- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Mindenki droidot hasznal a kutyun?
-
törölt tag
Nem.
A megoldás lehetséges, sőt, létezik is. Én is használom. Csak nem mini PC -n. Ehhez speciális, az adott kernelhez megírt alkalmazás kell. Ilyen pl.az STweaks, ami az SGS2 (GT-I9100) -hoz készített, Dorimanx kernelhez való (Siyah alapú kernel). Hihetetlen, hogy mikkel lehet vele manipulálni. Mivel a Finless romokkal SGS2 -nek látja a Play a kütyüt, így hozni fogja az STweaks -et, meg lehet nézni. LE NE TÖLTSÉTEK, NEM A MINI PC -KHEZ VALÓ!!! -
törölt tag
PC nélkül sztem csak CWM -ből tudod telepíteni. Ehhez először is kell egy CWM -et telepíteni. Ez az egyszerűbb rész. Mert aztán kell a kernel, CWM -képes változatban. A romkészítők részéről ennek a hanyagolása számomra érthetetlen. Samsungra a legtöbb ilyen dolog két verzióban is elérhető. Odinos (ez a Samu Flash tool) és CWM verzióban. Az hamarabb fordul elő, hogy valamiből nincs Odinos, mint az, hogy nincs CWM -es.
-
janos.cs
tag
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, felraktam a jjhmod v1.5 romot+a kernel pakkból az 1080p fast kernelt.
Pár percenként reboot+kijelző csíkozódás.Más is tapasztal ilyet?
Esetleg az 1080p cool/coolest (mi a különbség?!) kernellel jobb lenne? -
csursan
csendes tag
Sziasztok!
Most gondolkozom venni valamilyen androidos TV box-ot.
Úgy látom a hozzászólásokból ,hogy keményen profik vagytok a témában,én még csak most ismerkedem vele.
Kellene egy kis net az LG42LM3400 típusú TV-re.Átlagos felhasználásra.
Milyet ajánlanátok max.20 000ft-ig? -
interstate76
addikt
válasz
Ramses.hu #386 üzenetére
Az Archos és a Mobo az a 2 player, ami nálam a legtöbb dolgot szaggatásmentesen viszi MK808-on és MK808B-n. Azért az Archost szeretem jobban, mert egyrészt feliratot is tud letölteni, ha kell (mint pl. a BSPlayer), másrészt pedig eltünteti a tálcát mindenféle hókusz-pókusz nélkül, alapbeállításon használva.
Az viszont sajnos biztos, hogy minden 1080p-s videót nem fogsz tudni lejátszani egyik playerrel sem.
-
Ramses.hu
csendes tag
válasz
interstate76 #385 üzenetére
Köszi.
Pont erre kéne kb. nekem is, de sajnos még SD kártyáról sem játssza le korrektül a 1080p-s videókat. Olyan, mintha minden második filmkockát játszaná le.
Lehet, rossz média lejátszót használok? MX Player-t használok. Te mit. Ar...-ot (amit lentebb írtál)?R
-
interstate76
addikt
válasz
Ramses.hu #383 üzenetére
Felhasználási területek (nálunk):
- torrent
- médialejátszó (720p-ig eddig nálam mindent vitt, plusz elmegy rajta jópár full HD-s film is - kódolás, bitráta és player függvénye, utóbbiból sztem az Archos a legjobb)
- netezés TV-n, ha este eszembe jut valami, amit elfelejtettem megnézni
- ha vendégség van nálunk, és a gyerekek épp szétszednék a lakást, akkor mutatok nekik rajta 1-2 játékot és már le is ültek szépen, plusz én is játszom rajta néha egy Real Racing 3-at - okostelóval vezérelve nem rossz
- a routerre kötött vinyón lévő képeket, videókat meg tudjuk nézni a TV-n, mindenféle kábeldugdosás nélkül, pillanatok alatt (mondjuk ezt a legtöbb médialejátszó is tudja)
- tune in radio (nagyon bírom ezt a kis progit, gyakorlatilag bármikor be tudok tenni némi alkalomhoz illő zenét) a stickre kötött hangfalakon keresztül sokkal jobb, mint tableten vagy telefonon megszólaltatva, utóbbiak pedig nyilván nicsenek állandóan rákötve egy hangfalszettre
- menyecskémnek van rajta fitnesz-programja, ami szintén sokkal jobb, mintha telón vagy tabon lenneMost ennyi jutott eszembe, de biztosan használjuk másra is. Médialejátszásra valóban jobb egy célhardver, de ilyen sokoldalú eszköz ilyen kis energiafelhasználással egyszerűen nem létezik!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #382 üzenetére
Siessetek, mert elvileg már lejárt, de nekem kb. fél órája még működött!
Ui.: most látom, milyen "ügyesen" linkeltem #382-ben, de sajnos már lejárt a szerkesztési idő. Sorry!
-
Ramses.hu
csendes tag
Őszintén: mire használjátok ezeket? Sajnos én médialejátszónak vettem (MK809 III), de nem alkalmas arra. Netezni meg ott a tablet/telefon.
Milyen alternatíva lehet ilyen árfekvésben, az sem gond, ha Android-os?
R
-
interstate76
addikt
[link]Geekbuyingon mindössze 60 USD az MK908 az alábbi kuponnal: QSYLHXHP.
-
törölt tag
Azért én kíváncsi lennék egy 1080 -as kernelnél egy CPU, GPU terhelésre egy 1080p -s film lejátszása közben notibárral és anélkül. Apropó. Egy felbontásellenörző szerint mi a Mele kimenete?
-
harait
tag
Naaaaaa probléma megoldva, el sem hiszitek....bakki...a build.prop-ban van egy sor
ro.statusbar.alwayshide
Ez true-ra volt állítva...visszaállítba false-ra és voila...van notibarom
ez a hét átbaxása volt
-
harait
tag
válasz
#79335424 #370 üzenetére
Igen gondolkoztam rajta, de hogy őszinte legyek nem érdekel miért vették ki, mert nekem hiányzik. Oldják meg és kész, valami bejelölhető opcióként a fejlesztői beállításoknál vagy bánomisén hogy....én így szoktam meg, telefonon jól működik. Mindegy tök tele, mára elegem van belőle, köszi mindenki.
-
törölt tag
-
harait
tag
válasz
#79335424 #367 üzenetére
Köszi a tanácsokat de akkor marad így, lusta vagyok még 5 programot feltenni h úgy müködjön minden mintha lenne egy tetves noti bar-om....(el lehet veszni ennyi baromságban
) mert amugy a torrent programomnak nincs widgetje, home gombom, utolsó appok, stb van....csak értesítéseket nem látok de akkor nem mokolok marad így azt kész
-
törölt tag
"Nekem légyszi magyarul beszélni me lenni hülye és nem érteni xd"
Ez aranyos. De ha ezt nem érteni, akkor szerintem nem fogni bele system ui babrálni, mert lehet csinálni bada bumm.
A button savior egy virtuális gombsor. A home, vissza, stb gombokat tudja kihelyezni floatingként. A pro változatban ezen felül változtatható a gombok mennyisége, sőt a funkciói is. Én pl. az egyik gombra ráprogramoztam a saját screenshot programomat.
A floating egy lebegő ablak. Minden más felett látható. Ezzel a trükkel szokták áthidalni azt a problémát, hogy alapból a kütyü nem tud több programot, több ablakban kezelni egy képernyőn. Van pl. egy floating widget nevű program. Ha van a torrentnek widgete, akkor ezt lebegőbe tudod tenni, vagyis mindíg látható lesz, bármi is legyen a képernyőn. Ha ezt alulra teszed, akkor tálca. De hogy ne mindíg látszódjon, ezért a floating widget Tasker (és Locale, vmint E-Robot) kompatibilis. Ezek automatizáló programok. Az E-Robotot ugyanaz a Magyar ember alkotta, aki az Elixír2 -t is. Így ezek átjárhatóak. Az Elixír pedig többek között abban domborít, hogy jól alakítható widgeteket tudsz készíteni. Ha ezeket a lehetőségeket rendszerbe illeszted, akkor azt csinálsz a kütyüvel, amit akarsz. Minden úgy fog megjelenni, ahogy szeretnéd. Persze némi gyakorlás után. De épp erre valók ezek a kütyük. I Love This Game! -
harait
tag
Igen próbáltam go launchert, most apex van fent de noti sáv nyema. Igen kiválóan visz mindent 1080-ban, csak sajnos szoftver hibák vannak még vagyis rom ill. Kernel hibák van amikor percekre belaggol...igéretet kaptunk h jött új sdk nekik és alakul a hibajavítás, antutu olyan 13000 körül alakul...
-
törölt tag
Tudok küldeni ilyet Measy U2C -ről (RK3066). Miben szeretnéd? Apk -ban, vagy Titanium Backup -ból importálhatóban? De a véleményem, hogy nem biztos, hogy ez lenne a nyerő megoldás. Minek egyáltalán a statusbar? Virtuális (floating) megoldás nem jó? Pl. Button Savior. Az értesítéseket is lehet floatingba tenni. Ez a módszer legalább nem változtatja meg a kijelzőn lévő dolgok pozícióját. Szerintem nem véletlen, hogy gyárilag "kimaradt" a statusbar. Ezzel megoldottak néhány problémát. Az más kérdés, hogy lehetett volna "virtualizálni".
-
harait
tag
Sziasztok, bocs hogy itt zaklatok mindenkit de nem tudok hasonló témajú aktiv forumról.
Multkor volt a kérdésem dts-el kapcsolatban, közbe kiderült h az eszköz nem támogatja de dolgoznak már rajta(mele a1000g). Viszont olyan bajom van hogy ezek kiszedték a rendszerből az értesítősávot kompletten nem látszik csak a felugró értesítéseket látni. Arra gondoltam h lementem a gyári systemUI.apk-t és megpróbálnám mással helyettesíteni hogy legyen notification bar. Szerintetek megoldható? Ha igen valaki küldene nekem egy systemui.apk-t? Neten galaxy note 2-ét találtam azt nem engedte telepíteni....köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
#79335424 #360 üzenetére
Közben rájöttem, hogy összekevertem a dolgokat, mert a GPU -húzás a 3066 -osoknál megy. Itt már alapból fullon ketyeg. Marad a CPU és a ram. Ehhez itt vannak kernelek. De sztem nem tanácsos hűtés nélkül. Sőt, tegnap olvastam egy tesztet egy Amlogik boxról, ahol gyárilag közönséges ragasztó volt a hőelvezető paszta helyett. A srác megbűvölte és rakott rá nagyobb bordát. Ettől húzás nélkül is sokkal virgoncabb lett a kütyü.
-
janos.cs
tag
két romot tudok hozzá ajánlani(de kernelt sem árt hozzá cserélni!)
[MK908/T428 Hybrid Firmware (HFW) 1.1.2 by lewy20041]
[Even More Brand Spankin' New MK908 Android 4.2.2 jjhmod v1.4 8/7/13]
Nekem a "Even More Brand Spankin' New MK908 Android 4.2.2 jjhmod v1.4 8/7/13" van fent, teljesen jó.)
-
vlevi
nagyúr
Pendriveot kezeli, sajat tapos kulso hdd-t 2tb meretig probaltam, addig viszi, ntfs-t kezeli.
Tap nelkuli, 2.5" vinyokat viszont nem birja meghajtani.
Medialejatszonak nem ez a legtokeletesebb valasztas. Ha az kell, akkor inkabb dedikalt medialejatszot kell keresni. Viszi a filmeket, de nekem nincsenek nagy elvarasaim, foleg a torrwnten letolotott topgear, nascar,... Visszanezesere hasznalom, 720 felbontasban. (Nekem mk808 van, a 809 ennel azert erosebb)
Fullhd-rol amugy is felesleges beszelni, mert maga a kep csak 720p. Legalabbis a gyari kernellel. A mali400 kicisiket keveske a fullhd ,eghajtasara. Mondjuk ennek valamennyire ellentmond a mostani tabletem, cube u30gt2. Szinten rk3188, es mali400, es 1920*1200 felbontas, de ez eleg szepenviszi, de azert ha kritikus szemmel nezem, akkor latszik, hogy hatareset a dolog. -
géeles
aktív tag
Kezeli rendesen hdd t is, aktív hub jó ha van. A full hd videoknal javult sokat a helyzet, de full hd videohoz többnyire van komolyabb hang is, ami megint nem teljesen egyszerű.
Nem teljesértékű medialejátszó, de a böngészõ, skype, yuotube remekül megy.
Egyszerűbb media halózaton is simán megy....Meg minden ami Android 4.2.2 ...
Netradiok, IP camera, stb. -
ben11
őstag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy ehhez lehet külső merevlemezt, vagy pendrivot kapcsolni? Kezeli rendesen?
FHD videókat szépen lejátsza?Köszi szépen!
-
harait
tag
sziasztok, mi a helyzet a dts hang lejatszasaval? igaz h mas keszulekem van de most nincs otletem mx player nem tamogatja...optikan megy a hang termeszetesen
-
Ramses.hu
csendes tag
Szia,
Gyári, meg nem mondom (Android 4.2.2). NAS: Synology DS112.
Lehetséges, hogy firware frissítéssel orvosolható a probléma? Ha igen, tudnál javasolni hozzá linket, vagy hol keressek ezekhez a nevenincs cuccokhoz FW-t?Ami biztos, hogy k..va szaggatottan játssza le, ugyanis egy másik tv-n is kipróbáltam, és az ott volt a router mellett. Mindenesetre a wifije így sem olyan príma, az átviteli sebesség ~1500-2000 k között volt. Mit tudok tenni ennek érdekében?
Üdv:
R -
gghrtz
őstag
válasz
csjohnny #339 üzenetére
Van valakinek tapasztalata a valódi fullHD-s kernelekkel? Hogy fut a készülék vele? Elvileg tableteket is adnak ki ekkora felbontással ezzel a SoC-cal. Ha jól fut vele, akkor lehet cserélem az MK808-at erre. Valaki tudna nekem egy részletes Antutu-t küldeni, ha 1080p-s a kernele?
-
törölt tag
válasz
Ramses.hu #336 üzenetére
Csak egy tipp! Telepíts egy jó lejátszót (pl. MX player) és játsz egy kicsit a kép és hang HW/SW lejátszási módjaival. Ha jól tudom, a divx -el ellentétben, Xvid -ben nem lehet kétirányú deltaframe -ekkel kódolni, viszont ha VBR kódolású, MP3 a hang akkor a kép-hang szinkronban tartása tud ilyen framedobásokat okozni. Nekem még nincs 3188 -asom, de azt olvastam, hogy az FFmpeg 4.2 -es implementációja sem sikerült jól, ezért jobban szaggatnak a videók, hiába erősebb a vas. Meg van valami HDMI kimeneti bug is, amit már egyes custom romokban orvosoltak. De ezeket az infókat nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni.
-
csjohnny
tag
Kb én is ennyit vettem ki a leírásból, hogy az órajeleket emelte meg benne. Init.d jó lenne ha működne ,de már annyira belaktam a Finless 1.5-ös ROM-t a kütyün, hogy most ezt a ROM-ot nem hiszem hogy emiatt kipróbálom. No meg tuti jobban melegedne is tőle,ahogy te is irtad. Init.d-re a terminálos indító parancsot használom, kezdem megszokni hogy bekapcsoláskor a sixaxis előtt el kell ezt is indítanom egyszer.
-
Ramses.hu
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy MK809 III-at, és hát sajnos elég döcögősen játszik le filmeket. SD kártyáról (xvid) olyan, mintha minden második képkocka kimaradna. Bár nem azért vettem, hanem inkább NAS-ról (upnp) játszanék le egy másik helyiségben filmeket. Na, az meg kifejezetten baromi lassú. WiFi olyan -60 db, nem a legjobb, de egy xvid-hez elég kellene legyen.
Sajnos a 1080p-s filmeket meg sem merem említeni.Másik kérdésem, hogy tudom a wifi jelet - jelerősítő nélkül - javítani? Nincs valami trükk, kivezetni belőle az antennát?
R
-
csjohnny
tag
Ezt lett volna a link és a ROM:
New MK908 Android 4.2.2 jjhmod v1.4 8/7/13(Lehet hogy csak pár napig lesz ez a link, mert verzió frissítéskor megváltozik a neve és link helye is)
-
janos.cs
tag
Ha valaki romot szeretne cserélni MK908on!
[Ezt] ajánlanám neki! -
Zol77
aktív tag
Közben befutott a MiniX Neo X7 is a geekre,bár kicsit húzós az ára , 138$. [link] Azt írják,most még éppen stock,de a következő adag már 10.-én jön.
-
Zol77
aktív tag
válasz
#79335424 #325 üzenetére
Ezt néztem én is, viszont náluk nincs free shipping,így + posta , + vám , enélkül nem nagyon tudod megvenni.
Néztem régebben a négymagos exynos-t,majdnem 50 ezerre jött ki mindennel együtt. Na ,közben meg is találtam,itt a LINK , itt a hírdetés szövegében látható a vám+szállításos ár.
Amúgy elfogadnám ezt a lapkát azon az áron,ami a vételi ára a hardkernel oldalánDe jön az új rockchip is,az is jó kis erőmű lesz : [link]
Ma rakták ki prohardverre is a hírt : [link]Én elleszek bőven az RK3188-al,amíg megjelenik jövőre az RK32XX.
-
törölt tag
A doboz benne van. De így is inkább 200, mert ha megnézed az elérhető sebességeket, akkor egy emmc -t érdemes rakni bele, mert az nincs az alapban. 39 dodó a 16Gigás, bár nekem elég lenne a 8 -as is, meg egy USB3-Gigabit a NAS -hoz. Meg egy táp. A hangot nem is néztem. Nem jön ki az 5.1 HDMI -n? Nem tudom, hogy milyen konfigot raksz össze ennyiből ARM alapon, Androiddal és linux -szal. Vagy X86/X64 HTPC? Hát az egy tök más dolog. Egy traktor. Örülök, ha nem kell bekapcsolnom.
-
RVR400
veterán
Csak egy értelmes proci 24K (A8-5600K), és még ott is erősen kompromisszumos a dolog, de egy PowerVR544MP3 (3*544MP) elég erős cucc. Aki meg csak böngészni akar, annak elég a 10e Ft-os kategóriát megcélozni. Szóval a 150 dollár ezért a cuccért induló árnak még túl korrekt is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#79335424 #325 üzenetére
Hát, igen, tetszetős szerkezet, de 150 dodó? Plusz még az egyéb limlom hozzá, mert azthiszem, az az ár csak az "alaplap", a doboz, és ilyenek mind külön számolandó.
Egy AMD-s konfigot majdnem ki lehet hozni ennyiből. Persze, csak majdnem, mert abba már olyan dolgokat pakolna az ember (nagyobb HDD, több RAM, satöbbi), amitől mégdrágább lenne. -
törölt tag
ODROID-XU. Hmmm...
-
törölt tag
Tudom, de ez valamilyen szinten a rendszer "megerőszakolása". Régebben én is így gondolkodtam. Kerestem mindenre a wines alternatívát. Telepítettem mindenféle kacifántos programokat, túrkáltam registry -ben, stb. Aztán egy alkalommal végleg zsákutcába kerültem. Nem volt más választás, csak az a rettegett linux. Szerencsére némi Ubuntu, Kubuntu, stb. zsákutcák után megismerkedtem a Puppyval. Akkor kezdtem bánni azt az időt, amit a Win mókolásával töltöttem. Amiről itt szó van, az nem a felhasználói szint. Aki így bele akar nyúlni az Androidba, az jobban jár, ha megismerkedik a linux -szal. Erre a Puppy remek partner. Szerintem aki kezelt már Gparted -et, az nem fog többet wines partícionálókkal foglalkozni. Ezen kívül nem árt egy kicsit a linux shell parancsokat is tanulmányozni. Androidon is sok dolgot le lehet egyszerűsíteni általuk.
-
RVR400
veterán
-
törölt tag
Még egy kérdés, hátha van itt olyan guru, aki tudja rá a választ. A flash meghajtók cellákat használnak a tárolásra. Ezeket dinamikusan kezelik, hogy ne mindíg ugyanazok a cellák legyenek "terhelve". Vagyis pakolgatják az adatokat. Minél nagyobb helyet használunk ki a kapacitásból, annál nehezebb az átmozgatás. Ezért nem jó 80% felett kihasználni egy flash memóriát, ha dinamikus adatmozgás történik rajta. A kérdés, hogy ez csak a kártya összkapacitásásra vonatkozik, vagy partíciónként? Vagyis a partíciók az adat konkrét elhelyezése szempontjából fizikailag is elkülönülnek-e?
-
törölt tag
Sztem nincs Androidra Gparted. De ha találsz valahol, akkor linkeld légyszi! Gpartedre a legegyszerűbb lehetőség a Puppylinux XP -puppy 528. Elvileg amit írsz, arra van lehetőség. De ez még itt járatlan út. De itt a lehetőség, hogy felfedezd! Ami még nem tiszta számomra:
1.: Lehet -e az mikro SD -n több partíciót is párhuzamosan mountolni?
2.: Milyen hatása van az adatsebességre, ha egy programnak egy mappája másik csatolófelületű adathordozón van.
3.: Az ext3/4 naplózó fájlrendszer, ami fokozott r/w műveletet jelent. Ez nem tesz jót a flash memóriáknak. elvileg a naplózás kikapcsolható, csak nem tudom, erre hogy reagál a SolidExploreres symlink.
4.: A beépített adattárolón hogyan van megoldva ez a naplózás kérdés. -
csjohnny
tag
Az MK908 tárhelyei úgy néznek ki hogy van :
egy Belső Tárhely ami 2GB
egy Nand Flash ami 4GB.
És lehet egy SD kártya ami max. 32GB.Ha telepítesz egy alkalmazás az feltelepedik a belső tárhelyre valamint ha az alkalmazásnak szüksége van még további kiegészítő adatokra amiket letölt (data, obb fájlok) ezt a nand flashre tölti le az Andoid/Data vagy Andoid/Obb mappákba.
Az áthelyezés SD kártyára itt valójában azt jelenti hogy a Belső Tárhelyen tárolt programot átmozgatja a Nand Flash-re!
Az SD-re semmit sem tesz, ezért csináltam azt hogy a Nand Flash és a SD kártya csatoláli pontjait felcseréltem.
De hogy ne vesszen kárba a 4GB a ROM felrakásakor a parameter fájlt kicserélem a 2GB helyett a 6GB-osra. Így lesz egy 6GB-os Belső tárhely egy 600MB-os Nand Flash, majd a vold.fstab fájl módisításával ezt a kisebb méretű Nand Falsht cserélem át a 32GB-os SD kártyával.Igy a következő tárhelyek fesznek az MK908-ban:
egy Belső Tárhely ami 6GB
egy Nand Flash ami 32 GB (ez a SD kártya)
egy SD kártya ami 600MB (ez a Nand Flash)Angry Birsd-nél én csak egérrel játszottam, igazából nem próbáltam mappot csinálni rá.
A HUB kap tápot az Mk908-tól USB-n keresztül.És ezt fordítva is elmondhatom hogy ha csak a HUB-ot kapcsonád be a tápjáról az MK-t még nem az is bekapcsolna, mert a HUB adna neki tápot.
Jól gondolod hogy valami kéne a HUB-ba. Én egyszerűen lekötöttem a HUB-ban az USB csatlakozó felé menő piros táp kábelt. Így csak a tápjáról kap 5V-ot.Biztos lehet FAT32-őn kívul másra is leformázni az SD-t és akkor lehet symlinkelni, nem próbáltam még ezt.
Egy 5V-os ventit pedig ilyen esetben érdemes rátenni.
-
pityu8
tag
válasz
csjohnny #313 üzenetére
Így már érthető a SHADOWGUN, talán korai volt az örömöm
A beállítások-alkamazások résznél van olyan, hogy "Áthelyezés az SD-kártyára". Ennek mi lehet a buktatója?
Az SD kártyám FAT32-re van formázva, gondolom a symlik dolog nem működne rajta.A 908-al lehet ext3-ra formázni mondjuk a felét (pl. letölteni a gparted progit)?A touchscreenes dolog elvi részét kezdem kapiskálni, de a gyakorlat még nagyon sötét
Vegyük pl. a klasszikus Angri Bird-et, hogyan kezdjek neki. Mert ott a csuzli is mindig más helyen lehet.
Nekem is izmosabb játékoknál annyira forró, hogy nem lehet megfogni, és egy idő után lekapcsol. A kék LED meg lassan villog, csak ki-be dugásra indul újra. Kicsit megijedtem, hogy hibás a kütyü, de akkor ventilátor a megoldás!
Még egy gondom is lenne
Van egy aktív hubom, ha a 908-ast elindítom a hub tápján lévő piros led világít. Így nem nagyon merem bedugni a konnektorba. Szerintem valami dióda hiányzik belőle, ami csak egy irányba engedné a "kakaót", vagy ne parázzak, dugjam
-
törölt tag
válasz
csjohnny #312 üzenetére
Az egyik, hogy a FAT nem a legcélszerűbb fájlrendszer az ilyesmire. A másik, hogy ezzel beheggeszted a mikro sd -t. Sajnos, FAT -ra nem lehet symlinkelni. Solid Explorerben először át kell helyezni a mappát a külső sd-re. Aztán hosszan kell nyomni a mappa régi helye feletti mappára. A felugró ablak jobb felső sarkában lesz egy kis ikon. Rábökve további lehetőségek jönnek elő. Itt rábökni az "elérési út másolása" -ra. Ez után hosszan rányomni az új helyen lévő mappára, majd szintén kis ikon és itt a "symlink készítése". A felugró ablakban hosszú nyomással beilleszteni a kimásolt elérési útvonalat. Ekkor látszólag létrehozza azt a mappát, ami eredetileg ott volt. De ez csak egy hivatkozás, ami az új helyre mutat.
-
csjohnny
tag
A SHADOWGUN az alapból úgy készült ,hogy működik kontrollerrel.
Ilyenkor nem kell használni semmilyen touch emulációt. A Pairing Controller gomb alatt a Sixaxis controllerben az van ilyenkor hogy none, vagyis nincs úgynevezett map betöltve.
Viszont vannak olyan játékok melyek csak az érintőképernyő nyomkodásával (tapizással) lehet irányítani.
Ilyenkor készítünk map-ot egy játékra ,hogy a kontroller gombjaival szimuláljuk egy adott helyen mintha az érintő kijelzőt megérintettük vagy elhúztuk volna rajta az ujjunkat. Minden játéknál máshol kell nyomogatnunk a kijelzőt, ezért minden egyes játékra külön ilyen mapot csinálunk és töltünk be a Pairing Controller gomb alatt.
Itt van egy kis videó hogyan is kell csinálni mindezt:Sixaxis PS3 Controller Touch Emulation GuideA kétmagos MK808B-nél nem kellet kb fél órányi Real Racing 3 játék használatakor különösebb hűtés.
De az MK908-nál muszáj voltam tenni rá egy 2,5x2,5cm-es ventillátort a burkolatra, mert a fent említett idő múlva annyira felmelegedett az RK3188-as chip egy ilyen játéknál, hogy vedelemként kikapcsol, teljesen áramtalanítja magát a stick. -
csjohnny
tag
Szívesen! Persze tudok segíteni.
A /system/etc mappában találsz egy vold.fstab nevű fájlt. Ebben a fájlban kell némi módosítást elvégezni. Az eredmény az lesz, hogy a belső memória tárhely (ami most kevés) és a betett micro Sd tárhely (max 32GB) csatolási helyét felcseréljük. Így a telepített alkalmazásokhoz tartozó data és obb fájlok az SD kártyára kerülnek ezután telepítéskor. Ami viszont már telepítve van avval az a probléma hogy újra kell telepíteni őket.1. lépés hogy a leformázott SD kártyára (PC-n FAT32-re) először mindent átmásolunk a belső tárhelyről.
2. lépés módosítjuk a vold.fstab fájlt
3. Újraindítjuk az MK908-at.Ezután mindig benne kell lenni az SD kártyának a stickben!
Most nem vagyok otthon csak egy netes gép előtt ülök, át kellene küldened nekem ezt a vold.fstab fájlt, majd visszaküldöm neked. Végigcsinálod a 3 lépést és kész!Vagy a következő két sort kell keresni a fájlban
dev_mount flash /mnt/sdcard auto /devices/virtual/mtd/mtd9/mtdblock9
dev_mount sdcard /mnt/external_sd auto /devices/platform/rk29_sdmmc.0/mmc_host/mmc0Erre kell átmódosítani:
dev_mount flash /mnt/sdcard auto /devices/platform/rk29_sdmmc.0/mmc_host/mmc0
dev_mount sdcard /mnt/external_sd auto /devices/virtual/mtd/mtd9/mtdblock9Én így használtam az MK808B-t is és most az MK908-at is ,csak még annyit csináltam hogy amikor a ROM-t felraktam 2GB-os parameter filet a 6GB-osra cseréltem.
-
pityu8
tag
válasz
csjohnny #304 üzenetére
Johnny! Köszönöm a részletes (szájbarágós) leírást! Még nekem is sikerült beüzemelni a PS3-at!
Kipróbáltam egy demo játékot, SHADOWGUN v1.3.5 [Mali-400] a neve. Minden jól múködik, a forgások, mászkálás, lövés, fegyvercsere...stb. Bár nem az én stílusom, hogy ami mozog, lövünk
DE, szupi, mégegyszer köszönöm a leírást!
Tudnál abban segíteni, hogy ne a belső SD-re tegye a több 100MB-os odd? Van egy 32Gb-s sd kártya beledudva, de nincs rajta semmi, nem használja? -
SUPREME7
őstag
Sziasztok!
Megjött az MK809III, de antutu, quadrant kiakad tőle 2-3 másodperc után, és reboot. Valami hardver gond, vagy energiaellátás probléma?
-
törölt tag
Ha valaki szert tesz olyan infóra, hogy a kékfogas T-R42 -be milyen modult raktak, az legyen kedves és írja meg, vagy linkelje. Köszönöm!
-
janos.cs
tag
Uj [Kernel] MK908hoz! Elmeletileg a 720p/1080p akadasa fixalva lett.
-
csjohnny
tag
Egy kis segédlet MK908 és PS3 kontroller használatához:
1. Nekem a Finless Bob 1.5 ROM van fent és a 720p kernelt tettem fel. Gyári ROM-val nem fog működni a PS3, mert nem rootolt a gyári ROM. Rootolt Finless Bob ROM-ot innét lehet letölteni:
Tronsmart MK908 Android 4.2.2 "Official" - Finless ROM 1.52. Le kell tölteni a touch emulációhoz a drivert. Két féle van van egy 720 és 1080-as kernelhez való.
Virtual Touch Emulation Driver 3.0.36+
3. Kiválasztod a 720 vagy 1080-as .ko fájlt annak függvényében ,hogy Finless Bob ROM melyik kernelét tetted fel, alapeseteben a 720 van.Majd a virtual_touchscreen.ko fájlt én a következő helyre másoltam be: /system/lib/modules
De lehet a /data/local mappába is ha az előző helyre nem sikerülne.4.Terminál Emulátorban a következő parancsokat kell kiadni:
su (enter)
cd system/lib/modules (enter) {ha más helyre másoltad nyilván az az útvonal kell!}
insmod virtual_touchscreen.ko (enter)Ha leakarod ellenőrizni hogy sikerült-e indítani a insmod-val a ko fájlt
lsmod (enter) letudod ellenőrizni.5. Automatikus indításra sajnos nincs még lehetőség ebben a ROM-ban mert az init.d support igaz írva van ,hogy működik de valójában nem működik. Ezért az előző parancsokat minden egyes ki-be kapcsolás követően be kell írni. De janos.cs ötlete volt, hogy a Terminál Emulátorban lehet Indító Parancsot létrehozni.
Így csak elindítjuk a Terminál Emulátor és automatikusan futtatja a beírt parancsokat.6. Google Playről kell a Sixaxis Controller nevő programot telepíteni:Sixaxis Controller
7. És a következőket beállítani a Preferences menüben:
Gamepad Setting - Enable Gamepad egy pipát kell tenni.Touch Emulation - Orientation Offset - -90°-ra átállítani.
8. Beállítások menüben a Nyelvi beállításoknál be kell jelolni a Sixaxis Controllert is.
9. A sixaxis Controller fő oldalán a bal alsó sarokban van az Mk908 Bluetooth mac címe. Ezt kell beírni a PS3 kontrollerbe hogy párosodjanak. PC-re ezt a programot kell letölteni és elindítani: SixaxisPairTool
USB-vel összekötni a PC-t és a PS3-at,majd átírni a mac címét az MK908-aséra.9. Végül az Mk908-ban a Sixaxis Controllerben Start-ra klikkelni és bekapcsolni a PS3 kontrollert. Nem kell az MK908-ban a Bluetooth-t bekapcsolni ezt a program elvégzi.Az alábbi üzenetek kell kapnunk:
-
törölt tag
Azt nem tudom, hogy konkrétan a Honfoglaló mit használ. Megpróbáltam belépni, de nagyon régen játszottam és elfelejtettem a belépési adatokat. Általánosságban azok a netes alkalmazások nem működnek, amikhez JRE (Java Runtime Environment) kell. Ez ugyanis nem passzol az Android kódjával, ezért nem telepíthető.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, egy mk908 tulaj lenne olyan kedves és megnézné nekem, hogy hogy megy a gépen vmelyik böngészővel a honfoglaló?
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest