Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz schawo #13871 üzenetére

    "Ez ám az önigazolás művészete." Ez ám a szövegkörnyezetből való kiemelés útján a szöveg tartalmának látszólagos ellentétére fordításának céljából történő hazug idézés művészete.
    Ugyanis én nyilvánvalóan éppen az ellenkezőjét írtam annak, amit az általad kiragadott "idézet" alapján a gyanútlan szemlélődő kihüvelyezhet a szövegemből. A dolog súlyán nem változtat a szöveged végére illesztett arcocska. Sose voltam álszerény, ha úgy gondolom, bármikor gond nélkül leírom azt is, hogy "Itt mondenki bolond, csak én vagyok helikopter", jelen esetben azonban éppen ellenkező értelmű önironizálást műveltem, az eredeti, teljes szöveg alapján nyilvánvalóan - lásd még A király meztelen című mese tartalma. Ha éppen önironizálok, akkor nem örülök, ha öndícséretté forgatják ki az önironizálásomat.
    Azért reagálok túlbuzgón ilyen hosszúkás Kammerer-monológgal, mert a dolog sajnos jelenségértékű, az arctalan-névtelen-távolsági internetes kommentelőkommunikáció szerintem legundorítóbb jellemzője a mások szövegeinek rendszeres, szándékos "félreértése", félremagyarázása, amit nap-mint nap látok és figyelek szociálpszichológiailag. Most te is szociálpszichológiai esetté lettél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák