ,hogy zsugoritom a képet!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁRRRRRHHHHH
-
amigos
csendes tag
Sevasztok.Egy aggasztó problémám van!Azaz:vettem egy HP monitort nagyon meg vagyok vele elégedve...csak!A felbontáson variálok.Mert 1024*768 ban tojás alaku minden.kérdésem: van -e olyan megoldás ami 1024*768-ban kiküszöböli ezt a jelenséget?teljes felbontáson jók az iconok, de nagyon picik, és zavar!Elörre is kössz!!!
Ja TFT monitor!
[Szerkesztve] -
Reno7
senior tag
üdv
Nekem az lenne a problémám hogy néha csak úgy bevillan a kép,meg a bal alsó sarok felhúzódik egy pillanatra :S
Ez mitől lehet?Valszeg a monitor már a végét járja? -
Rider74
tag
Üdv !
Bárgyú kérdés merült fel bennem, nem igazán tudom, hogy mely topikba illene, így hát itt
kérdezem.Nos mi történne akkor, ha egy tft monitorra két gépet kötnék, egyet a d-sub, egyet pedig a DVI kimenetre? Természetesen az egyidejű működést kizárva de az állandó csatlakoztatást fenntartva.Kipróbálni nem áll módomban, de hátha valaki próbálta már.
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
Üdv!
Lenne 1kérdésem.A monitorom Samsung 957MB hirtelen ma kikapcsolt de úgy hogy a kis led se világít már.Pont PH!-ztam amikor egyszer csak eltünt a kép és kikapcsolt,semmi ok nélkül fogta kikapcsolt azóta nem világit a led és semilyen kép megjelenítésére nem hajlandó.Ha viszont kinyomom a gombot a moncsin majd vissza (Bekapcsolom) akkor nagyon halk sürü kattogások hallhatóak,halkak de annál gyorsabbak.
A kérdés meg lehet-e javítattni?
Más:
Van 1 Fujitsu Siemens monitorom 22'' és azt csinálta hogy mindig elkezdett kattogni és olyankor a kép összeugrott,egy időre abbahagyta aztán most megint,de ez is annyira hogy eggy alkalommal állandóan kattogott és ide-oda mozgott a kép majd hirtelen pukk és abbahagyta.Led világít,hallatszik bekapcsolás után hogy csinál valamit aztán kép itt se jön.
A kérdés meg lehet-e jaítattni?
Előre is köszöntem!
Üdv: Retro11
P.S: Ja amugy kapja be a Samsung márciusba járt le a gari,erre tessék persze hogy meg is adja magát -
cntrlaltdel
csendes tag
Hello!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy az miért lehet, h Wordben egyszercsak teljesen szétesik a kép? Olyan, mintha apró, színes kis vonalkák jelennének meg. Csak újraindítással szűnik meg és csak a Wordnél fordul elő.
A desktopon, az office alkalmazások inkonjain is látszik, h valami nem stimmel.
Monitor: LG1710S.
Előre is köszi a segítséget. -
Hali!
Annyi a gondom, hogy van egy Saphire gyártmányú 9600xt-m, és egy 16:10-es képarányú Samsung 931BW monitorom. Azt szeretném megoldani, hogy a régebbi játékok úgy fussanak, hogy közben nem turzul a kép (magyarul legyen ott a 2 fekete csík a képernyő szélén).
Tudom...driverben kell beállítani...ezt meg is tettem. Beállítottam, hogy ne nyújtsa a képet teljes méretre. De mintha semmi sem történt volna. Berakom a játékokat pl. 1024*768-ba, és kirakja teljes képernyőre, úgy pedig eléggé élvezhetetlen.
Előbbi kártyámmal (GF 4 titanium 4200) frankón működött ez a dolog. Pls segítsetek! Köszi.
Ha valaki hasonló gondokkal küzd (küzdött), légyszi segítsen... -
sziasztok!
már nagyon megöl ,hogy a samsung syncm 795mb monitorom egyre hangosabban és többször sípol. van rá gyógymód? -
villamos
őstag
Most sikerült megtekintenem egy AG neovo F415 képét is. A kék csík rajta is megvan ugyanott, jobb szélen utolsó oszlop, lila háttérrel...
.
Tehát ez vagy tényleg normális jelenség, vagy a Neovo monitor is ratyi... -
villamos
őstag
válasz
Krissz22 #1300 üzenetére
Megnéztem ezt a dögöt alaposan. Álítgattam a színeket, semmi hatással nem volt rá. Ha kicsit balról nézem, (meg messzebbről) akkor annyira nem látszik (sőt kizárólag ezzel a lila árnyalattal látszik, más színnel, képpel tényleg nem). Viszont arra is fény derült, hogy vándorol!
Persze nem magától. Álítgattam ugyanis a kép vízszintes helyzetét. Ha balra tolom el, akkor követi a kép szélét, vagyis elmegy balra. Ha jobbra viszem a képet, akkor viszont megáll a kép szélénél, és nem tűnik el a peremén, pedig a kép továbbra is jobb felé mozog...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OpenWRT topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest