Aktív témák

• Blindness

csendes tag

Sziasztok!

Alább álljon az egymillió dolláros kérdés, hogy ilyen közhellyel éljek.

Röviden annyi a történet, hogy a saját zenéimhez írok egy felületet, ahol lehet rendezni, nézegetni, keresgetni köztük több szempont alapján, ír statisztikákat, stb. Hozzá tartozó adatbázis kényelmi okoból egyetlen tábla, ily módon megoldva: Link.

És akkor a kérdés: Hogy lehet, hogy ez:
    SELECT GROUP_CONCAT(title) AS titles, GROUP_CONCAT(id SEPARATOR '_') AS ids, COUNT(track) AS songcnt, aartist, album, year, ROUND(AVG(bitrate)) AS quality, genre, SEC_TO_TIME(SUM(length)) AS playtime, ROUND(SUM(filesize)/1048576) AS size, MAX(disc) AS discs, image FROM songs GROUP BY album, aartist HAVING titles LIKE '%hammer%' ORDER by aartist ASC, album ASC LIMIT 0, 50

Nem ugyanannyi eredményt ad, mint ez:
    SELECT GROUP_CONCAT(title) AS titles, GROUP_CONCAT(id SEPARATOR '_') AS ids, COUNT(track) AS songcnt, aartist, album, year, ROUND(AVG(bitrate)) AS quality, genre, SEC_TO_TIME(SUM(length)) AS playtime, ROUND(SUM(filesize)/1048576) AS size, MAX(disc) AS discs, image FROM songs GROUP BY album, aartist HAVING titles LIKE '%hammer%' ORDER by album ASC LIMIT 0, 50

Előbbi valamiért csak 14 sort ad vissza, míg a második 15-öt, pedig annyi a különbség, hogy a fölsőben együttes szerint is rendezem és nem csak album szerint.

ORDER by aartist ASC

Szóval nem igazán értem, hogy a rendezés miért befolyásolja az eredmények számát. Én vagyok a hülye, vagy ez MySQL limitáció/bug? Esetleg megoldás?

Aktív témák