Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Előbb kipróbáltam ezt a cache-miss dolgot egy Phenom-on és egy Wolfdale-en is. Mindkettő képes volt arra hogy amíg a cache-miss miatt bejön a RAM-ból a dolog addig több száz utasítást ( add, xor, inc, fld, fstp, ... ) végrehajtsanak, így a több száz utasítással és azok nélkül is ugyanannyi volt a futásidő.
Majd kerestem egy UltraSparc T1 leírást, amiből kiderült hogy ez a processzor in-order végrehajtással rendelkezik, de képes arra hogy pl. egy cache-miss-nél egy másik szálon (scout-thread) tovább futtassa a további utasításokat. Kvázi out-of-order végrehajtást csinál úgy hogy befog egy másik egységet a feladatra.
Ez akár egy működő példa is lehet fLeSs által is felvázolt több mag közti utasítás szétosztásra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest