- Kompakt vízhűtés
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Hobby elektronika
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CBool
tag
válasz
radi8tor #16600 üzenetére
25 ezer forint volt, ami tudom, hogy nem kevés (főleg ekkora méretű háznál), de nem találtam más alternatívát amit Mo.-on is lehetne kapni. A lényeg az volt, hogy minél kisebb legyen (tehát nem kell 5,25"), minél szellősebb (ugye egyik oldalt csak perforált lemez van), ja és legyen VESA felfogatási lehetőség.
-
fero02
nagyúr
válasz
radi8tor #16545 üzenetére
Nézted az AC oldalát?
Gondolom nem 0-24-ben menne maxon a CPU, így nem hinném, hogy kevés lenne normál használat mellett. A 4 hőcső biztos jobban, egyenletesebben elvezeti a hőt, de maga a hőleadó felületek között nem hinném, hogy akkora különbség lenne. Akkor már inkább a ventik hangosságának adnék jelentőséget, abban pedig az AC sem rossz.
-
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #16492 üzenetére
Simán be fog férni.
A VRM lapka alig magasabb, mint a hátlapi kimenetek panelja és az általad linkelt képen is jól látszik, hogy a tápegység és a hátlapi panel egymáshoz közelebbi szélei között még legalább 3-4cm hely van. -
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #16492 üzenetére
Nemhiszem, hogy cserélni fogok egyhamar. Ez engem biztosan kiszolgál 1-2 évig.
Jó, hogy irtam. Nem tartózkodom otthon, a gépem meg otthon van, szóval leghamarabb pénteken tudok neked szolgálni méréssel, hacsak más nem előz meg.
De saccra kb egy fél cm-mel magasabb az intel stock hűtőjéhez képest.viperabácsi: Hát most, induláskor biztosan nem, de később szerintem esni fog az ára. Vagyis remélem.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16487 üzenetére
Nagyon komoly deszka. Asus igencsak feszegeti a mini-ITX korlátait.
========================================
EVGA ITX BOX megváltozott, mióta legutoljára mutogatták - tweaktown.com
========================================
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #16474 üzenetére
Az EVGA Z77 Stingerhez a megjelenés óta 2 frissítést adtak ki, egyet január végén, a másikat március közepén. Mindkettőben értelmesnek tűnő javítások vannak. A Gigabyte Z77N-WiFi-hez a megjelenés óta egy végleges BIOS és egy béta jelent meg (tavaly augusztus és november), elhanyagolható fejlesztéssel, javítás gyakorlatilag nincs, miközben a rendszer olyan hibával küzd, hogy egyes Sandy procikkal dVGA nélkül nem működik. Szóval az EVGA tulajok összetehetik a két kezüket. Az tény hogy például az ASRock Z77E-ITX-hez képest nem voltak túl aktívak, de idén már az ASRock is hanyagolta a kifutó technikát. Az ASUS csúcslapja sem kapott szinte semmi komoly fejlesztést, csak improve compatibility-ket, azokat is szinte csak tavaly.
Szerk.: A Z87-nek csak azért örülök mert remélem lenyomja kicsit a Z77 Stinger árát, már kinéztem a P55/i5-760 helyére egy i5-3570K-val.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16474 üzenetére
Érdemes megvárni az első vásárlók (más néven béta teszterek) beszámolóit.
======================================
Gigabyte F2A85XN-WIFI - Újabb képek, egyelőre hivatalos oldal nélkül - mb.yesky.com
Szokásos felszerelés, emberes LN2 tartály a sarokban... - [kép_1], [kép_2] - expreview.com
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16441 üzenetére
Nekem gyanús, hogy ami műanyag csatlakozó található az Asus lapokon az egységesen világos sárga színű. És sokkal inkább arról van szó, hogy a neten felbukkant különböző képek eltérő színhőmérsékletűek, objektív összehasonlításra aligha alkalmasak. Ezzel kapcsolatban érdemes megvárni a profi, hivatalos fotókat.
A másik félrevezető tényező az ember színlátása, ami relatív, a környező színek és azok aránya erősen befolyásolja. Ha jobban szemügyre veszed a képeket láthatod, hogy inkább a fém alkatrészek bírnak fényes aranybarna megjelenéssel és ami lényeges különbség, hogy míg a nagyobb alaplapokon számos alumínium borda uralja a képet, addig a sárga műanyag alkatrészek eloszlanak a nagy feketeségben. Ezzel szemben a mini-ITX-es lapjaikon aranybarna alu felület csak nyomokban található, míg a sárga műanyag sűrűn egymás mellett relatíve nagy felületet képez a sárgaság benyomását keltve.
Valamit javítana az összképen, ha az ASRock-hoz hasonlóan Asus-ék is aranyra színezték volna a kis fémalkatrészeket a procifoglalat körül.A tévedés jogát fenntartom.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16439 üzenetére
Az Asus H87I-Plus nem a tuningbetyárokat célozza. A P8H77-I utódaként általános és/vagy HTPC felhasználásra rendeltetett.
A Z77I-Deluxe leszármazottja az Asus Z87I-Deluxe, amit már linkeltem korábban. Azon ugyanúgy ott virít az overkill tápellátás tuningra és mindenféle egyéb galádságra. -
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #16255 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. 3 évet kihúz az akkori (lassan kifutó) csúcs i5 a P55 mellett, a mostani is kibír majd annyit a Z77-el. Már csak el kéne jutnom a proci és alaplap cseréig. A Giga Z77-el abszolút nem vagyok elégedett, szeretnék próbát tenni az EVGA Stingerrel (méltó utódja lenne a DFI P55-nek), aztán ha beválik akkor le lehet cserélni a G540-et egy 3570K-ra. A P55/760 meg mehet a HTPC-be.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #16252 üzenetére
Még akár az is meglehet, de a mini-ITX már csak ilyen mostohán kezelt témakör.
==========================================
Asus Z87I-Deluxe - 1080p videó - youtube
Asus Z87I-Deluxe - Még több kép, részletesebben, jó minőségben. - t17.techbang.com / mag.udn.com
-
Rypejakten
addikt
válasz
radi8tor #16202 üzenetére
Annyiért oké, de azért a 40k már húzósabb ár.
Ric4m0nd: Hirtelen nem tudom, hogy melyik a Rev.A és a Rev.B, de azt a Macho-t vedd, amin a fosszínű keretbe foglalt szürke, és nem a fehér venti van, mert a borda is jobb, és a venti is halkabb/csendesebb, plusz pár mm-rel alacsonyabb is, mint a fehér ventis.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #16176 üzenetére
cipokanalat, pajszert, mindent
a procin gyari huto van (i5-2500k). legnehezebb a ket tapmadzag elrendezese volt, a 24-tus csati utan a kabelkoteget probaltam visszahajtani az alaplaptalca kozelebe, ott megkeruli az alaplapot a memoriak menten, aztan kicsit visszajon es onnan fel a tapba. a 4tus 12V kicsit konnyebb volt.
lent a vinyo is tul sok helyet foglalepp hozzaer a niantic kartya hutobordajahoz. elmeletileg nem okoz problemat...
Pista0001:
a plusz nehezites a max-1542 felul, mert annak 4 sata mazzag kene -
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #16063 üzenetére
Az még mindig jobb, mivel van egy kis helye szellőzni a cuccnak. Meg csak egy ventillátor fog dolgozni, egy irányba, a procihűtőé.
Meg nem egymás ellen dolgozik a két venti, mert itt a proci ventije ráfúj a hűtőre, a tápé meg a tápegységbe fúj, egymás elől veszik el a levegőt.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #15941 üzenetére
Az aljlemezen 120 és 140mm-es ventilátornak megfelelő felfogatási lehetőség egyaránt található. Oda mehet egy legalább 140mm-es. VGA-nak meg egy passzív bordás, hőcsöves változatot kell keresni (ha más nem külön vásárolt hűtővel), így a ház és a VGA szellőztetése is letudva. HDD meg mehet egy-egy az előlap mögé és az 5.25"-ös keret aljára, ízlés szerint. Végül is hasonlóan, mint nálam.
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #15923 üzenetére
Bevallom, nem követtem hogy alakul a sorsa.
HookR: Szóhoz sem jutok
Amikor a kis ház vázát eloxáltattam ott is mondták hogy a végleges szín nagyban függ az ötvözettől. A hegesztési varratok középszürkék voltak, míg az L-profilok nagyon sötét antracit színűek (feketének határeset lenne nevezni).
dVGA mellett milyen terméktámogatásra vágysz?
-
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #15904 üzenetére
Hivatalos infóról nem tudok, de abból ítélve, hogy már az ASRock és a Gigabyte is megvillantotta a Z87-es mini-ITX lapját, olyan 2-3 hónapot tippelnék. Asus-ék eddig sem csipkedték magukat (nem nekik kell pedálozni a piaci elsőségért), meg jelenleg az ő termékkínálatukban szerepel a 'non plus ultra' Asus P8Z77-I Deluxe.
=============================================
Nini, 2 kép settenkedett a galériába.
Tesztüzem, helyén a hardverelemekkel. Jöhet az utolsó szétszedés; tápcsati helyének és rögzítésének elkészítése; alapos szépészeti csiszolás; eloxálás; kábelezés testreszabása és harisnyázás. Iparkodni kell, mert már csak egy hét van hátra. -
Gaben01
őstag
válasz
radi8tor #15838 üzenetére
Ahogy írtam is,szűklátókörű vagyok.
Erre a lehetőségre nem gondoltam én se.Ma is tanultam valamit.
Viszont ebben az esetben (ha routerként funkcionál) mindig mennie kell a gépnek és így már lehet,hogy fogyasztás szempontjából mégiscsak érdemesebb lenne egy routert beszerezni. -
RudiSteel
tag
válasz
radi8tor #15639 üzenetére
Dehogyis elfogadhatatlan egy csendes venti!!! Csak olvastam egy tesztet a PH-n ahol az intel gyári hűtője 15db volt..én is is beállítottam ezt a fordulatot, de engem még ez is nagyon zavar
Gondoltam ettől már csak a passzív lehet halkabb
Ezért fordultam hozzátok
Szóval létezik iszonyat halk venti is?
-
törölt tag
-
-
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #15411 üzenetére
Azóta még elborultabb ötletem született. Szereztem egy rövidebb VGA-t, így a ház elejébe akarok rakni fektetve egy 60mm vastag 140mm-es radit a képeken szereplő 120-as helyett.
Jelenleg jó a hőfok/zaj arány, de nyáron valószínűleg gondjaim lennének a 120-as radival...a nagyobb meg mindig jobb, legalábbis radiból biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest