- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vranyek
aktív tag
próbálta már valaki win 7 alatt a fallout3-at vagy obliviont??? nekem nem működik a console,bocsi az off-ért,de fontos, írjon privátba aki tud valamit! köszi
-
adam_
senior tag
Most akkor a jelöltek:
[MSI GX610PX-059]
[MSI VX600X-018HU]
[MSI EX623X-080HU]A notebookcheck.net szerint a videókártyák eloszlása a következő:
100. ATI Mobility Radeon HD 3470 - MSI EX623X-080HU
63. NVIDIA GeForce 9500M GS - MSI EX623X-080HU
71. ATI Mobility Radeon HD 2600 - MSI GX610PX-059Játékozásra, multimédiás szolgáltatások igénybevételére szerintetek melyik lenne a best-buy kategória?
A listára alapozzak, vagy más kritériumot is érdemes megfigyelni ilyen esetben? Azt hiszem az MSI-s G széria játékokra van "kihegyezve", világosítsatok fel, ha tévednék.
-
Gááboor
tag
Nem tudjátok , hogy az MSI GX620X-063 típust lehet esetleg ezüst csíkkal, asszem kék érintő panellel beszerezni?
-
-
Imafett
aktív tag
válasz
#56302464 #11485 üzenetére
nekem már 6 éve van msi notim ( 2 évente cserélem) eddig mindig birták sose romlott el nincs roszz tapasztalat, nah jó 1 kicsit melexik de nem veszélyes gamekre sose használtam csak néha néha de akkor se fullon szerintem ha megbecsülöd akkor nem lesz gondod vele
mod.: igen az Albacomp szervizel de háát .... valamikor 3-4 hétig is eltart ( havernak 5 hétig volt ott és nem extra hibája volt csak bexart a videókari )
-
törölt tag
Hello!
Na mostanában tervezek egy gépvásárlást, MSI-re esküsznek sokan, már csak ár/érték arányban is.
Terveim között szerepel a MSI EX623X-080HU, viszont bátyám oltogat hogy nincs Magyarországon hivatalos MSI márkaszervíz. Ha jól tudom az Albacomp intézi ezeket az ügyeket, javítsatok ha tévednék.
A másik dolog: minőségben mennyire jónak mondanátok az MSI-t? Hamar tönkremennek,vagy azért 5-6 évet ki lehet húzni vele? (Technikumon/egyetemen használnám, meg persze game^^, de vigyáznék rá, ha egyszer 180eFT-t kiadok rá)
-
Imafett
aktív tag
olyant nem lehet csinálni hogy megveszel 1 gx600 ast meg 1 gx720 ast és az alaplapot kicseréled benne mertt nekem az uj széria nem teccik és akkor lenne 1 db gx600 kinézetü gx720am meg 1 gx720 kinézetü gx600 am ötletek ?? ( most nagy baromnak tartotok mi??))
-
Imafett
aktív tag
válasz
sonykor #11479 üzenetére
nem tudom havernak hp ja van nekem( msi )nem negyon teccik a hp jó jó nem 200 ér vette és azér el fut rajat a cod4 is de akkor is nekem nem tccik sztem lassu meg hangos nagyon hangos és már kis hőfokon bekapcsolnak a ventik meg hát az integrált vga... arról hogy 1helyen hűl e a proci meg a vga szerintem nem mert a vgan nincs is hűtés mert vmi ratyi integrált
-
sonykor
tag
Kinek mi a véleménye? Az MSI minőségben hol van az Asus-hoz képest?
-
A 9500-as a barátomnak a 17"-es ACER-én 1400x900-ban kacagva viszi minden csicsával együtt a WOW-ot. Szerinetm ha nem max grafikán nyomod majd a játékokat, akkor menni fog rendesen rajta minden, főleg ha abból indulok ki, hogy a3470-essel szemeztél.
De itten össze tudod hasonlítani a videó zsugákat. -
Igyekszem mindenkinek rendesen válaszolni, bár a chat-elést nem díjazzák a modik...
Szerinetm ez jobb mert
1:garos
2:új
3:9500GS combosabb mint a 3470-es
4:T3400-as jó fürge proci 2160-on teker!!
Igen, de kezd chat jelleget ölteni a dolog, bár igyekszem tartalmas információkkal szolgáni. -
Idézet adam_ privátjából:
"MSI EX705X Erről mit gondolsz?Relative olcsó is, de jó is?
"
Igen ez jó. Mivel nagy péklapát, ezért melegedési gondjai nem lesznek. De fontos, hogy hiába cserélhető benne az ATI VGA, GeForce-ra nem fogod tudni kicserélni, a BIOS címzés miatt. Csak nagyobb ATI-ra. De ahogy nézem, döglött a topicja....
-
A 3470-eshez ne fűzz olyan reményeket, mint egy 9600 GT-hez... Az olyan 8600GT szintű dolog, de inkább gyengébb.
Nem tudom miért pezsegsz más gyártók gépeivel itt az MSI topicban? (már ne vedd sértésnek!) szerinetm ennyi pénzért (150-170 k Ft) nem kapsz más gyártótól ennyire jól felszerelt gépet. És az MSI-k pofásak is
igaz kicsit kopós műanyagból fröccsöntik őket.
-
adam_
senior tag
válasz
KillHates #11462 üzenetére
De egy 3470-es karival felruházott notebook bármelyik gyártó gépében nem lehet rossz választás, nem? Most azt leszámítva, hogy te rühelled...
A NV-nál pedig 9600-tól kezdődnek a "jó" kártyák notebook téren, amivel már "játszadozni" lehet?
De ez az MSI széria mindenesetre eddig bejön. Csak sokan a HP,Toshiba notebookokat ajánlották, azért is nézegettem típusokat kezdetben azok közül.
Meg jól látom, hogy árulod a notebookod?
-
adam_ fórum plz:
idézet:
Ezeket nézegettem:
- Toshiba Satellite A300-1NO
- Toshiba Satellite Pro A200-20N
- HP Pavilion dv9575es
Nem tudom, ismered-e valamelyiket...Gondolom otthon vagy a notebookok terén, ezért ha jobb ötleted van, hogy mégis melyik lenne a best buy ilyen árkategóriában akkor leírhatnád.
A Toshiba mint feljebb írtam ugyanúgy HannStar alaplapokat használ, csak fosabb hardverrel (nem hiszem, hogy 9600GT lenne bennük)
A HP Compeq deszkákat, bár azokban is látta, már HannStart. -
ludsimon
veterán
válasz
KillHates #11449 üzenetére
Figyelj megmondom őszintén, hogy többször hagytam 24h keresztül a gépet tölteni.
Meg a másik, hogy hűtőpad nélkül, hideg állapotból 45 fokra a HDD 3 óra alatt felmelegedett.
Hát én hazaérek 14h-kor, 14h-tól este 1-ig megy minden nap.
Hétvégén reggel 10-től este 2-ig is.
Kb. 2 hónapot használtam hűtőpad nélkül, folyamatosan.
Jól összerakott gép. Mostmár megérdemelte a hűtőpadot a popsija alá.
-
adam_
senior tag
MSI notebookok közül 150-160 ezer Ft-ért melyiket ajánljátok? Főként multimédiás célokra kellene (film,zene...), de azért játékokat is szépen kezelje, ha nem is high-end grafikán, de azért vigye őket. Létezik az elgondolásomnak megfelelő notebook az MSI repertoárjába?
-
zolynet
veterán
válasz
KillHates #11442 üzenetére
nagyon jó ötlet, kösz, most néztem 2 nagykerben is, egyikben nem volt másikban meg rátaláltam ... 194e pénzért hozzám vágják, porcicsere, ugyan elég ez egy jó ideig
remélem az kinézetre olyan, mint amilyen ezen a képen van, mert mintha régebbi vázzal is lenne
itt a juviban nem ez a piros vázas fajta van: [link] -
ludsimon
veterán
válasz
KillHates #11447 üzenetére
De szerintem ez a 2-3 órás gyártói hülyeség egy baromság.
Nem sok különbség van a laptop és az asztali között.
Csak annyi, hogy mikró alkatrészek alkotják.Ennyi erőből ne üzemeltesd az asztali gépedet 24h keresztül, vegyél egy szervergépet hozzá.
Egy hűtőpad alá, és mehet 24h át. -
Imafett
aktív tag
nah jó 8 mindenkinek holnap re
-
-
-
zolynet
veterán
válasz
KillHates #11416 üzenetére
kösz az infót ... már csak egy a probléma, hogy a következő ami szóba jöhet, mert h 9600gt-vel szereltet vennék, az a GX720X-028HU, amit 280eFt-ért tudnék megcsípni, tudom h ez is jó ár, épp majd 100eFt-al több mint amit írtam először....legfeljebb veszek egy ilyen ventis történetet 2-4eFt-ért, de ez még csak gondolatban van meg
a legjobb az lenne ha megtalálnám a lakásom és vinném a desktopom asztalostól, bőrfotelestől 22" monitorostól
... nem egyszerű a lakásnézés sem
...na majd az idő megoldja -
válasz
ludsimon #11433 üzenetére
Nem tudom, az új Toshibákban is HannStar alaplap van...
A DELL és a LENOVO Compeq-el "dolgozik" Viszont amit megmondhatok, hogy a N500-as LENOVOK egy nagy kalap meleg fosok! 15 db-ot vittem egy helyre és azokból fél év alatt 13 xart be. Igaz kapnak rendesen ott a gépek, ezért most cseréljük őket ki T500-asokra, ami plusz majdnem 200 ezer gépenként... És ugyanaz a fos hardver van bennük, csak jobb a minőség ellenőrzés... -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
Imafett #11431 üzenetére
Nekem még nem volt soha MSi-m.
Csak szimpatikus és valószínű, hogy MSi lesz a következő laptopom.Miért nem?
Mert elég sok probléma van/volt velük.
Inkább a HP/Lenovo/DELL/Toshiba szériákat ajánlják.Én se tudom egyenlőre eldönteni mi lesz, de eddig az MSi GX720 a nyerő nálam.
-
válasz
Imafett #11428 üzenetére
Akkor MSI-t 200k-ért nem kapsz mást. Ha vigyázol rá (pl. notebook hűtőpad, meg nem ütöd-vágod) akkor nem lesz vele baj. Nézd meg ludsimon öreg Clevo D470-esét, még mindig megy pedig nem a "legjobban sikerült konstrukció..."
Valójában rettenetesen rossz hírű HannStar alaplap van benne, de mint a fent említett Clevo is a bizonyíték rá, kellő körültekintéssel az is sokáig tudja húzni. -
Imafett
aktív tag
msi notin kivül mit tudnátok ajánlani ( nekem bejön az msi ) mert a Milyen noiti vegyek topicba lusták irni
200 ezer körül
az uj msi gamerek nem teccenek kinézetre XD -
derekas11
csendes tag
Help!!!
A vista továbbra sem indul a GX620X-en. És cd romról sem akar bootolni, csak néha-néha. El vagyok keseredve. Úgyhogy kedden megy is vissza és talán egy hét alatt ki is cserélik.
Addig meg... -
-
kicsitheo
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy MSI VX600X-018HU típusulaptopot.
Sajnos a chipkészlet sis-es.Viszont van benne egy ATi radeon HD3410 videókártya.
Úgy hallotam a sis-es chipkészletet nem szeretik a játékok, grafikai cuccok. Mi a véleményetek? Vagy ezt a videókártya kompenzálja? Tapasztalatok, hátrányok? -
gringo77
csendes tag
sziasztok
na sikerülttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!44
az első megoldás volt a jó
azaz leszedtem a wifit aztán újrapakoltam az új drivert és mükszik, igaz nem egyből csak a felső kis wifi gomb megnyomásával de sikerült és megy ez az ami számítttttttttttttttt!!!!!na csak megosztottam a sikert ha valakinek segítség kell.
ja de a bluetooth-t nem tudtam levenni illetve az új drivert nem ismerte fel azt hiszem.
sziasztok
-
gringo77
csendes tag
válasz
Coolmat #11394 üzenetére
szia
Sajnos igen, másik két lapi megy vele, meg egy iPhone is műkszik rendesen. Most egy törlést csinálok (bt+wifi) újra instal hátha megy de azt nem tudom hogy régi driver vagy az újjal próbáljam meg, esetleg nem kell inkább a vistás drivert az SP3 miatt????????
A másik variáció az egész drivert leszedem és a cd-ről újrateszem sorrendre figyelve (az elehet baj, hogy össze vissza tettem fel a cd-ről a drivereket vagyis nem a legfelsővel kezdtem de aztán már sorba csináltam??????????).
Ha nem megy akkor az egész XP újrapakol és akkor meglátom ha nem megy akkor Vista marad hátha az már jobb lesz bár ezt akarnám a legkevésbé mert nem olyan jó és sokat is fogyaszt a rendszer!!!
köszike a segítséget megpróbálom pár óra aztán jelentkezem.
sziasztok
-
derekas11
csendes tag
válasz
Rellind #11269 üzenetére
Szia!
Én most vettem a M673X-em helyett-cserébe GX620x-et. Ugyanis meghalt a videokari és pöpölődtek a szervízben meg az MSI-nél. Szóval összejött a 30 nap tétlenség és kértem a jóváírást. Bejött!
De azért nem annyira... Tegnap jött meg a 620 és most még mindig vívok vele. Valószinűleg kedden megy is vissza és csere. A jóváírásról később még írok, csak egy kicsit arrébb, mert ott szálltam be a ringbe.
Üdv! Ja! meg türelem. Az kelleni fog az Albához... -
derekas11
csendes tag
válasz
zolynet #11398 üzenetére
[P][/P]Köszi a gyors választ! Az a helyzet, hogy némi gányolás után felment az XP. Majd mindjárt telepítem a drivereket aztán írok. Közben lejelentettem a forgalmazónak, úgyhogy kedden viszi is a futár vissza. Szerintem a BIOS is kicsit kihalt, mert ez, hogy alig-alig akar bootolni a cd meghajtóról elég aggasztó. Meg különben is nem azért vettem egy királyállat notit, hogy pangjak az xpvel...
Azért még ügyeskedek vele, hátha... A hardveres hiba alatt, meg azt értem, hogy esetleg bad sectoros a vinyó (WD), bár többször is particionáltam a lemezt és ugyanúgy megakad.
[P][/P]Nna meg a telepítést is kicsit lassúnak érzem. Valami nem stimm az tuti. És akkor még ehhez jön az, hogy milyen kálváriát jártam meg eddig. Bár ahogy olvastam a hozzászólásokat, még talán nekem ment a leggyorsabban a jóváírás. Merthogy előtte egy megabookom (M673X 018 HU) volt. Ha esetleg valakit érdekel, vagy érint, akkor leírom, hogy miként is ment a dolog!!! A lényeg, hogy majdnem boldog tulaja vagyok egy GX620X-nek. Hozzáteszem azt is, hogy szűk két éve vettem az előző MSI-met és most 29e Ft ráfordítással egy fenevadat vettem. :-) Kár hogy nem úgy műxik, mint kéne...
[P][/P]Szóval köszi és írok még később. -
ludsimon
veterán
válasz
Imafett #11401 üzenetére
"kialakulhat attól is ha LAN partyn eldöl a gép??"
Erre csak ennyit:
Marhára vigyázhatsz rá ha eldől LAN party közben...
Eleve ha belegondolsz pörög a vinyó 7200 RPM-el, majd hirtelen eldől. 99%, hogy ettől keletkezhetett.Máskor jobban figyeljél a dolgaidra!
Én autóban szállítottam vagy 6x az asztali gépemet lassan már 6 éves és semmi baja a vinyónak, persze nem dőlt el soha, se kikapcsolva se pedig bekapcsolva.
Ui.: Persze a laptopomat is hurcigáltam kismilliószor. Volt, hogy autóban használtam de nem dobtam le az ölemből. Ennek is 100%-os a vinyója.
-
Imafett
aktív tag
nekem végig megy format nál adatok át vannak mentve a terásra amm kialakulhat attól is ha LAN partyn eldöl a gép??
mert volt már olyan hogy eldőlt vagy kicsatolódott a LAN táskám és leesett 20-25 cm ről
(természetesen vigyázok a dolgaimra nem kell lenézni)
de a mitől keletkezett háát hardwer( + Murphy ) az teccik =]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest