- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
Ezt a topicot is megtaláltam.
A problémám a következő.
Vásároltam egy Samsung 710N típusú TFT-t. Pixelhiba szerű jelenséget tapasztalok rajta, vagy mégsem?
Amikor megvettem, beüzemeltem, és megnéztem a képernyőt. A windows különféle színeivel készítettem natív felbontású képeket, pirosat, zöldet, fehéret, feketét, szürkét ezt a trutyiszínű világos kékes zöldes árnyalatot, ciánnak modják asszem, meg a magentát, vagyis az alapszíneket.
Utánna képnézegető programmal nézegettem a szines háttereket, fénylő pont, ill egyéb hiba után kutatva.
Tudom hogy vannak erre megfelelő programok, de mindegy, nem akartam keresgélni, a célnak megfelelt ez a módszer is.
Szóval nézegetem a színeket. Elsőre nem észeltem anomáliát, ezért még párszor végignéztem őket alaposan. És akkor hirtelen a magenta képen megláttam valami furcsát. A jobb oldalán a legutolsó oszlop ugyanis totál kék a magenta lapon. Egy egész kék csík a kijelző tetejétől az aljáig. Gyorsan megnéztem a többi színt is, de a többin nem észlelhető ez a csík csak akkor, ha a magenta szín van a háttérben.
Szóval az a kérdésem, hogy valóban beteg a kijelző vagy ez teljesen természetes? Mert a másik TFT-n is megnéztem itthon és azon is ugyanez a jelenség tapasztalható.
Mondjuk nem nagyon zavaró, csak akkor látható, ha a magenta alapon a képernyő jobb oldalát bámulom tök közelről... én meg minden hátteret használok, csak magentát nem...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
-
villamos
őstag
válasz Krissz22 #1300 üzenetére
Megnéztem ezt a dögöt alaposan. Álítgattam a színeket, semmi hatással nem volt rá. Ha kicsit balról nézem, (meg messzebbről) akkor annyira nem látszik (sőt kizárólag ezzel a lila árnyalattal látszik, más színnel, képpel tényleg nem). Viszont arra is fény derült, hogy vándorol! Persze nem magától. Álítgattam ugyanis a kép vízszintes helyzetét. Ha balra tolom el, akkor követi a kép szélét, vagyis elmegy balra. Ha jobbra viszem a képet, akkor viszont megáll a kép szélénél, és nem tűnik el a peremén, pedig a kép továbbra is jobb felé mozog...
[Szerkesztve]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
Most sikerült megtekintenem egy AG neovo F415 képét is. A kék csík rajta is megvan ugyanott, jobb szélen utolsó oszlop, lila háttérrel... .
Tehát ez vagy tényleg normális jelenség, vagy a Neovo monitor is ratyi...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
Sziasztok!
A következő a helyzet: van egy Lenovo Legion Y25-25 monitorom, amelyet egy csúnya baleset ért. "Pofára esett", és szépen betört a kijelzője, melynek következtében egy hatalmas fekete folt keletkezett a közepén, de talán nem kell ecsetelnem. A kérdésem arra irányulna, hogy lehet e ezt valamilyen módon javítani, (gondolom a kijelző maga cserélhető) illetve hogy egyáltalán gazdaságos lenne e. Ha igen hová kellene elvinnem? Esetleg van itt a fórumon valaki, aki ilyennel foglalkozik?[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- OLED TV topic
- Facebook és Messenger
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Háztartási gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest