- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
veresp #11990 üzenetére
anno, az első bios verzió több szériánál is csak 2 * 1 gb memória támogatását kapott hivatalosan - annak ellenére, hogy a chipset már támogatta a 2 * 2 gb-ot -, és azóta sem frissítették a leírást. azért nem feltétlenül szokták frissíteni ilyen szempontból a leírást, mert ha valaki nem frissíti a notiján a bios verzióját, akkor joggal panaszkodhatna, hogy nem megy (rendesen) a 2 * 2 gb memória a notiban. (más gyártók is gyakran így tesznek, például az asus is...)
-
syler
aktív tag
Megnéztem everesttel, és látom, hogy max 8gb memót lehet belepakolni, és támogatja a ddr3-at. De akkor miért ddr2 került ezekbe a gépekbe? Msi gx620x.
-
-
veresp
tag
válasz
ludsimon #11989 üzenetére
Nem néztem Everestel.
Windows 7, 32 bites: 3GB használható, 1GB-ot az eszközöknek használ el.
Ubuntu, 64 bites: mind a 4GB használható.GMA 965 támogatja a 4GB RAM-ot, úgyhogy nem értem miért írták, hogy max 2GB.
A most kapható MSI PR200-as gépeire már max 4GB-ot írnak, pedig azokban is GMA 965-van. -
-
[KGR]
tag
Végeztem.
Eredmény: 10 fokkal hidegebb proci terheléssel és terhelés nélkül is. Hűtőpaddal együtt már 14 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten működik.
-
[KGR]
tag
Uristen!
Összeszedtem minden bátorságomat és elkezdtem lefeszíteni a hűtőt. Egyszercsak lepattant. Annyira meg volt kövülve a paszta, hogy úgy fogta mint egy ragasztó. Most a lekapirgálásán dolgozok. Ha végeztem, küldök képeket a műveletről.
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Vettem pasztát a processzorhoz, de nem tudom szétszerelni. A proci felett volt 4 csava, amit kiszedtem, de meg se mozdul a konzol. Máshol nem látok csavart. Tudna valaki segíteni?
-
csibor
addikt
MSI 670X,nem találom a ram kompatibilitási listáját.Egyébként ezekről lenne szó:
Hynix HYMP112S64CP6-S6 (6-6-6-18 @ 400 MHz)
Ramaxel Tech. RMN1150EC48D7W-800 (6-6-6-18 @ 400 MHz) -
[KGR]
tag
válasz
ludsimon #11982 üzenetére
Jó, lehet hogy nem egy driver volt (gondolom a processzor, alaplap, stb drivereket felrakta rendesen). Én azokra gondoltam, amiket pl vistaban is manuálisan kellett telepiteni. Pl hangkártya drivert ne ismerte, webcamot nem ismerte, wirelest, kártyaolvasót sem.
Lehetséges, hogy ha vacakoltam volna vele bírtam volna drivert varázsolni alá, de annyira nem volt hozzá türelmem. Várok még vele. Majd ha minden gyártó honlapján ott lesz a Windows 7 driver akkor már jó lesz.
Mellesleg nem azt mondtam, hogy nem tetszik. De azért mégis csak egy RC verzióról van szó, nem pedig egy SP1-ről.
-
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Ma felraktam a win7-et. 10 percig használtam, utána visszaraktam a Pistát. Egyetlen drivert ismert fel. Az pedig a videókártyám volt.
Viszont véletlenül 32 bites vistát raktam fel és már nem volt kedvem újrarakni miután 5 órán át töltötte le hozzá a frissítéseket (utána vettem észre). Általános használat mellett mekkora teljesítménybeli különbség van, a 32bites op rendszer és a 64 nites oprendszer között és melyik javára?
u.i. A vistával is úgy kezdtem mind a win7-tel. Eltelt pár hónap a kiadását követően és minden tökéletes volt. Másfél évig használtam 1 telepítést.
-
válasz
philoxenia #11977 üzenetére
hát ja! a 8400m gs játékok szempontjából elég szűk keresztmetszet.
az ex620 (hd3470) és az ex630 (9300m gs) már valamivel jobbak vga szempontjából, de még mindig nem kimondottan gamer széria, sőt... -
balu84
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy teljesítményben kb. mennyi különbség van egy ex620 és egy ex630 között, mert árban szerintem nem kevés a különbség. Az ex620-ról már találtam pár tesztet de ex630-ról nem.
Akinek ex630 notebook-ja van tudna pár infót hogy a játékok hogy futnak rajt?
Előre is kösz a választ. -
válasz
veresp #11973 üzenetére
miután minden csavart eltávolítottál - esetlegesen a garis matrica alattit is, ami ugye a garancia elvesztésével is járhat -, akkor felfelé csúsztasd el ütközésig a lapot, és csak utána emeld le! a csavarok eltávolítása után, sokan azonnal kezdik feszegetni az egész alját - gondolván, hátha csak pattintós -, és gyakran letörik a sínbe akaszkodó fület/füleket!
-
veresp
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hogyan kell szétszedni egy MSI PR200-as notebook-ot.
Memóriát szeretnék bele rakni, de a boltban sem tudták szétszedni.
Addig OK, hogy kicsavarom a csavarokat, de a hátulja attól még meg sem mozdul.
Hogyan tovább? Nem szeretném ha a feszegetéstől megsérülne.Köszi a segítséget.
-
syler
aktív tag
-
bencebiro
csendes tag
Köszönöm a választ Syler!
Még nem találkoztam a Win7tel csak olastam róla meg képeket láttam
Nekem most a PCmen Win Vista Ultimate van. Ehhez a procihoz ami a laptopban van
AMD Turion 64 X2 QL-62 (2Ghz, 1MB) rakjak fel ultimate-t szted?
Még egy kérdést ha szabadna
Win7 magyarul mikor lesz fent letölthetően vagy megvásárolhatóan?
Köszönöm a választ!
Bence
-
[KGR]
tag
A kompatibilitási ellenőrző program azt írja, hogy a wireless kártyámat nemismeri a win7.
Ráadásul 6 db dll-t nem akar rendesen kiirni a DVD íróm, pedig a microsoft honlapjáról szedtem le a win7-et.
-
syler
aktív tag
válasz
fezsoo #11960 üzenetére
Ha minden megfelelően működik nálad akkor felesleges szvsz. Nálam pl a biosba ha beírtam jelszót akkor elfelejtette mindig. Én ez miatt frissítettem biost ami orvosolta is.
Vranyek na erre nem tudok mit mondani
Nem játszom azzal a játékkal, de az igazat megvallva semmivel sem nagyon. Kipróbáltam a cod5-öt de nem nagyon jön be az nfs undercovert, na meg a rainbowsix vegast. De egyik sem tetszik. A cod2-őt nem tudtam még telepíteni, pedig az kell nekem
-
-
romero83
csendes tag
Hi!
Köszi az XP-s választ.Következő kérdés... MSI GX620X
Ha felteszem a Windows 7 x64-et, akkor működni fog nekem az ECO és a turbo mód, valamint maga az egész rendszer?
A választ előre is köszönöm. -
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Most találtam rá a gépemhez tartozó BIOS frissítésre.
http://global.msi.eu/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1238Mi a tapasztalat, érdemes frissíteni ?
Gondolom nem véletlen adnak ki frissítéseket...vagy nem ? -
[KGR]
tag
válasz
ludsimon #11957 üzenetére
Nem szoktam játszani ---> ergó sose nyertem még semmit --> hátha most igen.
Windows 7.
Jelenleg jogtiszta Vista-t használok, aminek a stabilitásával teljes mértékben meg vagyok elégedve. Több mint másfél éve telepítettem, de mivel ennyi idő alatt elérte a 40 Gigát (nagyon csúnya méret és nem lehet semmilyen karbantartással csökkenteni) a windowsom most újra akarom telepíteni.
Szerintetek érdemes időt pazarolnom arra, hogy felrakjam a windows 7-et próbának?
A gépem configja:
M673x
AMD Turion 64 X2 TL-52 (1600 Mhz)
2 GB ram
Geforce GO 7400 TC (64mb dedikált, 256-ig növelhető memóriával) -
syler
aktív tag
No ez az egér tényleg nem valami jó minőség. Nem csináltam vele semmit és egyszer csak marha nehéz görgetni a görgőt
KGR: Én is több mint egy évig használtam vistát, de azt kell, hogy mondjam a win 7 jobb. Jobb memókezelés, jobban testreszabható asztal, szerintem szebb is. Ha nem zavar a magyar nyelv hiánya akkor próbáld ki a win 7-et. Nekem nagyon bejött.
-
syler
aktív tag
válasz
sublot #11952 üzenetére
Nem. Én ez ilyeneket úgy szoktam intézni, hogy bemegyek, odajön valaki. Elmondom mit szeretnék és megkérdezem mennyi idő ez. Azután mondom nekik, hogy itt van 3-4 rugó csak csináljátok meg most. Persze ha valami alkatrész baj van akkor mind1, de egy takarítás 10 percnél nem több szerintem. Ez a módszer beválik az esetek 90%-ban:
-
sublot
csendes tag
Nekem annyi volt a szervíz amíg a ventit kicserélték, de azt mondták alkatrészellátás miatt volt annyi idő. De nem hiszem, hogy sokkal gyorsabb lenne, esetleg 3 hét. Lóvét meg kinek adnád? Szerintem van egy pár szerelő, nehéz lehet kideríteni ki fog foglalkozni a gépeddel. Akinél meg leadot... Vagy van ismerős?
-
sublot
csendes tag
Lehet, hogy megcsinálják. Ha lenne nekem is egy hónapom, hogy nélkülözzem a gépet akkor én is ezt csinálnám
De van egy olyan lehetőség is, hogy írásban engedélyt kérsz a szervíztől, hogy takarítani akarod a szerkezetet. Akkor Ők ezt bejegyzik, ill. engedélyezik. Szerintem ez a legjobb megoldás. -
syler
aktív tag
válasz
sublot #11946 üzenetére
Vagy egy másik lehetőség, hogy beviszed szervízbe és kitakaríttatod. Én ezzel a porosodással nagyon rácsesztem a dell inspirol e 1705-nél. Vga tönkrement mert túlmelegedett. Garanciám meg már lejárt róla, és 90k-ért akarták cserélni. Szóval én biztos be fogom adni fél évente szervízbe tisztításra. Meg kell nekik csinálni.
-
sublot
csendes tag
válasz
vranyek #11935 üzenetére
Én kéthavonta szoktam megporszívózni. A szívócsövet ráteszed a hűtő hátuljára, esetleg a kezedet is odateheted (folytásnak).
Régebben sűrített levegővel csináltam (spray), de lebeszéltek. Csak szívni szabad. A gari végéig ez a módszer jó aztán lehet érdemes egy nagyobb generál, de a hőmérsékletböl látod, hogy mikor kell cselekedni. -
[KGR]
tag
Küldtem is egy sms-t
-
törölt tag
Igaz nem msi de ez sem nézki rosszul (sőt bizonyos tekintettben jobb is mint a gamer gépek)
http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=TOSHIBA+SATELLITE+PRO+A300-1ND&mid=1&lkod=106&skod=1826
-
_core
aktív tag
Teszt: MSI GT725
-
bencebiro
csendes tag
sziasztok
ilyen laptopot veszek:
MSI EX630X-018
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=18543
Milyen operációs rendszert ajánlotok hozzá?
Köszi a választ!
-
vranyek
aktív tag
mostanában eléggé melegszik a gép, tartósabb használat ( leginkább játékoknál,másnál nem tapasztaltam) mellett a proci is felmegy 70-73 fokra, ami eddig max 60-65 volt, lehetséges attól,hogy szeptember óta,azaz amióta megvan nem nagyon volt teljesen portalanítva,csak a réseken keresztül kicsit átfújkodva??? hogy lehet rendesen kitisztítani,anélkül,hogy szét kéne szedni??
-
syler
aktív tag
válasz
molafej #11932 üzenetére
Megmondom neked őszintén, hogy szerintem egy biosflash, nem fogja megoldani a problémádat, ez miatt kár belekezdened és kockáztatnod. Ha bevinnéd szervízbe, és a bios miatt van a hiba, akkor ők úgy is frissítik. Inkább vidd be szervízbe, mert a te problémád szerintem hardware-s lesz nem software-es!
-
syler
aktív tag
válasz
molafej #11929 üzenetére
NEEEEEEEEEEEEEEEEM! Én nagyon szivesen segítek neked komolyan, de legalább olvasd el amiket megkeresek neked! Simán nem tudod installálni, de már egyszer belinkeltem hogyan kell. Ha ennyire nem vagy képben vele, akkor tényleg inkább add oda valakinek aki már csinált ilyesmit, a biosflash, bizony hordoz magában veszélyeket!!! Notebook-nál nem sok veszély van, viszont ha mégis elrontod, akkor használhatatlan lesz a géped!!!!!! De itt van megint a [link]. Olvasd el, tisztán és világosan le van írva, hogyan is csináld! Gondolom pendrive-ról fogod csinálni. Az a leírásnak a második része. Azt olvasd el!
-
molafej
csendes tag
Viszont időközben átállítottam a lapozófájl méretezését is, hogy a rendszer kezelje a lapozófájl méretét. Ez nem gáz??
-
syler
aktív tag
Én viszont nem állíthatom 100%-ra biztosan a dolgot, mivel olyan gépem sincs és azt a biost sem használtam. Mondhatni óvatosságból írtam a 90%-ot. Az, hogy a support mikor válaszol azt sem tudom, lehet nagyon hozzászoktam a delles korszakomból az online supporthoz
De akkor így már biztosan tudjuk, hogy az kell neki
-
syler
aktív tag
válasz
molafej #11925 üzenetére
Szerintem, a gx600 kell neked. [link] Gondolom, hogy ez, mivel ez a gx600 széria. Külön nincs kiírva, hogy px. De írj az msi supportnak, biztos ami biztos, és kérdezd meg, hogy az való e a gépedhez. Ennyit hiányolok msi-nél, ha már letölti az ember azt a nyamvadt biost legalább egy read me-t rakjanak oda, és sorolják fel mivel is kompatibilis. Ha már gx600-on belül van egy csomó fajta. De kb 90%, hogy ez kell majd neked.
-
syler
aktív tag
válasz
#33802016 #11923 üzenetére
Szia. Notebookoknál nem igazán van kockázat ebben, mivel a biosflash legnagyobb ellensége az áramszünet. De mivel a laptopoknál ott van a táp, ezért így no prob. Jópárszor csináltam már, és egyszer szívtam vele, amikor áramszünet volt. De akkor szerencsére volt kéznél másik olyan alaplap, és újra tudtam írni a biost. De ez asztali volt, és én hülye még windows alól frissítettem. De gondolom nem is nekem írtad, hogy vigyázzak vele, hanem annak akinek adtam a linket, mivel én tegnap már megcsináltam
)))
-
molafej
csendes tag
Leirom szórol szóra hogy mit ir ki csak a tehcnikai információk alatt a kódszám változó elvileg
A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt . akkor inditsa ujra a számitógépet, ha ismét megjelenik kövesse az alábbi lépéseket:
Ellenőrizze,hogy van e elég hely a lemezen.Ha a leállitási üzenetben valamelyik illesztőprogram azonosítva van,tiltsa le vagy keressen frissitést a gyártónál.Próbálja meg a videokártya cseréjét.
A hardver értékesitőjénél keressen BIOS frissitéseket.Tiltsa le a BIOS memoriakezelési beállitásainál a gyorsitótárazást és az árnyékozást. ( na ezt hogyan?? )
Ha a komponensek eltávolitásához vagy tiltásához csökkentett modot kell használnia,inditsa ujra a számitógépet,nyomja meg az F8-at majd a speciális beállitásoknál válassza a csökkentett módot.Technikai informácio:
STOP:0x0000008E (0xC0000005,0x00000000,0xAAD05618,0x00000000)
-
molafej
csendes tag
Megvan a cikk. Íme.
Ha a Windowsodra feltelepíted a
Daemon Tools
nevű Virtuális CD-ket kezelő programot, akkor előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetéssel találod magad szemben. Velem kétszer fordult elő, hogy a Windows XP bootolásakor az SPTD.SYS nevű driver (ez egy virtuáli SCSI CD/DVD meghajtót hoz létre a gépeden és az ISO image-eket innentől nagyszerűen tudod kezelni) nem indult el. Ekkor a Windows felajánlotta, hogy ESC és nem tölti be a drivert. Ekkor rövid idő múlva kék halál lépett fel. Ha a gépet újraindítottam, bármilyen üzemmódban a gép resetelte magát vagy kék halál lett.Ok:
A driver fájljai valamilyen okból megsérülnek, és a betöltődés során hibára fut a kód, és mivel a driverek nagyon alacsony szinten futnak az operációs rendszer leállítja a futást, hogy védje magát.Megoldás:
Ki kell kapcsolni a regisztrációs adatbázisban a SPTD drivert. Ehhez szükség van egy Bart PE CD-re. A Bart CD olyan CD, amiről be tud bootolni egy Windows XP NTFS fájlrendszert kezelve és előre beállított alkalmazások futhatnak róla. El kell indítani az ERD Commander-t, majd kiválasztani, hogy hol van az a Windows, amelynek a regisztrációs adatbázisához hozzá akarunk férni. Mondjuk a Windows a C:\Windows könyvtárban található. Utána meg lehet nyitni a Computer Management programot, amely megjeleníti a Services, a Drivers, kategóriákat. Ki kell keresni az SPTD.SYS drivert és ki kell kapcsolni vagy kitörölni. Ha ezután újraindítjuk a Winchesterről a Windowst hibaüzenettel elindul és ki lehet törölni a Daemon Tools-t és újratelepíteni.Ez megoldás lehet??
-
molafej
csendes tag
Vagy esetleg ha a lapozófájl méretezését automatikusra állítanám az megoldás lehet?? Vagy a BIOS frissítést hogyan tudnám eszközölni??
-
ludsimon
veterán
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Cyberpunk #11912 üzenetére
Max respect!
Nagyon brutális!
Na itt van ez, 55k.
Más:
Egyenlőre én még nagyon elgondolkodok azon, hogy érdemes e külföldről venni laptopot.Mi van ha valami baja lesz? Az se biztos, hogy világgaranciát adnak rá.
Ez így elég rizikós. Nem véletlenül +100-150k-val drágább a MO-n vásárolt laptopok ára.Mielőtt megvennéd a GT725-öt, szerintem minimum 2x kérdezd meg tőle, hogy adnak e rá világgaranciát vagy sem.
Mert én világgarancia nélkül nem hiszem, hogy olyan bátor lennék, hogy megvegyem. -
romero83
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy az MSI GX620X-nél működik-e az ECO, illetve a TURBO funkció Windows XP alatt?
Remélem igen, mert nem szeretnék VISTA-t telepíteni a gépre. -
Imafett
aktív tag
nektek fut a windows 7 msi notebokon nekemis fut de a vkarit nem akarja szponzorálni meg vmiért aluus is helppls msi gx 600 214hu -m van help
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest