- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler
aktív tag
Ez megoldódott. Egyszercsak felismerte. Ki be dugdostam és egyszer megtalálta. Másik, ha beálítok biosban jelszót, azt mindig elfelejti. Tehát jelszót beírom save and exit. Újraindítás, jelszót nem kér, bemegyek a biosba ott pedig azt írja megint, hogy nincs jelszó megadva. Bios frissítést meg nem tudom elindítani
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Szerintetek mi az a cpu és gpu hőmérséklet, ami még játék közben elfogadható és nem árt a gépnek? Hűtőpad nélkül értem.
-
mozsarpepe
csendes tag
Sziasztok.Segítsetek, van egy MSI Megabook VR600X laptopom, és úgy akarom használni a fülhallgató kimenetet hogy csak az szóljon ,de a beépített ne.
Hogy bírom ezt összehozni...................? -
Cyberpunk
félisten
Nem tudja valaki hogy a GT725-ön cserélhető e a merevlemez mármint úgy hogy nem kell leszerelni az egész alját. Mert az ugye tuti garancia vesztést eredményezne, ezt meg nem akarjuk
Mert majd egy SSD-t szeretnék bele varázsolni. A képeken meg videón én úgy láttam mintha külön hozzá lehetne férni. Erősítsetek meg ebben
-
Vikt0r
aktív tag
sziasztok
Van egy msi Vr610-em, Atheros b/g-s wifi van benne. Az a problémám, hogy a neten a lapokat nagyon lassan tölti be IE7 és Firefox3-an is vagy be se tölti. Pedig letöltésnél nem akadozik. Mi lehet a gond?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
TazLeacher #11884 üzenetére
Hát pontos dátumot nem tudok, de egyesek szerint legkorábban a nyáron
-
B.Tamas
csendes tag
válasz
tpmportal #11886 üzenetére
maga az smc nem fut rendesen win 7 alatt, DE a gombok müködnek igy is.. értsd latod hogy felvillan a led... a turbo muködik az audio vezerlöket is hozzá lehet rendelni a lejatszokhoz, egyedül az eco-t nem tudtam mukodesre birni, de az se lehet hibas mert bootolas közben azt is be lehet kapcsolni csak a win 7 kiszedi mikor bebootol
Jah igen, lefagyás -> power gomb nyomása 5 másodpercig a leghumánusabb
-
tpmportal
tag
válasz
tpmportal #11885 üzenetére
Illetve először érdemes lenne szerintem megnézni hogy más oprendszer alatt megy-e rendesen, és csak az SCM nem akar neked menni Win7 alatt. Ha mondjuk Vista vagy XP alatt se megy, akkor gondolom maga az érintőpanel a hibás, és visszaküldős.
Lehet hogy ez alapvető, és bocsánat hogyha máshol meg tudnám találni, de hogy tudom szerkeszteni az előző posztomat, ha eltűnt a szöveg felől a szerkesztés gomb?
-
tpmportal
tag
válasz
Kicsicsucsu #11883 üzenetére
Lehet hogy most ez kicsit hülye és gonosz kérdésnek fog hangzani, de be van dugva a notebook a konnektorba? mert a turbo csak úgy működik
Ha tényleg nagyon nem akar menni, akkor lehet a visszaküldés a legjobb megoldás.
-
tpmportal
tag
válasz
Kicsicsucsu #11880 üzenetére
Amikor lefagytam énis az akkut kaptam ki, szerintem mást nem nagyon lehet csinálni. A turbo és egyébhez visszatérve, a turbogombot ha megnyomod, akkor magán a gombon felgyullad a fény és elalszik utána, vagy fel se gyullad? Illetve ha az eco-t nyomogatod, ilyen office, gaming meg ilyen ikonok megjelennek a képernyő közepén? meg ha a hangerőt, fényerőt állítasz, letiltasz touchpadot megjelenik kis ikon jobb alsó sarokban?
-
syler
aktív tag
válasz
Kicsicsucsu #11880 üzenetére
Figy én úgy csináltam, hogy az msi-ről mindent feltelepítettem. Nem a driver lemezről! De nekem mindkettő tökéletesen működik, bár azt sem tudom mi ez az eco mód
A turbót viszont használom, ha tömörítek. everest és cpuz szerint is működik
Eddig nekem nagyon bejön a cucc, egy fusi pi3540 után ez kész gyorsasági bajnok
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Igen. Lefagyás esetén mi a teendő? jól tettem hogy kivettem az aksit, vagy van valami kevésbé drasztikus megoldás is? A turó módra visszatérve, az ECO gomb most működik, de a turbót még mindig nem tudom működésre bírni!
Kezdem magam nagyon hülyének érezni köztetek
Nyomkodom és semmi. Az ECO rendesen működik most.
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Tudja valaki, hogy a firmware-t hogyan lehet frissíteni?
Nekem is működik a turbó, win 7 rc-alatt
-
Cyberpunk
félisten
Na hali. Itt [link] találtam egy jó kis GT725-öst. Jó kis Quad Q9000-es procival csak cirka 400k átszámolva
Érik ez a gép nekünk, de még egy darabig csak nyálcsorgatás marad
Egyre jobban félek a leendő magyar ára miatt, jó lenne magyar klaviatúrával szerelve venni, de ez nem lét szűkség megelégszünk az angollal is. Most már egyre biztosabb hogy külföldi rendelés lesz a bánat adjon ki érte +100-150k-t. -
Hadi
tag
válasz
Kicsicsucsu #11869 üzenetére
Beragadt a billentyűzeted, ez szériahiba gx620nál. firmware frissítés megoldja elvileg. Vagy vegyél usb-s billentyűzetet.
-
tpmportal
tag
válasz
Kicsicsucsu #11871 üzenetére
Sziasztok!
A Gx620asoknál rendszeres probléme az iilyen típusu "lefagyás", egy bios és firmware frissítés megoldja a gondot (nekem is volt ilyesmi). A turbo gombhoz a System Control Manager kell, az MSI honlapjáról letölthető ,de nem tudom megy-e Win7 alatt.
Remélem tudtam segíteni -
ludsimon
veterán
válasz
Kicsicsucsu #11869 üzenetére
Most erre azt mondanám, hogy lehet a Win 7 RC csinálta, mivel még azért ez még nem a végleges Win 7.
De mivel a power gombra se reagált sajnos én laptop hibára gyanakszom.
Szerintem vidd vissza és cseréltesd ki 3 napon belül. Nem veszítesz semmit. -
törölt tag
ÉS miután visszatetted ?
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Újabb kérdés srácok: Örömömben kipróbáltam egy nfs játékot a gépen, nagyon szépen vitte, egészen addig, amíg egyszercsak nem reagált semmilyen gombra. Még a kikapcsológomb 5mp-ig való nyomására sem. Az everest szerint nem melegedett túl, sőt max 15perce játszhattam amikor ez történt. 5 perc után kínomban kivettem az aksit, mivel reset gombot nem találtam még a kézikönyvben sem
Mi történhetett?
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Sziasztok!
Kihozták ma a gx620-at, most is arról vagyok, feltettem rá egy win 7 ultimate rc 7100-at. Kérdésem: a turbó gombot hogy tudom működésre bírni? A gyári cd-n nem találtam rá vonatkozó pogramot és az is a win vistát akarja rámerőltetni! Ha vki tudna segíteni, megköszönném!
-
[KGR]
tag
Június 1-ig van garancia a gépemre.... Azon gondolkozok,hogy melyik lenne jobb? Ha tönkre menne, vagy ha nem?
-
ludsimon
veterán
válasz
#33802016 #11865 üzenetére
Ha saját lenne úgy félteném mint a kincset.
Én nagyrészt a laptopot itthon használom. 1 hónapban 1x hordom el.
Ha saját lenne biztos kiszedném belőle az aksit."Igen tudom... de a legujjabb megfigyelésem szerint (valaki lekapcsolta a kapcsolot xd) És vissza kapcsolás meg bekapcsolás után már úgyan úgy volt ahogy hagytuk amikor kilett kapcsolva lehetséges hogy töltödött?"
Ezt a mondatodat meg nem teljesen értem.
-
törölt tag
válasz
ludsimon #11855 üzenetére
Igen tudom... de a legujjabb megfigyelésem szerint (valaki lekapcsolta a kapcsolot xd) És vissza kapcsolás meg bekapcsolás után már úgyan úgy volt ahogy hagytuk amikor kilett kapcsolva lehetséges hogy töltödött?
Ez céges laptop, lesz*rom az aksiját. Úgyis visszakerül majd nyár végén hozzájuk
És ha saját lenne?
Erre most amikor elhoztam az Msi-t- mondta a gyerek hogy formázzam.
Igen formázásról én is olvastam asszem a fentebb bemásolt hsz ben is van róla szó. -
ludsimon
veterán
Ha nincs kihúzva a hálózatból akkor nem is tölti, vagyis akkor nem használódik, nem tud lemerülni az akku.
Különben az alvó üzemmód nagyon hasznos dolog! Én is szoktam használni, nagyon gyorsan feláll vissza az oprendszer.
Nagyon fasza az asztali géped. (Az aláírásban a link.)
Ki is használod a teljesítményét? -
_core
aktív tag
Nalam a gep majdnem mindig halozatrol megy es ha nem hasznalom akkor alvo modba rakom a fedel lecsukasaval (kikapcsolni nem szoktam csak ujrainditani).Az akksi elso naptol benne van a gepben es szeptember ota az elhasznalodas merteke 3% az Everest szerint.
-
ludsimon
veterán
Erre most amikor elhoztam az Msi-t- mondta a gyerek hogy formázzam.
Igen, formázni tudtommal is, Li-ion-nál is kell, nem csak Ni-Mh, Ni-Ch akkuknál.
Nem értem miért, szerintem ha folyamatösan töltve van az akku, akkor hamarabb el is használódik nem?
Igen. Leegyszerűsítve, ha nem is használod akkuról, csak benne van a laptopban, hálózatról használod, akkor is használódik (Mint fent írtam: reggelig veszít a töltésből, reggel rádugod a hálózatra, tölt rajta egy 5 percet.)
-
syler
aktív tag
válasz
ludsimon #11856 üzenetére
Szia. Látom, hogy igazából mindenki mást gondol erről az akku témárol. Az előző laptopomnál úgy csináltam ahogy te írod. Feltöltöttem kivettem és polc. Én nem igazán hordom sehova. Erre most amikor elhoztam az Msi-t- mondta a gyerek hogy formázzam. Mondom oks, de utána úgy is kiveszem. Erre, akkor is maradjon benne ha hálózatrol használom. Nem értem miért, szerintem ha folyamatösan töltve van az akku, akkor hamarabb el is használódik nem?
-
ludsimon
veterán
válasz
#33802016 #11850 üzenetére
Akkor válaszolok erre, hogy miért hülyeség:
Ha nagyon sokáig(hónapokig) akarjuk csak konnektorról használni, akkor úgy vegyük ki a gépből az akksit, hogy durván 40-50%-on van töltve, mert így romlik a legkevésbé. Ha sokáig a polcon van(már néhány hónapja), akkor tegyük vissza a gépbe és merítsük le, aztán töltsük fel, végül 40-50%-on hagyva vegyük ki és tegyük vissza a polcra
Mivel mint fentebb írtam, a Li-ion akkumulátorok nem szeretik ha teljesen le vannak merülve.
És ha hónapokig nem használod, magától kisül, ezt is ecseteltem már fentebb.
Szóval ha 50%-on hagyod hamarabb lemerül és ez nem tesz jót az akkumulátornak.
Ha teljesen feltöltve tárolod 100%-on, akkor később fog lemerülni.De akkor azt mondod hogy baromság amit irt a srác?
Nem kicsit. Azért erre az 50%-os elméletére kíváncsi lennék, honnan találta ki.
Miért pont 50%, miért nem 40% vagy 70%?Hm akkor te hogy /hol tartod az aksid? hol jobb ? xd kint vagy bent?
Ez céges laptop, lesz*rom az aksiját. Úgyis visszakerül majd nyár végén hozzájuk.
Na de szerintem már kimerítettem az akkumulátorokat hogyan tároljuk, használjuk, stb...
Úgyhogy részemről az OFF vége. -
ludsimon
veterán
válasz
#33802016 #11849 üzenetére
A jótállás dolgot nem tudom. Figyelj döntsd el te, hogy használod a laptopot.
Én azt tanácsolom ha inkább csak otthon használod, akkor semmi értelme, hogy benne legyen az akkumulátor, csak fölöslegesen használódik.
Ha rendszeresen (naponta) hordod, azért nem érdemes ki-be venni az akkut, hacsak nincs a közelben hálózati áramforrás.
A tesom gépén simán, jó ideig (évekig is) nem volt használva... és ha lekapcsoltad az áramot (teljes áramtalanitás) akkor pl az óra vissza állt egy korábbi dátumra ... minden bekapcsoláskor meg más is...Valószínű, hogy a CMOS elem kimerült a gépében.
Azt kellett/kellene benne kicserélni. -
Cyno
tag
Valaki tudna személyes tapasztalatot megosztani az EX300X-as noti üzemidejével kapcsolatban? Köszönöm!
-
törölt tag
Sajnos linket nem tudok adni mert a hsz-t tx-tből másoltam ki... és nem tudom már hányas számu hsz volt
(egyébkétnt ezért lett kimásolva)De akkor azt mondod hogy baromság amit irt a srác?
Nem használja a laptop, hanem tölti. Ha hosszabb ideig (reggelig) nincs hálózati áramforrásba dugva a laptop, veszít a kapacitásából az akku, vagyis magától merül (kisül), ezért van az az effektus, hogy mikor bekapcsolod a laptopot feltölti 100%-ra az akku-t, ezt a visszajelző leden keresztül is mutatja, ha van (nekem mutatja).
Hm akkor te hogy /hol tartod az aksid? hol jobb ? xd kint vagy bent?
-
törölt tag
Egyébként 12 hónap az akkumulátorra akkor mire adják a jotálást? ha nem használod? (ne értsem félre senki nem azt mondom hogy tönkre kéne tenni, csak azt hogy nem az "asztalban kellene tartani" csak)
ludsimon ezt nem én irtam.. csak copy
Ez így ismét badarság. Az asztali PC-k elvesztik az adatot reggelre?
A tesom gépén simán, jó ideig (évekig is) nem volt használva... és ha lekapcsoltad az áramot (teljes áramtalanitás) akkor pl az óra vissza állt egy korábbi dátumra ... minden bekapcsoláskor meg más is...
-
ludsimon
veterán
válasz
#33802016 #11847 üzenetére
Ha lemerítjük, akkor legalább 30%-alá, mielőtt töltőre rakjuk.
Ez így hülyeség. Mint fentebb írtam, a Li-ion előnye, hogy NINCS memóriaeffektus, akkor töltesz rá mikor kedved van. Kevered a Ni-Mh, Ni-Cd akkukkal.
De akkro ha benen van az aksi és 100% osan fel van töltve akkro is használja za aksit (is?) amikro hálozatról meg.. ezek szerint...
Nem használja a laptop, hanem tölti. Ha hosszabb ideig (reggelig) nincs hálózati áramforrásba dugva a laptop, veszít a kapacitásából az akku, vagyis magától merül (kisül), ezért van az az effektus, hogy mikor bekapcsolod a laptopot feltölti 100%-ra az akku-t, ezt a visszajelző leden keresztül is mutatja, ha van (nekem mutatja).
Egyébként ha nincs a laptopban aksi és nincs árram forrásra sem rákötve pl hálozat, akkor nem lesz adatvesztés valamilyen téren? gondolom ez csak hosszabb idő után álhatna fent..
Ez így ismét badarság. Az asztali PC-k elvesztik az adatot reggelre?
Mindent adatot a HDD-n illetve a CMOS-ban tárol. Az utóbbihoz (CMOS) kell áramforrás, ez tárolja a BIOS beállításokat, de ezt ismét egy belső elem védi attól, hogy elfelejtse reggelre a beállításokat. Ahhoz meg nem kell nyúlni."Ha nagyon sokáig(hónapokig) akarjuk csak konnektorról használni, akkor úgy vegyük ki a gépből az akksit, hogy durván 40-50%-on van töltve, mert így romlik a legkevésbé. Ha sokáig a polcon van(már néhány hónapja), akkor tegyük vissza a gépbe és merítsük le, aztán töltsük fel, végül 40-50%-on hagyva vegyük ki és tegyük vissza a polcra."
Ehhez meg dobhatnál valami linket, mert elég valótlannak tűnik.
Én pont úgy tudom, hogy a Li-ion akkukat ha tárolni akarjuk hosszabb ideig, fel kell tölteni 100%-ig, mivel önkisül (merül) használat nélkül is. -
törölt tag
Én még ezt találtam..
Mindenkinek: Akkuhasználat: Nem kívánom, hogy visszakeresd, de kábé 15-20 oldallal ezelőtt leírtam részletesen, hogy hogyan bánjunk az aksikkal. Az első bekapcsolásnál formázzuk (12h-át konnektoron, aztán amíg magától ki nem kapcsol járatni)x3. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a mindennapok: Ha már töltőre rakjuk, akkor töltsük fel 100%-ig. Ha lemerítjük, akkor legalább 30%-alá, mielőtt töltőre rakjuk. Ha vélhetően sokáig konnektorról akarjuk használni a gépet, akkor vegyük ki a gépből az akksit(vannak olyan modellek, amelyek töltésvezérlővel működnek, ezt általában feltüntetik az útmutatón vagy feltűnhet onnan is, hogy a gép lába az akksin van). Ha nagyon sokáig(hónapokig) akarjuk csak konnektorról használni, akkor úgy vegyük ki a gépből az akksit, hogy durván 40-50%-on van töltve, mert így romlik a legkevésbé. Ha sokáig a polcon van(már néhány hónapja), akkor tegyük vissza a gépbe és merítsük le, aztán töltsük fel, végül 40-50%-on hagyva vegyük ki és tegyük vissza a polcra. Nagyjából ennyit érdemes tudni. Ezenfelül még van un. kalibráció is, ha úgy érezzük, hogy hamar 1%-ig merül feltöltés után a gép (ezt majd később, vagy kérésre).
Remélem hasznos információkkal szolgáltam. rolleyes.gifludsimon egyébként nem miattad irtam. Csak gondotlam megkérdem...
De akkro ha benen van az aksi és 100% osan fel van töltve akkro is használja za aksit (is?) amikro hálozatról meg.. ezek szerint...
akkro ezekre azért majd jó lesz figyelni...
Egyébként ha nincs a laptopban aksi és nincs árram forrásra sem rákötve pl hálozat, akkor nem lesz adatvesztés valamilyen téren? gondolom ez csak hosszabb idő után álhatna fent..
-
_core
aktív tag
-
ludsimon
veterán
válasz
#33802016 #11840 üzenetére
Sajnos ez van.
Macerás, de most vagy ez, vagy az.
Ha az aksit ritkábban használod (ritkábban töltöd), annál később romlik el.
Hálózatról akkor töltődik mikor reggel, vagy amikor be szoktad kapcsolni a laptopot, fog egy keveset tölteni rá, mivel veszít a kapacitásából, vagyis akkor is mikor nem használod akkuról valamilyen szinten elhasználódik.
És mi van ha pl a szabadban netezek otthon? (és van benn aksi?) akkor inkább szerezek hálozati árramforrást (és/ vagy vegyem ki a akut? mert az aku-t inkább ne használja?)
Azért ez elég ...Semmi sem kötelező! Nem parancsoltam, hogy most akkor mindenki vegye ki az akkut a gépéből.
Csak aki félti a laptopját az ennyit megtesz azért, hogy ne kelljen 1-2 év múlva cserélni az akkut benne. Meg nem azt mondtam, hogy a szabadban ahol nincs áramforrás vedd ki belőle az akkut, te.Csak mikor mondjuk otthon vagy és áramforrásról üzemel akkor érdemes.
Meg akkor, ha ritkán van hordva a laptop, és inkább hálózatról üzemel akkor különösen ajánlott kivenni. -
törölt tag
válasz
ludsimon #11838 üzenetére
Ezzel cska az a gond, hogy akkor "ne használd" akkor nem vmi fejlett egy technologia, nem igaz hogy nem tudnak olyant előállitani ami használható is.
Mert most, pl ha van egy gépet és nem használod x ideig órát és benne marad az aksi....
Viszont ha használtad, de épp azért hogy ne romoljon kiveszed és hálozatról meg, aztán meg hirtelen el kéne menni vhova és elfelejted hogy nincs benne aksi.. az igy elég macerás nem?Vagy ha veszel 1 aksit tartalékba akkor azért mert az "ritkábban használod akkor tönkre megy?
De mondjuk mi van akkor ha hálozatról használom a gépet aksival? akkor elvileg töltödik nem? (már ha nincs tele, utána ugysem tölti gondolom)
És mi van ha pl a szabadban netezek otthon? (és van benn aksi?) akkor inkább szerezek hálozati árramforrást (és/ vagy vegyem ki a akut? mert az aku-t inkább ne használja?)
Azért ez elég ...
-
ludsimon
veterán
További információk:
Az újratölthető lítiumion-akkumulátorok élettartama véges, a folyamat kémiai jellegéből adódóan: egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználják a kapacitását. De ha félig lemerül az akkumulátor, s újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, mikor elhasznál egy töltésciklust, kissé csökken az akkumulátor kapacitása. A notebookhoz készített Li-ion-akkumulátoroknak általában 300 teljes töltésciklus után már kevesebb mint 80%-os a kapacitásuk.
Előnyei:
Nincs memóriaeffektus: egyáltalán nem képződnek kristályok az akkumulátorban, így nem kell gondot fordítani a rendszeres tréningeztetésre.
Sőt, a Li-ion-akkumulátorok nem is szeretik igazán, ha teljesen kisütik őket. (Értsd nem szeretik a lítium akkuk, ha lemeríted teljesen.)Forrás: Wikipédia
-
ludsimon
veterán
Hogy lehet ezt lassítani?
Úgy, hogy nem használod aksiról.
Esetleg kiveszed, mert általában ha kihúzod és áll 1 napot a gép veszít az aksiból és akkor is tölt egy kis ideig és azzal is csökken az élettartama.Illetve még egy jó tanács, a Li-ion (lítium) akkumulátorok nem szeretik ha csutkára le vannak merülve. Soha ne hagyd, hogy teljesen lemerüljön! Mindig hagyjál benne legalább 10%-ot.
-
Hadi
tag
Nekem 4 hónap alatt 7% elhasználódottság mértéke. Nagyon sok... Hogy lehet ezt lassítani? Heti 4 órát szokott aksiról menni a gép, de akkor majdnem teljesen le is merül.
-
[KGR]
tag
Nekem 2 év alatt 17%-os elhasználódottságot ír az akksi. Sztem elég jó érték.
-
Hadi
tag
gx620-hoz milyen wifi-s routert ajánlotok?
-
ludsimon
veterán
válasz
Kicsicsucsu #11832 üzenetére
Nagy
az új szerkezethez!
Véleményeket, majd megoszthatod velünk.
Nem, azért mint jópár oldallal ezelőtt leírtuk, azért nem annyira vészes a dolog, nem kályha effekt.
Csak annyi, hogy közös hűtése van a CPU és a VGA-nak, ami azért játék közben nem a legbarátibb megoldás. Ezért kell alá szerezni egy hűtőpadot.
-
fiiish
csendes tag
Sziasztok! Notit tervezek venni, mert az előzző laptopom meghalt teljesen, szervizelni sem lehet :S (MSI volt...) most ezt néztem ki, de már kicsit tartok az MSItől mert elég sok baj volt az előzzővel. MSI GX620-063HU Erröl tudnátok véleményt mondani? Vkitől azt hallottam hogy ugy tüzel a gép mint egy atomkályha :S Nemtudom mennyire lehet hosszuéletű. Elözzö MSI ex610x-em volt 1 év alatt alaplap dvdiró totál meghalt, + maga a gép is kezdett már rozoga lenni. Köszi a segítséget előre is
-
DeLy
csendes tag
Hi!
3 hónapja van meg a laptopom,eddig összesen 16 napot,és 10 órát üzemelt,ebből kb. 5 órát akksiról,a többit hálózatról,de az akksit nem szoktam kivenni.Az Everest azt írja,h az akksi tervezett kapacitása 48840 mWh,kapacitás teljesen feltöltve 46498!!! mWh,és az elhasználódás mértéke 4%!Ez szerintetek valós adat? -
_core
aktív tag
Rengeteg javítást tartalmaz az új GeForce driver
NVidia VGA-val szerelt laptopokhoz is toltheto a legujabb 185.85 WHQL driver a hivatalos oldalrol
-
syler
aktív tag
Hűű nagyon zsírul megy a cod world at war
Nekem marhára élvezhetően fut, teljesen jó nekem ez a gép némi játékra, nem túl sokat játszom. Nagyon bejön ez a cucc, csak ez a billentyűzet nem fekszik nekem igazán
-
Hadi
tag
válasz
ludsimon #11821 üzenetére
Hello, most néztem meg iponon a 2 típus között a különbséget.
VGA:
gx620: nVidia GeForce Go 9600
gx620x: nVidia GeForce Go 9600GT
OP rendszer:
gx620: nincs
gx620x: freedos
Audio:
gx620:nem (ezt nem értem nincs hangafal beépítve vagy mi?)
gx620x igen
Hálózat:
gx620: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
gx620x: 10/100Mbps
FIREWIRE /IEEE1394/:
gx620: nem
gx620x: igen
HDMI:
gx620:nem
gx620x:igenMost néztem meg az enyém dobozát és a modellszám gx620x-063hu. Január elején vettem és akkor még csak sima gx620-ként árulták. Kicsit becsapós.
-
ludsimon
veterán
Sorry, lehet már írta valaki, de mi a különbség a GX620 és a GX620X között, illetve GX720 GX720X között?
-
törölt tag
Na most hirtelen úgy gondoltam hogy 2 verzió van gx720 és gx720x ... de hogy látom én is az utobbit néztem ki, ill a csak utobbi létezik... legalább is ahol néztem úgyan ezt irta... csak az x-et nem jegyeztem meg a végén.
-
B.Tamas
csendes tag
válasz
ludsimon #11803 üzenetére
off: Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol... a szó amit keresel egyelőre ;)
Amúgy melegedés témában: a GX720X egyáltalán nem melegszik... mármint nem komolyan... Terhelés nélkül 54 fok a vga cpu 40.. terhelve kb 75-80 a vga a cpu meg 50-55... és az ambiens hőmérséklet itt nem alacsony délen ;)
-
syler
aktív tag
Nos immáron a gx620-ról írok win7-el felvértezve
Húú mostanra sikerült rávarázsolnom, kb 10x tettem rá oprendszert, de végül is az lett a jó amit microsoftról töltöttem le
Nem volt egyszerű a dolog, megszenvedtem vele.
-
DeLy
csendes tag
válasz
gerry90 #11812 üzenetére
Hello!
Nekem 3 hónapja van VR630X-042,amit először linkeltél.Eddig semmi gondom nem volt vele,tökéletesen működik,nem melegszik!Sokan mondták negatívumnak,h kicsit össze vannak nyomva a billentyűk,mivel 16"-os ezért préseltek rá num. bill.-tAmit mondjuk én jónak tartok,hasznos.Játékra nem használom,arra ott az Xbox360
,ezért nem tudom,mi menne még el normálisan rajta.Nekem bejött a kis masina
-
gerry90
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék laptopot venni, és kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mennyire megbízható az MSI laptop, és hogy melyiket válasszam az alábbi két laptop közül:
De ha tudtok árkategóriában valami ilyesmi laptopot még azt megköszönném.
Inkább tanuláshoz és netezéshez használnám, de azért unalmamban mondjuk egy Fifa 09, vagy PES 09-el el ütném rajta az időmet!!Válaszotokat köszi előre is!
-
syler
aktív tag
No bootcd-vel mindent toroltem es formaztam. Amugy halkan megjegyzem, hogy azert durva, hogy egy 320 GB-os vinyo csak 300 GB
Most megy fel megint op
-
[KGR]
tag
A vista CD nem bootol fel? Azzal már lehet particiot gyártani.
-
ludsimon
veterán
Pl.: Hiren's BootCD.
Nagyon jó, én is ezt használom, rengeteg programot tartalmaz. -
ludsimon
veterán
Csak jóindulatból, én már nem szórakoznék a Vistával, helyedben már Win 7 7100 RC-t pakolnám fel.
Csak most tök jó az XP-m, nem bombázom szét, annyi program van rajta, hogy 2 nap is lenne mire újrahúznám, nem foglalkozok vele. Egyenlőre tökéletes.Lehet, hogy az optikai meghajtóddal van a gubanc. Vagy az írott CD/DVD a ludas.
Lehet, hogy nem jól lett megírva, vagy rossz minőségű lemezre.Szerk.: Ha van a közeledben egy USB-s külső DVD író, vagy ismerősödnek, próbáld meg azzal. Ha ott sem jó, akkor a lemezekre gyanakodnék.
-
syler
aktív tag
Ejj kicsit kinlodom a geppel. Masoknak is ugy van, hogy eleve 2 particio volt a gepen? Nem is ez lenne a baj, csak a 75GB-os particiora nem megy fel a vista mivel nem ntfs-be van formazva. A nagyra tudnam telepiteni, ha a vista 57%-utan nem allna meg. Lehet az en telepitom a ludas, megprobalom masikkal. Ha meg felmegy akkor is torolnom kell a kissebb particiot es acronissal meg csinalok masikat. Szoval nem keves ido ez
Az xp telepito meg el sem indul, nem tudom miert.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest