- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- ASUS ROG Ally
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Eduardo89 #12994 üzenetére
Nos a mai nappal a Belinea 10 19 20 -as monitorom távozott a működőképesek sorából.
Reggel sos nyomtatnom kellett volna egy doksit de már be sem kapcsol...
Holnap megyek venni egy újat... sajnos nem tudom nélkülözni a gépet még annyi időre sem, hogy meg legyen javítva. -
pocokmaster
csendes tag
Sziasztok
Van egy Samsung T220-as lcd monitorom és ezzel az a probléma hogy ha bekapcsolom akkor felvillan a samsung logó megjelenik a windows asztal egy 1-2 másodpercig és utánna kikapcsol.Próbáltam vga és dvi-kábellel is de ugyan az a probléma.Újrakondizva lett de nem javult meg.
Válaszotokat köszönöm előre is -
Meridius11
aktív tag
válasz
Beretvás #12996 üzenetére
Nem, de sötét játékoknál baromira zavaró. Filmeknél is olyan alul a letterbox, mintha szürke-fekete színátmenetes lenne. Szabad szemmel nézve meg olyan, mint a képen.
Amúgy meg annyit azért elvárok ennyi pénzért, hogy hozza a 30 000 forintos Benq-m szintjét. De a többi Dellnél se láttam ilyen kirívó bevilágítást, ezért akarom egy másik típusra cseréltetni.
Esetleg a kérdésre valaki?
-
Beretvás
veterán
válasz
Meridius11 #12995 üzenetére
nem értem, egész nap ilyen fekete képeket nézegetsz? ennyi pénzért akartok tökéleteset, hát ez nem fog menni..
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok! Arra van lehetőség hogy a defektes Dell P2314H helyett egy U2312-t/P2414-et kérjek a Delltől? Már kb. öt ilyen P2314-es monitort megnéztem, de mindegyiken ugyanolyan mértékben tapasztalható az IPS glow/backlight bleeding. Egyszer már kértem egy cserét, de az új monitor is ugyanezt produkálta (Dell helyszíni garanciám van)
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
fero02 #12990 üzenetére
Én is értetlenül állok a dolog előtt
Holnap szétszedem, hátha látok benne valamit.. pl egy eldurrant kondit.
Aztán valahogy megcsináltatom... sajnálnám kidobni mert szeretem, jó kis cucc szép képpel és jó betekintési szöggel ahhoz képest, hogy 2006-os konstrukció !Köszi szépen a tippeket !
-
pibácsi
senior tag
válasz
moonguru #12983 üzenetére
Szia moonguru!
Ezek szerint kár kisérleteznem. Egyébként jó éles képet ad, négy lépésben is állítható a képteljesítmény (fény-kontraszt egyben "MB"), dehát ez bosszant. Lehet, hogy ezeknek a dyniflat képcsöveknek ez egy hibája, hogy nem lehet ezt beállítni? Látszólagos sík képcső. Bár ez egyéb műszaki gond lehet. Mostmár úgysem foglalkoznak vele, kimentek a divatból.Ü. Pibácsi
-
fero02
nagyúr
válasz
#89874944 #12991 üzenetére
Nemrég járt nálam Oczu kolléga Asus monitorja. Abban a monitorban lévő összes szürke csíkos CapXon (nem tudom melyik széria) púpos volt, de pl a scaleren mellettük lévő összes arany csíkosak hibátlanok voltak. Az szekunder oldali kimenet egyik zöld Taicon-ja pedig alul púposodott ki (képen jól látszik, mert feljeb van és ferdén áll) :
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
fero02 #12988 üzenetére
Oké! Remélem találok valakit rá Győr közelében
Szerk: Most jut eszembe: Pár napja bnőm ült a gépemnél és valami éles csattanást hallott és nem jöttünk rá mi volt az. Én pont lent voltam amikor történt, de aztmondta egy éles tapsoláshoz hasonló hang volt.. de se füst se semmi jel. Ki sem kapcsolt se a gép se a monitor. Lehetséges, hogy akkor már valami elpukkant a monitorban ?
Köszi a segítséget !
-
fero02
nagyúr
válasz
Eduardo89 #12986 üzenetére
Minél hamarabb!!! Mint mondtam, minél tovább erőlteted, annál nagyobb az esély, hogy más (nagyobb) baj is lehet. Így kis pénz a javítás, úgy lehet donort kell szerezni, vagy egyenesen nem érné meg foglalkozni vele.
Geli.: Persze, cseréld az összeset. Így évekig biztos nem lesz gond velük. A 330 és 820 eléggé degenerált értékűek, azért szoktuk az egyel nagyobb, de sokkal jobban elterjedt kapacitást ajánlani helyettük. Illetve ha picit nagyobb az nem baj, de az már nem egészséges, ha sokkal (pl 1000 helyett 2200 az bajos).
Márka jó kérdés. Van pl a CapXon-nak jó szériája is, meg nagyon sz@r is. Igaz ez nagyjából minden gyártóra.
Én Jamicon, Capxon, Teapo, Sanyo kondikat szoktam venni és beszerelni.
-
törölt tag
csináltam képet is:
amit össze tudtam szedegetni régebbi kommentekből:
- 820 uF => 1000 uF, 330uF => 470uF. Tehát minél nagyobb, annál jobb? az összes, más értékű kondira is?
- a feszültség ne legyen kisebb, nagyobb lehet ha nincs ugyanolyan
- 105°C és ESRmelyek a jó kondi márkák? rubycon? ezen kívül?
-
moonguru
őstag
válasz
pibácsi #12974 üzenetére
Szia!
Tudomásom szerint ebből a monitorból hiányzik az úgynevezett Észak-Dél (Nord-South) korrekció, nem állítható!
Ahogy a tesztjeiből is kiderül.
Pl. "A teljesen sík lyukmaszkos képcsővel szerelt modell képminőségben is az élen jár, meglepő módon a kép egészen a műanyag keretig "kihúzható", amellyel szinte száz százalékig párhuzamos (a vízszintest illetően minimális hibát tapasztaltunk: az alsó és felső szél egy-két fokos eltérést mutat ebben a tekintetben, és ennek korrekciójára nem is áll rendelkezésünkre menüpont)."
Ui:
Erre szolgáló egyéb beállító tekercs sincs benne.
-
pibácsi
senior tag
válasz
Anaren91 #12976 üzenetére
Szia Anaren91!
Igazándiból én fotókkal, videókkal, grafikákkal foglalkozok, így nekem még mindíg a képcsöves monitorok a legmegfelelőbbek. Ezek bármilyen szögből ugyanazt a szines képet adják. Az LCD monitorok közül az ide megfelelőek még mindíg elég drágák, ezek speciális monitorok. Sajna, így nem jönnek számításba. Ez a mostani egyébként nagyon jó képet produkál, a rácsgrafikája is - ezt a hibát leszámítva - jó. Ezért akarnám megigazítani.Üdv. Pibácsi
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Van egy Belinea 10 19 20 típusú monitorom. Kb 5 éve vettem használtan azóta nyúztam hiba nélkül eddig.
1-2 napja meg van bolondulva... bekapcsoláskor a visszajelző led zölden baromi gyorsan villog és nincs kép, majd ha eltelik 1-2 perc egyszer csak bekapcsol kiírja, hogy nincs jel majd további fél perc után hajlandó rendesen üzemelni.
Áramtalanítás után bekapcsolva is ugyan ez a helyzet...
Ha üzem közben ki és visszakapcsolom akkor nem jelentkezik a hiba de ha kb fél óránál tovább kapcsolom ki ( Ha itthagyom a gépet bekapcsolva pl fut a torrent akkor a monitort mindig kikapcsolom) akkor ismét előjön a hiba.
Mi a túró lehet a kínja ? Haldoklik vajon ?
Kontakt hiba kizárt mert ha mozgatom a kábeleket ha nem, a hiba előjön bekapcsoláskor és nem oldódik meg a kábelek mozgatásával
Vagy ez lehet VGA hiba is?
Ötletek ? -
lnorba
csendes tag
Elnézést, ha rossz helyre írtam, de nem találtam hozzá topicot.
Adott egy pc és egy xbox 360. Egy monitorral szeretném mindkettőt használni anélkül, hogy egyfolytában cserélgetni kéne a kábeleket (VGA mindkettő).Ehhez milyen eszközre lenne szükségem?
[link] <-Valami ilyesmire? -
kissd01
tag
Sziasztok!
Lenne egy Samsung P2470-es monitorom ami hibás.Szerelő szerint a trafó szált el benne.Sajnos sehol sem találok hozzá bontottban.Újban meg horrorisztikus az ára.Esetleg tudna valaki bontottban vagy valami olcsó helyet ahonnan beszerezhetném? A trafó típusa: TM-08190 Valamiféle segítséget nagyon megköszönnék!
Üdv Dávid
-
pibácsi
senior tag
Helló Mindenkinek!
Van egy Samsung SyncMaster 793MB monitorom.nagyon szépen megy, egy gondom van vele, de talán ez már a megszületése óta ilyen. (mármint a konstrukció). A kép aljától és tetejétől 3-4 cm-re a vizszintes vonalak középen kb.2mm-re "belógnak". Magyarúl középen enyhén középfele hajlott az egyenes. Nem sok, de zavaró. Ha a beállító ábrát beadom, ez szépen kijön, de munka közben is (pl. most a net felső csík), zavaró. A beállítások között ezt nem lehet állítgatni, ez fix. Bele kellene nyúlni a monitorba (de vigyázva pl.nagyfesz), de van-e értelme, lehet-e valami belső tekercs, vagy mágnes állítással korrigálni, hamár a gyárban nem tették meg. Várnám hozzáértő válaszotokat. (nem olyat, hogy cseréld ki, szokd meg, vagy hasonlókat).Üdv. Pibácsi
-
Ribi
nagyúr
válasz
s3toraph #12971 üzenetére
Nekem a 2333-as (azthiszem ez a tipusa) ugyanezt csinálja, áramtalanítom minden este mert idegesít. Simán kikapcsolva folyamatosan sípol.
Amit viszont nem rég óta csinál, hogy amikor bekapcsolom, nem nagyon akaródzik működni.
Ami abban nyilvánul meg, hogy kap jelent, felvillan a kép majd mintha lekapcsolna az LCD. De a kis lámpája világít, tehát nem megy standby-ba. Ki-be kapcs és megint. Ezt kb 5-6 alkalommal megcisnálja, majd nagy nehezen úgy marad, akkor pedig egy viszonylag erős zúgó, de inkább sistergő vagy milyen hangot ad ki, kb 10 másodpercig, majd szépen elhalkul és onnantól már működik rendesen. Néha bekapcsolásnál bekapcsol, de mint a stroboszkóp olyan képet ad. Kb. olyan 10-20Hz-el villog a kép. Nem lesz teljesen sötét, csak mondjuk 1/3 fényerő és 2/3 fényerő között váltogat. És ez egyre rosszabb. Eleinte csak 1x kellett ki be kapcsolni és jó lett, de egyre többször kell. Valami 5let hogy mi lehet ez? Ha már működik akkor minden működik rajta teljesen jól. Emiatt gondolok valami kondi problémára. -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves samsung 2253LW monitorom, ami tökélesen üzemel, hibátlan a kijelzője, nagyon szeretem. Egy apró dolgot viszont észrevettem (jó pár hónapja meg van a jelenség, talán egy éve is már): ha ki van kapcsolva, de stand by-on (arra gondolok hogy nincs áramtalanítva), amikor felvillan a led-je, kicsi sípoló nagyon magasfrekvenciás hangot ad ki, ami csendben hallható (napközben simán nem hallom, elnyomja a környezeti zaj). Ha elalszik a led, nincs hang. Szóval így ahogy felvillan a led, ütemesen sípol halkan. Valamint, amikor bekapcsolom, akkor az első 10-20 percben "reccsen" néha egyet-egyet, de jó nagyot. Egy ismerős szerint ez természetes jelenség a korából fakadóan, reccsenés azért van mert felmelegszik az elektronika, vagy mi. Így van? Ne parázzak? Vagy valami kezdődő hibára utal esetleg?
Nálam csak ezek a jelenségek vannak, amik igazából nem zavarnak, működik 100%-osan a monitor, VGA-n, DVI-on, mindkettővel egyszerre 2 gépre kötve és source gombbal váltogatni is lehet, úgy is tökéletes, gombjai a panelen meg minden. Csak jó lenne tudni biztosra, hogy nincs-e baja.
Üdv
-
Beretvás
veterán
Hali..
Van egy 24 colos monitorom és tegnap vettem mellé egy 19 est, eddig semmi bajom nem volt a naggyal de most ojat csinált 2x is hogy a nagyon elment a kép becsíkozott közben a kicsi jó volt..ez mi lehet? memória túlhúzás jele a csíkozás nem, csak akkor a kicsi mért volt jó olyankor is.. a nagy monitor dvi-d/dhdmi a kicsi meg sima vga kábellel van csatlakoztatva...
-
El Kebir
őstag
válasz
Nordbright #12960 üzenetére
lehet jobb lenne fordítva 10m-es hdmi kábel 1m-es az analógnak... (talán hdmi-ből egyszerűbb 10m-re megfelelő minőségűt venni)
-
El Kebir
őstag
válasz
AtiGef #12961 üzenetére
az rgb bemenet ilyen... ha nem a laptopok kimenete, a kábel, vagy a monitor bemenete a gázos, akkor valószínűleg tré az automata képbeállítás, kézzel kell finombeállítani. (sharpness, phase, clock, noise... meg a hasonló menük segítségével)
talán az elsőt próbáld meg változtatni... hátha az segít. (de ahogy fent is írtam nagyon sokmindentől függ az analóg jelből alkotott kép minősége)
-
AtiGef
senior tag
Sziasztok lenne egy Acer X243H 24 col 1920*1080 -as monitorom. A problémám hogy RGB kimeneten laptopra kötve kicsit el van mosódva minden.:S:S DVi-on tökéletes. Mi lehet a probléma? Más laptoppal is ugyan ez:S
Válaszotokat előre isköszönöm
-
Nordbright
csendes tag
Nem kifejezetten monitor probléma, inkább csak vele kapcsolatos gond.
konfig.: AsRock FM2A85X Extreme-4 lap (1xDVI-D,1xHDMI,1xD-SUB)+A8 APU
rákötve: Samsung UE40F6500 + Fujitsu Siemens C19 monitor.8-10métert kell kábellel áthidalni a gép és az egyik periféria között.
Nyilván a TV van rövid (1m) HDMI-vel összekötve, a monitor 10m D-SUB VGA kábellel (nincs is rajta más).A monitor képe így viszont sajnos nem túl jó. Mintha életlen lenne + ikonoknál látszik némi "szellemkép".
Van valami nem több tízezer forintos megoldás, javaslat ilyen problémára?
pl. erősítőt nem igazán találok, csak horror 60.000+ árakon. -
Ijk
nagyúr
válasz
madgie #12956 üzenetére
Gondold meg azért, mert utána nem olyan lesz mint amelyiken vékony az AG réteg, hanem mint a tükör. Persze ha nincs mögötte ablak, és viszonylag sötét a szoba, akkor nem okozhat nagy problémát.
Én lenyúztam a kissé hibás 214T-ről, hát valahol a u2412m és aközött lenne jó. -
madgie
titán
Álmatlan éjszakáimban egy-egy hánykolódás közben felmerül lelki szemeim előtt, hogy nincs anti glare réteg a Dell U2711-emen. Mivel a kellő bátorságnak és főleg szakértelemnek (tapasztalat!) híján vagyok, így arra lennék kíváncsi, van-e olyan szaki errefelé, aki megcsinálná nekem ezt a műveletet. Természetesen nem ingyen, megegyezünk.
Szóval AG réteg le, pucér panelre egy átlátszó, tiszta védőfólia buborék- és karcmentesen fel, mindent összeszerel, pöpecül működik, madgie örül, jól alszik.
Nagyonkeletmagyarország előny (Nyíregyháza környéke).
-
Anaren91
senior tag
válasz
#78687232 #12950 üzenetére
Ilyenem van nekem is de ebbe nincs hangszóró ahogy én tudom.... Az egy audio kimenet és csak egy fülest vagy hangfalat tudsz rákötni és ha HDMI n keresztül van csatlakoztatva a monitor a géphez akkor ott adja ki a hangot. Magyarul nem kell a gép hátuljába dugdosni a fülest ha épp úgy akarsz játszani hanem elég a monitorba dugni, de maga a monitor nem fog megszólalni mivel nincs benne hangszóró.
-
roberto02
tag
Most lehet óriási böszmeséget fogok kérdezni de vettem egy AOC ips monitort és azt írja a jobb felső sarokba hogy: Do not rip off panel film! és ábrán mutatja hogy valami fóliaszerűséget ne szedjek le,de én leakartam (még nem tettem meg) mert azt hittem az csak sima képernyővédő fólia amit a védelméért tettek fel! most akkor miről is van szó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest