Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityutool
tag
esetleg ez 50 "ojróért"?
http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/foto-tv-video-audio/akg-k-240-kopfhoerer-headphones-65394296?adId=65394296 -
Sziti.peti!
csendes tag
heeló!
szeretnék venni egy fejhallgatót, és gondoltam előtte benézek ide!
ipodot hallgatok, videot flac-el! egy cmoy van mellette meg egy shure se215!
ez jó utcára meg szeretem a hangját! de szeptembertől többet fogok utazni és gondoltam egy fejhallgató kényelmesebb!
nézegettem meg hallgatóztam és tetszik a beyer meg a grado a 40e-es árfekvésben!
a múltkor hallottam egy akg k240-et és megtetszett a hangja, megy a zenéimhez! néztem a k242 hd-t és elég baráti az ára!
kérdésem: a hangja is jó? hasonlít a 240-re? van valakinek ilyenje?
szerintetek 40-körül melyik a legjobb fejes az én konfigomhoz, mert azon nem szívesen alakítanék! illetve tervezem egy fiio e07k beszerzését! erről vélemény?
előre kösz a válaszokat!
üdv. -
czanga
őstag
Sziasztok. Énis elszántam magam, hogy vegyek egy fejhallgatót. Leírom nagyjából mire gondoltam.
-otthoni használat
-utcára egy in-ear Creative EP-630 -as fülest használok. Ennél jobbra nincs szükségem, és meg vagyok vele elégedve. Szóval csak kissebb mértékben vagyok audiofil, mint a jelenlévők.
-Egy Mac Mini hajtaná meg, külső hangkártya nélkül.
-zenére, sorozat nézésre, és játékra használnám.
-zenei téren elég vegyes a kép: liquid funk, régebbi stílusú drum & bass, hiphop, rock, és punk rock (Rise Against főként), akad még sok Pop zene is, és egy pici lift up trance a végére.
-Azthiszem egyenletes hangzást keresek, bár az árkategória miatt ez érdekes.
-Maximum 7000-ért keresek. Többet nem tudok rá költeni de nem is érné meg számomra.
-Nem tudom, hogy zárt vagy nyitott, de a Retro DJ -t majd MM-ban kipróbálom.
-Jelenleg egy használtan kapott Philips SBC HP 195 van. Ennél a recsegős, doboz hangú valaminél bármi jobb lesz.
-JVC HA RX300-at néztem, Retro DJ-t, meg Superluxot, de nem döntöttem semmit, csak olvasgattam a topicban.Remélem tudtok segíteni. Nem írtam le mindent, de amit kell majd pótlom még.
-
pityutool
tag
Sziasztok! Jelenleg egy Superlux HD 668B fejhallgatóm van, amit egy e-mu tracker pre hangkártyával hajtok. Szerintetek megérné egy ilyet beszerezni? http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/foto-tv-video-audio/akg-k-240-mk-ii-62890150?adId=62890150 (bocsi, nem tudom, hogy kell normálisan linkelni).
-
Raidon
őstag
Sziasztok nem tudjatok veletlenul hogy Denon AH D-301 hez lehet e kapni kulon fulparnat vagy lehet e hozza csinaltatni,varratni valahol?
Udv
-
Ati1979
veterán
Ma este hallottam a szolnoki szinfonikusakat, és ezután nem akar jól szólni az otthoni szetem.
Kész vagyok...Pedig már megittam két sört... Még kell inni valamit úgy látszik a balanszhoz....
-
válasz
adammkaa #13985 üzenetére
Azokkal a szavakkal, amiket leírtál, nem lehet kifejezni a különbséget.
Szóval több mélye van az M50-nak (de ennek semmi köze a dinamikához), ami kicsit kevésbé részletes, kevésbé textúrázott. A gond vele inkább, hogy tényleg sok van belőle, ami zavarja azokat, akik nem szeretik a terjengős basszust.
-
adammkaa
senior tag
Shure SRH 840 vs ATH-M50?
840 mélye?
-
HaJózsi
aktív tag
Sziasztok!
Ezen a héten szeretnék venni fejhallgatót, már egy ideje keresem az ideálisat. Eredetileg egy HD 681 EVO-t szerettem volna, de azt nem bírom kivárni...Ezért hozzáraktam a kerethez pár Mátyást még és az ATH-M30-hoz jutottam. Mi a véleményetek róla? Ha pozitív, akkor még ma este megrendelném.
'Zenét egy Sansa Clip Zipről hallgatok (stock ROM), illetve filmet is szoktam nézni fülessel, ekkor egy Sony erősítő van segítségemre. Egy Sennheiser CX-280-at nyúztam eddig, de többet szeretnék már.
Zenéből hallgatok rock, hard rock, pop rock és elektronikus műfajokat is, szóval majdnem mindenevő vagyok. Amit az új fejestől várnék, az a nagy tér (színpad?), a nem túlhúzott mélyek (ez nagyon fontos, utálom, ha mindent elnyom a basszus...) és a részletgazdag hangzás. Azt szeretném, ha 'meglenne az énekes, a dobos, a gitáros és a többiek is, külön-külön'. Főleg FLAC zenét hallgatok, ha nincs más lehetőség, akkor teszek az mp3 lejátszómra mp3-mat.
Utcán és otthon is hallgatnék zenét, de főleg a busz és vonat jellemző.'
Ezt egy korábbi kommentemből szedtem ki.Remélem tudtok segíteni és írtok róla pár véleményt.
Remélem nem nyúlok mellé....
-
Kachorra
csendes tag
Értem urak, köszönöm!
-
-
hm74
aktív tag
válasz
Kachorra #13975 üzenetére
OK, marad ajánlatként részemről az SRH840 és a K550 (látom schawo is nagyjából erre az eredményre jutott). Bár az utóbbit én még személyesen nem hallottam, de megfelel az általad lefektetett kritériumoknak. A DT770 és az M50 inkább könnyűzenéhez jók a mély és magas kiemelés miatt, az AKG K701 kimondottan erősítő igényes, ezért lehet, hogy a Siemens hifi nem tudja rendesen meghajtani..
-
Kachorra
csendes tag
Köszi az típus ajánlatod, de nem tudom miről nem nyilatkozom: leírtam,h otthonra kell tehát nem hordoznám, előtte írtam,h cca.25-50e közötti ársávban gondolkodom és írtam,h hifihez, ami egy régi Siemens hifi stereo erőlkődő, hiába írom a típusát,nem ismered.
schawo #13971 Köszi ,de ezeket akkor rockzenéhez ajánlottad a kérdezőnek..
fi:zi'k #13963 Köszi.Azt továbbra is kérdezném,ha valami 5Hz-től indul,ill. ha16Hz-től indul például, akkor az kihallható-e vagy sem?
-
hm74
aktív tag
válasz
Kachorra #13969 üzenetére
Shure SRH840, ez szép telt hangú, határozott mélyekkel, de elég kiegyenlített karakterrel. Az AKG típusokat nem ismerem, de úgy tudom, érzékenyek a hangforrásra, erősítőre. Mivel nem nyilatkozol arról, hogy miről és hogyan hajtanád, és mennyi max összeg, meg hogy hordoznád-e, stb... több típust egyenlőre nem említenék.
-
Kachorra
csendes tag
Hát igazából az említett két típushoz közelik érdekelnének,ez gondolom nagyjából behatárolja, tehát otthoni régebbi, átlagos hifihez,vezetékes,circumaural,zárt vagy félzárt talán amit tudok még hozzámondani, ill hogy ne legyen a cuccnak 'üres bödön' dobozhangja, legyen telt de határozott dinamikája. Szakszerűbben nem tudom körülírni.
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Szerintetek hogyan lehetne tisztítani egy fejhallgató (Sennheiser HD 555) fülpárnáját?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Kachorra
csendes tag
Üdv mesterek!
Komolyzenéhez, hifihez keresnék középkategória alsó fejhallgatót laikusként.
Eddig nagyon tetszett volna így meghallgatás nélkül a Beyerdynamic Custom One Pro adatlapja és külleme (48e), de most találtam 'nettúrás' közben az AKG K 540-est (25e akciós).
(AKG-ből hallgattam egy gyengébb típust élőben,annyi az össz tapasztalatom, és elég bíztatónak tűnt a hangja)Kérdezném esetleg megfelelő lenne-e valamelyik ilyen célra, ill a drágább jobb-e annyival (lehet-e hallani az alsó régióban az elvileg mélyebb hangokat), esetleg valami más tipus ami bevált másnál hasonló célra ilyesmi árfekvésben.
Esetleg ha valaki tudna ezügyben segíteni, tapasztalatot mondani. -
gogerham
csendes tag
Sziasztok!
Nézelődtem az ajánlottak között és három jószágot is kiválaszottam.
Superlux HD330, HD660 és egy ATH-M30.
Kérem valaki próbáljon meg választ adni a következő kérdéseimre!
A HD660 mennyivel jobb, mint a HD330? Az utóbbinak is spirál a vezetéke?Az előbbiből a jobbnál mennyivel jobb az M30?
Érdemes-e azt a plusz 5 ezret rászánni az M30-ra, hogy hordozhatóként is használhassam?Tudtok-e esetleg ezekhez hasonló, ezeknél jobb fejest ajánlani?
Az elvárásaimat nagyjából ezek a jószágok teljesítik, a plafon pedig a 20 mátyásnyi jó magyar forint.Ami még felmerült, hogy van-e Budapesten olyan hely, ahol mindháromba bele lehet hallgatni?
Vagy legalább az utóbbiba?Előre is köszönöm a segítséget!
-
hm74
aktív tag
válasz
adammkaa #13947 üzenetére
2 dologra hívnám fel a figyelmed:
- egy bejáratós fejhallgatónak sokat javulhat a mélye, kb. 100 óra bejáratás után jön meg a mélyek végső ereje
- az alaplapi hangkártyák nem a mélyükről híresek, ha lesz egy jobb kvalitású DAC-od és erősítőd, akkor a mély is több leszaz is lehet, hogy soha nem fogod elegendőnek találni a 910 mélyét, ... akkor fontold meg a cserét (de adj időt magadnak, a fejesnek és a láncodnak, hogy mi jön ki belőle)
-
Füli 83
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fejhallgatót mi a véleményetek a bose fejhallgatokról? -
törölt tag
A 770 és presenter az első itthoni rendszerem, amivel meghallottam a Metallica Justice albumán a basszust!
Bár így is egyelőre csak egyetlen számban fedeztem fel, ott sem végig. És természetesen nagyon halk ott is, egyáltalán nem tölti be a funkcióját, hogy adja a zene alapját.
Mondjuk legtöbb metál albumon a basszusgitár nem ad sokat a hangzáshoz, szerintem sokkal több lehetőség lenne benne, mint amennyire általában kihasználják. -
adammkaa
senior tag
Hát ne mit ne mondjak 2 nap hallgatolózás után (Beyer 910) nem hozta azt a szintet mélyben mint amire számítottam egy stúdió fülestől. Gyors és kopogós mélye van, nem telt. Ez lehet hogy a számítógép alaplapi hangkártya miatt van , de nem tudom. Viszont a magas és közép jó.
-
hm74
aktív tag
válasz
Dorien #13945 üzenetére
Teljesen egyetértek, kiváló hangja van a Retro DJ-nek. Otthon DT880-at hallgatok, még mellette is hallgathatónak és élvezhetőnek tartom a Maxellt, pedig a tizedébe se kerül. A Supeluxok valóban tisztábban és részletezőbben szólnak, de túl szúrósak is egyben. Tényleg csak annyival érnek többet, amennyivel nagyobb összeg van az árcédulájukon.
-
hm74
aktív tag
válasz
kmisi99 #13941 üzenetére
Mivel műbőr, nem a legjobb izzadás ellen, de én idén nyáron elég sokat használtam, nem vészes. Érdemes óránként 1-2 perc szünetet tartani.
(#13942) kammerer
Előre pálcát törtem felette. Ezennel visszavonom, remélve, hogy a Beats -re hajazó dizájn ellenére korrekt hangja lehet. -
törölt tag
válasz
T_Stark #13937 üzenetére
Egyrészt keress rá a fórumkeresővel, volt már róla szó, volt aki vett is ilyet és beszámolt róla.
Eleve diszkvalifikálná, hogy állandóan a Beats-et kell felemlegetni vele kapcsolatban, mindazonáltal a hangja eléggé finom, eléggé megéri az árát, a hangjának semmi köze a Beats hangvételhez, inkább audiofil irányultságú, annyit mond, amennyi belefér a képességeibe. Inkább szépen szól mint nagyot, de egyébként viszonylag mélyre lemegy. -
-
kmisi99
addikt
A maxell retro dj kis fejen mennyire kényelmes. Barátnőmnek vennék aztán neki kisebb feje van mint egy férfinak.
-
sider24
tag
Sziasztok. Szeretnénk vásárolni 12.000ft értékben Fejhallgatót, mit tudnátok ajánlani?
Tulajdonságok:
- Csak is itthon szeretném használni.
- Zene hallgatásra, és egy két játékra szeretném használni.
- Vezetékes legyen.
- Circumaural-os legyen.
- Nem szeretném hogy ki is hallatszótdjon, ezért Zártat szeretnénk.
- Mikrofon nélküli.
- Amit elvárok: Nagyon szeretem a mély hangzást inkább az mint hogy cincogjon.
Esetleg használtat is vásárolnánk!
-
adammkaa
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13927 üzenetére
E10 Olympos ra gondolsz? Melyik Alpen E17? Olyan kellene amin tudom szabályozni a basszus mennyiségét.
-
adammkaa
senior tag
Mesterektől kérnék egy kis segítséget. Beyerdynamic DTX910-hez melyik Fiio usb (erősítő+dac) típust ajánljátok? Számítógéppel szeretném használni a DTX910-et és akarok mellé egy jó kis dac ot és erősítőt is egyben. Vagy ha van más ami jobb (ami nem Fiio) azt is meghallgatom. (Elsősorban E10-re gondoltam)
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Erről a fejhallgatóról mi a véleményetek? Nekem elég ismeretlen.
-
szakibá...
senior tag
Belenéztem a Média Markt online áruházába. Furcsa módon a készlet nem azonos azzal, amit az üzleteikben látni lehet. Ha valaki Sennheiser HD650-et akar venni, most tegye, mert 25 ezerrel olcsóbb, mint a HD600! Még a Muzikernél se ilyen olcsó. Vagy tévedés van és az első vásárlánál fognak rájönni.
-
mcs
veterán
Hmm...
Kíváncsiságból összehasonlítottam a már régebb óta meglévő JVC HA-FX101 IEM és a Sony MDR-XB600 hangját alacsony frekvenciás basszus teszttel. Fura módon mintha a JVC erősebben adná a mélyet, legalábbis búgósabb. Lehetséges az, hogy a JVCnek erősebb a mélykiemelése, vagy csak én nem vagyok tisztában az ,,igazi mély" fogalmával, és valójában a Sony-é jobb/reálisabb?
-
hm74
aktív tag
-
mzso
veterán
válasz
szakibá... #13914 üzenetére
Superlux 660-am van. Nem néztem ragacsosnak De szerintem a rács rá van ragasztva.
(#13913) hm74
Akkor az 1800 wattos normál porszívó résszívóval nem nyerő ötlet? -
-
mzso
veterán
Mivel érdemes nekiállni kipiszkálni a hajszálakat a driverből?
Sajna úgy néz ki a rövid hajam viszonylag könnyen átszúródik a szivacson.
-
Deck
titán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fejhallgatót a telefonomhoz és nem tudom milyet. Szűrje ki a külvilág zajait tehát csak a zenét halljam, legyen jó minőségű. Rock & Metál zenéhez kellene.Ár 10-15k körül. (Sonynak örülnék de nem feltétel)
Köszönöm
-
Dave™
nagyúr
AD2000X iszonyat jó áron: http://www.head-fi.org/t/676948/f-s-audio-technica-ath-ad2000x
Nem tudok linkelni, bocsi.
-
hm74
aktív tag
válasz
Zola007 #13904 üzenetére
10k alatt nem jellemező a szövet párna és a fület körülvevő kialakítású fejhallgatóból sincs nagy választék. Kapsz 10k körül Superluxot, de ahhoz borsos áron tudsz beszerezni plüsspárnát, tehát 10 fölött lenne a vége. Ebben az árkategóriában kénytelen leszel kompromisszumot kötni, főleg a kényelem rovására.
-
Zola007
veterán
Sziasztok!
Kizárólag otthoni használatra keresek sima vagy mikrofonos (erről később) fejhallgatót
Elsősorban filmnézéshez és skype-hoz használnám. Lágy mélyeket tudjon valamennyire, de egyébként átlagosra belőtt hangzás, mivel zeneileg abszolút mindenevő vagyok.
Minderre max 10e ft-ot szánnék, az igényeim sem túl magasak.
Mindenképpen vezetékest keresnék, ha árban belefér normális minőségű akkor lehetőleg USB-vel
Fület körülölelő párnára lenne szükségem, lehetőleg szövet, de semmiképpen sem gumi vagy műbőr borítású legyen, mert nagyon zavar és izzad is fülem alatta.
Zárt típus érdekel lehetőleg mikrofonnal, de ha tényleg nincs 10 alatt normális ilyen, akkor mikrofon nélküli. Ez esetben viszont megköszönném, ha tudnátok ajánlani tisztán szóló és olcsó mikrofont is.
2 gépen (integrált, illetve Audigy 2 Zs), egy Samsung LCD tv-n használnám és ha meg bírja hajtani,. akkor Sansa Clip Zip-en és Galaxy Tab 2-n használnám.
Extraként USB csatinak és hangerőszabályzónak örülnék (gyakran váltok gépen belül forrást és érnek néha meglepetések winamp - film - youtube - skype közti váltásnál a hangerő tekintetében)
A leglényegesebb viszont, hogy legyen normálisan összerakva, sz.rt nem akarok venni, 4-5 évet bírjon ki a ház, a kábelezés és a párna is (vagy utóbbi legyen pótolható.
köszönöm az ajánlást! -
Ati1979
veterán
válasz
Dexter-2000 #13902 üzenetére
Nincs mit.
-
válasz
#71562240 #13873 üzenetére
1. Valószínűleg tényleg félreértettem a mondanivalódat, ugyanis a humorod nem angolos szokott lenni, így a stílusváltáskor nem jött át a mondandó. Ha andorra írta volna, pontosan tudtam volna, mit jelent, de tőled nem ezt szoktam meg. A félreértésért elnézésedet kérem.
2. Ettől függetlenül a hozzászólásod többi része nettó baromság. Sosem kívántam névtelenségbe burkolózni, ez a fórum annyira nem névtelen, hogy a tagok 95%-t személyesen ismerem. A szociálpszichológiai okfejtésed emiatt teljesen okafogyott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest