Aktív témák
-
Briganti
tag
igen erre enis rajottem, es majdnem vert izzadtam addig is amig kerestem a problemat, es most is majdnem vert izzadok mergembe, mikor rajottem hogy mi volt a gond
amit a te megoldasoddal szepen kikuszoboltel
csak eppen en az adatbazisbol a datumot Y-m-d formaba kapom meg, es ezert nem jo nekem a string-es megoldas ... egy kis javitassal az enyem is mukodo kepesse lett, annyi volt a gond, hogy a draga jo javascript baratunk a honapokat 0-tol kezdi ... s ezert lepett at a kovetkezo evbe, es ezert nem volt jo a timestamp
tehat a honap csokkentesevel minden ugy mukodott ahogy annak mukodnie kellet
minden esetre koszonom a gyors, es mukodo valaszt!
-
Briganti
tag
A helyzet az, hogy ez igy szep es jo lenne, csak egy meglevo scriptet kell modositsak, ami a kovetkezo keppen van felepitve:
Lasd itt:
Adott a Php1, es a Php2. A php1 -n van 5-6 checkbox, amelyek kombinacioja szerint kulombozo fajlokat kell generalni. Tehat a php2 megkapja a bejelolt checkbox-okat, es mindegyik checkbox-nak meghiv egy fuggveny, es mivel obiektum orintaltan van felepitve a rendszer, egy hivas igy nez ki :
$file_generation->_generateIndex(); (a rajzon ez lesz a GenPart1)
Tehat ugymond a fugveny meg egy harmadik file-ba van.
Csinalhatnam azt is hogy szerre hivjam meg a fuggvenyeket, de az megint nem lenne jo, mert a GenPart1, GenPart2, GenPart3 -ban 1 max 3 filet general, es a GenPart4-ben 2-3000 -t ... tehat csak jo lenne egy valtozo amit novelek mind generalt file utan, es amit a Php3-al le tudok kerni, valami ami super-super-super global
Kezdesbol tudom a generalando file-ok szamat, mert a checkbox -ok change esemenyen meghivodik egy php, ami kiszamolja hogy hany file lesz generalva, ez szerintem nem folyasolja be egyaltalan az en kerdesem, csak valasz a "query ... COUNT" -s reszre :d
-
DeltaPower
addikt
szerintem:
(SELECT * FROM table1 LEFT JOIN table2 ON (table1.field1=table2.field3 and table1.field1>0))
UNION
(SELECT * FROM table1 LEFT JOIN table2 ON (table1.field2=table2.field3 and table1.field1=0))esetleg
SELECT * FROM table1 LEFT JOIN table2 ON
((table1.field1=table2.field3 AND table1.field1>0)
OR
(table1.field2=table2.field3 AND table1.field1=0))fejből írtam, nincs tesztelve
-
vamzi
senior tag
-
rt06
veterán
hulye vagyok, azt akartam irni (a link arra mutat, nem tudom, miert datediff-et irtam)
viszont ha igy, masodpercre akarod osszehasonlitani, meg kelleni fog szerintem a time_to_sec fgv is
SELECT * FROM table WHERE TIME_TO_SEC( TIMEDIFF( dt1, dt2 ) ) > 180 * 60;
illetve ez is csak akkor jo, ha a dt1 minden esetben kesobbi, mint a dt2
ha ezt nem tudod elore, vagy valtozo, melyik a nagyobb, akkor igy kellene:SELECT * FROM table WHERE ABS( TIME_TO_SEC( TIMEDIFF( dt1, dt2 ) ) > 180 * 60 );
-
Blindness
csendes tag
Ez csak a standard SQL-re igaz, MySQL-ben elvileg legális.
"A HAVING clause can refer to any column or alias named in a select_expr in the SELECT list or in outer subqueries, and to aggregate functions. However, the SQL standard requires that HAVING must reference only columns in the GROUP BY clause or columns used in aggregate functions. To accommodate both standard SQL and the MySQL-specific behavior of being able to refer columns in the SELECT list, MySQL 5.0.2 and up allows HAVING to refer to columns in the SELECT list, columns in the GROUP BY clause, columns in outer subqueries, and to aggregate functions."
- http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
Egyébként WHERE-ben nem tudok hivatkozni "aggregate" funkcióval készült mezőre, azaz jelenesetben a titles-re.
Itt a teljes tábla, SQL: http://www.2shared.com/document/ADQyUzPB/songs.html
Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged