- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- RAM topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
AkosAkos #10492 üzenetére
Gyorsabb képpontváltáshoz kell, általában be van építve a monitorba. PVA, MVA panelnél van, és talán IPS-nél is.
keehl-m: ha csak úgy magától homályos lett, feltehetőleg nem volt elég nagy az anód (vagy a rács) feszültsége a csőben. Nagyfeszes résznél lehet a gond.
Brekkk: hát ha nincs kék –és nem esetleg a D-SUB összeköttetésnél keresendő a gond– akkor az a monitor hibás.
Gyári értékek visszaállítását érdemes előtte csinálni, nehogy csak a monitor legyen elkalibrálva.general: szerintem ha digitális összeköttetés van, akkor max a fekete- és fehérszint térhet el. "Feszültség" – fényerő szabványérték. De nem biztos.
batcsa: hogy változhat a táp bemeneti pufferén a feszültség? Főleg, hogy bekapcsolva legyen magasabb. Arra elvileg a védelem, szűrők és egyenirányítás után egyből megy a hálózat. (230 Volt egyenirányítva 324 Volt.)
Nem lehet, hogy a hálózat és a puffer között szakadás van? Át kellene menni rajta pákával, és alaposan megnézni a vezetékeket. -
batcsa
csendes tag
ÜDV!!
néhány héttel ezelőtt már írtam :Sync master245b plus monitorom hibajelenségéről:"Sziasztok!!
Van egy SyncMaster 245B plus/ Samsung/ Monitorom.
- a hibajelenség:Álltalánosan a képernyő sötét,kék led világít,- bizonytalan idő után ,minden beavatkozás nélkül, elindúl. néhány üzemórát müködik, v. épen kikapcsolásig... Másnap bekapcsolom indúl-v. nem-
és így tovább!!! Ezt csinálja kb. két hónapja..
A táp tipusaN44-00195A ----------- Ami még fontos infó: a tápon található összes elkó ki lett cserélve,
a hibajelenség maradt!!!
Nagyon szépen megköszönöm előre is ,ha tudnátok segíteni... hogyan tovább..??
üdv. batcsa "
A puffer kondin mért fesz.amikor nem indul el ;310volt körüli- amikor működik>385volt körűl.
az lenne az ismételt kérdésem.mit javasoltok, merre tovább? Ha lenne valakinek kapcs rajza-vagy honnan
tudnám letölteni- NAGYON SZÉPEN megköszönném!!
üdv: batcsa -
general
addikt
üdv!
lehet, h naiv kérdés, elnézést érte. hozzám került egy kiváló, bekalibrált monitor. kell-e új kalibrálást csináltatnom, hogy másik géppel lesz használva most már, vagy elég a hozzá adott icc profil, ami a kalibráláskor készült?
fontos a színhűség. -
Brekkk
senior tag
Van egy BENQ 2440 GL monitorom.
Az lenne a problémám vele, hogy szinte nincs rajta kék szín.
Tesztképeken a kék, sötétkék színek egyszerűen lilásak lesznek.
Csak 2,6-os gamma mellett lehet kék szít látni, de ilyenkor meg teljesen ki kell világosítani a monitort, hogy lássak vmit a kijelzőn, és nagyon zavaró. A sötét részletek ilyenkor sem igazán látszanak, a világos meg kiégeti a szemem a felcsavart fényerő miatt.
2.2 gamma a gyári értéke, de ott minden, a világoskéken kívül, lilás árnyalatú.
Néha a filmeknél is látom, hogy az ég lilás árnyalatban tündököl.
Most vettem helyette egy másik monitort, és és föld a színvilágbeli különbség.
Főleg, hogy látom egymás mellett a 2 monitort.Lehet ilyen esetben színhibára hivatkozással gariztatni?
-
keehl-m
tag
most újraindítottam a gépet és visszajött a normális helyzet, nem tudom mi ez, de valószínűleg nem a monitor ...
-
keehl-m
tag
Üdv! olyan problémát észleltem, hogy egyszer csak a kép enyhén homályos lett a monitorom képernyőjén, nagyjából látni a dolgokat, de fárasztóbb így olvasni a betűket,
ez gpu hiba lesz, vagy a monitorral kapcsolatos?
egy régi philips crt monitorról van szó, ami eddig tökéletesen működött
-
AkosAkos
aktív tag
Pontosan mi is ez az LCD Overdrive? És Catalystban mi az a három részre osztott kép a menüjében, ott mit kellene csinálnom? Mit érek vele ha bekapcsolom?
Előre is köszönöm a választ! -
Ensym
csendes tag
SyncMaster2032BW (kb 3-4 éve vettem)
Játék közben észleltem a hibát, mint ah el csúszna a képernyő, színes csíkok jelennek meg kb 1 másodpercre és el tűnik utána, majd későbbiekben többször elő jön ez elég zavaró!
Teljes fekete háttérképemnél meg lehet látni mint ha vibrálna valami, bizonyos oldalakon (pl:. hardverapron) sípoló hangot ad ki.
Esetleg valakinek valami ötlete ?Válaszokat Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Enym.
-
erikke17
őstag
Üdv, másik géphez volt egy CRT monitor ami döglődött, ingyen szereztünk egy LCD-t nem tudom miez mi se Great Wall M932. Csak VGA bement van rajta max felbontás 1360x768. Először VGA csatlakozón keresztül próbáltam de rányomtam hogy Automatikusan állitsa be magát hát mit mondjak, bal felső sarokba szerinte jó alján 3 centi jobb oldalt meg 5 centi fekete sáv. Próbáltam minden féle felbontáson képarányt állitani benne de nem jutottam semmire.
Kicsomagoltam egy DVI-VGA átalakitót ugyan az a helyzet..
Egyszerűen nem tudom beállitani, hogy az egész monitort kitöltse a kép ..
Tipp: Ratyi lehet a VGA kábel?? -
SutPet
aktív tag
Kis idő mulva már mindig jelen volt a hiba tegnap ráadásul végig az egész felső pixelsor. Ma bekapcsolás után nem jelentkezett. (ja azt elfelejtettem írni hogy win8-al van a gép)
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 7560 típusú noti. Szép nagy 17-es kijelző, eddig tökéletesen ment de a mainap észre vettek/vettem egy kis hibát amit eddig nem csinált.
A jelenséget csak egy bizonyos háttérképnél jelentkezik. A hiba pedig az hogy a jobb felső saroktól kiindulva egy csíkban vibrál a felső pixelsor kb a monitor feléig. Nagyon egyszerűen eltűnt a hiba, hátteret cseréltünk de idegesít hogy mitől lehet.Eddig sehol máshol nem jött elő, se játékban se filmnél. valakinek valami tipp mi okozza ezt? mert egyenlőre azon kívül hogy nemszereti a gép azt a hátteret mást nem tudok
-
El Kebir
őstag
-
jas39
tag
Helló!
Van egy szép új, Samsung S22B300B- monitorom. Nem találtam hozzá sehol a neten színprofilt, nincs valakinek egy jó beállítása, mert csak szenvedek, de hol túl kék, vagy sárga, sötét, túl világos... stb...
Kezdek belefárdni és kiégett a szememThx és Üdv
-
Andris...
tag
-
Andris...
tag
Sziasztok! Van egy LG Flatron L1730S 17"-es monitorom. Eddig semmi gond nem volt vele, de most az a baja, hogy sávosan homályos a kép: 3 centis sávonként élesek a betük pl, ahogy ezt most irom, aztán 5 centis sávokban meg homályosak, elmosódottak. ha felbontást váltok, akkor is ez a helyzet, csak más elosztásban váltakozik a kettő. tudna valaki segiteni, hogy mitöl lehet ez? köszi!
-
Joey89
tag
Hali!
Van egy érdekes problémám, felteszem, hátha valaki látott már ilyet: a gépemet össze akarom párosítani a tv-mel, egy HDMI kábel segítségével. Na most a gép és monitor DVI kábellel van össze kötve. Ma szétszedtem és közelebb raktam a tvhez a gépemet, rádugtam a HDMI kábelt, majd boot-olás után, amikor már bejött a 4 színű Win logó, azt írja ki hogy: Power Saving Mode és elsötétül, de Win betöldődik, csak kép nincs.
Kínlódtam vele egy ideig, átraktam a másik csatiba a VGA-n, ki szedtem, újra bedugtam, a HDMI kábelt is ki szedtem és úgy is ezt csinálta, ez volt kb. délután. Most hazajöttem ment rendesen, bedugtam a HDMI kábelt ami a tv-be is be volt dugva, utána ugyanez a hiba visszajött, kivettem a HDMI-t most jó...
Valakinek valami ötlet esetleg?
-
Jano156
tag
Sziasztok!
Ma reggel arra ébredtem hogy van egy sub-pixel hibám: (biztonság kedvéért leírom hogy mit tapasztaltam) fekete alapon semmi, fehér alapon zöld(talán kék is) piros alapon fekete. Haverommal arra jutottunk hogy vagy halott piros vagy beragadt fekete... minden esetre a masszírozásos módszerre nem reagált pedig régen hasonló problémával sikerült "megjavítsam" bár ott asszem fekete alapon is látható volt a probléma.
A kérdés az lenne hogy mennyit veszít az árából egy monitor (jelen esetben samu p2470hd) ha van egy sub-pixel hibája.
előre is köszönöm a segítséget. -
z0zz00
csendes tag
Sziasztok! Hasonló gondokkal küzdök, mint a kolléga, csak a monitor cca 7 éves, és észleltem egy pukkanást és nagy amperszagot mielőtt elromlott. Továbbá a fényerőt nem lehet kb 40% fölé húzni.
Ugyanúgy tévészerelő javallott? Esetleg házi barkácsolás lehetséges? Köszönöm a segítséget előre isLink szerkesztve
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy van egy Samsung B2230N-es monitorom.
Na nem is ez itt a probléma
Amíg ezt egy Asrock H67M-es alaplappal használtam addig ha kikapcsoltam a gépet kikapcsolt a monitor is.
Amióta lecseréltem az alaplapot ASRock Z77 Extreme4-M-re azóta ha kikapcsolom a gépet akkor a monitoron ugráló jel hogy ellenőrizzem a jelkábelt vagy valami ilyesmi.
Ez mitől lehet?
Lehet hogy a BIOS-ban kellene valamit beállítanom?
Segítséget előre is köszönöm!! -
Stx
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Tavaly vettem egy 22es HKC
Led monitort. Tökéletesen működött egészen mostanáig. Decemberben lecseréltem
a hd4850em egy gtx 460ra, és érdekes jelenséget produkál a monitor. A szobámat egy
fatüzelésű kályhával fűtöm, és mikor melegedni kezd a szoba hőmérséklete, szőrösödni
kezdenek az ikonok, meg mintha ugrálnának a sorok a monitoron. Amíg nincs nagyon meleg
semmi ilyen jelenség nincs terheléskor se, nyugalmi állapotban sem.
A videókártyán speciális Arctic Twinfrozr2 hűtés van, fűtött szobában sem megy 40 fok fölé
a gpu. Ha a monitort kikapcsolom negyed órára, akkor egy ideig megszűnik a jelenség, majd
kezdődik elölről. Sima vga kábelt használok. Mozgattam már, de semmi javulás. Kábelhiba
lehet? Vagy a monitor a ludas? Esetleg a videókártya?Valaki segítsen! Köszönök előre minden hozzászólást
-
Üdv!
1. Lépj be a menübe.
2. Vedd le a fényerő (brightness) és a kontraszt (contrast) értékét 0-ra.
3. Tartsd nyomva a source gombot 5 másodpercig.
4. A megjelenő ablak utolsó sorában rejtőzik a panel mivolta.
# xAx-xxxx : Samsung panel.
# xLx-xxxx : AU Optronics panel.
# xDx-xxxx : CMO panel.
# xIx-xxxx : CPT panel.De minket nem ez érdekel, hanem a
Monitor on time
ill. a Panel cycle.Ezzel a módszerrel ezen a típusú monitoron nem lehet megnézni a panel élettartamát:
Samsung 245TEzt írta az illető:
Megpróbáltam amit leírtál, de ennél a monitornál ha a Source gombot nyomom folyamatosan a beállítottak után, akkor visszaállít mindent alapértelmezettre. Ha gondolod, próbáld meg te is, vagy esetleg ha van más ötleted ahol meglehet nézni, akkor várom. Egyébként van egy kicsi Samsung monitorom is, annál sikerült megnéznem a leírtak alapján, szóval szerintem a módszer jó, csak nem ennél a monitornál.
Tudnátok segíteni, másképp kell megnyitni a szervizmenüt ennél a monitornál?
-
peterszky
őstag
Sziasztok!
21-es monitorra szeretnék matt fóliát venni, ekkora méretben kapható ilyen? Egyelőre nem találtam, lehet rosszul kerestem...
-
szaszlaci
addikt
Úgy rémlik, akkor kattan, ha a sorfrekvencia elmászik vagy átállítod, ahhoz pedig a nagyfeszt el kell venni egy pillanatra. Lehetséges, hogy az a trafó (kutyaház) döglődik.
De az is lehet, az apertúrarács valamiért gyakran túltöltődik, és azt kell "lemágnesezni".
Sőt, még az is lehet, valami egészen más baja van -
Amacs
aktív tag
Üdv!
CRT monitornál mi okozza azt, hogy kis idő után pattogó hang kíséretében ugrik egyet a megjelenített kép?
Bementi kondenzátor cserélve lett, mert az eredeti már nem volt egészséges. Csere előtt zöldes színe volt a képnek, azóta ez elmúlt, bár ilyenkor inkább kábelhibára gondolnék. Lehet csak a teljes szétszedés kellett neki.
Nem tudom pontosan, hogy csak a kondenzátor csere óta pattog-e a kép, mert csere előtt nem sokat ment nálam, de akkor tény, hogy nem jött elő egyszer sem.
Azóta viszont 2-3 perc elteltével elkezdni, majd rövidebb időközönként újra előjön.Tudom ócska crt, dobjam már ki, meg normális vagyok-e egyáltalán, de meg van az oka, hogy küszködök vele.
Ha valami könnyen javítható gondja lenne, kár lenne lebontani. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
waithEard #10455 üzenetére
Szvsz. normális. Kicsit hanyagabbul rakták össze az újabbat. Vannak eltérések azonos típusok között is sajna. Van amelyik kevésbé, van amelyik jobban rendelkezik bevilágítással.
De egy próbát megérhet, hogy rákérdezel szintén DELL-eseknél, hogy ez így oké e vagy sem... -
waithEard
őstag
Sziasztok!
Következő a problémám: vásároltam egy Dell U2412M monitort. 3 hónap után észrevettem egy világító pixelt, ezért felvettem a gyártóval a kapcsolatot. Ahogy a nagykönyvben meg van írva, ki is cserélték. De sajnos számomra úgy tűnik, hogy túl sok fény szűrődik be a sarkoknál. Normális ez? Vagy ez is valamilyen hiba?
Mellékelek két képet, amin talán látszik.Szóval ez normális? Mert engem eléggé zavar, bár normál használat közben nem látszik, csak teljesen fekete háttér előtt. Várom a véleményeteket, köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
szaszlaci #10452 üzenetére
Na jó, sikeresen elírtam....
Kicsit bonyolultabb a helyzet. Van egy HDMI kimenetű noti és egy DVI, DP és HDMI kimenetű asztali amivel használok a monitort.
Most ez úgy van megoldva, hogy a 2 digitális bemenete a DELL-nek a DVI és DP port. Az asztali DP-DP kábellel van összekötve, a noti HDMI-DVI kábellel.
Ezt kéne valahogy megoldani, hogy DVI/HDMI és DVI/HDMI/DP között lehessen váltani.
Tehát nem olyan egyszerű a helyzet.
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy DELL U2311H monitorom, amit 2 bemenetről használok: HDMI és DP.
Van e arra egyszerűbb lehetőség, hogy a bemenetek váltogatásával váltok a 2 bemenet között a monitoron, vagy van erre más módszer is? Szervereknél láttam egy ilyen kis szerkezetet amivel egy gombnyomással lehetett váltani.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy van egy Samsung B2230N-es monitorom.
Na nem is ez itt a probléma
Amíg ezt egy Asrock H67M-es alaplappal használtam addig ha kikapcsoltam a gépet kikapcsolt a monitor is.
Amióta lecseréltem az alaplapot ASRock Z77 Extreme4-M-re azóta ha kikapcsolom a gépet akkor a monitoron ugráló jel hogy ellenőrizzem a jelkábelt vagy valami ilyesmi.
Ez mitől lehet?
Lehet hogy a BIOS-ban kellene valamit beállítanom?Segítséget előre is köszönöm!!
-
Sky85
tag
Sziasztok!
Van egy 19" Fujitsu Simens TFT monitorom, kb 3éves, tegnap óta csinálja, azt, hogy nem ad képet, kikapcsolom, majd be és van kép 1-2mp-re, ugyan ezt csinálja, ha VGA kábelt, húzom ki akkor is, a BIOSban is megjelenik a hiba, ill. a laptopra is rákötöttem, és ugyanazt csinálja, szóval biztos, hogy a monitor a ludas... Tippek? Megéri megnézetni? Vagy kuka?
Előre is kösz a válaszokat!
-
smore09
csendes tag
Üdv!
Volt egy ASUS VH222 monitorom, melynek (a szar kivitelezés miatt) a rendeltetésszerű használat mellett, letört a gombja. Garancia utolsó napján, ment a szervízbe, és ráadásul cserekészüléket is kaptam, méghozzá tegnap (VH242H). Lehet hogy csak pár óra után jött elő, vagy nem vettem észre, de 1 pixel sajnos hibásan működik (subpixel). Ha jól tudom, 3 vagy annál több pixel esetén cserélik csak.
Van valamiféle pixelgarancia az ASUSnál? (A régi monitor garija már lejárt, a cég is megszűnt, ezt a Cordon Electronics küldte, ASUS hivatalos szervízpartner, 3 hó gari)
Elég makacs pixel, mivel semmi nem használt nála.Akinek van értékelhető hozzászólása/ötlete, azt nagyon szépen megköszönöm
Üdv
-
FulesT
csendes tag
Sziasztok!
Egy másik fórumon már felvetettem, ha nem gond nem szerkesztgetek, hanem beillesztem:
"Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy mégis merre induljak...
Tegnap este még rendesen működött a gépem, viszont ma már a 2. monitorom egyszerűen nem jelenít meg képet...Nagyjából fél éve vettem.
Eleve sötét a kép (nem stand by, mert a lámpa bekapcsolás után villogásból világításra vált) , ha kihúzom a kábelt, kiírja, hogy ellenőrizzem, viszont ha visszadugom, továbbra is csak megy körbe a kis hibaüzenet.
Próbáltam azt is, hogy megcseréltem a két monitorkábeleket, de a "rossz" monitor nem működött a másik az igen. Szóval nem hiszem, hogy kábel probléma.A videókártyát ma frissítettem, de semmi.
Bootolás közben sincs kép.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?"
Mai nap:
"Annyi változás történt, hogy tegnap este újra működött a rendszer, viszont ma hajnalban szintén nem... Most megint rendben van!Hát ezt egyáltalán nem értem!
Lehetséges, hogy ez valami vírus lesz?
Vagy mit jelent ez???" -
DraXoN
addikt
Na kérdést tennék fel.
Az alany ugyan laptop de a monitor része a gond.
A jelenség:
Miután bemelegszik a háttérvilágítás elmegy. A laptop háttérvilágítás gombjával letiltva és újra engedélyezve a háttérfényt a kép egy pillanatra visszajön, ha hosszabb időre tiltom le és után engedélyezem akkor hosszabb időre jön vissza a "fény".
Szerintetek ez inverter vagy fénycső? én az előbbire gyanakszom inkább. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Volna itt cégnél egy nagyon márkás HKC monitor. Az a probléma, hogy folyamatosan ki-be kapcoslgat a monitor. Aki képben van, hogy ilyen táphibás monitorokat kb milyen összegből csinál meg valami szerviz, az esetleg meg tudná írni, hogy mire lehet számítani? Ha gazdaságos a javítása, szerintem, még megjavíttatnánk.
Illetve akinek van ötlete budapesti belvárosi szervizről, az kérem írja meg. Az Oktogon környékén van a cég, ha innen nem messze lenne valami, akkor el is tudnám vinni kézben.
Köszi! -
tomie90
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan problémám lenne, hogy a gépem meg a led tv-m össze vannak kötve hdmi-dvi kábellel és nemrég megfigyeltem, hogy a monitor alján mozgókép esetén egy vékony csíkozódás látszik vagy elmosódás. A tv-n eközben meg tökéletes a kép. A gépben egy Shappire Radeon 4830HD kártya van, dual dvi kimenettel. A tv egy ue40eh5300-as Samsung Smart Tv, a monitor meg egy BENQ GL2250-es Led monitor. Szoftveres, ill. oprendszer hibára gyanakszom, mivel ha menet közben lehúzom a tv-t a gépről, megszűnik a jelenség, és ha újra visszadugom akkor nem jön elő magától, egészen addig amíg újra nem indítom a gépet. Esetleg valaki tudja mi lehetne a gond? Szoftveres vagy hardveres probléma? :S Bízok benne, hogy nem hardveres. Előre is köszi a választ.
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok ! Olyat láttam,hogy besz@rok
Adott egy Fujitsu Siemens 19 colos W9ZA típusú LCD monitor.
A rendszerem úgy van felépítve,hogy 2 vinyó van a gépben ,egyiken XP a másik vinyón WIN7.Ugye ,az indításnál lehet választani,hogy melyik rendszer induljon.A videó kártyám egy Nvidia 9800 GT és a kimenet DVI -vel van kötve a monitorra.Ha az XP-t választom,akkor szintesemmi baja a monitornak,néha-néha gondol egyet és kikapcsol,de 1 másodperc múlva már vissza is kapcsol a kép tökéletes.Ha a win7-et választom boot-nál,akkor csak a win7 logo jön be és utána eltűnik a kép ,lemegy egy pillanat alatt feketébe a kép,de nem teljesen a kikapcsolt feketébe,hanem ilyen egész sötét szürkébe,tehát vesz fel a kijelző áramot.Innen semmit nem tudok vele kezdeni.Ha power ki-be a PC-n és bekérem az XP-t ,akkor megint jó minden ,a kép nagyon szép ,színek rendben,lehet játszani.Ezután rákötöttem egy philips LED-es monitort és ott semmi gond nincs egyik rendszeren sem,XP és WIN7 is teljesen jó,jó a kép a LED-esen.Amit próbáltam a Siemensen : mindenféle felbontás , 32 bit stb, ez mind jó XP alatt.Natív is.Ilyenkor mi van ? Mi lehet a gond ? Én tápra gyanakszom,de akkor XP alatt miért működik órák hosszat és a WIN7 meg csak a logo-ig jó ,utána halott ? Milyen hiba ez ? Kábeleket megrángattam XP alatt,ütögettem ,hátha kontakt hiba,nyomogattam finoman a kijelzőt,amit lehetett kipróbáltam ,ki be húztam a kábeleket ,mozgattam a csatit és semmi.De ha úgy gondolja ,egy másodpercre random kikapcsol meg vissza XP alatt.Számomra ez megfoghatatlan. Ötlet ?
-
El Kebir
őstag
válasz
thorex #10431 üzenetére
ha jól értem, akkor keverted a új drivert és a régi ccc-t? az úgy nem lesz jó, és elképzelhető, hogy az a probléma forrása.
az amd oldaláról letölthető az új driver és az új ccc is, és teljesen drivermentes windows-ra is lehet telepíteni.
(lehet csak a drivert töltötted le, nem a teljes csomagot, azért nincs ccc telepítés után)(pl én se telepítem fel a régi lemezről a drivert, hanem mindig letöltöm a teljes driver+ccc-t újonnan és már csak azt telepítem)
-
thorex
tag
válasz
El Kebir #10429 üzenetére
A kérdésedre a válaszom, hogy először letöröltem teljesen minden ati driver-rel kapcsolatos dolgot, majd újratelepítettem a lemezről.
Azután feltelepítettem a frissitést (2012. 06-ost) és ez lett belőle. Úgy nem működik ha csak a frissebb verziót telepítem fel, mert abba nincs catalyst csak a frissitése(tehát nincs benne egy catalyst control center
). Így csak úgymond "hozzá" van telpítve, de működik, mert a játékok melyek eddig nem mentek vagy csak jelzet hogy frissítsek így már megy és nem is jelez.
(Előtte azt hiszem egy 2011. 11-es frissités volt és ott is úgyan ez volt.) -
Kurzuh
aktív tag
Sziasztok!
Új monitor került a régi helyére. HDMI kábellel csatlakoztatom, felbontás maximumon van, legújabb videókártya Driver telepítve, de mégis kb. 2 centis részt körbe nem használ ki a monitorból a gép. Ötlet? Képek:
-
thorex
tag
Üdv!!!
Köszönöm a válaszát bitblueduck-nak
.
Amint már említettem feket keret van ha a HDMI-s kábált bedugom a monitoron, és nem tudom állítani. (xp van a gépen)
Megfogadtam bitblueduck ajánlatát és linkeltem néhány képet.
Vga kábelle
Vga és HDMI kábellel
HDMI kábellel
A "jelenleg lekapcsolt megjelenítők"-ből nem lehet a kis ikonokat mozgatni.Ha videókártyát (4850) az eredeti lemezéről telepítem, akkor tudom állítani a keretet, de a frissités után a fent likelt képek lesznek és nem tudok állítani sehol, ehhez kérém a segítségeteket
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Jól látom, hogy a mini display port - HDMI kábelek és átalakítók ennyire horror árban vannak?
-
thorex
tag
Sziaztok!
A #10384 kérdésemre tudja valaki a megoldást?
Elöre is köszi a választ! -
bitblueduck
senior tag
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Asus VW223 LCD monitorom rendszeresen átvált 59Hz-es képfrissítésre. Oprendszer Win 7 Ultimate 64 bit, legfrissebb Ati Driverekkel. Videókártya egy Radeon HD4850.
Ilyenkor vízszintes, vékony fehér vonalak jelennek meg random a képen. Ha átváltom manuálisan 60Hz-ra, eltűnnek a vonalak. Kis idő múlva magától visszavált 59 Hz-re, igaz ilyenkor nem csíkozódik, csak újraindítás után.
Ez hardver vagy szoftveres hiba lehet? -
Gabexxxx
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 226BW monitorom, és egy régi P4-es gépem. A hibajelenség az, hogy a PC bekapcsolásakor nem ad képet a monitor (csak villog a bekapcsológomb), csak a restart gomb megnyomásával jön be a kép, de akkor se mindig. Másik videokártyával is kipróbáltam. Memóriával nincs gond. Monitorra vagy a PC tápjára gondolok.
Köszi a segítséget!
-
ProZsolt
tag
válasz
bitblueduck #10417 üzenetére
Próbáld meg a HDMI-kábelt kicserélve egy másikra, nagy valószínűséggel ő a ludas.
-
bitblueduck
senior tag
Sziasztok! Vettem egy HDMIs monitort. Amikor összekötöttem a géppel a gép érzékelte az eszközt, de a monitor azt írta "no cable detected". Valaki találkozott már ilyennel?
BenQ GW2250HM és MSI twin frozr ii csinálta ezt legutóbbi stabil catalysttal.
Pár újraindítás után meg bekattant. ha rádugom a hdmi kábellel akkor az elsődleges monitorom nem kap jelet többé, gondolom a hdmi-t veszi ezekután elsődlegesnek. valahogy ezt visszalehet állítani, hogy legalább a régi monitoromon maradjon kép? -
jozsef11
tag
Helló!
Valaki az előző kérdésemre (#10394) írna valamit, hogy mi ez?
Köszi! -
dobobazsy
őstag
sziasztok! van egy kis problémám. nem tudom mennyire tartozik ide, mert nem egy monitorról van szó, hanem egy orion 32" lcd tv-ről ami a számítógépemre van kötve. a gond az, hogy játék közben észrevettem, hogy a kijelző felső része fele sötétszürke árnyalatoknál meglátszódik a Firefox-omban is látható könyvjelzők szövege. mintha bele égett volna. ez mostmár örökre meg fog látszódni?
vagy esetleg lehet ellene valamit tenni?
nagyon nem örülnék neki, ha ottmaradna.
köszönöm előre is a választ! -
shuttle
tag
szevasztok!
érdeklödnék hogy van egy hyundai 22 es lcd monitorom (nem ledes)
olyan hibája van mintha 100 as lenne a válaszideje, szellemképes meg kissé fako is .
vadi uj kábellel is ezt csinálja (d-sub os)
lehet ezzel vmit kezdeni ?vagy nem érdemes javitani ? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Synology NAS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest