Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyer
senior tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Sziasztok!MSI Gx701. T9300 as cpu, 4gb ram, 9600m gt vga és szinte nincsolyan játék ami nem laggolna. Mitől van ez??? Elinditom a játékot CPU 100% on és még ha csont kivan hűlve a gép akkor is elkezd úgy akadni a kép 50-60 fps nél hogy gyakorlatilag játszhatatlan. Megnéztem ati-tool al hogy van egy VGA antifact de másfél óra futás után semmi nem volt. Nemtudom hol a hiba, szervizbe kell e vinni hogy kideritsék mi a baj? Legujabb driverek és directx van fenn mindeből és igyis ugyanaz a baj fennáll. Gyanakodtam már winyora, cpu ra, memoriákra de semmi. kikapcsoltam a swap file tárolást hogy memoriábol töltsön de semmi. Kikapcsoltam a powermizert semmi. CPU energiagazdálkodás teljesitménycentrikusra semmi. Windows újra vagy 4x 4 különbözö disztribució (xp vista 32 és 64 bit) ugyanaz. Vsynch force on és még igy sem jó. Mi a gond?

Ja és néhány ablak gyors ide oda húzásával is kitudom tolni a cpu usage-et maxra néhány másodperc alatt..Mondjuk driver genius..és akkor kezd el iszonyat modon a windows is akadni...gyakorlatilag kell neki utána 1-2 mp mig saját magát rendbeszedi.
-
Heliox
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem. Evo N1020v laptopom van és vettem bele egy 512Mb 333MHz memóriát de csak 256mb lát belőle, mi lehet a gond ?
Bios frissítés megvolt a gyártó honlapjáról. -
N95 8Gb
tag
Sziasztok!
Van egy MSI EX600X-076hu típusú laptopom. XP Prof. van rajta, de a hangkártyához nincs XP driver a gyári honlapon sem. Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller a pontos neve, de csak vista jön le, hiába írják az XP-t.

-
Rellind
senior tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Igen,sajnos így van. Nekem cserélték gariban, az aksit merítette ész nélkül kikapcsolt állapotban.Nem volt a szervizben alaplap ezért M677-esét kaptam Go7600-al
aminek nagyon örültem.Apró kellemetlenség még ha leteszem készenléti módba,utána nincs hangja,újraindításnál viszont helyreáll a rend. Szóval amíg teheted cseréltesd, de előtte kérdezd meg a szervizt van raktáron mert ha nincs igencsak sokáig kell rá várni... 
-
nagypasztor
tag
Sziasztok!
Hallott valamelyikőtök arról, hogy az M673-as típusnak szériahibás az alaplapja? Mert nekem az van, és mostanában erősen alaplap-hiba gyanús dolgokat csinál. Pl: nem kapcsol be, vagy teljesen spontán gondol egyet, és lefagy (akár az indításkor is!). És az a gáz, hogy a hibát nem mindig produkálja, úgyhogy nem tudom, hogy a szervizben kicserélik-e! Köszi!
-
Laraxior
titán
felejtős ez a topik... sose irnak ide

-
Rellind
senior tag
Hali Msi fanok!
M673X-emet lassan 2 éve nyúzom. Az alábbi hibajelenség fordult elő. A hálókártyám eltünt.
Se everest,se a drivere nem találja. Egyszerűen nincs.
Most telepítettem újra.Se a régi rendszer,se az új nem találja.Valaki tud valami okosat?
Köszönöm
-
Bluegene
addikt
válasz
kovacs_t
üzenetére
jah!
h én vitáztam arra gondoltál 
személyes tapasztalat: szép a képe, szép a külseje, tényleg nagyon halk(olyasmi mint a hp amit néztünk), jó árban van, erős gép és sok a csatlakozója, igazából nem vagyok egy nagy laptop guru, de nagyon elegáns gép, inkább asztali gép kiváltására jó, elég nagy, alig melegszik még több óra után is(igaz soha nem fog vater játszani rajta)
pozitivum h nem látszik az újlenyomat kívül, meg a ezüst színen,negatívumok: viszont a billentyűzet fölött csillogós(ahol érintőgombok vannak), na ott zsíros lett, max nem használod őket, illetve a billenytűk jók, de aki nagyon kényes az talán fintorogna, illetve a zsanérok gyengének tűnnek, szal vigyázni kell rá(középen kell megfogni a fedelét, nem a sarkán mert csavarodik--->évek alatt elrepedhet, de sztem ha középen nyitod nem lesz baja)
minőséginek tűnik a cucc, nem ropogós kopogós műanyag, ha vigyázol rá beleszeretsz, és tényleg nagyon szép a képe
itt egy review videóval illetve írd be a topicokba az EX720-t és kidob pár véleményt is(PH-n), azok többnyire pozitívak
igazából inkább felsőkategóriásnak tűnik, az MSI-hez képest, én ajánlani tudom, ráadásul -hpra sincs xp-s driver
illetve olvasd el ezt a rokonáról [link]
képet nem küldök mert az msi honlapján van egy "product view" ott megcsodálhatod minden szemszögből, és előben is ilyen
tesztelők ugye ezeket írták negatívumként:
* Software setup is frustrating and broken : sztem azóta frissítették a szoftvereket, megoldható
* Trackpad drivers not included: nekem nem volt gond vele abszolút
* Keyboard squashed to incorporate power button: apróság* Air vent on right hand side
* Low resolution for a 17-inch screen: sztem ez pont jó, mert nem olyan miniatűr minden(1440X900), de mind1 -
kovacs_t
csendes tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Bluegene, pont te vitáztál erről a típusról egy adm nevű taggal a Milyen notebookot vegyek topikban.

ASUS-ból, persze néztem ezt a típust, de nincs hozzá konkrétan sehol XP driver, csak Vista, az meg kell a halálnak. Majd esetleg Win 7.
Pont az tetszett meg az MSI-ben, hogy gyorsan reagáltak arra, hogy a piac nem fogadta el a Vistát, és majdnem minden típushoz kiadtak új BIOS-t, hogy szeresse a gép az XP-t is.
Én egyre inkébb MSI felé húzok.
Nagy kérés lenne egy bővebb személyes tapasztalat ide, meg pár közeli fotó a gépről a mélcímemre?

Köszöntem

-
Bluegene
addikt
válasz
kovacs_t
üzenetére
most vettünk pont egy msi EX720-ast, gyönyörű, halk és szép a képe
néztünk hp-t is ilyet: [link] elmentünk hozzá
hát nemtudom, csábító volt a HP, de a veter mégis az msi mellett döntött
, szerintem az MSi nek szebb is volt a képe a HP viszont elvileg minőségibb, viszont túl csicsásszemélyes véleményem szerint a msi nem rossz sokan dicsérik, remélem segíthettem, aztán van még egy asus gép is ugyanazt tudja mint az msi(17 hdmi, szinte ugyanaz), csak egyszínű matt
(a típusjelére nem emlékszem), viszont asusegyedül talán az msi nem olyan strapabíró, nemtudom de vater műszaki ember ő tud rá vigyázni az fix, talán a zsanérok gyenusznak tűnnek rajta de eddig csupa pozitívum

A fenti MSI-ról volt nemrég parázs vita hol? elolvasnám
Laraxior: THX!, de sajnos festés van nálunk és kupleráj így nem tudtam még kipróbálni

-
kovacs_t
csendes tag
Sziasztok
17" laptopot szeretnék venni. Eddig 15,4" ASUS-om volt, a gép három éves, egyszer volt garis monitorcseréje, 3 nap alatt megvolt, egyéb gondja nem volt., mondjuk újkorában 320 e volt, erős gép még ma is.
Azért szeretnék 17-es notit, mert sokat dolgozom rajta, honlapot szerkesztek, néha alap Corel vagy Flash. Net, office, filmezés hetente kb kétszer, játékból legfeljebb havonta egyszer COD2 vagy MOHAA, az újabbak nem érdekelnek. A gép az évből max 8-10 napig lenne az ölemben, egyébként asztalon pihenne, de mivel több helyen lakom, így jó ha mindig van nálam gép. mobilitás, súly autóval nem gond.
Ár max bruttó 230 000.
Soksok tesztet, véleményt, topikot elolvasva két gép között vacilálok. ASUS-t most a szervízhátttér bizonytalansága miatt nem vennék, 17"-ban amúgy sincsen jó és megfelelő árú gép.
A két delikvens:
MSI EX720X-017HU - [link]
HP 6830s Notebook NN328ES - [link]
A fenti MSI-ról volt nemrég parázs vita. Ami vonzó benne, az a tudás, az erős hardver, a 4 GB ram, a mindig friss BIOS, az erős proci, a nagy vinyó, NVIDIA fan vagyok, a jó chipset, és 17"-ban egyedül ennek van HDMI kimenete ilyen áron. 2 év gari.
HP-nél gari kiterjesztést vennék, szép, letisztult, komoly üzleti gép. ATI videokártyák állítólag ebben a szegmensben jobbak, a gép könnyebb, viszont a hang gyenge és nincs HDMI. Plusz számomra a HP szoftverek utálatos gyíkok, és az enegriagazdálkodás meg a WIFI miatt minimum kettőt fel kéne tennem.
Remélem, segítetek dönteni, köszönöm.
T
-
Laraxior
titán
-
Bluegene
addikt
vater vett egy EX720-ast, szép és jó csendes, halk, felraktam rá a vista 64-et és a vista 32-t is próbáltam, az a gond h az nvidia driver nem hajlandó felmenni(nincs nvidia ikon sehol, aero-t se engedi, a purevideo láthatóan nincs), pedig kiirja h felment, de újrainditás után semmi jele? hogyan oldjam meg? köszönöm! próbáltam gyári CD-s nv drivert és a netről a legújabbat
-
Heliox
csendes tag
Sziasztok nekem VR630 notim van Semprom 2Ghz procival szerelve, kérdésem tudna nekem ajánlani valaki egy olyan procit ami 800mhz FSB-n megy vele és nagyobb teljestményű a sempronnál. köszi
-
Laraxior
titán
Srácok azt irja az everest a notimra hogy 800ig támogatja az FSb-t...tehát akkor nem is tehetek bele mondjuk T9400 procit? ami 1066MHz és 6MB L2 cache-el rendelkezik
PM965-ös alaplap van benne
most látom hogy 800as FSBje csak a T9500 és a T9300nak van

-
Skyer
senior tag
válasz
pzs0315
üzenetére
Szia!Az attól függ..Sztem az msi gx620 as futtatná, Gx720,725 is jó. MSI BEN! De a gx620 as és 630 as sztem rendkivül rossz minden formában (kialakitás,lcdrögzités)..És nálam mind2 horbitálisan melegedett. Gx701 em van, ez nem melegszik szeretem ezt a gépet. Én is igy voltam vele mint te, aztán a véletlen segitett hozzá hogy ezt vegyem. Ha felléphetsz 300 ig akkor sztem inkább keresd meg WEST nevü prohardver felhasználót, ő biztos tud neked szerezni újonan és olcson olyan gépet ami megfelel az elvárásaidnak. Ha jól sejtem jelenleg is van egy ACER mályvamélykék szinü gépe ami 270 et kostál, és egy high end gép. 15"4 es kijelző, 9600m GT ddr3 512, 4gb ram stb...Beszéld le vele. Rendes és segitőkész! Én többször beszéltem már vele.
-
pzs0315
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék notebook-ot venni, de már teljesen tanácstalan vagyok. Annyi gépet néztem, hogy totál belezavarodtam. Alapvetően az ár-érték arány számít, legyen megbízható,strapabíró, irodai alkalmazás, filmezés és játékra is használnám.(a mai játékok is fussanak rajta frankón-pl.
OD5,Crisys).A képernyő min 15,4". 200-300K-t szánnék rá. Milyen ilyen képességű MSI gépet tudtok ajánlani?
Előre is köszi a segítséget! -
Matthewsz
aktív tag
leszedtem vmi pro-nets dolgot a honlapról, de ilyen üzenetet kapok:

tehát valszeg tényleg nem lesz benne..
-
Trisz
csendes tag
Sziasztok!!
Van egy MSI PR200x-026HU laptopom, amit most a feleségemnek adtam, mert vettem egy máskat magamnak, kb 9 hónapos a laptop és ma reggel olyat csinált, hogy böngészett vele, majd egyszer csak sima fehér háttér, nem reagált semmire....hiába kapcsoltam ki utána már be sem akart kapcsolni...mindig lekapcsolja magát......

vmi ötlet?
-
Laraxior
titán
csatlakozom én is ide

MSI GX600-al

-
válasz
Matthewsz
üzenetére
opcionális a tv tuner modul, és ebben a régióban nem tesznek bele! a burkolat viszont úgy készül, hogy minden csatlakozási lehetőség adott legyen - régiótól függetlenül -, ezért van rajta az antenna csatlakozási lehetősége.
az illesztők/alkalmazások viszont adottak hozzá az msi letöltési részlegében. -
Skyer
senior tag
válasz
Matthewsz
üzenetére
Hát szedj le progit
Lehet az nincs is bekötve tehát a gépbe nincs benne a modul csak egyszerüen nem lehetett úgy kiszedni a gépből hogy a design ne boruljon fel. Én erre gondolok, láttam már ilyent sztem te is , pl egyes VGA-kon vannak forrasztható területek..(Aszali gép VGA). Nyilván nem fogják kisebbre vágni a butább és olcsobb vga-t. kinek érné meg? Egy nyákot legyártanak az a favorit és aztán az butitják folyamatosan lefelé. Ez a notiknál is igy van, ezt azt kivesznek belőle, de nem a design rovására! -
Skyer
senior tag
válasz
rezi69
üzenetére
Esetleg nézd meg hogy nincs e valami áramzabáló háztartási géped ami kezdi megadni magát: porszívó, mosógép, centrifuga,hűtő ezekre gondolok. Illetve azt is nézd meg hogy: kapcsolj le a lakásba minden biztosítékot ha olvadóid vannak tekerd ki őket ha automata kapcsold le, és nézd meg hogyha a lakásba semmi nem megy, pörög e a villanyóra. Ha nem akkor valahol a lakásba van a gubanc,ha pörög akkor is ha nálad semmi nem megy akkor ki kell hívni a villamoságiakat hogy nézzék meg mert akkor átvernek vagy valaki rákötötte magát a rendszeredre! Bocsi fiuk az OFF ért de sztem ez mindenkinek hasznos tanács lehet aki hasonló cipőbe jár.
-
Matthewsz
aktív tag
valaki megmondja mire jó a tv antenna csatlakozó a gépen ha semmi programot nem mellékeltek a noti mellé? pr200
-
rezi69
csendes tag
Ok. Köszi.
Ahogy kiszámoltam nem sokat eszik. Azt hittem több áramot zabálnak az ilyen gépek.Nekem is azt mondta vki hogy vegyem ki az akksit mert így túltölti a gép, meghogy előbb tönkre megy, de ha vmit dolgozok és elmegy az áram akkor annyi a melónak ha nem volt elmentve. Akksival meg megúszom ezt is, szal én is bennt hagyom inkább.
Köszi a segítséget.Egyébként azért voltam kíváncsi mert vmi nagyon megdobta a villanyszámlát és a gép nem rég óta van meg. Szal gondoltam ez lehet de nem. Kereshetek tovább.
-
Skyer
senior tag
válasz
rezi69
üzenetére
IS IS! De ezt úgy kell érteni hogyha az akku felvan tölve akkor átvált váltóáramra. Ha kiveszed az akkut akkor is megy a gép.Amig az akkut tölti addig többet vesz fel mint amikor már tele van. Én biztonsági szempontbol nem szedem ki az akkut, van aki azt mondja vegyük ki, van aki nem. Hát istenem kinek a pap kinek a papné

-
rezi69
csendes tag
Sziasztok !
Van egy MSI EX600X-056HU-midnight blue notebook-om.
Valaki meg tudná,hogy mennyi Kw-ot fogyaszt?
Előre is köszi. -
Skyer
senior tag
válasz
deedee
üzenetére
Ez nem ilyen könnyű...Sajnos ez csak az MSI hozzállásátol függ hogy megadják e a cserét de még akkor is a szerviznek kell rábolintania. Ha ők húzzák tolják ergo nem tehetsz semmit. Mivel a hibát konkrét és gondolom jól vizualizálhato ezért azt kidobják belőle és raknak bele egy másikat, ergo az idő attól függ hogy milyen hamar érkezik meg az anyag ami a javitáshoz kell.Nekem volt már 3 hónap is mire rábirtam venni az ASUS-t hogy adják vissza a pénzt és még csak akkor kezdtek el mozgolodni...tehát 4 hónap lett belőle. Jegyezzétek meg csak addig vagytok királyok és jók amig megveszitek a terméket, amikor már szervizbe kerül onnantol kezdve kézösszetétellel imádkozz hogy ugyanúgy vissza is kapd. Nekem pl volt hogy badsectorosan jött vissza a gép 2 hét után szóval adatokat is érdemes máshova helyezni. Egyszóval az összes szervizhálózat szar, talán a HP nem. Kiemelten szar az ASUS (külföldi), FSC (Albacomp (Budapesti.) ). Többiről nem tudok. Ha kiskereskedőnél vetted mondjuk bt demég ha edigital is akkor se biztos hogy megkapod a pénzed. Nekem az edigital majdnem nem adta vissza a pénzt az 1 napos készülékre sőt egyes kiskereskedők ha pl lehuzod a védőfoliát már vissza se veszik vagy csak használtan, egy már kárositott meg igy, nem szeretnék nevet mondani melyik volt az...Vigyázni kell és résen lenni mert a kijátszásnak a művészei vannak ebbe a témába. Mondják hogy igy elnézést meg úgy..Hagyjanak már. Érdemes beadáskor egy jegyzőkönyvet iratni hogy hogy adtad át, milyen volt a gép burkolata,nem e volt karcos, esetleg egy LCD cserénél a tipust is stb..mert ezt később felhasználhatod ha valami gubanc lesz...Még azt is elbirom képzelni hogy kiszedik az új alkatrészeket és beleteszik a használtat...kitudja senki nem látja.

-
deedee
őstag
üdv
hazajöttem külhonból és hétfőn viszem a kerregő ventis gépet az szfvári albacomphoz.kérdeésem lenne a "szakértőkhöz":maximum 5 hetem lesz itthon és utána megyek vissza,ha jól alakul minden.mindenképpen kell laptop a hosszú hónapokra.ha tehát 30 napon belül nem készül el a gép,akkor elvileg kérhetem a cserét vagy a pénzemet vissza.de kitől?ipon-nál vettem/póstai futárral,vidéki vagyok/,tehát velük kell kontaktolnom,ha jól sejtem.a szervív garis cserét sem intéz?azt is az ipon teheti csak meg?thx a választ előre is

-
santamas
csendes tag
-
Skyer
senior tag
Még1 apróság. Ahogy felteszem a VGA drivert az xp-n a buborékfeliratok (jobb also sarok becsusznak a tálca alá (kék csik), nem lehet őket elolvasni pl az egy sorosakat. számomra fura nem tudom miez,eddig még nem láttam ilyent soha. Van mikor akkor is csinálja ha friss install után vagyok. Biost már frissitettem ami a honlapon volt ,egyszerüen csak felfrissitettem az aműgy is rajta lévő ugyanolyan bioszt. Nem értem az MSI vagy lemaradt vagy ezen a gépen ez a max? én még várnék update eket...És sztem még jópáran közülünk!
-
santamas
csendes tag
Mennyin megy a VGA? Eléri terhelés közben az 500/1250/800MHz-es (GPU/SHADER/RAM) értékeket? Ha nem, akkor elképzelhető, hogy a powermizer beállítás nem jó. Azt raktad a regisztrációs adatbázisba amit fentebb írtam? Módosítottál valamit rajta?
Vagy még ami lehet, hogy az XP energiagazdálkodása beleszól. Például én Vista alatt olyat tapasztaltam akkumulátoros üzemnél, hogy hiába rakom fel max teljesítményre a gépet a VGA nem megy maxon. Ez lehet, hogy a desktop driver miatt van így.
-
santamas
csendes tag
Nekem is rossz tapasztalataim vannak a külsős inf módosítókkal kapcsolatban, ezért csinálok mindig sajátot. Lényegében csak arról van szó, hogy a telepítőbe elhelyezed a saját VGA kártyád azonosítóját. Így meg fogja találni és fel fogja tenni a drivert.
Mivel nekem is gx701-esem van, ezért gondolom, hogy ugyan az lesz a VGA azonosítód.
Egyébként ezt megnézheted mondjuk az Everest programmal.
Itt a Számítógép/Túlhajtás menü. Lent meg kell keresni, hogy GPU kódneve.
Nálam ez van ott: GPU kódneve G96M (PCI Express 2.0 x16 10DE / 0649, Rev A1)Ahhoz, hogy felmenjen a driver a kitömörített driver könyvárban keresd meg az nv_disp.inf fájlt.
Többnyire ez szokott lenni, nagyon ritkán van az, hogy más a neve. De többnyire csak egy inf fájl szokott lenni a könyvtárban. Mivel nem tudom pontosan, hogyan is fog kinézni az inf fájlod ezért csak közelítő megoldást tudok javasolni, remélem, hogy érthető lesz.
A fájlban van egy olyan rész ami teli van ilyenekkel:
%NVIDIA_G94.DEV_0625.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0625
%NVIDIA_G96.DEV_0640.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0640
%NVIDIA_G96.DEV_0641.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0641
%NVIDIA_G96.DEV_0643.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0643
%NVIDIA_G96.DEV_0644.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0644
%NVIDIA_G96.DEV_0645.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0645
Ezek közzé kell berakni a saját VGA azonosítót. Egyébként ezt még a gyári driver inf-jéből is ki lehet szedni, de ez változhat: nv_G9x_HD
Rakd bele ezt:
%NVIDIA_G96.DEV_0649.1% = nv_G9x_HD, PCI\VEN_10DE&DEV_0649
Azt mondom, hogy azt a sort érdemes klónozni, ahol a NVIDIA_G96 szerepel, mert ez a GPU család azonosítója. Utána a szövegben felismerheted az everest-nél olvasott szövegben is lévő verziószámokat. Ami változhat az egyes telepítőkben, az a nv_G9x_HD szöveg, ami viszont fontos, mert ez a telepítés vezérlését írja le. Ezért javaslom azt, hogy klónozd a GPU család egy tagjának a sorát és a verziószámokat cseréld csak le, vagy amit megadtam, abban egyeztesd a vezérlőszöveget.Ha ez meg van akkor a fájl végére be kell rakni a következő sort az "NVIDIA Windows 2000/XP Driver Library Installation Disk" sort közvetlenül megelőző sorba, az ott látható list végére:
NVIDIA_G96.DEV_0649.1 = "NVIDIA GeForce 9600M GT "
Lényegében ez egy szöveg, amit a VGA kártyához ír majd ki.
Láthatod, hogy a szöveg elején van a VGA azonosító ami a fentebb megadott azonosítóval megegyezik.Ha mindezt megcsináltad, akkor a driver már nem azt fogja kiírni, hogy nincs támogatott vga kártya, hanem fel fog menni. Ha elrontottál valamit akkor sincs baj, mert egyszerűen nem települ. Ezzel a módszerrel egyébként bármilyen VGA telepítőt fel tudsz tenni.
Természetesen a működése, az hogy rendesen kezeli e a hardvert az más kérdés, de nekem nem volt bajom ezzel eddig.A regisztrációs adatbázisban pedig azt, hogy hova kell berakni a már leírt értékeket, azt megtalálod egy kereséssel, ha a PowerMizerEnable szóra rákeresel. A GUID egyébként a telepített driver inf-jében a fájl elején megtalálható, de a keresés biztosabb, de szerintem a szerkezet a GUID kivételével ugyan az lesz.
Azt viszont javaslom, hogy ez legyen benne: ControlSet001
Ez alatt azok a beállítások vannak, amit a gép betölt az induláskor.
(amivel még esetleg találkozhatsz: CurrentControlSet - a jelenleg betöltött;
ControlSet002 - a legutoljára helyesen betöltött)
Ha mindezt beállítottad egy restart után működni fog a powermizer.Remélem, hogy sikerült érthetően fogalmaznom és bocsika a hosszúra sikeredett post-ért.
-
santamas
csendes tag
Én a 182.06-os nvidia drivert használom. A desktop drivert alakítottam át mobile driverré de saját inf-et használok csak pár sort kellett belerakni.
A powermizer nálam csak akkor nem működik, ha külső monitor is csatlakoztatva van a géphez. Viszont van egy saját reg fájlom amivel be lehet kapcsolni a powermizert. Igaz hogy Vistámhoz csináltam, de szerintem XP-s driverrel is működhet, viszont a külső monitoros problémát ez sem oldja meg, de ahogy utánanéztem azt semmi sem. Így lett kitalálva a gép.
Beszúrom a reg-et ide, pár sor az egész:[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000]
"PowerMizerEnable"=dword:00000001
"PowerMizerDefault"=dword:00000003
"PowerMizerLevel"=dword:00000003
"PowerMizerLevelAC"=dword:00000001
"EnableCoreSlowdown"=dword:00000001
"EnableMClkSlowdow"=dword:00000001
"EnableNVClkSlowdown"=dword:00000001
"GlitchFreeMClk"=dword:00000001
"PerfLevelSRC"=dword:00003333A legfontosabb, hogy pontosan meg kell nézni, hogy hova illeszted be. A GUID szöveg biztos, hogy más lesz nálad.
-
Skyer
senior tag
Hát meg úgy mindenbe levan maradva az amd. Sztem is csak intel! Én még mindig VGA drivert keresek a 9600M GT-m hez amibe működik is a powermizer funkció mert amit gyárilag adtak abbal nem működik. (nem veszi vissza az orajelet az xp, igy folyton maxon hajtja a VGA-t).
-
ludsimon
veterán
-
Skyer
senior tag
válasz
Coolmat
üzenetére
Én vistát fel se merek tenni mert akkor még ennyi kraftom se lenne mint most..Én csinálhatok bármit az aero igyis ugyis szar marad nálam akármilyen driver van fenn, számomra rejtély hogy akkor mi a galiba kirobbantoja, nemtudom
Felhivtam az MSI szervizt hogy hozzá tudnak e férni az msi honlapjához ahol további támogatások vannak, nemcsak az amit mi látunk de nem. Ők is ezeket a drivereket használják. A frangepán utcába felse vették a telefont. Számora érthetetlen ez a hozzállás, ha meg fel is vették akkor egyből félre lett rakva a kagylo..na mind1. Megprobálom még1x a vistát ha nem fog menni ez után sem akkor tanácstalan vagyok.
A szaggatást ne úgy értsd hogy folyamatosan szaggat, hanem csak bizonyos időközönként: pl: bezárásnál vagy teljes ablak nyitásnál amikor előjön az intéző,akkor is van egy ilyen framelassulás.sajnos nemtudom hogy lehetne felvenni videora ezt mert igy leirni én magam se tudom hogy megértsétek. -
ludsimon
veterán
Nekem bőven elég a GX720. Nem sokat játszok, de megtetszett a Burnout Paradise. A nagygépem meg teljesen alkalmatlan hogy játszak vele. (P4, S478, Celeron 2Ghz, 512Mb-ram, 32MB VGA)
Szerkesztés:
Illetve van még egy laptopom is, 3GHz HT-s, 1GB RAM, Ati Mobility Radeon 9700-al.
Ami a videókártya miatt nem lehet vele játszani.
Ezért alkalmas a laptopcsere.Nagygép nem kell, csak foglalja a helyet, és vonza a port, teljesen elegendő nekem egy jó laptop.
-
Coolmat
őstag
182.04 drivert nem ismerek, volt 182.05 és 182.06 ami ugyanaz csak WHQL-el. Van 182.08 is, de azt eredetileg Quadro FX-ekhez csinálták, azért 1 próbát megérhet. Ha az sem válik be akkor esetleg próbáld meg a régebbi 181.22-t.
Még1szer mondom nálam a 8600M GT-vel kifogástalanul megy a 182.06, visszaveszi az órajeleket rendesen, nem szaggat az Aero stb.
Edit: a fentebb írt registy és szemét pucolást elvégezted? -
Skyer
senior tag
Valaki tud valami 5letet hogy melyik drivert rakjam fel??a 182.04 es moddingolt driverrel kifagyok viszont működik a GPU orajelcsökkentés ha nemhasználom és a teljesitmény is jó, viszont a BETA driver amit az Nvidia oldalárol szedtem le az vált be a legjobban, de abba nem működik a powermizer. Most micsináljak?

ps: XP-m van!32 bites.
-
azért csak ellenőrizd le, mert ha a telepítő nem érzékel bizonyos eszközöket - mert például hardveresen (manuálisan) nem kapcsoltad be a telepítés előtt/alatt -, akkor fel sem kínálja annak az elemnek a telepítését!
valamint a bios beállításában is nézd meg, hogy megfelelően legyen beállítva minden opció, ami befolyásolhatja a turbo funkció működését! (gondolok itt főként; intel speedstep) -
EQ
tag
Szia!
Nekem is MSI GX701X-095HU notim van. Október vége fele vettem az asztali gépemet cserélte le, mert elköltöztem Dániába. A tesztelés jól hangzik, de gondolom ez a kb. 1500km az útjában van.
Az én gépem dobozán is ott van a 45nm ready logo. Amikor észrevettem, hogy ilyen iszonyatos hőt termel a masina akkor elvittem szervizbe, sajnos (vagy nem) Magyarországon már nem tudtam beadni, mert utaztam és ezért itt Dániába adtam be a gépet a szervizbe. Sajna postázgatás és apróbb bakik miatt a gépet kb 5 hét múlva kaptam vissza. Kicserélték a komplett hűtési rendszert és a VGA-t, de csak annyit javult, hogy terheletlen állapotban pillanatok alatt visszahűlt a GPU 67'-ra. Terhelés alatt a gép rögtön ugrott 100'-105'-ra. Visszavittem megint és azt mondták a szervizbe, hogy ezek a hőmérsékletek átlagosak ennél a típusnál. Miután vettem egy gagyi notebook coolert és az itt fórumozók tanácsára kiporszívóztam alaposan a gépet, ill. feltettem a decemberi nvidia által kiadott drivert így nem megy a hőmérséklet nagyon 100' fölé. Rengeteget írtam ide a fórumra a problémámmal, ha érdekel olvass vissza pár hónapot.
Ez a bios dolog érdekes lehet, de én az MSI oldalán csak egy verziót találtam és az van a gépen szóval ez a dolog szerintem kilőve. Érdekes, hogy a proci hőmérséklete nekem is jónak mondható
A felbontás nekem is probléma, mert én se szeretem amikor homályos a kép és ezt sajna csak max. felbontással lehet elérni. Egyébként zúzós játék alatt CoD4, CoD5 és NFS UC-t értek. Ezek meg tudják izzasztani a masinát rendesen.
Egyébként mindent összevetve elégedett vagyok a masinával. Megállja a helyét ott ahol kell. Egyedül csak azt bánom egy kicsit, hogy a nagyobb vasat igénylő játékok full grafon pont azon a határon futnak ami átcsap a zavaróba. Gondolok itt a 20-25fps CoD4 és 5. A gép egyébként napi 6-8 órát megy, általában WoW-al játszok ami közepesen veszi igénybe a gépet (max 90' GPU).
Itt egy régebbi monitorozás a hőmérsékletekről(NFS UC+WoW felváltva) : [link]
itt pedig egy 3dmark06 eredmény: [link]Üdv.: EQ
-
ssamf
tag
Sziasztok!
Most vettem egy MSI GX620X 063HU Laptopot. Amin nem(!) müxik a Turbo gombom!!!!
Ráadásul már a 3 napon túl vagyok....Találkozott már vki ilyennel?!?!?!?!
Nagyon fontos lenne a gyors válasz mert utazom külföldre holnap és vinnem kéne, de selejtet nem akarok...

Köszönöm szépen a segítséget!!!!
-
Skyer
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Neked lehet megéri nekem biztosan nem. Ha majd olvasol tesztet láthatod hogy a Puma CPU szinte mindenhol visszahúzza majd a VGA teljesitményét kivéve az olyan játékok amiket AMD re optimalizáltak pl World in conflict. Én sose vennék amd-t főleg a csalódások végett, csak intel és penryn! (45nm es). Most is ilyenem van a T9300as, 6mb L2 vel iszonyat gyors, sehol sincs az amd ehhez képest akármilyen puma vagy gepárd vagy x2ultra meg mittomén. Talán egy Intel + Ati párositás király lehet mivel úgy tudom ebbe a gépbe (GX720) már a 45nm es ATI van.
-
Skyer
senior tag
Szia!Az msi-knek köztudottan szar a hűtése főleg a Gx620 és 630 as szériának. Vagy 5 öt vittem vissza belőle ez miatt. Jóhogy elnem főttek.100-100 fok mind2 nél megvolt. Rakd fel a legujabb biost ha még nem tetted meg hogy támogassa a 45nm es procikat is. Lehetséges hogy a hűtőmodult is máshogy hajtja az új bios. Lemonitoroztam neked a hőfokot nekem vistán sose megy 76 fok fölé a GPU dioda, xp alatt meg még a 70 fokot sem éri el. Az hogy ilyen notid van mit értesz alatta? Sztem egy rohadt jó masina, az enyémnek rajta van a dobozán (nagy fekete amibe a gép van,nem a gépházon) kifejezetten hogy 45NM ready. Érthetetlen mivel eddig ezt nem láttam egyiken sem, viszont jó is. Te melyik VGA drivert használod? Nekem a gyárilag hozzáadott és a beta driver amit leszedtem az Nvidiárol az a kettő hajtotta meg a VGA-t a legjobban viszont amiket leirtam 3dmark alatt jól látható volt.Az új driverekkel nem csinálja és a vga-t sem tekeri az xp dehát nem értem miért csinálja az eredeti Xp-s driverrel.
Mit értesz zúzósabb játék alatt? Nekem pl a gx620on és 630 on a Vegas 2 megse nyekkent, még a legalapabb beállitások mellett is akadt
Ezen még nem probáltam ezt a játékot viszont amit igen: Red Alert 3, 1440x900 viz és árnyék kivételével szinte minden maxon aránylag 20 fps átlag. GTA IV borzalmas grafika és gépigényű játék, 1440x900, high on kb átlag 20 fps volt, autoban, házban 30. Nem találok jó és megfelelő drivert. Az intel oldalárol szedtem már le újabb chipset drivert mert amit hozzá adtak nem is ezt a chipsetet célozza meg hanem valami mást. Azt hittem gubancot okozhat hát nem. A cpu az asszem kb 45-50 fokig megy fel játék alatt. Ha van majd kedved vagy ilyesmi hozd el a masinát és csinálhatunk összehasonlito teszteket illetve kitalálhatjuk mely driverek a legjobbak ehhez a masinához (Gx701-095).Igazából nem is tudok alacsonyabb felbontáson játszani mert a kép összeesik értsd ezalatt hogy homályos lesz, nem lesz olyan világos és tiszta stb..
A szervizesektől meg egyenesen halálos dolog ilyent megkérdezni mert többen panaszkodtak már hogy lekezelően viselkedtek velük. Volt itt egy kollega aki szintén ezzel a géppel elment a szervizbe hogyha a hangszorot maxra tekeri akkor a billentyűzet rezonálás miatt betorzit a hang. Valoban igy van én is kiprobáltam, a space,tab,capslock és shift et ha lefogom de nem lenyomom akkor nem olyan siralmas már a helyzet. Kb elzavarták a picsába a szervizből ezzel amikor bement (érdekes), ugyhogy én ezzel már be se merek menni érdeklődni.
-
ludsimon
veterán
Itt van a GT725 1523 US$
Szerintem aki ilyet akar venni, várjon vele még pár hónapot, talán visszaesik az ára.
Még a GX720 egyenlőre jobban megéri.
Üdv
-
EQ
tag
Szia!
Nekem is ilyen notim van. Vistával még soha nem próbáltam a gépet, mert teljes mértékben XP párti vagyok/leszek amíg van terméktámogatás hozzá. Szép és jó amit írsz, lehet az én rendszeremben van a hiba, de nekem a CPU alapjáraton 35', terhelés mellett 60'. A GPU pedig nem megy soha 65' alá és zúzósabb játékok közben 100'+ ahol megáll. A hivatalos decemberi Nvidia driver segített 3'-4'-ot a masinának és így már nem éri el a lassulási küszöböt. A gép nekem olyan 6000-6150 pont körül hoz nekem 3dmark06-ba.
Ha nem lenne probléma és van egy kis fölös időd le tudnád játék közben monitorozni GPU+CPU hőmérsékletét. Nem tudom elhinni, hogy ennyi eltérés van a hőmérsékletekben.
Előre is kösz.
Üdv.: EQ
-
Skyer
senior tag
182.06 os Driver eredménye: Windows 7 ugyanugy megmaradt az akadozo ablakbezárás amikor rákattintok szakadozva tünik el.
Windows 7: 3dmark06: 5870pont
Windows Vista 32 HP: 5573pont (siralmasan kevés)
Windows Xp: 5980 (ő viszi a pálmát)Egyszó mindszáz moddingolt driver ide vagy oda, javit a grafikai renderelésen de nem javit a sebességen, sőt inkább ront. Megszüntek a zavaro hirtelen frame ugrások és kiesések ha lejebb esett az fps. Ez lehet a drivertől van, lehet nem, nemtudom.
Összegezve: Windows 7 szép és jó de nem nekem, meg még erősen béta állapotban van, a windows 7 es driverrel kékhalt okoz ha felteszed ami kinn van a laptopvideo2go honlapon. Vista még mindig alulmarad és fogalmam sincs miért. Az xp pedig a maga fapadosságával még mindig a legjobb játékélményt nyújtja. Lehet válogatni kinek mi éri meg..a csicsa vagy a teljesitmény. (örökös kérdés legjobb lenne a kettő együtt!) Talán ezt kéne megmagyarázni a microsoftnak!!!
-
Skyer
senior tag
Kell hozzá a modded inf is??
-
Coolmat
őstag
Most jut eszembe, hogy nekem is volt ilyen bajom, hogy nem volt hajlandó visszavenni.
Megoldás: Driversweeper. Uninstalálod a drivert, ezzel meg leírtod az utánahagyott szemetet. Igény szerint még Ccleanert is bevethetsz. Utána mehet fel az új driver (én a 182.06-ot ajánlom). -
G@ß!
őstag
Amúgy elárulom neked, hogyha XPben is maxon pörgeti a vga-dat, akkor az driver hiba, ami ennél a windows7es cuccnál mégjobban feltűnik!
Próbálj ki más drivert is, mert olyan nincs, hogy egy kisebb erőforrásigényű rendszer (lásd XP) jobban pörgesse a gépet, mint kellene...
Nekem is voltak ilyen gondjaim, főleg azért, mert az én 7600go-mhoz nem csináltak frissebb drivert, és az asztali gpu-k driverét barkácsolgattam...Jó szórakozást hozzá!
Szia
-
Skyer
senior tag
válasz
Coolmat
üzenetére
Nálam a GPU-Z alkalmazás az utolso szintet mutatja XP-n mindig ergo olyan mintha a power mizer nem működne. Ha lehuzom a tápról fogalmam sincs mennyire mennek vissza az értékek deha rávan kötve akkor tutira maxon megy a VGA órajele, ennek következtében pedig kapcsolgat a hűtés ki-be ki-be. Felpörög fél percig majd leáll..
-
Coolmat
őstag
Ugyanezt akartam javasolni mint a kolléga
Btw nem értem, hogy XP-vel miért melegszik annyira a GPU-d. Nálam mindkét oprendszer visszaveszi 2D-re az órajeleket, és nem sok vizet zavar a melegedése (és még így is teljesen jól megy az Aero felület vista alatt). Nálam pont Vista alatt melegebb kicsit az egész, aminek az az oka, hogy az Intel speedstep nem tud visszavenni a prociból rendesen. Üresjáratban is 1600 mhz-en megy a 2100 mhz-es T8100 (turbó gombbal max 2500 mhz), XP üresjáratban a minimum 800-on megy úgy is, hogy nyitva van böngésző msn winamp stb. Win7 is képes 800 mhz-re levenni a procit. -
Skyer
senior tag
nekem egy MSI GX701-095 ös notim van, T9300 as Penryn CPU val aminek 6mb L2 es cache je van. Biosbol a legujabb van fenn deha még nem is az lenne se tudnám hogy lehet biost frissiteni mert egyszerüen a pendrive os dolgot nem is értem. Nálam a CPU Vista alatt 30 fok körül van ami kurva jó, a GPU is max 50 fok, játék alatt megy fel 69-70 fokra, illetve ha kilövöm a registribe a PerfLevelScr-t ami a gpu-t leveszi a vistába ha nem használja a 3d-t. Igy viszont az ablakok elhalványodása szaggat és zavaró. Ha a regisztribe ez a szar 3333 ról 3322 re van állitva akkor a GPU visszamegy 500mhz re a mem meg 800 ra. Nemtudom eldönteni hogy melyik oprendszer menjen fel mert a játékok valagnyi része még mindig az XP-n zúz a legjobban még ezzel a konfiggal is, viszont a vista meg nem melegiti a gépet úgy mint az XP hisz itt mindig 62 fokon van a GPU. Persze a vista is csak alapban nem melegiti. Nos 3d alkalmazásoknál még mindig az XP vezet 6210ponttal a 3dmark06 ban, Vistán ez az érték 5890 re tud maximum felmenni akárhogy tornázok. Lehetséges a vista erőforrásigénye vagy egyszerüen a szar megirása a szoftvernek mert nemtudom hogy lehet egy vistás hardver vistán gyengébb mint Xp-n. Holott 4gb ramom van. Toshiba winyo, erős cpu érthetetlen.
Mindenesetre most XP van fenn de kitudja meddig mert a vista a next generációs op. Ti mit tennétek fel? Csak az irjon aki érdemleges választ tud adni. Úgy olvastam ez a modell egy bios update után ami már megvan tudja fogadni majd az ATI kártyákat is, szóval majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Veszek majd egy bővítőkártyát azt jócakkát... 
aminek nagyon örültem.Apró kellemetlenség még ha leteszem készenléti módba,utána nincs hangja,újraindításnál viszont helyreáll a rend. Szóval amíg teheted cseréltesd, de előtte kérdezd meg a szervizt van raktáron mert ha nincs igencsak sokáig kell rá várni... 

h én vitáztam arra gondoltál
)