- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
válasz madgie #12198 üzenetére
Csak saját felelősségre!
Az első próbálkozásaim közben tönkretettem néhány lapot, megúszhatod, ha rossz moncsikkal próbálod először.
Egyébként ha megoldható én leszedem neked.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
kjani18
őstag
válasz madgie #12195 üzenetére
Igen, csak megpróbáltam egyszerűen fogalmazni. Víz nélkül is le lehet húzni, először én is vizeztem, de rájöttem, hogy kellő óvatossággal anélkül is ugyan úgy lejön, és biztosan nem áznak be a COF fólia ragasztásai.
pvt.peter
A notikhoz annyira nem, de a scaler körül keresgélnék.[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
kjani18
őstag
válasz Repsol600 #12191 üzenetére
Néhány monitor kijelzőjén van egy vékony réteg védőfólia gyárilag. Annak a cseréjével eltüntethetők a karcok.
Vigyázz, a kijelző rettentő törékeny! Ha megpróbálod lehúzni a fóliát, az iszonyú lassan kb. 15 perc alatt fog sikerülni, ici-pici erővel!
Ha nincs védőfólia, és mégis lehúzod, az már a polár-réteg, a kijelző kuka. Megkülönböztetni talán úgy lehet, hogy a védőfólia sokkal puhább.
Sok szerencsét!Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Van valami megoldás LCD kijelző karc eltüntetésére, úgy hogy nyoma ne nagyon maradjon?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus K akárhanyas laptopja az egyik haveromnak.
A kijelző legalsó sorai elkezdtek beszürkülni és egyre inkább csak növekszik fölfelé ez a szürkeség.
Viszont ha az asztalon pl. kattintunk egyet jobb gombbal és hogy ha ezt a szürke vonalak irányába merőlegesen meghosszabbítjuk akkor azon a részen világosabbá válnak a színek (ettől függetlenül ugyanúgy rossz a megjelenítés, csak nem szürke hanem fehér színnel fog világítani).
A kérdésem az, hogy mi lehet a gond illetve mit kellene cserélni / javítani benne?Segítséget előre is köszönöm,
PetiEz egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
magnes5
csendes tag
LG monitorom van, ami a menü megnyomásával USD BLOCCATO-t ír ki, és nem tudok rajta állítani semmit.
Valaki találkozott már ilye hibával? Hogy lehet visszaállítani, hogy megint tudjam használni a monitor menüjét?
Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni! -
kjani18
őstag
válasz zizoli #12185 üzenetére
Valahol zárlat van, ezért a táp ezt érzékelve lekapcsol. Általában a táp, az inverter, ritkábban a scaler környékén lehet keresni a hibát, ami szerencsésebb esetben 1 v. több elko cseréjével javítható.
Keress púpos elkot, égett félvezetőket, ellenállásokat, stb. Az is előfordul, hogy a ccfl csövek, vagy a meghajtójuk nem egyformán terhelnek (kimenö trafó) akkor is lehet ez a jelenség.Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
zizoli
csendes tag
Sziasztok van egy samsung 225mw monitorom lcd és az a hibám van hogy ha bedugom a tápot akkor ugyan sipol ah bekapcsol a monitor sipol bekapcsol kikapcsol bekapcsol kikapcsol és akkor útána teljesen kikapcsol ez mitöl lehet? útána meg már se be se ki nem tudom kapcsolnia monitort csak ugy ha ki be huzom a tápot de utána megint ugyan az egyböl
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Segítsetek rajtam!
Tegnap átköltöztem az új gépemre és akadt egy kis gondom a monitorral és / vagy a megjelenítéssel.
A dolog ott kezdődik, hogy eddig csak IGP-m volt a régi i3-530-as prociban. Az új gépben már egy GTX670-es van, ami tökéletes, ám a megjelenített képen a betűminőség nagyon tré ...
Feltettem a monitorom (SAMSUNG SA300N) driver-ét is természetesen. Megpróbáltam a képernyő beállításoknál a ClearType funkciót is, de nem lett jobb.
A moncsi korábban, az IGP esetében 1440x900-al futott, mint max felbontás. A GTX670-el azonban 1600x900-ra tudom belőni, nincs lehetőség vagy én nem tudom kiokoskodni a monitor max. 1440x900-as értékét.
Mi lehet a gond? A monitor "összeveszett" a GTX-el?
Kérlek Benneteket, ha tudtok, segítsetek, mert ez így, nem az igazi és a gépet azért alapvetően munkára használom, egész nap. Persze, mindent meg lehet szokni, de ez nem az igazi ...
Alább egy képmetszés.
Előre is köszönöm!
Üdv:
A -
kjani18
őstag
válasz gergely99911 #12180 üzenetére
Adj fel hírdetést, cserére vagy eladásra->vételre.
Ja, és ne emeld ki a szöveget légyszives ha ide írsz, csak a fontos részeket esetleg![ Szerkesztve ]
-
gergely99911
csendes tag
Hali szóval az lenne a problémám ,hogy adott egy monitor meg egy gép.A monitor sima vga kábeles nincs más fajta kimenet rajta.(BenQ senseye FP222W a). A vga-m dual slotos dvi (Ati radeon hd 4850) amikor a vga kábelre vga/dvi átalakítót teszek a gép nem érzékeli helyesen monitort>> Generic Non pnp Monitor (no edid) és nem tudok normális felbontást állítani a legnagyobb 1600x1200 meg ilyen hasonló hogy elcsúszik a kép meg ilyenek.És a monitorom legnagyobb felbontása 1680x1050 ati driverbe beállítottam ,hogy engedje az 1680x1050-t de csak az asztalon engedi és játékokba nem csak a fail felbontásokat hogy lecsúszik a kép.Monitor drivert találtam .inf kiterjesztésűt de nem engedi telepíteni mert csak vistára van a legújabb. Nekem win7 home premium 64bitesem van és nem tudom megoldani.
Amit le szeretnék cserélni Nvidia Gt 440 annak van sima vga kimenete ha arra dugom a monitort azonnal érzékeli és működik faszán.Nincs vele probléma de szeretném cserélni.
Aki tudjon kérem segítsen.
ez a kártyám van http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r485zl-512h/
http://www.playtool.com/pages/dvicompat/dviconnscables.jpg jobb alsóm van Dual Link DVI-I -
addikt
Sziasztok! Van 1 ilyen monitorom: Fujitsu-Siemens ScenicView E24W-1SD
Hogy tudom kikapcsolni a dinamikus kontrasztot? A menüben sehol sem találom, állítólag van valami program, de azt sem találom Köszi előre is -
imotep03
tag
Hali,
Én nemrég fedeztem fel hogy a monitorm (Dell Ultrasharp U2312HM) jobb oldala a felsö saroktöl lefelé mintha enyhén olyan zöldesebb vagy sötétebb lenne plusz ha nyitok vmit ami fehér pl word üres doc akkor azt is látom közelröl hogy mintha fentröl lefelé vizszintes csikok mennének. a drivert már letöröltem és felraktam egy régebbit, nem javult. Mi lehet a hiba? a monitor vagy a vga?
köszii -
ro_bert17
őstag
Esetleg még annak kapcsán nagyon szívesen fogadnék ötletet, és tanácsot, hogy a monitoron lévő képet hogyan lehet élesebbé tenni?
Gondolom ez így nagyon általános, de már többször feljött témának a környezetemben, és úgy látom az én monitorom is lehetne valamit változtatni. Olyanra is gondolok, pl. amikor a monitornak van automatikus beállító gombja.
Vagy az oprendszeren, videóvezérlő tulajdonságainál kell ilyenkor keresgélni? -
zsoltirte
aktív tag
Üdv. Lenne egy érdekes kérdésem.
Szombaton vettem egy Benq GW2255 monitort és az vele a probléma, hogy sok színt rosszul jelenít meg. pl a #2518b5 színt lilának mutatja és egyéb jóságok. Ez alapból ilyen pocsék monitor vagy hibás? Szerintetek cseréltessem ki gariba vagy inkább álljak el a vásárlástól ha még lehet. Valaki találkozott már ilyen problémával?
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #12161 üzenetére
No. Hoztam haza, egy új DVI kábelt. Az sem megy bele....... Vékony fémmel végig néztem a csatlakozót, nincs benne semmi.... Megint próba, de semmi.... No mondom most már úgy is mindegy... Tényleg tök izomból újra megpróbáltam, és így ment rá.
Ennyit szerencsétlenkedni! Magam sem hiszem.
El Kebir, köszi a támogatást! -
Slownz
senior tag
Ha az én dobozomon (meg amúgy sehol) nem találok olyat, hogy "work order", akkor nincs mód rá, hogy a DELL kijöjjön a monitoromért garanciáztatás végett?
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #12159 üzenetére
Egyébként a monitor: [link]
és a csatlakozója: [link]
Próbáljam meg "izomból"?
Szemrevételezéssel nem láttam semmit idegen dolgot, ami a csatlakozóban lenne.
Bosszant a dolog, mert a notebook dockján van DP port is, és van átalakítom DVI-ra, de így azt sem tudom használni. (igaz a monitor 1920x1200-as felbontása miatt végül is tök mindegy.)
Mindenesetre szeretném az analóg csatlakozót leváltani, hogy tisztább képet kapjak.(#12160) El Kebir: na én is épp írtam közben. Nos épp itt van nálam egy vadi új kábel, amit ma hazaviszek, és ki fogom próbálni. Egy tűvel végig nézem a monitor csatlakozóját, és megnézem hol akad fent a kábel. Egyszerűen nem értem.
Az otthoni kábel amúgy a dock csatlakozójára rámegy, tehát a monitorral van gond. (nem rég vettem )
A sinle link - dual link kérdést meg csak likusságom okán feszegettem.[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz ro_bert17 #12159 üzenetére
akkor azt nézd meg, hogy nincs-e meggörbülve, sérülve a kábel csatlakozó tűk valamelyike, vagy a foglalat furata eltömődve, ha minden ok, akkor össze kell tudnod "dugni". (ja és jó irányba próbáld, a hosszúkás tüskét, a neki szánt hoszúkás résbe passzítsd, ha minden irányba áll akkor mehet "erősebben" )
a sinle link - dual link kérdést meg ne keverd ide, azok a kábelek ugyanazokba a fogalatokba illeszkednek, nincs közöttük ilyen szempontból különbség.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
ro_bert17
őstag
válasz El Kebir #12158 üzenetére
Basszus valóban. Bocsi. De tiszta pipa vagyok a tehetetlenségemtől.
Tehát ilyenek a csatlakozók:
És a leírás alapján, ahol a - "A DVI problémakört bonyolítja a sávszélességet befolyásoló Single Link és Dual Link, ami csak a DVI-D és DVI-I kábeltípusok esetében jöhet szóba. Leegyszerűsítve a problémakört, a Single Link DVI-on keresztül átvihető maximális szabványos felbontás 1920x1200 pixel 60 Hz-es képfrissítés mellett, míg a nagyobb sávszélességgel rendelkező Dual Link DVI esetén 2560x1600 képpont is átvihető, szintén 60 Hz mellett.Hogy az átvitelre használt kábel Dual Link vagy Single Link, azt a DVI kábel csatlakozójában lévő középső 3x2-es lábcsoport megléte vagy éppen meg nem léte határozza meg. Értelemszerűen a meglévő lábak a Dual Linket jelentik, míg a hiányzók a Single Linkre utalnak.
A kompatibilitási kérdéskör itt egy picit egyszerűbb, mint a DVI-A, DVI-D és DVI-I esetében, ugyanis a fogadó eszközön (monitor, projektor), illetve a forrás készülékeken (például VGA kártya) néhány kivételtől eltekintve mindig Dual Linknek megfelelő lábkiosztás van, azaz megvan a középső 3x2-es blokk. Ez esetben elméletben a Single Link és a Dual Link kábel használata egyaránt lehetséges, azonban hogy melyiket kell használnunk, azt a használni kívánt felbontás határozza meg." - nem értem, hogy miért nem megy bele a kábel a monitor csatlakozójába.
Valóban laikus vagyok a témakörben, de ezért kérek segítséget, hogy van-e olyan amit nem tudok, és ez okozza a problémám. -
El Kebir
őstag
válasz ro_bert17 #12157 üzenetére
megint rosszul irtad... helyesen "DVI"-D ...
nézd meg amit linkeltem, ott vannak a képek a csatlakozófajtákról!
(ha az alapján egyezik, akkor csatlakoztatható, "apa-anya" kapcsolattal, tehát kábelen "tű" érintkezők, a foglalatban furatokkal, remélem nem valami "homogén" kapcsolatot akarsz erőltetni? )"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
ro_bert17
őstag
válasz El Kebir #12156 üzenetére
Valóban rosszul írtam, mert már nem voltam túl vidám, hogy vasárnap késő éjjel, ilyennel szerencsétlenkedek.
A monitor gyár spec. oldaláról korrgiálva: DVD-D Digital. A kábelem DVD-D Single Link.
Viszont továbbra sem tudom elképzelni, hogy miért nem tudom rádugni. Rossz minőségű kábel? Van valami a monitor csatlakozójában? Szerezzek egy DVD-D Dual Link kábelt, és próbáljam azzal? -
El Kebir
őstag
válasz qwertz0 #12154 üzenetére
...ha van a vga kártyán is, akkor veszel egy DVI-D kábelt...
"Mennyivel lenne szebb..."
42-vel...
(#12153) ro_bert17
"Van egy monitorom, amelyen "DVD-Digital"."
hibásan írod, DVI-Digital lehet... (vagyis DVI-D)
"Méé nem tudom rádugni a kábelt a monitor csatlakozójára?"
Ha fizikailag nem tudod "rádugni" a kábelt, akkor nem DVI-D kábeled van, hanem DVI-I azért nem megy, vagyis nem hozzávaló kábellel próbálkozol.
-
tombar
senior tag
sziasztok!
spva-s lcd kijelzőn van néhány kicsi tinta nyom. sima 5% izopropil tartalmú ablakmosóval meg egy kis vattával szerintetek lejönne? olvastam h hanyagolni kéne a lemosókat, de tintát csak ez vinné le. tipp?
köszi előre isEverybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
qwertz0
csendes tag
Üdv!
Van egy Samsung EX1920W LCD monitorom, jelenleg Zorin 7 linuxot használok, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen módszerrel tudnám a VGA helyett a DVI-t használni?
Mennyivel lenne szebb képe a monitornak?
Folyamatosan keresek csak INGYEN: használható és hibás mobilokat pl. E65, 3310 Budapesten.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Van egy monitorom, amelyen "DVD-Digital". (1900x1200 a natív felbontása).
És van egy DVD-D (single link) kábelem (mivel a notebook dokkolójáról csak ilyen jön ki max).
Méé nem tudom rádugni a kábelt a monitor csatlakozójára? -
Slownz
senior tag
Van egy Dell U2311 monitorom. Egyik napról a másikra úgy néz ki megadta magát. A jobb szélső gombok nyomogatására nem reagál, kikapcsolni sem engedi magát, csak ha kb 15x megnyomkodom a gombját. Amikor betöltök egy programot 20-30 másodpercre elmegy a kép, amikor bekapcsolom a gépet, akkor is kell neki fél perc míg magára talál. Ezen kívül, ha takarékos üzemmódba kapcsol (ha nem nyúlok a géphez 10 percig), onnan sem akarja magát visszakapcsolni csak nehézkesen.
Próbáltam más DVI kábellel is, nem lett javulás. Másik géppel is próbáltam, ott jó volt, viszont most, hogy visszaraktam a saját gépemhez jelenleg itt is megjavult. Párszor már csinálta azt, hogy egy darabig jó volt, aztán megint újra kezdte...
Lehetséges, hogy valami szoftveresen kavart be neki, vagy ez hardveres gond lesz?
Tapasztalt ilyet már valaki?
Mit tudok csinálni, hogy kiderüljön mi a baja? -
mekker
őstag
Új videókártyámhoz (Radeon 7870) kellett egy VGA--->DVI-I átalakító. Okozhatja az átalakító ezeket a tüneteket?:
-bios betöltése után és az üdvözlőképernyő előtt látható 1-2 vízszintes csík megjelenik a fekete képernyőn (mint a képcsöves tévéknél kiakpcsoláskor), de egyébként sehol semmi hasonló képhiba, csíkozás stb.
-A Windows "Általános nem PnP* képernyőnek" (*PlugnPlay) érzékeli a windows, a natív 1920*1080 felbontást is csak Catalysttal lehetett úgymond ráerőltetni, alapból kb 1600x1...-ig skálázódott csak winben.
Monitor: Asus vh222d
VGA: XFX 7870 CDFC
Esetleg még beválhat az, hogy eszközkezelőben eltávolítom az illesztőprogramját a monitornak és újracanneltetném másik illesztőprogramért, vagy egyből befeketedne a képernyő??Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
El Kebir
őstag
válasz hellboy01021 #12146 üzenetére
esetleg a "gamma" nem lett állítgatva? (vagy ha sokmindent állítgattál már, a monitoron egy beállítás reset-et is lehetne csinálni)
ha nem tudsz vele mit csinálni, akkor vidd vissza, és esetleg a vásárlás helyén produkáld a hibákat és reklamáld meg, hogy állítsák be, vagy cseréljék ki... (én ilyen beállíthatatlan monitorral még nem találkoztam, lehet gyári hibás)
-
hellboy01021
csendes tag
válasz hellboy01021 #12146 üzenetére
bocs a hibás írást csak a billentyűzetem néha kihagy
-
-
El Kebir
őstag
válasz hellboy01021 #12144 üzenetére
fogalmam sincs mit látsz, mit jelent az, hogy "egy fehérsége volna"...
brightness értéktől függetlenül ugyanolyan a fehér fényereje?"teljesen levett minden fényerőt"
de akkor ez mit jelent?
-
hellboy01021
csendes tag
válasz hellboy01021 #12143 üzenetére
de olyan mint egy "fehérsége" volna
-
El Kebir
őstag
válasz hellboy01021 #12140 üzenetére
Nem hiszem, beállítási gond lehet. (mindegyik "picture mode" világos? a "text" visszafogott fényerejűnek kellene legyen)
"de a hiba továbbra is fentmarad"
Szóval nem tudod levenni a fényerejét vagy mi az a "hiba" ami megmaradt? Szinte teljesen sötétre vissz lehet venni, minden monitornál, ha nem reagál egyáltalán a "brightness" változtatásra, akkor valami autamitikát bekapcsolva hagytál, vagy kuka a monitor és cseréltesd. (olyan nincs, hogy nem lehet visszavenni a fényerejét egy monitornak, midegy, hogy led-es vagy ccfl-es)
(#12141) PTomco
nemtudom... de ha jól érzékeli a windows a monitort, akkor a felbontást is jól kellene tudja beállítani. (ha nem szól bele a vga driver)[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz hellboy01021 #12136 üzenetére
na akkor:
1. "energy saving" off (akár ez is lehet valami dinamikus izé, de fogalmam sincs pontosan mit csinál, ezért off)
2. a képmód legyen "custom" (vagy "picture mode", vagy preset mode)
3. "Brightness"-t vedd le igényeid szerint. (ha jólértem minden túl világos, az képmódtól függhet, és azokhoz lehet dinamikus kontraszt is beállítva)(#12138) PTomco
a monitort rendesen felismeri a windows? (az eszközkezelőben mit ír a monitornak?) mert lehet akár kábel, vagy átalakító hiba is, de leginkább windows megkeveredés szokott lenni.
-
hellboy01021
csendes tag
válasz hellboy01021 #12136 üzenetére
Írtam a cégnek akitől vettem, ők azt mondták hogy csak a legdrágáb led monitortud jó fekete képet adni.
ehhez képest a régi tft monitorom tudott. Ezzel még jóformán játszani se tudok olyan zavaró. -
El Kebir
őstag
válasz hellboy01021 #12134 üzenetére
Kapcsold ki a monitor menüjében a "dinamikus kontraszt"-ot (vagy mittudomén milyen fantázianévvel szerepel ott), a használati utasításban biztos benne van. (olvasd el!)
-
hellboy01021
csendes tag
Üdv
Problémám van egy Lg 22en33 típusú hd led monitorral. A mai napon vettem és mikor bekötöttem, (d-sub)
akkor azt tapasztaltam hogy túl világos a kép. A fekete szörkének látszik, a fehér szinte világít hiába kalibrálom a fényerőt, ugyanaz.Valamint néh egy kicsit elsötétedik majd kivilágosodik. Videókártyám: amd 5670 .Válaszokat előre is köszi!
-
PTomco
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy HP L2208w monitort, és egy elég zavaró problémára akadtam. Gyakorlatilag a gépemen nem tudom beállítani a monitor által preferált felbontást, ami 1680x1050 lenne.
Megnéztem, és a videókártyám (ATI Radeon HD 3800 Series) bőven képes teljesíteni ekkora felbontást, szóval ez nem lehet a gond.
Volt már valakinek ilyen fajta problémája?Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
-
PNP
őstag
Garanciális csere keretében U2410 helyett legutóbb egy U2413-as monitort küldtek. Bekapcsoláskor egyből feltűnt, hogy világos háttérnél a jobb alsó sarokban területét tekinte nem, ám intenzitását tekintve jelentős bíbor elszíneződést mutat, sötét háttér előtt pedig egészen durva területű és mértékű zöldes bevilágítást, értelemszerűen itt kontraszt se nagyon létezik. Ezen felül meglepően szűk tartományból nézhető a feketéje. (olyan mintha polárszűrőt tennék elé, netán TN panelt nézegetnék)
Normális az ilyen mértékű hiba? Tényleg ilyen ütemben fejlődik vissza a technológia? 3 db U2410 járt eddig nálam, egyiknek se volt ilyen jellegű gondja, legalábbis messze nem ilyen mértékben. Kértem cserét, de amennyi találatot dobott a google a típusra és a hibára, elbizonytalanodtam, hogy van-e értelme. Netán csak engem zavar?
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Az lenne kérdésem, hogy ezzel a tisztitószerrrel lehet-e LCD monitort tisztítani. VMD 89 izopropil alkohol lenne szó.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
XtremLor
őstag
Udv van itthon egy samu 245b tipusu monitor van rajta par karc, a kormom nem akad benne, tehat nem mely anyira, csak zavaro oldalrol amikor megtori a fenyt, mit csinaljak vele? olvasgattam a topikot lattam valaki foliat ir, esetleg polir, mit ajanlottok? A polirtol felek kicsit hogy bemattul a kep.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
PNP
őstag
Távol álljon tőlem a flame, de kezdek lemondani a Dell-ről, ami azért baj, mert Eizo-ra nem lesz pénzem, mást meg így hirtelen nem tudok, ami szimpatikus lenne.
Elvben nagyon szimpatikus a Dell garanciája, betelefonálok, futár kérdés nélkül kihozza a csere terméket. A gond az, hogy mindenféle visszavett szart cirkuláltatnak a rendszerben, így jó eséllyel ismét hibás darabot fogok kapni, legfeljebb a hiba jellege lesz eltérő, most várom az ötödik(!) monitort.
-
Whaazzup
senior tag
válasz Kiki18 #12120 üzenetére
A video Scaler IC csere többe kerül mint a komplett vezérlő panel,arról nem is beszélve hogy profi hőlégfúvóval kell levenni,de lehet hogy csak Mc proci a ludas az eeprommal karöltve.De egyy másik panel kell ami nem vészes árban.ÜDV.
Ja a táppanelja nem egy nagy cucc mivel már eleve trafó hibás a hangokból ítélve!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung 920 NW monitorom van,ez problémázik.Egy áramszünet utáni bekapcsoláskor a kép rettentő fényes,zajos lett,a színek élessé váltak,valamint a válaszidő hatalmas lett. Ezt úgy kell elképzelni,hogy a képek egymásba folynak ,egymásba csúsznak képváltáskor. Az egér mozgása is hasonló:
Látom az egeret egy ponton a képernyőn.Ha elmozdítom az egeret,akkor azon a ponton a kurzor fokozatosan halványodik,majd eltűnik,és az elmozdított irányban szépen lassan előjön és beáll a normális helyzetbe.A monitort szétszedtem,a kondikat kicseréltem a táppanelen(kivétel a nagy puffert). Ezt azért tettem,mert láttam egy 25V 1000uF-os púpos kondit,gondoltam kicserélem...
A másik problémám vele (Ez kb 5 éve fennáll) ,hogy csak max fényerőn tudom használni. Ha elkezdem csökkenteni a fényerőt,iszonyú hangosan elkezd zúgni,zizegni.Ezzel azértnem foglalkoztam,mert max fényerőn a legszebb a képe.
-
Ipadipad
tag
sziasztok
nemrég vettem egy LG d2343 3d monitort
nos nézegettem a 3d-s filmeket és nemigazán adja át a 3d-t
pl amikor épp akció jelenet van vagy csak gyors esemény történik
akkor néha ugy látom a monitort mintha szemüveg nélkül nézném2
probáltam unreal tornament 3-al játszani 3d-ben
erre a TriDef 3D-t vettem segitségül
de ott se nagyon müködik a 3d :S pedig össze vissza álitgattam már mindent de ugyan ugy néha
ugy látom a képet mintha szemüveg nélkül nézném3
animácios mesénél élvezhetően jó a 3d csak rendes akció filmeknél nemigazán :Sgondoltam hátha a film pocsék minöségü [ bár 10-15gb szoval még nem is a 7-8gb 3d-s verziok ]
youtube-on néztem még 3d-s rövid filmeket de ott is néha mintha szemüveg nélkül nézném néha meg jó2 tippem volna az egyik lehet valamit rosszul álitottam be a monitoron ? [ bár nyomkodtam és annyira sok lehetöség nincs a 3d álitgatás esetén]
vagy netán a szememmel van a gond ? olvastam hogy voltak még hasonló emberek bár azok egyáltalán nem látták a 3d-t 3d-nekui: a régi piros kék 3d sokkal jobban átadta a 3d-t az unreal tornament 3-nál mint ez a passziv 3d
jo igaz ott a szinekkel volt gond de bizok benne hogy én csesztem el valamit és csak nincs rendesen beállitva a monitorom[ Szerkesztve ]
L26bKz
-
PH 5.5
aktív tag
válasz fero02 #12113 üzenetére
Kösz, hogy megnézted, w1934s nálam is van kettő bontva, persze azonos hibával.
Whaazzup-ot már kérdeztem, sajnos ő sem tudott segíteni. Marad az Ebay.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
-
PH 5.5
aktív tag
-
fero02
nagyúr
válasz sssirius #12107 üzenetére
A fenti képen a 2 db kisebbik felület szerelt alkatrész a FET, az alatta lévő soklábas pedig a tápot vezérlő/monitorozó IC.
Az alsó képen a bal alsó részen lévő kondikat kell első körben ellenőrizni. Jellemzően 330uF, 470uF, 680uF és 1000uF 16V példányok szoktak lenni. de a primer és készenléti körben lévőeket sem árt ellenőrizni (0.47uF, 1uF, 2.2uF, 4.7uF, 47uF ritkán 100uF vegyesen), de ott nem szokott túl gyakran gond lenni.
Az inverter trafó ellenőrzéséhez szintén műszer szükséges, ott a szekunder oldalakat kell megmérni és összehasonlítani. Ha túl nagy a difi, akkor csere, mert a védelem nem fogja engedni felállnia tápot.
-
fero02
nagyúr
válasz sssirius #12105 üzenetére
A fórumokon olvasott tippek jók, csak ugye hozzáértés hiányában nem tudsz velük mit kezdeni.
A fényerő levétele nem megoldás a problémára. Sőt, ilyen esetben csak ront, vagy ronthat az erőltetett használat. Mihamarabb szakértő kezekre kell bízni és akkor megint évekig használhatod hiba nélkül.
A kondik attól még lehetnek rosszak, hogy nincs rajtuk szemmel látható gond (pl amit mondtál is: púposodás, ami a gázosodás következménye). Fekete égésszerű nyomokat ne keress, az kondiknál nem szokott lenni, de ha van, akkor már sokkal komolyabb a probléma, min sem a kapacitásgyengeségük.
Azok a fekete nyomokat látod a hűtőborda alatt, azok valószínű a meghajtó MOSFET-ek. Ha lenne egy jó minőségű, nagy felbontású kép, akkor tutira tudnám mondani.A hitvány minőségű, kapacitás gyenge kondik, az inverter trafók és az elöregedett csövek jellemzően a leggyakoribb hibájuk a TFT monitoroknak, de csak nagyon kis %-ban nem javíthatóak. A hiba feltárásához, a hibás alkatrészek kizárásához mérőműszerek kellenek és nem árt némi szakmai rutin is.
[ Szerkesztve ]
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Van egy LG Flatron W2253TQ típusú monitorom, ami a következő tüneteket produkálja:
Bekapcsolás után kb. 2 mp-ig van kép, aztán elmegy. Olvastam egy olyan ötletet, hogy be kell hozni a menüt és levinni a brightness-t 50%-ra és úgy tovább bírja, ezt nem sikerült eddig összehozni, de gondolom ez csak ideiglenes megoldás lenne.
Egyéb külföldi oldalakon olyan ötleteket találtam böngészés közben, hogy a kondikkal van probléma, vagy a ( ccfl? ) transzformátorral.
Sikerült szétszedni a monitort, a kondiknál nem látok semmi fekete égésszerű nyomokat, illetve szemmel láthatóan nincsenek felpúposodva. A nyák alján két helyen látok fekete nyomokat: a transzformátor alatt, illetve a másik oldalon, valami hűtőbordára hasonlító képződmény alatt
Kérdésem az lenne, hogy valóban ezek-e a legvalószínűbb hibalehetőségek? Illetve hogyan lehet megállapítani, hogy melyik a kettő közül?
Előre is köszönök bármilyen ötletet, vagy javaslatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szakdolgozat topic
- További aktív témák...
- LG (32GS85Q-B) 32" QHD 180HZ GAMER MONITOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG LH55WMHPTWC Flip Pro digital monitor + WM55R Flip stand állvány
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- Újszerű Samsung Odyssey OLED ((G8)) S34BG850SU (2025.08.28-ig Garis)
- LG (32UQ850V-W) 32" 4K 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!