- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok új vagyok még ebben a topicban szóval előre bocsánat ha volt már hasonló kérdés itt.
Most vagyok laptop vásárlás előtt és hát v.mi gamer laptopot szeretnék venni néztem Asust Alienwaret és iBUYPOWER-t és MSi-t:
- Röviden én maximum 15.4 eset keresek és az Asus nem ér meg annyit amennyit kérnek érte az AW sajnos Magyarországon beszerezhetetlen az iBUYP. szállítás miatt túl drága és maradt az MSi ami árba jó valószínű képességekben emiatt szerényebb./Bocsánat ha tévednék MSI fanok/
Szóval én két 15.4 es laptop közt filkózok az egyik az MSi GX623 a másik pedig az MSi GX630 árba körülbelül ugyan az a 23-as kicsit drágább de nekem v.hogy az tűnik jobbnak mivel frissebb is talán azért meg minta VGA sokkal erősebb lenne. Azt szeretném kérdezni ti melyiket ajánlanátok vagy esetleg más jószágot vagy nagyon rossz úton vagyok és hagyjam az MSi gamer laptopokat
? Előre köszi
-
sting66
csendes tag
Hali!
Párszor már írtam ide a gépemmel kapcsolatban, most megint erre kényszerülök. Június 8.-kán gépet leadtam vista majd win7 kékhalál miatt is. 3 hét után kaptam vissza úgy, hogy 42 órás teszt lett lefuttatva a hardware egységek felét kihagyva. Na mondom jó, megnézzük mi lesz, erre másfél hét után kékhalál, de most lefényképeztem és kiderítettem, hogy a hálókártya driver az adott gyártónál csinál ilyet, egy frissítés megoldja. Na most a win7 a legújabb drivert tartalmazza, de azért felnyomtam rá a vistásat, ami jelzem ugyanaz ami a driver cdn is volt. Másnap reggel megint fagyi. Gép bevisz, elmagyaráz, hogy mik a panaszok és vizsgálati javaslat, vár. 2 napja felhívom őket, hogy mire jutottak, 12. napon már Pesten volt újra a cucc. Szervízes muksót kérdőre vontam, hogy most akkor ez így mi, majd a garancia végéig hordozgathatom be hozzájuk és ezt csinálják? MOndta, hogy az átlag heti kékhalál nem nagy gond végülis, meg biztos vírustól van a netről!!!! Arra meg, hogy az előző gépem 3 évig nem produkált ilyet, azt mondta hogy végülis az MSI nem is támogatja a win7et. Szerintem rohadtul rosszul tudja, mert ha a hálókártya gyártó támogatja, akkor onnantól az MSI le van sz..va mit támogat. Ráadásul valszeg ugyanez a hiba lehetett vista alatt is.
Kérdezem én, milyen hozzáállás ez? Szerintem nekem onnantól fogva, hogy felrakom windózt, drivereket, semmit sem kell értenem a gép pontosabb működéséhez. Innentől az ő saruk, és nem lehet azzal elintézni hogy beveszik 2-3 hetekre, és a heti kékhalálozás tesztjét 2 napossal megoldják. Ja igen, javasolta hogy akkor adjam be egy hónaposra, ha ennyire fontos. Cseregép persze kizárva. Az én kva anyámat gondolom....Szóval holnap bemegyek és jegyzőkönyvet iratok, meg vásárlók könyvébe írok, de ezen felül igazából nem tudom mit csináljak, annyira meddőnek tűnik
Fenyegessem őket Fogyasztóvédelemmel?
Valójában nincs is bizonyítékom a kékhalálra a fényképen kívül, ja meg a windóz napló is ott van. Arra azt mondta, hogy a szervizes kolléga ért hozzá, ő aztán tuti megnézte. ÉS a normális eljárás gondolom az, hogy 3 hónap alatt vagy 10-15 kékhalált egy biztos a nettől vannal elintéznek... -
ziggi_zug
aktív tag
Nem tudom - pontosabban nem figyeltem meg, hogy milyen gépeken van problémátok a driverekkel (webcam, kékfog és társai), de nekem GX720-asom van 64 bites Vistával és (majdnem) minden működik rendesen a gyárilag adott CD-n lévő driverekkel. Egyedül a turbo/eco programot kellett a netről leszedni (MSI honlapról!). Ugyan a 64 bites rendszert az MSI nem támogatja
, ennek ellenére csak a beépített 4.1-es hangrendszerrel van baj. A driver 2x sztereónak látja és egyáltalán nem látja a mélynyomót. Külső hangszórókkal nem próbáltam még, csak szintén sztereóval. 32 bites rendszert sem tettem fel még, de hamarosan felcsúszik egy W7 32 bit.
MÁS:
Valakinek van GS502-es egere (A GX laptopokhoz adják, de külön is kapni)? Nekem valahogy nagyon szorosnak, nehezen görgethetőnek tűnik a kerék. Mindenkinek ilyen, vagy csak én fogtam ki egy olyat, amelyiknek szorulása van? -
ludsimon
veterán
Más téma:
Megbízható vinyó kellene. Ami elromlott a Clevoban az egy Samsung MP0804H volt.
Milyen márkát érdemes választani?
Eddig a Maxtor-ból voltam kiábrándulva. Ebben az évben asztali gépben a 3. Maxtor men tönkre.
Laptopba milyen márkájú HDD-t érdemes?
-
Digitalis
senior tag
-
Digitalis
senior tag
válasz
ludsimon #12688 üzenetére
Én nem akarok vauvau,de szerintem mielőtt döntesz, érdemes megnézni ezt a noti-t is. [Toshiba Satellite A500] Ez egy vadi új modell pl. a Toshiba Satellite A500-134 P8700 1066Mhz 3MB / 500GB HDD/ Radeon 4650 1GB DDR3 / 4GB DDR2 800mhz / N wifi / bluetooth 2.1/ Harman Kardon hang / black light bill / slot-in dvd / HDMI CEC /e-sata, analóg digi DVB-T stb... Sokat szidott ujjlenyomatok is , sokkal jobban tűri mit elődei, mert valami spec technológiát használtak. A Toshiba egy nagy múltú, (már 1996-ban laptopokat gyártott) tapasztalt minőségi élvonalbeli gyártó, kiváló szupporttal míg az msi (inkább nem írom le) csak most kezdi tanulni... Ha zongorázni tudnám a különbséget a Toshiba javára én lennék a Fischer Annie...
-
G@ß!
őstag
válasz
ludsimon #12688 üzenetére
Nem minden hiba jön ki egyből...
Ha már ilyennel kezdődik, akkor mi lesz később?U.i.: nem hogy kideritették volna a (taiwanról lejövő) szervizesek, hogy mi baja van, csak kicserélték folyamatosan az alaplapot, és kész. El se volt inditva a notebook, egy tesztet se futtattak le rajta...
Poén ez az egész szervíz is. -
G@ß!
őstag
válasz
KillHates #12685 üzenetére
Szia!
Sikerült VÉGLEG megszabadulnom ettől a rakás szerencsétlenségtől, amit MSI M677x-nek hívnak.
Csak ismertetésképpen: sulinetbe vettem 1 MSi-t, azóta azt kicserélték, amire kicserélték, azt már aznap vittem vissza, amit utána kaptam az 6szor volt szervizbe...
Sok veszekedés, felesleges pénzkidobás utána VÉGRE levásárolhattam NEM msi-re...Rengeteg ismerősömet szopatja az MSI, de ha még mindig az "olcsóbb" MSI notebookot veszik az emberek, akkor sokan megjárják, mint én.
Üdv.
Gabi -
ludsimon
veterán
válasz
KillHates #12685 üzenetére
A hűtésre most nagyon adok. Köszönöm a válaszodat!
Képzeld el a Clevo-ban tönkrement a vinyó ma reggel.
Pedig volt alatta hűtőpad, este szabályosan leállítottam, kihúztam, reggel indítanám és nem indul be.
Egyszer sikerült nagy nehezen, a HD Sentinel semmi hibát nem írt ki, de tudom, hogy a vinyóval történt valami, mert olyan furcsa kerregő hang jön ki belőle mikor bootolna.
Szerinted javítható? Céges laptop. Gari már nincs rá, elég régi. Mit csináljunk szerinted?
A hab a tortán, hogy Albacomp-os. -
-
ludsimon
veterán
Ez nagyon ott van. High beállításokkal.
-
ludsimon
veterán
válasz
KillHates #12675 üzenetére
Elfogadom!
De remélem nem lesz semmi különösebb baja.
Szóval akkor le lehet szarni a garanciát...
Vagyis vehetek EX623 helyett külföldről GX720-at majdnem ugyanannyiért.
Ameddig a Magyar szervizelés hasznavehetetlen a garanciális magyar EX623-tól inkább elállok, mert fölösleges rá akkor a garancia. -
-
Stylie
aktív tag
válasz
ludsimon #12673 üzenetére
Én a helyedben nem tenném...
Ha megszabadulok ettől, én többet a büdös életben nem veszek MSI notebookot, az biztos.
mod: Továbbra is várom a válaszotokat arra, hogy helyemben mit tennétek. Nagyon arra hajlok, hogy személyesen elmenjek, elvégre személyesen csak komolyabban vesznek.
-
ludsimon
veterán
WTF???
Mi a fene folyik a szervizben gyerekek? Olvasgatok visszafele és egy jó pontot se kap a szervizelés.
Érdemesebb saját kezűleg megcsinálni, saját zsebből? Vagy elvinni egy korrektebb szervizbe, ahol ugyan elkérik a pénzt, de meg is csinálják?
Most megtorpantam, hogy mit is akarok én venni? MSI?
-
válasz
white87 #12670 üzenetére
Szia!
Szedd szét a pi..ába a gépet, és kend meg a processzort, jófajta MX hűtőpasztával. Ezek a gyökerek biztosan elfelejtették megkenni a procit. Nekem VGA kártyát cseréltek és ugyan ez volt a szitu. Visszakaptam és lekapcsolgatott a gép, aztán besokalltam és szétszedtem a gépet. A GPU és a borda között csupán annyi paszta volt, amennyi az előző VGA kártya procijáról ráragadt, magyarán jelzés értékű. A ramok hővezető párnácskák alatt vannak, ott nem volt probléma, de gondolom csak azért mert a hűtőre jobban tapadtak mint a ram modulokra, tehát azokat nehezebb lett volna lefelejteni. Nekem még lett volna kb. 14 hónap gari a 701-esemre, de meguntam, hogy még a Crysis-t sem tudtam végigjátszani rajta mert annyit sem volt nálam a gép egyhuzamban
Azóta, hogy szétszedtem és megcsináltam semmi baja a gépnek a proci 50 fok körül a vga 65 fok körül van ebben a kánikulában. -
white87
csendes tag
Hello Srácok!
Olyan problémám lenne, hogy a gépem(MSI GX610PX-059) ventilátor cserén volt szervizbe, mert csúnyán kerepelt. 4 hetet vártam a cserére. Hazahoztam gondoltam megnézem milyen a hőfok. Hát az állam leesett mikor megnéztem everestbe és bekapcsolás után 84 fokos volt a proci. Nem tudtam mire vélni a dolgot azt hittem rossz a program. Elindítottam egy játékot és 10perc után a gép újraindult. Más játékokat is megnéztem aminek nem akkora a gépigénye de azok se bírták sokáig. Tudnátok valami tippet mondani, hogy mi az ördögöt csináljak most hogy 4 hetes szerviz után a gép nem javult sőt rosszabb lett?
-
wector81
csendes tag
Hát, nem semmi kálváriákat írtok itt le...
Ezek után, ha feltettem a Vistát (próba képpen) és az sem fogja látni a webcamot, azt hiszem hagyom a francba... Ilyen csippcsupp hiba miatt nem éri meg nekem, hogy hónapokig üljenek a gépen és esetleg még hibásabban jöjjön vissza, mint amilyen volt...
-
Stylie
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát
Tegnap betelefonáltam a szervizbe, elsőnek ugye az ügyfélszolgálatos nő vette fel, mondtam neki, hogy valami felsőbb vezetővel szeretnék beszélni, mert az email-es kapcsolatfelvétel nem igazán sikerült, erre megkérdezte az email cimemet, meg egyéb dolgokat, és mondta, hogy majd utánanéznek, hogy miért nem kaptam választ, és ezzel le is akart rázni. Kicsit határozottabban és felemelt hangon mondtam neki, hogy nekem ez nem elég, és hogy márpedig nekem kapcsoljon valakit, akivel tudok beszélni hivatalos ügyekben is. Jó kapcsolt egy csókát, akinek elmeséltem a gondomat, erre elkezdett össze-vissza magyarázni, hogy ő ezt meg azt látja a rendszerben, meg hogy 5.-én nyúltak hozzá először, de mondom akkor miért 18.-án rendeltek hozzá alkatrészt, talán addig tartott egy megrendelést kitölteni?! Erre még ő háborodott fel, hogy hozzájuk naponta 50 gép jön be, meg hogy mennyi dolguk van, és hogy ne beszéljek arrogánsan. Na, elmeséltem neki a történetet töviről hegyire, minden problémámat belefoglalva, erre megkérdeztem tőle, hogy maga nem lenne-e ideges és nem beszélne-e arrogánsan, erre kicsit megenyhült, és mondta, hogy az MSI ilyen szar, ezután mondta, hogy ezt zárójelesen mondja, erről ők nem tehetnek, viszont hogy 18.-áig mit csináltak vele, arról nem mesélt még mindig, és azt a hibájukat sem ismerte el, de mindjárt normálisabb hozzáállást kaptam. Mondtam neki, hogy én mindenképpen szeretnék ragaszkodni bármilyen módon a jóváiráshoz, erre mondta, hogy kapcsol egy másik csókát, akivel erről és minden szervizes dologról beszélhetek. Kapcsolta a csávót, neki is elmondtam minden gondomat, de ő is ugyanazt tudta, csak mondani, hogy ezt meg azt lát a rendszerben. De ő már mindjárt normálisabb volt, mondta, hogy elsőnek látniuk kell a gépet, és utána tudnak bármit is jelezni az MSI felé. Mondta, hogy küldessem fel bármelyik kirendeltségből Fehérvárra a notit, irassam rá az ő nevét, illetve az eddig kitöltött javitási lapokat, és majd azt egyből ő megkapja és tud vele foglalkozni.
Na most elgondolkoztam, hogy talán érdemes lenne elmenni Székesfehérvárra, és személyesen is beszélni ezzel az emberrel, hogy valahogy rendezze úgy a papirmunkát, hogy jóváirás legyen, mert én félek, hogy megint elmegy a noti 1-2 hónapra
meg ahogy irtam, nekem már elegem van az MSI-ből, lehet hogy jó áron adják a jól felszerelt notebookjaikat, de ez a szervizelés egy botrány...nem beszélve arról, hogy még ha nem is kerül pénzbe, mivel garanciális, de ott van az utazás költsége, mivel itt Nyiregyházán nincs kirendeltség, akkor ott van a telefonálás költsége, és még ha mondjuk bérelnék helyette notit is, mivel cserekészüléket nem biztositanak
az se lenne kevés pénzbe.
Szerintetek mi lenne a helyes megoldás?A Walacky által feldobott email témát nem szeretném, mivel eddig sem válaszoltak. Érdemes lenne felmenni, rááldozni annyi pénzt az utazási költségre, hogy személyesen megbeszélhessem, vagy inkább küldjem el neki a Debreceni kirendeltségen keresztül, és majd telefonon megbeszélem vele?Vagy valami egyéb ötlet?Mindenképpen jóváirást szeretnék és szeretném befejezni ezt az egészet.
Ismét előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat
-
-
Walacky
csendes tag
válasz
KillHates #12661 üzenetére
Kedves KillHates
Ne haragudj, de nem teljesen értek Veled egyet.
Igaz, ami igaz - a külső alkatrész ellátás enyhén szólva is botrányos. De amit Stylie írt, hogy 2 hétig a géphez sem nyúltak, az nem a kintieken múlik.
Mikor én visszaküldtem a vincsit adatmentés után, azt mondták, elment a gép Hollandiába. Amikor mélezni kezdtem a hollandiai képviselő hölggyel (ő volt az egyetlen, akinél mindent szinte elsőre el lehetett intézni), kiderült, hogy 1 hónap alatt ért oda.
A cserepapírra azt mondták Fehérváron, hogy a kiskereskedő nek küldik, nem nekik Hollandiából. Amikor a hollandiai hölgy rájuk kérdezett (az e-mail érdeklődésem után), kiderült, 3 nap múlva a kezemben volt Fehérvárról (!!), és két héttel korábbra volr datálva. ja, és láthatóan e-mail-ként kapták.
A garancia papírra azt mondták Fehérváron, hogy ki kellett küldeni azt is a géppel. Mél Hollandiába, majd onnan Fehérvárra, és láss csodát, másnap az ottani szervíz elküldte a helyinek.Szóval van itt keményen probléma a Fehérvári hozzáállással is.
Ja! Még valami Stylie számára!
A garanciális cserét kérő méledben kérd, hogy a MSI-hez szóló csere igénylő e-mail-t a Te címedre is küldjék meg. (Legyen róla papírod, no meg tartalmazza a címet is, amit esetleg te is felhasználhatsz.)
-
válasz
Stylie #12657 üzenetére
Na, ezért szedtem szét garancia időn belül a 701-esem;
-raktam bele a VGA-nak egy plusz ventit, mert már untam, hogy a gép többet van szervizben mint nálam
-cseréltem ki a tápfeteket, mert rettenetesen melegedtek és olyan csúcsokat csináltak, hogy énekeltek a tekercsek alattuk
-faragtam le a kontakthibát okozó hűtőbordából ami tipushibaA szerviz lehetetlen működéséről nem a szerviz tehet, hanem maga az MSI cég. Mivel a távol-keletiek tudják tökéletesen, hogy milyen állapotok vannak itthon nálunk, ezért a legarrogánsabb módon költség csökkentenek; vagy egy javítási kvóta minden eladott gép után a márkaszerviznek - pl.: magyarán minden eladott MSI gép után kapnak 3.000,- Ft-ot és ebből kell gazdálkodniuk. Tehát ha csak minden 10-ik gépet viszik vissza a szervizbe, akkor maximum 30.000,- Ft-juk van annak a megjavítására. Ha befut egy tipushibás széria, akkor elég nagy gáz van, addig amíg a központi szerviz el nem ismeri a tipushibát, mert addig "saját zsebből" kell meghitelezniük a garanciális javításokat. Szóval ezért ilyen gázok a márkaszervizek itthon Magyarországon, de nem mindig volt így; Németországban, vagy Ausztriában ilyesmit el sem lehetett képzelni. Mondjuk ott alapból becsületesek az emberek és el sem képzelhető, hogy a szerviz esetleg a nem indokolt javításokat is a központi szerviz költségére végzi el.
-
Walacky
csendes tag
válasz
Stylie #12657 üzenetére
Szerintem nem kell fenyegetőzni.
Elég, ha írsz nekik egy határozott emailt, hogy mivel a gépedet többszöri szervízelésel sem tudták megfelelően megcsinálni, ragaszkodsz a garanciális cseréhez, illetve a jóváíráshoz.
Ha belemennek, el kell megint küldened Fehérvárra a gépet, és onnan küldik ki Hollandiába.
Figyelj a garancia papírra és az eredeti számlára, ahogy azt a korábbi hsz-emben írtamCsak aztán győzd kivárni, amíg a papír megérkezik.
-
Nem tudja valaki, hogy az m673-ban hol van a bt, mi a cikkszáma?
-
Stylie
aktív tag
Hát gyerekek nagyon ideges vagyok, ez az MSI szerviz egy botrány...
Múlt év októberében leadtam az L735-ösömet, mert a hangkártya beadta a kulcsot és a tft is egy kicsit foltos volt, na meg a dvd iró is tönkrement...jó egy hónapot vártam rá mire megjött, ez jó szokása az MSI szerviznek...aztán hazavittem, otthon bekapcsoltam, és nem akart bejönni semmi. Másodjára kapcsolt csak be töltőről, akksiról viszont - most kapaszkodjatok meg - úgy kb. 50 próbálkozás után
És még a beállitásokat is elfelejtette, olyan volt, mintha a BIOS elemmel nem stimmelne valami. Na jó mondom emiatt nem viszem vissza, úgysem használom akksiról, csak olyan asztali gépnek, és csak azért van notim, mert ingázok Debrecen és Nyiregy között az egyetem miatt. Úgy gondoltam, hogy majd vizsgaidőszak végén leadom, mert addig kell a gép a programozásos és egyéb dolgok miatt. Május 29.-én a Debreceni kirendeltségen adtam le a notit, hogy vigyék Székesfehérvárra, cseréljenek alaplapot benne, meg a zsanérokat is cseréljék, ami azóta baszakodott, amióta elsőnek szervizben volt és a mire vittem a notit el is deformálódtak illetve törtek. Egy hónap múlva még mindig semmi...mondom betelefonálok már a Debreceni kirendeltségre, hogy mi a helyzet, ott mondják, hogy várják az alkatrészt. Na betelefonálok a nagyszervizbe, hogy mi a helyzet. Nagy nehezen felvették a telefont, erre kérdezem, hogy mi a helyzet a notival, hát mondja, hogy várják hozzá az alkatrészt...erre mondom hogy a 30 nap már letelt,mire ő hogy ők 18.-án rendeltek hozzá alkatrészt és onnan számit a 30 nap...hát mondom jó de miért akkor rendeltek hozzá, erre a válasz az volt hogy akkor nyúltak hozzá először...
na itt kaptam majdnem idegbajt. Elkezdtem mondani a nőnek, hogy ilyet hogy lehet megengedni, hogy két hétig hozzá nem nyúlnak, csak ott áll a noti, meg ilyenek, erre mondja hogy irjak egy emailt a szerviznek és majd a szervizvezető válaszol...hát irtam is nekik egy elég szép lecseszéssel, az összes bajomat felsorolva a szervizzel kapcsolatban, azóta is jön a válasz...Június 10.-én jött meg a laptopom, mig én külföldön voltam, és egy rohadt emailt nem kaptam arról, hogy készen van, pedig az ügyfélszolgálatos csaj elkérte az email cimemet, hogyha kész van akkor ir, lévén hogy külföldön vagyok a telefon egy kicsit drága lenne. Na jó, még ez talán elnézhető is. Ma elmentem Debrecenbe, átvettem a notit, ott bekapcsoltam, semmi baja, na mondom jó, viszem haza, bár egy kicsit furcsa volt hogy videókártyát minek cseréltek. Erre itthon bekapcsolom, megnéztem az emailjeimet, erre elmegy a kép, ezt megcsinálta egymás után párszor egy pár másodpercre...
még itt annyira nem voltam ideges...aztán hagytam egy kicsit a gépet, mert kimentem pár percre, visszajöttem, sötét képernyő fogad, hát mondom csak kikapcsolta a képernyőt, elhúzom az egeret visszajön, ahha, hogyne...semmi
Erre újrainditom, csikos képernyő...
Hát itt fogyott el a türelmem a szervizzel meg az MSIvel kapcsolatban...Holnapután megyek Székesfehérvárra és nagyon csúnyán kiverem a balhét.
Mivel ez videókártya hiba, ez nem főalkatrész, pedig már 3 főalkatrész csere volt, először ugye az alaplap meg a tft, most megint egy alaplap, és a 3. főalkatrész után meghibásodik mégegyszer egy főalkatrész akkor az MSI küldd egy papirt amivel bemehetsz a boltba, ott levásárolhatod az árát, vagy visszakérheted a pénzt, és én már megmondom őszintén, hogy ezt szeretném, mert már nagyon elegen van ebből az egészből.
Mivel lehet nekik fenyegetőzni?Fogyasztóvédelem vagy micsoda?
Elnézést, hogyha kicsit zavaros voltam, vagy ha nem megfelelő a helyesirásom jelen pillanatban, de eléggé ideges vagyok.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat
-
ludsimon
veterán
válasz
Hikomat #12648 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a videót.
GTA IV egy nem túl korszerű laptopon 12 FPS-el !!!!!!
9300M videókártyával, 2GB RAM-al, T5750-es procival ami nem egy csúcs szuper kategória !!
Ráadásul Vistán SP1-el...
Ha lenyitod a more info alatt írja le a konfigot.Szerintem EX623-on Win 7 alatt produkálna 22-28 FPS-t. De majd fa13 kolléga megírja mennyit teljesít.
-
romero83
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok olyan programot mondani, amivel a memóriát 333Mhz-ről 400Mhz-re tudom állítani MSI GX620X laptopon?
Sajnos miután feltettem a legújabb 1.0Z bios-t eltűntek az OC beállítások, így nem tudom ott állítani a memóriát.
400-as RAM-ok vannak benne, de még a turbo gomb lenyomásával (~385Mhz) sem éri el az alap órajelét, ami elég gáz. -
fa13
csendes tag
Ha vki tud a neten vmi jófajta és árba is elfogadható hűtőpadot akkor linkeljen már be legyen szives én nem találtam normálisat .Előre is köszi.
-
fa13
csendes tag
Na letöltöm a GTA 4-et és kipróbálom majd aztán megírom mik a tapasztalatok:
-
Coolmat
őstag
válasz
ludsimon #12649 üzenetére
9500M GS = 8600M GT, vagyis nyugodtan hagyatkozhatsz a GX600 eredményeire (ill. egy kicsit vonj le belőle a T3400 miatt, de csak pár fps-t), vagyis: tuning nélkül átlag 20 fps, tuningolva pedig 24-25 (1280*800 mediumon) szóval bőven játszható, csak nekem win7 alatt szarakodik sajnos (jól megy 24+ fps, aztán megáll 1-2 secre a kép és fut tovább, nem tudom mitől, Vista alatt ezt nem csinálta).
Más: sajnos nekem is el kezdett kerregni a venti (17-én volt 1 éves a gép). Reggel mikor bekapcsolom elég csúnya hangja van, de utána fél óra múlva abbahagyja, és megy egész nap kerregés nélkül. Amíg nem adja be a kulcsot nem viszem szervízbe, mert addig úgyis be kell szereznem memót + vinyót a gépbe (erre hivatkoztam a bontási engedélyben, mikor kipucoltam a gépet, meg egyébként is kéne egy 7200.4-es Seagate bele de nagyon
).
-
ludsimon
veterán
válasz
Hikomat #12648 üzenetére
Végül is nem játékra kellene, mert akkor asztalit vennék, de sajnos nincs olyan asztali konfigom ami elviszi a GTA IV-et.
Csak azért akarnék vele játszani, mert a GTA sorozat egy régi kedvenc játékom
Különben egyáltalán nem értelek, hogy mire mondod, hogy halott ügy.
GTA IV Ajánlott gépigény:
CPU: Intel Core 2 Quad 2,4 GHz, AMD Phenom X3 2,1 GHz
RAM: 2,5 GB Windows XP 2.5 GB Windows Vista
VGA: 512 MB NVIDIA 8600 / 512 MB ATI 3870
HDD: 18 GBPont, hogy a VGA megfelel, a procival lesznek gondok, de hála KillHates kollégának megtudtam, hogy simán belemegy egy P8400-as is. Úgyhogy ha ez is meglesz, és benne lesz szerintem jó eséllyel közepes grafon, de ha nem, akkor minimumon biztosan el fog menni.
-
fa13
csendes tag
NA páran már irták a fórumba hogy az msi ex623 -ról nem osk minden van. Irok róla pár sort.
Kb 3 hete használom. Hardweresen minden tökéletesen működik. Hőfokjai az everest alapján : winyó alpjáraton sima netezés melltt 35 -40 fokos a proci 45-50 fokos a gpu pedig olyan 55 -60 fok között mozog. Igazábol én wowozni szoktam rajta.
3 óra wowozás után a vinyó olyan 45 fok körül mozog a proci 70 fok körül és a gpu pedig 75 fok körül van. ennél jobban nem melegszik.Még a Prototype -al játszotttam rajta ful grafon azzal se melegedett jobban nem tom vga terén mennyire számít jónak hogy a Prototype fut full grafon de megvok elégedve vele. 64 bites Windows 7-et használok rajta amiatt hogy lássa az összes ramot a gépbe. Win 7et csak akkor ajánlom ha elviselitek hogy néha hülyeségeket csinál.Akinek van róla még vmi kédése az irja ha tudok rá válaszolni válaszolok. -
válasz
Sejehaj #12635 üzenetére
Nem a VGA miatt kellene aggódnod, hanem mondjuk a déli híd IC miatt, ami az USB-kkel, a vinyóval és a perifériákkal foglalkozik. Nem kell alaplapot cserélni mert nem megy a venti, elég csupán magát a ventilátort vagy a vezérlő IC-jét megnézni. Ha annyira kritikus a helyzet, hogy maga az SM vezérlő xart be és nem küld jelet a kapcsoló FET-nek, akkor elég lehet magát a FET-et egy kamu jellel bekapcsolásra kényszeríteni. Ennek az a hátránya, hogy a hűtés így a maximum fordulaton megy. De ez is megoldható egy potival, vagy ellenállással.
-
törölt tag
válasz
ludsimon #12636 üzenetére
hm?
Én ritkán irogatok...
és és irok is (ami Nem gyakori) akkro is általában 1 dvd/nap
IGen persze miért? eddig szerencsére nem nagyon volt gondom a dvdimmel...
az meg hogy menyit irogatok, kb 2 éve vettem 1 50 darabos dvd-t az több mint 1 évig nem fogyott el...
ebből lelehet szürni hogy nem sürön irogatok veletek ellentétben.
Egyébként én speciel verbatim pt vettem..
hm tényleg mennyi birnak még ki a dvd/cd-k ? C°-t?
-
Sejehaj
csendes tag
válasz
KillHates #12633 üzenetére
Most a ventis megoldás jó,65 celsius fölé a VGA sem megy fel,nagy megterhelés mellett sem.És tudom,hogy meg kéne csinálni,de egy alaplapra pénzem nincs.
Ezért kérdeztem,hogy egy notebook alá rakós hűtő magában mit tud.
Az elég jó kicsit kevés,az érdekelne,hogy magában elég lenne-e. -
törölt tag
válasz
ludsimon #12630 üzenetére
Azért ne ess tulzésokba
Az nem csak az új eszközre vonatkozik? szerintem nem az egész gépre...600 dvd 15 /nap nem kis pályások vagytok
Én eddig ha egyszer itam napi 15 dvdt de azt sem közvetlenül egymás után hanem 15-30 perces szünetekkel...
És csak azért mert kelett a hely(És már elővolt készitve mit lehet kiirni
)
De még egyszer ez 1 szer történt a 7-8 év alatt kb amióta meg van a dvd irom...
-
válasz
Sejehaj #12632 üzenetére
A hűtést viszonylag egyszerű megcsinálni, és nem is szabad anélkül járatni a gépet! Rettenetesen fel tud melegeni, ha nem mozog a komponensek között a levegő. Ha ugrott a gari, akkor mindegy, szét kell durrantani a gépet és meg kell javítani. Főleg ebben a kánikulában!
Ha igazán jó noti hűtőt akarsz akkor vegyél egy Zalman 1000-est. Az tökéletes 15-16"-es gépek alá és nagyon jó hatásfokú, ráadásul van potija, tehát le tudod halkítani ha zavar a szélzaj. -
Sejehaj
csendes tag
Sziasztok
van egy MSI ex 600-asom lassan 1,5 éve.
2 év garancia volt hozzá,de sajnos még télen rászabadult egy kisgyerek a gépre egy csavarhúzóval,matrica le,egyik csavar betört.
Sajnos garanciálisan ott vége lett.Aztán a tavasszal egyszercsak leállt a hűtés.
Azóta egy kilowattos ventillátor van mögényomva,azzal hűtööm
Azért ez így nem mehet sokáig,főleg,hogy egy laptopról van szó.
Szóval szerintetek elég alá egy notebookhűtőlaposizé magában?
Sajnos a javíttatást valsz. nem tudnám megfizetni,főleg ha az alaplappal van a gond. -
Zirowe
nagyúr
válasz
ludsimon #12630 üzenetére
Ha bármilyen eszközt garanciálisan cserélnek ki a laptopodban, akkor arra az alkatrészre újraindul a garancia (de csak arra),és ez akárhányszor van,amikor azt az eszközt cserélik.
De ha idén a második dvd írót teszed tönkre az asztali gépedben, gondolom arra is van garancia..
Mondjuk én a laptopom dvd írójával volt hogy egy hónapon keresztül napi 10-15 dvd-t írtam adatellenőrzéssel.
A vásárlása óta írhattam vele vagy 600 dvdt.
Úgy látszik nem bírta az iramot:S -
Hikomat
csendes tag
Üdv
Itt egy kis útmutató a VGA-hoz:
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9500M-GS.8167.0.html&ei=SfFdSovHKJfGnAOwzsl3&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DNvidia%2BGeForce%2B9500M-GS%26hl%3Dhu%26sa%3DG
Ez jó hosszúra sikeredett bocs, de működik. -
Hikomat
csendes tag
Sziasztok
Már zsong a szemem a sok h.szólástól kb 3-4 órája olvasgatom őket.
Látom mindenki a "G" szériás MSI-re voksol, nekem nem játékra kellene arra ott az X360.
Max Colin Dirt, NFS vagy egy kis BF2 online fusson rajt szépen.Nem találtam sok infót az EX623X-ről a fórumban, nekem ez áll közel a szívemhez.
Azt már tudom hogy nem kell a vistával bajlódnom menni fog minden a Win7-el is (remélem). Ha netán más is érdeklődött már e típus után, vagy netán tulakdonosa, kérem ossza meg velem a tapasztalatait. Max 180e ft lenne rá...Előre is köszönöm, üdv Hikomat
-
Tuvok83
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és a segítségeteket, illetve véleményeteket szeretném kérni.
A leendő laptopomat irodai jellegű munkák mellett leginkább internetezésre, filmnézésre használnám, és alkalmanként egyszerűbb videóeditálási feladatokra, azaz pl. a családi digitális felvételeket vágnám meg, és tölteném fel pl. youtube-ra.
Én a következő MSI laptopot néztem ki: (MSI VX600X 053HU)
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=11018Jó választás lenne szerintetek? MSI-ről nem hallottam rosszat, és az ár-érték arány is elég jónak látszik. De azért a ti szakértői vélemányetekre is kiváncsi vagyok
-
Zirowe
nagyúr
válasz
KillHates #12609 üzenetére
Bocs, hogy kérdezem, de az,hogy a "negyedik gpu-t fogyasztom el" azt jelenti, hogy már 4x kicserélték neked a gpu-t?
Mert akkor nem kell aggódnod a gari lejárta miatt, mivel a kicserélt alkatrészekre a csere napjától előlről kezdődik az egész garancia!Ezért nem aggódom attól, hogy nekem megint behalna a ventim vagy a dvd meghajtóm vásárlás után két évvel, mert erre a kettőre most 8 hónappal meghosszabbodott a gari.
-
Zirowe
nagyúr
Mivel gyakran olvasok hideget és meleget az msi szervízről, szeretném megosztani veletek az én kis kalandomat az msi szervízzel, és ezek után mindenki döntse el maga, hogy jó-e vagy rossz az msi szervíz háttere.
Mint ahogyan azt már írtam itt a fórumban, június 20a körül elromlott a gx200as laptopomban a dvd meghajtó, nem olvasott semmit, sőt egy idő után már ki se nyílt. A gépet október közepén vettem.
A para az volt,hogy júni 30án elutazom 1hónapra, és mindenképpen szükségem lett volna a dvd meghajtóra.Felhívtam hát az msi budapesti szervízét, hogy mik a kilátások, és a következőket mondták nekem: az, hogy csak simán bevizsgálják nekem, megállapítják mi a baj, vissza adják nekem a gépet,megrendelik az alkatrészt és majd beviszem szerelésre nem megoldható, mert minden esetre Fehérvárra kell küldeniük, és ez az egész művelet minimum 6 hét lenne.
Mondtam, hogy az nem jó,mert nem leszek 6hetet gép nélkül, főleg nem úgy,hogy szükségem van rá külföldön!Felhívtam az msi Fehérvári szervízét, és előadtam a sztorimat. Nagyon segítőkészek voltak, mondták, hogy természetesen megoldható, vigyem be a gépet, megnézik egy óra alatt, majd visszaadjál és majd csak akkor kell visszahoznom, ha megjön az alkatrész, akkor is csak egy órára, amíg beszerelik.
Ez jól hangzott.
Másfél óra vonatozás, állomástól meg kb 15-20perc séta a szervíz.
Kérdezték, hogy van-e egyéb bajom a géppel, mondtam, hogy kicsit nyekereg a venti és néha túl meleg a gép, erre ők: ok, akkor új venti is megy bele.Bevizsgálták és visszakaptam a gépemet, ez mind kb egy-másfél óra leforgása alatt. Mondták, hogy majd ha jön az alkatrész értesítenek.
Ez volt szerdán.Pénteken reggel csörög a telefon, hogy bármikor jöhetek, megjöttek az alkatrészek.
Hétfőn bevittem, és kb 1óra alatt kész is volt a gép.Eléggé boldog voltam, hogy kb 6nap alatt és egy nappal az indulásom előtt újra teljesen működőképes lett a gépem.
Szóval a budapesti szervízről no comment, mert még csak be se vizsgálnak, tehát nem is szervíz, viszont a fehérvári nagyon korrekt, úgyhogy ha vkinek van ideje és túrázhatnékja, inkább a fehérvári szervízbe vigye egyenesen a gépét és ne a budapestibe!
-
Walacky
csendes tag
Mi sajna igen.
További folyományok: gar. szervíz (megállíítás alaplaphiba, új megrendelve), mald 1,5 hónap és sok telefonálás után csereutalványt megkérték Hollandiából, majd újabb 1,5-2 hónap (már Hollandiával személyesen felvett e-mail kapcsolat) elteltével megkaptuk a cserepapírt és a pénzecskénket.
Amire figyelj:
a, nem szabad őket "élni hagyni", az ígért idő elteltével nyaggatni kell őket,
b, ha garanciális a gép, lehetőleg ne add oda, vagy ha oda kell, készíts másolatot a számláról és a garanciajegyről. (Nálunk a MédiaMarkt kérte az eredetit - amit mi odaadtunk a szervízben a beadáskor -, a MSI szervíznek pedig a géppel együtt állítólag ki kell küldenie őket Hollandiába. Végül mégis Fehérvárról került elő - érdekes... Más kérdés, hogy ehhez is Hollandiába kellett emileznem)
Ami az adatok lementését illeti: a helyi szervízek csak postafiókok. a gépet csak a fehérvári Albacomp szervíz szedheti szét. A mi esetünkben a csere kiderülése után a heti szállítással haza hozattuk a vincsit, lementettük róla az adatokat, és visszaküldtük a következő szervíz járattal).
-
xyman
tag
Üdv nektek!
Van egy EX600-as notim és elgyengült az aksija. BTY-M66 a típusa és garanciába szeretném kicseréltetni, ha van valamelyikőtöknek 1 éven belüli garija...
Természetesen nem ingyen kérem.
Ajánlatokat privátban várnám, vagy msn vagy skype.
Ha jó az aksid (80-90%-os), akkor az is érdekelne, és akkor az új a tied lenne garis csere után... -
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
Újra raktam a windowst a gépemen (MSI GX-620),és nem működik a turbo,és az echo érintőgomb!
Milyen driver kell hozzá,és honnan? -
Itt egy nagyított kép:
Elnézést a minőségért telefonnal csináltam
-
Sziasztok! Itt vagyok megint, mert visszakerült hozzám a jó kis GX701-esem. Hogy verte volna azt is fejbe a hajóhinta aki ezt a gépet konstruálta!
Akkorát szívtam ezzel a géppel, mint ide Lacháza! A GX701 Gamer Edition névre hallgató HannStar fosról van szó. Mivel e gép már a negyedik GF9600GT kártyáját fogyasztotta el és a garancia idő is a végéhez közeledett ezért úgy gondoltam, hogy nem fogom megvárni a VGA kártya halálát, hanem megelőzöm. Úgyis gari lejárta után 2 nappal szart volna be, ahogy a kínai ipar termékeinél lenni szokott.
Szétdurrantottam a gépet, kapott egy extra hűtőventilátort a VGA kártya.Ennek meg is van a helye csak Tyimpaűék így tudnak spórolni egy marék rizst, tehát kihagyják a gépből.
Újra is kentem a GPU-t, ha már szét van szedve, jó kis Syl-More pasztával. (ezt adják a Scythe termékekhez) és itt követtel el a baklövést; a hűtőborda feltámaszkodik egy kondenzátorra ami közé gyárilag hanyagul oda van téve egy 2x4 mm-es fekete fólia ami már ki volt eléggé dörzsölődve. Nem tanúsítottam nagy jelentőséget neki, hisz az egész gép belseje elég gány. Összeraktam, és kb. egy hónapig rendben is működött. Rendben is szolgálta az új gazdáját. Aztán persze a fólia megadta magát és a gép a legkisebb mozdításra eldobta a VGA-t.
Ekkor még nem gyanakodtam erre a dologra, beletörődtem, hogy ez a GPU is kifingott, tehát garanciális cserébe a barátom megkapta a fullos DV5-ös HP-mat
Aztán itthon nekiestem a szkóppal a gépnek és azt vettem észre, hogy csak PCI-E MXM tápot kapcsolja le a tápáramkör, a gép többi perifériája rendben teszi tovább a dolgát; megy az MP3, ki-be kapcsol a cooler (ritkábban, mert a GPU már nem fűtött, elindul a behelyezett CD, lekapcsol a Windows ha megnyomom a power gombot.
Gép szét, persze első körben az MXM csatira gyanakodtam, tehát azt újraforrasztottam, de nem hozott változást, sőt, mintha gyakrabban csinálta volna a hisztit.
Ha nem raktam fel a hűtést az MXM kártyára akkor mindig bekapcsolt a gép, egy fél percre aztán a hővédelem leoltotta a villanyt. Itt lett gyanús a történet, mert ha a GPU elengedte volna a nyákot akkor az efféle kínzást nem tűrte volna el többször végleg behalt volna.
Aztán végső elkeseredésemben visszaraktam a hűtést, hoyg összerakom a gépet és rendelek hozzá egy új MXM kártyát. Persze nem indult el. Körbenéztem alaposan a "felpáncélozott" kártyát és akkor láttam, hogy szépen rátehénkedik az MXM kártya tápáramkörén egy kondira a hűtés, mintegy masszívan letestelve azt.
Csupán annyit kellett tenni, hogy egy tapéta vágó késsel "lefaragtam" a hűtőbordából kb 1 mm-t, itten:Remélem tudtam ezzel valamicskét segíteni nektek, ha a jövőben kontakthibás MSI-k kerülnek hozzátok szerintem nézétek majd meg a hűtést a VGA-n. Gyanítom, hogy nem annyira szofisztikáltak a HAnnStar-nál, hogy mindegyik gépnek más-más hűtőtönköt gyártsanak, csupán a hőcsövet hajlítgatják majd más irányba...
Uff: Attis
-
Bluegene
addikt
hi vaternak van egy EX720-asa
tök jó meg minden csak az a baj h nehezen nyílódik, nehezen nyílik
pl: ha csak a kijelzőt fogod a laptop alsó része is vele emelkedik majdnem
nem is baj hisz vater erős ember
, csak attól fél hogy az évek alatt megrepedhat a kijelző vagy a zsanér
szal megkéne olajozni/kenni, gariba nem akarjuk leadni mert hosszú idő, szal kihez forduljak segítségért, nekem nincs merszem belefújni WD40et, bár lehet tök jó lenne utána, állítólag szét kéne szedni
-
adm
őstag
se kép se hang. a kijelző háttérvilágítása sem kapcsol be. és a ventilátort sem hallom.
végig próbáltam akksiról, táppal, táp nélkül. ugyan az.
a frissítésre nem tudok semmit mondani, de eddig irodában dolgozott vele legalább fél éve.
a garancia matricát mennyire veszik komolyan? kitudom menteni az adatokat a vinyóról?mod: most nézem, hogy a matrica át van szakítva. az összes memóriát szeretik az msik?
-
[KGR]
tag
Ennyire azért nem kell parázni.
Microsoft felpakolt valami update-et egy hónappal ezelőtt és azóta nekem is ezt csinálja.Az sp2 valamit javított rajta, de hibárnálásnál ugyanet van nálam is.
Hoppá félreértettem.
Szóval kikapcsolás után sem bootol fel rendesen?
Nekem azt csinálta a microsoft update után, hogy amikor kikapcsoltam, lekapcsolta a kijelzőt, de a gépet nem kapcsolta ki. A procit meg elkezdte 100%-on pörgetni. Egyszer nem vettem észre és annyira túlmelegedett a gép, hogy 10 percig be se tudtam kapcsolni.....lehet kiégett? -
adm
őstag
itt van előttem egy ismerős msi ex620-048-asa.
reggel bekapcsolta hibernálásból, de nem sikerült. a kijelző sötét marad, nincs rajta kép.
a bekapcsolás után pár másodpercig ég a power gomb és a hibernálás ledje. kb minden második/harmadik kísérletre addig égnek, míg ki nem kapcsolja. a venti nem pörög fel, viszont a dvd tálcát kiadja, az érintő gombokat lehet kapcsolgatni.tapasztalt már valaki hasonlót? vagy egyből mehet a szervizbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 5
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bundle topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Túra és kirándulás topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- Apple TV eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest