-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
exoduss
tag
válasz
Crabface #56054 üzenetére
mennyire lehet ezeket a gépeket halknak nevezni? Az asztalomon lenne a monitor mellett. A jelenlegi gépem elég halk, nem szeretném ha túl hangos lenne, viszont nagyon tetszenek ezek a kis hotboxok
Azért gondoltam erre a két típusra, mert hardver aprón most 20-25 ezer forintért lehet újonnan hozzájutni. -
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #55951 üzenetére
Nagyjából úgy, ahogy számoltam előtte is, a teljesen ideális az 50%-os terhelés lenne, de dupla áron (most néztem, corsair tx750m 32K, tx850m 62K, szóval ugrik az ár rendesen) kár 1000-est venni, ha a 750-es 500W teljesítmény leadásakor a 94%-os helyett 91%-os hatásfoknál 15W-tal eszik többet 1 óra alatt.
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #55895 üzenetére
SCYTHE Kaze Flex 92 Slim PWM 2500 (KF9215FD25-P) ?
16mm vastag, kb 5-6k huf az ára, sokkal nem vagy beljebb mint a noctuaval, a teljesítményét nem ismerem, nekem 120-as slim volt, azzal nem volt bajom.Azt hittem Arctic is van, de az a 120-asből van.
Thermalright hűtőkhöz is szoknak adni 14mm vastagságút.De hogy az van-e külön... -
hegegabi80
addikt
-
-
Horvi
őstag
válasz
Crabface #55519 üzenetére
Pontosan. Ha SFX-L tápot használsz és az SFX-L slotba rakod akkor felette csak egy slim venti fér el(P12 van nekem bent). Vagy nyomtatsz/esztergáltatsz 4 rögzítő pint vagy megoldod gyorskötözővel a rögzítést.
A "B" terv pedig az, hogy az SFX-L tápot berakod az SFX slotba, akkor elfér felette a sima venti viszont a tápon alul a csatlakozóknak szűk lesz a hely és nem tudsz normális méretű VGA-t berakni a gépbe abban az esetben ha a VGA alulra kerül.
Viszont ez nem probléma abban az esetben ha a VGA az oldallapra párhuzamosan kerül beszerelésre a riser kábellel. Ennek az építésnek pedig az a hátránya, hogy nem tudsz toronyhűtőt használni.
Ezeket már végigszívtamsasNAXO Az a seasonic táp jó vétel csak ez a gond vele, hogy SFX-L méret valójában. Az SGX(2021) lenne a rendes SFX méret viszont ahogy láttam itthon sehol nem kapni. Opció lehet még valódi SFX méretben a népszerű Corsair SF600 mondjuk.
-
Francia91
veterán
-
sasNAXO
aktív tag
-
XmoD
senior tag
válasz
Crabface #55154 üzenetére
ATX táp felesleges, (650-es sfx silverstone van), alaplapot szeretnék és nem házat cserélni.
Nemsokára kész a 280-as radihoz az átalakítás ennél, sok időt öltem eddig bele, hogy feladjam. Az általad ajánlott házat csak feketében találtam, illetve ha jól nézem még az üveg oldalpanel feláras extra hozzá.
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #54922 üzenetére
Ellenőrizted ezt hw úton 1x is? Mert konkrétan képtelenség sokadik olvasatra is..valami képanyagot dobj már be róla
Szerintem szimplán téves kiolvasás volt, konkrétan WR eredmények állnak a másik oldalon, allcore ~4.3G/1.5V körüli értékekkel..
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #54914 üzenetére
Max. a vele szerelt komplett gép
A 3950X allcore OCval volt ~240W,
a 2600X kb. a feléből kimaxolható,
de akkor már csúnyán túlfeszelve. -
törölt tag
válasz
Crabface #54675 üzenetére
Már jó régóta tartoztak egy alacsony(15Xmm alatti) aszimmetrikus nem virsli hűtővel.
Végre.
Átnézve az oldalt: nem láttam beméretezett rajzot, másrészt amin megakadt a szemem az az, h. nem lett kompatibilis más ventilátorral!
NF-A12x25r features a custom hole spacing of 93x83mm. -
creation
senior tag
válasz
Crabface #54513 üzenetére
Az a baj hogy 2,5 slot. Elbír vele a sajátja, de vastag. Ezért most jön egy AC S1, ami alapból 2 slotot eszik meg, s mivel jelentősen túl lóg a kártyán, a túl lógó részt fogom ventivel támogatni. Nincs jobb ötletem rá. Vagy víz arra is NZXT-nek van rá platformja, de lehet hogy nézek egy 120-as AIO-t és marok hozzá felfogatást. Csa férjen el a pumpa rész a 2 slotban csővel együtt, mert ha nem, akkor bizony az is matekolós lesz.
-
Mclovin
senior tag
-
válasz
Crabface #54461 üzenetére
Ja amúgy tegnap elhoztam az NR200P-t, fekete, nagyon szép állapotú, megvigyázott, üvegen még fólia van, ventik, riser megvannak, 15 ezret szerintem megért, bár én leragadtam a 35 ezres bolti árnál, látom azóta olcsóbb, 25 körül is be lehet szerezni, de szerintem így is megérte.
Egyelőre nézegettem, forgattam, széjjelebb szedtem, összeraktam, meglátjuk mi lesz vele/belőle. Még akár egy ATX lap is befér keresztbe.
Elgondolkodtam, hogy kiveszem az alaplaprögzítőlapot, belógatom az ATX-et 4 kötegelővel középre, alul talán marad annyi hely az IO oldalon, hogy az alaplap kivágása nélkül bedugjam amit kell és kivezessem hátul, gyakorlatilag ez csak egy DisplayPort kábel a VGA-ra, 1-2 USB de az mehet akár az előlapira is, sőt van egy belső HUB-om amit az alaplapi USB2.0-ra kell dugni és ad 3-4 USB portot, beviteli eszköznek elég. Ha nem cirka 8 centis és betonmerev lenne a riser hanem rendes hosszú és hajlékony, akár az így bezsúfolt ATX lapról is ki lehetne vezetékezni riser pozícióba.
Néztem még mATX modokat, 3D nyomtatható alaplaprögzítéssel, nem értettem miért nem fúrják le azt a fém idomot ami a gyári alaplaprögzítő és miért nem teszik 2 centivel (1 PCI-E slot szélessége) feljebb, de látom, hogy belelógna a váz felső élébe, hacsak nem reszelek le mindkettőből:
-
cinemazealot
addikt
válasz
Crabface #53953 üzenetére
Húúú, imádom, hogy Ryzen alap és minden borda egy irányba néz! Tök jó kis áramvonalas házi szervert lehetne összerakni belőle.
#53961 viperabácsi
Matrox Millennium G550: egy ősrégi videokártyacsalád, ami a mai napig szinte mindennel (is) kompatibilis. -
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #53814 üzenetére
Eleve 2 van a vgan, kettő a toronyhütőn, és 2 fentről fújja be a friss levegőt. Ja, meg világít, bevallom férfiasan ez volt a fő szempont.
Van azért hangja, bár amikor dolgozok 1000 rpm alatt megy a 4 venti, a vga passzív ilyenkor, ha meg játszok kit érdekel a hang,.rajtam füles van.
-
HookR
addikt
válasz
Crabface #53587 üzenetére
Bezzeg amikor este néztem még nem volt kint több kép...
Tipp: A kattintható, linkelt képeken kívül elérhetőek a köztes számozásúak is (1)-től (24)-ig, csak át kell írni a számokat.
Már korábban is villantottak sörösláda és szennyestartó szerelemgyerekének tekinthető házat, de időközben valamelyik félreléphetett a Duplóval. -
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #53497 üzenetére
Ha legközelebb villogni akarsz, ne a számítógépen tökéletesen megtervezett, majd CGI-al élethűre varázsolt top modell leszek fotót hozd, hanem valamit a való életből...Köszi.
.
.
.
Magyar hangja Vágó István:
Ezt nevezem, szép munka!#53496 Duracellm...
Köszi a felvillanyozást.
-
Rick4
félisten
válasz
Crabface #53481 üzenetére
Annyira lehet valós a 110-120W, hogy a 250-es táp lekapcsol egy aida fpu teszt alatt i7-8700- nál, szóval jóval túl van az a 110-120W-on kergetve intergrált vga-val is.
duo: Ha megvan, az teljesen más kérdés, bár én ilyen esetekben is piacra tolom, és megveszem az újat, ami új is, meg garis is.
-
válasz
Crabface #53483 üzenetére
Ha jól emlékszem, 6500-ast alul tudtam feszelni 0,1V-al, órajelcsökkentés nélkül, akkor valszeg' a 7600-asnál is menne ugyanez.
Tápcsati nélküli 1050-esek jó 10W-al kevesebbet fogyasztanak, de ez az 50W nekem nagyon kevésnek tűnik. A kisebb lap miatt is lehet, vagy a picivel alacsonyabb órajelek miatt?
Afterburner-el nem tudom, mennyire lehet ezeket visszafogni? -
válasz
Crabface #53481 üzenetére
Ahogy nézem, i5-7600 45W alatt kajál normál használat mellett, ez picit alulfeszelve jobb is lehet szvsz.
Sima, tápcsati nélküli 1050 2GB meg emlékeim szerint 60W+ körül fogyaszt.Szóval igen, helyes lehet a 110-120W-os cél.
Kérdés, hogy a 160XT pico PSU (és esetleg a 200W NAS PSU) hogyan tud ezzel tartósan megbirkózni, mikor az adatlapján 8A-t írnak max. current-re 12V-on (peak load 15A)? -
Mclovin
senior tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Crabface #53196 üzenetére
R7 2700. Korábban fix 4 GHz-en járattam 1,3125 volttal, de az egy benoctuázott mikrotorony volt Mugen 5-tel és ~50 fokkal, szóval gondolom, kicsit alá kell majd menni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
(#53197) Qkacka: Oké, már látom, hogy hol és mikor fog elhullani a maradék hajam is.
Jó kis full réz Zalman top flowok. Azokat szerettem.
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #53139 üzenetére
Ha nem fut a háttérben sem semmi amit 3d terhelésnek érzékel vagy vmi komolyabbnak, akkor szerintem, nem.
Monitorozó progi, hardveres gyorsítós böngészőnél beakad mondjuk egy yt videó?Teljesen nem témába vág, de nekem pl a legutóbbi win friss óta, nem biztos hogy ez az oka, csak az idővonal vág egybe, de pl a firefox screenshot funkciója hibát jelez minden használatnál, de működik amúgy...
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
Crabface #52975 üzenetére
Pont tápot akarok venni , nem tudok dönteni SF450Platinum és SF600 Gold között.
Konfig amihez kellene :Lap :ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
Proci : Ryzen5 5600g
Ram : Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16
VGA : (egyenlőre maradna ) SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC
SSD 1 : Western Digital 500GB M.2 2280 Blue 3D
SSD 2 HP EX900 250GB M. 2 PCIe
Hdd 1tb notbook vinyo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest