- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
Sziasztok!
A következő a helyzet: van egy Lenovo Legion Y25-25 monitorom, amelyet egy csúnya baleset ért. "Pofára esett", és szépen betört a kijelzője, melynek következtében egy hatalmas fekete folt keletkezett a közepén, de talán nem kell ecsetelnem. A kérdésem arra irányulna, hogy lehet e ezt valamilyen módon javítani, (gondolom a kijelző maga cserélhető) illetve hogy egyáltalán gazdaságos lenne e. Ha igen hová kellene elvinnem? Esetleg van itt a fórumon valaki, aki ilyennel foglalkozik? -
villamos
őstag
Most sikerült megtekintenem egy AG neovo F415 képét is. A kék csík rajta is megvan ugyanott, jobb szélen utolsó oszlop, lila háttérrel...
.
Tehát ez vagy tényleg normális jelenség, vagy a Neovo monitor is ratyi... -
villamos
őstag
válasz
Krissz22 #1300 üzenetére
Megnéztem ezt a dögöt alaposan. Álítgattam a színeket, semmi hatással nem volt rá. Ha kicsit balról nézem, (meg messzebbről) akkor annyira nem látszik (sőt kizárólag ezzel a lila árnyalattal látszik, más színnel, képpel tényleg nem). Viszont arra is fény derült, hogy vándorol!
Persze nem magától. Álítgattam ugyanis a kép vízszintes helyzetét. Ha balra tolom el, akkor követi a kép szélét, vagyis elmegy balra. Ha jobbra viszem a képet, akkor viszont megáll a kép szélénél, és nem tűnik el a peremén, pedig a kép továbbra is jobb felé mozog...
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Ezt a topicot is megtaláltam.
A problémám a következő.
Vásároltam egy Samsung 710N típusú TFT-t. Pixelhiba szerű jelenséget tapasztalok rajta, vagy mégsem?
Amikor megvettem, beüzemeltem, és megnéztem a képernyőt. A windows különféle színeivel készítettem natív felbontású képeket, pirosat, zöldet, fehéret, feketét, szürkét ezt a trutyiszínű világos kékes zöldes árnyalatot, ciánnak modják asszem, meg a magentát, vagyis az alapszíneket.
Utánna képnézegető programmal nézegettem a szines háttereket, fénylő pont, ill egyéb hiba után kutatva.
Tudom hogy vannak erre megfelelő programok, de mindegy, nem akartam keresgélni, a célnak megfelelt ez a módszer is.
Szóval nézegetem a színeket. Elsőre nem észeltem anomáliát, ezért még párszor végignéztem őket alaposan. És akkor hirtelen a magenta képen megláttam valami furcsát. A jobb oldalán a legutolsó oszlop ugyanis totál kék a magenta lapon. Egy egész kék csík a kijelző tetejétől az aljáig. Gyorsan megnéztem a többi színt is, de a többin nem észlelhető ez a csík csak akkor, ha a magenta szín van a háttérben.
Szóval az a kérdésem, hogy valóban beteg a kijelző vagy ez teljesen természetes?Mert a másik TFT-n is megnéztem itthon és azon is ugyanez a jelenség tapasztalható.
Mondjuk nem nagyon zavaró, csak akkor látható, ha a magenta alapon a képernyő jobb oldalát bámulom tök közelről... én meg minden hátteret használok, csak magentát nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- AOC AGON PRO PD49 - 49", OLED, 5120x1440, 240Hz, 1800R, 0.03ms, HDR400 - Új - Eladó!
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (32UN880-b) 4K GAMER PROFESSIONAL MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (27UN880-B) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest