- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- SONY LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
iff
senior tag
Megrendeltem a következőket:
ASROCK AM1H-ITX
AMD Athlon 5350 AM1
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX
MX31-A2 Mini-ITX
Akyga AK-ND-10 Adapter Asus/Toshiba 19V/4.74A 90W -
iff
senior tag
am1h-itx,5350
A fogyasztásmérő 32-35w között mutat.am1h-itx
Please refer to below hardware coniguration for the estimated adapter power.
DRAM HDD Estimated Adapter Power
1 1 41W
1 2 56W
2 2 60W
Due to the power limitation and PCIe bandwidth (x4), the VGA card is not supported.q1900DC-itx
Please refer to below hardware coniguration for the estimated adapter power.
DRAM HDD Estimated Adapter Power
1 1 30W
1 2 45W
2 4 79WKíváncsi lennék, hogy ténylegesen mennyi a fogyasztásuk.
-
iff
senior tag
Melyik a jobb választás:
asrock Q1900DC-ITX
vagy
asrock AM1H-ITX
AMD Athlon 5330 AM1
fogyasztás ill. teljesítmény? Noti tápból érdemes 90w-at venni vagy elég 65w-os is? -
iff
senior tag
Sziasztok!
Ezen a konfigon gonolkodok:
-ASROCK AM1H-ITX
-AMD Athlon 5350 AM1 2,05GHz BOX (25w)
-Kingston 4GB DDR3 1600MHz Single Rank KVR16N11S8/4 ram
(a ram nem tudom, hogy jó lesz, mert a támogatott listán nem szerepel)
-CoolerMaster Elite 130
-Akyga AK-ND-01 Adapter Toshiba 19V/3.42A 65W vagy Akyga AK-ND-10 Adapter Asus/Toshiba 19V/4.74A 90W
-1-2db winchester kerülne bele.Elsősorban nas-ként üzemelne, P5QPL-AM E7500 cpu váltana le. (főként a fogyasztás miatt)
Nem lehet tudni mi lesz a jövőben, később esetleg másra is lenne használva. (film nézés, netezés)(játékra nem)Még ezt az alaplapot nézegettem:
-ASROCK Q2900-ITX (elvileg 10w)
-Kingston 2GB DDR3L 1600MHz SODIMMNem tudom melyik lenne jobb választás, fogyasztás ill. teljesítményben?
(AM1H-ITX táp miatt jobban tetszik)
4K felbontással megbirkóznak? -
agisanci
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Most fogok vásárolni egy Asrock AM1H-ITX lapot, amihez ugye 19V-os külső tápot is lehet használni.
Nekem van egy Acer laptop töltőm, ami a következő paraméterekkel rendelkezik: 120W, 20V, 6A, model: PA-1121-02.
Az alaplap leírásában láttam, hogy a feszültségnél enged +/-10% eltérést, de az áramerősséggel gondban vagyok, ugyanis a töltőknél/tápoknál sokfajta változat van amper téren (4,74; 6; 10; 20, stb...), én pedig nem értek ehhez, inkább megkérdeznék egy hozzáértőt, minthogy "hazavágjak" valamit a leendő konfigban. Ezekkel az értékekkel megfelel ez a töltő?A konfig:
Nem lesz tuning, 5350-es proci lesz a lapban, 2x4Gb 1600Mhz DDR3, Sata 3-as 7200rpm-es WD vinyó és egy DVD író.Hálásan köszönöm, ha valaki időt szakít a magyarázatra!
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Szeretnék összerakni itthonra egy pici, halk és olcsó gépet.
Egy kicsit bele keveredtem, sokat olvastam, és már nem is tudom mi lenne a jó nekem :-)Első próbálkozásra ezt "raktam össze"
AM1B-ITX
AMD Sempron X2 2650 vagy AMD Sempron X4 3850 esetleg Athlon X4 5150
Kingston 4GB DDR3 1333MHz
2,5 winyót tennék bele vagy akár 3,5-etvagy inkább jobb lené az intel atom irányba elmenni?
Néztem a házakat és táppal vagy adapterrel együtt elég drágák.
Felmerült bennem hogy akár Cooler Master Elite 110 + sima ATC táppal sem járnék rosszul, és még maradna is bőven hely a házban egy esetleges későbbi bővítésre.
Vagy inkább olyan alaplapot válasszak amin van jack dc in táp? (pl. az előbb említett AM1H-ITX)Amire használni szeretném:
Ha nemvagyok otthon akár távoli asztal szerűséggel vagy egy ftp-vel el tudjam érni róla az anyagokat
Ha mennem kell valahová, berakom a táskába és viszem
Nem akarok rajta HD filmekt nézni, első sorban sima böngészés lesz rajta, max, youtube-al megtüzdelve, de maradva az 1024*768-as felbontásnál esetleg ennél eggyel jobbal.
Kvázi irodai gép tudása kell nekem.
Valószínű, hogy DLNA kiszolgáló is lesz belőle egyszer.
Olcsó legyen
Nem akarok vele játszani
Ha kell tudjon menni akár 24/7-ben bár valószínűleg egyszerre nem lesz ennyit használva.A vas:
WinX oprendszer, talán később kipróbálom a linuxosat is...
halk legyen
elég az analóg 5.1 vagy 2.0-ás hang
legyen rajta USB3 csatlakozó
normál mértü sata csatlakozó
elég a dsub vga a hdmi nem élet halálmenjen el úgy is ha nincs rajta billenytű illetve egér (vagyis a BIOSba be lehhesen állítani, hogy tovább lépjen ha ilyet tapasztal)
Előre is köszönöm az észrevételeket, javaslatokat.
-
Garold
senior tag
válasz
Goose-T #24145 üzenetére
Így utólag belegondolva lehet hogy nem is baj hogy a táp nélküli AM1 lapot vettem, ha később kevés lesz a konfig a mostani és jövőbeni feladatokra akkor a "nagy" gépből ebbe a házba (Chieftec itx ix-01b jelenleg beszerzés alatt van) pattintom az alaplapot és a procit (ami már viszont tényleg Intel
) és így a külön tápot sehogy sem tudnám megúszni.
-
Goose-T
veterán
válasz
viperabácsi #24144 üzenetére
Aztán ez meg hogy jön ide? AM1-es konfigról volt szó.
-
Garold
senior tag
Pico tápot, panel tápot milyet és honnan érdemes rendelni külföldről?
Úgy hallottam hogy már a pico psu-t is hamisítják.
AM1-es konfigot szeretnék meghajtani vele, dvga nélkül, 1 db laptop winyóval.
Az itthoni boltok árai elég húzósak... -
>Deego..
senior tag
MSI AM1I lapom van, mehet bele a 16-24V Input voltage PicoPSU vagy csak a 12V?
-
erhas01
tag
válasz
flashpointer #23702 üzenetére
Átszabtam a Lian Lili 007-t, valami ilyenre!
Az első ventilátor mögé, akár egy fiókos 4 HDD -s szekrény is betehető legyen, mint egy Nas. A házon belül, vízszintesen középen lehetne egy légelválasztó lemez, felette egy tálcával, mint egy sütő, vagy íróasztal.
A tálcához rögzíthető lenne a fekvő alaplap, paneltáp, hátsó ventilátor. A tálcával együtt minden beszerelhető lehetne a felső részbe. A hátlap mellett levehető lehetne az egyik oldallemez és/vagy a tető is. Így beköthető lenne az első ventilátor, bekapcsológomb is. Szerelés így talán megoldhatóbb.
Kettő légterű lenne a belső rész, aránya 2/3 rész HDD, 1/3 rész alaplap.
Alsó térben a HDD előröl kaphatna levegőt, pl.: az AM1, alaplapnak felső légtérben oldalról hátrafelé elég lehetne a szellőzés. Úgy gondolom ebben a "kéményben" a HDD feletti hely és a gépház hátsó rész mögötti hely légtérfogat az számítana bele legjobban a HDD hűtésébe. USB felül a házon kb. mindegy hova kerülhetne. Nálam a ház álló helyzetben 90 fokkal elforgatva oldalra a gépkezelőtől el, a vele szemközti fal helyett oldalra kifelé is fújhatná a levegőt. -
zolda
tag
válasz
flashpointer #23660 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Pollen, Pista0001 nektek is!
akkor próbálok keresni vmi kisebb házat külső táppal. Ha szerintetek a j1900 is elbír bőven a fent említett feladatokkal, akkor nem adnék ki többet a kabini-ért (tényleg csak +5k), bár az am1 lapba később lehetne talán cserélni a procit, míg a j1900 integrált...
-
zolda
tag
Sziasztok!
PC vásárás előtt állok, és mivel jelenleg elsődleges szempont lenne a kompakt méret és az alacsony fogyasztás, itt kérnék tőletek tanácsot. Most rakok össze először gépet, úh. előre is elnézést, ha hülyeségeket kérdeznékFelhasználás teljesen általános (otthoni/office) lenne:
-win7/8 és Ubuntu
-Office
-internet
-film (xbmc)
-torrent (amíg egy NAS össze nem áll)
-távoli asztal kliens1) AMD 5350 Kabini + Asrock AM1B-ITX + 4GB HyperX DDR3 1600 CL9
2) Intel J1900 (Asrock Q1900 ITX) + 4GB Kingston Notebook DDR3 1333 CL9SSD: Intel 520 120GB
HDD: WD Red 3TB (később menne a NAS-ba)
HÁZ: CHIEFTEC BT-02B / BT-04B / FI-01B / FI-02BC (melyik a leginkább ajánlott)Ahogy látom, az 1) verzió kb. 15e-rel több lenne. Megéri Kabinit választani ilyen feladatokra? Vagy vmi mást esetleg?
vagy legyen esetleg vmi (fél)kész barbone, mint az Intel NUC, gigabyte brix (bár a dsub még lehet, kellene)?
HDD nélkül 80e körül tudnék rákölteni...
Előre is köszönöm az ötleteket, tanácsokat!
-
erhas01
tag
1
Mini itx, jó szellőzésű házakat keresek.
1SSD, 1HDD hely legyen. Lehetőleg álló kivitelű, egyszerűt, olcsóbbat.Alaplapok:
ASROCK AM1B-ITX - még nincs megvásárolva -
ASROCK AM1H-ITX - megvásárolva -Áramellátás mikéntje még nem eldöntött.
Paneltáp - Nem tudom milyen teljesítményű és mekkora szükséges ehhez.
Notitáp - radi8tor1 AM1 fórumból dell notitáp. Nagyjából képben vagyok, tudom kit kérdezzek. -.
ATX táp a lenti például.Egyéb:
Ez a táp -,vagy hasonló 12cm-es ventis - jó lesz -e hozzá? BE QUIET! Pure Power L8 300W
[link]Heti 7nap/8 óra működéshez.
-
Egy olyan mini itx házat keresek amely a lehető legkisebb kivitelű de jó szellőzésű. Semmilyen külső nyílású meghajtó hely nem kell, csak egy ssd lesz belerakva, bár az is lehet hogy abból is kis méretű.
AM1 rendszerhez kell, van itthon Pico PSU 60w-os ami igen pici csak ATX csati méretű valami.
Tehát a legkisebb olyan gépház amelyen nincs dvd hely, de még a táp helye sem kell mert azt meg tudom oldani pico-val.
Ötletek? -
-
válasz
Ciripke #23293 üzenetére
Szerintem csapj le erre: Asrock E350M1/USB3, megéri.
Ha erősebb, tartósabb konfig kell, akkor AM1-es lap + APU kijön 23k-ból:
Asrock AM1B-ITX (árgép) + AMD Athlon 5350 -
tresh
veterán
Sziasztok,
ASROCK AM1H-ITX lapnak mekkora a DC csati mérete? (lenovo t61-es tápom van itthon és az érdekelne hogy za jó e hozzá vagy vegyek másikat)
-
válasz
Goose-T #23209 üzenetére
Na pont ez a bajom: a HDD-t adattárolásra, és nem hővezető fém bordának szánják a gépekbe.
Egyébként ha 1-2cm-rel szélesebb/mélyebb lenne, akkor az SFX táp előtt elférne keresztben egy HDD rekesz, 2 meghajtónak. Meg az alaplap előtt még egy (80mm-es helyett 92mm-es) venti. Meg hátul a 2db 60mm-es helyett 2db 80mm-es venti. Meg a felső lemezen egy 120mm-es venti. Akkor tökéletes lenne...
(#23208) Mattanyahu
Rossz az AM1-es lap linkje (helyes itten). Én szívesen olvasok AM1-ről, de amíg egy mATX lapra 2db SATA csatit bírnak tervezni, addig nem vagyok hajlandó szóba állni egy ilyen deszkával. -
Mattanyahu
tag
gigabyte ga-z97n-gaming 5 teszt @bit-tech
gigabyte ga-am1m-s2h teszt @anandtech az utóbbi időkben annyira nincs buzz az am1 körül, hogy már egy µatx tesztnek is örülökbtw végre befejeztem a gépem, számos apróság mellett bekerült az alpenföhn panorama az sg05be
egyéb tapasztalat: a gainward 750 ti gs ventijeit nem lehet 30% alá tekerni, úgy viszont egy picit hangosak nekem -
>Deego..
senior tag
AM1 helyett beszerezten aprópénzért egy Giga E350N Win8 lapot.
SFX táppal hajtanám, de inkább lecserélném majd egy pico psu-ra.
A gépezet: a fent említett lap, 2 gb 1600MHz ram, 2,5' 320 GB HDDTudnátok ajánlani egy megbízható típust és hozzá tartozó adaptert?
Illetve boltot vagy bel. esetleg külföldi eladót? -
Mercutio_
félisten
válasz
#25954560 #23081 üzenetére
Én se vittem túlzásba, itt meg az AM1 topicban toltam pár képet, igaz azóta továbbadtam, de ha menne az erősítőmön az optikai bemenet megtartottam volna.
Tényleg valakinek esetleg van kölcsönbe garantáltan működő asztali CD/DVD/BD-lejátszó és optikai kábel, nehogy végül kiderüljön, hogy csak béna vagyok/sz*r a kábelem?
-
törölt tag
-
>Deego..
senior tag
Készülgetek én is egy ITX konfiggal.
AM1 alapra építkeznék a kedvező ár/teljesítmény szempontjából.Olvasgattam a gyári hűtésről, hát engem nem győzött meg, s amúgy is szeretem ha a hardverek alacsony hőmérsékleten operálnak a viszonylag hosszabb élettartam érdekében.
SFX tápot terveztem, de az ötletet elvetettem, mert a tervezett passzív hűtés miatt nem fér el.
Ezért egy AsRock AM1H-ITX lesz az alap a dc csatlakozó miatt.
Egy EKL hőcsöves hűtést tervezek némileg átalakítani a passzív hűtés érdekében.
Háznak egy Realan E-D3 lett a befutó, bővíthetőség és helyigény szempontjából.
Persze jól át lehet szellőztetni ha passzív hűtêst szeretnénk ATX táp nélkül.A hűtés felfogatását reményeim szerint 1-2 fúrással el lehet intézni és jó lesz AM1-re.
Még van mit alakítani rajta, ATX táp helyének befedése, a hűtés felfogatás, külső táp beszerzése stb..
Képeket itt találtok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bár elég kicsi a kép, de szerintem egy molex - 3 tűs tápcsatlakozó van most a ventire kötve.
Ezt simán széthúzhatod és mehet a venti az alaplapra. De ne felejtsd el EFI/BIOS-ban átállítani a venti kimenetet 3 vezetékesre. (CPU ventijét is 3 vezetékesre kell állítani)
Elbír két ventit is egy csatornán, ehhez venned kell egy 3 pines venti tápkábel elosztót. -
Keksz
senior tag
Megvettem ma a Cooler Master Elite 130at, hozzá az itt is ajánlott lapot ASRock AM1H-ITX és procit AMD Athlon 5350.
Hát nem volt egyszerű, mert talán 4-5 éve csináltam ilyen utoljára, amikor az előző konfigomat raktam össze.
Kb mindennek meglett a helye, a kisebb táp kedden lesz meg, de nem bírtam kivárni így beraktam az 500as Chieftec -em, amin vagy 5 méter tyúkbél van, szóval kb a maradék hely a házban most kábel.
Viszont amit nem nagyon tudtam, vagy csak nem akartam elbaszni és inkább a legjobb tudásom szerint csináltam az a házban lévő 120as és 80as venti bekötése volt. Áramot adtam nekik a tápról, de ezeket a ventiket hogyan lehetne rákötni az alaplapon található "Chassis fan controller" -re? mert ami nekem rémlik csatlakozó és ami pl a prociventihez vagy a táphoz is van, az itt ennél a két ventinél nem különálló rész, hanem egyben van a ventihez tartozó tácsatlakozóval. Azaz vagy direktben rákötöm az alaplapra (ezt nem akartam kipróbálni), vagy összedugva marad és kapja a tápot külön.Hogy van ez? :-(
A képen ott hátul az az összetekert kábeltömeg.
Mondjuk a lapon már csak egy fan control lenne, szóval akár ha kettőt rá lehet vhogy kötni és kell hozzá vmi kiegészítő, akkor linkeltek nekem?
Köszi! -
válasz
xigris #22946 üzenetére
Árgép szerint kb. 25k-ba fáj, és ennyiből már kijön egy AM1-es deszka + négymagos APU, és abban tudod később cserélni a központi egységet, ha kijön egy újabb generáció.
Itt összevetették a két platformot, és teljesítményben elhanyagolható az eltérés, szóval emiatt szvsz ne aggódj. Mondjuk a specifikációjukban sincs túl nagy különbség: Athlon 5350, A4-5000.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Találtam egy Asrock qc50000 mini itx lapot.
Vélemény esetleg egy am1-s rendszerhez hasonlítva melyik a jobb? -
flashpointer
őstag
be quiet sfx 300 és csönd? Én is néztem és bár nincs saját tapasztalatom a kommentekből(mindenhonnan) azt olvastam hogy nagyon nem quiet
Ha elég ennyi kakaó legjobb megoldás egy tápos laplap lehet mondjuk ASROCK AM1H-ITX belepattintasz egy 5350-es procit ami a tapasztalatok szerint alapjáraton nem hallatszik, de van olyan itt aki azt használja úgyhogy majd elmondja, aztán ez megvan 30ból, meg valami ház+tápegység aztán annyi.ócsó csendes és a régi konfigot 2x leüti
Viszont ha nem elég akkor valami intelest kellene nézni ami a csendes táp miatt árban eléggé megdobódik (picopsu tápegységgel 20+) és még kell rá csendes hűtés ami megint vagy 6-8 alsó hangon. És még nagyobb ház is kell szóval +hely.
Az am1-en ezek alapból megvannak, érdemes mérlegelni hogy ez a többlett költség megér e annyit. -
btudos
nagyúr
válasz
flashpointer #22772 üzenetére
AM1 és Bay Trail alapokon is van sajat tapos Asrock lap.
-
törölt tag
na, nem birtam ki.
vettem egy asus AM1I-A-t es egy 5350-et. a realan e-i3-ban fog lakni. hetvegen epitkezes -
törölt tag
válasz
Honkydoo #22727 üzenetére
Ha csak a integrált Gbe-lan van/lesz bőven elég a 4x-es port, AMD Athlon 5150 + AM1H-ITX-re egy szavazat.
Házi szervert nem
A bbu csak a még vissza nem igazolt/ellenőrzött írások memóriában tartásáért felel, ettől még újraindulásnál át kell ellenőrizni a kötetet, ami nem 2 perc. Szünetmentes akkor is kell. Mivel DC/DC-vel indul a lap, egy 16.8V-os akkupakkal és egy vele kompatibilis on-the-fly töltővel meg lehet oldani a szünetmentest.
A raid kártyát kényszer hűteni kell, nem elég neki a rajta lévő borda+házszellőzés. Ha nem teszed, 1 év múlva elkezdi dobálni a kötetet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
>Deego.. #22690 üzenetére
Asrock AM1B-ITX lap AMD X4 5150 vagy 5350 proci, a gyári hűtője is hallhatatlan, most vittek el tőlem egy ilyet csak notitáppal etethető alaplappal (AM1H-ITX) és W8.1-el SSD-vel pörgős kis gép az új tulaj szerint.
Ramból inkább 4GB, abból 1 GB-t úgy is az integrált VGA-nak osztasz.
SSD vagy HDD ezt neked kell eldönteni, nyilván utóbbi lassítja a rendszert.
-
válasz
Mercutio_ #22681 üzenetére
Jah, egy AM1-es hűtő mellett nagynak tűnik, akárcsak az én gyári hőcsöves, AM3-as cooler-em:
Jó-jó, a stock 70*70*15-ös kávédarálót lecseréltem egy SWIF2-80P-re, de a gyári FM2-es hűtőnél még anélkül is láthatóan masszívabb:
(#22684) kisza25
Ügyesen megmoddoltad azt a kis házat! Grats, bár nekem ez már kicsit zsufi!Ilyen 9cm-es Arctic-om van nekem is, jó kis darab, csak sajnálom, hogy mod nélkül nem fér bele az Elite 120-ba. Mondjuk SFX táppal nem sok híja van, ha az alaplapon kicsit előrébb lenne a z APU foglalata, könnyen lehet, hogy beférne.
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #22675 üzenetére
AM1 foglalattal az ASRock AM1H-ITX. LGA1150-esről nincs tudomásom.
-
flashpointer
őstag
Segítenétek döntésre jutni? Az öregemnek raknék össze valami gépet. SSD (nem kell beleszámolni) és itx deszka adott, de az utóbbi eladható ha nem kerülne beépítésre.
elvárások:
-böngészés
-kis méret
-otthon hagytam neki az asztalimat ideiglenesen és rászokott a youtub videókra amik eddig nem mentek az övén, úgyhogy 1080p youtub gördülékeny lejátszás
-win7Ezek a variációk álltak össze eddig.
v1
itx deszka asus h61mv
1155-ös celeron 1630 proci
2gb memória
64gb ssd
+ilyen ház tápegységgel paneltáppal elvileg belemegy a házba a gyári hűtő
----------
~42kv2 gyengébb ugyanannyiért
-Zotac Zbox 18
-2gm mem
----------
~40knéztem a j1800-as integrált procival bíró alaplapokat is, de úgy olvasgattam win7-et problémásabb rátenni, illetve nem tudom win alatt mennyire menne egy hd youtub videó ezeken, + majdnem ugyanannyiba kerül egy jóval erősebb celeronos cucc (v1) ,annyi fogyasztáskülömbség meg most nem számít.
Esetleg AM1 platform, de az megint ott van hogy a linkelt házzaltáppal (ami szerintem 15k- ért mindennel együtt elég kedvező, hasonlót sem találtam sehol, úgyhogy az adja meg legfőképp a celeronos konfig előnyét, persze ha lehetne csak házat venni 5k-ért úgy más lenne) drágábbra jön ki mint a celeronos és még gyengébb is
Vélemény,esetleg más ötlet?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Viktor77 #22533 üzenetére
AM1 topicban találsz eredményeket, talán WoW infó is akad.
Az integrált tápos alaplap 6k-val drágább, de jobb a felszereltsége, és elég hozzá apróról lőni egy notitápot, vagy boltban venni FSP-t, aztán ha elég 1 SSD/HDD mellé mehet az egész egy Chieftec IX01B házba. Külön hűtő nem kell, a procihoz adott gyári is néma.
-
Sziasztok,
Remélem ez a megfelelő topic a kérdésemhez.
HTPC-t építenék, a következő alkatrészeket néztem ki, rendben van-e ez így?
Előre is köszönöm a véleményeket, meglátásokat.AMD Athlon 5350 2.05GHz AM1 BOX
ASROCK AM1B-ITX alaplap (Kérdés: nem tudom van értelme a drágább ASRock AM1H-ITX-nek ehelyett?)
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9
Thermaltake Element Qi 200W VL520B1N2E fekete számítógép ház (Kérdés: a proci a gyári hűtővel befér a ház tápja alá?)
1TB WD 3.5" SATA-III 64MB cache 7200rpm Red NAS winchester (Kérdés: SSD-nek van értelme a vinyó mellé ilyen gépbe?)A távirányító vs wireless bill+egér kombón még agyalunk párommal.
Később elképzelhető, hogy Blu-Ray olvasóval bővíteném ezt a gépet. -
törölt tag
válasz
btudos #22512 üzenetére
'es mit hoztal nekunk, Pedro, amigo mio?'
en most az AM1-es konfigokkal szemezek, mert bongeszni, filmezni (altalanossagban) eleg lenne, szepre kicsire meg lehet csinalni, adott esetben egy atlagos mITX kuckoba pedig be lehet tomni egy csomo meghajtoval, mert a hutesen es a tapon lehet sporolni sok helyet. -
válasz
sziszi111 #22441 üzenetére
Ezt az Atom-os Asrock lapot én 31k-tól látom. Ennyi pénzért inkább vennék egy AMD Athlon 5350-et, és egy ASRock AM1H-ITX lapot. Lehet, hogy nem passzív a rendszer, de szvsz tovább lesz életképes, és így is nagyon halk.
-
Egyben nehezebben mennek el a cuccok, mintha külön hirdetnéd meg.
Inkább csak jegyezd meg, hogy van eladó procid, RAM-od is az alaplap mellett.Egyébként jó kis lap (sajna noti RAM kell bele), de egy AM1-es rendszer körbefutja, kisebb fogyasztással, és ott vadiújan alaplap + a legerősebb 4magos APU = 25k (+ normál RAM).
-
Mattanyahu
tag
noctua prototípus am1-hez
év végén jön, szemre legalább 25€de volt ott flokkolt meg 3d-nyomtatott venti is
-
Bucicimaci
tag
Sziasztok!
NAS/Home szerver összerakásán gondolkodom. Először egész biztosan csak NAS lesz, de valami szervert is szeretnék alá rakni később, bár azt még ki kell találnom, hogy mit és hogyan.
Olvasgatom a fórumot egy ideje és összegyűjtöttem egy konfigot. Kérdés, hogy hol lőttem túl a célon, illetve hol kevés a vas:
- 4TB WD Red (lesz majd több is később)
- Ház: Fractal Design 304 táp nélkül
- Táp: PSU120W + ACDC12060
- Alaplap: ASROCK AM1H-ITX
- Proci: AMD Athlon X4 5350
- Memória: 2*1GB KingstonEgyik fő kérdés, hogy az a RAM elég-e neki, illetve hogy a táp kiszolgálja-e. NAS-nak feltehetően elég lenne az a 2 giga, de nem tudom, hogy a szervernek kb mennyi kellene.
Másik fő kérdés, hogy mennyire életképes ez a konfig?
Továbbá felmerült bennem még a melegedés kérdése, amit jó volna minél halkabban megoldani valami passzív hűtéssel ha lehetséges.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #21842 üzenetére
Csak nem tudom, hogy azzal megoldható-e a passzív hűtés a procira értelmes méretben. Valamint Intel IGP-kkel jobb a tapasztalatom Linux alatt, mint az AMD félékkel. De persze ha valakinek van (frissebb, mint nekem) tapasztalata ezzel kapcsolatban szívesen veszem. Nekem már régen volt IGP-s Linuxom, jelenleg nVidia-val használok Xubuntut azzal nincs nagy bajom. A mostani ITX gépemen pedig Win 8.1-van. De nem szeretnék a jövőben két gépet, ezért lenne egy All in One gép Linux alatt, ami ráadásul passzív (ha megoldható). Vagyis ez a terv.
De most elbizonytalanítottál. Nézem tesztekben, hogy jól teljesít nagyon az AM1 pl. 5350-el és a kettő együtt (lap és proci) lenne együtt olyan 26-30k. Bár igazából itt most az ár lényegtelen, mert ha sikerül eladni a "nagy" gépemet, akkor abból bőven kijön.
-
Flowtation
őstag
Szia!
Ilyen alaplap van a szülők gépében?
Csak azért kérdezem mert én is most szeretnék htpc-t épiteni, és pont ilyen alaplapot néztem ki, de nem örülnék ha nem válna be.A másik lap ez lenne:AM1B és ehhez egy sempron 3850-es proci.
Viszont ez nagyobb méret, ami nem feltétlenül gond.
Szerintetek melyik lenne az ideálisabb? Két nas, otthoni hálózat és egy hdtv lenne a környezet amihez kell. Nagy elvárásaim nincsenek, hd filmek stb. Nem tudom erre a 3d-s dologra érdemes e rágyúrni.
Üdv!
-
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy htpc-je, de mostanság panaszkodnak, hogy akadozik, nem elég gyors. E350M1+4GB+500GB egy MX31 házban, egy 300W táppal. Ebből a hdd,ram párost megtartanám, és igencsak elgondolkoztam az új AM1 foglalatban.
SAM1 MSI AM1I ~8,7k
SAM1 AMD Athlon X4 5150 1600MHz 2MB BOX ~11,5kÍgy durván 20k-ból megúsznám a cserét, a brazos-t meg elpattintanám aprón. Szerintetek ezzel mennyivel vagyok előrébb? Kellene esetleg az 5350 proci bele?
-
flashpointer
őstag
ASRock AM1B-ITX+sempron 3850 körüli procival alkalmas lenne hd jutubozni+netezni a gazdaságosság jegyében? Vagy valami jobb megoldás van ilyen felhasználásra esetleg?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Goose-T
veterán
Megjelent a piacon a táp nélküli Chieftec IX-01B 7000 Ft-ért. Adapterről üzemelő alaplapokhoz (ASRock AM1H-ITX, helló!) ideális. Kell hozzá kukázni valami notitöltőt használtan apróról, és lehet is összerakni egy jó kis Kabinis gépet fillérekért.
-
Polllen
félisten
Sziasztok,
kellene egy kis segítség, most konfig ügyben...
Amire kellene:
- hifi forrás DAC elé (coax kimenet kell)
- filmlejátszás (3D jó lenne, de azt meg tudom oldani máshogy is)
- netezésAmit eredetileg kinéztem:
- Asrock AM1H lap (15k) + Athlon 5350 (15k) + noti táp (6k) + usb transport (+kábelek - ~20k) 56k
Viszont most nézegettem ugyanezt intel alapon is...
- Asrock H81TM (24k) + G1820 (11k) + noti táp (?) (és ennyi, mert van spidf kimenet, amire tudok coax-t varázsolni) ?40-45k?
Csend és teljesítmény ügyben melyikkel járnék jobban? Esetleg van jobb ajánlat? Ehhez az inteles konfighoz milyen tápot ajánlanátok?
Arra is gondoltam, hogy nem DC-s lapot nézek intelhez, és akkor valami komolyabb táp is mehet, mert az usb transporton elég sokat spórolok.
Ki mit gondol?
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm... Ez a szó jutott eszembe, mert úgy néz ki összeállt az új NAS hardver szinten.
Tudom, hogy ez a sok bejegyzés nem nekem szólt, de bekattant, hogy miért ne építhetnék én is egy amd Kabini apu-ból nast... Főleg radi8tor1 hozzászólása segített, amiben leírta, hogy nem érdemes brazost venni.Leírom, hátha valakinek jól jön:
Alaplap: ASROCK AM1H-ITX 16k
APU: AMD Athlon 5150 12k
RAM: valami olcsó és jó (?)
RAID kártya: HP Smart Array P400 512MB 16k
Hálókártya: IBM NETXTREME II 1000 6kÁtjáróként is fog működni a kicsike, a hálókártyát pedig egy riserrel kötöm hozzá a laphoz (min pci-e).
radi8tor1:
-
Patice
nagyúr
válasz
radi8tor #21399 üzenetére
A Brazos a low end konfig lett volna, de időközben hardveraprón találtam egy Asus H87I-Plus alaplapot egész jó áron.
Lecsaptam rá. Innentől kezdve megvan a döntés.
Elkezdem összeszedegetni az alkatrészeket. Lehet nagy része apróról jön majd, hogy a költségeket kicsit faragjam.
AMD AM1 jó cucc, én várnék még a(z integrált) Kabinire és lehet majd építek rá egy minimál kis mozigépet, minimál kis házban.
(Remélem Kabiniből jól rémlik, hogy integrált megoldások lesznek.)
-
mckay
aktív tag
válasz
Polllen #21358 üzenetére
En most szeretnek belevagni az itx-be, de nagyon el vagyok keseredve. Vegre, nagy sokara megjelent a helyi szamtech bolt kinalataban is valami korszeru (am1, mert baytrail nem), de nem talalok hozza kis hazat. Se helyben, se pesti webshopban. Ezek a linkek, amiket itt irtatok, nagyon szepek, de egyiknel sincs ott a kosarka jel, es nincs mellettuk 20.000 alatti osszeg.
:-)
Es en meg azt is szeretnem, ha fel tudnam tenni a monitor hatuljara (vesa)...
Tudnatok ajanlani valamit?
Neztem az adapter.hu-n, ott van egy, de olyan bumfordi. Nekem nem kell bele odd, sem soros, csak a paneltap, egy 2,5" hely, es maga a lukacsos femdobozka.
:-)
Van otletetek? -
kovsol
titán
Tudtok ajánlani olyan webshopokat ahol mini-itx házakból van értelmes kínálat?
Esetleg konkrét típusra is szívesen várok ajánlást is.Amire szükségem lenne 1db 2,5" és 1db 3.5" hely, 2db USB 3.0 előlapi kivezetés.
Jó lenne ha lenne férőhely 1db 12cm -es ventilátornak is a hűtés miatt.
Keret 15k nagyon max 20k.Gép ami menne bele:
-ASROCK AM1H-ITX
-PCI-e x1 Wifi hálókártya.
-1x4GB DDR3 1600Mhz
-AMD Athlon 5350 a gyári hűtésével
-3.5" normal hdd
Később egy SSD.Nem tudom ezt elvinné-e egy FSP 90W -os univerzális noti adapter.
-
kovsol
titán
válasz
szabi__memo #21298 üzenetére
Ahogy nézem ugyan úgy 128 GCN Core van ebben is ami 500Mhz-en megy. Maga a CPU meg 1500Mhz 15W TDP.
Tudásban ahogy nézem az AM1 vonalon lévő 5150 és 3850 között van.(R3 szériának is láttam már írva amúgy ezeket az IGP-ket)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #21298 üzenetére
Az FT3 Kabini A4-5000-hez való lap. Nem AM1 Kabini (Athlon, Sempron)-hoz.
-
Szojka.J
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos annyira nem vagyok jártas a Mini-ITX-es lapokban, ezért szeretném a segítségetek kérni.
Láttam több olyan lapot is, ami 19v-os adapterrel/táppal hajtható, pl.: Asrock AM1H-ITX, ami nagyon tetszett, mert beletehetném a videokártyámat (nem fogyaszt sokat és nincs plusz táp igénye). Viszont azt az információt kaptam miszerint, ha dc tápcsatlakozóját használom, akkor nem indul el csak az integrált vga. Rákérdeztem a képviseletnél, ahol javasoltak olyan lapot, amin van dc csati és pcie is, de csak 1x-es. Tud valaki olyan lapot, aminek adhatok tápot külső tápról, használhatom mellette a 16x-os pcie-t és tehetek bele mondjuk egy 4 magos Athlon procit?
Előre is köszönöm a segítséget és elnézést, ha valami butaságot írtam! -
Mattanyahu
tag
amd athlon 5350 teszt @scpr
látott már valaki am1-re való aftermarket hűtőt?
gondolom a többi amd-s a sokkal kisebb foglalat miatt felejtős -
kusz
csendes tag
Sziasztok! Az Asrock AM1H-ITX minipci-e csatijaban mukodne szerintetek egy 16 gigas msata meghajto?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rastawicc #21188 üzenetére
Persze, hogy elbírja. Full terheléssel 1 SSD-vel nekem nem ment 55W fölé.
Gyere át a Kabini topicjába nyugodtan.Honkydoo: Newegg az felejtős EU-ból. Egyrészt nem postáznak USA-n kívül másrészt nem is fogadják el a magyar bankkártyádat.
Én is nézegettem, meg vártam hogy végre megjelenjenek EU-ban azok a lapok, de végül AM1 platform jelent meg AMD Athlon és Sempron APU-kkal. -
sb
veterán
Köszi.
Hát nincs túl nagy választék. A fele ua. mint 3-4 éve amikor kerestem.
Ezek közül még mindig a Feel 202 tetszik a legjobban, lehet maradni fog.
Csak a DC-DC tápos AM1 laphoz gondoltam, hogy paneltáp nélkül most szélesebb palettáról lehet válogatni. Esetleg van USB3-as ház is. -
maláj
addikt
amit elképzeltem magamnak asztali gépnek
Streacom ST-F1CB WS EVO
ASRock AM1H-ITX
AMD Athlon 5350 (28nm Kabini)
1x2GB DDR3 ram (esetleg olyan ami színben is passzol)
SSD -
PuMbA
titán
System Power 7 a tiéd ugye? Majdnem azt vettem, csak pont néhány napja nem lehet venni a 300W-ost, szóval Pure Power lett
Igen, felhasználás dönt. AM1 jobb, ha kevesebbet megy a gép, HTPC, 3D vagy nagyon alap játékokra. Nekem azért lenne fontos a fogyasztás, mert netezés, zenélés, filmezés, letöltés mellett sokat is menne a gép + a nincs venti is csábító.
"Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az L8-nak milyen az induló hangja, mert ez indulásnál kerreg 1mp-ig aztán viszont csend van. Szóval jó választás a BeQuiet."
Hétvégén beszerelem és megnézem
"Hatásfokra sincs teljes terhelésen (90W körül) nagyobb különbség 7-8W-nál a paneltáphoz képest. Ez is számított a cserénél nálam."
Én is ezt néztem + ez is hangtalan
-
lehella
senior tag
válasz
Andrewhouse #20920 üzenetére
Sziasztok! Milyen ITX-es konfigot lenne érdemes összerakni otthoni felhasználásra? Net+videózás a fő cél vele, de lehetőleg semmilyen akadás, reccenés nélkül.
Amit gondoltam:Ház-táp: CHIEFTEC FI-01B-U3 200W
Alaplap-processzor:
1. ASROCK AM1B-ITX - AMD AM1 5350 2.GHz (ez újabb, USB3, SATA3 támogatás, viszont egy MC kezelés)
2. ASROCK H61MV-ITX - INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 (régebbi, talán gyorsabb)
Memória: KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4GHDD van már hozzá, DVD nem lenne, külön VGA sem. Jobb lenne az első alaplap-proci összeállítást, vagy érdemes inkább a nagyobb órajelú, dual memóriacsatorna támogatásos LGA1155-t választanom, esetleg van jobb alternatíva? (sajnos közel két éve nem követem az újdonságokat)
-
PappTibor
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Asrock AM1H-ITX lapot, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem,
hátha valaki próbálta már azt ami mozgatja a fantáziám..
Szóval, Laptop tápról hajtanám a kicsikét (18,5 4.9A), ilyet sikerült szereznem..,
az első kérdésem, hogy raknék bele 2 7200-as 1 terrás samut, mivel ilyen van..
Valaki próbálta már hogy az alaplapon lévő SATA táp elbír-e 2 vinyót?
Az az igazság, hogy nem szeretnék ATX-tápot, a fogyasztás miatt..
Aztán hátha az alaplap is elbírna, vele.Előre is köszi a válaszokat!
Üdv.: Tibi
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Nekem is összeállt a HTPC konfig Kabini alapokon. Teljesítmény adatokat már láttatok, gondoltam megosztok fogyasztási adatokat is.
A konfigom:
ASRock AM1H-ITX alaplap (ASMedia SATA3 vezérlő letiltva, minden más eszköz engedélyezve)
AMD Athlon 5350
2 x 1 GB Kingston HyperX DDR3-1600 @ 1,7V
2 TB WD Green
1 db USB infra vevő
1 db CPU cooler silent módban
80W-os PicoPSU táppal hajtvaidle: 18,08W
PCMark07 / video transcoding: 41,64W
3DMark13 / demo: 39,45W
Torrent kliens + FTP szerver + XBMC idle: 19,92W
Torrent kliens + FTP szerver + XBMC 1080p film: 24,35W
legmagasabb pillanatnyi fogyasztás: 48,70WMaga a felhasználói élmény pedig sokkal-sokkal jobb, mint a korábbi ION+Atom gépnél, számottevően gyorsabb és reszponzívabb annál.
-
törölt tag
Nektek tettem be, mert egyelőre kevés az infó, én nem vagyok topon pécés felhasználás szempontjából, játékok egyebek
... "csak" egy kettes számú HTPC lesz belőle (egyelőre
) az AM1H-ITX-szel. 1-2 embert megfertőztem vele a környezetemben, úgy néz ki 3 konfig épül majd egyszerre, remélem nem lesz csalódás
-
maláj
addikt
hát srácok nálam csúszik a Kabini-s dolog mert nadrágkosztümöt kell venni a feleségemnek
de majd addig olvasgatom amit a többiek tesztelgetnekAsrock AM1H-ITX + AMD Athlon 5350 lesz majd 1x belőle
-
Ide is bemásolom...
Az AM1-es youtube videót készítő fickó update-elte a rendszerét egy Bequiet! 300W SFX táppal, és egyből tesztelte is:
Prime 95 4 Threads + Furmark
45W ---- CPU 39° ---- MB 34°Ugyanitt passzív hűtéses teszteredmények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Subaru topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest