Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csatahajós

    senior tag

    válasz leviske #5235 üzenetére

    Éppen Hydra ügybe keresgéltem a neten, mert még nem nagyon hallottam róla részletsebben és ezt találtam

    Remélem még nem volt :) bár már nem a legfrissebb hír. Ennek alapján akkor a Deneb tényleg K10.5 néven szerepel.

    Deneb vs. Nehalem: A Deneb a per pillanatnyi előjelek alapján nagyon is partiban lesz a Yorkfield-del, minden téren, így a Nehalem "csak" annyival várható gyorsabbnak amennyivel a Yorkfieldnél is az - viszont várhatóan magasabb lesz a fogyasztása mint a Denebeknek, persze azonos órajelen, ami azt is jelenti hogy biony az első időkben nem lesz egekbe húzható.

    És ha a fentebb linkelt igaz akkor a Rev D. K10.5 lesz az igazi Nehalem ellenfél, növelt cache-sel és még jobb fogasztással/magasabb órajelekkel. Ezenfelül nem hagynám figyelmen kívül, hogy noha a Nehalem tud HT-t, tehát 2 szálat magonként, a jelenlegi méret adataokból úgy néz ki hogy egy Nehalem mag helyére el fog férni 2 Deneb/Hydra - úgyhogy az Intel HT2-jének nagyon jól kell tudnia működni, hogy felvegye a a szervereknél is a versenyt és mint tudjuk a 100%-os skálázódás elég ritka.

    Szóval szerintem távolról sem kell leírni még az AMD-t.

    Személy szerint egyébként úgy gondolom hogy a Nehalem-et az Intel is a szerver vonalra optimalizálta, nem a desktop/mobil-ra mint anno a Core2-t, tehát ennek megfelelően alakították ki az architektúrát is (ami ráadásul sok szempontból kísértetiesen hasonlít a K10-re :D).

Új hozzászólás Aktív témák