Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
#95904256 #4951 üzenetére
Előbb kipróbáltam ezt a cache-miss dolgot egy Phenom-on és egy Wolfdale-en is. Mindkettő képes volt arra hogy amíg a cache-miss miatt bejön a RAM-ból a dolog addig több száz utasítást ( add, xor, inc, fld, fstp, ... ) végrehajtsanak, így a több száz utasítással és azok nélkül is ugyanannyi volt a futásidő.
Jól értem, tulajdonképpen egy stall-nyi szünetet töltöttél fel független utasításokkal? Ez szép, de gyakorlatban hány utasításnyi hosszra szoktak elhúzódni az alapblokkok? 3-5? 10? Meg hány utasítás forog egyszerre feldolgozás alatt? Tipikusan néhány tucat? A SUN-féle megoldás azért új, mert ennél jóval nagyobb távokról is szó lehet, a dolog nincs a VÁ hosszához kötve.Majd kerestem egy UltraSparc T1 leírást, amiből kiderült hogy ez a processzor in-order végrehajtással rendelkezik, de képes arra hogy pl. egy cache-miss-nél egy másik szálon (scout-thread) tovább futtassa a további utasításokat. Kvázi out-of-order végrehajtást csinál úgy hogy befog egy másik egységet a feladatra.
Ha jól értem, a T1 (vagy csak a T2? Ebben nem vagyok biztos, nem igazán másztam bele a csalkádfába) igazából nem másik egységet, hanem inkább csak másik (in szitu tükrözött) kontextust fog be a dologra...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Háztartási gépek
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hegesztés topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest