- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluetiger9
csendes tag
válasz
bluetiger9 #3699 üzenetére
up
-
Whaazzup
senior tag
válasz
rayoliviero #3695 üzenetére
Szia. Nem a kijelző hibája,több mint valószínű hogy VZ-panel hiba esetleg át kell nézni a meghajtó táppanel tápfeszültségeket..
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A 2 éves Samsung LCD tv-m egyik pillanatról a másikra furcsa képet ad. Például a fehér szín világoslilás, az emberek arca rózsaszínes-zöldes színű. Mi lehet a probléma? A LCD kijelző lenne rossz?
-
Jostee
tag
Üdv!
A segítségeteket kérném! Adott egy his ati 2600xt videókártya, gigabyte ma-m56s-s3 lapban, rákötve egy samsung syncmaster t190-es monitor. Windows7 van telepítve és a probléma a következő: fel lett telepítve a legújabb ati driver (9.12), de nem működik normálisan a montior optimális felbontása (1440x900@60hz). Kiválasztani kilehet, de a kép nincs rendesen kinyújtva a képernyőn, és a monitor menüje szerint nem is ilyen felbontáson fut, hanem valami egészen máson. Nemtudom, hogy számít-e de a 1600x1200 a legmagasabb felbontás amit ki lehet választani, ezt is ajánlja a w7, de ekkor a monitornak nemtetszik, hogy nem ez az optimális.
Halvány gőzöm sincs, hogy mi lehet a baj, próbáltam újratelepíteni a drivert, feltenni a monitor driverét cd-ről, de egyik sem oldotta meg a hibát. Ja és dvi kábellel van csatlkoztatva.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
nicolas1998 #3691 üzenetére
Ha IC,akkor nem éri meg panel csere,vagy keresni kell hasonló típust bontva.ÜDV.
Próba panellel járatva kilehet szűrni,szinte minden Samsung Táp ée vezérlő panel csati egy forma.csak a feszeket kell megnézni hogy a helyükön van e.
-
válasz
wintersosx #3687 üzenetére
ln az inverter felé keresném a hibát...
-
Whaazzup
senior tag
válasz
nicolas1998 #3686 üzenetére
Szia. még egy pici segítség túlmelegedik az IC.Tipus hiba.
Ja bocs még a inverter trafó menetzárlatos,vagy az összes lábakat ill neon foglalat lábait át kell forrasztani.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
wintersosx #3687 üzenetére
Szia. igazából kondi hibának tűnik azért mert nem púpos a kondi és épnek látszik lehet rossz.Mérd meg a táp puffer kondi feszt és a többi seku oldali feszeket vagy a csatinál a 5v/15v/3,3v megvan e.Ha minden oké,valamelyik cső a ludas általában az alsó szarakodik.
Na ennyi.ÜDV.
-
wintersosx
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék tippeket az alábbi problémára:
bekapcsolás után kb 1 mpig van kép majd fekete minden...elemlámpás teszt működik...tehát úgy látom a képet...
szétszedtem de mindent rendben találtam...egy kondenzátor sincs megsérülve..felpuffadva...A típusa: asus mm19se
Bármilyen tippnek örülnék! Előre is kösz!
-
nicolas1998
csendes tag
köszönöm a tipeket,lenne itt ég valami Samsung syncMaster 510m lcd monitor ,bekapcsol a monitor 20percig dolgozik utána hello ...nagy feketeség és nem kapcsol vissza ,pihen egy ideig és minden ismétlödik:
Ha tudtok kérem segitsetek ,köszi -
attika89
senior tag
Helló!
Olyan problémám van egy Samsung CRT monitorral, hogy a képernyőfelbontás fel lett emelve és kiírta, hogy szinkron helytelen.
Nos ezt eddig úgy csinálta, hogy utána visszatért a felbontás beállításokhoz és annyi, de most csak fekete képernyő és mászkáló "szinkron helytelen " felirat van
Nem tudom mit kellen csinálni.
Újra is lett indíva, de persze semmire sem akar reagálni
Segítsetek légyszi, tesómnak gyorsan kellene a gépKöszi
-
Whaazzup
senior tag
válasz
nicolas1998 #3680 üzenetére
Szia.Ha a kábeled jó és a VGÁ-d és össze van kötve a pc-vel.Scaler Proci kaput.
-
nicolas1998
csendes tag
Sziasztok ,a gondom a következő:bekappcsolom a moncsit zöldre vált utána NO SIGNÁL és itt a vége ,mi lehet ez?
-
Elfelejtettem...
meg tudja azt mondani valaki, hogy a Pin9-en az 5V-nek milyen monitornak, és miért van szüksége? -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Akinek Win7 alatt nem működik rendesen a frissítési frekvencia még driverrel sem. Itt van rá a megoldás, a D-SUB kábelben ki kell szedni / elgörbíteni a 12-es pin-t és akkor működni fog minden. ITT megnézhetitek melyik a 12-es. Nekem megy. Ha játékokban is nagy Hz-et akartok akkor kell a refreshlock is.
-
mhn
tag
köszönöm a linkeket. közben megtaláltam a kulcsszót amire guglizni kell. én egy gefen gyártmányt találtam alig 55ezerért
szval ahhoz képest ez a trendnet egész baráti áron van 30ért.sztem idővel egy ilyet beszerzek, mert közben kicsit továbbgondolva a dolgot, az se egy utolsó fícsör, hogy pl. a TK-204U is nem csak két video jel között tud váltani, hanem usb és audio inputok közt is. azaz elég 1 bill. 1 egér, 1 monitor, 1 audio erősítő.
kösz a segítséget!
üdv!
-
minusz9
csendes tag
Egy DVI-VGA átalakítóval be tudod dugni mindkettőt egy videojel-választó, vagy egy KVM switch-be (például: http://www.pixmania.hu/hu/hu/2830114/art/trendnet/tk-207k-kvm-switch-2-port.html).
A megoldás hátránya, hogy elég drága...Ha a monitornak van két bemenete is, sokkal költséghatékonyabb választás, ha mindkettőt abba dugod bele és a monitor menüjében kapcsolsz át a két jel között.
-
mhn
tag
sziasztok!
lehet nem teljesen illik a témába a kérdésem, de jobbat nem találtam...
ha van jobban idevágó téma akkor linkeljétek be légyszi!szval van(lesz pár napon belül) egy samsung 2443BW monitorom dvi bemenettel. + egy asztali gép a videókártyán dvi kimenttel + 1 laptop displayport kimenettel.
a kérdés az lenne, h hogy lehet megoldani, hogy az asztali gép is és a laptop is rá legyen kötve a monitorra, és ne kelljen ki-bedugdosni a kábeleket?
létezik vmi kütyü amire rákötöm mindkét gépet, és a kütyüvel tudok váltani, h melyiknek a képét látom a monitoron?
azért lenne fontos, mert a laptop is nagyrészt "asztali" gépként lenne használva, mivel az a munkaeszközöm. munka után viszont egyéb dolgokra használnám a normál asztali gépet.
esetleg félmegoldás lehet, ha az asztali gépet a monitor d-sub-jára kötöm. igaz ezt a képminőség romlás miatt nem szeretném.
viszont ilyen esetben a monitor hogy "dönti el", h melyik bemenet jelét jeleníti meg?előre is köszönöm a segítséget!
üdv!
-
minusz9
csendes tag
A problémám egy kicsit meglepő, el sem hiszem, hogy ennek pont velem kellett megtörténnie :S
Az LCD monitoron ugyanis nemrég megjelent egy muslica, gondoltam, leütöm, de nem sikerült, mert láss csodát: az állat a monitor külső fóliája alatt van, azaz állandóan látszik és borzasztóan idegesítő.
Hogyan lehet eltávolítani? Szét lehet szedni házilag a monitort annyira, hogy ki lehessen szedni?
Kösz előre is a helpet.
-
Fundey
tag
Hali!
Lenne itt egy LG Flatron W2452V monitorom...
Nincs vele semmi baj,jó képet ad,jól teljesít,kivéve egy problémát...
Hogy gamelok vagy netezek stb és egyszer csak rájön hogy elkéne feketedni és voálá a kép eltünt,mintha kilenne kapcsolva,pedig a kék led(működésben jelzés) ugyanúgy világít,ilyenkor kikapcsolom,majd rá 2pillantás és be és mintha semmi nem történt volna...
Nincs is vele baj...annyi...mikor netezek,de mikor multiban war közepén elkezd killódni,sokszor a fiókbanlévő csavarhúzót állítanám a közepébe..."""hálistennek""" idáig még nem tettem,mert a legnagyobb gáz hogy nem 20 000ft-os monitorról van szó...
Akinek ilyen monitora van és észlelte már ezen problémát és tud rá valami megoldást,az kérem segítsen,mert kezd fárasztó lenni,am mégsem olyan vészes,mert 10óra game alatt,ha bejön 2x,de az a 2 a legütősebb,mert mindig a legrosszabbkor jön ki rajta,aminek nemkéne...
És a legrosszabb hogy a garipapir már nincs meg...(amugy nem tudom hogy lenne e még rá egyáltalán garancia, avagy nem)
Ezt a jelenséget tapasztaló/megoldó emberkék segítségét kérném főleg... -
A_corp
csendes tag
Helyesbítek, most állítottam át a monitort elsődlegessé, és ugyanúgy nem játsza le a dolgokat. hm..
-
A_corp
csendes tag
Üdv!
Kiterjesztett asztallal van egy kis gondom.. elég érdekes.. szóval amikor a másodlagos monitorra áthúzom a böngésző ablakát, amin egy jutúb videó megy, és kiteszem teljes képernyőre, akkor egyszerűen nem frissül a kép. (az egér mozog, minden mozog, kivéve a videót). Ugyanez, ha mondjuk a photoshop-ot húzom át, akkor a kép amivel dolgozom, nem frissül, sem a panelek (brush, layer, histogram, kereső). Tehát bizonyos dolgok frissülnek, mások nem. Ha elsődlegesre állítom a monitort, minden oké.Nem ismertem eddig ezt a "hibát" ha egyáltalán az, és igazából nem is tudom, hogy az oprendszer az oka, vagy a monitoré, ugyanis volt, hogy egy másik monitorral simán működtek azok, amiket fent említettem.
Bocs, ha nem a legjobb helyre írtam, a válaszokat megköszönöm.
-
atush21
csendes tag
nekem egy videoseven 19es tft-m van!
-
atush21
csendes tag
sziasztok!valaki segitsen!v7 monitorom van 19-es!és ha menöjébnen a fényeröt (brightness-t)állitom akkor elkezdenek vizszintes csikok lefelé menni!, minél lejeb állitom annál gyorsabban mennek a csikok:S ha 100on van ott nem csinálja:S
mi lehet a gond? -
BanNor
csendes tag
Heló!
Had kérdezzem meg az okosabbakat, hogy miért van az, hogy a gépemben VGA-t cseréltem, semmi mást nem változtattam, és a régi VGA-m, ami rosszabb volt (ASUS EAH3650 256mb) jobban bírta a monitort mint az új (9600 GT 512mb)...
Régen az XP 1152x864-ben futott (85 herzen frissített, még nem bántotta a szemem) az új kártya meg már csak 1024x768-ban bírja ezt a herzet, 1152x864-ben már bántóan csak 75 herzet bír... Ez miért van, mikor jobb a kártya?
-
Whaazzup
senior tag
Szia. Ezt már régóta ismerem,de nem mindegyik samsungnál jön be,mert ez szinte mindegyiket érinti.Általában ha 3-4 hónapot kibí talán jó marad de általában elmelegszik az IC és akkor már nem tehetsz semmit,vezérlő panel csere.Én elöszőr átforrasztom az ic-ét helyére nyomom azt ha nem jó ott ül egy 1000u-smd a 5-lábon azt cserélem útólsó a 47ohm megoldás.Örülök hogy neked jó,Van vezérlő panelom ami a samukba jó kicsit nagyobb de jól működik.ÜDV.
-
atush21
csendes tag
sziasztok!segitenétek?lenne e gy videoseven tft mopnitorom!
és ha a brihgness-t(fényeröt) 100rol lejeb veszem elkezdenek vizszintes csikok lefelé menni 95nél kezdi el:S
mi lehet a gond? -
papy
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Holnap veszek egy ilyen leválasztót is kipróbálom.
-
NFree
addikt
Hali Jó lenne ha tudna valaki segíteni ebben [link]
-
sagem
addikt
válasz
Whaazzup #3651 üzenetére
Menün belül sajnos nem tudom a felbontást állítani (DVI-el van csatlakoztatva ha ez számít valamit), nincs ilyen menüpont. Leszedtem hozzá az LG monitorokhoz készített Forte manager nevű programot, ebben is csak ezeket a felbontásokat engedi beállítani (1680x1050,1280x1024,1024x768,800x600) de ezek is baromira hülyén néznek ki a Linuxos megfelelőjükhöz képest. Azt hiszem Linuxra valami egyedi drivert készítettek hozzá, amit nagyon jól belőhettek a jelek szerint.
Sajnos annyira nem értek hozzá, de amit grafikus felületnél láttam (linuxnál) az 1440x900ss felbontás tulajdonságainál azok ezek voltak: Dimensions:369x233, Resolutin: 99x98 dots per inch, Depth:24.
Win alatt, az nvidia driverben ilyenket lehet beállítani, de ezeket nem merem macerálni, nehogy eltoljak valamit a monitoron..
Pásztázás típusa: progresszív/váltósoros
Időzítés
Szabványos: DMT, GTF, CVT, ManuálisHa manuálisra teszem akkor szerkeszthetőek lesznek, ellenkező esetben a program állítja be az értékeket (kipróbáltam mindegyiket, egyik sem jó)
Aktív képpontok: vízszintes/függőleges
Impulzus eleje (képpont): vízszintes/függőleges
szinkronszélesség (képpont): vízszintes/függőleges
Összes képpont: vízszintes/függőleges
Polarítás: negatív/pozitív -
papy
csendes tag
Vízszintesen hullámzik.
[link]
Ez a cucc megfelelő lenne számomra? Megszüntetné a hullámzást? -
Whaazzup
senior tag
válasz
LamaCube #3644 üzenetére
Szia.Mivel a hullámzás legtöbbször vízszintes hiba mert nem írta hogy jobbról illetve balról hullámzik a kép ezért mertem erre gondolni.A lényeg az Ő-szára megoldódott a probléma és a PH-ezért van hogy ezeket megbeszéljük normális hangon néha picit keményebben,néha lazábban.Remélem senkit nem sértettem meg,aki úgy érzi utólag kérek elnézést.
Mindenkinek Boldog Újévet.
-
firewolf
tag
Hello!
Biztos sok hasonló kérdés volt már itt a fórumon, de nem találtam meg az én problémámra a választ... Szóval adott 1 laptop integrált videókártyával és 1 projektor. A cél az, hogy ugyanazt lehessen látni a projektoron, mint a gép képernyőjén. Valami S3Tray Plus nevű program van hozzá, de azon nem lehet beállítani klónozást. A gép már kicsit idősebb Albacomp M660s Traveller V4 típusú, XP-vel. Ha valaki tudna segíteni nekem akár linkkel, vagy bármilyen okossággal, azt nagyon megköszönném!
Firewolf
-
sagem
addikt
Sziasztok!
Vettem egy LG L204WT SF monitort (20as, 16:10, 1680x1050), amit néha szeretnék nem natív felbontásban is használni. Konkrétan 1440x900as felbontásban például. Az a problémám, hogy alapból ez a felbontás nincs is benne a választhatóak között (XP, LG gyári driver), ha pedig az Nvida driver segítségével hozzáadom, választható lesz ugyan, de irtózatosan homályos, rossz képet produkál a monitor. Ez vonatkozik az összes többi felbontásra is az 1680x1050-en kívül, hiába próbáltam ki a különféle nvidia méretezéseket, az eredmény mindig ugyanolyan pocsék.
Azzal persze tisztában vagyok, hogy nem natív felbontáson gyengébb képminőséget produkálnak a monitorok, de Ubuntu 9.10 alatt körülbelül 2x-3x olyan jól jelenik meg az 1440-es vagy az 1200as felbontás mint XP alatt. Sokkal élesebb, tisztább a kép, teljesen használható. Gondolom ez driver kérdése lesz, a kérdésem (biztos láma), de hogyan lehetne hasonló eredményt belőni Xp alatt is? A legfrissebb Nvidia driver van fent, Ubuntu alatt is az Nvidiás beállításokkal hozza be jól a képet.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Öcsém LCD-monitorának van egy problémája: 1280*1024-es natív felbontáson egy idő után lekapcsol és csak áramtalanítás után működik újra. 800*600-on minden oké.
Remélem, tud valaki ebben segíteni, hogy mi lehet vele, esetleg érdemes-e megcsináltatni?Előre is köszönöm.
-
Whaazzup
senior tag
-
Alun
csendes tag
Köszi mindenkinek! Lefuttattam egy videokártya RAM tesztet és úgy tűnik az lesz a hibás
Szóval nem úszom meg a dolgot olcsónPár hónap múlva terveztem cserélni, akkor most leszek kénytelen
Remélem az új kártyával már jó lesz
-
Alun
csendes tag
válasz
LamaCube #3636 üzenetére
Nincsen húzva
Az egyik gép biztos, hogy gyengébb volt (laptop), és a másik is szerintem, mert az egy irodai gép volt (először azt hittem a monitor a hibás és visszavittem, de ott nem volt vele gond). 7900 GS videokártya van a gépbe, annak nem kéne, hogy gondja legyen vele, ha nem hibás, nem? Köszi a tippet.
-
Alun
csendes tag
Sziasztok!
Régi 17"-es CRT monitort cseréltem egy új 22"-es Samsung Syncmaster-re, és a problémám az lenne vele, hogy alap képernyőn piros pöttyös (20-30 db) (nem pixel hiba, mert csak az én gépemmel csinálja, másik kettővel nem) játék közbe pedig a pöttyből vonal lesz és hasonlók, elég idegesítő
(játék közben két kb. 5 cm-es sávban vannak a pöttyök) az előző képernyőn nem volt ilyen és drivert nem cseréltem. Megpróbáltam kitisztítani a gépem, megmozgatni a ramokat és videokártyát, de semmi nem használ
Nem hiszem, hogy melegedés lenne, mert már bekapcsoláskor is ilyen...
Valakinek esetleg van valami ötlete, mert már eléggé el vagyok keseredve?
Előre is köszi -
Whaazzup
senior tag
Szia.A bemenö jellel is lehetnek gondok ha analog,a tiéd ugy tudom DTV/Mpeg4 tuneres.
-
papy
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég kaptam egy Samsung P2470HD tuneres monitort. A problémám az vele, hogy ha be van dugva a tv kábel, akkor hullámzik a kép PC üzemmódban. Amint kihúzum, megszűnik a jelenség.
Mi okozhatja ezt a problémát? -
nightshadow
veterán
válasz
Whaazzup #3627 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted. Jelenleg ott tartok, hogy kénytelen leszek venni egy új monitort, mert semmi értelme nem lett volna szerintem visszamenni reklamálni (egyébként se vagyok az a tipus), mert semmiféle bizonyiték nincs a kezembe. Nézegettem a mostani új monitorokat, de nekem ezek a szélesvásznúak nagyon nem jönnek be. Nem is értem, hogy ezeket miért erőltetik, a többség szerintem nem házimozinak használja a PC-jét. Nem tudom, hogy most mit csináljak, mert ezzel a 931C-vel nagyon elégedett voltam, míg be nem döglött.
Köszi mégegyszer, hogy megnézted. Neked is BUÉK. -
Whaazzup
senior tag
válasz
nightshadow #3612 üzenetére
Szia.Ilyen panel való bele ami nagyon ritka darab.LTM190EX-L34 : 300 nit, 2 ms, 1000:1
Boldog Újévet. -
Whaazzup
senior tag
Szia.Csak egy pici segítség mert ez nem javító topik.Valószínűleg a táp a ludas primmer oldalon a puffer kondi dagi vagy szeku oldalon a többi kondi púpos.Ha sokáig használod így és nem lesz szűrve fesz a drumm miatt elszállhat a táp oldali IC.A többi hiba lehet még,Nf kondi az inverterben ill,tranyó de inkább az inverter tekercs.Talán a Proci IC il az Eprom még jónak tűnik.Ne használd javítása sürgős,2010 jan 4-után hivj ha kell.
-
qad
senior tag
Sziasztok, monitor javítással foglalkozik valaki? A lehetö legrendszertelenebbül kapcsol ki a monitorom.... Néha kibír 3-4 óra játékot és van amikor 1 órát.
Teljesen fekete lesz a képernyő mintha nem kapna jelet de a No signal felirat nem jelenik meg, sőt még a Stand By led sem világít. Próbáltam már kihúzni és visszadugni a tápkábelt és a monitor kábelét is de akkor is fekete maradt a képernyő.
Létezik hogy túlmelegszik és van benne valami leoldó vagy lehet hogy csak a kapcsoló ment tönkre? Valakinek valami ötlete?
iiyama ProLite H431S TFT monitor -
Whaazzup
senior tag
válasz
Szia,Biztosan kisebb válaszidejű panelt raktak bele mert a samsungokba jó szinte mindegyik LTM190EX.......-es 16MS ig,és a után húzás ez miatt van.Vagy csak könnyítettek a panelon ,kiment a "A bztije cseréltek pár smd kondit +ohm tekercset és már jó is lenne ha lenne jó.Ha akarod meg mondom pontosan milyen panel kell bele.
-
antikomcsi
veterán
válasz
antikomcsi #3618 üzenetére
Probléma megoldódott.
Szervizben 1-2 perces művelet, szét se lett szedve a monitor. Rádugták a kábelt, és állítólag szoftvert frissítettek rajta. Ezután az 1 perces művelet után, újra tökéletes a szerkezet.
-
dellelverve
csendes tag
-
dellelverve
csendes tag
válasz
sztem vidd vissza a szervízbe. vetesd jegyzőkönyvbe a problémádat. írd le mit szeretnél tőlük.Ha elhajtanak, akkor kérd tőlük, hogy hivatalosan méressék be, kérjenek szakvéleményt. ezt a szervíz kell állja. ha vétlenek rád háríthatják a szakértői díjat.
ha nem vagy elégedett az intézkedéssel, akkor mehetsz a békltető testülethez segítségért.Ha kicseréltek egy alkatrészt, akkor oda kellett volna adják, amit kivettek. ezzel lehet megakadályozni, hogy egyikből kiveszik, másikba átteszik. a beszerelt panelnek kellene legyen egy sorozatszáma, ami alapján azonosítható. ezt spéci szervízlapra is ráírhatták volna. szal az egyértelműen bizonyítható mit tettek bele.
egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy tették, ami kézreesett.
samsung szervízzel én is elégedetlen vagyok - igaz nem monitor.szal az a minimum, hogy igazolják mit raktak bele.
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Egy barátomnak van egy LG 22"-os tft-je. Csak sima analóg bemenet van rajta egy darab.
A típusa talán 2242, úgy 1-1,5 éves lehet.Olyan gondja támadt vele, hogy villog a kép. Elmondása szerint úgy hangzik, mintha a fényerőt állítgatnánk fel-le, illetve megjelennek vízszintes csíkok a képen, amik szintén így villognak. És egyre jobban teszi a monitor ezt a dolgot.
Mi lehet a probléma forrása? Érdemes ezzel foglalkozni, vagy kell vennie egy újat?
Köszönjük a segítséget!
-
sklopp
őstag
Elment a háttérvilágítás. Nem tudom, milyen jellegű van a monitorodban, vonalizzó, led stb. ha nem led-es, kiéghetett a fényforrás. De bármilyen fajta is, tápfesz hiány is lehet. Ha szétszeded, kiderül milyen, egy kombinált műszerrel megnézheted, táp megvan-e, stb. Bár inkább hozzáértő nyúljon bele.
-
Sziasztok!
Van egy Samsunk LCD monitorom. A hiba amit produkál, hogy amikor felbontást vált a monitor (pl játékból kilépve, vagy amikor lecsukom a laptopot, és a monitor lesz az elsődleges kijelző, elmegy a kép, és vissza már nem jön, csak kiírja, hogy nem támogatott felbontás, és a javasolt az 1280*1024. De a vicc, hogy erre van állítva. Ha átállítom másra, akkor azt írja ki. Aztán kihúzom a monitor, pihenni, hűlni, és egy idő után megint jó lesz.
Valakinek ötlet? Egyik ismerősöm mondta, hogy valszed egy A/D konverter lesz a hibás, és hogy DVI-on valszeg jó. Szerintetek?
-
kaf001
tag
válasz
nightshadow #3614 üzenetére
valami tipusszámuk biztos van, csak ahhoz szét kell szedni ugyebár....
-
kaf001
tag
válasz
az meglehet hogy azt a panelt már nem gyártották és tettek bele egy másikat!
-
nightshadow
veterán
Erre valaki #3529:
"Sziasztok.
Van egy Samsung 931C típusú monitorom. Egyik nap bekapcsoltam, s hófehéren világított, még az OSD menü se jelent meg rajta. Garanciálisan megjavítattam a hivatalos Samsung szervizben. 5 nap múlva mehettem érte, s azt mondták, hogy az LCD panelt kellet kicserélni, az ment tönkre.
Szerintem filmnézésnél nem olyan jó a kép, mint volt a javítás előtt. Valahogy nem olyan tiszta, meg a mozgás a filmben is valahogy más. Ez a monitor kb. 2,5 éve amikor megvettem, a MM-ban 100k volt. Én interneten rendeltem akkor 74-ért 3 év garanciával. Ez egy díjat nyert típus, 2006-ban ezt a típust használták a World Cyber Games-en, a matrica is rajta van a sarokban. Direkt kerestem egy jó minőségű játékos monitort. Ekkor egy átlagos 19”-es Samsung irodai monitor 40-50k volt.
A kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy mondjuk a szervizben nem volt ehhez a típushoz panel, és egy „gyengébb” irodai 19”-es Samsung monitor paneljét rakták bele, ami nem 2ms-os, gyengébb színvisszaadásra és kontrasztra képes. Ha lehetséges, akkor nem tudom mit csináljak, mert bizonyítani nem tudom. A családban többeket is megkérdeztem, de ők nem látják a különbséget, mert nem ők ültek a monitorral szemben az elmúlt 2,5 évben minden nap.
A válaszokat előre is köszönöm." -
kaf001
tag
válasz
Khelben #3606 üzenetére
de csak nagy felbontásba... 1920x1080-ba pl fps játékba ha fel-le mozgatod az egeret, a képernyő közepén ilyen csíkok.....
nem tom hogy hogy te milyen felbontásban játszol /hz-en
dvi-d kábelel használod amit adtak hozzá?
vagy nem tom hogy megoldaná e a problémám egy hdmi kábel...... -
atatax
csendes tag
válasz
tupacamaru #3603 üzenetére
értem, köszi a választ!
-
atatax
csendes tag
sziasztok! van egy dell inspiron 1525 notebookom, leejtettem és elszállt a háttérvilágítása. egy sráccal megnézettem, azt mondta, hogy a hiba nem a kábelekkel van, valószínüleg a monitorral lesz a gáz. lehet ezt javítani, vagy vadásszak egy hibás ugyanilyen laptopot? mit tanácsoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lg ultrawide 34wp500
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG UltraWide 35WN75C-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával