- Autós kamerák
- Fujifilm X
- TV antenna és jelerősítés
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A világ leggyorsabb SRAM dizájn-ját kínálja a Marvell
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
SektorFlop #1977 üzenetére
hello!
ha jol sejtem, akkor neked valami ilyesmi kellene:
valami.html vagy valami.php (reszlet)
<form action="felvisz.php" method="post">
Valami <input type="text" name="valami" />
<input type="submit" value="Felvisz" />
</form>felvisz.php (reszlet)
$valami = $_POST["valami"];
// validalod a kapott adatot, ami mostmar a $valami valtozoban van (strlen, isset, stb.)
// ha ok, belerakod az adatbazisba, ha nem, akkor valami hibauzenetet kuldeszami fontos, hogy, amit az input tagben name attributumkent adtal meg az lesz az "indexe" annak a tombnek, amit a form methodjaban adtal meg (get -> $_GET, post -> $_POST)
-
j0k3r!
őstag
hello megint!
na szoval nekialltam megirni a fentebb mar emlitett osztalyt, de az egyik lekerdezes valahogy nem akar mukodni.
classManageDB.php
igy hasznalom (reszlet):else
{
require_once 'class/classManageDB.php';
$ok = TRUE;
try
{
$udb = new userDB(TRUE);
$udb->createUserTable();
$udb->addUser($u);
$udb->closeConnection();
}
catch (Exception $e)
{
$ok = FALSE;
echo
'<h1>Hiba</h1>
<br/>
' . $e->getMessage();
}
if ($ok)
{
echo
'<h1>Sikeres regisztráció</h1>
<br/>
A megadott email címre elküldtük a regisztráció befejezéséhez szükséges linket.';
}
}mondanom sem kell, hogy mindig ugyanazt dobja: "A megadott email címre elküldtük a regisztráció befejezéséhez szükséges linket." - de a users tabla ures marad. a tabla felepitese megtalalhato createUserTable() metodusban (ami mellesleg lefut, ha atirom a tabla nevet)
a kerdesem az volna, hogy az addUser() metodusban miert nem jo a megadott lekerdezes?elore is koszonom a segitseget.
-
j0k3r!
őstag
hello!
egy jelenleg localhoston futo oldalhoz szeretnek adatbazist letrehozni (a mysql verziom: 5.5.8), es ehhez php-ban egy adatbazist kezelo osztalyt irni.
a kerdesem az, hogy melyiket valasszam: mysqli vagy pdo?
a pdo-rol azt olvastam, hogy univerzalisabb interfacet nyujt (ha esetleg atkoltoztetnem az adatbazist, bar nem tervezem), de ezen kivul nem nagyon talaltam a ketto kozt eletbevago kulonbseget. megkoszonnem, ha valaki irna egy-ket ervet/ellenervet a fentebb emlitett osztalyok hasznalatara/nem hasznalatara.elore is koszonom a segitseget.
-
j0k3r!
őstag
ertem.
kis off:
ha jol olvastam, akkor az sha1 egy 40 karakter hosszu hash-t general (ez ugye 160 bit). a kerdesem az, hogy ehhez kb. nagysagrendileg milyen hosszu 'sot' szoktak/szoktatok hozzaadni?
ez a pelda egy jo kiindulopont?
illetve mennyire erdemes js scriptet irni, ami peldaul ellenorzi a jelszot [a-z,A-Z,0-9], mielott elkuldjuk oket? (valahol azt olvastam, hogy js-t eleg egyszeruen meg lehet kerulni) -
j0k3r!
őstag
koszonom.
erdemes double escapelni, vagy nem sok haszna van? jelszot saltolni, aztan hashelni az mennyit szamit? (pl.: egy login form-rol van szo)
valamint az ellen hogy lehet vedekezni, amikor kommentet hasznalnak sql injection soran (--, #, stb.)? -
j0k3r!
őstag
hello!
megneztem a ceh sql-injectionnal kapcsolatos videojat, es az volna a kerdesem, hogy ti miket hasznaltok/miket kellene hasznalni (php fuggvenyek, egyeb modszer) sql injection ellen?
-
j0k3r!
őstag
koszonom, igy mar jo lesz szerintem. de akkor most ezt nemertem, ha beincludeolok egy php filet, akkor a fuggveny torzson belul nem elerhetoek a torzson kivuli 'includeolt' valtozok/tombok?
pl:out.php
<?php $out = 'valami'; ?>main.php
<?php
require_once('out.php');
function kiir()
{
echo $out;
}
?>ebben az esetben a kiir fv. nem fogja latni az $out valtozot?
-
j0k3r!
őstag
hello!
most raktam ujra xampp-ot, aztan probalnek egy queryt futtatni, erre azt irja, hogy:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\Program Files\xampp\xampp\htdocs\KepFeltolto\functions.php on line 6pedig elvileg phpmyadmin nev az 'root' pw meg nincs('')
dbconnect.php
<?php
$dbhost = "localhost";
$dbuser = "root";
$dbpass = "";
$dbname = "images";
?>fuggveny:
<?php
require_once 'dbconnect.php';
function ConnectToDb()
{
$con = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
mysql_select_db($dbname);
}
....
?>valakinek valami otlet? probaltam mar jelszot is irni, de akkor meg 'kizartam' valahogy magam, mert mar a phpmyadmin feluletre se engedett vissza, ezert raktam ujra az egeszet.
elore is koszonom, ha van valakinek valami otlete. -
j0k3r!
őstag
hello!
idorent szerint csokkeno sorrendbe rendeztem egy sql tablat. a kerdesem az volna, hogy hogy lehet az elso 5 elemet kiiratni?
az egyszeruseg kedveert legyen a tabla neve: komment, adattagjai: ki,mit,mikor
elore is koszonom a segitseget. -
j0k3r!
őstag
hello!
adott az adatbazisomban pl. 116 komment, ezeket szeretnem 20asaval kilistazni.
mi erre a legegyszerubb/leghatasosabb modszer?
elore is koszonom a segitseget. -
j0k3r!
őstag
válasz
PazsitZ #1702 üzenetére
pont most akartam irni.
itt azt irja:
"Amit mi most ellenőrizni forunk, azok a következők:-az összes mezőt kitöltötték - e
-a nickben csak a magyar ábécé betűi, számok, _ és - vannak - e
-valós e-mail címet adtak - e meg
-regisztráltak - e már a megadott nickkel
-a két jelszó egyezik - e"ergo nincs sql injection ellen semmi vedelem.
a masik meg az, hogy a 2 jelszo / 2 email cim egyezesenek az ellenorzese kliens, vagy server oldalon a jobb, ha tortenik?a jelszavakat amugy az sql tablaba titkositva menti el, vagy erre kell kulon valami? (md5 pl.)
-
j0k3r!
őstag
válasz
Speeedfire #1699 üzenetére
koszonom, megnezem.
-
j0k3r!
őstag
hello!
szeretnek egy login scriptet irni az oldalamra. mielott belekezdenek esetleg van valami, amire kulonosen oda kell figyelni?
az esetleges tanacsokat elore is koszonom.
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged