- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
EmptyParadox #10599 üzenetére
Jól. De az is lehet, hogy hibás ccfl miatt nincs háttérvilágítás.
-
EmptyParadox
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi Acer notebook-om van, és azt tapasztaltam, hogy folyamatosan lekapcsol a háttérvilágítás. A funkció gombbal bekapcsoltam, majd pár másodperc múlva újra lekapcsolt. Leszedtem a monitor elejéről a "keret borítást", és mikor ugyanez történt, az inverter felől zúgást hallottam, majd zúgás abbamaradt, és lekapcsolt a háttérvilágítás.
Korábban már észrevettem, hogy néha nagyon finoman villog a monitor.
Jól sejtem, hogy az inverter feladta 3,5 év munka után?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Melyik most a legjobb progi a pixelhiba tesztelésére?
-
fero02
nagyúr
válasz
trigun #10593 üzenetére
Általános tippek mehetnek erre is:
Valamiért nehezen gyújtja be a csöveket. Lehet forrasztási hiba, kapacitásgyenge kondik a táp/inverter részben, döglődő cső (csövek) a kijelzőben.
lord_m: vidd értelmes szerelőhöz, aki ilyennel foglalkozik. Emiatt ne vegyél másik monitort.
-
trigun
tag
Sziasztok!
Van egy samsung 24" Tft monitorom, manapság 10 alkalomból 2x vibrálva indulni, és nem ki-be kapcsolós vibrálás, hanem mint ha a fényerővel játszanék fénysebességgel...
mi lehet az oka?
köszönöm előre is..
-
lord_m
senior tag
Elvittem a monitort a korábban beírt problémával [link] egy szervizesnek, igaz nem a monitorok a fő profilja, inkább TV.
Állítása szerint az alaplapban van a hiba, nem kondi és egyéb, nem tudja megcsinálni....Hozzáteszem, hazahozatal után bár nehéz volt a bekapcs, de működött rendesen órákon át...
Akkor ezt már nem is érdemes megcsináltatni szerintetek és vegyek egy új monitort inkább 20k körül?
Még tervezem, hogy egy echte PC és Monitor szervizt megkérdezek, mit kezdenének vele.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Van egy Samsung 225BW monitor itthon, ami azzal bérelte ki a helyét a pincében, hogy bekapcsolást követően 2-3 órát villog (nem ritmikusan, mert időnként megáll pár másodpercre) a powerled és csak ezt követően jelenít meg képet. Ez anno még egy olyan ártatlan jellel indult, hogy bekapcsolást követően egy darabig vibrálva kapcsolt be a háttérvilágítás, majd pedig 5-10 perceket kellett várni, míg powerled villogást követően lett kép. Ez hónapokig ment. Aztán egyszercsak felugrott 20 percre, 1-2napra rá már 30-45 perc környékére szaladt, 1,5 óra és végül elértük a 2-3 órás átlagos időintervallumot, ami azóta számottevően nem nőtt.
Fontos infó lehet, hogy a monitor
lassan 106+ éves és a tulaj évekig úgy használta, hogy standby módban volt folyton, azaz csak a pc energiagazdálodásától függött, hogy pihen-e a panel, power gombbal kikapcsolva nem sokat volt. ÉS a végjáték során ugyancsak azzal próbálta orvosolni a problémát a kedves rokon, hogy inkább éjjel-nappal hagyta menni.Már lett véve helyette másik, de őszintén szólva nekem fáj miatta a szívem, mert szép és strapabíró kis monitor. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a gondja? Kb mennyi lenne megjavíttatni? (Ha egyáltalán meglehet.)
-
nmy1212
tag
Sziasztok!
Jan. 28.-án bekapcsolás után megjelent a monitoromon pár ciánkék pixel 1 kupacban. Mondtam ez még nem a világ vége, elviselhető. Tegnap reggel bekapcsolás után a folt változott magenta színű lett és egy 2 cm-es csík lett belőle. Ma reggel pedig olyan 4-5 cm-es csíkká nőtt.
Egy 3 éves Samsung Syncmaster P2370-ról van szó. Nyár elején 1 szállításnál "pofára esett" úgy 20 centi magasról, de utána semmi baja nem volt.
Eléggé idegesít a dolog, mert a "halott" pixelekből minden reggel több van, lassan végig fog érni a csík.Itt van 2 kép:
Kaptam tippet hogy LCD vezérlőpanel haldoklik. Kicsit viccnek érzem hogy most telt le a garancia karácsonykor és felmondja a szolgálatot.
-
El Kebir
őstag
válasz
szaszlaci #10581 üzenetére
induló hozzászólásában benne van:
"n+1 számú újraindítás után teljesen rendbe jön a probléma és későbbi újraindítás után sem alakul ki újra"tehát hibátlan képet ad a monitor...
de már én is írtam neki, bemelegedik a monitor elektronikája és utána jó, ha nem írta volna, hogy "monitorhiba kizárva" , akkor kapásból monitor elektronikájának a hibáját mondana mindenki... (így meg lehet azon agyalni, hogy hibásan ellenőrizte-e a monitorát, vagy nem is ellenőrizte, csak félrevezet minket, vagy mi a rák lehet...)
-
szaszlaci
addikt
válasz
biker12345 #10579 üzenetére
Úgy látszik, elkerülte a figyelmed, hogy válaszoltam neked, te viszont a kérdésemre nem, pedig fontos lett volna a hiba megtalálását illetően.
-
El Kebir
őstag
válasz
biker12345 #10579 üzenetére
Ha csak ez kell...
...mivel ugyebár a monitor és vga szállat kizártad (drivert is újratelepítetted) ezért a gépből csak az alaplap, memória és cpu esetleg tápegység maradt, tehát folytasd az "alaplap és memória" témacsoportban, az ottani hibatémák valamelyikében.
Ha viszont az első hozzászólásod félrevezetés vagy hülyeség, akkor maradj itt, sőt, akkor kezd a monitor újraellenőrzésével egy másik gépnél. OK?
-
biker12345
csendes tag
válasz
El Kebir #10566 üzenetére
Igen lehetséges, hogy nem voltam elég alapos, vagy valamit nem sikerült elég precízen megfogalmazni. Ez következhet abból, hogy mezei felhasználó vagyok, nem informatikus.
Azért is írtam egy megfelelő témájúnak tűnő topikba, hogy tanácsot kérjek. Reménykedtem, hogy talán valaki találkozott már hasonló problémával.Ehhez képest az első kommentben egyből leoltasz, hogy miért ide írok. Ez valami okmányiroda, ahol ablaktól-ablakra küldözgetik az embert?
Mivel azóta sem ajánlottál a témakörhöz jobban kapcsolódó topikot, jobb ötlet híján itt várom a további tanácsokat a problémám megoldásával kapcsolatban. -
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
DIESELPOWER #10575 üzenetére
-
DIESELPOWER
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Syncmaster 730mp LCD monitor/tv inverter beazonosításához
szeretnék segítséget kérni. Esetleg mi az amivel helyettesíthető lenne a gyári.
Budapesten esetleg melyik boltban lehet (ha lehet) ilyen invertert kapni. -
szaszlaci
addikt
válasz
biker12345 #10563 üzenetére
Ugye az oprendszernél sem jön be a kép?
Ha DVI vagy HDMI összeköttetést használsz, elképzelhető hogy a kábellel van a baj. -
El Kebir
őstag
válasz
biker12345 #10565 üzenetére
persze gondolkozhatsz így is, de attól még nevetséges az, hogy monitor hiba témába úgy indítod a hozzászólásod, hogy nem monitor hiba...
amúgy leírásod alapján, meg az értelmes hozzászólásod után, azt sem tartom kizártnak, hogy láma módon tesztelted a monitorod másik konfignál és mégiscsak monitor hiba... (pl a tegnap is, és korábban is már többször említett monitor tápegységének kondenzátorelhalása is ilyen fokozatosan fokozódó, nehézkes hidegindításban jelentkezik...)
csakhát ezután már nem tudom, hogy mennyire lehet komolyan venni a hibaleírásod... meg a kizárt hibákat, meg úgy az egész hozzászólásod. (fenének van kedve azt bogarászni mikor mondasz igazat, mikor tévedsz, mikor vezetsz félre, akár úgy hogy nem is tudsz róla)
-
El Kebir
őstag
válasz
biker12345 #10563 üzenetére
" a monitor hibáját kizártam."
Most viccelsz? Ha a monitorhibát kizárod, akkor miért ide írod? Ugye érted mit jelent a téma címe?
"Téma: Nagy monitor hiba / gond / probléma topik"
Az eszem megáll, ez már a Besenyő Pista bácsis abszurditás, hogy valaki azzal jön a monitor hiba témába, hogy a monitor hibáját már kizárta... de akkor minek ide írja a gondját...
-
biker12345
csendes tag
Sziasztok!
Van egy jó ideje megoldhatatlannak tűnő problémám.
A gép bekapcsolásakor fel-fel villan a képernyőn a kép, majd eltűnik. Szóval látszólag a bootolás és a gép indulásakor szokásos feladatok mind rendesen végbemennek, viszont a monitorra küldött kép pár másodperc kivételével nem éri el a kijelzőt.
A legérdekesebb a dologban, hogy n+1 számú újraindítás után teljesen rendbe jön a probléma és későbbi újraindítás után sem alakul ki újra. Viszont ha hosszabb ideig ki van kapcsolva a gép, vagy már egy ideje hibernálta magát, akkor szintén előjön a probléma. Szintén érdekesség, hogy eleinte (kb. 1,5 hónapja) még elég volt 2-3 újraindítás a sikerhez, ma már akár fél órákat is el lehet vele szenvedni.A monitort teszteltem más konfigon, ott semmi baja nem volt, így a monitor hibáját kizártam.
Egyik informatikus ismerős (és jómagam is) ezek után az integrált videokártya meghibásodására gyanakodott. Vettem is a gépbe egy új kártyát, de sajnos ezzel sem változott semmi.
Még egy olyan is eszembe jutott, hogy mi van ha hardver melegedési probléma áll fent, viszont itt sem találtam fogódzót. Pedig többször is hosszabb ideig hagytam bekapcsolva a gépet, mielőtt az újraindítós procedúrát elkezdtem volna.
Driverek frissítve vannak, a bios legújabb változata van fent, látszólag minden a legnagyobb rendben...Segítsetek mi lehet a hiba, mégis mi okozhatja ezt a rejtélyes "betegséget"?
-
AMn3t
tag
sziasztok
volna nekem egy elég nagy gondom, és rajtam kívül még pár ember se tudott rá megoldást találni, ezért nálam magasaabb hatalom kezébe helyezem a sorsom
komolyra fordítva a szót:
mim van:
pc + samsung monitor hdmi kábellel + win 8
mit szeretnék?:
új ssd re rakni a rendszert
mi a ba?:
na innek kacifántos a dolog!!
az a helyzet h az az átkozott monitor nem kap jelet biosban, de még rendszerről bootolva pendrive ról se ... elindul a telepítés, majd újraindul a gép a fájlok felmásolása rész után, a telepítő menne, de sz@rt se látok a monitoron :Sugyan ez a helyzet dvd ről bootolva is
magyarán jelen állás szerint nem tudom újrarakni a gépet
próbáltam a hdmi kábelt az alaplapi aljaztba dugni ... úgy se jó :S
vagy én vagyok a hülye, vagy a monitorral van a baj
... gondolom ilyet nem kellene csinálna :S
vmi ötlet?
ha rossz helyre írtam akkor elnézést, de nem tudtam jobb helyre -
Classius
aktív tag
Sziasztok!
Pixelhiba az kialakulhat bármikor egy monitorban? Vagy ha nincs benne, akkor nincs és sosem lesz?
-
ElVisZ
tag
Sziasztok.
Van egy Samsung 244T monitorom és mikor bekapcsolom ez a kép fogad: [link]
Eleinte egy ki be kapcsolás megoldott a dolgot, de mostmár van hogy 5-6x ki-be kell kapcsolni a monitort hogy megjelenjen a kép. Ezután van mikor a kép hibásan jelenik meg (pl: [link]) vagy elkezd szétesni a kép csíkokra, négyzetekre miközben próbálja behozni a képet. Ha bejön a helyesen megjelenített kép akkor sem marad mindig egyben, meg szoktak jelenni színes csíkok illetve szétesik a kép mint bekapcsolás után.
Mindezt teljesen randomban csinálja, van mikor több napig semmi baja...Holnap szétszedem, hátha valami szemmel látható baja van.
Nagyon jó lenne ha valaki be tudná azonosítani a problémát.Előre is köszi.
-
El Kebir
őstag
válasz
suvi66 #10536 üzenetére
nálam is volt már ilyen monitor, először csak 1-2 percig kellett vacakolni vele, majd egyre hosszabb időbe telt mire elindult (javítás előtt 20-30 perc kellett, hogy beinduljon)... én kicseréltem a kondenzátorait, az új kondenzátorokkal 3 éve megy... (az amúgy javításkor is már 3 éves monitor)
én megoldottam 400Ft-ból... ha szerelőhöz viszed és csak ennyi a hibája, akkor 5k Ft körül lehet a javítási költség. (ugye a szerelőnek munkadíj is dukál)
-
El Kebir
őstag
válasz
suvi66 #10533 üzenetére
talán a tápegysége haldoklik, ha a kondenzátorok elvesztik a kapacitásukat, akkor is ez a jelenség lép fel... ha csak annyi a probléma akkor olcsón javítható.
(ha sokat erőlteted teljesen tönkre is mehet)
G^zC^mp€r
nézd meg nincs-e színprofil a cd-n, meg visszaállíthatnád a gyári alapbeállításokat is... (az se elképzelhetetlen, hogy a rikítóbb színű másik monitor a pontatlan, az "srgb" monitor elég fakó tud lenni a való világhoz képest... ha mégis élénk színű, akkor az gyanús
)
-
suvi66
csendes tag
Sziasztok.,van egy xpert tech TFT-LCD monitorom.Vagy 1 hete nehezen tudom bekapcsolni,van hogy egy órát is kínlódik fel felvillan a zöld led aztán semmi,de gondol egyet és megy hibátlanul.Valaki tud tippet adni,vagyis tanácsot lehet kezdeni vele valamit?
-
El Kebir
őstag
válasz
RockHaRD #10531 üzenetére
neten nincs is normális beállítás a te monitorodhoz, mert egyedileg kellene kalibrálni. (a netes beállítás is ahhoz a monitorhoz jó, amelyik kalibrálásával kapták az eredményt)
ha már telepítettél valamilyen icc profilt nem lehet, hogy az okozza a problémát? (a driver cd-n a BenQ nem mellékelt semmit?)
-
RockHaRD
addikt
használ valaki Benq G2222HDL monitort?
nem találok hozzá a neten normális beállítást, és egyszerüen nem tetszik a képe... Mellé raktam egy G2220HDA-t, és gyönyörű színei vannak sima rgb kábellel, a másik pedig dvi kábelen csatlakozik, és egyszerüen nem tudok normális színeket kihozni rajta...
-
ESP
őstag
Lenne egy "kis gondom"
Adott egy Fujitsu W19-1 monitor és egy GTS250.
Win7-t feltettem a gépre. nVidia drivert is.
Ennek ellenére nem képes felismerni a monitort a gép és nem tudom a natív (1440*900) felbontást beállítani.
nVidia control panelben kézzel csináltam egy 1440*900 felbontást amin jelenleg is megy de szörnyű. Homályos stb.
Mi lehet a gond?
-
El Kebir
őstag
válasz
Swordsmith #10517 üzenetére
gondolom amd gpu van benne, akkor a szokásos, a témában ezerszer előforduló probléma, a hdmi-hez tartozó képméretezést kell beállítani a "ccc"-ben...(új nevén az "amd vision engine control center"-ben ... "avecc"
)
(kicsit visszaolvasol a témában, akkor pontos leírást is találhatsz)
-
Swordsmith
csendes tag
Sziasztok! Van egy hp probookom hdmi kimenettel, plusz egy 27-es Samung full Hd monitorom. Rádugom a monitort a gépemre, beállítom a kiterjesztést a monitorra, a felbontást is full hd-ra teszem, de ennek ellenére a kép a monitor 3/4-ed tölti ki. Felül, alul két oldalt feketeség, amire az ablakokat sem tudom ráhúzni. A felbontás jó, de még is kicsi a kép a monitoron. Nem tölti ki teljesen. Mi lehet a Probléma???
Válaszotokat előre is köszönöm...! -
sagit
veterán
sziasztok
Öcsém gépén win8, vga hd4850
Már driver csere előtt is fos volt, de most feldobtam a 13.1-es ccc-t remélve hogy helyrejön...
A következő a bug: Adott egy Asus VW221D monitor, 1680*1050-es felbontással. Win8 telepítésnél szépen is ment ezen a felbontáson, öcsém nem tudom mit baszarintott el mert most már csak 1600*900 vagy 1600*1200-ban hajlandó működni, jó csúnya a képe így. Gyalultam a drivert, a monitor illesztő programját... semmi sem segít.
Ötlet?Előre is köszi
-
blade4
aktív tag
sziasztok!
esetleg valaki erre a problémára tudna mondani valamit, mert nagyon tanácstalan vagyok!
[link]köszönöm!
-
lord_m
senior tag
Köszi a válaszokat, akkor lehet, megnézetem, remélve, hogy tényleg valami kisebb hiba van csak és azért jó lenne, ha egynéhány ezerből megúsznám.
-
ProZsolt
tag
válasz
lord_m #10509 üzenetére
Valószínűleg a kondikat kell cserélni, ami ha van forrasztásban jártas ismerősöd, akkor párszáz forintból megúszható, egyébként elviszed egy szakihoz és párezerért megcsinálja.
Ajánlott hogy ne használd tovább ilyen állapotban a monitort, mert a a szűretlen áram további gondokat okozhat, aminek a javítása jóval költségesebb. -
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, bizonyos sípolás sokaknál előfordult, mely több mindenre utalhat. Ezzel kapcsolatban lenne nekem is problémám:
Adott egy jópár éves lcd monitor, mely bekapcsolásnál az utóbbi időben sercegő hangot ad, majd ez egyre magasabb "sípolásba" megy át. Néhány perc elteltével a kép eltűnik, a led folyamatosan világít, ahogy kell, tehát a háttérben megy a dolog.
Kikapcsolom a monitort, majd vissza, egy kis idő után kép újra el. Ezt 3-4x eljátszom, utána mintha mi sem történt volna, bemelegszik talán, sípolás megszűnik, kép jó, akár egész nap is mehet a monitor, semmi baja...
Ez mire utalhat, végét járja és szervíz kellene?
Előre is köszi a segítséget!
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy lenne egy LG Flatron w2452T monitor ami az alábbi hibát produkálja!
Először jó a kép, kicsit elkezd melegedni kb 10 perc utána olyan sávban mint a képen csíkozódik a kép, utána kb fél óra amíg teljesen bemelegszik és megjavul ha a két felső sarkát nyomkodom!
Mi lehet a hiba, illetve javítható-e?
És ha így marad meddig garantált a működése?
Előre is köszönöm a válaszotok!
-
Núbi
csendes tag
Sziasztok,
nemrég vettem egy LG ips237 monitort, és az a baj, hogy ha fehér szöveg van, vagy ha fehér alapon fekete szöveg van, akkor szines foltos lesz a szöveg. Ha catalystban átállitom a szinösszeállitást 4:2:2-re, akkor kicsit jobb, de nem teljesen, sőt néha ez az opció nem is jelenik meg. Nem tudjátok mi lehet a para? -
fairline
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE46D6500 TV (46" / 16:9 / FullHD), melyet egy barátom monitorként (is) szeretne használni egy régebbi, gyengébb számítógépről.
A számítógép főbb paraméterei (amennyire én képben vagyok vele): Celeron 2,8GHz / 768MB RAM / Ati 9200 pro
A TV a videokártya DVI kimenetéről egy HDMI átalakítóval van a TV HDMI 1-es bemenetére csatlakoztatva (leírás alapján is ide kell a PC-t).A következő problémára keresek megoldást:
A TV csak 1280*1024 felbontást hajlandó megjeleníteni (60-75Hz-ig), ezt is a maga 16:9-es képarányú teljes képernyőjén megjelenítve teszi. (Érdekes, h a TV csak 16:9 és 4:3 képarányok között enged válogatni)
Mivel gyengécske a konfig, így az lenne a cél, hogy kisebb felbontáson is tudja használni, de ezen az egy felbontáson kívül bármi másra állítva nem hajlandó megjeleníteni a képet. Nem emlékszem pontosan, hogy mit ír ki ilyenkor (a TV), de vmi olyasmit, hogy nem tudja megjeleníteni a felbontáson a képet.
A TV pedig alkalmas szint bármilyen felbontás megjelenítésére a legkisebbektől a FullHD-ig (leírás alapján).Tud valaki valami hasznos tanácsot mondani erre a problémára, mivel kéne próbálkozni, illetve hol lenne érdemesebb a problémát (képességbeli hiányosságokat) keresni (PC-ben, vagy a TV-ben)?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Stx
csendes tag
Erre valaki?
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Tavaly vettem egy 22es HKC
Led monitort. Tökéletesen működött egészen mostanáig. Decemberben lecseréltem
a hd4850em egy gtx 460ra, és érdekes jelenséget produkál a monitor. A szobámat egy
fatüzelésű kályhával fűtöm, és mikor melegedni kezd a szoba hőmérséklete, szőrösödni
kezdenek az ikonok, meg mintha ugrálnának a sorok a monitoron. Amíg nincs nagyon meleg
semmi ilyen jelenség nincs terheléskor se, nyugalmi állapotban sem.
A videókártyán speciális Arctic Twinfrozr2 hűtés van, fűtött szobában sem megy 40 fok fölé
a gpu. Ha a monitort kikapcsolom negyed órára, akkor egy ideig megszűnik a jelenség, majd
kezdődik elölről. Sima vga kábelt használok. Mozgattam már, de semmi javulás. Kábelhiba
lehet? Vagy a monitor a ludas? Esetleg a videókártya?
Valaki segítsen! Köszönök előre minden hozzászólást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest